Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Fiabilitate Megane

BigEdy
post 21 Sep 2006, 15:30
Post #91

Biggest Private Spice Member

Group: Members
From: Ploiesti

La astea noi nu mai zdrangane nimic si nu a aparut nici un greier in 3000KM!
Asa ca deocamdata eu sunt multumit desi ma speriasem dupa ce citisem pe forum(cumparasem deja masina cand am aflat de forum)! smile.gif

--------------------
Renault Megane 2006 II.2
Confort Expression 1.6 16V 110 CP Noir Nacré Clima+MP3
PDA Mio P550m+MioMap v3.3
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Bacu
post 21 Sep 2006, 15:52
Post #92

Membru Privilegiat

From: Luxembourg

Subscriu. Eu am 10.000 si nu am nici un fel de problema cu masina (in afara de cojitul manerelor, care inseamna de fapt 2 ciupituri, deocamdata cel putin).

--------------------
Honda CRV 2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
+
Turkish
post 21 Sep 2006, 16:12
Post #93

Membru autentic

Solon am avut si noi un rezervor de apa spart la una dintre masini.
Deci nu stiu cat ghinion e...

cat despre argumentul ca reno e bun la ce ofera vs cat costa nu sunt de loc de acord cu el din doua motive:

1. nu costa chiar semnificativ mai putin decat modelele cu care se poate compara el. atunci cand am luat masinile am fost suficient de damblagiu incat sa compar cateva modele la detaliu si diferentele la dotari aproape identice nu erau asa de mari. dei renou nu e mai ieftin ca sa merite sa dai mai putin pe el si apoi diferenta pe reparatii

2. nu este o tranzactie explicita. adica nu spune nimeni ca asa ar sta lucruruiel. adiq, frate uite care e treaba noi suntem mai ieftini dar exista o sansa mai mare ca la altii sa-ti mai pice una alta. ai de ales.

oricum asa alege sa dau mai mult de la inceput decat sa imi pierd nervii dupa prin serviceuri.

toti au probleme dar ele sunt de alta natura. un bun prieten are un corolla cumparata odata cu masinile noastre. Pana acum am schimbat la ea butonul de blocaj al geamurilor si usilor din spate, in 65k. ATAT. ca sa nu vorbim ca mai are 2 luni de garantie masina...

nu arata fain inauntru dar nu se cojeste vopseaua pe nicaieri iar maciulia de la schimbator e de metal deci e ca in prima zi...

Eu sunt mai virulent decat altii legat de subiect pentru ca am o perspectiva mai larga din cauza ca am avut sub ochi trei masini identice. Dar realitatea e ca fiabilitatea e un capitol la c are m2 sta prost.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
A l e x
post 21 Sep 2006, 16:57
Post #94

Showing the fangs of rage

Group: Moderatori

Tu nu privesti partea plina a paharului. Sunt numerosi posesori de Renault-uri pe acest forum, inclusiv eu, care nu au umblat prin service-uri cu ele.

Eu am un Clio si un Megane, amandoua luate de noi. Clio-ul are 90 000 km+, are aproape 5 ani, nu are NICI o problema, o singura data am dus-o in service (inafara de revizii, bineinteles) si asta pentru ca un rulment se uzase (sau ceva de genul) si trancanea putin.

Megane-ul, desi tinerel (10 luni) are deja 60 000 km facuti si inafara de greierasii din interior care intr-adevar, sunt enervanti, nici cu el nu am fost prin service-uri decat la numeroase revizii smile.gif

Am doi prieteni cu Megane-uri, nici unul nici o problema. Mai cunosc inca cativa cu Clio-uri, la fel, nimic.

Si nu compara tu Corolla cu Megane ca eu cred ca nici nu se compara.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
nushala
post 21 Sep 2006, 19:24
Post #95

Membru incepator

From: Bucuresti

Eu am cumparat masina chiar dupa ce am citit forumul si stiam deja de problemele ce or sa apara (care din pacate o parte din ele au si aparut).
Un prieten de al meu cu exact aceeasi bani a cumparat o Astra new 1.4 mai cheala un pic.
Acum facem comparatie de fiabilitate.
Eu am avut problema cu fulia defazoare pana acum si greieri fara numar. (24500 km).
Imi place motoru foarte mult si-i dau "blana" cat mai mult.
In rest plasticele sunt jalnice.
Hotarat lucru este o masina pe care o iubesc si o urasc in acelasi timp.

--------------------
Renault Megane II 1.6 2005 Bicorp
Megane II.1 Bicorp Influence 1.6, 2005
+
ssilviu
post 21 Sep 2006, 19:26
Post #96

F1 Man

From: Nicaieri

Faptul ca Megane este o masina foarte nefiabila este putin ciudat daca ne gandim in felul urmator: Megane se vinde bine pentru ca e ieftina. Daca e ieftina e nefiabila. Insa daca e nefiabila, atunci din marja aia de profit mica mai scazi si cheltuielile din garantie cu masina si producatorul ce mai castiga? Ca tot profitul il cheltuieste pe repararea masinilor produse in garantie? Sau cel putin asta afirma unii pe aici..

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
flotl
post 21 Sep 2006, 19:46
Post #97

Membru autentic

From: Tulcea

Eu am 29.500 km si singura problema a fost cu flansele, care nu cred ca aveau altceva decat nisip la rulmenti. Le-am pastrat si poate le refolosesc.
Mai scartaia balamaua la o usa, dar au dat cu spray la revizie.
Care sunt consumurile la alte masini similare Megane? Poate ca ale noastre consuma mai putin si poate din diferenta de consum mi-am scos banii dati pe flanse.
Din 2007, odata cu taxa de la prima inmatriculare, nu va fi in avantaj Megane pentru ca are motor de 1.5 si 100 CP, fata de Octavia care are 1.9 si 105 CP sau Focus cu 1.8, parca.

--------------------
Megane Sedan 1.5 dci 100 CP 2004 CP
+
cristirenault
post 21 Sep 2006, 19:52
Post #98

Membru autentic

Group: Banned
From: pingo-pongo

in teorie cel putin daca o masina este ieftina nu inseamna ca este si defectuoasa, are un pret mic datorita faptului ca este dintr-o clasa inferioara ca dimensiuni ma refer sau ca are motorizare slaba ca tehnologie ori ca materialele sunt ieftine , echiparea este slaba si tot asa... nu inteleg de ce amestecati fiabilitatea cu pretul mic sau mare , credeti ca Mercedesul nu se strica? chiar mai mult pentru ca e o masina cu foarte multe echipamente pe ea si de aici si faptul ca se poate strica unul din aceste echipamente , teoretic o masina cat mai simpla ar trebui sa aiba o incidenta mai mica a defectiunilor.
ssilviu , cei de la Renault cat dau garantie ca si km la trenul de rulare?
cat dau la motor?
.... and so on ....

--------------------
Renault Megane Coupe 1998 2.0 16v - RO 007 EUM
sa stie toata lumea,am40%warn si tind spre nu stiu cate catralioane la%.Am reusit sa imi cresc cota.
+
cipman
post 21 Sep 2006, 20:07
Post #99

Membru autentic

Va rog n-o mai dati in versus. Versus aveti la Diverse. Aici e topic tehnic Megane. Se poate vorbi de fiabilitatea Renault Megane iar comparatiile va rog sa le tineti la un minimum posibil.
Voi sterge orice mesaj care o ia prea mult pe aratura.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
ssilviu
post 21 Sep 2006, 20:30
Post #100

F1 Man

QUOTE(cristirenault @ 21 Sep 2006, 22:52)
  ssilviu , cei de la Renault cat dau garantie ca si km  la trenul de rulare?
                                      cat dau la motor?
  .... and so on ....
*

De parca nu ai stii:
la motor ai 2 ani sau 100.000 iar la trenul de rulare 2 ani sau 50.000. Daca vrei perioada ca timp se dubleaza contra cost. Pentru ca majoritatea masinilor depasesc mai repede timpul decat rulajul. Iar problemele de care e vestit Meganu, flanse, fulii cam toate apar in majoritatea cazurilor in perioada de garantie. De aici trag concluzia ca nu au cum sa fie atat de raspandite precum vor unii sa dea impresia pe aici, pentru ca asta ar insemna niste costuri foarte mari pentru producator ... Am amestecat pretul masini cu fiabilitatea dintr-un motiv foarte simplu. Unii pe aici sustin ca Renault este o marca nefiabila pentru ca e o masina ieftina. Si chiar este. Eu doar sa am vrut sa demonstrez ca asta nu are nici o legatura cu fiabilitatea. Pentru ca daca ar fi ca ei, din pretul masinii iese profit mic si daca si pe ala il mai dai ca sa rezolvi problemele de fiabilitate ale masinii, atunci cu ce mai ramane producatorul? Asadar teoria lor cade.

In toata pleiada aia de argumente pentru pretul masinii ai uitat cel mai important lucru: costurile de productie. De la dezvoltatea pe plansa si platformele comune pana la muncitorul platit si modernizarea fabricii...

Cat despre fiabilitatea Meganu-ului este destul de clar ca nu e munte de fiabilitate. Insa in termeni procentuali, Megane nu este la mare distanta de alte masini prezentate ca indestructibile. Este comic cum unii ridic in slavi japonezele care din 100, 83 nu au probleme, iar Renault devine o janghina de masina pentru ca are DOAR 80 de masini bune din 100 radmasa.gif

This post has been edited by ssilviu: 21 Sep 2006, 20:37

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
ncristi
post 21 Sep 2006, 21:07
Post #101

Membru autentic

Ma ia cu durere de cap cand aud "renaut marca ieftina" .. und dracu este asa de ieftina?

Eu am dat pe un megane chel 13200E cu o reducere de 1800E si cadou o oglinda interioara d'aia jmechera...adica pretul lui real era de vro 15000E cu taxe cu tot asta cum 2 ani. La banii astia luam o O1 1.6 si cu ceva imbunatatiri.

Si acum sunt cateva promotii la megane si pare ceva mai ieftin dar la banii aia iti poti lua orice alta marca...adica intre 13k-17k cat este un megane.

Daca reno este ieftin ce mai spuneti de ford cu mondeo diesel la 14000E cip? La banii astia nu te apropii nici de ce-a mai jigarita laguna cu motor de 1.6.

Ieftin este poate symbolul sau loganul dar reno NU este o marca mai ieftina de ct restul...poate mai ieftina de cat W...dar astia-s niste nesimtiti cand vine vb de preturile de achizitie..de fapt tot ce tine de W este super umflat.

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
ssilviu
post 21 Sep 2006, 21:55
Post #102

F1 Man

Pai este ieftina. Eu unul nu am gasit nici o compacta la dotarile mele mai ieftina.

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
BigEdy
post 22 Sep 2006, 06:22
Post #103

Biggest Private Spice Member

From: Ploiesti

Corect e mai ieftina decat alte marci smile.gif nu inseamna ca e o masina ieftina!

Daca multi de pe forum chiar ar fi proprietarii lor (nu munca sau parinti) si ar plati ei ratele la banca nu ar mai spune ca e ieftina mad.gif

This post has been edited by BigEdy: 22 Sep 2006, 06:25

--------------------
Renault Megane 2006 II.2
Confort Expression 1.6 16V 110 CP Noir Nacré Clima+MP3
PDA Mio P550m+MioMap v3.3
+
ssilviu
post 22 Sep 2006, 07:36
Post #104

F1 Man

Termenul de "ieftin" a fost folosit mai mult cu inteles de raport pret/calitate/dotari

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Turkish
post 22 Sep 2006, 10:11
Post #105

Membru autentic

Alex, masinile sunt ale firmei dar sunt conduse de parteneri care iti garantez eu ca au grija de ele, deci argumentul cu grija cade.

Edi, e mai ieftina ca altele din aceeasi clasa si categorie. Din punctul meu de vedere nu e ieftina de loc. Cat despre platit io semnez opeurile care platesc rata lunara, pe mine ma doare buzunarul. Asa ca las-o p-asat cu parintzii.

Corect cip, nu o mai "dam in comparatii" oricum discutiile nu sunt productive.

Ca sa sintetizez opinia mea - si ca sa nu o mai tot exprim pentru a deranja fanii declarati ai firmei - atunci cand o problema apare la trei masini de-o data ala nu mai e ghinion. Vedetzi sondajul pe fulie spre exemplu. Din experienta mea proprie (nu discut prieteni si alte cunostinte - si asa imi iau carne de la un amic care la luat m2 la recomandarea mea pripita la un an dupa ce avea masinile) m2 e o masina putin fiabila. Aceasta opinie coroboreaza cu statistici mai mari si mai serioase facute de altii care spun acelasi lucru.

Nu cred ca mai e asa de mult loc de discutie aici. Sunt multe lucruri care imi plac la masina dar ea nu face cel mai important lucru dintre toate - sa funct mult timp fara sa se strice!

Prefer un interior mai anost unde sa nu se COJEASCA in pana mea vopseaua in locul unuia prietenos si fain - cum e cel de la MII - dar in care vopseaua se cojeste, schimbatoru se ingalbeneste, "pielea" se crapa sau gaureste si arcul centurii nu isi mai face treaba.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
snowdream
post 22 Sep 2006, 11:49
Post #106

posesor de meganel

From: Ilfov

Sa nu mai fim carcotasi, daca nu ne placea masina , nu o cumparam. Nu exista masina perfecta... wink.gif ... Ca pana la urma banu dicteaza ce cumperi, ala e bugetul si aia e masina pe care o pot cumpara... si o pot intretine wink.gif Ce ziceti n-o fi asa tongue.gif

--------------------
Renault Megane I RTA 2000/ 1.6/8v
+
A l e x
post 22 Sep 2006, 13:32
Post #107

Showing the fangs of rage

snowdream a cam pus punctul pe i. Atata timp cat nu avem bugete nelimitate la achizitionarea masinilor, intotdeauna se va pune pretul intai, si apoi restul. E vorba de raportul calitate/pret, si Megane-ul zic eu ca este o masina mare, buna, dotata, la un pret putin mai mic decat celelalte marci. Cand nu ai peste 20 000 de euro sa-ti cumpari o alta masina, mai bine un Megane bine dotat decat o alta marca cheala sau mica. Asta e parerea mea.

Turkish, daca ai patit-o asa de urat cu Renaultul, sper sa ai fondurile necesare sa-ti inlocuiesti masinile cu alte marci, de la care sper sa obtii fiabilitatea si calitatea pe care o cauti.

Eu sunt multumit de cele doua Reno-uri achizitionate, si ma indrept vertiginos spre un al treilea.

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
another_brick_in_the_wall
post 22 Sep 2006, 14:52
Post #108

Membru incepator

Salut,
am sa incep cu definitia fiabilitatii (copie din DEXonline):
"FIABILITÁTE s.f. 1. Totalitatea calităților unui sistem tehnic care determină capacitatea acestuia de a funcționa fără defecțiuni într-un interval de timp în anumite condiții date. 2. Mărime care caracterizează siguranța în funcționare a unui sistem tehnic în conformitate cu normele prescrise. ◊ Teoria fiabilității = ramură a științei care studiază măsurile generale ce trebuie avute în vedere la proiectarea, fabricarea și exploatarea sistemelor tehnice pentru a se asigura o maximă eficiență în utilizarea lor. [Pron. fi-a-. / cf. fr. fiabilité].
"

si am sa continui cu faptul ca nu prea ii inteleg pe cei ce se inversuneaza atit cu "fiabilitatea ridicata" a meganului....
Lucrurile sint destul de simple, cei ce nu au avut probleme nu au de ce sa o considere o masina proasta, cei ce au avut probleme o considera o masina proasta....

Eu am avut o gramada de probleme, le-am scris la timpul lor si nu am argumente cu care sa sustin ca Megane-ul meu este o masina fiabila... Mai ales pentru faptul ca in "intervalul de timp dat" adica 4 ani, nu au trecut decit unul si 3/4 si problemele nu inceteaza sa apara...

Sustin totusi, ca in regim dinamic mi se pare o masina cel putin buna (parerea mea) dar asta inseamna ca trebuie sa functioneze, evident....

In alta ordine de idei, cei de la Renault au folosit destula reclama mincinoasa atunci cind au lansat M2B-ul in romania, daca mai tineti minte clipul cu "Shake it baby"... iar mie-mi cloncane haionu' si pe drum drept.... dar sa-l mai si zdruncin....

Numai de bine voua si numai de "bine" lor....

--------------------
Renault Megane II 2005/Dynamique
Megane II Bicorp
1,5dCi - Dynamique
+
atoma
post 22 Sep 2006, 15:05
Post #109

Membru autentic

From: constanta

meganu' este fiabil pana in intervalul 20k-30k km wink.gif

--------------------
Seat Ibiza 2006
+
Turkish
post 22 Sep 2006, 16:03
Post #110

Membru autentic

Punctul pe i adica ce? ca atunci cand cumparam dam cat ne da mana?
Evident. Dar fiabilitatea trebuie sa existe indiferent de cat costa masina. CE putin teoretic.

Alex. asta si facem aici. ne dam cu parerea si ne expunem experienta proprie. Oricine vine din afara poate sa citeasca atent si sa judece. Tu esti multumit si eu nu. Altii de pe forum sunt altii nu. Altii sunt chiar daca le-a mai picat una alta sub argumentul, subtirel, ca la toti se intampla.

Oricum am hotarat sa nu mai investesc atat de mult timp in acest forum. Am cam spus ce aveam de spus. O sa mai revin daca sau... atunci cand o sa mai crape ceva la vreuna dintre masini...

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
ssilviu
post 22 Sep 2006, 18:06
Post #111

F1 Man

QUOTE(Turkish @ 22 Sep 2006, 18:58)
incet silviu, ca nu dau turcii

JD Powers. Daca nu te satisface gogleneshte car reliability si gasesti la greu.

Nu am acum timp sa ma ocup dar daca vrei mai mult zi si re caut resursele.

M-am documentat serios. Din pacate dupa.
*

pai ai niste probleme la exprimare. JD Powers nu sunt statistici de fiabilitate ci de satisfactie a consumatorului. Si care nu releva cat de bun e automobilul in termeni absoluti, ci reprezinta un raport intre asteptarile clinetului de la marca respectiva si cum s-a comportat masina. Eu prevad un loc foarte bun pentru Dacia in acest clasament, in mod cert mai bun ca Renault. De ce? Pentru ca viitorii cumparatori nu au mari asteptari de la o asemnea masina si de la un asemenea pret. asadar un raport mai bun smile.gif

Cat despre restul studiilor, tu ai facut afirmatia, tu trebuie sa vii cu argumente sa o sustii. Le pui aici ca sa discutam pe cifre concrete.

PS Chiar sunt curios daca cineva poate considera acest post ca fiind offtopic si neavand legatura cu fiabilitatea lui Megane? ph34r.gif Pentru ca cineva incearca sa fie mai catolic decat papa. Titlul topicului este "fiabilitate megane" si nu "experiente persoanale de fiabilitate".

This post has been edited by ssilviu: 22 Sep 2006, 19:54

--------------------
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
flotl
post 22 Sep 2006, 20:06
Post #112

Membru autentic

De pe forum inteleg ca mi-am luat cea mai proasta masina posibil. Daca defectele prezentate aici ar fi fost larg raspandite, nu cumva service-urile ar fi fost pline si nu mai puteam sa ne facem nici revizia?
Eu am fost la dealer-ul din Focsani pentru revizii. Nu aveau niciun alt Megane in lucru. E adevarat ca nu stiu cate sunt in judetul Vrancea.

This post has been edited by flotl: 22 Sep 2006, 20:09

--------------------
+
Turkish
post 22 Sep 2006, 20:14
Post #113

Membru autentic

Multumesc de compliment. JDP nu este un studiu de fiabilitate per se dar este un bun indicator al acesteia. Satisfactia consumatorilor este o variabila puternic si direct influentata de fiabilitate. Nu cred ca exista "termeni absoluti" de calitate a unui automobil si mi se pare infinit mai relevanta statistic experienta unui numar foarte mare de utilizatori.

Cat despre asteptari ele sunt subiective si nu obiective. Cei care cumpara Dacia se asteapta si ei la multe de la masina, nu judeca dupa modelul sugerat de tine. In nici un caz.

Incearca http://www.reliabilityindex.co.uk/tophundr...128339010848601
sunt convins in sa ca o sa spui ca nici ala nu este bun din diverse motive.

Orice "argumente" asa aduce eu aici nu vor fi analizat rational de nimeni. Eu sunt tentat mai mult sa le cred prin prisma experientei mele iar tu sa le cautzi nod in papura prin prisma experientei tale probabil pozitive. So dupa cum spuneam mai sus mi se pare futil. Daca mai vrei surse discutam prin PM.

Ce off topic omule, fii serios...

Mai incercam mai incolo si alte surse.

--------------------
Honda Accord 2.4, 2007
+
flotl
post 22 Sep 2006, 20:17
Post #114

Membru autentic

QUOTE(Lex Luthor @ 21 Sep 2006, 11:04)
Eu nu credeam ca o sa scriu prea curand intr-un asemenea topic, dar vrand-nevrand ma alatur si eu pleiadei de nemultumiti.

Masina are putin peste 10.000 de km, problemele au inceput sa apara asa cum aparusera si la altii, dupa primul an de functionare: i-am facut geometria de 2 ori in incercarea (zadarnica) de a face volanul sa stea "drept". Ultima data chiar reusisem, dar a tinut numai cateva saptamani;
*

Poate trebuie precizat ca ai avut un accident si poate asta ti-a afectat geometria.

--------------------
+
cipman
post 22 Sep 2006, 23:04
Post #115

Membru autentic

Sunteti de groaza. M-ati scos din pepeni..
Mai oameni buni:
- topicul asta e la o sectiune TEHNICA de tip (de Renault); sectiunile de tip au numai aspecte, in general tehnice, legate de tipul respective (numele sectiunii)
- atata vreme cat acest topic este in sectiunea Megane mesajele trebuie sa se refere strict la Megane; "Fiabilitate Megane" inseamna ca se poate vorbi despre fiabilitatea Megane ca si cum ar fi singura masina din univers;
- aveti definitia fiabilitatii mai sus; nu scrie nicaieri ca fiabilitatea se apreciaza prin comparatie cu alte masini, din statisticile lui JD Rahat sau nu stiu care
- e al nu stiu catelea topic in care o tot tineti langa cu statistici si fiabilitate comparativa cu toyota si VAG si alte trotinete
- e cel putin al 4-lea topic pe care-l stricati cu offtopic-uri tip versus sau alte prostii de genul asta
- este singurul topic care mai ramasese nespurcat de discutiile voastre interminabile pe tema asta, contrazicandu-va si cerand socoteala unul altuia
- aveti o multime de topicuri in sectiunea Diverse si in Cafenea unde va puteti exprima pe tema asta si unde puteti sa chibitati cat vreti.

Ce pana mea e asa de greu de priceput? Ca vreau mentin o ordine si vreu sa scap de toate rahaturile scrise aiurea, de care pe unde apuca? Credeti ca ma doare mana sa fac doua click-uri si inchid topicul sau sa fac read only user-ii care nu respecta regulile? Ce mama ma-sii e asa de greu de inteles?

Atata vreme cat voi fi eu moderator in sectiunea asta n-am de gand sa las pe nimeni sa-si bata joc de ea si nici sa aibe o atitudine sfidatoare la adresa regulilor. Sa fie clar, in caz ca nu era pana acum.
Daca nu va convine cum moderez, faceti scrisoare la imparatie, faceti poll, treaba voastra.

Daca vrei sa mai continuati discutia asta cu statistici, versus, alte lamentari sau contraziceri, alegeti-va unul dintre topicurile care considerati ca e mai aproape de subiectul asta si dati-i bice acolo!
A mai fost de curand un caz similar si v-a mai dat AlexV o lista, o gasiti aici: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=507...ndpost&p=638216 si mai adaug si eu:
- megane-realitate si fictiune, ...a ajuns punct de referinta
- aproape toate topicurile cu "versus" sau "ce masina sa-mi iau" sau "ce sa aleg intre cutare si cutarita"
- cautati dupa "fiabilitate" si familia de cuvinte si mai gasiti si altele ca s-a umplut forumul asta ...

Din momentul asta, singurul offtopic pe care-l voi mai admite este anuntarea unui alt topic in care sa continuati. Atat. Cel ce va mai continua sa bata campii in sensul asta sau sa-mi raspunda la acest mesaj in acest topic va primi 15 (cincisprezece) zile de suspendare a contului! Daca aveti in intetie sa comentati ceva din acest mesaj, faceti-o in alta parte, intr-o sectiune adecvata! Si sa nu va obositi cu PM pe tema asta ca nu raspund.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
s_j_teo
post 23 Sep 2006, 21:57
Post #116

Membru autentic

Nu am masina demult timp si nici Km multi dar pot sune ca sunt multumit masina merge bine si nu pare deloc fragila si nu cred ca sunt probleme mai ales acum de cand cu varianta 2.2.este mai facuta pentru drumurile noastre.Daca am avea sosele normale si problemele ar fi mai putine.Eu zic ca Megan este o masina fiabila.Normal ca au fost si probleme dar este firesc, la toate modelele sunt probleme nu exista masina perfecta.

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
RamsesII
post 23 Sep 2006, 22:15
Post #117

Membru autentic

Cu riscul de a fi etichetat off-topic, sau sanctionat smile.gif , parerea mea este ca nu fiabilitatea masinii este problema ci service-urile. That's all. Orice masina are probleme, numai ca service-ul lor le rezolva. Evident, ma refer la perioada de garantie cand buzunarul nostru nu prea e atins. La noi... trebuie sa ii reproduc mecanicului problema (???). As putea da nenumarate exemple, dar n-o s-o fac.

Ii dau dreptate lui Turkish cand zice ca fiabilitate nu are legatura cu pretul masinii. Daca ar fi asa... as fi preferat ca Reno sa aiba doua oferte: Megane nefiabil la 15.000E si Megane fiabil la 25.000 smile.gif

--------------------
Renault Megane / Skoda Octavia II
Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
+
razu
post 24 Sep 2006, 14:36
Post #118

Eu scriu doar cand beau bere

La cum arata ulitele patriei eu zic ca masina e super fiabila, pana acum nu am schimbat nimic, e drept, a inceput sa haraie flansa din dreapta, da la cat praf e pe strazi eu zic ca a trait destul. Eu imi protejez cat pot masina, prefer sa merg pe o ruta mai lunga dar mai buna, si nu dau in masina ca disperatu' cand trec peste liniile de tramvai sau pe piatra cubica.
Si inca ceva, masina e proprietate personala, o conduc in exclusivitate si-mi pasa de ea; sunt p'aici cateva exemplare care conduc masini de firma si dau in ele ca disperatii fara sa le pese ca sunt gropi, linii sau santuri si dupa aia se dau rotunzi si interesat ca masina nu-i fiabila, consuma mult sau trancane wink.gif

edit pt. mirc.

This post has been edited by cipman: 24 Sep 2006, 14:40

--------------------
Renault Megane 2004 hatch - DB 05 LSJ
Hatch 1.6/16v /gri boreal/clima/greieri/iulie 2004
+
liviurosioara
post 24 Sep 2006, 17:58
Post #119

Membru autentic

In 12.000km si mai putin de un an am avut urmatoarele probleme:

1. Vopsea sarita de pe portbagaj - rezolvat garantie
2. Pana imobilizanta datorita unei probleme electronice (mesaj Electronic Fault plus diverse anomalii - in final, masina nu mai misca) - sper sa-i dea de cap maine prin schimbarea unitatii de protectie si comanda pe garantie.

Daca mai apare ceva, cred ca fac o criza de nervi. Daca mai apare al treilea defect in primul an, incep demersurile sa-mi recuperez banii.

--------------------
Renault Megane Sedan 2005
Renault Megane II Sedan, Confort Privilege, 1.5dci 100cp, 2005
+
claus
post 25 Sep 2006, 13:55
Post #120

private spice

and, razu, manuel si rombu .. pauza 15 zile de la postat..
ce naiba.. chiar nu puteti intelege limba romana?? doar v-a rugat cipman mai sus sa terminati cu offtopicul..

--------------------
renault megane II 2003 confort dynamique
+
8 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 04:18
Dacia