Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

53 Pages « < 10 11 12 13 14 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ITP - Inspectia Tehnica Periodica

DMP
post 7 May 2008, 19:52
Post #331

Mumu' padurii

Group: Members
From: Bucuresti

Pana pe 15 iunie trebuie sa fac si eu ITP.
Am o nedumerire in ceea ce priveste stingatorul de incendiu. Anul trecut l-am dus la verificat si firma respectiva l-a verificat si mi-a pus o eticheta cu termenul iunie 2008.

Acum, cand ma voi duce la ITP la inceputul lui iunie, pana in 15, vor considera stingatorul in termen sau nu? Eticheta aia se refera la inceputul lui iunie sau la sfarsitul lui iunie?

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian-j
post 8 May 2008, 08:46
Post #332

Membru autentic

From: Timișoara

Nu-i nici o problema!Stingatorul e in termen de valabilitate pana in ultima zi a lunii Iunie.Poti merge linistit cu el la itp!Bafta!Ciao!M. smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
alex.vano
post 8 May 2008, 11:30
Post #333

Membru

From: Bucuresti, 5

Stingatorul meu a cam "expirat" in martie. Inca nu am luat altul ca nu am avut timp. Plus ca sper sa nu am nevoie de el vreodata.

Am facut si eu ITP-ul azi.
Cost: 88 RON.
Ma asteptam la mai putin, ca am vazut factura de ITP pentru Audi A6 de 85 RON (luna asta) biggrin.gif

This post has been edited by alex.vano: 8 May 2008, 17:29

--------------------
Renault Clio - numar de sarpe 75 caluti
+
SwatKat
post 8 May 2008, 15:26
Post #334

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Marian-J o intrebare: cu niste mici zgarieturi pe spoiler in spate, s-a luat vopseaua (intra un in mine) merge luat ITP? Oricum incerc eu sa le retusez da nu se vad mai deloc oricum.... Sau obiecteaza?

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
marian-j
post 8 May 2008, 16:03
Post #335

Membru autentic

NU ne legam de toate fleacurile!Eu unul nu mai iau aiurea de om pentru niste zgarieturi(chiar si mai pronuntate!!)Si eu fac cumparaturi la supermarket si deseori gasesc pe masina ba o zgarietura ba o bara "stearsa"etc!Nu ne putem tine masinile in vitrina!Iar daca observ ca omul a incercat sa si retuseze (cum a putut!) imperfectiunile deja are de la mine un mare +(cum se zice pe forum! biggrin.gif )pentru bunavointa.Deci nu cred sa-ti faca cineva greutati pe tema unor mici julituri!Btw,o poza nu ai ?Sa pot sa ma edific mai bine?Ciao!M. smile.gif

This post has been edited by marian-j: 8 May 2008, 16:04

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
SwatKat
post 8 May 2008, 19:44
Post #336

Membru autentic

From: eterna si fascinanta RO

Poza fac maine. Oricum trebuie schimbat bandoul, ala e nitel spart. Ma gandeam sa nu mai vopsesc toata bara, ca nu prea are sens. Mersi si postez poza...

--------------------
Skoda O3 FL 1.4TSI DSG 2017
Ex -M2.2, 1.5/100
+
marian-j
post 8 May 2008, 20:16
Post #337

Membru autentic

Daca nu-i prea scump bandoul inlocuieste-l.O intrebare:nu-l poti repara?Pe aici pe la noi is niste flacai ce fac reparatii la plastice(cu fibra de sticla cred) de sta pisica in coada!Il repari il revopsesti si gata!Ma rog decizia oricum iti apartine!Astept poza!Ciao!M smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Solon
post 8 May 2008, 20:20
Post #338

Membru autentic

Un bandou de Reno te indoaie la bani! mad.gif

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
marian-j
post 8 May 2008, 20:31
Post #339

Membru autentic

Asa ma gandeam si eu!Tocmai de aceea sugeram ideea reparatiei! blush.gif Oricum nu cred ca-l gaseste vopsit la culoare asa ca daca tot trebuie vopsit de ce sa nu incerce si o reparatie?Cred ca ar iesi mai ieftin.Si in plus nu s-ar zgaria asa tare pe ochi daca se mai gaseste vre-un berbec sa-i sifoneze(Doamne-fereste!!) iarasi bara!

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
bonzai
post 16 May 2008, 13:25
Post #340

Membru autentic

In caz de respingere a ITP, service-ul pastreaza talonul pana cand il treci?

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
adi_ar
post 16 May 2008, 14:51
Post #341

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Numai Politia sau emitentii pot retine documente !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
marian-j
post 16 May 2008, 20:33
Post #342

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 16 May 2008, 15:51)
Numai Politia sau emitentii pot retine documente !
*

Corect!Statiile nu retin nici un document indiferent de rezultatul(admis/respins) inspectiei! smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
bonzai
post 17 May 2008, 17:26
Post #343

Membru autentic

Mai spuneti-mi un lucru, s-a schimbat ceva prin lega cu omologarea trusei si stingatorului? Am fost prin vreo 2 marketuri sa caut unele noi si nu am gasit din cele omologate RAR ci doar scris pe ele conforme cu CE.

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
adi_ar
post 17 May 2008, 19:20
Post #344

Daca citesti topicul, mai la deal, ai sa gasesti raspuns la intrebarea ta !
Legea n-a fost niciodata deosebit de clara referitor la cine si in ce conditii trebuie sa fie omologate.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
marian-j
post 17 May 2008, 20:38
Post #345

Membru autentic

Dinou colegul adi-ar are dreptate!Pana si noi inspectorii itp suntem cam in ceata cu modul in care se omolgeaza trusele,triunghiurile si stingatoarele de incediu.Oricum colega bonzai cauta ca produsele ce vrei sa le cumperi sa poarte eticheta"conform cu normele CE" si sa aiba termenul de valabilitate cat mai lung!In acest fel n-o sa ai probleme nici cu politia si nici cu sonatii de la itp! biggrin.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 17 May 2008, 23:01
Post #346

mecanic aero (sau aerian?)

Stim foarte bine cum functioneaza sistemul licitatiilor, cu orice obiect/subiect ... smile.gif

La un moment dat, daca nu ma insel, exista o singura firma care producea truse medicale ''omologate''... Parca a fost si un mic scandal mediatic -''ucis'' rapid, in fasa-...

Oare nimeni in tara asta nu putea confectiona asa ceva?...
Sa fim seriosi!... smile.gif

Inspectorii ITP, ca si alti factori obligati prin fisa postului sa verifice existenta marcilor care certifica omologarea, sunt absolut in ceata (acilea ma inscriu si eu uneori): nimeni nu spune clar in ce baza legala se fac omologarile diverselor produse. Cat despre metodologia de omologare, ce sa mai vorbim!...
Pacat!..

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
+
marian-j
post 18 May 2008, 07:36
Post #347

Membru autentic

QUOTE(Adila16 @ 18 May 2008, 00:01)

Or fi ceva ritualuri secrete cunoscute doar de initiatii apartinand sectei "omologatorilor de ziua a saptea"! laugh.gif
Firma la care faci referire este in continuare bine-mersi pe piata si din cate imi dau eu seama cam"face legea" pe piata produselor de profil autohtone.
O chestie cu iz anecdotic:cand a inceput iuresul(mediatic) descris de colegul Adila16 mai sus,in Timisoara exista o singura firma care vindea truse si triunghiuri provenite de la firma-mama din Bucuresti.Partea "frumoasa" era insa alta!Firma din Tm. apartine sotiei directorului(la vremea respectiva) filialei locale a RAR! biggrin.gif
Scuze pentru offtopic.

te-as ruga sa nu mai citezi mesajele care sunt in aceeasi pagina cu mesajul tau

This post has been edited by claus: 19 May 2008, 01:48

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
bonzai
post 20 May 2008, 08:40
Post #348

Membru autentic

Am mers de dimineata la Motorservice pentru ITP, am ajuns la ora 7:05... erau deja 7 masini ce asteptau. Nu am stat si am plecat la AMG. Acolo erau doar 2 dintre care una pe terminate.
Inspectia a fost (foarte) lejera la mine, nu m-a intrebat de trusa si stingator. Cat a fost eu sa platesc la caserie deja facusera testul pentru frane. Nici nu cred ca au mai facut noxele.M-am intors la masina, am mai stat cateva minute sa completeze actele si am plecat.

M-a costat 90 RON. La Motorservice era 120 RON.

--------------------
Renault Megane 4 GT 2017
+
marian-j
post 20 May 2008, 10:15
Post #349

Membru autentic

Off-topic:imi cer scuze claus.Am bagat la cap! blush.gif

Draga bonzai,ma bucur ca ai fost multumit de prestatia celor de la itp si ca ai trecut lejer de inspectia tehnica.Masina ta este mai noua si de aceea a mers foarte rapid totul.Te asigur ca baietii au facut si testul de gaze fie si pentru simplul fapt ca le trebuia cartela de gaze ce se ataseaza obligatoriu la raportul de inspectie alaturi de listing-ul ce atesta eficienta sistemului de franare.Deasemenea probabil ca nu s-au mai complicat sa te bata la cap intrebandu-te de trusa si triunghi deoarece masinile noi vin gata dotate cu aceste accesorii si am observat ca a crescut mult si termenul de valabilitate la trusele medicale(aproape s-a triplat fata de anii trecuti!).Iti dorim drum bun.

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 20 May 2008, 19:30
Post #350

Propun un sondaj pentru a vedea raportul intre multumitii si nemultumitii de serviciile prestate de inspectorii ITP... smile.gif
Ce zici, nenea Marian? wink.gif

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
+
marian-j
post 20 May 2008, 20:14
Post #351

Membru autentic

Poate nu este o idee rea insa ma tem sa nu transformam (si) acest topic intr-un "camp de lupta"!Activitatea de itp cuprinde foarte multe aspecte. Desi atitudinea inspectorului face parte dintre aceste aspecte nu este singurul lucru important Cineva poate fi multumit de atitudinea inspectorului insa poate sa fie nemultumit de celelalte aspecte ce le implica inspectia si astfel sa riscam ca discutiile sa degenereze.Parerea mea! smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 20 May 2008, 21:49
Post #352

Mda...
Cred ca ai dreptate.
Eu, modest cum ma stiu blush.gif , raman multumit de faptul ca inspectorii si-au facut treaba in ceea ce o priveste pe Kurulina mea.
Am apreciat obiectivitatea lor. Nu mai repet ce am scris mai deunazi.
Poate ca sunt eu un pic masochist.

Dar sunt convins ca nu toata lumea apreciaza pozitiv pe cineva care isi face meseria, chiar daca, per ansamblu, concluziile sunt negative...

--------------------
+
Adila16
post 3 Jun 2008, 23:05
Post #353

Vineri am refacut inspectia ITP!
Si, de data asta, Kurulina tati a luat stempelul pe talon...
Inspectia s-a derulat ca la carte: serii, poze, caucioace (sa fie toate la fel), RCA, trusa medicala si triunghi, lumini, noxe, frane, suspensie si gata.
Tare mandru m-s de masinuta mea!

Off-topic: Poate ca ar trebui sa postez la "Suparati"...Am sesizat o "transpiratie" de ulei la cutia de viteze, plus zgomotul clasic de pinioane, in ralanti ... Hmmm... sad.gif

--------------------
+
adi_ar
post 3 Jun 2008, 23:07
Post #354

Chestia cu "sa fie toate la fel" eu n-o inteleg de loc ! huh.gif
... de parca ar fi singurul lucru pe care nu-l inteleg ! biggrin.gif

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
marian-j
post 4 Jun 2008, 01:23
Post #355

Membru autentic

Colegul Adila16 este foarte bucuros ca a scapat de stres si a fost un pic inexact in exprimare.Cand spunea ca pneurile trebuie sa fie "toate la fel" se referea doar la tip si dimensiuni ce trebuiesc neaparat sa fie conforme cu cele precizate in CIV!Profilele(si uneori dimensiunile!) trebuie sa fie identice doar pe rotile aceleiasi punti.
Precizari:
-anvelopele de pe rotile aceleiasi punti trebuie sa fie:de acelasi tip(diagonale sau radiale),dimensiuni precum si profile identice .
-nu este necesar ca toate anvelopele sa fie identice pe toate puntile vehiculului(strict din punct de vedere al profilului!)
-exista si exceptii referitoare la dimensiunile anvelopelor fata/spate!(e.g. automobilele Smart)"Jucariie" astea au precizate clar (in CIV) dimensiuni diferite pe cele doua punti.Diametrele jantelor sunt identice insa latimile lor difera considerabil.
Referitor la micile "transpiratii" proprii cutiilor de viteze vreau sa precizez ca nu sunt motive de respingere la itp!Acest neajuns l-am observat la foarte multe masini si in consecinta nu cred ca Renault-urile sunt singurele ce prezinta astfel de probleme.Despre "maraitul" pinioanelor insa nu ma pot pronunta!
Draga Adila16 iti urez numai drum bun si probleme cat mai putine! biggrin.gif Desi(dat fiind parcul aflat in propria-ti ograda!)cred ne vom mai intalni pe acest topic! wink.gif
Sara-buna la toata lumea!Ciao!M. smile.gif

This post has been edited by marian-j: 4 Jun 2008, 01:33

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 4 Jun 2008, 05:38
Post #356

Mea culpa, apropos de gume!...
Nenea Marian are perfecta dreptate. Deh, e meseria 'mnealui!
Am fost incomplet si inexact in exprimare...

Multam, nenea Marian pentru urari...

Watch out, partners, I'm back on the streets! biggrin.gif

--------------------
+
marian-j
post 4 Jun 2008, 21:05
Post #357

Membru autentic

Stai linistit colega!Tuturor ne mai scapa din vedere unele amanunte! smile.gif Eu insa sunt obligat sa tratez cu multa atentie capitolul anvelope deoarece monitorii RAR mi-au scos peri albi cu insistentele lor referitoare la acest subiect.De pilda azi am avut doua autoturisme selectate pentru reinspectie.Unul dintre ele a fost o masina relativ noua(aflata la primul itp) ce avea toate anvelopele identice in stare foarte buna si conforme cu CIV-ul.Monitorul sa uitat cu mare atentie la ele(in timp ce verifica si datele de identificare)si nu a zis nimic.Am trecut la reinspectia propriu zisa si cam intr-un sfert de ora masina iesea pe poarta statiei cu toate actele in regula.A doua masina era ceva mai veche si din pacate avea anvelopele pe puntea spate profile diferite desi dimensional corespundeau.Cand monitorul a observat ca anvelopele difera mi-a cerut imediat raportul itp ce-l intocmisem sa se convinga de fatul ca am mentionat (si codat corespunzator!) diferenta de profile.Ma rog,masina a avut mai multe defectiuni dar nu are rost sa mai lungesc discutia.Deci grija mare la anvelope!In plus chiar daca aveti itp-ul valabil si sunteti opriti in trafic de Politie (sau si ma rau de un echipaj mixt Politie/RAR!) daca se observa ca aveti probleme cu caucioacele vi se va retine talonul masinii pe acest motiv si il veti putea redobandi doar dupa ce faceti o vizita la RAR(cu anvelopele pus in regula,evident!) si in urma mentionarii pe dovada eliberata de Politie a vizei unui inspector RAR cum ca problema a fost rezolvata!Ori asta inseamna timp,nervi si bani pierduti de pomana!
In consecinta dragi colegi cautati sa aveti anvelopele in regula si nu veti avea probleme cu ele nici la itp si nici in trafic!Ciao!M. smile.gif

This post has been edited by marian-j: 4 Jun 2008, 21:07

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
adi_ar
post 4 Jun 2008, 21:19
Post #358

Legea circulatiei spune ce si cum in legatura cu caucioacele taiate sau degradate.
Ce ma supara in aceasta treaba este ca se gasesc isteti RAR care cauta ei ceva reglementari si instructiuni interne si te trantesc fara noima la o verificare.
Adica ce conteaza daca gumele au profile diferite (dar sunt de aceeasi dimensiune si sezon) ?
Daca-i vorba de siguranta, atunci stim cu totii ca niciodata virajele si franarile nu se fac pe conditii egale pentru stanga-dreapta (praf, paie, gunoaie etc) asa nu vad care-i ratiunea !
Sa nu ma intelegeti gresit, legea este lege si reglementarile sunt reglementari dar daca-i tradare ... s-o stim si noi.
Unde scrie in legi sau norme ca nu se admit cauciucuri cu profile diferite ?

Nota: Tineti cont ca autoturismele au 2 punti, dar camioanele ...

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
marian-j
post 4 Jun 2008, 22:24
Post #359

Membru autentic

Draga adi_ar,in planul de operatiuni cuprins in RNTR-1 profilele diferite ale anvelopelor de pe rotile aceleiasi punti sunt tratate ca neconformitati si din pacate(cred ca am mai spus asta!)noi trebuie obligatoriu sa "dansam" dupa cum "canta" regulamentul respectiv!.Sunt multe chestii acolo care ma deranjeaza dar nu am ce face! blush.gif Activitatea de itp a a statiilor se desfasoara in regim de franciza iar francizorul este RAR-ul!Deci ori procedezi cum spun ei ori nu faci inspectii.Fara nici un fel de exceptie.

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 7 Jun 2008, 06:49
Post #360

Dixit!

--------------------
+
53 Pages « < 10 11 12 13 14 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 09:44
Dacia