Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

26 Pages « < 8 9 10 11 12 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme ambreiaj Laguna II, recomandari

Dan73
post 18 Jun 2009, 23:13
Post #271

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(Dan73 @ 27 May 2009, 15:34)
Acum o saptamana am gasit pedala de ambreiaj fleasca..in prima parte a cursei era moale si ambreiajul prindea mai jos. Dupa ce mergeam cativa km prin oras se intarea. Am incercat, impreuna cu un bun prieten si coleg pe forumul asta, parintele Ionut, sa desfac pompa si sa o curat. Am reusit sa o curatam, cu chin mare ca a trebuit sa dam jos si pedalierul si carcasa filtrului de aer si vasul de expansiune insa problema persista....gasesc moale pedala de ambreiaj care se intareste la loc dupa cativa km. Mie nu imi ramane jos insa e mai moale iar ambreiajul prinde mai jos, din motivul asta, fiind obisnuit cu pozitia la care prinde de obicei, o cam smucesc. Dupa ce se intareste pedala prinde si ambreiajul in pozitia normala.
Am scos pompa de la locul ei si am observat o chestie care ne-a mirat....Am suflat pe furtunul pe care ar trebui sa isi ia lichid de frana din rezervor si surpriza....am suflat degeaba ca nu primea nimic decat daca scoteam siguranta din capat si trageam pistonasul in afara un pic. Asta a fost singura posibilitate sa putem amorsa pompa si sa pot pleca cu ea...adica sa scot siguranta care tine in loc tija pompei si sa trag un pic in afara astfel incat lichidul din vas sa vina in pompa.
Repet..pedala se inmoaie doar daca masina sta pe loc cateva ore...la drum, dupa cativa km si mai multe pedale, se intareste.
Noi am incercat o aerisire a instalatiei (lucru pentru care, neavand elevator, a trebuit sa scoatem si bateria si calculatorul masinii) insa degeaba...pedala se inmuia de tot pentru ca pompa nu primeste ulei din vas si nu facea presiune ca sa scoata aerul afara. Mie asa mi s-ar parea logic, ca in pozitia pedala ambreiaj ridicatta, pompa sa primeasca ulei din vas..ceea ce nu se intampla. Voi ce spuneti?
*

Am rezolvat problema prin schimbarea pompei. Asta care am avut-o era cea originala din fabrica facuta cu o luna inaintea masinii, deci a tinut 135000. E ciudat ca a cedat asa brusc dupa ce am schimbat la reno cablul de la capota care trece fix pe langa pompa. Am observat ca la pompa noua e o smecherie pe care se mufeaza furtunul de la vasul cu lichid de frana, smecherie care se rasuceste pentru pozitionare intre niste limite, cam 30 de grade. La pompa veche se rasucea fara nici o piedica. Poate acolo era buba ...or fi fost neatenti aia si au bulit ceva acolo.
Pompa noua sper sa tina mai mult, desi e la mana a 2-a, pentru ca e fabricata in 2006. Multumesc inca o data lui adi_suciu care mi-a furnizat pompa asta.
Am reusit sa umplu pompa si furtunul de la vas cu ulei cu ajutorul unei seringi pentru ca nu avea cine sa faca pedala sa aerisesc asa ca nu a mai fost nevoie sa umblu la aerisitor.

This post has been edited by Dan73: 18 Jun 2009, 23:22

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tibirk
post 19 Jun 2009, 08:31
Post #272

Membru autentic

Oare pompa de ambreiaj de la diesel e la fel ca aia de la benzina? La tine nu-si mai revenea? Ca la mine nu a facut decat de doua ori si si-a revenit complet de parca n-ar fi avut nimic niciodata

--------------------
- - -
Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
+
Dan73
post 19 Jun 2009, 10:26
Post #273

Membru autentic

Isi revenea treptat dupa ce mergeam cu ea ceva timp. Dimineata o gaseam fleasca la loc.
Nu cred ca la toate motorizarile pe benzina e aceeasi pompa, cred ca doar la 2 litri e la fel ca la diesel...cel putin atat am apucat sa vad pe monitorul calculatorului de la o firma de piese auto unde m-am interesat de un pret.

--------------------
+
srndnl
post 28 Jun 2009, 01:25
Post #274

Membru incepator

am plecat la service cu gandul de a schimba kitul de ambreaj ptr ca era dus
am ajuns acolo si am aflat ca era dusa si volanta
acum nu stiu... eu banuiesc ca mi-au facut aia la service manvera
oricum am avut foarte mari probleme cu ei
deci cu mana pe suflet va spun sa evitati real azurro din CTA
au demontat toata fata masini ptr a schimba ambreiajul.. masina a stat acolo demontata vreo 2 zile ca ei tot trageau intruna sa cumpar de la ei si ca o sa imi aduca kitul de abia peste 4 zile(eu l-am gasit in 2 ore la altii smile.gif ) ...au demontat pana si puntea fata ...
in sfarsit .. pana la urma am optat ptr un kit de la valeo care vine cu placa disc ambreaj si volanta simpla...este un kit de inlocuire a volante duble care este pe laguna ... arcurile din volanta sunt acu pe disc ..
daca e sa cada acum ambreajul numai trebe sa schimb si volanta aia ramane acolo vesnic smile.gif trebuie sa schimb doar disc sau placa sau amandoua
am mai intrat cu o masina la ei ptr o constatare un rover... si aveam ceva probleme la ea un tampon motor care era foarte sesizabil in mers si ulei la greu curs si bielete varza.. au dat-o jos de pe elevator si au spus ca masina nu are nimic i-am pus sa o urce si am inceput sa ii arat eu unde este problema ... inca putin si ma apucam eu sa o repar

ideea este ca recomand acest kit de inlocuire a volantei duble cu un simpla si multi zic ca nu o sa mai preaia socul asa bine cu volanta simpla .... eu am luat-o si nu am nici un trepidat socuri nimic .... si ocoliti real azurro smile.gif

--------------------
renaul laguna 2 2002
+
BuNeL_u
post 28 Jun 2009, 23:50
Post #275

Membru autentic

mai asteapta vro 2 saptamani sa vezi atunci trepidatii ph34r.gif

--------------------
Renault Laguna 2 2001 Expression
Check Length
+
srndnl
post 29 Jun 2009, 06:58
Post #276

Membru incepator

nu stiu .. eu tind sa cred ca nu voi avea
ptr arcurile care sunt acum pe disc sunt mult mai groase si mai tari fata de ce era pe volanta veche
om vedea si om trai
sincer decat sa dau de fiecare data cand cade ambreaju si bani pe volanta ...mai bine nu !

--------------------
renaul laguna 2 2002
+
djidji_thebest
post 4 Jul 2009, 22:20
Post #277

untest

Am inteles ca lichidul de frana care e util si pentru ambreiaj trebuie schimbat o data la 2 ani. Voi ce stiti? Eu am probleme cu presiunea din pompa aia cred...

--------------------
Renault Laguna AUTHENTIQUE 2001 1.6 16v - MS 87 DJI
+
ally827
post 7 Jul 2009, 11:44
Post #278

Membru incepator

Salut dragi colegi, am constatat si eu o problema de cateva zile. In momentul in care scot din viteza (2,3,4 ), indiferent din care, imi ramane motorul turat undeva la 1500-1600 RPM.Exemplu ma apropii de semafor scot din viteza, franez usor,nu scade turatia, abia in momentul in care ma joc cu frana de 2,3 ori si sint aproape oprit, imi scade turatia la relanti.Sper ca am postat bine mesajul in acest post.
Multumesc pentru ajutor.

--------------------
Renault Lagiuna II 2003 1.8 - PH-10-...
+
Bitza_nsc
post 20 Jul 2009, 15:55
Post #279

Green Laguna

From: Timisoara

salut, am si eu o problema...de ceva timp la laguna mea pedala de ambreiaj are un joc cam de 3 cm sa zic; adica apas pe ea si joaca liber acesti 3 cm , si abia apoi simt ca o apas cu adevarat...sper sa se inteleaga ce vreau sa zic...Cum as putea sa rezolv problema asta?Daca as incerca sa aerisesc ambreiajul m-ar putea ajuta? Daca da imi spune cineva exact cum se face, pt ca eu chiar nu stiu. Multumesc. O zi buna.

--------------------
Renault Laguna 2 An 05/2001 1.8 cmc 16V Dynamique - HD 88 B T Z
+
Dan73
post 20 Jul 2009, 17:12
Post #280

Membru autentic

Pai citeste mai sus ca e rezolvarea data. Pompa de ambreiaj.

--------------------
+
vlad_laguna
post 25 Jul 2009, 09:29
Post #281

Membru autentic

aseara in mers, am calcat ambreiajul sa schimb viteza si.....pedala de ambreiaj a cazut pus si simplu la fund. am tras pe dreapta. pedala o ridicai cu mana, dar cand apasai era fleasca. se duce la fund, dar nu mai revine. poate fi pompa sau sa fi sarit vreun arc, ceva? se apasa liber pedala, nu mai opune rezistenta deloc, si ramane jos.am chemat platforma, m-a luat si acum masina zace in fata blocului. mi-e frica sa iau o alta pompa, daca nu e de vina ea? prea brusc a cazut pedala. e cineva binevoitor din buc care se pricepe sa ne intalnim sa vada? problema e ca nu pot misca masina la niciun service. dau o bere, doua, trei apoi....multumesc

--------------------
VW Passat 3C 2006 - OT-03-VTG
VW Passat 3C-2006, 140 CP
+
andu911
post 25 Jul 2009, 16:30
Post #282

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

completeaza bidonul de lichid de frana pana la maxim, apoi apuca-te si fa pedale si vezi pe unde curge...
ori pe la pompa, ori pe la rulmentul de presiune...

--------------------
- - -
+
nickhopat
post 26 Jul 2009, 07:52
Post #283

Membru incepator

poate ma ajutati sau imi explicati ce ar pute fi la mine, am citit cam tot ce s/a scris paici si problema mea e asemanatoare dar nu chiar. am masina de anul trecut, e din 2002. la 2 luni dupa ce am luato au ince put problemele cu ambreajul, pur si simplu putin cate putin a inceput sa intre greu in viteze, isi mai revenea, dar de fiecare data cand aparea problema era si mai greu de bagat in viteza pana cand a trebuit sa ma duc la service. ciudat e ca pedala la mine era ok, statea la aceiasi inaltime ca de obicei, si cam la fel de tare .Mi/au pus alta pompa de ambreaj, 180 euro cu tot cu manopera si lichid completat,si a mers. acum dupa 8 luni, aceiasi problema, sa fie tot pompa aia de plastic sau e altceva. totusi de cand am luat masina am avut impresia ca nu debraiaza complet niciodata, de multe ori la semafor sau cand opream masina, scoasa din viteza, cand aproape sa se opreasca imi scad turatiile cu vreo 50 sub relanti, si cateodat amai mult, dar asta va spun ,mi se intampla constant, si fara sa am problema cu schimbatul vitezelor pe care o am acum. cred ca ma voi duce in service, problema ca nu stiu unde sa ma duc, sunt cam lefter, si nici nam incredere in astia de paici din sv. nu ce sa fac. ca ma crata astia de vreo 1000de lei pe putin

--------------------
renault laguna 2 2002 dynamique
+
vlad_laguna
post 27 Jul 2009, 13:54
Post #284

Membru autentic

@andu911
nu curge pe nicaieri licihd cand fac pedala. asta inseamna ca e pompa, nu? pedala e tot jos, deci aceiasi situatie. cam cati bani e pompa? eu am gasit una la 620 roni

--------------------
VW Passat 3C 2006 - OT-03-VTG
VW Passat 3C-2006, 140 CP
+
Dan73
post 27 Jul 2009, 15:22
Post #285

Membru autentic

QUOTE(Dan73 @ 18 Jun 2009, 23:13)
Am rezolvat problema prin schimbarea pompei. Asta care am avut-o era cea originala din fabrica facuta cu o luna inaintea masinii, deci a tinut 135000. E ciudat ca a cedat asa brusc dupa ce am schimbat la reno cablul de la capota care trece fix pe langa pompa. Am observat ca la pompa noua e o smecherie pe care se mufeaza furtunul de la vasul cu lichid de frana, smecherie care se rasuceste pentru pozitionare intre niste limite, cam 30 de grade. La pompa veche se rasucea fara nici o piedica. Poate acolo era buba ...or fi fost neatenti aia si au bulit ceva acolo.
Pompa noua sper sa tina mai mult, desi e la mana a 2-a, pentru ca e fabricata in 2006. Multumesc inca o data lui adi_suciu care mi-a furnizat pompa asta.
Am reusit sa umplu pompa si furtunul de la vas cu ulei cu ajutorul unei seringi pentru ca nu avea cine sa faca pedala sa aerisesc asa ca nu a mai fost nevoie sa umblu la aerisitor.
*

Nu pot intelege ce se intampla. Dupa 4-5000 de km parcursi cu pompa noua au reinceput manifestarile. Dimineata e mai moale pedala si cupleazmai jos. Dupa un timp isi revine in trafic. E ceva ce strica pompa sau trage aer instalatia pe undeva...nu pricep.

--------------------
+
andu911
post 27 Jul 2009, 15:41
Post #286

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

tu ai pus arcul ala pana la urma ?

--------------------
- - -
+
Dan73
post 27 Jul 2009, 20:32
Post #287

Membru autentic

Da, l-am pus. Pedala nu ramane jos (nu ar avea cum cu arcul ala) dar in prima parte a cursei e mai moale iar cand plec de pe loc simt ca prinde mai jos ambreiajul. Dupa 1 km sau 2 se intareste la loc. A mers perfect o luna si ceva, insa dimineata am simtit imediat diferenta.

--------------------
+
tibirk
post 28 Jul 2009, 07:01
Post #288

Membru autentic

mie mi-a facut de doua ori treaba asta....odata prin februarie, odata prin mai. Era pedala fleasca asa incat nu mai decupla deloc cutia de motor. De fiecare data si-a revenit in fata service-ului de au zis aia ca sunt paranoic.

--------------------
- - -
Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
+
ender40
post 4 Aug 2009, 16:35
Post #289

Membru incepator

From: Bucuresti

salut tipilor.
duminica conducta de ambreiaj s-a spart la imbinarea furtunului de cauciuc in metal
am reusit sa odau jos si caut sa o cumpar. imi puteti da indicatii unde as putea sa o gasesc (am colindat destul pe magazine online de piese auto). noua este intre 230 si 290 lei. sh prefer...insa daca nu gasesc, voi cumpara noua.
are codul asa pe 2 randuri
8200 176 511 - B
5 024 001 07

merci

This post has been edited by ender40: 4 Aug 2009, 16:40

Attached thumbnail(s)
2_conducta.2.jpg ( Size: 50.12k ) Number of downloads: 1311
1_8200_176_511___B_si_5_024_001_07.jpg ( Size: 105.84k ) Number of downloads: 1366

--------------------
Renault Laguna II 2003 - B 85 XNW
+
przamfiri
post 4 Aug 2009, 23:07
Post #290

Membru in crestere :}

From: Moreni

frate ,tipule intreaba pe nea google de dezmembrari si o sa gasesti
uite aici exemplu
popesti leordeni 0723545750
ploiesti 0724249800
valea calugareasca 0721980252

Doamne Ajuta

--------------------
renault laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK
rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:}
+
audiofilu'
post 13 Sep 2009, 09:39
Post #291

Membru autentic

tot sapind pe net am citit diferite comentarii referitor la volanta masa dubla...de ce ii spune asa,de ce se monteaza in locul uneia simple,ce beneficii aduce si daca se poate inlocui cu una simpla.
eu am marit performantele si ma gindeam sa iau un kit de ambreiaj sport (sint in cautari de oferte) si unii spun ca se inlocuieste si volanta (ba cu alta masa simpla,ba cu alta "sport")...nu cunosc fenomenul foarte bine asa ca nu ar fi rau intru luminarea noastra sa-si faca cineva timp cu vreo citeva rinduri de explicatii.

cit costa o volanta masa dubla pentru masina din semnatura?

This post has been edited by audiofilu': 13 Sep 2009, 10:07

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
Niko
post 15 Sep 2009, 17:03
Post #292

Membru incepator

Salut! Am o Laguna din 2001 de 1 an si am probleme la ambreiaj de cand am luat-o.la mers inapoi si atunci cand tin mai mult apasat ambreiajul ramane pedala jos, dar mai rau este ca raman fara si se zguduie masina fiind obligat sa opresc motorul ptr a putea ridica pedala .Super nu in intersectie!!!!! Lichid nu pierde deloc. Concluzia e pompa sau poate fi altceva ca de aerisit am aerisit-o ???????????????????????????????

--------------------
renault laguna 2 privillege 2001/1,9 dci /120 hp - GR 94 SEV
+
s-ervin
post 15 Sep 2009, 17:29
Post #293

Membru autentic

From: Harghita

tot asa am avut si eu,eu am gasit niste plasticuri si bucati de arc rupte,am inlocuit si de atunci nu am avut probleme

--------------------
Renault Megane 2013 1.6 dci Bose Edition - HR-10-xxx
+
tudor_ktx
post 15 Sep 2009, 18:52
Post #294

Membru incepator

From: Constanta

POMPA de ambreiaj se repara!!!!! am avut si eu probleme,am schimbat tot kitul de ambreiaj,dupaia am constatat ca am problema si cu pompa de ambreiaj am demontat-o,cu un electrod intors am scos o garnitura din pompa , garnitura are 24 mm(am masurato cu sublerul) - este identica ca garnitura de la pompa de frana de dacie dar asta are 24 mm.!!!! deci cu bani putin rezolvati problema cu pompa de ambreiaj!!!!

--------------------
Renault Laguna II 2002/ II - CT 07 KTX
+
Dan73
post 15 Sep 2009, 19:51
Post #295

Membru autentic

La mine ceva umfla garnitura aia. Pompa noua a inceput sa se flescaie dupa 5000 km. Poate mi-au completat pe undeva cand am facut aerisirea cu altceva decat dot4 ..nu stiu. Pentru ca nu mai primea lichid din vas (la fel ca si precedenta) i-am scos siguranta din cap astfel incat pistonul iese putin mai mult in afara si ia lichid. Am bagat o saiba la senzorul de pozitie "ridicat" a pedalei de ambreiaj (oricum se rupsese plasticul ala si nu mai statea acolo) astfel incat compenseaza un pic lipsa sigurantei fin capul pompei. Merg cu ea asa de vreo 3000 km si e ca noua.
Dupa parerea mea e mai mult ca sigur ca beleaua e la garnitura pentru ca altceva nu are ce sa fie. Problema e: ce o face sa se strice?

This post has been edited by Dan73: 15 Sep 2009, 20:02

--------------------
+
tudor_ktx
post 17 Sep 2009, 12:23
Post #296

Membru incepator

From: Constanta

garniturile proaste...se dau peste cap acolo ramane pedala blocata etc...

--------------------
Renault Laguna II 2002/ II - CT 07 KTX
+
Dan73
post 17 Sep 2009, 14:23
Post #297

Membru autentic

Nu cred ca se dadea peste cap garnitura si nu ramanea blocata pedala..era mai moale in prima parte a cursei...nu mai tragea lichid din vas.

--------------------
+
SINOK
post 18 Sep 2009, 08:58
Post #298

Membru

pana la urma la plecarea de pe loc trepidatul bordului de la ce vine?si discul nu patineaza

--------------------
renault Laguna 2 2003 AUTHENTIQUE 1.9 dci 74kw
+
mitza_p
post 23 Sep 2009, 16:25
Post #299

Membru incepator

salut!am un megane 1.5 dci din 2006 si azi am observat pe presurile de la sofer si pe pedale un lichid uleios.Am sunat la un service si mi s-a spus ca e posibil sa fie pompa de ambreiaj.In plus de o perioada incoace mi se blocheaza in viteza 1 la turatii mai mari...Sa fie de la pompa?Cam cat ar costa asta si unde o pot gasi?multumesc!

--------------------
renault megane bicorp 2006 - PH-84-PUR
+
Johnny
post 7 Oct 2009, 13:51
Post #300

Membru

From: Pitesti

poate sa spune cineva daca este o idee buna inlocuirea volantei masa dubla cu kitul ambreiaj de la valeo care contine volanta masa simpla? de unde se cumpara acest kit ca eu n-am gasit nici in ruptul capului?

--------------------
Renault Megane Estate 1,9 dci 2006, Trabant 601 S de Luxe 1988
+
26 Pages « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st May 2025 - 07:31
Dacia