Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

33 Pages « < 9 10 11 12 13 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Revizie 15.000 km / Prima revizie, benzina si diesel

mandelu
post 9 Oct 2006, 07:16
Post #301

Membru autentic

Group: Members

daca faci polish la service cred ca dai faliment la ce preturi au. poti sa iti iei tu un tub si iti dai singur. iesi garantat mult mai ieftin. si iti mai si ramane pentru viitor.

--------------------
Renault Clio II Symbol 1,5 dci 80 CP Expression Gri Eclipse, 18 martie 2005.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
nou venitul
post 10 Oct 2006, 09:42
Post #302

Membru incepator

Am facut de curand prima revizie la masina mea, un Renaul Symbol Fidji deasel cu motor de 1,5 dci cu 65 cai putere, la Buzau. Sunt tare incantat si merita sa va spun tuturor. M-a costat 253,5 lei. Sunt baieti tare de treaba si profesionisti. Mi-au pus masina pe computer, au verificat luminile, rotile, au schimbat filtru de aer, uleiul si filtrul de ulei. La filtrul de particole nici nu s-au uitat pentru ca asa le-am cerut: s-o lasam pe data viitoare. Poti intra in service cu ei, sa vezi ce-ti fac. Baga uleiul pe care-l vrei tu. Te intreaba daca sa schimbe sau nu ceva. Ei iti spun opinia lor dar lasa la alegerea ta. Daca faci prima revizie la ei ai o reducere, nu mare dar ai.

--------------------
Renault Symbol Fidji 2006 Deasel
+
sagetator
post 10 Oct 2006, 17:42
Post #303

Membru autentic

From: O R A D E A

@mandelu

La "intelegere" (a se citi 1,5 mil lei) fratemiu' si-a polishat integral masina (un BMW seria 3). Ba mai mult i-a si scos o ditai zgarietura care nu iesea la polish. Scule profesionale, rezultate pe masura. A meritat.

In schimb, la o spalatorie auto in Satu-Mare, un polish complet costa 1 mil. lei. Si si acolo rezultatele au fost cel putin bune.

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
Kata
post 17 Oct 2006, 09:16
Post #304

Membru autentic

From: Bucuresti

Salutare,

In curind voi face un an de cand am masina si trebuie sa ma duc la revizie cu ea. Astept si eu sfaturile voastre legat de posibilele service-uri unde sa ma duc sau mai ales pe unde sa nu calc. De asemenea cam care mai sunt preturile....

merci

--------------------
Clio Bicorp Extreme nov 2005
1.2 16v, gris platine
+
Duyu
post 17 Oct 2006, 09:20
Post #305

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

S-a mai discutat aici...! Foloseste functia Search inainte sa deschizi un topic nou! wink.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
crn
post 19 Oct 2006, 16:52
Post #306

Membru

Prima revizie am facut-o la Serus acum 2 zile.

Cost total 372 lei cu ulei Elf Excellium LDX sintetic 5W-40, filtru de habitaclu, filtru ulei, testare calculatoare etc. plus echilibrare roti fata. Cu ocazia asta am vazut care sint calculatoarele masinii despre care comenta cineva mai demult daca e nava spatiala sau masina; este vorba despre: ABS+EBD; imobilizator electronic motor, airbaguri si pretensionatoare, injectie, transmisie automata si climatizare dupa caz.

Nu am putut sa cumpar eu nimic insa am asistat tot timpul la operatiune.

--------------------
Renault Symbol 2005
Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
+
diesel_power
post 19 Oct 2006, 19:07
Post #307

Membru autentic

From: diaspora

Clio Symbol nu are EBD.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
crn
post 19 Oct 2006, 21:06
Post #308

Membru

EBD (Electronic Brake Distribution) are. Nu are AFU.

--------------------
Renault Symbol 2005
+
diesel_power
post 19 Oct 2006, 22:05
Post #309

Membru autentic

From: diaspora

Nu are, arata-mi tu unde are... ca nu are.
Daca vorbesti de EBV, e cu totul altceva, si s-a mai discutat de asta.

This post has been edited by diesel_power: 19 Oct 2006, 22:05

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
IonuDragu
post 27 Oct 2006, 17:26
Post #310

B-47-xxx

Deci ... si eu sunt programat pentru prima revizie.
CE MA INTRIGA !!! De unde si pana unde sunt obligat sa cumpar NUMAI DE LA EI toate elementele de revizie ca sa-mi pastrez garantia. CA CE CHESTIE SI DE UNDE PANA UNDE ESTE IMPUS ACEST MONOPOL PE CLIENT. Raspunsul pe care l-am primit a fost ca ... domne eu asa pot sa-ti garantez ca masina o sa mearga bine. AAAooolleeeoooo !!!
Cei de la Serus ... in speta ... IMI POT GARANTA NUMAI ... SUBBLLIIINNIIIEEEEEZZZZZZ ...... NNUUUUMMMAAAIIIII MANOPERA ... NU SI CALITATEA ULEIULUI SI A FILTRELOR ATAT TIMP CAT EU LE ADUC .... AAAACCEEELLLAAAAAAAAAAAAAASI ULEI CA CEL PE CARE MI-L PUN IN MOTOR, CA SI FILTRELE PE CARE LE SCHIMBA SI MONTEAZA. Repet ... ACELEASI FILTRE (AUTORIZATE) SI ULEI (THE F***ING SAME S**T).

2. O alta problema ... de tinichigerie. Pe scurt: usi spate si aripa spate sgariate pana la tabla si bara spate de schimbat. In primul rand NU AM NICI O DOVADA CA MASINA VA FI PRIMITA IN SERVICE PENTRU CA NU ITI DAU. AM CERUT SI AM PRIMIT O PRIVIRE CARE M-A UMPLUT DE BUCURIE. Pe deasupra ... SUNT MIE LA SUTA SIGUR CA NU VOI PRIMI ABSOLUT NICI UN PROCES VERBAL DE PREDARE PRIMIRE sau UN ALT ACT DOVEDITOR CA MASINA SE AFLA IN GRIJA LOR ... si cel mai important ... NICI UN ACT DOVEDITOR CA DE PE MASINA NU IMI VOR SI INLOCUITE PIESELE.
Ce va intreb ... UNDE ESTE UN SERIVCE AUTORIZAT RENAULT PENTRU A-MI REPARA MASINA PE CASCO ... FARA SA MA TREZESC CU SURPRIZE LA MASINA. Povestile cu schimbatul pieselor SE PRACTICA PANA SI LA FORD ... barem Renault.
Deci ... va mai povestesc pe masura ce mai aflu cateceva ... ca sa nu ne trezim furati.

--------------------
Renault Clio Symbol 1,4 8V 2005 Fidji
Cine stie ... poate ...
+
cmandrei
post 27 Oct 2006, 17:31
Post #311

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

1. e normal zic eu ... vezi si tu ... iei piese de la magazinul x si iti da garantie magazinul y care nu are nici o treaba/contract cu magazinul x ... hehe in vise poate

2. http://www.reno.ro/index.php?showforum=108

hai ca nu e asa de grav ... nu costa mult prima revizie ... bafta (si fara nervi ca e degeaba)

--------------------
ex. Renault Clio Symbol 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) - RO
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
IonuDragu
post 29 Oct 2006, 09:02
Post #312

B-47-xxx

Ideea era ca NU SUNT DE ACORD CU MONOPOLUL. Daca eu gasesc variante mai ieftine LA ACELEASI PIESE DE SCHIMB INCLUSIV ULEI ... de ce sunt OBLIGAT (ca sa nu pierd garantia masinii) sa cumpar de la ei piesele ???? Doar ca sa le fac lor vanzare?! Cred ca sunt liber sa aleg distribuitorul pentru piesele de schimb (ATENTIE !!! Distribuitorul este AUTORIZAT sau PIESELE SUNT AUTORIZATE RENAULT!!!)

DECI ?! Ce ma opreste pe mine sa nu ma duc la O.P.C. ?
Din cate stiu ... in cartile masinii NU ESTE STIPULAT NICAIERI ACEST INFIM AMANUNT ... cum ca sunt obligat sa cumpar produsele de schimb de la firma la care fac revizia sau reparatia.

--------------------
Cine stie ... poate ...
+
adryan8
post 29 Oct 2006, 10:20
Post #313

Membru

Din pacate suntem un popor mult prea pasiv si "inghitim" multe. Preferam sa evitam conflictele si sa nu luptam chiar daca vedem ca avem dreptate. Iar "baietii" de la Renault incearca: daca face cineva scandal poate schimba ceva de nevoie, asta daca nu reusesc sa musamalizeze, iar daca nu se face scandal - foarte bine; profit mai bun ptr ei. Pe de alta parte si institutiile statului care ar trebui sa ne apere sunt slabe (inca).
Imi cer scuze pentru offtopic.

--------------------
Logan 1.6 90 hp
+
rmada
post 29 Oct 2006, 21:15
Post #314

Membru incepator

Pana acum am avut 2 revizii: una la Meridian si cealalta la Ipso. De fiecare data am venit cu anumite piese luate de la Augsburg( e drept, erau originale Renault), cu ulei din supermarket-uri( dar la fel, cel recomandat de ei) si nu au fost probleme. Garantia se imparte asa cum mi se parea si mie logiv: service-ul da garantie pe lucrare, firma de la care ai cumparat piesele iti da garantie pe piese.

--------------------
Renault Clio Symbol 2001
Clio Symbol 1.4 8v, 2002, 90.000 km
+
IonuDragu
post 30 Oct 2006, 12:19
Post #315

B-47-xxx

Ei bine ... La Serus garantia se imparte NUMAI daca vei cumpara de la ei elementele de schimb (ulei si filtre, pentru revizii). Ceea ce m-a surprins ... placut si trebuie sa recunosc ... este ca (la prima vedere) filtrele si uleiul de schimb pentru revizie sunt mai ieftine decat la ausburg. Am cerut o oferta de la Ausburg si m-am dus cu ea la receptie la Serus ca sa compar preturile. Stupoare! Erau mai ieftine la Serus. Cei drept ... nu am primit de la ei o oferta clara (gen print cu toate informatiile despre ce imi pot oferii ei , ci doar o fituica, fara stampila unitatii etc etc etc) cum am primit de la Ausburg.
Nu mai e mult pana la revizie .. asa ca sper sa nu ma trezesc cu o diferenta semnificativa intre preturi.
Problema cu "Tinichigeria" ramane in pom deocamdata pentru ca ... ATENTIE AMATORILOR!!! Service-ul trebuie sa fie agreat de firma asiguratoare, altfel nu da banii si platesti din buzunar la final.

--------------------
Cine stie ... poate ...
+
rmada
post 30 Oct 2006, 12:41
Post #316

Membru incepator

Am observat si eu ca la reperele astea mai ieftine si des schimbate, gen filtre, preturile sunt mai mici in service-uri. Insa eu m-am confruntat la Meridian cu o situatie de genul: vindeau kitul de distributie separat pe cele 2 componente si pretul total era cam 3.5 mil. Asa ca am preferat sa-l iau de la Augsburg cu 2.1 mil.

--------------------
Renault Clio Symbol 2001
Clio Symbol 1.4 8v, 2002, 90.000 km
+
IonuDragu
post 1 Nov 2006, 14:29
Post #317

B-47-xxx

Daca vreti sa va faceti o idee cat mai costa o revizie pentru un CLio 14 8V (benzina evident) ....

PIESE: TOTAL: 235.90 RON

pe bucati ...

Filtru AC - 52,82 RON
Filtru Aer Clio II - 38,38 RON
Filtru Benzina - 29,86 RON
Filtru Ulei - 14,58 RON
Garnitura Buson Golire - 1,76 RON
Ulei ELF Competiton 10w40 - 60,84 RON

MANOPERA: 60 RON/ora

Preturile contin TVA iar toata lucrarea la masina dureaza cam 2h (cu aproximatie)

Piesele le-am cumparat din timp de la Serus (pentru ca au fost mai ieftine decat din alta parte am cautat).
Sa vedem cat de seriosi sunt si la manopera.

--------------------
Cine stie ... poate ...
+
Ge0rge
post 1 Nov 2006, 18:45
Post #318

Membru autentic

Ar fi tare sa nu te primeasca cu piesele cumparate de tine, chiar daca sunt cumparate de la ei smile.gif

--------------------
EX Clio Symbol 1.4 Astra H Enjoy+ 1.6 115Hp 2007
Buy Date: 10.04.2006
Sell Date: 19.02.2007
+
crn
post 1 Nov 2006, 18:48
Post #319

Membru

Vezi ca la Serus nu te primesc cu piese/ uleiul tau. Mie mi-au spus clar ca ei nu-si asuma raspunderea pentru piesele/ uleiul meu si ca sub nici o forma nu accepta.

--------------------
Renault Symbol 2005
+
bluecat
post 4 Nov 2006, 23:50
Post #320

bluecat

From: Iasi

si eu tre sa ma duc la prima revizie. am intrebat si eu la service si intr adevar nu ma lasa sa aduc nik de acasa. acu daca ma gandesc totusi au dreptate pe de o parte......daca eu aduc uleiul dar e facut pe vapor prin kina si apoi vin cu pretentii ca mi s a stricat jumatate de motor.....cine plateste dauna ? asa, adica cumparand piesele de la ei (ulei, filtru, etc...) garantia acopera orice damage... sau ar trebui macar... smile.gif

--------------------
Renault clio II symbol 2005
In GOD we trust !
+
chris_t
post 5 Nov 2006, 17:02
Post #321

trepadus clasic

From: Baia Mare

La cat de fac acum reviziile la Symbol Dci? Tot la 15.000? Tata incearca sa aleaga intre Logan si Symbol, si incerc sa facem o comparatie a diferentei de costuri de intretinere.
In 2005 am facut revizia la Symbol Dci la 15.000, a costat cam 5 milioane. Anul asta am facut la un Logan DCi, a fost doar 2 milioane, dar din 10 in 10 mii de km...

--------------------
Renault Megane Estate 2017 ZEN
+
Duyu
post 5 Nov 2006, 17:07
Post #322

Membru dependent de forum

From: B u c u r e ș t i

Se fac din 10 in 10 mii km! wink.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3

An Fabricație: 2006

Kilometraj: ~95.000 km
+
chris_t
post 5 Nov 2006, 17:18
Post #323

trepadus clasic

Hehe, merci de raspuns. S-au smecherit si astia...din 10 in 10 mii si probabil la aceeasi bani.
Singura lor problema e ca mai sunt si alte alternative, nu doar masini "made by Renault".

--------------------
+
Chrome
post 5 Nov 2006, 22:44
Post #324

Membru

Filtrul de motorina care este parte importanta din pretul reviziei se schimba la 20.000 de km acum. De aceea a fost asa ieftina revizia la Logan la 10.000 de km vs Clio la 15.000.

--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 2005
Ford Focus 1.6 tdci 2007
+
chris_t
post 6 Nov 2006, 22:23
Post #325

trepadus clasic

Aha, deci acum la 10.000 schimba in principiu doar ulei+filtru de ulei? Asa mai merge!

--------------------
+
MIHAI 34 PDS
post 10 Nov 2006, 16:39
Post #326

Membru incepator

salutare, forumistilor!
nu inteleg cum ati facut unii dintre voi revizii complete de aprox 250 - 300 RON??

Prima revizie de 15 k la un symbol 1.4 8v 75 CP ( la AMG, langa CORA Pantelimon), azi de dimineata, 11 NOV 2006.
telefonat luni, programat azi, vineri ora 8:00
schimbat toate cele 4 filtre. nu m-au intrebat, dar oricum as fi fost de acord cu toate (desi filtrul de benzina scrie in carte ca se schimba la 120 k!?)
detaliez:

ulei auto ELF EXCELLIUM 5W40 - 128 RON / CANISTRA DE 4 L, cumparat din show-room. In CORA 135 ron / canistra, in METRO aprox. 115 RON / canistra
F. B. 32.74 + 6.22 (TVA)
F. U. 15.13 + 2.87
F. A. 37.82 + 7.19
F. POLEN 54.00 + 10.26 NU AVEAM (IN TURCIA PROBABIL CA NU PREA AU FLORI) SI AM VRUT SA IMI PUN NEAPARAT

TOTAL 140 + TVA = 166 RON, UN PRET DECENT ZIC EU (PIESE ORIGINALE RENAULT).

AU PUS O HUSA DE PLASTIC PE SCAUN SI AU INVELIT SI VOLANUL (BRAVO LOR). NU AVEAM VOIE IN SERVICE, DAR AM INGROSAT OBRAZUL SI M-AM FACUT CA PLOUA. MACAR SUNT SIGUR CA MI-AU SCHIMBAT TOATE FILTRELE. AU VERIFICAT PE DEDESUBT, ROTILE, DIRECTIA SI A SPREYAT LA PLACUTELE DE FRANA (SCARTAIAU INGROZITOR, MAI ALES DUPA CE SE INCALZEAU UN PIC). A STRANS SCUTUL CARE ZORNAIA (SE AUZEA UN GREIERAS PE LA 2500 RPM FIX).

MANOPERA:
REVIZIE INTRETINERE 1.5 ORE
INLOCUIT F. BENZINA 0.3 ORE
INLOCUIT F. AER 0.1 ORE
INLOCUIT F. POLEN 0.3 ORE
TOTAL 2.2 ORE (ENORM PTR. 30 DE MINUTE EFECTIVE, CHIAR DACA AU LUCRAT 2 TIPI SIMULTAN) x 55 RON / ORA ( AM IMPRESIA CA ESTE UN PRET MAI MIC DECAT LA CONCURENTI) = 121 RON MANOPERA

TOTAL VIZITA 128 ULEI smile.gif + 166 PIESE smile.gif + 121 MANOPERA huh.gif = 415 RON

1) CAT ESTE ORA DE MANOPERA LA CENTRELE VOASTRE?
2) ARE CINEVA IDEE DE CE MI SE TURA MOTORUL DE NAUC CAND ERAM LA RELANTI ( A AJUNS SI PE LA 4500 RPM)? NU CRED CA FACUSEM MAI MULT DE 400 - 500 M DE LA IESIREA DE LA REVIZIE. CAND M-AM HOTARAT SA MA INTORC LA SERVICE, SI-A REVENIT LA FEL DE BRUSC CUM IL APUCASE. VOI ATI PATIT ASA CEVA DUPA REVIZIE? NU AVEAM NICI UN MARTOR LUMINOS APRINS DE ATENTIONARE! CHIAR NU STIU CE S-O FI INTAMPLAT.

E, ORICUM GREIERELE A REAPARUT, INTR-ADEVAR MAI TIMID, CA SI SCARTAITUL LA FRANE. CRED CA O SA IMI CUMPAR UN BRAKE CLEANER DIN CORA (APROX. 18 RON) SI MI LE CURAT SINGUR!

HAI SA AVETI DRUMURI BUNE SI DRIVE SAFE, KOLEGA!

--------------------
RENAULT CLIO SYMBOL FIDJI MAI 2006 - B 34 PDS
+
sagetator
post 14 Nov 2006, 23:17
Post #327

Membru autentic

From: O R A D E A

QUOTE(MIHAI 34 PDS @ 10 Nov 2006, 16:39)
nu inteleg cum ati facut unii dintre voi revizii complete de aprox 250 - 300 RON??
*

In cazul Micutzei mele, revizia a fost de sub 3 mil. lei (citeste aici si aici).

QUOTE(MIHAI 34 PDS @ 10 Nov 2006, 16:39)
2) ARE CINEVA IDEE DE CE MI SE TURA MOTORUL DE NAUC CAND ERAM LA RELANTI ( A AJUNS SI PE LA 4500 RPM)? NU CRED CA FACUSEM MAI MULT DE 400 - 500 M DE LA IESIREA DE LA REVIZIE. CAND M-AM HOTARAT SA MA INTORC LA SERVICE, SI-A REVENIT LA FEL DE BRUSC CUM IL APUCASE. VOI ATI PATIT ASA CEVA DUPA REVIZIE? NU AVEAM NICI UN MARTOR LUMINOS APRINS DE ATENTIONARE! CHIAR NU STIU CE S-O FI INTAMPLAT.
*

Eu zic sa te intorci la service si sa faci o testare pe computer.

This post has been edited by sagetator: 14 Nov 2006, 23:19

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
74r12
post 15 Nov 2006, 08:15
Post #328

Membru autentic

From: Planeta Pământ (Terra)

Am si eu o intrebare pt posesorii de Clio DCI 65 hp, referitor la schimbul de ulei motor.
As vrea sa stiu cat ulei se pune la clio (in carte scrie 5 litri), deoarece la Logan DCi in carte scrie 4,4 litri, iar la revizie mie mi-au pus doar 3,7 litri, zicand ca atat trebuie si ca mai mult nu face bine la motor.
Inclusiv de la Vocea Clientului - Dacia mi-au raspuns ca "in Manualul de reparatie pentru motorul K9K este specificat 4 l( fara filtru de ulei) si 4,1 l cu filtru de ulei." http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=722433

--------------------
Megane 2.2 Expression+ 1,5 dci 85 cp
Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
+
IonuDragu
post 15 Nov 2006, 11:23
Post #329

B-47-xxx

Din cate stiu (din intrebare in intrebare) preturile pe elementele de schimb la revizii si nu numai difera putin de la masina la masina (chiar daca este acelasi model). Nu stiu sa va explic exact despre ce e vorba dar cand am cumparat tot ce mi-a trebuit pentru revizie a fost nevoie de informatiile din "balonul" de pe stalpul din stanga al masinii). Elementele trecute acolo cica sunt unice si dupa ele se ghideaza cei de la service cand iti recomanda ce filtru de ulei sa-ti dea etc etc etc. Este un fel de cod unic al masinii la care corespund anumite tipuri de filtre de ulei si motor.
Cel putin din cate am inteles eu. Deci ... implicit ... si pretul reviziei variaza de la masina la masina chiar daca sunt toate Clio Symbol benzina sau motorina.

--------------------
Cine stie ... poate ...
+
wrs
post 20 Nov 2006, 08:48
Post #330

Membru incepator

Foarte multe dintre discutiile despre revizii se rezuma la periodicitatea lor si la comparatii intre programul reviziilor pentru romania si celelalte tari.
As avea o intrebare pentru cei care au iesit sau care urmeaza sa iasa din perioada de garantie: Cum faceti reviziile(la ce interval de timp, nr de km si unde)?

P.S. Cred ca ar fi util un sondaj pe tema asta.

--------------------
renault symbol 1.5dCi 80cp fidji, 01/2006
+
33 Pages « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 04:57
Dacia