Cum se schimba filtrul de habitaclu, Megane 2
![]() ![]() ![]() |
Cum se schimba filtrul de habitaclu, Megane 2
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.334 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Multumesc skorpio_bog !
![]() ![]() O sa vin si cu ceva poze in cazul unor problema, daca voi putea . |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Pentru orice alte detalii/lamuriri/probleme iti stau la dispozitie
![]() |
--------------------
Renault
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.334 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
[quote=skorpio_bog,18 Mar 2011, 18:24]
Pentru orice alte detalii/lamuriri/probleme iti stau la dispozitie ![]() Vin cu niste probleme ![]() ![]() ![]() Pasul 1: Am reusit sa desfac torpedoul, cele 6 suruburi, apoi a inceput chinul la trasul lui in fata. Nu am stiut ca pe partea stanga cum te uiti, torpedoul are o brida care se fixeaza de partea cu masca ce acopera partea dinspre sofer. Am reusit, dar as vrea sa stiu pt. data viitoare cum sa trag de torpedou sa nu rup ceva de la brida aia. Este undeva in zona unde este capacul acela care acopera locul filtrului. CUM SA TRAG ? Pasul 2: Am scos filtrul. Noo comment. Pun poze. ASA CA FUGITI CAT PUTETI DE GIGEII DE LA SERVICE RENAULT. Astia sunt pusi sa ne strice masinile si astfel sa ne jupoaie de bani, de la niste amarate de filtre. Stupoare trebuie sa aman ca pulverizatorul sau tubul ,,fasaie" nu iese nimic desi este plin. ce are? Cred ca are defectiune si o sa merg la magazin ![]() ![]() ![]() Am vrut sa bag spuma. ![]() ![]() ![]() 19 Mar 2011, 22:09: Mai am o intrebare. In poza cu locasul filtrului in partea de sus se vede ceva dintr-o placuta electronica verde cu niste condensatori. Intrebare: Daca bag spuma acolo in compartimentul filtrului(dupa ce iau alt tub functionabil, sau nu stiu eu sa-l utilizez ![]() This post has been edited by cosmin_69: 19 Mar 2011, 22:09 Attached thumbnail(s) Fotografie237.jpg ( Size: 847.45k ) Number of downloads: 959 Fotografie239.jpg ( Size: 867.95k ) Number of downloads: 1007 Fotografie242.jpg ( Size: 784.12k ) Number of downloads: 1060 Fotografie243.jpg ( Size: 584k ) Number of downloads: 1096 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Brida aia cum ii zici tu (este un fel de cep care intra intr-o gaura din plansa de bord) se scoate simplu. Intr-adevar prima oara si la mine a iesit mai greu, insa dupa cateva demontari de torpedou iese mai usor. Asadar, cu mana dreapta tii torpedoul de partea din dreapta, zona unde vine butonul de airbag. Cu mana stanga, dibui pe dedesubt unde vine brida aia prinsa si tragi cu mana dreapta de torpedou spre tine, in timp ce cu mana stanga tragi din partea de jos de torpedou spre tine, iar in acelasi timp cu degetul mare tii contra in partea din bord in care se infige (ajuti brida aia sa iasa din gaura respectiva). Eu asa procedez si nu am rupt nimic pana acum.
Legat de tubul de spuma, eu am introdus furtunasul ala pe capul de la tub (are o chestie ca la sprayuri care intra in gaura din tub si apoi am tinut apasat putin pe el pana a ajuns spuma pe furtunas, se vede cu ochiul liber cand vine, ca e alba. 19 Mar 2011, 22:14: LE: Legat de filtrul de polen montat in service, no comment ![]() This post has been edited by skorpio_bog: 19 Mar 2011, 22:14 |
--------------------
Renault
|
cosmin_69 |
![]()
|
Asa ca din cauza ca nu a mers sprayul am amanat
M-am multumit sa curat bine bine tot cu aspiratorul am sters praful cum am putut mai bine si am bagat filtrul INTREG NERUPT ASA CUM TREBUIA sa faca TAMPITII astia de la service Renault. Din cauza ca a fost timpul scurt nu am mai avut timp sa pun plasa pe grila, dar o sa-mi rezerv o zi sa fac totul . Deocamdata am prevenit cel putin inundatiile care puteau sa apara de la frunzele si toate resturile recuperate din locul filtrului, fiindca erau destule. HALAL SERVICEURI RENAULT. RUSINE LOR! ![]() ![]() ![]() 19 Mar 2011, 22:19: QUOTE(skorpio_bog @ 19 Mar 2011, 22:13) Brida aia cum ii zici tu (este un fel de cep care intra intr-o gaura din plansa de bord) se scoate simplu. Intr-adevar prima oara si la mine a iesit mai greu, insa dupa cateva demontari de torpedou iese mai usor. Asadar, cu mana dreapta tii torpedoul de partea din dreapta, zona unde vine butonul de airbag. Cu mana stanga, dibui pe dedesubt unde vine brida aia prinsa si tragi cu mana dreapta de torpedou spre tine, in timp ce cu mana stanga tragi din partea de jos de torpedou spre tine, iar in acelasi timp cu degetul mare tii contra in partea din bord in care se infige (ajuti brida aia sa iasa din gaura respectiva). Eu asa procedez si nu am rupt nimic pana acum. Legat de tubul de spuma, eu am introdus furtunasul ala pe capul de la tub (are o chestie ca la sprayuri care intra in gaura din tub si apoi am tinut apasat putin pe el pana a ajuns spuma pe furtunas, se vede cu ochiul liber cand vine, ca e alba. <span class='edit'>19 Mar 2011, 22:14:</span> LE: Legat de filtrul de polen montat in service, no comment ![]() Am montat chestia aia care se apasa si care are un furtunas fixat la diuza si am apasat ca la spray , am baga stiu si eu asta, m-au durut degetele apasand si .....nimic 19 Mar 2011, 22:44: Am observat ceva la sprayul asta .Normal cand il agiti ar trebui sa se auda in el ca lichidul. Ei bine.... se aude ca si cum ar fi ceva solidificat.Iar cand apas pe pulverizator iese putin lichid fara presiune si apoi nimic 19 Mar 2011, 22:48: Si banuiesc ca ar trebui sa curga spuma ca la sprayul barbatesc de barbierit ![]() ![]() ![]() This post has been edited by cosmin_69: 19 Mar 2011, 22:48 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
inseamna ca ori e infundat ori e vechi. Ar trebui sa iasa spuma la cea de ras, exact.
|
--------------------
Renault
|
cosmin_69 |
![]()
|
Garantie pana in 2013.
Cred ca-i rasuflat. Ma duc luni peste ei. Am dat 35 de lei ![]() ![]() 19 Mar 2011, 23:20: Si daca ar fi infundat ce sa fie infundat ? 19 Mar 2011, 23:21: I-am scos si furtnul din diuza si am incercat in aer sa pulverizez. Am apasat de m-au durut degetele si...nimic. This post has been edited by cosmin_69: 19 Mar 2011, 23:21 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
froniecristian |
![]()
|
![]() Cristi F Group: Members Posts: 152 Joined: 10 February 10 From: Rimnicu Vilcea ![]() |
Cine stie cum se desfsce surubul acela de plastic de la grila de admisie a aerului in habitaclu? Prin desurubare sau tragere?
As vrea sa pun plasa(tip ciorap dama este cea mai buna metoda) pentru tara in care traim. ![]() Greu de explicat cum a ajuns acolo ca rotile au protectie, poate de la cei din fata daca mergi prea aproape de ei, dar nu e stilul meu. |
--------------------
Renault
Fluence
- Vl-02-AMC
2013 Privilege 1,6 dci R9M - 130CP I LOVE MY RENAULT
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
QUOTE(skorpio_bog @ 19 Mar 2011, 23:11) Am rezolvat ![]() Maine imi aduc altul tot in banii astia si o sa-l verific cu ei acolo. Cred ca nu-i nici o problema ca-l probez acolo, mai exact ca-l incep inainte de utilizare acasa ? 21 Mar 2011, 10:14: Vorbeam de tubul de spuma activa. 21 Mar 2011, 10:18: QUOTE(froniecristian @ 20 Mar 2011, 12:45) Cine stie cum se desfsce surubul acela de plastic de la grila de admisie a aerului in habitaclu? Prin desurubare sau tragere? As vrea sa pun plasa(tip ciorap dama este cea mai buna metoda) pentru tara in care traim. ![]() Greu de explicat cum a ajuns acolo ca rotile au protectie, poate de la cei din fata daca mergi prea aproape de ei, dar nu e stilul meu. Mai bine pui plasa de tantari ca-i mai rezistenta decat ciorapul. Stiu ca are ochiurile mai mari. Si daca este bine instalat filtrul nu are cum sa intre la vaporizator nisip. Acolo mai intra nimic de zis. Desi..... ![]() Si fa o curatare cu spuma activa .Ceva de calitate bineinteles. Ai sa vezi rezultatul. ![]() 21 Mar 2011, 10:20: Si eu vroiam sa fac treaba cu plasa dar se facea seara si nu am apucat. O sa-mi fac timp o zi sa bibilesc bine treaba. ![]() This post has been edited by cosmin_69: 21 Mar 2011, 10:20 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Nu are nimic daca ii faci proba la tub acolo
![]() ciorapi de dama nu sunt buni ca filtru pe gura de admisie, pentru ca au ochiurile foarte mici si dese si se imbacsesc repede de praf, apoi te vei trezi ca nu mai intra aerul in habitaclu cum trebuie. Nici plasa de tantari nu este buna in timp, pentru ca putrezeste repede. Incearca sa pui o plasa de metal daca gasesti, sau din aia folosita in constructii care rezista la umezeala si alte intemperii. |
--------------------
Renault
|
cosmin_69 |
![]()
|
QUOTE(skorpio_bog @ 21 Mar 2011, 13:26) Nu are nimic daca ii faci proba la tub acolo ![]() ciorapi de dama nu sunt buni ca filtru pe gura de admisie, pentru ca au ochiurile foarte mici si dese si se imbacsesc repede de praf, apoi te vei trezi ca nu mai intra aerul in habitaclu cum trebuie. Nici plasa de tantari nu este buna in timp, pentru ca putrezeste repede. Incearca sa pui o plasa de metal daca gasesti, sau din aia folosita in constructii care rezista la umezeala si alte intemperii. M-am edificat mai bine dupa ce am desfacut capatul tubului dinspre vaporizator. Pai tubul ala din bucati este si merge cu o grila pe sub torpedou care la randul ei merge in dreapta in alta gura de ventilatie. De abia dupa ce desfaci pe acolo vezi mai bine cum functioneaza tot sistemul. Multumesc skorpio_bog ![]() ![]() ![]() Am sa ma edific si cu plasa metalica sau cea folosita in constructii. Cu toate ca am gasit o plasa buna si nu este de tantari. Asa am crezut eu. E foarte solida si numai cu o foarfeca SANATOASA se poate taia. De rupt cu mana nici nu poate fi vorba. |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Aia e conducta care duce aerul sau caldura la picioare pentru locurile din fata (partea care trece pe sub torpedou) si pentru locurile din spate (intra in partea dreapta, langa stalp in alta conducta care duce aerul sub scaunul pasagerului si il sufla la picioare in spate.
This post has been edited by skorpio_bog: 21 Mar 2011, 15:36 |
--------------------
Renault
|
cosmin_69 |
![]()
|
QUOTE(skorpio_bog @ 21 Mar 2011, 15:34) Aia e conducta care duce aerul sau caldura la picioare pentru locurile din fata (partea care trece pe sub torpedou) si pentru locurile din spate (intra in partea dreapta, langa stalp in alta conducta care duce aerul sub scaunul pasagerului si il sufla la picioare in spate. Asta am vrut sa zic si eu. Am vazut ca intra in alta conducta de langa stalpul din dreapta. Dar pe asta de sub torpedou am scos-o pana am curatat bine locasul filtrului ca nu aveam loc de ea. Apropo. Vreau sa decuplez si lumina de la torpedou cand fac astfel de lucrari, nu de alta dar in timp ce lucram pe la filtru a cazut de cateva ori si nu am chef sa-i rp piciorulsul care inchide si deschide circuitul luminii. Cum se scoate mufa firului din soclu ? 22 Mar 2011, 10:43: QUOTE(skorpio_bog @ 21 Mar 2011, 15:34) Aia e conducta care duce aerul sau caldura la picioare pentru locurile din fata (partea care trece pe sub torpedou) si pentru locurile din spate (intra in partea dreapta, langa stalp in alta conducta care duce aerul sub scaunul pasagerului si il sufla la picioare in spate. Am luat tubul de spumant activ in locul celui defect. Sambata fac lucrarea. Am probat putin la magazin si merge. A zis baiatul de acolo ca furtunul are in cap un tamburus pe care trebuie sa-l las asa ca datorita aluie din capet face spuma, altfel iese lichid. Dar am vazut ca iese pe furtun are o culoere verzuie si miroase parfumat. Abia astept sa vad ce efect are . ![]() 22 Mar 2011, 18:07: skorpio_bog Sti cumva care sprayuri fac spuma la pulverizare ? Atasez o poza cu ce am luat eu. Pulverizeaza dar sub forma de aerosoli si nu ca spuma. Uite poza aici. Ce ma enerveaza ca nu exista traducere in romana. 22 Mar 2011, 18:08: ![]() ![]() ![]() This post has been edited by cosmin_69: 22 Mar 2011, 18:08 Attached thumbnail(s) Fotografie236.jpg ( Size: 285.82k ) Number of downloads: 957 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Pai daca are furtunasul ala transparent si in capat are o chestie metalica galbena inseamna ca e din ala cu spuma.
|
--------------------
Renault
|
cosmin_69 |
![]()
|
Este cu furtunas dar nu stiu daca chestia aia din cap galbena e din metal. Este de plastic probabil.
Oricum asta este. Merge si o sa vad sambata cand il pun . Pana atunci ma apuc de grila sa fac plasa maine. 22 Mar 2011, 20:15: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Am gasit instructiuni in romana la produsul asta . This post has been edited by cosmin_69: 22 Mar 2011, 20:15 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
froniecristian |
![]()
|
![]() Cristi F Group: Members Posts: 152 Joined: 10 February 10 From: Rimnicu Vilcea ![]() |
Plasa aceea de constructii cred ca este foarte buna ca este din fibra de sticla, deci e mult mai rezistenta.
|
--------------------
Renault
Fluence
- Vl-02-AMC
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
QUOTE(froniecristian @ 22 Mar 2011, 21:59) Plasa aceea de constructii cred ca este foarte buna ca este din fibra de sticla, deci e mult mai rezistenta. La magazinele pt materiale de constructii gasesc plasa asta? Am si de tantari dar dupa cate mi-ati spus aici iau din asta de constructii pentru ca nu vreau sa mai umblu des pe sub grila aceea din plastic . 23 Mar 2011, 10:14: ![]() Am gasit plasa metalica cu ochiuri fine si am luat, asa cum am vazut pe aici pe topic. Vreau sa stiu daca rugineste care ati pus mai demult. Cum se comporta la intemperii ? Oupss ![]() ![]() ![]() Si cum se desfac coltarele alea de plastic, care vin prinse inspre colturile de jos ale parbrizului ? Cum trag de ele mai exact ca sa nu rup ceva? 23 Mar 2011, 12:08: Mai spuneti-mi si mie detaliat cum trag de plasticurile care vin la imbinarile dinspre parbriz cu aripa. Notate in poze cu 3. 23 Mar 2011, 12:06: Si inca o intrebare. Dupa ce scot grila de plastic de la parbriz, nu se poate lucra si fara sa scot chederul de cauciuc, care vine cu pasla, nu de alta dar ala la mine este o problema fiind scamosat pe margine si nu va mai intra bine in cheder la montare ? This post has been edited by cosmin_69: 23 Mar 2011, 12:08 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
nictonic |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 29 November 08 From: Constanta ![]() |
Referitor la coltarele alea din plastic, apesi cu un spit pe lateralele piesei de culoare verde din poza ca sa o eliberezi si atat. Nu trebuie sa scoti coltarele de tot... arcuiesti grila de la mijloc cu grija si o scoti mai intai din partea pasagerului. Cand montezi la loc, montezi mai intai in partea soferului.
IMGP8583.JPG ( Size: 636.48k ) Number of downloads: 593 |
--------------------
Renault
Megane Hatchback
- CT-xx-TEN
2003 Confort Dynamic 1,6 16v
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
QUOTE(nictonic @ 23 Mar 2011, 15:24) Referitor la coltarele alea din plastic, apesi cu un spit pe lateralele piesei de culoare verde din poza ca sa o eliberezi si atat. Nu trebuie sa scoti coltarele de tot... arcuiesti grila de la mijloc cu grija si o scoti mai intai din partea pasagerului. Cand montezi la loc, montezi mai intai in partea soferului. IMGP8583.JPG ( Size: 636.48k ) Number of downloads: 593 Pai clipsul ala verde am dibuit cum sa-l scot, dar apoi daca indoi coltarele inspre sus fara sa le scot de tot, nu se rup, nu este casant ca pare cam dur plasticul din care sunt facute ? Am inteles apoi ca grila o flexez putin de la mijloc ca sa o trag. |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
froniecristian |
![]()
|
Cosmin plasa din fibra gasesti la magazinele de constructii si la metru si la role
|
--------------------
Renault
Fluence
- Vl-02-AMC
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
QUOTE(froniecristian @ 23 Mar 2011, 16:35) Am luat plasa metalica fina. Dar tot nu m-am lamurit cu ca am intrebat mai inainte cu desfacutul clipsului verde numai si apoi indoitul coltarului. Nu se rupe coltarul daca-l ridic asa? Sau desfac grila si api o flambez usor de la mijloc sa o pot scoate si atunci se trage de sub coltare fara sa ridic de ele ? |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
nictonic |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 120 Joined: 29 November 08 From: Constanta ![]() |
Nu se rupe, e destul de flexibil, flambezi grila si scoti mai intai partea pasagerului cum am zis mai sus pentru ca iese mai usor de acolo... acum 3-4 zile am scos-o si eu si n-am avut probleme
This post has been edited by nictonic: 24 Mar 2011, 11:46 |
--------------------
Renault
Megane Hatchback
- CT-xx-TEN
2003 Confort Dynamic 1,6 16v
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
Pun 2 poze.
Si va intreb. Poza in care se vede ceva verde vis a vis de vaporizator este la masina mea. Iar cea care se vede cedva ca niste elementi oblici in partea dinspre motor(sus) este de aici de pe topic. De ce la mine nu apar acei elementi ci se vede o placuta verde cu niste rezistente sau condensatori pe ea ? Attached thumbnail(s) Fotografie242.jpg ( Size: 279.04k ) Number of downloads: 373 2.jpg ( Size: 435.14k ) Number of downloads: 396 |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Este modulul de comanda al ventilatorului (aerotermei) la climatizare manuala (cu 4 viteze) in pima poza, la climatizare automata (cu 8 viteze) in a doua poza.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
QUOTE(19vik @ 26 Mar 2011, 00:19) Este modulul de comanda al ventilatorului (aerotermei) la climatizare manuala (cu 4 viteze) in pima poza, la climatizare automata (cu 8 viteze) in a doua poza. Multumesc 19vik ![]() Am facut si eu sita pe gura de sub parbriz. Buna treaba cu toate ca a mers cam greu sa o pot fixa cu rama la locul ei. Cel putin acum sunt linistit ca am terminat cu infundatul de la frunze. ![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Stiu ca nu-i topicul corect, dar am folosit mai multe cuvinte cheie sa caut si ......nu am gasit. Cu scuzele de rigoare va intreb ceva. Am facut curatirea instalatiei de AC. Am bagat spuma prin toate locurile mentionate de voi, am dat pe rece si la maximum ventilatia si am lasat sa actioneze 15 min. Dupa ce am facut toate operatiunile astea si am montat totul la loc, m-am trezit ca.... NU MAI REUSESC SA INCHID SI SA DESCHID MASINA DIN CARD, DECAT APROPIINDU-MA DOAR DE USA DE LA SOFER. Ce sa fac ? ![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Ai incercat cu cealalta cartela sau cu o baterie noua?
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
cosmin_69 |
![]()
|
AM uitat sa adaug ca la curatirea instalatiei AC am pus pe pornit fara sa pornesc si motorul si am scos cartela din masina ca sa nu se blocheze cumva usile.
Tocmai ca am incercat si cu cealalta cartela si la fel face, adica trebuie sa fiu pe partea soferului langa usa. Si gandeste-te ca primul lucru care a l-am facut a fost sa schimb bateriile la amandoua cartelele. |
--------------------
renault
Megane IV
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Nu trebuia sa dai la MAXIM ventilatia. Ci la o treapta mai mica pana se dizolva spuma respectiva...
29 Mar 2011, 12:29: Acum las-o cateva zile sa se usuce, poate isi revine... This post has been edited by skorpio_bog: 29 Mar 2011, 12:29 |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 16:19 |