Revizie Megane 15.000, Ce se schimba, cat costa
![]() ![]() ![]() |
Revizie Megane 15.000, Ce se schimba, cat costa
Bacu |
![]()
|
||
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
|
||
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|||
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
am venit cu ele in portbagaj si i le-am pus in fata
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
aha... logic, nu aveau ce sa mai faca...:-)
de aia am cerut codul de filtru, macar sa nu imi arunce in fata chestia asta, ca nu le-am dus piese corecte... sa nu ma duc la ipso? eu l-am luat de la meridian, aia sunt mai ok? sau serus? |
--------------------
Honda
CRV
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
bacu, du-te la Mach 1. sunt mai profesionisti. iar in privinta pieselor, n-au ce sa-ti faca. iti scriu pe comanda ca ai adus tu piesele si ca ei nu acorda garantie pieselor(ai garantie la manopera iar piesele au garantie daca sunt montate intr-un service autorizat).
bafta |
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
2006 Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Lucru care este normal , de altfel: garantia la piese o asigura cel care ti le-a vandut, nu cel care ti le monteaza.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
Bacu |
![]()
|
Ok, am facut programare la mach 1 sofitel vineri la 2.
Mi-au spus ca in total revizia va fi 6-7 milioane. I-am intrebat si de piese si mi-au spus ca in cazul in care aduc eu piesele exista riscul sa nu mai am garantie in cazul in care se intampla ceva... cum ar veni e riscul meu... Multumesc pentru sfaturi! This post has been edited by Bacu: 19 Sep 2006, 16:39 |
--------------------
Honda
CRV
|
|
Meganer |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 239 Joined: 24 August 06 From: Bucuresti ![]() |
Tot 6-7 milioane mi-au spus si mie (in iulie), dar uite ca a fost pana in 4 milioane (vezi post #594). Vreau sa cred ca au facut tot ce trebuie, fara sa-si bata joc.
Am pus si preturi acolo, asa ca poti sa-ti dai seama daca ai de unde sa economisesti luand tu piesele (normal ar fi sa poti economisi). Daca e corect ce s-a mai spus pe aici, nu au de ce sa refuze garantia la manopera. Garantia pieselor este acoperita de furnizor, cu conditia sa fie montate in service autorizat. Bafta. This post has been edited by Meganer: 19 Sep 2006, 16:46 |
--------------------
renault
megane
2005 estate Megane Estate 2.1 2005 Confort Privilege 1.9 dCi
|
|
Bacu |
![]()
|
Piesele le-ai luat tu sau au fost de la ei?
Filtru de aer nu ai schimbat? |
--------------------
Honda
CRV
|
|
dnul.mecanic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 20 September 06 ![]() |
salut.. cel mai bine este sa faci revizia la renault din 15000 in 15000 km sau un an si chestia cu ............ulei si filtru la 15000.........nu prea este sanatoasa in special la motorina........ca totusi suntem in romania .............
|
--------------------
dacia
logan
- b 20 uve
2006
|
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
"salut.. cel mai bine este sa faci revizia la renault din 15000 in 15000 km sau un an..." - si garantia ce zice??? asa sa faci tu.
|
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Fix asta spune si garantia (la unii dintre noi)
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
mister |
![]()
|
exact asta voiam sa spun si eu. de la "cel mai bine" la obligatie(garantie), e cale lunga. la auto diesel pina in 2006, reviziile se fac din 15.000 in 15.000. din 2006 se fac din 10.000 in 10.000. si la logan sau skoda se faceau tot din 15.000 in 15.000, dar recomandau sa se faca schimbul de ulei+filtru din 7.500 in 7.500
bafta |
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
|
|
sandman_ |
![]()
|
eh, ei ar recomanda si la fiecare 5000, daca ar putea; cu cat mai des, cu atat mai bine pentru ei
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Mi se pare normal.De ce nu ar face si ei inca o caruta de bani de pe urma reviziilor mai dese.Marea bafta este ca Renault este o marca internationala si nu da bine sa faci reviziile la intervaluri atat de scurte.Ca daca era o marca nationala, ne frigeau pana acum.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Bacu |
![]()
|
am facut si eu azi revizia de 10.000 la mach 1. situatia a fost urmatoarea:
- nu au acceptat piesele aduse de mine (filtrele) pe motiv ca pierd garantia la motor, a trebuit sa le cumpar din nou de la ei; acum le vand pe bursa pe alea care le cumparasem... - au acceptat doar uleiul Mobil 1 Turbodiesel 0W-40 pe care l-am dus, pentru ca le-am zis ca eu vreau 0W40, sa imi puna elf daca au, si nu aveau...:-) - filtrul de motorina nu l-am schimbat, pentru ca in carte scrie ca la 20.000 km se schimba, asa ca am preferat sa pun un ulei ca lumea de banii aia... factura totala 350 ron. Mi-au facut poze si la manere(care au inceput sa se cojeasca), acum astept de la ei sa ma sune sa imi spuna rezolutia celor de la reno in legatura cu aceasta problema, dar ei cica nu prea cred ca o sa le inlocuiasca... seful ala de service, domnul dan, cica unui coleg mecanic de acolo i s-a rupt manerul de la usa la un clio, si nici macar pe ala nu l-au schimbat... This post has been edited by Bacu: 22 Sep 2006, 18:40 |
--------------------
Honda
CRV
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Acum la 20.000 km se schimba filtrul de motorina ?
|
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
Bacu |
![]()
|
da, la 2 revizii, adica 20.000 km.
|
--------------------
Honda
CRV
|
|
ririmia |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 17 January 06 ![]() |
Astazi am vanit de la revizie la IPSO.
GARNIT. BUSON 1.27 FILTRU AER 79.25 FILTRU POLEN 102.33 FILTRU BENZINA 37.34 LICHID RACIRE TIP D 19.81 APA DISTILATA 1L 1.76 FILTRU ULEI 18.23 ELF COMPET 0.1L BUTO 109.3 REVIZIE 10000 KM 135.66 FURNITURI DIVERSE 10.1 TOTAL 515.05 RON pret final ......... dar.... cu mule peripetii...... Am ajuns la ora 07:00 la receptia mecanica, ii zic lu' nenea ca am venit la revizie. Ii dau talonul, completeaza o fisa si ma intreaba citi km am. Ii spun 11.000km. El: Oooo dar stiti ca revizia se face la 10.000 ...dar acum asta e.... Eu: La 10.000 ? El: Daa... La ora 07:00 dimineata nu am stat sa ma cert cu el.. Mi-am zis ca poate nu stiu eu... El care e de atita timp acolo... stie el ce vorbeste.... M-a trimis in sala de asteptare unde am asteptat aprox doua ore, timp in care am vorbit cu prieteni care au acelasi model de masina (BENZINA). Ma lamurisem.... Dupa astea doua ore ma suna sa imi iau cheia de la masina. Ma duc la el, ... imi da factura sa ma duc sa o achit si il intreb inca o data. - Am si eu o intrebare ca sa stiu exact...Cind trebuie sa imi fac revizia la masina? La 15.000km sau la 10.000km? El: LA 10.000km ... (deschizind cartea de service si aratindu-mi pe carte tabelasul ala cu revizii la masini) ... vedeti? La masinile diesel la 10.000 km. Eu: ![]() El: Pai da.... a.....a.. pe benzina? Eu: Da.. .pe benzina.... El: Pai atunci la 15.000 km.. stati sa va modific si chemarea la urmatoarea revizie... pai la cit sa v-o pun? La 25.000km sau la 30.00km (el o pusese la 20.000km). Eu: Eu am venit la 11.000km sa va sesizez si de problema aceea cu ambreiajul si daca tot am venit am zis sa rezolv si treaba cu revizia. Am luat actele si factura si m-am dus sa o achit la casierie. I-am dat la tanti de la casierie factura care pe prima pagina nu era nimic detaliat...am platit si cind ma dezmeticesc mai bine gasesc si o a doua pagina de factura unde erau detaliat produsele. Cind am citit ca la ulei scria mare: "ELF TURBO D BUTOI 0." am explodat. Ma duc cu factura platita din nou la nenea la receptia mecanica si ii spun: - Vad pe factura ca este ulei pentru diesel. Este bun si pentru masinile pe benzina? El: Da. (fara nici un pic de pauza.. .pe nerasuflate) Eu: SIGUR ? El: Pai... stai sa vad... ma duc sa vorbesc cu baietii de la magazie... .. dispare pentru 30 sec. si se intoarce. El: Am vorbit cu baietii si eu zis ca da. ![]() .. dar imi pastram calmul in continuare ... ![]() Ma duc la receptie unde dau de o tanti si ii explic ca vreau sa fac o reclamatie. Ea nu sta pe ginduri si imi intinde o foaie sa o completez. Ii explic ca nu este vorba de scris ca nu am timp de asa ceva... si ca vreau sa vorbesc cu un sef al baietilor de la receptia mecanica. Il cheama pe nenea sefu', stau de vorba cu el, ii explic cum sta treaba... si din momentul ala se ocupa el de 'problema' mea. I-am dat cheile de la masina.. .ei zic ca mi-au schimbat iar uleiul.. eu nu am de unde sa stiu pentru ca nu m-au lasat sa stau linga ea.... Factura mi-au refacut-o... a iesit cu 10 RON mai ieftina.... Am si eu o intrebare pentru cine stie sa ma lamureasca si pe mine: 1. Mecanicul care a facut revizia nu poate sa isi dea seama ca masina este pe benzina? 2. Filtrul de ulei de la masinile pe motorina sa potriveste fizic si la masinile pe benzina? 3. Doar atit este diferenta de pret intre o revizie pe benzina si una pe motorina? 4. Ce rahat de ulei este uleiul asta al lor de la butoi? Ce indicativ are? 10-40? 15-40? 5. Ce ma taxat cu REVIZIE 10000 KM 135.66 RON (Unitate monetara H, Cantitate 1.90) ? Va multumesc, ... si va doresc revizie lipsita de incidente !!! PS: Nota 10 pentru sefu' Nota 4 pentru subalterni. Le-am dat nota 4 si nu o nota mai mica pentru ca in final... si-au cerut scuze. ;-) Apropos de treaba cu ambreiajul..... au zis ca mi se pare..... sa revin la ei cind face ca sa constate si ei ca asa nu pot.... si oricum... ei sau uitat si nu are nimic ambreiajul.... |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 CE 1,6 16V Renault Mégane Sedan II - Confort Expression 1,6 16V 115 CP + clima + full airbag - Ianuarie 2006
|
|
sandman_ |
![]()
|
1,90ore de lucru. Atat e norma de timp (probabil) pntru revizia ta...
Desi pare foarte ciudat ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
zyppo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 23 February 05 From: Bucuresti ![]() |
ririmia, cu parere de rau pentru ce ai patit, data viitoare ar trebui sa fii un pic mai atent si sa citesti cartea de service inainte de a merge la o revizie. Cred ca au profitat de naivitatea ta, asa cum profita de a multora.
Citeva observatii, pe care o sa le gasesti si in cartea de service: 1. FILTRU POLEN 102.33 - se schimba la 15.000km. 2. FILTRU AER 79.25 - se schimba la 30.000km. 3. FILTRU BENZINA 37.34 - se schimba la 60.000km. Si eu am fost la rezizia de 1 an ( aveam cam 9.500 km ) si baietii s-au "oferit" imediat sa imi schimbe filtrul de polen. ( de cel de aer si de benzina nu au amintit ). Le-am spus politicos ca nu ma deranjeaza sa mai trec o data pe la ei la 15.000km sa mi-l schimbe atunci. In locul tau, la 11.000km as fi schimbat doar uleiul si filtrul de ulei. Iar cu uleiul as fi venit de acasa. Gasesti peste tot la Metro, Carrefour etc Ulei Elf 5W40 sau 10W40. P.S. Va rog, sa nu veniti cu argumente ca la noi este mai multa poluare si benzina e mai proasta, fiindca in Franta filtrul de aer se schimba la 60.000 km, filtrul de polen la 30.000km, filtrul de benzina la 240.000km iar kit-ul de distributie la 120.000km sau 5 ani. ![]() This post has been edited by zyppo: 28 Sep 2006, 16:09 |
--------------------
Renault
Megan Sedan
2004 - 1.6 16v MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon. |
|
ririmia |
![]()
|
Ai dreptate in privinta acestor trei filtre. Nenea mi-a explicat ca sint optionale dar EU am cerut sa mi le schimbe.
Partea cu venitul cu uleiul de acasa mi s-a spus ca nu se accepta. La partea cu "sa citesti cartea de service inainte de a merge la o revizie" nu ai dreptate. Eu ca utilizator al acestui 'produs' mi-am facut datoria si am fost pina in cei 15000km si pina intr-un an la revizie. Restul ar trebui sa stie EI ce sa faca si nu sa "te faca" ! Nu cred ca trebuie sa ma pricep la mecanica si la alte amanunte. Nu am timp sa invat si asa ceva. De asta ii platesc. De asta am dat niste bani cind am cumparat produsul si din cite am inteles in acei bani mi s-au oferit si niste servicii de service (revizie). Nu sa stau eu cu grija la ce imi schimba... daca imi schimba bine... daca or sa imi schimbe ceva.... Cind o sa ne civilizam si noi ? Tot asa mi se mai spunea ..... ca .... FA SCANDAL !!! De ce? De ce sa imi fac draci, nervi.... ? Am fost acolo.... am cerut sa vorbesc cu seful lor.... daca el nu ma intelegea... ceream sa vorbesc cu seful-sefului.... si tot asa.... TREBUIE sa invatam ca unele lucruri nu TREBUIE sa le facem. Pe ei ii platim pentru niste servicii.... deci sa si le faca bine. Eu sint platiti la servici pentru a face ceva... daca am gresit... imi cer scuze si repar ce am gresit. De ce trebuie sa "il facem" pe client cind gresim? La un moment dat toata lumea devine client intr-un fel sau altul. ..... gata..... cred ca m-am 'descarcat' !!! ;-) .. parerea mea finala ..... NU trebuie sa citesc nici un manual de revizie si sa invat ce trebuie sau nu sa imi schimbe. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 CE 1,6 16V Renault Mégane Sedan II - Confort Expression 1,6 16V 115 CP + clima + full airbag - Ianuarie 2006
|
|
sandman_ |
![]()
|
Hai, mai zyppo, de unde le scoti? Filtrul de aer se schimba la 30k, filtrul de benzina la 60k (in F,A,D,I si alte tari europene)
ririmia: trebuie sa citesti manualul de service, pentru a sti cand trebuie sa mergi la service si pentru a putea verifica pe cel care-ti face revizia. In orice tara civilizata (asa cum spui tu) exista notiunea de "controlling" sau "quality assurance". Asa cum ai spus si tu, orice om greseste si e scuzabil, dar trebuie sa-si repare greseala. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
zyppo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 23 February 05 From: Bucuresti ![]() |
sandman_, atasez 2 poze din cartea de service. Le-am gasit tot pe acest forum dar nu mai stiu in ce sectiune. Cred ca reiese destul de clar la ce intervale se fac schimburile. Daca am inteles gresit te rog sa ma corectezi ...
ririmia, nu interpreta gresit. Am incercat sa iti dau un sfat. Probabil intr-o alta tara putin mai civilizata mergi la service dai cheia, te duci si bei o cafea si te intorci sa iti iei masina fara sa iti faci prea multe griji daca ti-au pus ulei de diesel in mototul tau pe benzina, daca ti-au inlocuit sau nu anumite piese etc. A fost un sfat si nu o critica. Cred ca decit sa iti iei o teapa mai bine aloci putin timp si rasfoiesti chiar si manualul de service. Daca nu te pricepeai un pic plecai linistit cu uleiul de diesel pe care ti l-au pus. Ar fi fost mai bine asa ?! This post has been edited by zyppo: 29 Sep 2006, 10:24 Attached thumbnail(s) dscf00642aq.jpg ( Size: 55.75k ) Number of downloads: 197 dscf00658wz.jpg ( Size: 47.22k ) Number of downloads: 173 |
--------------------
Renault
Megan Sedan
|
ririmia |
![]()
|
Nu. Doamne fereste.
Dar in masa mare... cind o sa se schimbe mentalitatea asta a noastra ? Vreau si eu sa dau cheia aia si sa beau o cafea linistit? ![]() Urasc atunci cind imi fac treaba la servici .... 'clientul' sa stea linga mine si sa imi mai dea el mici 'sfaturi' de cum sa imi fac treaba.... eventual sa ma agaseze non stop cu alte 'mici intrebari'. Ii inteleg si pe astia in service cind nu iti dau voie sa stai linga masina. Lasa-ma frate sa imi fac treaba !!!!!!!!!!!!!!!! Daca am gresit cu ceva in ceea ce fac. OK. Voi fi tras la raspundere.. eventual imi voi pierde jobul. Suport consecintele.... .... in final se pare ca o sa iti urmez sfatul zyppo si o sa imi fac ceva timp sa citesc in amanunt cartea aia eventual o sa imi fac rost si de o carte de service.... asta pina o sa se schimbe mentalitatea romanului.... |
--------------------
Renault
Megane Sedan
|
|
sandman_ |
![]()
|
zyppo, mea culpa. In Austria intervalele sunt cele pe care ti le-am spus. Traiam cu impresia ca toate tarile europei de vest au conditii identice.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
- GJ-01-SSP
|
Sharpe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 11 April 05 From: B u c u r e s t i ![]() |
Incep prin a ma scuza ca nu am putut parcurge toate cele 21 de pagini ale acestui topic, si va spun ca sunt in criza de timp( masina a fost cumparata pe 24.10.2005) pt efectuarea reviziei de 1 an. Am auzit tot felul de povesti despre service-urile IPSO, Mach 1, Serus.
A gasit cineva un service autorizat Renault la care serviciile sa se ridice la nivelul preturilor practicate? Multumesc anticipat! |
--------------------
VOLVO
V70
- B 74 BFL
III SUMMUM 2012
|
|
RoVal1972 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 22 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Vineri sunt si eu programat... am 14800km in 11 luni.
Mi-am luat deja uleiul Excelium... Intrebarea mea de baza. La Metro e 110 lei bidonu' de 4l. La service cat costa acelasi produs ? La MAch1 ma duc. |
--------------------
Renault Megane
Sedane
2005 1.6. 16V ________________________________________________
Renault Megane Sedan Privilege 1.6 16V + Clima& Xenon+ full airbags. Noir nacre. Nov. 2005 ex. Renault Megane Classic 1.6 16V. 2001 ex. Dacia 1310 1.6l. 1999 |
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
hmm.. buna intrebare.. de regula, am observat ca la metro/carrefour/selgros e mai ieftin decat la mach1.. cu toate ca mach1 sunt importatorii uleiului..
poti suna la ei sa intrebi.. sau sa astepti pana ma intorc eu de la mach1.. si scriu aici cat costa uleiul ![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
zyppo |
![]()
|
RoVal1972, nu uita ca iti trebuie 5l de ulei. Mai exact 4.8l pentru motorul tau. Apropo, nu ai specificat tipul de ulei ... banuiesc, dupa pret, ca este vorba de 5W40. Intre uleiul de la Mach1 si Metro/Carrefour diferentele sint mici.
|
--------------------
Renault
Megan Sedan
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
din pacate.. am uitat sa intreb
![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 14:35 |