ITP - Inspectia Tehnica Periodica
![]() ![]() ![]() |
ITP - Inspectia Tehnica Periodica
DMP |
![]()
|
||
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|||
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Nu-i nici o problema!Stingatorul e in termen de valabilitate pana in ultima zi a lunii Iunie.Poti merge linistit cu el la itp!Bafta!Ciao!M.
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
alex.vano |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 9 February 08 From: Bucuresti, 5 ![]() |
Stingatorul meu a cam "expirat" in martie. Inca nu am luat altul ca nu am avut timp. Plus ca sper sa nu am nevoie de el vreodata.
Am facut si eu ITP-ul azi. Cost: 88 RON. Ma asteptam la mai putin, ca am vazut factura de ITP pentru Audi A6 de 85 RON (luna asta) ![]() This post has been edited by alex.vano: 8 May 2008, 17:29 |
--------------------
Renault
Clio
- numar de sarpe
75 caluti
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Marian-J o intrebare: cu niste mici zgarieturi pe spoiler in spate, s-a luat vopseaua (intra un in mine) merge luat ITP? Oricum incerc eu sa le retusez da nu se vad mai deloc oricum.... Sau obiecteaza?
|
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
NU ne legam de toate fleacurile!Eu unul nu mai iau aiurea de om pentru niste zgarieturi(chiar si mai pronuntate!!)Si eu fac cumparaturi la supermarket si deseori gasesc pe masina ba o zgarietura ba o bara "stearsa"etc!Nu ne putem tine masinile in vitrina!Iar daca observ ca omul a incercat sa si retuseze (cum a putut!) imperfectiunile deja are de la mine un mare +(cum se zice pe forum!
![]() ![]() This post has been edited by marian-j: 8 May 2008, 16:04 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Poza fac maine. Oricum trebuie schimbat bandoul, ala e nitel spart. Ma gandeam sa nu mai vopsesc toata bara, ca nu prea are sens. Mersi si postez poza...
|
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
marian-j |
![]()
|
Daca nu-i prea scump bandoul inlocuieste-l.O intrebare:nu-l poti repara?Pe aici pe la noi is niste flacai ce fac reparatii la plastice(cu fibra de sticla cred) de sta pisica in coada!Il repari il revopsesti si gata!Ma rog decizia oricum iti apartine!Astept poza!Ciao!M
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Un bandou de Reno te indoaie la bani!
![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
marian-j |
![]()
|
Asa ma gandeam si eu!Tocmai de aceea sugeram ideea reparatiei!
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
In caz de respingere a ITP, service-ul pastreaza talonul pana cand il treci?
|
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Numai Politia sau emitentii pot retine documente !
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
marian-j |
![]()
|
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
bonzai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 710 Joined: 15 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Mai spuneti-mi un lucru, s-a schimbat ceva prin lega cu omologarea trusei si stingatorului? Am fost prin vreo 2 marketuri sa caut unele noi si nu am gasit din cele omologate RAR ci doar scris pe ele conforme cu CE.
|
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Daca citesti topicul, mai la deal, ai sa gasesti raspuns la intrebarea ta !
Legea n-a fost niciodata deosebit de clara referitor la cine si in ce conditii trebuie sa fie omologate. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
marian-j |
![]()
|
Dinou colegul adi-ar are dreptate!Pana si noi inspectorii itp suntem cam in ceata cu modul in care se omolgeaza trusele,triunghiurile si stingatoarele de incediu.Oricum colega bonzai cauta ca produsele ce vrei sa le cumperi sa poarte eticheta"conform cu normele CE" si sa aiba termenul de valabilitate cat mai lung!In acest fel n-o sa ai probleme nici cu politia si nici cu sonatii de la itp!
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Stim foarte bine cum functioneaza sistemul licitatiilor, cu orice obiect/subiect ...
![]() La un moment dat, daca nu ma insel, exista o singura firma care producea truse medicale ''omologate''... Parca a fost si un mic scandal mediatic -''ucis'' rapid, in fasa-... Oare nimeni in tara asta nu putea confectiona asa ceva?... Sa fim seriosi!... ![]() Inspectorii ITP, ca si alti factori obligati prin fisa postului sa verifice existenta marcilor care certifica omologarea, sunt absolut in ceata (acilea ma inscriu si eu uneori): nimeni nu spune clar in ce baza legala se fac omologarile diverselor produse. Cat despre metodologia de omologare, ce sa mai vorbim!... Pacat!.. |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
marian-j |
![]()
|
QUOTE(Adila16 @ 18 May 2008, 00:01) Or fi ceva ritualuri secrete cunoscute doar de initiatii apartinand sectei "omologatorilor de ziua a saptea"! ![]() Firma la care faci referire este in continuare bine-mersi pe piata si din cate imi dau eu seama cam"face legea" pe piata produselor de profil autohtone. O chestie cu iz anecdotic:cand a inceput iuresul(mediatic) descris de colegul Adila16 mai sus,in Timisoara exista o singura firma care vindea truse si triunghiuri provenite de la firma-mama din Bucuresti.Partea "frumoasa" era insa alta!Firma din Tm. apartine sotiei directorului(la vremea respectiva) filialei locale a RAR! ![]() Scuze pentru offtopic. te-as ruga sa nu mai citezi mesajele care sunt in aceeasi pagina cu mesajul tau This post has been edited by claus: 19 May 2008, 01:48 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
bonzai |
![]()
|
Am mers de dimineata la Motorservice pentru ITP, am ajuns la ora 7:05... erau deja 7 masini ce asteptau. Nu am stat si am plecat la AMG. Acolo erau doar 2 dintre care una pe terminate.
Inspectia a fost (foarte) lejera la mine, nu m-a intrebat de trusa si stingator. Cat a fost eu sa platesc la caserie deja facusera testul pentru frane. Nici nu cred ca au mai facut noxele.M-am intors la masina, am mai stat cateva minute sa completeze actele si am plecat. M-a costat 90 RON. La Motorservice era 120 RON. |
--------------------
Renault
Megane 4 GT
2017
|
|
marian-j |
![]()
|
Off-topic:imi cer scuze claus.Am bagat la cap!
![]() Draga bonzai,ma bucur ca ai fost multumit de prestatia celor de la itp si ca ai trecut lejer de inspectia tehnica.Masina ta este mai noua si de aceea a mers foarte rapid totul.Te asigur ca baietii au facut si testul de gaze fie si pentru simplul fapt ca le trebuia cartela de gaze ce se ataseaza obligatoriu la raportul de inspectie alaturi de listing-ul ce atesta eficienta sistemului de franare.Deasemenea probabil ca nu s-au mai complicat sa te bata la cap intrebandu-te de trusa si triunghi deoarece masinile noi vin gata dotate cu aceste accesorii si am observat ca a crescut mult si termenul de valabilitate la trusele medicale(aproape s-a triplat fata de anii trecuti!).Iti dorim drum bun. |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Propun un sondaj pentru a vedea raportul intre multumitii si nemultumitii de serviciile prestate de inspectorii ITP...
![]() Ce zici, nenea Marian? ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
marian-j |
![]()
|
Poate nu este o idee rea insa ma tem sa nu transformam (si) acest topic intr-un "camp de lupta"!Activitatea de itp cuprinde foarte multe aspecte. Desi atitudinea inspectorului face parte dintre aceste aspecte nu este singurul lucru important Cineva poate fi multumit de atitudinea inspectorului insa poate sa fie nemultumit de celelalte aspecte ce le implica inspectia si astfel sa riscam ca discutiile sa degenereze.Parerea mea!
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
Mda...
Cred ca ai dreptate. Eu, modest cum ma stiu ![]() Am apreciat obiectivitatea lor. Nu mai repet ce am scris mai deunazi. Poate ca sunt eu un pic masochist. Dar sunt convins ca nu toata lumea apreciaza pozitiv pe cineva care isi face meseria, chiar daca, per ansamblu, concluziile sunt negative... |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
Adila16 |
![]()
|
Vineri am refacut inspectia ITP!
Si, de data asta, Kurulina tati a luat stempelul pe talon... Inspectia s-a derulat ca la carte: serii, poze, caucioace (sa fie toate la fel), RCA, trusa medicala si triunghi, lumini, noxe, frane, suspensie si gata. Tare mandru m-s de masinuta mea! Off-topic: Poate ca ar trebui sa postez la "Suparati"...Am sesizat o "transpiratie" de ulei la cutia de viteze, plus zgomotul clasic de pinioane, in ralanti ... Hmmm... ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
adi_ar |
![]()
|
Chestia cu "sa fie toate la fel" eu n-o inteleg de loc !
![]() ... de parca ar fi singurul lucru pe care nu-l inteleg ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
marian-j |
![]()
|
Colegul Adila16 este foarte bucuros ca a scapat de stres si a fost un pic inexact in exprimare.Cand spunea ca pneurile trebuie sa fie "toate la fel" se referea doar la tip si dimensiuni ce trebuiesc neaparat sa fie conforme cu cele precizate in CIV!Profilele(si uneori dimensiunile!) trebuie sa fie identice doar pe rotile aceleiasi punti.
Precizari: -anvelopele de pe rotile aceleiasi punti trebuie sa fie:de acelasi tip(diagonale sau radiale),dimensiuni precum si profile identice . -nu este necesar ca toate anvelopele sa fie identice pe toate puntile vehiculului(strict din punct de vedere al profilului!) -exista si exceptii referitoare la dimensiunile anvelopelor fata/spate!(e.g. automobilele Smart)"Jucariie" astea au precizate clar (in CIV) dimensiuni diferite pe cele doua punti.Diametrele jantelor sunt identice insa latimile lor difera considerabil. Referitor la micile "transpiratii" proprii cutiilor de viteze vreau sa precizez ca nu sunt motive de respingere la itp!Acest neajuns l-am observat la foarte multe masini si in consecinta nu cred ca Renault-urile sunt singurele ce prezinta astfel de probleme.Despre "maraitul" pinioanelor insa nu ma pot pronunta! Draga Adila16 iti urez numai drum bun si probleme cat mai putine! ![]() ![]() Sara-buna la toata lumea!Ciao!M. ![]() This post has been edited by marian-j: 4 Jun 2008, 01:33 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
Mea culpa, apropos de gume!...
Nenea Marian are perfecta dreptate. Deh, e meseria 'mnealui! Am fost incomplet si inexact in exprimare... Multam, nenea Marian pentru urari... Watch out, partners, I'm back on the streets! ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
marian-j |
![]()
|
Stai linistit colega!Tuturor ne mai scapa din vedere unele amanunte!
![]() In consecinta dragi colegi cautati sa aveti anvelopele in regula si nu veti avea probleme cu ele nici la itp si nici in trafic!Ciao!M. ![]() This post has been edited by marian-j: 4 Jun 2008, 21:07 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
adi_ar |
![]()
|
Legea circulatiei spune ce si cum in legatura cu caucioacele taiate sau degradate.
Ce ma supara in aceasta treaba este ca se gasesc isteti RAR care cauta ei ceva reglementari si instructiuni interne si te trantesc fara noima la o verificare. Adica ce conteaza daca gumele au profile diferite (dar sunt de aceeasi dimensiune si sezon) ? Daca-i vorba de siguranta, atunci stim cu totii ca niciodata virajele si franarile nu se fac pe conditii egale pentru stanga-dreapta (praf, paie, gunoaie etc) asa nu vad care-i ratiunea ! Sa nu ma intelegeti gresit, legea este lege si reglementarile sunt reglementari dar daca-i tradare ... s-o stim si noi. Unde scrie in legi sau norme ca nu se admit cauciucuri cu profile diferite ? Nota: Tineti cont ca autoturismele au 2 punti, dar camioanele ... |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
marian-j |
![]()
|
Draga adi_ar,in planul de operatiuni cuprins in RNTR-1 profilele diferite ale anvelopelor de pe rotile aceleiasi punti sunt tratate ca neconformitati si din pacate(cred ca am mai spus asta!)noi trebuie obligatoriu sa "dansam" dupa cum "canta" regulamentul respectiv!.Sunt multe chestii acolo care ma deranjeaza dar nu am ce face!
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
Dixit!
|
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 09:44 |