Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

53 Pages « < 8 9 10 11 12 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

ITP - Inspectia Tehnica Periodica

Adila16
post 31 Mar 2008, 18:46
Post #271

mecanic aero (sau aerian?)

Group: Members

Multam de confirmari... smile.gif

Cred ca masinuta mea va sedea un pic mai mult pe dreapta, din cauze obiective, pana ii va veni randul s-o pun la punct (capete de bara, distributie si pinion decalor...) ...
Noroc ca parcul auto al fameliei este destul de consistent... blush.gif

Si, sa stii ca oamenii care isi fac treaba cum scrie la carte nu mi-s nesuferiti! tongue.gif

This post has been edited by Adila16: 31 Mar 2008, 18:49

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
...The more I get to know people, the more I like my dog...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian-j
post 31 Mar 2008, 19:59
Post #272

Membru autentic

From: Timișoara

Roger that!Iti multumesc in numele tuturor colegilor mei! biggrin.gif Ciao!M. smile.gif
P.S.
Ma bucur ca totusi ai "roti" cu care sa te misti insa imi pare rau ca momentan esti cam "inghesuit"!Scuze de off-topic! blush.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 1 Apr 2008, 20:10
Post #273

Nevermind...
O rezolvam si p-asta...
Cu rabdare si tabac...

--------------------
Renault Megane BiCorp 1.6 16v - / aka Kurulina Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004
+
Adila16
post 10 Apr 2008, 00:33
Post #274

Daca intre timp m-am pricopsit cu un proiector aproape spart, o fi problema la inspectie?... wacko.gif

Sa detaliez, cat mai succint: sticla e inca la locul ei, dar e crapata radial, proptita intr-o maniera autohtona cu scotch transparent...
A naibii pietricica, tocmai in mijloc a lovit...

Si, ca sa fie tacamul complet, asa, inainte de inspection, Kurulina ruleaza pe 3 jante de aliaj usor, incaltate cu Pirelli, si una de tabla, incaltata cu Michelin ...

Oricum, pana maine, cand sunt programat, fac o vizita la vulcanizare, sa schimbam valva care a cedat...
Cat despre proiector, nu prea am ce-i face...
Doar sa le inlocuiesc p-amandoua cu unele compatibile (Logan sau Clio)...

Va tin la curent.

This post has been edited by Adila16: 10 Apr 2008, 18:06

--------------------
+
marian-j
post 10 Apr 2008, 18:15
Post #275

Membru autentic

Draga Adila 16 raspund iarasi dpdv RNTR si prin prisma personala(adic ce ar FACE popa! smile.gif )
RNTR-ul spune ca starea sau fixarea necorespunzatoare a proiectoarelor de ceata duce la respingere.Clar.La "stare" intra:fisuri sau sparturi ale dispersorului,matuirea pronuntata a elementelor aluminizate,carcase deteriorate,s.a.m.d.
Acuma(vorbesc strict-strict cum asi face eu si nu indemn pe nimeni sa procedeze la fel)daca zici ca deja ti-ai schimbat elementele de directie si masina nu mai are nici o alta problema pe de o parte si stiind pe de alta parte ca esti si tare "ingesuit" cu paralele in momentul de fata eu unul asi strange din posterior si asi incerca sa ma fac ca nu am observat !Mai ales ca sunt convins ca nu esti genul de om care sa circuli o "vesnicie" cu proiectorul spart!Insa s-ar putea ca inspectorul ce-ti va face inspectia(de teama blocajelor si a pozei) sa te respinga!Daca s-ar putea o poza cred ca asi putea sa-ti spun si mai clar ce si cum.Nu mi-e clara expresia "aproape spart".Ciao!M. smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 10 Apr 2008, 18:41
Post #276

Multam fain, domn' Marian...

Cat despre tras in poza, sa vaz daca reusesc ceva mai acatarii cu telefonu', sau, daca nu, sa caut dracia aia de aparat foto ''degetal''...

Am cam banuit ca sticla sparta a proiectorului poate fi motiv de respingere. Si poate mai sunt si altii in ipostaza asta...

Mama ei de sosea de centura a Craiovei! C-acolo s-a petrecut infamul contact intre nemernica de pietricica si suavul dispersor (care nu-mi prea pare dispersor - dar stiu si eu ca asa se cheama... :-P -, sticla -destul de groasa, dealtminteri- fiind absolut neteda; efectul de dispersie este dat de forma oglinzii) al masinutei mele...!...

Ma-c sa incerc sa ''produc'' o degetala, ca sa trag in poza locul infamiei... :-D
Si cu si fara scotch-ul lipit rapid si in fuga peste ''cicatrice'' (care deja a devenit maroniu-mat, dupa circa 300 km de stat peste sticla...)... ;-)

--------------------
+
marian-j
post 10 Apr 2008, 19:06
Post #277

Membru autentic

Ok mestere!Astept! smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 10 Apr 2008, 19:53
Post #278

Am avut un pic de noroc...Am gasit o ''degetala''...
1: Stangul cu scotch...
[attachmentid=1627443740]
Hmmm, imi pare un pic miscata...Deh, afetul cu tremurici...Sa vedem daca ma accepta cu asta...
DSC06760.JPG ( Size: 57.21k ) Number of downloads: 305

2: Comparativ, cu dreptul (pe care acum l-am sesizat a avea oglinda usor exfoliata in partea de jos)

DSC06761.JPG ( Size: 50.76k ) Number of downloads: 292

10 Apr 2008, 19:59:
Sper sa fie relevante...
Caci, e clar ca lumina zilei, ca nu le am p-astea cu pozatul...

Ma scobor sa inlocuiesc mizeria aia de scotch care a ostenit rapid...Afara sta sa ploua si parca nu mi-ar place ca halogenul sa inceapa sa inoate maine dimineata cand 'om pleca la munca...

This post has been edited by Adila16: 10 Apr 2008, 19:59

Attached thumbnail(s)
DSC06759.JPG ( Size: 44.78k ) Number of downloads: 263

--------------------
+
marian-j
post 10 Apr 2008, 20:08
Post #279

Membru autentic

Sincer? down.gif Dar tu du-te !Nu-ti taie nimeni capul!Mai mult de o respingere nu ai ce sa patesti!Capeti un ragaz de 30 de zile te intorci cu proiectorul schimbat si gata!Vreau sa-ti spun insa ca Garcea nu tine cont de raportul de inspectie.La el indiferent daca nu-ti mere un bec sau ai defectiuni la frana e tot aia!Circuli cu defectiuni!!!O alta idiotenie!!! 251.gif Si nu uita de CIV sa-l ai la tine!Inchei cu "my favorite":trusa in termen si omolgata,triunghi si stingator!!! 251.gif 183.gif post-336-1110552439.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 10 Apr 2008, 20:12
Post #280

Multam din suflet!!!

Amu stiu ca ma voi intoarce cu coada intre picioare...
Daca imi da revenire, cum ma mai dau cu ea prin oras, ca-mi expira prezenta...?!...
"Cu grija!" mi-ar raspunde un clasic in viata... biggrin.gif

10 Apr 2008, 20:20:
O sa postez maine dupa ce capat respingerea....
Sa va descriu cum au decurs ostilitatile... :-)

Apropos, care e treaba cu blocajul, nenea Marian?!...
RAR-ul poate bloca o masina in statie sa fie inspectata si de oamenii lor anume desemnati?...
Cam cum facem noi cu aeronavele care ''pica'' la reviziile inopinate?...

This post has been edited by Adila16: 10 Apr 2008, 20:20

--------------------
+
marian-j
post 10 Apr 2008, 20:30
Post #281

Membru autentic

QUOTE(Adila16 @ 10 Apr 2008, 20:12)
Multam din suflet!!!

Amu stiu ca ma voi intoarce cu coada intre picioare...
Daca imi da revenire, cum ma mai dau cu ea prin oras, ca-mi expira prezenta...?!...
"Cu grija!" mi-ar raspunde un clasic in viata... biggrin.gif

<span class='edit'>10 Apr 2008, 20:20:</span>
O sa postez maine dupa ce capat respingerea....
Sa va descriu cum au decurs ostilitatile... :-)

Apropos, care e treaba cu blocajul, nenea Marian?!...
RAR-ul poate bloca o masina in statie sa fie inspectata si de oamenii lor anume desemnati?...
Cam cum facem noi cu aeronavele care ''pica'' la reviziile inopinate?...
*

Exact.Serverul central al RAR-ului selecteaza aleatoriu masinile desmenate pt reinspectie!Deci poti avea surpriza ca sa fi tu unul dintre cei "alesi"!Calculatorul se blocheaza si in cateva minute se prezinta un monitor desmnat de RAR si se reface intreaga inspectia in prezenta lui!De aia spuneam ca e teama mare pe capul nostru!Si selectia pt reinspectie monitorizata se fce indiferent daca masina se afla la prima prezentare sau pentru reinspectie in urma unei respingeri pe diverse motive! sad.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
adi_ar
post 10 Apr 2008, 20:34
Post #282

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Apoi domn' computeru' ala o sa cam aiba de-a face cu mine daca, dupa ce-mi desala Marian diselu' o sa vina sa mi-l mai deghine o data ... ca asa vrea muschiu' lui ! mad.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
marian-j
post 10 Apr 2008, 20:39
Post #283

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 10 Apr 2008, 20:34)
Apoi domn' computeru' ala o sa cam aiba de-a face cu mine daca, dupa ce-mi desala Marian diselu' o sa vina sa mi-l mai deghine o data ... ca asa vrea muschiu' lui !  mad.gif
*

Hai ca incerc sa nu te dejghin asa tare! wink.gif

10 Apr 2008, 20:42:
Asta-i porunca referitoare la reinspectii si nu avem incotro!Inspectori,monitori,clienti suntem obligati sa ne supunem. blush.gif

This post has been edited by marian-j: 10 Apr 2008, 20:42

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
adi_ar
post 10 Apr 2008, 20:51
Post #284

Membru autentic si conservator

From: Arad

Pai daca ai face-o ... o sa-ti arate mainile ca lui Prunaru, saracu', dupa ce l-au "instruit" rusii prin cosmos ! cool.gif
In alta ordine de idei, am verificarea pana in 2009 - august asa ca ... mai asteptam !

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
marian-j
post 10 Apr 2008, 21:01
Post #285

Membru autentic

QUOTE(adi_ar @ 10 Apr 2008, 20:51)
Pai daca ai face-o ... o sa-ti arate mainile ca lui Prunaru, saracu', dupa ce l-au "instruit" rusii prin cosmos !  cool.gif 
In alta ordine de idei, am verificarea pana in 2009 - august asa ca ... mai asteptam !
*

radmasa.gif La bunicu' la tara tratamentul ce vrei sa mi-l aplici se numea "fripta" sau "pecia rosie"! radmasa.gif

10 Apr 2008, 21:09:
In August e ziua mea!Poate voi avea ocazia sa te servesc chiar atunci si-ti fac cinste cu un itp!Asa ca de ziua mea!Tu fii atent cu ce cadou vii!! rolleyes.gif

This post has been edited by marian-j: 10 Apr 2008, 21:09

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 10 Apr 2008, 22:26
Post #286

Oooo, suntem co-lunari!... biggrin.gif
Eu sunt pe cu vreo 4 zile avans, ale aceleiasi luni, dar in anul de gratie ''70 (decretel, cica...)... biggrin.gif
Deci, ne vom cinsti naprasnic... Traiasca Ziua Insurectiei Armate Antifasciste si Antiimperialiste!! biggrin.gif

--------------------
+
marian-j
post 11 Apr 2008, 09:16
Post #287

Membru autentic

Off-topic!Inainte de '89 ma sarbatorea o tara intreaga!!Mici,bere,cremvursti,Cico,Brifcor,Cilcola si vata pe baț!Dupa '89 ma mai sarbatoreste cine isi aminteste!Dreptate-i asta?
Adi,sora-mea e in 13 August si e tot "decretata"!Stiu cum e! radmasa.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 20 Apr 2008, 19:14
Post #288

Haida sa revenim on-topic...
Asa cum am mentionat, am fost la ITP cu masineta din semnatura...Unde oamenii si-au facut din plin meseria!! Bravo lor!!!!

Apoi, au identificat-o (adica au cetit seriile motor si caroserie care sa coresopunda cu cele de pe acte) si au pozat-o, au testat-o de noxe, au verificat unghiul fascicolului farurilor si l-au mai saltat un pic (undeva pe la 5 sutimi, dar se ''simte'' la mersul pe durata noptii), au verificat setul legislativ (trusa, tringhiuri etc.), termenul de valabilitate al RCA si caucioacele (sa fie toate la fel..).
Pe urma, au cocotat-o pe standul de frane. Toate bune si frumoase.
Hai si pe standul de suspensie: au zguduit-i in toate partile, au tras de ea incolo si incoace...Masina e in parametri.
Mai trist, pentru mine, a fost ca mi s-a dat o revenire in 30 zile (nenea Marian m-a avertizat! dar am zis sa imi incerc si eu norocul...): cand nenea inspectorii s-au extras de sub masinuta mea, din canalul in care intrasera sa vada ce si cum cu suspensia, unul dintre ei a sesizat proiectorul dreapta spart, si pe cel din stanga cu oglinda exfoliata pe cativa centimetri patrati... Si, gata respingerea! sad.gif

In rest nu pot sa am decat motive de bucurie: masina e OK din celelalte puncte de vedere...Ma asteptam, intr-adevar, la frane, un coeficient mai ridicat de eficienta (macar un 60-65% la frana de serviciu si cam tot asa la cea de stationare...; a fost 57% si respectiv 52%), dar s-a incadrat in parametrii de acceptare la circulatia pe drumurile publice.
Mai putin pacatoasele astea de proiectoare...
Ma oftic ca nu am timp sa ma ocup de masina: sa caut proiectoare si o rampa unde sa le schimb..), RCA mi-a expirat de ieri... Huh!

Mama ei de centura a Craiovei... smile.gif

--------------------
+
marian-j
post 20 Apr 2008, 19:37
Post #289

Membru autentic

Imi pare rau!Ti-am zis ca "nenii" de la itp" is niste nesuferiti! blush.gif Dar nu-mi fac probleme!Daca poti sa "surubaresti" in "burta" unui turbo-reactor reusest tu sa schimbi si doua amarate de proiectoare!Stiiiu ca n-ai timp dar vreau sa-ti atrag atentia sa nu cumva sa depaseti cele 30 de zile CALENDARISTICE acordate pt remediere deoarece pierzi banii dati pentru prima prezentare!Si ca sa te enervez si mai tare vreau sa-ti reamintesc faptul ca la revenirea in statie trebuie sa ai si RCA-ul la zi! blush.gif Sper sa nu mi-o iei in nume de rau dar: regulamentul.gif Ciao!M. smile.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 20 Apr 2008, 22:05
Post #290

Bre...Oamenii si-au cam facut meseria.
Poate ca si mie mi se livreaza carnita de unii si altii de al te miri ce companie aeriana cand nu le dau OK-ul de intrare in serviciu a cine stie carui avion...Dar, cand e vorba de poansoane si responsabilitate, parca nu prea imi da mana sa ma joc. Nici cu vietile unor pasageri inocenti, nici cu libertatea mea...Parol!
IN orice caz, masinuta mea o sa stea cateva zile bune in parcare, din lipsa de ITP si RCA, pana voi avea timp sa remediez cauza de respingere de la inspecie...

Stiu si de termen, multam!..Si voi incerca sa ma incadrez in el, pentru ca parca nu prea imi place sa aud motorasul Kurulinei turat in gol pana ''taie'' si apoi tinut, la fel de in gol, undeva la 3900 - 4000 rpm ca sa ii masoare oamenii noxele...

--------------------
+
marian-j
post 21 Apr 2008, 20:02
Post #291

Membru autentic

Foarte corecta observatia privitoare la reluarea testului de opacitate.Discomfort total pentru toata "lumea":tu,inspectorul si mai ales pentru "Kurulina"!Mortal nume i-ai gasit! laugh.gif Ai "botezat-o" din cauza ca e "curajoasa"? radmasa.gif Hai ca iara am dat-o in off-topic! blush.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Adila16
post 21 Apr 2008, 20:34
Post #292

Mai degraba e kurajoasa...
Porecla i se trage de la ...posterior..."Shake it, babe, shake it!" wink.gif

Dar, chiar suntem off-topic... smile.gif

--------------------
+
houseISmusic
post 25 Apr 2008, 10:51
Post #293

Rasist

Cat mai e taxa la ITP ?

--------------------
Renault Clio 1.4 / 8 v 2004
+
marian-j
post 25 Apr 2008, 10:56
Post #294

Membru autentic

Taxele difera de la statie la statie si se invart in jurul valorii de 100 de ron (vorbim de prima prezentare pentru un autoturism.)

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
houseISmusic
post 25 Apr 2008, 11:10
Post #295

Rasist

Am crezut ca e o taxa standar findca am fost la o statie mai "ghetto" si mi-au cerut 120 ron si in aprilie cand am facut la berlina am fost la Renault ( nu stiu exact cum se numeste , e spre trafic greu ) si mi-a luat 65 ron ! Am banuit ca s-a majorat !

This post has been edited by houseISmusic: 25 Apr 2008, 11:17

--------------------
Renault Clio 1.4 / 8 v 2004
+
marian-j
post 25 Apr 2008, 11:21
Post #296

Membru autentic

Tarifele nu sunt fixe!Fiecare firma isi stabileste propria politica de preturi.RAR-ul stabileste doar niste tarife orientative insa nu se amesteca in tarifele practicate de fiecare statie in parte.Tariful mentionat (120 ron) se referea doar la prima prezentare sau cuprindea si tarifele de reinspectie?

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Solon
post 25 Apr 2008, 13:00
Post #297

Membru autentic

From: Bucuresti

Eu nu am auzit de tarif de prima inspectie si tarif de revizitare!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
cmandrei
post 25 Apr 2008, 13:14
Post #298

NEWSMAN

From: Bucuresti/Targu Mures

Pai cred ca e atunci cand: te duci la "atelier" sa faci ITP-ul ... si esti respins (nu conteaza de ce) ... platesti taxa 100% ca ai fost pe la ei ... si iti vor spune ca remediezi si sa te intorci la ei ... cand ajungi vei plati "o taxa de revenire" sa zicem ... care e mai mica decat prima. Cam asa stiu eu smile.gif

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
marian-j
post 25 Apr 2008, 13:19
Post #299

Membru autentic

Asa este!Taxele de reverificare sunt diferentiate pe categorii de defectiuni:
-siguranta circulatiei(35% din tariful initial)
-poluare(25%)
-altele(10%)

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
alex.vano
post 25 Apr 2008, 13:20
Post #300

Membru

From: Bucuresti, 5

@cmandrei

Pai chiar asa si e. Si eu trebuie sa fac cat de curand ITP-ul. Recomandari privind locatii?

--------------------
Renault Clio - numar de sarpe 75 caluti
+
53 Pages « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 06:37
Dacia