Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

33 Pages « < 8 9 10 11 12 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Revizie 15.000 km / Prima revizie, benzina si diesel

wolfin
post 19 Sep 2006, 20:59
Post #271

Haha

Group: Members
From: Bucuresti

pai ala nu este ulei schimbat, ce dracu, astia sunt tampiti. si filtrul este...cel vechi huh.gif . direct la big boss m-as duce

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
GeX
post 19 Sep 2006, 21:01
Post #272

Membru incepator

Omg... sper sa fiu calm maine, sa fiu cam, sa fiu calm... 022.gif gun3.gif boxing.gif

@Laurentiu83: Nu, nu am atins filtrul, m-am gandit si eu la asta...
@Nero: Pai da, cei 14.774 de Km...

This post has been edited by GeX: 19 Sep 2006, 21:04

--------------------
Nissan Juke 2016 - Tekna 1.6 DIG-T 190CP CVT Xtronic-M7 4WD
+
wolfin
post 19 Sep 2006, 21:02
Post #273

Haha

calm doar cu cel de la receptie sa inteleaga ce ceri, pe urma wub.gif din toata inima

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
Nero
post 19 Sep 2006, 21:02
Post #274

Mr

Uleiul ala o facut cateva mii de km bune. sad.gif

--------------------
Dacia Logan 1.4 - Azur 2005
+
GeX
post 19 Sep 2006, 21:42
Post #275

Membru incepator

Pai da, probabil cel de la receptie n-are nici o vina... O sa incerc sa fiu diplomat totusi.

Dar inca sunt confuz si stau si ma gandesc... daca mi-au schimbat baia de ulei (chiar, or fi schimbat-o?) nu trebuia sa scoata uleiul vechi intai? Atunci cum naiba a ajuns jegul ala de ulei acolo? L-a pastrat pe cel vechi si a completat cu te-miri-ce? Ziceti si voi!
Eram constient de dimineata ca daca las masina acolo n-am sa stiu niciodata ce ulei mi-ar fi pus, daca e ce am adus eu sau nu... dar chiar asa nu mi-as fi imaginat sad.gif

--------------------
+
GeX
post 20 Sep 2006, 09:10
Post #276

Membru incepator

Am rezolvat dar m-a costat, desigur... cu alte cuvinte am pierdut banii pe uleiul cumparat de mine sad.gif
Cel de la receptie: ca nu se poate... hai sa va arat zic. Cica: a, filtrul e vina mea, dar uleiul e schimbat. Ii spun ca nu ma intereseaza, vreau alt ulei 5W40 nou, desigilat in fatza mea ,filtru nou si sa vad cum arata baia de ulei. Tot incerca sa-mi explice... M-a bagat imediat pe rampa. Seful de atelier ca dom'le, asa se innegreste uleiul la Diesel, ca va arat la asta, ca... i-am zis s-o lase balta...
In fine, s-a executat operatia sub ochii mei, baia de ulei e noua si sclipitoare, acuma sunt calm si cu inima impacata dpdv al masinii, banii pe ulei - duca-se...
Factura:
1. LDX Excellium LDX -5bid PU fara TVA: 36.70 - 183.5 - TVA: 34.87
2. Filtru Ulei -1buc PU fara TVA: 17.23 - 17.23 - TVA: 3.27
3. Garnitura buson golire 1buc PU fara TVA: 1.03 - 1.03 - TVA: 0.20
4. Manopera: 24.53 TVA: 4.66
Total: 226.29 Total TVA: 43.00
Total de plata: 269.29

Deci la Cobalcescu, 4L 5W40 costa 174.7 ron fatza de sub 100 la Metro...

Iata cum arata lucrarea, si domnilor mecanici de la Renault, iata cum arata uleiul proaspat schimbat (dupa 6Km parcursi) la un Diesel, nu cum era smoala de ieri (vezi poza) ...

This post has been edited by GeX: 20 Sep 2006, 09:17

Attached thumbnail(s)
Picture_016r.JPG ( Size: 72.48k ) Number of downloads: 269

--------------------
+
cataline
post 20 Sep 2006, 09:43
Post #277

Membru autentic

De ce ai mai platit manopera?
Eu nu as mai fi platit uleiul nici sa ma pice cu ceara....sa fie ei sanatosi dc sunt incapabili si incearca sa te duca cu presul...

--------------------
Logan Ambition 1.6 - B-xx-XXX 2005
Logan 1.6 Ambition, dec 2005
+
wolfin
post 20 Sep 2006, 10:35
Post #278

Haha

acum da, biggrin.gif poti sa zici ca l-a schimbat.

dar tot nu inteleg cum de nu l-au schimbat de prima data.

--------------------
+
GeX
post 20 Sep 2006, 11:16
Post #279

Membru incepator

Am povestit pe pagina anterioara ca ieri nu mi-au luat nici un ban...
Da, teoretic asa ar fi trabuit sa nu ma mai coste nimic. Tot teoretic ieri ar fi trebuit sa platesc 1L de ulei, filtrul si manopera pentru schimbul de ulei. Ma rog, socoteli se pot face multe...
@wolfin: pai ei asa zic, ca l-au schimbat, nici unul nu a recunoscut ca ala nu era ulei schimbat...
E, acum sa ma sune de la "Vocea clientului" daca au curaj mad.gif

--------------------
+
sagetator
post 26 Sep 2006, 00:00
Post #280

Membru autentic

From: O R A D E A

GeX, important e ca ai scapat cu bine (a se citi: cu masina in regula) din aceasta poveste. Asa ca da-le pace. Vor plati ei candva/cu ceva, cand le-o fi lumea mai draga. Noi sa fim sanatosi. La fel si masinile noastre.

Acum ma bag si eu putin in seama, fiindca joi sunt si eu programat la prima revizie. Deja am 10950 km, pana atunci, cred ca bat 11000, desi nu am drumuri in afara orasului. E rezolvata totusi povestea asta (cu km depasiti) cu seful de atelier, care mi-a spus ca pe hartii se vor trece 10.000 (sau pe aproape).

Mi-am cumparat asa:
- 5 l de Elf Excelliul LDX 5W-40 (full sintetic) din Metro (bidon 4 l - 1.154.200 lei + flacon 1 l - 321.200 lei) - total 1.475.400 lei;
- 3 l antigel Budget (pe care l-am si completat pana la linia "MAX") gata diluat (-35 gr. C) - 107.000 lei;
- filtru de polen (modelul acesta; detaliu eticheta), desi nu aveam din fabrica - pret: 240.000 lei;
Total pana acum: 1.822.400 lei.

Voi mai completa - inainte de a merge revizie - nivelul lichidului de spalare a parbrizului si voi incalzi bine motorul (pt. a asigura scurgerea din baia de ulei a unei cantitati cat mai mari de ulei).

Si acum trei intrebari:
1. Credeti ca ar mai trebui sa duc ceva pt. revizie? (exceptand banii tongue.gif ) Ma refer la alte treburi de genul celor enumerate mai sus? (Am gasit filtre de ulei Bosch originale de la tata lor, dar oare vor fi de acord sa-l schimbe? Ca despre ulei am vb. cu seful de atelier si a fost de acord, dar de filtru nu.)
2. La ce anume sa fiu atent in mod deosebit in momentul reviziei (voi asista la toata operatiunea).
3. Aceasta e o intrebare adresata in mod deosebit celor care si-au facut reviziile in Oradea - la unicul atelier al reprezentantei blush.gif : ce detalii "de folclor local" trebuie sa stiu ca sa fie totul OK?

Va multumesc anticipat.

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
UXE
post 26 Sep 2006, 08:20
Post #281

Modelator

pun si eu o mica problema aici:

vreau sa-mi fac revizia la serus (dar nu acum , ca am vreo 2000 si ceva de km)..credeti ca ma lasa sa stau cu ei cand verifica toate alea? nu de alta dar am auzit pe unii ca s-au intors acasa cu flitru de ulei neschimbat, filtru de aer..etc plus la serus pot sa vin cu uleiul meu? si alta intrebare ma poi trezi ca mi-au pus sa zicem lichid de parbriz si ma costa in plus cu 500 000 desi toata lumea isi pune lichidul de parbriz ...

aaa si inca ceva.... daca nu le dau nici o spaguta mica mai verifica masina cu aceeasi seriozitate ?

This post has been edited by UXE: 26 Sep 2006, 08:23

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
mandelu
post 26 Sep 2006, 08:43
Post #282

Membru autentic

Deci:
-nu le dai nici o spaga. Eu am oroare de asa ceva, nu iau spaga nu dau spaga. Pt asta sunt platiti. Nu le convine sa isi caute alt loc de munca. Eu cel putin nu am dat nici o spaga si nu s-au simtit ofensati.

-Nu poti veni cu piesele tale, am intrebat si eu si mi-au zis ca pot veni dar ei nu imi mai dau garantia lucrarii. Nu m-am riscat.

-De lasat te lasa sa stai langa ei, nu e nici o problema, eu i-am si bombardat cu intrebari ca sunt zero le mecanica auto si eram curios sa mai aflu si eu una-alta.

-Lichid de parbriz mie nu mi-au pus si nici nu i-as fi lasat ca am mereu vasul ala plin.

Bafta.

This post has been edited by mandelu: 26 Sep 2006, 08:44

--------------------
Renault Clio II Symbol 1,5 dci 80 CP Expression Gri Eclipse, 18 martie 2005.
+
Ge0rge
post 26 Sep 2006, 08:54
Post #283

Membru autentic

UXE eu am fost in service Serus pentru probleme legate de garantie, problema este ca acest service este foarte aglomerat, in sensul ca daca nu cunosti pe cineva te programeaza de obicei peste o saptamana, si din cate stiu eu nu te lasa cu uleiul tau, mai mult, la 2500 de km, am vrut sa schimb uleiul si mi-au spus ca nu are rost asa devreme

--------------------
EX Clio Symbol 1.4 Astra H Enjoy+ 1.6 115Hp 2007
Buy Date: 10.04.2006
Sell Date: 19.02.2007
+
diesel_power
post 26 Sep 2006, 09:06
Post #284

Membru autentic

From: diaspora

Eu ma mir ca exista service-uri care accepta ulei cumparat din magazin (ma refer la cel din oradea). Pana sa imi fac eu revizia de 15.000 am tot cautat un service din asta si nu am gasit.

Reviziile se fac la termenul care e trecut in carte nu are rost sa schimbi uleiul la 2500km... nu mai exista ca la vechile dacii notiunea de ulei de rodaj sau alte bazaconi. Acum nu iti pune nici un service sula in coaste sa nu faci revizia si din 100 in 100km dar aici e vorba de banii tai... daca vrei sa ii versi la renault fara nici un rost, treaba ta.

--------------------
Renault Symbol faza 3, 1.5dCi 60kW, 2005, Fidji
+
sagetator
post 28 Sep 2006, 16:01
Post #285

Membru autentic

Salutare salutare!

Am terminat cu prima revizie. Lucrurile au decurs in felul urmator:
- am fost programat pe ora 8.15, dar am fost acolo pe 8.00; cum am ajuns am fost intampinat de seful de service, care, dupa ce am facut primele formalitati (hartogarii), a chemat un mecanic, care nu a stat pe ganduri, ci mi-a acoperit scaunul din fata si volanul cu acele pungi/hartii, si mi-a dus-o pe Micutza la rampa
- a ridicat masina pe rampa, a lasat uleiul sa se scurga (cam 20 min.);
- in acest rastimp, a facut verificatile de rigoare (inspectie vizuala a dedesuptului masinii; a verificat rotile; a suflat cu aer pe placutele de frana, etc.); tot acum, m-am plans sefului de atelier ca volanul imi sta putin deviat spre dreapta la drum drept, si ca eu cred ca problema a survenit de la un "transeu" ce l-am prins (din plin) in primavara cu rotile din dreapta; tipul, amabil, mi-a spus ca imi va face verificarea directiei - lucru care l-a si facut (gratuit !!!); de asemenea l-am intrebat de greieri - mi-a spus ca trebuie sa desfaca bordul, etc., asa ca am renuntat
- au pus saiba noua, au dat masina jos
- au pus noul ulei (cel adus de mine), au pus un nou filtru de aer si de ulei (acesta din urma fiind MANN)
- au scos filtrul de polen (montat de mine in primavara) si l-au pus pe cel nou (cumparat in prealabil de mine)
- apoi, in aprox. 1 min. a aparut un nou tip, care mi-a dus masina la o noua rampa pt. a verifica directia; a constatat ca roata dreapta fata, avea o mica deviere la unghiul de convergenta de 2 mm spre interior (unghiul de fuga era OK); nu mi-a facut volanul sa stea perfect drept la mersul in line dreapta, dar a corectat celelalte "probleme" de directie;

Am uitat doua lucruri sa le spun sa faca: testarea pe computer (CLIP sau cum i-o zice) si sa-mi intoarca putin duzele de la lichidul de spalare al parbrizului, sa bata mai pe parbriz (jetul din dreapta al duzei din dreapta, bate pe coltul drapta sus al parbrizului - unde nu ajunge stergatorul);

Cheltuielile de azi: 110.08 RON
TOTAL cheltuieli revizie 10.000 km (182,24 + 110,08) = 292,32 RON

Mentionez ca am fost gata in o ora si jumatate, si ca pe acte au fost trecuti 10.250 km, desi aveam 11.001 km pe bord.

Per ansamblu, ma declar multumit. Va atasaz cateva acte edificatoare.

This post has been edited by sagetator: 28 Sep 2006, 16:34

Attached thumbnail(s)
directie_10000km.JPG ( Size: 180.52k ) Number of downloads: 173
extras_comanda_10000km.JPG ( Size: 179.05k ) Number of downloads: 118
certificat_control_10000.JPG ( Size: 270.9k ) Number of downloads: 109
ordin_reparatie_10000km.JPG ( Size: 282.42k ) Number of downloads: 190
comanda_de_service_10000km.JPG ( Size: 190.55k ) Number of downloads: 108

--------------------
+
diesel_power
post 28 Sep 2006, 16:13
Post #286

Membru autentic

Ce service? ca pare serios... e bine de stiut pe viitor

--------------------
+
sagetator
post 28 Sep 2006, 16:16
Post #287

Membru autentic

Unicul service Renault din Oradea (e pe Calea Borsului).

--------------------
+
Laurentziu83
post 28 Sep 2006, 20:24
Post #288

Membru autentic

QUOTE(sagetator @ 28 Sep 2006, 17:01)
sa-mi intoarca putin duzele de la lichidul de spalare al parbrizului, sa bata mai pe parbriz (jetul din dreapta al duzei din dreapta, bate pe coltul drapta sus al parbrizului - unde nu ajunge stergatorul);
*

Ia un bold, baga-l in duza si misca boldul in directia dorita. Probezi si daca nu e ok, mai reglezi odata. Si gata.

--------------------
. . .
+
UXE
post 28 Sep 2006, 20:42
Post #289

Modelator

sunt curios daca si cei de la SERUS se comporta asa....nici nu te lasa sa vii cu filtrele sau uleiul ...pai de ...aici e bucuresti nu oradea

--------------------
Renault Symbol - UXE 2006 1.4 8v
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
sagetator
post 29 Sep 2006, 07:20
Post #290

Membru autentic

QUOTE(Laurentziu83 @ 28 Sep 2006, 21:24)
Ia un bold, baga-l in duza si misca boldul in directia dorita. Probezi si daca nu e ok, mai reglezi odata. Si gata.
*

Merci. Am sa incerc.

--------------------
+
Chrome
post 29 Sep 2006, 08:40
Post #291

Membru

@sagetator

Si mie imi bate exact acolo duza din dreapta. Cand mergin in oras poate nu e cel mai ok, dar la viteza cade fix pe mijlocul parbrizului (ca inaltime). Prin urmare, daca il dai mai in jos la viteza nu va mai curata parbrizul.

--------------------
Renault Symbol 1.5 dCi 2005
Ford Focus 1.6 tdci 2007
+
diesel_power
post 29 Sep 2006, 15:19
Post #292

Membru autentic

Se regleaza f usor, si eu mi le-am mesterit sa bata mai jos ca imi arunca jetul pe luneta biggrin.gif . Eu nu actionez stropitorul decat cand stau la semafor sau am sub 20km/h in trafic aglomerat; cand am viteza mare se imprastie mai mult pe langa solutia. Si in manual scrie ca nu se foloseste decat stand pe loc.

--------------------
+
IonuDragu
post 30 Sep 2006, 12:11
Post #293

B-47-xxx

... Deci ...
Un ulei bun spre foarte bun pentru motoarele pe benzina ... cine imi poate recomanda ?!

--------------------
Renault Clio Symbol 1,4 8V 2005 Fidji
Cine stie ... poate ...
+
Laurentziu83
post 30 Sep 2006, 15:13
Post #294

Membru autentic

Elf Excellium LDX.
Nu intotdeauna cel mai bun ulei este potrivit pentru un anumit motor, deci preferabil sa ramaneti la ELF.
De ex ARAL este incompatibil cu motoarele Daewoo, dovedit de faptul ca matizul imi papa ulei de parca era dieselar PD de la VAG. Dar daca mi-l bagau pe gat la revizie...

--------------------
. . .
+
sqryn
post 1 Oct 2006, 18:29
Post #295

Clio rulezzz

From: München

elf Excellium semisintetic 10w40 55RON la 4 litri la carrefour

--------------------
RENAULT Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v - B-xx-xxx Alize/1999
Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005
+
crn
post 2 Oct 2006, 14:06
Post #296

Membru

Trebuie sa ma pregatesc si eu de prima revizie.

De unde pot cumpara un filtru de habitaclu (preferabil original)? Filtrul de polen sau de habitaclu reprezinta acelasi lucru?

Eu ma gindesc sa cumpar daca imi dau voie la service ulei Elf sintetic. E vreo problema daca in loc de cel semisintetic din fabrica pun ulei sintetic (tot Elf)? Am vazut ca mai multi dintre voi au pus sintetic.

Care e treaba cu incalzirea motorului si scurgerea uleiului inainte de revizie ca nu am inteles.

Ce service imi recomandati in Bucuresti?

Am o oglinda cu vopseaua putin curatata (in parcare), nu ma deranjeaza ca nu e mult (jumate de cm) dar credeti ca pot sa ii rog sa o vopseasca, e vreo problema?

This post has been edited by crn: 2 Oct 2006, 14:10

--------------------
Renault Symbol 2005
Renault Clio Symbol Fidji 1.4 16v (98CP), 2005
+
DMP
post 3 Oct 2006, 14:09
Post #297

Mumu' padurii

@GeX: Poti sa ne spui la ce service Cobalcescu ai fost? Cel din centru (zona Berzei) sau cel din Drumul Taberei? Am un logan luat de la ei si ma gandesc ca revizia sa o fac tot la ei. Dupa ce am citit ce ti s-a intamplat ........

--------------------
Dacia Logan 1.5 dci 2006
+
GeX
post 4 Oct 2006, 18:51
Post #298

Membru incepator

Cel din zona Berzei.

--------------------
+
IonuDragu
post 8 Oct 2006, 10:31
Post #299

B-47-xxx

CRN ... pentru orice lucrare cu vopsea pe masina ... se vopseste cu totul(in cazul tau toata oglinda). Ce inseamna aceasta revopsire ... habar n`am. Si eu astept sa vad ce se va intapla cu portierele mele. unsure.gif

--------------------
Renault Clio Symbol 1,4 8V 2005 Fidji
Cine stie ... poate ...
+
sagetator
post 8 Oct 2006, 21:09
Post #300

Membru autentic

Pe toata partea din dreapta a masinutzei mele, in dreptul bandoului, sunt mici picaturi de culoare alba de vopsea. Zicea tipu' de la revizie ca e de la pietre. NU a pomenit nimic de revopsire, etc. Oricum nu eram de acord, fiindca aceste picaturi sunt vizibile numai de la sub 1 m. Cu un polish eram insa de acord....

Ideea e ca nici macar nu a pomenit de o eventuala vopsire sau macar polisare.

Oricum, cred ca in acest sens baietii "se agita" la cerere. Asa ca cere-le!

--------------------
+
33 Pages « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 08:34
Dacia