ITP - Inspectia Tehnica Periodica
![]() ![]() ![]() |
ITP - Inspectia Tehnica Periodica
caktuss |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|||
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
![]() ![]() La faza cu "muscatura" de Logan nu ma mir de loc!Ce dracu' sa mai zica bietu' om! ![]() ![]() Cele doua litere nu au o semnificatie aparte.Sunt niste caractere ce definesc loturile de folii.Faceam si io pe desteptu'! ![]() This post has been edited by marian-j: 21 Jan 2009, 23:15 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
caktuss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.433 Joined: 7 May 05 From: Iasi ![]() |
pai am fost sincer... e numarul de pe fata trecut pe spate... juma de ora am ciocanit la el sa-l aduc cat de cat la o forma in care sa stea in suport... dupa care am dat cu numarul intr-un gard si l-am varzuit si mai tare cu suport cu tot...
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan II
- numar cu gaura
1.6 16v 05-2005 m2 sedan expression 1.6 16v 06/2005
20 000 km (1/09/2006) 33 600 km (26/09/2007) 45 000 km (o3/01/2009) 50 000 km (03/06/2009) |
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
QUOTE(marian-j @ 21 Jan 2009, 23:52) Daca ai timp citeste te rog postul #456 de pe acest topic si iti vei da seama de ce insist sa aveti numerele din fata imbulinate. ![]() Citit si intreb si eu, la fel de nedumerit: neica basca nemtalau facuse cumva schimb de experienta cu vreun omolog roman de-i scazuse IQ-ul? Ce te faci cand pierzi numerele, se sifoneaza si le schimbi etc etc etc? In Jarmania n-au certificate de inmatriculare in care scriu verificarile tehnice sau alta forma de inregistrare... durabila? ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Nu stiu,coane Bliss,ce-o fi fost sub sapca neamtului!
Se poate sa ai dreptate! ![]() Nu stiu sub ce forma este atestata valabilitatea itp la nemti.Am mai spus ca am asistat si eu o data la un TUV dar eram cu ochii cat cepele pe ce fac aia acolo si cel cu care am fost(de fapt noul proprietar al masinii inspectate) s-a ocupat de hartogarie deoarece io stateam cu ochii pe inspectorii nemti ca pe butelii! ![]() In schimb stiu ca la nemti au o colectie intreaga de buline pe numerele de inmatriculare:doua identice fata/spate acordate de autoritatea in fieful careia este inmatriculat vehiculul una de TUV si una de poluare daca nu ma insel.Ma rog nu-s foarte sigur asupra bulinelor nemtesti.Poate binevoieste vre-un coleg mai umblat pe Germanica sa ne lumineze si pe noi.Pot insa sa-ti spun ca e beleaua dracului daca te opreste der Polizei si nu ai saraciile alea de buline in regula(evident ma refer la masinile inmatriculate in D) Daca-mi amintesc bine parca la un moment dat romanasii(si nu numai) furau bulinele nemtilor si le puneau pe masinile lor in incercarea de a-i insela pe politisti ca-s cu cazanele in regula. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
si cei care au masini noi?
bulinele? cum e cu ele? This post has been edited by crisolro: 22 Jan 2009, 12:54 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
marian-j |
![]()
|
La masinile noi treaba se muta,dinou,in "parohia" RAR-ului.Nefiind necesara itp cred ca la intocmirea cartii de identitate se anexeaza si o bulina acesteia.Nu sunt sigur daca asa se procedeaza dar ma voi interesa si revin.
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.372 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
Cand mi-am luat masina stiu ca mi-a dat o bulina de la RAR si mi-a zis sa o lipesc pe numar.
|
--------------------
-
-
- -
- Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
de RAR, carte de identitate s-a ocupat dealer-ul si nu mi-a inmanat decat CI ... bine, nici nu tin neaparat sa vad bulina pe nr. ... e posibil sa gresesc dar zic ca cel putin 50% din masinile pe care le vad pe strada nu au bulina ...
|
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Mie mi-a zburat bulina la spalatorie...
![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
Nici o problema J.D. ... tu poti oricand sa-ti faci una custom
![]() |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Eventual patrata
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Ar fi "kitch"...
![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
de RS
![]() |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
- B-57-LXF
2004 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
La nemti este mult mai simplu... politaiul iti baga numarul de inmatriculare in PC-ul din masina si afla tot ce vrea despre masina...inclusiv partea cu TUV, asigurari, etc... la noi mai trebuie asteptat ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
|
--------------------
------
------
------
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Si a mea la fel... Are aproape un an si arata ca noua!
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
marian-j |
![]()
|
Ale voastre or fi buline nemtesti!
![]() Repet:daca bulina se aplica pe nr curat si uscat se da greu jos voit iar accidental aproape imposibil.Ma mir cum a sarit a lui j.d la spalat!! ![]() Din cauza pozelor ce trebuiesc facute vor fi tot mai putine masini fara buline pe numerele din fata.Ma rog daca posesorii le dau jos asta-i alta poveste.Din statii masinile pleaca,obligatoriu,imbulinate! Capisci? ![]() This post has been edited by marian-j: 22 Jan 2009, 17:49 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
sherkan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 22 January 09 ![]() |
De trei zile mi-a expirat ITP-ul ce trebuie sa fac in aceste conditii?
Masina de munca de asemenea i-am facut ITP-ul si a fost respinsa pe motive pivot, faza scurta si pozitie spate; cei de acolo cand au fost intrebati cat timp am la dispozitie sa o pun la punct si sa revin au zis ca masina nu mai are voie sa circule, stiam ca exista un termen de 30 de zile. Stie cineva ceva in acest sens. Multumesc mult. |
--------------------
Renault
Clio 2
2002
|
|
marian-j |
![]()
|
Imi permit sa-ti ofer eu raspunsurile solicitate.
![]() Cu masina ta personala treaba e clara:du-te urgent si fa-ti itp-ul pana nu te "agata" vajnicu' politist si sa patesti si matale ca si colegul antifizic2(RAR,politie,etc). Cu cealalta masina,tot vesti proaste! ![]() Cei din statie te-au sfatuit corect.Raportul ce ti l-au intocmit iti ofera doar lista de defectiuni ce trebuiesc remediate insa acel raport NU iti confera si dreptul sa mai circuli decat cel mult intre garaj si service.In consecinta daca te gaseste politia mergand sa-ti cauti piese sau deplasandu-te spre service s-ar putea sa te lase in pace(repet s-ar putea!!)Insa daca te gasesc mergand te miri pe unde,din pacate, e posibil sa ai necazuri!In consecinta si eu iti recomand sa-ti limitezi la maxim deplasarile cu masina respectiva pana ce nu te prezinti la reverificare.Daca la reverificare se constata ca masina e ok dpdv tehnic esti liber!Ai scapat de belele! Referitor la cele 30 de zile;pana acum cativa ani rapoartele itp clasificau defectiunile intalnite la masini in doua mari categorii: 1.Defectiuni grave sau foarte grave(asa numitele defectiuni in cod 100) care necesitau "remedieri imediate".Daca avei defectiuni cod 100 nu aveai drept de circulatie insa in max 30 de zile masina trebuia sa se intoarca in statie pentru reverificare(adica exact ca si in momentul de fata) 2.Defectiuni mai marunte care nu pereclitau grav siguranta circulatiei,a conducatorului s.a.m.d.(adica defectiuni cod 200)Acest gen de defectiuni erau tratate mai indulgent si masina putea sa circule in cele 30 de zile acordate pentru reparatii. Chiar daca aveai cateva defectiuni cod 200 insa aveai una singura cod 100 tot nu aveai drept de circulatie. Ei bine in urma unor dispute destul de aprinse intre RAR si Politie(care are prostul obicei sa se erijeze si in organ tehnic!!! ![]() ![]() Asa ca,dupa capu' pulitistilor treaba sta in felul urmator:indiferent ca iti sar pivotii,ai franele varza sau nu-ti arde becul la lampa de numar sau ai o bucsa slabita la bara stabilizatoare e tot aia!Cica circuli cu defectiuni si pe deasupra mai si stii acest lucru.Din punctul meu de vedere modul acesta de abordare a problemei itp-urilor este o mare gogomanie ca sa nu-i zic tampenie crasa!!Dar,cum se spune,din pacate la ei ei si pita si cutitul! Sper ca ai inteles cum sta treaba,da? Iti urez multa bafta!Ciao!M. ![]() This post has been edited by marian-j: 22 Jan 2009, 22:50 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
marian-j |
![]()
|
Fratilor,se pare ca ne asteapta vremuri si mai grele in materie de itp-uri!Incepand cu 1 Aprilie RAR-ul ne va trage o "pacaleala" zdravana .Din acea data va intra in vigoare noul RNTR-1!
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
dil |
![]()
|
![]() Membru verde Group: Moderatori Posts: 1.372 Joined: 7 December 04 From: Corbeanca, Ilfov ![]() |
Si chestiunile grele din noua materie de la ITP in ce constau?
|
--------------------
-
-
- -
- Renault Captur 0.9 TCe XMOD (2015)
ex Daewoo Matiz 2004 (2012-2015) ex Renault Clio Symbol 1.5dci 80CP 2006 Fidji (2006-2011) |
|
marian-j |
![]()
|
Nu stiu inca mare lucru!
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
daca-l gasesc ti-l trimit eu
lucrez cu rntr la specificatiile tehnice de auto ![]() |
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
marian-j |
![]()
|
Saru'mana,coane!Sa-ti dea Dumnezeu sanatate!Chiar mor de curios sa vad ce minuni ne-au mai "copt" cei de la RAR.
Vreau sa-ti mai spun ceva,colega!Am inteles ca noul regulament e tare stufos si se pare ca are peste o suta de pagini!Ce mama dracului or fi inghesuit "mogulii" in atata amar de pagini?!!? ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Ce am gasit mai la repezeala despre RNTR. Catre final sunt 2 completari. Nu stiu daca ele sunt operate deja in textul initial. Nu sunt familiarizat cu programul legislativ-informativ respectiv dar te descurci .Ptr orice lamuriri , revin cu placere. Spor la studiu!!!
LE din pacate textul nu e actualizat. Ordinul din aug2008 e in prima completare. This post has been edited by verde: 2 Feb 2009, 12:38 Attached File(s) ![]() |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
marian-j |
![]()
|
Multumesc mult pentru ajutor,coane verde!
![]() ![]() ![]() Cred ca as putea sa postez eu noul regulament dar mi-e tema sa nu contravin regulilor forumului,pe de-o parte si pe de alta nu-s convins ca m-as pricepe cum sa postez ditamai documentul de 122 de pagini! |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Pai daca-i mai usor ca acuma , nu mai e nevoe sa -l postezi.Asteptam sa-l digeri bine si stiu ca nu te rabda sufletul si tot o sa ne povestesti .
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
blick |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 73 Joined: 26 June 07 ![]() |
Joi la orele 13 m-am programat la revizia de 2 ani (doar 20k) si dupa programare domnul de la serus mi-a propus sa fac si ITP-ul care expira in aprilie. Evenimente cu masina nu am avut...si ce a fost s-au rezolvat la service-uri autorizate (schimbat plasticul exterior de far), credeti ca ar trebui sa am emotii la ITP? Am observat ca a expirat stingatorul...ar trebui schimbat?
Nu stiu cum va fi cursul operatiunilor, dar cred ca mai intai voi merge la revizie si apoi la ITP. Daca se constata probleme si masina inca mai este in garantie, vor putea fi remediate pe garantie? Astept eventuale sfaturi. Va multumesc ! |
--------------------
Renault
Symbol
- B 022388
2007 1,4 8V
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai daca expira in aprilie de ce duci acum? Du-te la itp mai aproape de data expirarii!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 11:48 |