Zgomot cand misc de volan, de orice fel, click, clunk, parca s-ar intinde un arc
![]() ![]() ![]() |
Zgomot cand misc de volan, de orice fel, click, clunk, parca s-ar intinde un arc
L!nuX |
![]()
|
||
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|||
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
nu e ca aici ? http://www.reno.ro/index.php?showtopic=69230&hl=click
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
este ceva normal Linuxe..
|
--------------------
------
------
------
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
nu e normal , e mai galagios , nu facea asa pana acum si in 2 ani cred ca imi dadeam seama
![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Ba da,iti spun sigur si eu ca-i normal.Daca e ceva de care sa fiu sigur,atunci asta e.A mea de noua face asa!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Confirm si eu ca e ceva normal. A mea face cam de 1 an de zile (recunosc, in primul an era mai silentioasa, iar intr-un service Renault am vazut una care era si ea mai silentioasa). E foarte enervant zgomotul, e drept, si daca are cineva o solutie care sa nu fie foarte scumpa, ar fi bine sa stim.
|
--------------------
Renault
Megane Sedane II.2 Privilege 1.5dci 85CP
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
gabriel_sxv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 4 June 07 ![]() |
Salut. De 2-3 zile am observat un zgomot la rotirea volanului. Mai exact se aude ca si cum ai rupe un plastic dur ( sau un pix de plastic). Se aude cam de 2-3 ori pe distanta drumului de acasa pana la serviciu, cam 10 km, si nu e nevoie sa am semnalizarea pusa. Chiar daca incerc sa gasesc o metoda sa-l reproduc, nu reusesc oricat de mult as invarti de volan stanga dreapta. Se intampla in mod aleator fara nicio logica. Am citit si despre panglica de la airbag dar vreau sa stiu daca i s-a mai intamplat cuiva asa inainte sa se rupa.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Sedan
decembrie 2006 Expression +Clima , 1.5 dCI, 80 CP
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
In principiu da... urmeaza sa se rupa panglica...
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
am mai povestit de bataia usoara din volan cand rotesc din el pe loc si foarte rar in miscare. acum cand am ajuns acasa si parchez, nu a mai fost o bataie usoara, ci chiar a troznit, si nu doar o data, ci de mai multe ori. sunetul parca se aude de undeva din caseta in care e bagat volanul, una din cele doua negre care se misca la reglare.
parca hack semnalizase aceeasi problema asa ca il intreb, s-a agravat si la tine? vinerea viitoare poate am timp sa ma duc iar cu ea in service; poate de data asta imi si rezolva problema... ![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
La mine nu se auzea nimic, se simtea doar un mic soc in volan, de cand a dat frigul a cam disparut fenomenul asta
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
zilele astea a fost un pic mai cald, nu stiu daca esti din bucuresti. oricum, urmeaza sa ma plimb azi cu ea sa vad daca mai face. ma intreb, poate fi de la panglica aia? sa fie deranjata acolo in asa fel ca sa imi dea acel soc la volan si cu tot cu trosneala?
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Nu cred ca e de la panglica, deschide geamul si invarte de volan pe loc pana la capat si vezi daca se aude si atunci, sa nu ai probleme cu rulmentii de la amortizoare.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
de dinauntru se aude trosneala, cam din spatele volanului, in caseta aia neagra care e mai libera si se misca la reglarea volanului.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
L!nuX |
![]()
|
si la mine a inceput sa se auda un tzac , de obicei cand sunt bracat la maxim si iau viraj si aduc volanul la loc in pozitie dreapta , sa vedem daca se lasa cu martor in bord sau e doar plastic prost ...
|
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
cbo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 24 November 09 ![]() |
Salut, aceeasi problema a aparut si la mine la 15.000 km. Daca se rupe panglica respectiva, ce se intampla ? aveti idee, dureaza mult la service sa remedieze problema ?
|
--------------------
Renault
Megane 1,6 16V
2008
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Citeste astea 6 pagini si o sa afli raspunsul...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
EMMY |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 16 October 08 ![]() |
-daca este zgomot metalic incercati sa strangeti mai bine surubul de la coloana de directie (unde se imbina cu caseta ) nu mai stiu cu cheie de 13 parca in orice caz este situat chiar aproape de podea
-daca este zgomot infundat si se aude de "sub masina" ,bracati roata pana face zgomot si in acel moment jucati-va cu volanul stg-dr (bineinteles pe loc nu in mers)si daca se aude de fiecare data inseamna ca sunt rulmentii de la amortizor -daca se aude un fasait sau zgomot de plastic inseamna panglica airbag sau comanda sub volan -daca se aude un zdranganit sub volan cand circulati pe drum cu denivelari inseamna ca este coloana de directie (nu aveti cei face si nici nu merita sa o schimbati) This post has been edited by EMMY: 27 Nov 2009, 15:40 |
--------------------
dacia
logan
2005
- MS 44 EMY
|
|
diangelo27 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 1 March 10 ![]() |
heloo , Fratilor, eu ce sa mai zic, aceasi problema o am si eu, La viteze mici cloncanitul e un fel de scartait pe roata fata dreapta . Masina are doar 3000 Km , am cumparat-o noua in septembrie 2009. Cand trec peste denivelari gen limitatoarele de viteza de prin orase, se aude un zgomot neplacut dar nu de ganul fier pe fier, un fel de scartiit. Masina este in garantie, mi-a teama sa m-a duc la reprezentanta sa nu cumva sa imi spuna si mie ca nu are nimic , ca este ok . M-a gandesc ca masina este aproape noua si sa umblu de pe acuma prin service , hmmm no way . Dar daca sunt fortat s-o fac , mai ales ca este ingarantie , am sa merg.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2009/ Manager/
- OT-28-BTS
|
|
draqosh |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 4 March 09 ![]() |
salut....si eu am observat de o saptamana incoace un zgomot ciudat atunci cand volanul revine din cursa si se manifesta ca un pocnit de capsa. stie cineva despre ce e vorba?
|
--------------------
renault
megane
2006 megane 2 1.6/16v
|
|
faraonu' |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 6 January 10 ![]() |
baeti eu am avut un zgomot ciudat in coloana de directie de cand am iesit cu ea pe poarta showroom-ului la prima linie de tramvai traversata cu volanul usor virat nu conteaza in ce parte clank in volan iar la miscarea volanului scurt stanga dreapta pe loc la fel mai ales cand sunt sub 0 grade afara pana ce se incalzeste motorul. Am fost de doua ori cu ea in service Cobalcescu, primadata a luat-o un ing.si a plecat cu ea cu inca un mecanic cu niste chei dupa el, dupa ce s-au intors maluat si pe mine cu el sa-mi arate ca nu mai face. Poate pentru el ca tot face,bun. A doua oara inainte sa ies din garantie m-am dus recomandat cu o sticla de scotch doar doar . Mi sa spus ca s-a REPOZITIONAT COLOANA DE DIRECTIE si ca totul e ok. Vraja marii . E la fel. m-am linistit cand am vazut ca nu am joc in directe si se esompeaza daca nu umflu rotile peste 2 bari, asta la trecerea peste denivelari. Pe loc e la fel. Asa ca nu ma mai agit cat timp nu este joc in directie.
This post has been edited by faraonu': 5 Mar 2010, 19:06 |
--------------------
renault
megane sedan
1.5 dci 100 cp expression 2006
- B XXXXXVI GOB pocait convins
|
|
cip2k7 |
![]()
|
![]() Resistance Is Futile Group: Members Posts: 436 Joined: 23 July 07 From: Timisoara ![]() |
Legat de zgomotul din postul meu #156, l-am rezolvat, am spus cum se poate rezolva într-un alt topic aici pe forum. Recent am fost la un service cu mașina și am descoperit că scutul de sub mașină era desprins într-un loc (lipsea un șurub), și asta determina un zgomot (ca un fel de bătaie) sub mașina uneori - e bine să verificați și acest aspect.
|
--------------------
Renault
2007 All-In-One Dedicated Multimedia Unit + Xenon + LLumar-Powered Lighting + Magnat-Powered Acoustics
|
|
ScoRpiO |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 6 August 03 From: Bucuresti ![]() |
atasez nota tehnica. pentru cine mai e interesat. eu intre timp am schimbat coloana cu una de generatie urmatoare, part number 8200445347. ultima varianta este part number 8200738088. problema a disparut.
Attached File(s) ![]() |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2003 1.6 16V
- - ScoRpiO
____________________________________ Posesor de Renault Megane Bicorp 2.1 |
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Intrebare - coloana de directie are vreo bucsa pe undeva sau ma rog, ceva ce se poate busi si inlocui (fara sa fie caseta) ? Cand urc borduri joase sau mai trec peste gropi simt si aud un "tronc" in coloana de directie, nu in roti. In rest, cand invart de volan in orice parte, chiar si pe loc - nici o problema... Doar la trecerea peste denivelari..
This post has been edited by dack: 9 May 2010, 17:39 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.166 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
urca masina in service pe un elevator si trage de roti. poate ca e de la bielete
|
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
- Numar DREPTUNGHIULAR
|
|
bejanmarinel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 15 February 10 ![]() |
problema cu tacanitul am avut-o si eu. m-am dus in service si mi-au schimbat "comutatorul rotativ" pe garantie. adica tot blocul de comanda de la volan cu sateliti cu totul.
trebuie avuta mare grija cu banda ca daca se rupe nu iti mai sare airbagul la impact, ori nu iti mai merg comenzile. cel mai trist ar fi sa ti se rupa in mers si sa iti sara airbagul. |
--------------------
renault
Talisman
2018 1.6dci 160 edc
|
|
cip2k7 |
![]()
|
Dacă se rupe banda nu sare airbag-ul.
|
--------------------
Renault
|
|
geomvp2nite |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 497 Joined: 6 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Am si eu o problema pe care nu am considerat-o atat de serioasa pana acum: cand rotesc dreapta de volan, in mers, se aude un clonk. Cand rotesc stanga, mai putin, nu asa sesizabil. Acum, cineva mi-a zis ca poate fii de la amortizoare, pe care trebuie oricum sa le schimb in curand.
Scuze, am citit pe sarite, voi ce parere aveti? |
--------------------
renault
megane hb
1.6 16v 2004 sport dinamique
|
|
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
La mine se aude un zgomot constant in timp ce virez la stanga ca de roti zimtate sau arc ceva.Spre dreapta nu se aude si nici in mers(sau este acoperit)
Mentionez ca am flansa de pe dreapta si amortizorul varza dar nu cred ca de la ele este. This post has been edited by Sebz: 7 Jan 2011, 19:23 |
--------------------
renault megane II
renault megane II
2004 MEGANE II 1.6 16V 2004
|
|
ciprian-nikolae |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 7 January 11 ![]() |
sal eu intretin un parc auto numai de renault megane 2 megane 3 si clio 3
si parerea mea e sa schimbi flansele de la telescoape si mai o chestie se duc cam repede bucse la jug aveti grija cu gropile ca bucsele nu vin decat cu jug eu le fac din moldotan tin mai mult decat alea originale |
--------------------
renault
master
2007 2.5 dci 100cp
- is 34 kml
|
|
Sebz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 13 September 10 From: Sibiu ![]() |
Mersi pentru raspuns.
Vre-o recomandare pentru flanse? la firma ma refer pentru ca am auzit ca pica pana in 10.000 km |
--------------------
renault megane II
renault megane II
2004 MEGANE II 1.6 16V 2004
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 27th April 2025 - 22:38 |