ITP - Inspectia Tehnica Periodica
![]() ![]() ![]() |
ITP - Inspectia Tehnica Periodica
Adila16 |
![]()
|
||
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|||
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Roger that!Iti multumesc in numele tuturor colegilor mei!
![]() ![]() P.S. Ma bucur ca totusi ai "roti" cu care sa te misti insa imi pare rau ca momentan esti cam "inghesuit"!Scuze de off-topic! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Nevermind...
O rezolvam si p-asta... Cu rabdare si tabac... |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
Adila16 |
![]()
|
Daca intre timp m-am pricopsit cu un proiector aproape spart, o fi problema la inspectie?...
![]() Sa detaliez, cat mai succint: sticla e inca la locul ei, dar e crapata radial, proptita intr-o maniera autohtona cu scotch transparent... A naibii pietricica, tocmai in mijloc a lovit... Si, ca sa fie tacamul complet, asa, inainte de inspection, Kurulina ruleaza pe 3 jante de aliaj usor, incaltate cu Pirelli, si una de tabla, incaltata cu Michelin ... Oricum, pana maine, cand sunt programat, fac o vizita la vulcanizare, sa schimbam valva care a cedat... Cat despre proiector, nu prea am ce-i face... Doar sa le inlocuiesc p-amandoua cu unele compatibile (Logan sau Clio)... Va tin la curent. This post has been edited by Adila16: 10 Apr 2008, 18:06 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Draga Adila 16 raspund iarasi dpdv RNTR si prin prisma personala(adic ce ar FACE popa!
![]() RNTR-ul spune ca starea sau fixarea necorespunzatoare a proiectoarelor de ceata duce la respingere.Clar.La "stare" intra:fisuri sau sparturi ale dispersorului,matuirea pronuntata a elementelor aluminizate,carcase deteriorate,s.a.m.d. Acuma(vorbesc strict-strict cum asi face eu si nu indemn pe nimeni sa procedeze la fel)daca zici ca deja ti-ai schimbat elementele de directie si masina nu mai are nici o alta problema pe de o parte si stiind pe de alta parte ca esti si tare "ingesuit" cu paralele in momentul de fata eu unul asi strange din posterior si asi incerca sa ma fac ca nu am observat !Mai ales ca sunt convins ca nu esti genul de om care sa circuli o "vesnicie" cu proiectorul spart!Insa s-ar putea ca inspectorul ce-ti va face inspectia(de teama blocajelor si a pozei) sa te respinga!Daca s-ar putea o poza cred ca asi putea sa-ti spun si mai clar ce si cum.Nu mi-e clara expresia "aproape spart".Ciao!M. ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
Multam fain, domn' Marian...
Cat despre tras in poza, sa vaz daca reusesc ceva mai acatarii cu telefonu', sau, daca nu, sa caut dracia aia de aparat foto ''degetal''... Am cam banuit ca sticla sparta a proiectorului poate fi motiv de respingere. Si poate mai sunt si altii in ipostaza asta... Mama ei de sosea de centura a Craiovei! C-acolo s-a petrecut infamul contact intre nemernica de pietricica si suavul dispersor (care nu-mi prea pare dispersor - dar stiu si eu ca asa se cheama... :-P -, sticla -destul de groasa, dealtminteri- fiind absolut neteda; efectul de dispersie este dat de forma oglinzii) al masinutei mele...!... Ma-c sa incerc sa ''produc'' o degetala, ca sa trag in poza locul infamiei... :-D Si cu si fara scotch-ul lipit rapid si in fuga peste ''cicatrice'' (care deja a devenit maroniu-mat, dupa circa 300 km de stat peste sticla...)... ;-) |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
marian-j |
![]()
|
Ok mestere!Astept!
![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
Am avut un pic de noroc...Am gasit o ''degetala''...
1: Stangul cu scotch... [attachmentid=1627443740] Hmmm, imi pare un pic miscata...Deh, afetul cu tremurici...Sa vedem daca ma accepta cu asta... DSC06760.JPG ( Size: 57.21k ) Number of downloads: 305 2: Comparativ, cu dreptul (pe care acum l-am sesizat a avea oglinda usor exfoliata in partea de jos) DSC06761.JPG ( Size: 50.76k ) Number of downloads: 292 10 Apr 2008, 19:59: Sper sa fie relevante... Caci, e clar ca lumina zilei, ca nu le am p-astea cu pozatul... Ma scobor sa inlocuiesc mizeria aia de scotch care a ostenit rapid...Afara sta sa ploua si parca nu mi-ar place ca halogenul sa inceapa sa inoate maine dimineata cand 'om pleca la munca... This post has been edited by Adila16: 10 Apr 2008, 19:59 Attached thumbnail(s) DSC06759.JPG ( Size: 44.78k ) Number of downloads: 263 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
marian-j |
![]()
|
Sincer?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
Multam din suflet!!!
Amu stiu ca ma voi intoarce cu coada intre picioare... Daca imi da revenire, cum ma mai dau cu ea prin oras, ca-mi expira prezenta...?!... "Cu grija!" mi-ar raspunde un clasic in viata... ![]() 10 Apr 2008, 20:20: O sa postez maine dupa ce capat respingerea.... Sa va descriu cum au decurs ostilitatile... :-) Apropos, care e treaba cu blocajul, nenea Marian?!... RAR-ul poate bloca o masina in statie sa fie inspectata si de oamenii lor anume desemnati?... Cam cum facem noi cu aeronavele care ''pica'' la reviziile inopinate?... This post has been edited by Adila16: 10 Apr 2008, 20:20 |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
marian-j |
![]()
|
QUOTE(Adila16 @ 10 Apr 2008, 20:12) Multam din suflet!!! Amu stiu ca ma voi intoarce cu coada intre picioare... Daca imi da revenire, cum ma mai dau cu ea prin oras, ca-mi expira prezenta...?!... "Cu grija!" mi-ar raspunde un clasic in viata... ![]() <span class='edit'>10 Apr 2008, 20:20:</span> O sa postez maine dupa ce capat respingerea.... Sa va descriu cum au decurs ostilitatile... :-) Apropos, care e treaba cu blocajul, nenea Marian?!... RAR-ul poate bloca o masina in statie sa fie inspectata si de oamenii lor anume desemnati?... Cam cum facem noi cu aeronavele care ''pica'' la reviziile inopinate?... Exact.Serverul central al RAR-ului selecteaza aleatoriu masinile desmenate pt reinspectie!Deci poti avea surpriza ca sa fi tu unul dintre cei "alesi"!Calculatorul se blocheaza si in cateva minute se prezinta un monitor desmnat de RAR si se reface intreaga inspectia in prezenta lui!De aia spuneam ca e teama mare pe capul nostru!Si selectia pt reinspectie monitorizata se fce indiferent daca masina se afla la prima prezentare sau pentru reinspectie in urma unei respingeri pe diverse motive! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Apoi domn' computeru' ala o sa cam aiba de-a face cu mine daca, dupa ce-mi desala Marian diselu' o sa vina sa mi-l mai deghine o data ... ca asa vrea muschiu' lui !
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
marian-j |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 10 Apr 2008, 20:34) Apoi domn' computeru' ala o sa cam aiba de-a face cu mine daca, dupa ce-mi desala Marian diselu' o sa vina sa mi-l mai deghine o data ... ca asa vrea muschiu' lui ! ![]() Hai ca incerc sa nu te dejghin asa tare! ![]() 10 Apr 2008, 20:42: Asta-i porunca referitoare la reinspectii si nu avem incotro!Inspectori,monitori,clienti suntem obligati sa ne supunem. ![]() This post has been edited by marian-j: 10 Apr 2008, 20:42 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Pai daca ai face-o ... o sa-ti arate mainile ca lui Prunaru, saracu', dupa ce l-au "instruit" rusii prin cosmos !
![]() In alta ordine de idei, am verificarea pana in 2009 - august asa ca ... mai asteptam ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
marian-j |
![]()
|
QUOTE(adi_ar @ 10 Apr 2008, 20:51) Pai daca ai face-o ... o sa-ti arate mainile ca lui Prunaru, saracu', dupa ce l-au "instruit" rusii prin cosmos ! ![]() In alta ordine de idei, am verificarea pana in 2009 - august asa ca ... mai asteptam ! ![]() ![]() 10 Apr 2008, 21:09: In August e ziua mea!Poate voi avea ocazia sa te servesc chiar atunci si-ti fac cinste cu un itp!Asa ca de ziua mea!Tu fii atent cu ce cadou vii!! ![]() This post has been edited by marian-j: 10 Apr 2008, 21:09 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
Oooo, suntem co-lunari!...
![]() Eu sunt pe cu vreo 4 zile avans, ale aceleiasi luni, dar in anul de gratie ''70 (decretel, cica...)... ![]() Deci, ne vom cinsti naprasnic... Traiasca Ziua Insurectiei Armate Antifasciste si Antiimperialiste!! ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
marian-j |
![]()
|
Off-topic!Inainte de '89 ma sarbatorea o tara intreaga!!Mici,bere,cremvursti,Cico,Brifcor,Cilcola si vata pe baț!Dupa '89 ma mai sarbatoreste cine isi aminteste!Dreptate-i asta?
Adi,sora-mea e in 13 August si e tot "decretata"!Stiu cum e! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
Haida sa revenim on-topic... Asa cum am mentionat, am fost la ITP cu masineta din semnatura...Unde oamenii si-au facut din plin meseria!! Bravo lor!!!! Apoi, au identificat-o (adica au cetit seriile motor si caroserie care sa coresopunda cu cele de pe acte) si au pozat-o, au testat-o de noxe, au verificat unghiul fascicolului farurilor si l-au mai saltat un pic (undeva pe la 5 sutimi, dar se ''simte'' la mersul pe durata noptii), au verificat setul legislativ (trusa, tringhiuri etc.), termenul de valabilitate al RCA si caucioacele (sa fie toate la fel..). Pe urma, au cocotat-o pe standul de frane. Toate bune si frumoase. Hai si pe standul de suspensie: au zguduit-i in toate partile, au tras de ea incolo si incoace...Masina e in parametri. Mai trist, pentru mine, a fost ca mi s-a dat o revenire in 30 zile (nenea Marian m-a avertizat! dar am zis sa imi incerc si eu norocul...): cand nenea inspectorii s-au extras de sub masinuta mea, din canalul in care intrasera sa vada ce si cum cu suspensia, unul dintre ei a sesizat proiectorul dreapta spart, si pe cel din stanga cu oglinda exfoliata pe cativa centimetri patrati... Si, gata respingerea! ![]() In rest nu pot sa am decat motive de bucurie: masina e OK din celelalte puncte de vedere...Ma asteptam, intr-adevar, la frane, un coeficient mai ridicat de eficienta (macar un 60-65% la frana de serviciu si cam tot asa la cea de stationare...; a fost 57% si respectiv 52%), dar s-a incadrat in parametrii de acceptare la circulatia pe drumurile publice. Mai putin pacatoasele astea de proiectoare... Ma oftic ca nu am timp sa ma ocup de masina: sa caut proiectoare si o rampa unde sa le schimb..), RCA mi-a expirat de ieri... Huh! Mama ei de centura a Craiovei... ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
marian-j |
![]()
|
Imi pare rau!Ti-am zis ca "nenii" de la itp" is niste nesuferiti!
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
Bre...Oamenii si-au cam facut meseria.
Poate ca si mie mi se livreaza carnita de unii si altii de al te miri ce companie aeriana cand nu le dau OK-ul de intrare in serviciu a cine stie carui avion...Dar, cand e vorba de poansoane si responsabilitate, parca nu prea imi da mana sa ma joc. Nici cu vietile unor pasageri inocenti, nici cu libertatea mea...Parol! IN orice caz, masinuta mea o sa stea cateva zile bune in parcare, din lipsa de ITP si RCA, pana voi avea timp sa remediez cauza de respingere de la inspecie... Stiu si de termen, multam!..Si voi incerca sa ma incadrez in el, pentru ca parca nu prea imi place sa aud motorasul Kurulinei turat in gol pana ''taie'' si apoi tinut, la fel de in gol, undeva la 3900 - 4000 rpm ca sa ii masoare oamenii noxele... |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
marian-j |
![]()
|
Foarte corecta observatia privitoare la reluarea testului de opacitate.Discomfort total pentru toata "lumea":tu,inspectorul si mai ales pentru "Kurulina"!Mortal nume i-ai gasit!
![]() ![]() ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
Mai degraba e kurajoasa...
Porecla i se trage de la ...posterior..."Shake it, babe, shake it!" ![]() Dar, chiar suntem off-topic... ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
houseISmusic |
![]()
|
![]() Rasist Group: Members Posts: 735 Joined: 18 February 08 ![]() |
Cat mai e taxa la ITP ?
|
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
marian-j |
![]()
|
Taxele difera de la statie la statie si se invart in jurul valorii de 100 de ron (vorbim de prima prezentare pentru un autoturism.)
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
houseISmusic |
![]()
|
![]() Rasist Group: Members Posts: 735 Joined: 18 February 08 ![]() |
Am crezut ca e o taxa standar findca am fost la o statie mai "ghetto" si mi-au cerut 120 ron si in aprilie cand am facut la berlina am fost la Renault ( nu stiu exact cum se numeste , e spre trafic greu ) si mi-a luat 65 ron ! Am banuit ca s-a majorat !
This post has been edited by houseISmusic: 25 Apr 2008, 11:17 |
--------------------
Renault
Clio 1.4 / 8 v
2004
|
|
marian-j |
![]()
|
Tarifele nu sunt fixe!Fiecare firma isi stabileste propria politica de preturi.RAR-ul stabileste doar niste tarife orientative insa nu se amesteca in tarifele practicate de fiecare statie in parte.Tariful mentionat (120 ron) se referea doar la prima prezentare sau cuprindea si tarifele de reinspectie?
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu am auzit de tarif de prima inspectie si tarif de revizitare!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Pai cred ca e atunci cand: te duci la "atelier" sa faci ITP-ul ... si esti respins (nu conteaza de ce) ... platesti taxa 100% ca ai fost pe la ei ... si iti vor spune ca remediezi si sa te intorci la ei ... cand ajungi vei plati "o taxa de revenire" sa zicem ... care e mai mica decat prima. Cam asa stiu eu
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
marian-j |
![]()
|
Asa este!Taxele de reverificare sunt diferentiate pe categorii de defectiuni:
-siguranta circulatiei(35% din tariful initial) -poluare(25%) -altele(10%) |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
alex.vano |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 9 February 08 From: Bucuresti, 5 ![]() |
@cmandrei
Pai chiar asa si e. Si eu trebuie sa fac cat de curand ITP-ul. Recomandari privind locatii? |
--------------------
Renault
Clio
- numar de sarpe
75 caluti
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 06:37 |