Intrebari despre jante si anvelope, schimbare dimensiuni, omologare RAR
![]() ![]() ![]() |
Intrebari despre jante si anvelope, schimbare dimensiuni, omologare RAR
theodor2004 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|||
cristim5 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 127 Joined: 6 February 08 ![]() |
Scuze de greseala, am pe masina 175/70R14 de iarna , nu 175/65R14.
|
--------------------
renault
symbol
2006
|
|
asyst72 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 23 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Aha. Si? ceva consum mai mare?
Acceleratie mai lenta? Chiar am vazut azi pe strada un Clio cu dimensiunile astea la roti. |
--------------------
Renault
Megane II Grandtour Avantage 1.5 dCi 103CP FAP
2007 -
Megane II GrandTour 1.5dCi 103CP FAP 2007 343.000km - 04.2022 Best Regards - |
|
cristim5 |
![]()
|
Nu ma pot pronunta legat de consum sau acceleratie pt ca sunt anvelope de iarna. In seara asta le-am dat jos si am pus cele originale bridgestone B381. Singura schimbare observata este ca nu mai aud sa atinga nimic pe fata , iar pe cric am avut neplacerea sa aflu ca am joc in capetele de bara.
|
--------------------
renault
symbol
2006
|
|
asyst72 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 353 Joined: 23 March 09 From: Bucuresti ![]() |
acceasi dimensiune (175/70/R14) ati avut si pe fata si pe spate?..
|
--------------------
Renault
2007 -
|
cristim5 |
![]()
|
Nu doar pe fata. Am considerat ca este suficient ca sa pot circula iarna. Pe spate am pastrat bridgestone B381 175/65R14.
|
--------------------
renault
symbol
2006
|
|
asyst72 |
![]()
|
interesant.. eu ma gandeam sa-mi pun pe rotile din fata anvelope de vara 175/70/R14, mai amortizeaza la gropi acolo unde masina e mai grea, adica pe fata (mai ales ca am bicorp)
daca as pune anvelope de iarna la dimensiunile astea sigur n-ar mai intra sa pun si lanturi in caz de nevoie, caci ar lovi sigur in aripa oricum, daca folositi GPS, cu rotile mai mari ar trebui sa observati o viteza de deplasare usor mai mare fata de ce indica vitezometrul de pe bord, in timp ce masina ajunge mai greu la acea viteza.. de aceea intrebasem de acceleratie |
--------------------
Renault
2007 -
|
cristim5 |
![]()
|
La dci-ul meu de 82cp nu s-a observat pierdere de putere ,pe cand consumul a crescut cu 0.6l%, dar am pus asta pe seama anvelopelor cu profil de iarna. Masina se comporta chiar bine la 160 pe drum drept, iar in curbe se tinea relativ bine. Dupa o iarna cu anvelopele pe masina a devenit suparator la viraje stranse zmotul de frecare al aripii. Imi placea cum arata masina putin mai inalta, si faptul ca eu iarna asta nu am indoit nici o janta, dar nu se merita. De aceea eu caut sa-mi iau niste anvelope 185/65R14 de vara, si incerc sa evit sa pun 185/60R14. Conteaza diferenta aia mica in grosime a anvelopei pe drumurile noastre.
|
--------------------
renault
symbol
2006
|
|
asyst72 |
![]()
|
acum nu stiu ce sa zic, probabil la DCI-ul de 65 CP s-ar simti o acceleratie mai lenesa, sau poate nu (avand in vedere ca masina e hatchback, deci e mai usoara)
dar chestia cu frecatul rotilor la aripi nu cred ca m-ar impaca.. ma mai gandesc ![]() |
--------------------
Renault
2007 -
|
hflorin |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 1 March 10 ![]() |
Salut,
Am postat si la sectiunea "Modificari si imbunatatiri" dar aici cred ca este acelasi topic: stie cineva daca jante de tabla cu ET 43 merg pe un Symbol din 2005 1.4 8V? Cele originale tot de tabla au ET 36. In rest la fel 5 1/2 (adica 5,5'' cred) pe 14 cu 4x100. multumesc! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidji 1.4 8V 2006
|
|
ala micu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 9 April 10 ![]() |
salutare, mi s-a spus la service ca am jentile "patrate"
![]() daca e sa cumpar din tabla, la ce trebuie sa ma uit? ptr ca nu le am deloc cu masina/ mecanica (bicorp, 2001, 1,9tdi) Attached thumbnail(s) clio.jpg ( Size: 48.25k ) Number of downloads: 945 |
--------------------
Renault
Clio
2001, 1,9 tdi Din premise calitativ diferite rezulta o concluzie negativa !
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
Daca merita sa indrepti jantele de aliaj ar putea sa-si dea cu parerea cei ce se ocupa de roluit.
Jante de tabla sa-ti iei conform specificatiei celei de pe roata de rezerva. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
andr3i84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 22 March 09 From: Bucuresti ![]() |
"ala micu"
Exact aceeasi problema o am si eu. Toate cele 4 jante de aluminiu sunt strambe : ( ovale ) ![]() Acum tu sti daca se merita sa le faci sau sa-ti iei altele. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2003 1.4 16V expression
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
daca sunt strambe rau pot crapa la roluit si mai ai o bucurie apoi..
|
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
andr3i84 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.086 Joined: 22 March 09 From: Bucuresti ![]() |
ai dreptate hitman dar asa afli daca mai sunt bune de ceva ca doar nu o mergem cu ele asa
![]() este adevarat ca jantele de aliaj aerisesc mai bine discurile de frana decat cele de tabla care sunt mai pline ?! ![]() This post has been edited by andr3i84: 15 Apr 2010, 12:54 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2003 1.4 16V expression
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
yeap, si sunt si mai usoare..
|
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
hflorin |
![]()
|
baieti,
am postat si eu mai sus de "ala micu", stiti daca merg jante de tabla cu ET de 43 (in loc de 36). ca m-am apucat sa cumpar si nu stiu daca sa merg sau nu cu ele merci! |
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidji 1.4 8V 2006
|
|
andr3i84 |
![]()
|
@hflorin
uita-te prin topic-ul asta: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=175671&hl=jante si vezi ce s-a mai pus pe symbol. stiu ca la bicorp sigur avea cineva jante cu ET43. |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2003 1.4 16V expression
|
|
hflorin |
![]()
|
merci andr3i84,
am citit in mai multe topicuri despre ET43 dar nu avea nimeni jante de tabla cu 175/65/R14 pe ele si Symbol (Clio II). Majoritatea umbla si la pneuri, pun 185 sau altceva mai mare, de aici si nevoia de un ET mai mic. Adica nu-i nici un motiv sa iti cumperi din astea de tabla diferite de original, doar ca eu le-am gasit aproape la jumatate de pret fata de cele pt Symbol (astea sunt de Solenza am impresia si sunt marcate cu Dacia Renault). Abia acasa am relizat diferenta de ET. Ma temeam sa nu atinga in spate la greutate. Astea cu ET43 intra in interior 7mm (fiecare) fata de cele cu ET36. Am mai gasit pe un site o informatie precum pe un Clio ar merge jante de aliaj cu ET-ul de la 35 la 42(http://www.carlsalter.com/wheel_fitments.html). This post has been edited by hflorin: 15 Apr 2010, 15:42 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidji 1.4 8V 2006
|
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
QUOTE(andr3i84 @ 15 Apr 2010, 12:53) este adevarat ca jantele de aliaj aerisesc mai bine discurile de frana decat cele de tabla care sunt mai pline ?! ![]() da este adevarat dar nu o sa simti nicodata diferenta. chestiile astea sunt valabile la sporturile cu motor unde se pune accentul pe performanta nu la franarea la semafor sau trecerea de pietoni. Singurul loc unde se poate simti cred ca este transfagarasanul. |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Am si eu o problema si daca se poate as dori putina consiliere. Mi-am luat 4 jante de aliaj nou noute pe 14 si am pus pe ele cauciucurile de vara, cele de iarna ramanand pe jentile de tabla cu care a venit masina. Inainte de a avea jentile de aliaj, cauciucurile de vara au fost pe jentile de tabla (vara trecuta) si nu am avut probleme. Jantele au avut ET35 si a trebuit sa pun distantiere de vreo 3 mm grosime, pentru ca atingea janta in etrier.
La montaj nea' meseriasu a zis ca nu trebuiesc echilibrate decat dupa dupa vreo 500km, ca cica trebuie sa se mai aseze cauciucul pe janta (desi pana acum cand am pus cauciuc nou nu am avut nici o problema cu asezatul anvelopei pe janta). Am insistat sa le echilibreze si le-a echilibrat, desi a cam pus pe fiecare roata in jur de 60-70 grame de plumb pana sa de-a zero pe aparat. Acum pe la 100-110 imi trepideaza volanul si trage putin dreapta (drepta trage indiferent de viteza), in plus parca la viteze de peste 70km/h aud un suierat metalic in partea dreapta fata (doar acolo) ceea ce cu jentile de tabla indiferent ca am avut anvelope de iarna sau vara nu s-a intamplat. Sa fi avut el dreptate cu asezatul anvelopei pe janta?! Oricum maine ma mai duc la niste meseriasi sa cer alte pareri. ![]() This post has been edited by Mr.NiceGuy: 22 Apr 2010, 21:39 |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
Daca inainte nu tragea dreapta probabil e de la diferenta de presiune intre rotile din fata.
Trepidatiile e posibil sa fie de la prea mult plumb (lucru patit de mine), chiar daca aparatul da 0 0 pe ambele parti echilibrare se face la o viteza mica. Incearca sa pui pe fata jantele cu cele mai putine contragreutati. |
--------------------
Renault
Symbol
Fidji
- MS-08-?MS Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
suieratul e posibil sa fie de la forma jantelor, cine stie cum invart aerul cand mergi cu masina. alte cauze: pietricele pe la placutele de frana, pot intra mai lejer pt ca jantele banuiesc ca sunt mai decupate decat cele de tabla. sau poate e de la distantierele alea de care pomeneai.
cu echilibratul cam asa e, jantele de aliaj sunt ceva mai pretentioase si nu prea se impaca bine cu cauciucuri mai proaste (patit pe propria piele, am echilibrat rotile de vreo 3 ori in 2 luni pana sa schimb cauciucurile). nu stiu ce cauciucuri ai sau cat sunt de vechi, oricum iti spun siguri aia de la vulcanizare ce si cum. incearca sa mergi totusi la un service de roti mai rasarit, conteaza si asta. This post has been edited by sqryn: 23 Apr 2010, 12:54 |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Anvelopele sunt GoodYear Excellence 185/60/14 le-am cumparat de noi anul trecut in august si nu au mai mult de 3000 km rulaj. Am fost la un alt service si cand le-au pus pe aparatul de echilibrat surpriza , aparatul arata ca iar trebuiesc echilibrate, desi nu trecuse nici o zi de la precedenta echilibrare, zi in care cu jantele nu am facut mai mult de 20 km. Cand a dat roata din spate jos, inelul de centrare de la distantier era pur si simplu forfecat si se afla pe peretii de la butucul jentii (cica distantierele nu ar fi fost pentru model de renault clio).A fost si picatura care a umplut paharul si gata, ma duc cu ele inapoi .
De mentionat ca janta are ET 35, cele de tabla originale 36, nu inteleg de ce a trebuit distantier de aprox 3-4 mm, in conditiile in care am citit pe forum ca multi au pus jante cu ET 35 fara probleme. This post has been edited by Mr.NiceGuy: 23 Apr 2010, 14:09 |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
gabygiovanny |
![]()
|
![]() membrul de la baia mare Group: Members Posts: 428 Joined: 3 January 08 ![]() |
QUOTE(hflorin @ 15 Apr 2010, 14:57) baieti, am postat si eu mai sus de "ala micu", stiti daca merg jante de tabla cu ET de 43 (in loc de 36). ca m-am apucat sa cumpar si nu stiu daca sa merg sau nu cu ele merci! eu zic ca s-ar putea sa iti frece la etrier sau in spate pe interior ca sunt prea bagate inauntru. eu asa am patit cu roti pe 15 cu et 43 |
--------------------
reno
Megane 2.2 1.6 16v
2007 dec
- MM 66 GBY membru
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
@misterniceguy:
1. Spune-ne si noua ce jante ti-ai luat...in functie de marca si model as putea sa-mi dau mult mai bine cu parerea 2. ET nu este determinant in problema atingerii etrierului spitele jantei...Janta de tabla are ea et 36 insa e de tabla (adica o anumita forma in partea de mijloc, adica bombata). Din punctul meu de vedere nu trebuia sa-ti iei aceste jante...asta cred ca e acel 1% din cazuri in care jantele ating etrierul....sunt atatea modele si marci care se potrivesc. In privinta problemei cu inelul de centrare...nici nu stii sa explici ce s-a intamplat...punand un distantier de 3-4 mm, zona de pe umarul de centrare al fuzetei se micsoreaza evident, iar janta care are si un inel de centrare nu intra (nu se aseaza) suficient de mult pe suprafata care mai ramane din fuzeta ...asta fiind motivul pt care ti s-a stricat inelul de centrare. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
hflorin |
![]()
|
QUOTE(gabygiovanny @ 24 Apr 2010, 11:30) eu zic ca s-ar putea sa iti frece la etrier sau in spate pe interior ca sunt prea bagate inauntru. eu asa am patit cu roti pe 15 cu et 43 ET-ul masoara distanta dintre sectiunea mediana si planul de prindere in prezoane. avand in vedere ca eu am modificat doar ET-ul nu si anvelopa (care a ramas 175/65/R14) s-au modificat doar cei 7mm. Deci este foarte important ce anvelope ai avut pe jantele de 15! Oricum, intre timp eu am montat jantele de tabla cu ET 43 iar din investigatii ulterioare se pare ca sunt de Logan pe 14 (asta pentru ca cele de Solenza nu au gaurile rotunde... sau ceva de genul asta) sunt Dacia oricum. Pana acum am mers decat 2 perosoane in masina si nu le-am dat cocazia sa atinga in spate. La etrier nu atinge sigur - doar ca e mai putin loc acolo, deci mai putin aerisit si se incalzeste putin janta in oras (preia caldura de la discuri la franari dese 50Km/h - 0Km/h). Sa mai facem cateva drumuri si vedem... numai bine! This post has been edited by hflorin: 26 Apr 2010, 16:28 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
Fidji 1.4 8V 2006
|
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
Revin cu fotografii: In primele 2 fotografii e distantierul asa cum arata el in mod normal (cu inel de centrare pe el, turnat din fabrica), in urmatoarele 2 fotografii e distantierul a carui inel de centare s-a forfecat pur si simplu un gaura de la janta (presupun ca nu a fost montat corect si atunci cand janta a fost stransa cu prezoanele a presat pana l-a rupt). Mai e si o poza cu cantitatea de plumb care a fost pe cele 4 jante. Jantele sunt model Targa 2210(frantuzesti) ET 65, J6 R14.
This post has been edited by Mr.NiceGuy: 28 Apr 2010, 15:44 Attached thumbnail(s) Distantier_ok.JPG ( Size: 131.74k ) Number of downloads: 687 Distantier_ok_II.JPG ( Size: 131.61k ) Number of downloads: 695 Distantier_rupt.JPG ( Size: 119.81k ) Number of downloads: 698 Distantier_rupt_II.JPG ( Size: 126.46k ) Number of downloads: 687 Janta_Targa_I.JPG ( Size: 159.43k ) Number of downloads: 152 Janta_Targa_II.JPG ( Size: 154.48k ) Number of downloads: 151 Janta_Targa_III.JPG ( Size: 123.68k ) Number of downloads: 127 Plumbii.JPG ( Size: 126.96k ) Number of downloads: 138 |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
alexxxh86 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 15 May 09 From: Timisoara ![]() |
va rog daca puteti sa imi dati niste sfaturi.
as vrea sa trec de la 5.5x14 ET 36 cauciucuri 175/65/14 la 6.5x15 ET 35 cauciucuri 185/55/15 -se merita (stabilitate + aspect) ? -ar putea sa apara ceva probleme: se frece daca e masina incarcata, probeleme cu directia sau suspensiile in sensul ca sa se uzeze mai repede, mult mai sensibila la denivelari, creste mult consumul, sau altele? -in talon am trecut doar 175/65/14 82T -ce jenti credeti ca ar arata mai bine pe un symbol alb MAK AUDACE MIRROR sau BORBET LS This post has been edited by alexxxh86: 7 May 2010, 14:34 |
--------------------
Renault
Symbol 1.5 dci
2007
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e º t i ![]() |
Cum nu prea ma pricep la jante, am decis sa cer sfatul celor care sunt in tema cu acest subiect.
![]() ![]() Multumesc anticipat pentru lamuriri. ![]() This post has been edited by Duyu: 10 May 2010, 07:12 Attached thumbnail(s) index.jpg ( Size: 204.61k ) Number of downloads: 142 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricaşie: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd May 2025 - 10:40 |