Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

9 Pages « < 2 3 4 5 6 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgomot cand misc de volan, de orice fel, click, clunk, parca s-ar intinde un arc

MaLi
post 21 Feb 2006, 00:50
Post #91

Membru incepator

Group: Members

Exista cam 3 'prlb' cu aceste zgomote la v0lan:
- comanda sub volan -care scoate niste sunete mici ca un arc care se intinde incet cum sa mai zis pe forum se poate da jos capacul de sub volan si cel de deasupra si se greseaza
-coloana de directie care este electrica dar asta se cam exclude
-surubu M8 de la imbinarea dintre coloana de directie si caseta dir. jos la peda;ier care scoate acel "trosc" remediu -slabirea lui cat sa poata juca putin pe ax caseta ,miscarea stg-dr putin de volan si strangerea lui la loc

--------------------
Reno - -
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cipman
post 21 Feb 2006, 02:15
Post #92

Membru autentic

Group: Moderatori

Asupra primelor doua puncte nu am de obiectat cat am asupra ultimului.
N-ai citit tot topicul acesta de la cap la coada? Nu se vede clar ca solutia strangerii surubului la un cuplu mai mare sau desfacerea lui, miscarea de volan, si strangerea din nou, chiar si la un cuplu mai mare, nu rezolva problema "trosc"-ului decat pe timp limitat? Nu vezi ca oamenii s-au dus de trei ori la service si tot de atatea ori face din nou? Ambele solutii nu mai sunt de actualitate. Am scris mai inapoi care e numarul, cam ce scrie in noua solutie (norma tehnica) si cam cum se face. E ceva neclar?
N-am idee de unde stii tu sau de unde ai aflat de metodele de reparatie dar te rog sa spui sau sa scrii acolo de unde ai aflat sau cui ti-a spus, ca "s-a schimbat modificarea". Macar sa nu mai propagam stiri de acum doi ani care s-au dovedit a fi false sau care nu ne ajuta cu nimic.
Nici despre aceasta ultima solutie nu stim prea multe, dar dupa cum povestesc altii de pe alte meleaguri, se pare ca tine. Dintre cei care scriu pe acest forum, vad ca eu voi fi primul caruia i se va aplica acest tip de remediere.

--------------------
Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM
+
electriczbif
post 21 Feb 2006, 09:05
Post #93

Membru autentic

From: Cluj

QUOTE(cipman @ Feb 21 2006, 03:15 AM)
[...deleted...]
Nici despre aceasta ultima solutie nu stim prea multe, dar dupa cum povestesc altii de pe alte meleaguri, se pare ca tine. Dintre cei care scriu pe acest forum, vad ca eu voi fi primul caruia i se va aplica acest tip de remediere.
Nu esti. Au aplicat-o cei de la Sibiu cand am fost la revizie, asa cum am scris aici. Procedura a rezolvat intr-adevar cloncanitul de capat de cursa, da nu si cel la trecerea peste denivelari (linii de tramvai, etc).

--------------------
Renault Megane II Sedan 2003
+
cipman
post 21 Feb 2006, 11:13
Post #94

Membru autentic

Aa, ok. Merci. Chiar ca nu vazusem. Bine ca ai zis si aici ca sa fie toate la un loc. Poi atunci avem toate informatiile.
De zgomotul de tipul acela facut la trecerea peste denivelari (in general, denivelari atacate cu ambele roti din fata deodata) nu se poate scapa. Nu e caracteristic numai masinilor renault cu servodirectie electrica asa ca o luam ca atare.

--------------------
+
geo.meg
post 23 May 2006, 20:45
Post #95

Membru autentic

From: Bucuresti

Poate cineva care a schimbat surubul ( electriczbif , cipman) sa puna o poza cu noul kit de inlocuirea a surubului buclucas care se desface mereu .

Este un surub normal la care se aplica o solutie pentru blocarea lui sau ?

--------------------
Renault Megane Sedan 2.1 -Expression
+
geo.meg
post 23 May 2006, 21:04
Post #96

Membru autentic

Si a doua problema pe care a semnalat- o si '' cipman'' : Cum naiba va mai desface acel surb daca va fi nevoie pentru schimbarea casetei sau a coloanei ?

! sau Renault nu s-a gandit ca mai trebuie desfacut niciodata .

--------------------
Renault Megane Sedan 2.1 -Expression
+
cipman
post 24 May 2006, 10:18
Post #97

Membru autentic

Surubul si piulita sunt aceleasi. Eu le-am comparat vizual si n-am vazut diferente. Cred ca se schimba pt. ca initial solutia era sa le strangi la un cuplu mai mare si nu se stie daca surubul/piulita mai corespund.
Siliconul nu se pune pe surub, chiar trebuie evitat sa ajunga pe surub. Asa ca se poate desface daca e nevoie. Rostul lui pare sa fie cel al unui amortizor de vibratii (dintr-o anumita gama de frecvente).
Nu e mare lucru de vazut in poza. Arata cam la fel cu poza din postul #65. Siliconul se pune intre axul ce vine de jos (de la caseta de directie), in spatele lui cum te uiti in poza si cupla. Altfel spus, intre ax si fundul profilului "U" ramane un spatiu care se umple cu silicon. Siliconul nu se lipeste cine stie ce. Se prezinta ca un cauciuc moale, destul de asemanator cu un silicon acetic. Acelasi silicon se foloseste si in alte locuri pe masina (de ex. la baia de ulei)
Se desface surubul de tot, se scoate capacul si piulita, se indeparteaza cupla de ax, se pun 1-2 cmc de silicon pe peretele interior, din spate, al cuplei, se forteaza cupla peste ax din lateral, se pune piulita si surubul si se strange la cuplu.
Vom vedea in timp daca e buna rezolvarea sau nu. Deocamdata e ok.

--------------------
+
rkillera
post 25 May 2006, 09:12
Post #98

Membru autentic

Si eu cred ca am acest zgomot, dar nu am chef/timp sa merg in service sa-mi stranga un surub.

Credeti ca e periculos sa merg cu ea asa?

--------------------
Renault Megane II 2005 Estate
Confort Expression 1.6 + clima, 08.2005
+
cipman
post 25 May 2006, 10:31
Post #99

Membru autentic

Nu. Sau nu chiar. Daca vezi ca se ingroasa gluma si simti joc la volan, atunci da.

--------------------
+
SeaDog
post 30 May 2006, 08:34
Post #100

Membru incepator

Am si eu o problema in ultimul timp: cand iau dreapta de volan, cand masina e in miscare, se aude ca un scartait/ suierat subtire. Dc iau inapoi de volan stanga, nu se mai aude, dc dau din nou stanga iar scartaie... Si asta doar la o cursa destul de scurta, fara a lua total volan. Aveti idee ce ar putea fi?

--------------------
Renault Megane Classic 2000 1.6 8V
+
Vio
post 7 Aug 2006, 14:00
Post #101

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Ca intotdeauna, si de aceasta data cipman stie ce spune: tocmai a reaparut si la mine zgomotul buclucas la rotirea volanului, si, profitand de o vizita in reprezentanta, am pus neamtul sa se uite la directie. Rezultat: surubul s-a slabit din nou, si si Reno Germania aplica exact aceeasi procedura cu cea data de cipman: inlocuirea surubului combinata cu utilizarea unui adeziv special. Azi la 17:00 am programare sa imi faca si mie operatiunea, cica masina va trebui sa raman imobilizata minim 3 ore si va costa (nu mai e in garantie) circa 30 de euro.
Si acu, off-topic:
In rest, la 43.700 sunt mai mult decat multumit: la suspensie si articulatii totul e perfect, iar placutele si discurile de frana mai tin dupa spusa neamtului cel putin inca 15.000, cele din spate chiar mai mult (m-a si intrebat daca circul mult autobahn, ceea ce e adevarat). Motto, deci: "am intalnit si renoisti fericiti!".
Si cireasa de pe tort: la Pack Authentique vandute in Germania (si nu numai) s-a constatat o inalbire a ornamentelor-colt de la oglinzile exterioare (cele prinse pe aripa fata), drept pentru care Reno a impus inlocuirea lor gratuita. In momentul in care neamtul le-a vazut si pe ale mele inalbite, m-a intrebat daca vreau sa mi le schimbe moca, ca cica nu conteaza ca e cu numere romanesti, e masina vanduta de Reno si responsabilitatea ramane... asa ca am impresia ca Reno Romania, si nu altcineva face misto de clientii romani!
Apropo, ca nu mai stiu preturile recente in Ro: a fost scump ce mi-au facut mie?:
-schimb ulei 4,90 l - 5W40
-schimb filtru de ulei
-verificare nivel si completare lichid racire, lichid frana
-verificare-diagnosticare zgomot directie
-verificare stare frane
-verificare stare tren rulare, articulatii etc.
Total 78 Euro cu Tva cu tot. Pret de reprezentanta oficiala Renault.
Edit:
Revin cu vesti, tocmai mi-am ridicat masina. Au schimbat surubul, simptomele au disparut complet, volanul merge ca uns; cost 20 de Euro, pentru ca Reno plateste o parte din operatiune, care costa aici in realitate cam 35... Alo, Reno Romania, se aude?...

This post has been edited by Vio: 8 Aug 2006, 13:03

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
Dumi
post 8 Aug 2006, 17:01
Post #102

Membru incepator

From: Timisoara

La mine se aude un zgomot cind din pozitia normala misc volanul spre stinga sau spre dreapta. Sa zicem ca sunetul e asemenator cu cel produs atunci cind dai cu piciorul intr-un cauciuc umflat bine. Se prea poate sa fie acelasi sunet cu cel facut de intinderea unui arc. Am atasat si un filmulet, desi nu se aude foarte bine. http://86.106.191.103/Film/P8080096.MOV sau http://rapidshare.de/files/28646079/P8080096.MOV.html

This post has been edited by Dumi: 9 Aug 2006, 08:55

--------------------
Renault Megane II 2.0 16V Confort Privilege (iunie 2005)
Dacia 1310 MLS
+
Dumi
post 9 Aug 2006, 08:58
Post #103

Membru incepator

Are cineva idee daca e vreo problema la mijloc? Sau asa trebuie sa faca? Ca nu as vrea sa merg in service decit daca e neaparat necesar...

--------------------
Dacia 1310 MLS
+
atoma
post 9 Aug 2006, 09:24
Post #104

Membru autentic

From: constanta

tu ai 2 sunete acolo ... unul de la volan un clic mic...si unul de la rulmentii flanselor... daca ai peste 20000 km nu mai ai garantie... poti sa mergi linistit cu masina nu se agraveaza... am si eu aceeasi problema... trebuiesc curatati rulmentii

--------------------
Seat Ibiza 2006
+
Dumi
post 9 Aug 2006, 09:35
Post #105

Membru incepator

Multzam.
N-am decit 13000 km, dar oricum am garantie extinsa si e valabila pina la 50000 km. smile.gif
Vroiam doar sa fiu sigur ca trebuie sa merg in service, deoarece de cite ori am ajuns pe acolo m-am intors cam nemultumit. sad.gif

This post has been edited by Dumi: 9 Aug 2006, 09:36

--------------------
Dacia 1310 MLS
+
atoma
post 9 Aug 2006, 10:07
Post #106

Membru autentic

eu in locul tau as profita de garantie...

--------------------
Seat Ibiza 2006
+
Dumi
post 10 Aug 2006, 08:36
Post #107

Membru incepator

Am fost la service pentru constatare - verdict: FLANSE! Si poate si surub M8, dar mai multe detalii saptamina viitoare... smile.gif

This post has been edited by Dumi: 10 Aug 2006, 08:37

--------------------
Dacia 1310 MLS
+
atoma
post 10 Aug 2006, 09:24
Post #108

Membru autentic

ce piese ies din garantie la 20000 respectiv 50000 km?? in afara de flanse,capete de bara...

--------------------
Seat Ibiza 2006
+
Dumi
post 10 Aug 2006, 10:30
Post #109

Membru incepator

Amortizoare, tampoane elastice, articulatii suspensii, sistem de directie...

--------------------
Dacia 1310 MLS
+
atoma
post 10 Aug 2006, 10:32
Post #110

Membru autentic

sistem de directie? - coloana + surubul ala care scoate zgomot la capat de cursa? pai in afara de motor si carcasa(caroserie) inseamna tot... hmmm naspa rau de tot... pai in cazul asta chiar ca nu se merita sa-ti iei masina asta...sincer ..tinand cont ca pana acum ma pot adauga clar in grupul oamenilor care au problema flanselor, coloanei(inca la inceput) ... hmmm mai ramane fulia si am pachet complet de masina cu care am avut super mare grija - nu am nici o janta stramba sau zgariata nu am luat gropi aproape deloc(stau in constanta strazile sunt foarte bune)

This post has been edited by atoma: 10 Aug 2006, 10:36

--------------------
Seat Ibiza 2006
+
atoma
post 18 Aug 2006, 08:03
Post #111

Membru autentic

Cipman... ne spui si noua cum mai este masina ta de cand a fost tratata?? ... ma gandesc sa fac si la a mea acelasi lucru...singur ...
... sau mai micsorat zgomotele??

--------------------
Seat Ibiza 2006
+
gaston
post 18 Aug 2006, 15:30
Post #112

Membru

Citind postul lui Vio nu pot sa observi decat ca Reno Romania isi bate joc de noi...

This post has been edited by gaston: 18 Aug 2006, 15:31

--------------------
Renault Megane II Sedan 2005 1.5 dCi
In politics stupidity is not a handicap
+
dmc
post 11 May 2007, 09:56
Post #113

Membru autentic

Eu tot nelamurit sunt de unde vine zgomotul ala de arc si cum se remediaza? Chiar dupa ce-am citit cele 4 pagini sad.gif

Hai sa-l descriu si eu:

1. Zgomotul se aude fix de sub volan, am desfacut toate plasticele de pe acolo ca sa fiu cat mai aproape de sursa zgomotului.
2. Zgomotul nu se aude absolut deloc de afara.
3. Nu are nici o legatura cu zgomotul de la capat de cursa (l-am avut si pe ala si l-am rezolvat in service tot cu strangere de surub, asta se intampla cand aveam in jur de 10000K si de atunci nu a mai revenit, acum am 42000km)
4. Ca sa fiu sigur am facut si testul de flanse cu mana pe arc si nu pot sa confirm ca ar fi acestea de vina.
5. Zgomotul s-a accentuat de cand l-am auzit prima data adika face din ce in ce mai des, chiar si la rotire scurta de volan si daca prima data l-am indentificat doar la manevre de parcare acum apare si in mers la denivelari, gropi, etc (practic se misca un pic volanul stanga/dreapta).
6. Zgomotul este cel al unui arc elicoidal prins la amble capete, iar la rotirea in jurul axului la un capat, pare ca sare la celalalt capat. Cineva facea pe aici analogia cu arcul de la un pix care atunci cand roteai mina ajungea datorita tensionarii sa sara la celalalt capat pe corpul pixului, de unde si zgomotul respectiv.

Deci pana la urma exact de unde provine si cum se remediaza defectul?

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
cipman
post 11 May 2007, 10:13
Post #114

Membru autentic

Eu as descrie zgomotul in felul urmator:
- iei un arc elicoidal de vreo 5-6 mm in diametru si cu mai multe spire, 20-30
- il tii intins cu ambele maini tragand de el de la ambele capete a.i. sa departezi semnificativ spirele arcului intre ele
- tinand-ul intins il translatezi cu totul peste un obstacol ascutit (un cui de exemplu)
- zgomotul produs de "scaparea" spirelor, pe rand, la trecerea peste obstacol se aseamana cu ceea ce se aude.
Zgomotul e destul de slabut in intensitate insa se poate inregistra.

Daca descrierea mea e corecta si corespunde cu ceaa ce auzi tu, zgomotul provine din servodirectie si se remediaza prin schimbarea servodirectiei.

Cum nu cred ca ai chef sa dai o gramada de parale pe una noua, las-o asa. Au fost destule cazuri cand problema a disparut de la sine.
Bafta.

--------------------
+
dmc
post 11 May 2007, 12:10
Post #115

Membru autentic

Exact zgomotul ala este. Si eu m-am gandit ca tot de acolo e.

Multumesc, cred ca aplic metoda ta si radio dat mai tare smile.gif

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
rino
post 30 Dec 2007, 02:28
Post #116

Membru autentic

Am tronc cand rulez peste gropi si mai evident cand rotile nu sunt drepte.
Am dat cu WD40 intre axul coloanei de directie ( + partea vizibila a imbinarii "cu surub") si camasa metalica care vine dinspre volan pe axul spus mai sus. Zgomotul dispare in totalitate dar reapare dupa o perioada (aprox 2 luni).

--------------------
Renault Megane 2005, 2009
DIY / open source fan.
+
Meghitzanul
post 8 Jan 2008, 11:04
Post #117

***** 4 ISOFIX

mi-a reaparut si mie zilele astea zgomotul de la coloana (cred)
cand am ajuns in parcare la servici am pus gospodareste mana pe tubulara de 13, am desfacut surubul de la coloana si l-am strans la loc un pic mai tare fata de cum era strans initial... asta fiind a 3-a oara cand este strans acest surub
pana acum a dat rezultate dar acum zgomotul parca nu a disparut mai deloc

la mine zgomotul nu e chiar asa metalic ca in postul 65 a lui cipman... e putin mai atenuat, mai infundat dar mai "gros" ... si provine de la aceleasi miscari ale volanului la fel ca in film

problema e ca mi-a aparut si un mic joc la directie... trag de volan si apoi pleaca masina pe traiectorie... e ca un delay ceva de genu'.. iar la miscari scurte stanga-dreapta in mers se observa si mai clar jocul

acum o luna cand am fost la service am cerut testarea directiei si amortizoarelor inclusiv pe teren... mecanicul zicandu-mi ca directia se comporta f bine excl.gif

nici nu stiu cum sa fac... probabil cer in service pt inceput inlocuirea surubului si siliconarea lui si apoi mai vedem..

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
Meghitzanul
post 9 Jan 2008, 12:04
Post #118

***** 4 ISOFIX

se pare ca trebuie sa schimb rulmentii de la flanse ... s-au dus iar... ultima data (acum 30kkm) am pus kit flanse Febi Bilstein... ce sa zic.. astea au tinut cu 10kkm mai mult decat cele originale smile.gif tongue.gif

o sa pun tot Febi.. asta e... iar cu ocazia asta voi schimba si amortizoarele fata.. mi-am facut programare in service deja
o sa vad ce fac si cu surubul de la coloana.. sper ca nu l-am strans f tare.. daca e ok il las asa
regards

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
mariuspa
post 22 Jan 2008, 00:36
Post #119

Membru incepator

Salut!

Mi-a aparut si mie de curand aceeasi problema (Megane II Bicorp 2003).
Alaltaieri a aparut un zgomot, care se aude clar IN INTERIOR si foarte aproape de volan... deci sunt 100% ca n-are legatura cu arcul de la roata, si 99% ca n-are legatura cu clema de la coloana de directie... cea de sub pedale.
Ca sa descriu mai bine zgomotul... nu mi se pare a fi zgomot de arc intins, ci un tacanit ritmic (cu alte cuvine masina are un tacanit la volan radmasa.gif ). Ceva de genul.. daca va mai aduceti aminte cum puneam cand eram copii fasii de pahare de plastic la roata bicicletei.. asa e zgomotul.. un tacanit ritmic.. bunul simt mi-ar fi spus ca e de la cama sau pinioanele care inchid semnalizarea la rotirea inversa a volanului.
Ieri a facut la fel toata ziua, am inceput sa nu mai dau atentie.
Azi insa, au aparut simptome noi, mai mult ca sigur cu legatura directa. S-a aprins becul de la airbag, si cand opresc motorul ramane pe computerul de bord mesajul "Direction not verouille" sau "directia nu este blocata" banuiesc. Si bineinteles becul "Service".
A mai avut cineva aceasta problema? Vad ca nimeni nu zice de bec de airbag aprins... Daca da, orice idee e binevenita. Multumesc!

Marius

--------------------
Reanult Megane 2003 1.9 dCi
+
19vik
post 22 Jan 2008, 08:38
Post #120

Membru

Problema ta este la contactorul turnant. Vezi topicul asta.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
9 Pages « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 14:16
Dacia