S-a batut palma pentru Daewoo Automobile, Oare ce urmează?
![]() ![]() ![]() |
S-a batut palma pentru Daewoo Automobile, Oare ce urmează?
BOG |
![]()
|
||
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
|
||
--------------------
Reno
M 2.1/CD
- B xx BOG
2005/1.6 16 V Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|||
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Interesant e ca a zis ca din 300.000 de modele asamblate 90% vor fi pentru export. Iar din 300.000 de motoare doar 75% se duc la export. Cum asa?!
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
ce vor face cu restul de 15% din motoare?
17 Jul 2007, 20:06: QUOTE(BOG @ 17 Jul 2007, 19:30) Hopa...acum l-am vazut pe TVR pe nenea sefu de la Ford care a zis ca in Romanica noastra nu se va face nici Fiesta, nici altceva ci o masinuta noua, la care se lucreaza de vreo 2 anisori.....da n-a mai vrut sa zica uritul.... probabil un concurent pentru logan This post has been edited by daciafan: 17 Jul 2007, 20:06 |
--------------------
/
/
/
|
|
Bill |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 771 Joined: 28 March 06 From: Bucuresti ![]() |
Viitorul va fi frumos pt. cei de acolo, si nu numai pt. ei.
300.000 de masini pe an, nu-i de colea. 7000 de locuri de munca e ceva. Nr. 3 in lume la productia de autoturisme sa investeasca atatia bani aici.............. Ce mai, vom castiga toti. |
--------------------
Dacia Logan
SL Techroad
- B14xxx
TCe 90
|
|
tribunul |
![]()
|
![]() Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal Group: Members Posts: 3.024 Joined: 19 July 05 From: Micul Paris ![]() |
Sunt patriot ... nu sunt patriot, e bine sa fii patriot ... nu e bine sa fii patriot, grele intrebari.
Oare ce castig eu ca cacanarii nostri vand fabrica? Oare celor din Craiova le pasa ca am eu anumite lipsuri. Oare trebuie mie sa-mi pese ca cei din Craiova au anumite lipsuri. Oare ce salarii, prime, indemnizatii, intr-un cuvant bani, si-au tras smecherasii care au fost in comisia de privatizare. Oare sunt eu invidios pe smecherasii care au privatizat fabrica ca nu am fost si eu in stare sa fac ce au facut ei. Oare acum o sa fie mai multi bani la buget. Oare de asta merg prost sistemul sanitar, invatamantul, justitia, politia...etc, ca nu sunt mai multi bani la buget. Oare o sa avem drumuri mai bune, daca sunt mai multi bani la buget. Oare o sa fure si mai mult daca or sa fie si mai mult bani la buget. Oare mai multi bani la buget o sa faca oamenii din Romania sa fie mai buni. This post has been edited by tribunul: 18 Jul 2007, 07:21 |
--------------------
Renault
"Megane" Scenic 2
2007 "Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..." |
|
daciafan |
![]()
|
tribunule...al naibii de dificile intrebarile astea retorice
pe de alta parte raspunsurile...le stim cu totii ![]() |
--------------------
/
/
/
|
|
minny |
![]()
|
![]() Membru porcos Group: Members Posts: 1.217 Joined: 18 April 06 ![]() |
tribunule, noi ne multumim daca avem o masina buna la acelasi pret cu Loganul. Mare parte dintre noi nu ne prea macinam de treburile astea existentiale. Eu ca individ fac ce trebuie sa fac: imi platesc taxele, merg la vot din 4 in 4 ani, respect legea, etc. Mai mult nu pot face, si nici nu ma pun sa nu dorm noaptea pentru lucruri ce nu sunt sub controlul meu ...
|
--------------------
------
------
------
|
|
padual |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 29 November 04 From: MANGALIA ![]() |
Eu presupun ca se va face un Fiesta Sedan la Craiova.
Un lucru care m-a surprins pe mine a fost ca Fleming a insistat sa nu se pun accentul pe cat va plati Ford pentru D.A. Craiova ci pe cat va investi. Asta ma face sa cred ca o va lua pe bani putini, cum s-a mai procedat pana acum! Una peste alta, parerea mea ca pentru cumparatorul roman mare sfaraiala nu va fi, ci poate chiar din contra, cred ca va insemna disparitia de pe piata a masinii de 5000de Euro care este Matizul. Posed asa ceva si sunt foarte multumit de el! Oricum, John fleming a subliniat ca mai sunt pasi de facut si probleme de rezolvat pana la preluarea efectiva a uzinelor. Alt lucru interesant de urmarit mi se pare relatia pe care o va avea uzina de la Craiova cu GM -se stie ca in prezent la craiova se produc subansamble pentru General Motors, adica motoare si cutii de viteze. Dupa cum se bat Ford cu caramida in piept ca vor sa faca 300k de masini pe an probabil vor inceta curand aceste colaborari. Se spunea in interviu la TVR ca este foarte posibil pentru Craiova sa fie intre primele 3 fabrici Ford din Europa. This post has been edited by padual: 18 Jul 2007, 16:50 |
--------------------
Daewoo | Ford
MATIZ 0.8l - 49cp | Focus 1.8l - 115cp
- CT-89-PAD|TX-6273-TX
2006 E | 1999 Doamne ajuta!
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Sincer sa fiu eu as da compania pe gratis. Si scutiri o groaza. Pentru ca statul roman oricum va castiga. Asta ma oftica cel mai mult, ca desteptii aia de la ministerul economiei nu stiu cum sa atraga investitorii. Eu daca as fi in locul statului as cumpara pe banii mei si as oferi gratis terenul oriunde in tara asta pentru orice investitor strain.
This post has been edited by ssilviu: 18 Jul 2007, 17:02 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(padual @ 18 Jul 2007, 17:49) Una peste alta, parerea mea ca pentru cumparatorul roman mare sfaraiala nu va fi, ci poate chiar din contra, cred ca va insemna disparitia de pe piata a masinii de 5000de Euro care este Matizul. Ba cumparatorul roman va avea de castigat.Pentru ca prosperitatea din Arges nu e data de functionarea garii din Pitesti, ci de productia de masini de la Dacia SA, care si exporta destul de mult din productie. Venirea unui investitor serios si la Craiova va face celasi lucru, in afara de mentinerea si cresterea (numeric) a unor locuri de munca, va aduce si venituri suplimentare, atat zonei (inclusiv prin furnizorii de piese si servicii) cat si bugetului de stat. Iar Ford vine sa faca afaceri, cum au venit si aia de la Renault, asa ca e normal sa dea cat mai putin posibil pe fabrica. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
Sustin ce zice domnul Klaus , Mioveni , orasul ce parea mort pana la venirea Renault , orasul in care un apartament cu 4 camere in centru costa 10.000 eur , acuma a devenit prosper , cu multe investitii in infrastructura.Prosperitatea Argesului este sustinuta de Renault care a oferit multe locuri de munca si oportunitati studentiilor si tinerilor.La Universitatea Pitesti daca dupa absolvire nu gasesti ceva de lucru , Renault-Dacia te asteapta cu bratele deschise.
|
--------------------
None
None
N/A
|
|
diesel_power |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.964 Joined: 18 February 05 From: diaspora ![]() |
Renault-Dacia te asteapta cu bratele deschise dar si cu niste salarii extrem de mici. Doar inginerii cu vechime au salarii decente. Cu alte cuvinte Dacia are nevoie tot timpul de noi angajati fiindca le pleaca in mod constant angajati.
|
--------------------
Renault
Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW,
2005, Fidji
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.129 Joined: 11 February 04 ![]() |
Tribunule, esti exact ca CVT, si nu ma refer la Continuous Variable Transmission!
Sunt patriot ... nu sunt patriot, e bine sa fii patriot ... nu e bine sa fii patriot, grele intrebari. As fi oare mai putin patriot daca as munci pt o firma americana/ germana/ japoneza/ chineza/ coreeana? Crezi ca un japonez ma va respecta mai mult sau mai putin pe mine ca om sau pe noi ca tara daca va vedea ca sunt bun in munca mea? Oare ce castig eu ca cacanarii nostri vand fabrica? Daewoo Craiova, la ora actuala are o gama de produse imbatranita si neperformanta, singurul lor atu este pretul. Matizul este singurul model cat de cat oka la ora actuala, dar si acesta e vechi. Oare celor din Craiova le pasa ca am eu anumite lipsuri. Locuitorilor nu le pasa, si nu vad de ce le-ar pasa, exista multe oportunitati in Bucuresti, mai multe decat in Craiova. Oare trebuie mie sa-mi pese ca cei din Craiova au anumite lipsuri. Daca oamenii au locuri de munca, nu mai trebuie sa le dai ajutoare de la buget, adica inclusiv din banii tai, ba mai mult, contribuie si ei la acest buget. Oare ce salarii, prime, indemnizatii, intr-un cuvant bani, si-au tras smecherasii care au fost in comisia de privatizare. Mari, si asa e normal. Nu poti sa il pui pe un om sa faca parte dintr-o privatizare de nivel de SUTE DE MILIOANE DE EUR si sa il platesti cu ghinde! Oare sunt eu invidios pe smecherasii care au privatizat fabrica ca nu am fost si eu in stare sa fac ce au facut ei. Da, esti invidios. Chiar foarte! Oare acum o sa fie mai multi bani la buget. Clar ca da! Oare de asta merg prost sistemul sanitar, invatamantul, justitia, politia...etc, ca nu sunt mai multi bani la buget. X-act, sistemul sanitar si invatamantul de-aia nu merge. justitia si politia sunt corupte tot din cauza asta Oare o sa avem drumuri mai bune, daca sunt mai multi bani la buget. Da, ai cu ce sa le platesti si sa le intretii! Oare o sa fure si mai mult daca or sa fie si mai mult bani la buget. Da, or sa fure, dar o sa aiba de unde! Oare mai multi bani la buget o sa faca oamenii din Romania sa fie mai buni. Da, saracia inraieste oamenii, indestularea ii face mai buni, din pacate numai pe unii. Ce nu am inteles eu: Daca Hyundai vroia o fabrica in Estul eurpei, de ce nu au fost chemati la Craiova? |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
LemonDemon |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 420 Joined: 21 February 06 ![]() |
"Ce nu am inteles eu:
Daca Hyundai vroia o fabrica in Estul eurpei, de ce nu au fost chemati la Craiova?" Pentru ca Romania este in Sud-Estul Europei ![]() |
--------------------
None
None
N/A
|
|
padual |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 295 Joined: 29 November 04 From: MANGALIA ![]() |
Cand ma refer la cumparatorul roman ma gandesc la faptul ca salariul MEDIU in Romania este de ~800lei. Adica ~260E.
Cum ar putea o familie cu 520E venit si un copil sa isi cumpere masina de 7000Euro (presupunem ca va scadea un pic pretul la Fiesta fiind facuta in Ro)??? Ideea ca va fi Ford si nu va mai fi Daewoo poate incanta pe unii, dar pentru cineva in situatia expusa de mine, chiar nu vad cu i-ar incanta ca e Ford, si nu mai e Daewoo. Un lucru mie mi-e foarte clar: salariile la Craiova nu vor creste, chiar daca vine FORD, doar d'asta vine aici (vezi Dacia, unde nu au crescut). Deci, dl Klaus, nu cred ca pe cumparatorul roman de automobile (marea majoritate) il ajuta cu ceva. Cat despre CETATEANUL roman, stiu ca nu are nimic de pierdut ci doar de castigat. Sunt bani de afara care vin in Ro si produse FINITE din Ro, care se vand afara. Chiar si daca doar s-ar asambla aici, nu cu 60% fabricat, ci cu 0%, tot am avea de castigat. Dar mai e pana atunci! |
--------------------
Daewoo | Ford
- CT-89-PAD|TX-6273-TX
|
|
IsNa |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.147 Joined: 11 July 02 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(padual @ 19 Jul 2007, 14:20) Cum ar putea o familie cu 520E venit si un copil sa isi cumpere masina de 7000Euro (presupunem ca va scadea un pic pretul la Fiesta fiind facuta in Ro)??? La fel cum cumpara Loganul. Nu stiu exact cum, dar cumpara Logane si chiar masini straine in draci Romanul asta sarac... Apoi, ia in considereare ca fara vanzarea catre un investitor serios, muncitorii aceia de la Craiova in curand ar umfla randurile somerilor. Deci au tot motivul sa se bucure. Incercati sa priviti lucrurile mai in perspectiva, ca de asta avansam asa incet, toata lumea gandeste doar 100 metri in jurul lui, si 3 zile inainte: "Mie ce-mi iese din asta azi?" Pe noi ne roade cati bani au castigat cei ce au negociat contractul, si cati ar putea fura altii de la buget,... vesnic cu capra vecinului, in timp ce capra proprie moare de foame ca tu esti prea ocupat sa o supraveghezi pe cealalta. |
--------------------
Skoda
Fabia Combi + Citigo ASG
2007 / 2013 Forta sa fie cu voi !!
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(padual @ 19 Jul 2007, 12:20) In rate pe 5-7-10 ani, axact cum cumpara Loganul. Si 80% din clientii Loganului l-au luat pe credit. Asta e statistica oficiala, dar ii cam dau dreptate, din 5 cunoscuti cu Logan, doar 1 l-a luat cu banii jos. La fel si cu Fordul. La fiecare colt de strada e o banca, daca nu le-ar merge bine, nu ar deschide atatea, suntem tara creditelor. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
BOG |
![]()
|
![]() Riders on the Storm Group: Moderatori Posts: 1.364 Joined: 16 August 05 From: Bucuresti/Botosani ![]() |
Nu cred ca vor face nicio versiune de a lui Fiesta aici...Boss-ul de la Ford a spus clar ca e un model nou si va merge 90% la export. In acest caz ma gandesc ca au in plan altceva decat low cost. Altfel sa nu uitam ca GM nu a abandonat inca planurile de a veni in estul salbatic. Romanica este inca in carti, mai ales daca se ung diverse pargii politice cu ceva verzisori. In interviul dat la TVR omul a mai spus ca Ford a inceput procedurile de cumparare a fabricii de la Craiova de vreo 2 ani
![]() |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
- B xx BOG
2005/1.6 16 V Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Aici gresesti. Ford a spus clar ca fabrica de la Craiova va inchide triunghiul St. Petersburg - Turcia - Craiova. La rusi se fac Focus si Mondeo, la turci utilitarele, raman masinile de clasa mica sa fie facute la romani. Legat de suma investita s anu crezi ca vor baga atatia bani, insa da bine la presa sa stie ca se baga miliarde de euro...
Efectele pozitive vor aparea cel mai devreme in 2010, insa daca ei vor reusi sa exporte 100.000 masini pe an, la un pret mediu de export de 10.000 EUR inseamna 1 miliard euro adaugat la export... Pana atunci romanii vor avea salariile medii mult mai mari si o sa vedeti o gramada de Forduri romanesti pe strazi, si eu as lua o Fiesta la 9.000 EUR, sa aiba pe ea ce are una din afara de 13.000 EUR. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
![]() Eu ti-as atrage atentia ca atunci cand Cielo a inceput sa fie fabricat la Craiova, pretul a fost acelasi cu cele importate din Coreea. Ce te face sa crezi ca un Ford fabricat la noi va fi mai ieftin decat cel pe care l-ai importa acum? |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
cristi.r |
![]()
|
Membru ... din cand in cand Group: Members Posts: 1.721 Joined: 14 March 06 ![]() |
Ma, sa fie un concurent pentru logan ! Asta-i important !
Daca fac treaba asta e super, daca nu, o sa fie un fas. |
--------------------
megane
diesel
2006
|
|
daciafan |
![]()
|
personal cred ca modelul fabricat de ford la craiova va fi viitoarea generatie fiesta
|
--------------------
/
/
/
|
|
Adrian_Solenza |
![]()
|
![]() Solenza... prima iubire! Group: Members Posts: 912 Joined: 4 July 04 From: Buc (Ap. Patriei) ![]() |
Tu ai citit ce au scris oamenii astia mai sus?
Eu cred ca orice s-ar intampla, daca construiesc astia masini, toata lumea are de castigat... Inclusiv statul, care isi scoate taxe din utilizarea unui automobil, banca- care isi scoate dobanda, clientul - ca are masina buna, Patriciu - ca mai vinde si el ceva benzina, Carrefour sau Cora - mai vand si ei niste braduleti si niste presulete, service-urile - accidente se mai intampla, revizii se fac regulat etc... |
--------------------
Citroen
C3
- Inca numere rosii...
1.4Hdi 2011
|
|
ssilviu |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
padual |
![]()
|
ai dreptate ssilviu, dar nu cumva pe langa cele 200 si ceva de mii de masini asamblate nu mai ies cumva si motoare, cutii de viteza, si altele pentru export?
|
--------------------
Daewoo | Ford
- CT-89-PAD|TX-6273-TX
|
|
BOG |
![]()
|
Sa tragem niste concluzii:
- venirea Ford la Craiova este din punct de vedere economic o mare realizare - faptul ca vor sa investeasca in retehnologizarea fabricii si sa mai faca si angajari va transforma Ford in cel mai mare investitor din zona si va fi un mare plus pentru olteni - pe langa Ford se vor dezvolta o multime de alti furnizori si nu neaparat din zona, din nou un lucru foarte bun - indeferent de ce model va realiza e super bine din punct de vedere al optiunii -cand am zis ca nu stiu daca vor scoate neaparat un low cost am luat in calcul faptul ca productia va fi orientata 90 de procente spre export, plus declaratiile oficalilor care spuneau ca nu mai fac fata cererii. Cam asta.... |
--------------------
Reno
M 2.1/CD
- B xx BOG
|
|
daciafan |
![]()
|
venirea lui ford este benefica si pentru ca ea reprezinta o concurenta directa (pe acelasi segment) marcii renault dacia
|
--------------------
/
/
/
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
Si cam cum ar veni teoria asta a ta daca sa zicem ca Ford nu a mintit cand a spus ca majoritatea unitatilor o sa fie pentru export?
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
papamuntz991 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 496 Joined: 15 January 07 From: Militari Customs ![]() |
concurenta este in folosul consumatorului...cu cat e mai acerba cu atat avem mai mult de castigat...deci cei de la Dacia sa fie ingrijorati..
|
--------------------
Dacia
1310
- B 17 M..
'90 TLX cu Dacia in suflet...
|
|
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
ma indoiesc... nu au model care sa concureze DIRECT Dacia. renault, cu siguranta, dar nu Dacia. Mai ales ca vor sa vanda 30.000 de unitati pe an. Sa vedem... ce se vinde bine afara: Focus, noul Mondeo, S-Max. Au destule fabrici pentru Fiesta. Fiesta sedan faceau o vreme in Iran cu Mahindra&Mahindra, si se numea Ikon. De asemenea mai fac Fiesta sedan in America de Sud. Alt concurent direct la marca Dacia nu au. Iar de altul nou nu am auzit. In plus ma indoiesc sincer ca vor asa de rau sa concureze Loganul. Ei au pesti mai mari de fript, nu hamsii romanesti
![]() |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 13:51 |