Stergator Parbriz, Informatii, Bosch Aerotwin, alte modele
![]() ![]() ![]() |
Stergator Parbriz, Informatii, Bosch Aerotwin, alte modele
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
||
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
|
||
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|||
dragos_p |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 22 March 07 ![]() |
QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 2 Apr 2010, 11:54) dragos, si mie imi facea la fel; am fost la service sa imi repozitioneze stergatorul drept mai jos si l-a mai strans. de atunci sterge bine. @spy_oh_joy1389 - Dar stergatoarele pe care le aveai inainte tot asa faceau(adica lasau dare)? Problema e ca stergatoarele mele originale de pe masina sterg fara sa lase dare si sunt foarte silentioase indiferent de gradul de umiditate al parbrizului, dar vreau sa le schimb pentru ca nu mai sterg la fel de curat parbrizul ca in tinerete. Iar acestea pe care le-am cumparat de la Renault inca de la prima ploaie lasa dare urate si parca sar de pe parbriz, lucru care nu s-a intamplat niciodata cu alea vechi...deci nu prea cred ca e problema din bratul stergatorului in cazul meu. |
--------------------
Renault
Megane II.2 Lux Privilege, 1.6 16v, 110CP,
Clima Automata, Mp3 player, Full airbags, 2007
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Eu am schimbat stergatoarele venite cu masina, cu unele bosh (130 lei), pt ca, dupa ce stergeam, ramanea o dara pe parbriz ce arata ca o ceata... cu toate ca le curatam periodic lamela. Problema este ca si bosh-urile lasa aceeasi dara.
Am citit acest topic, si am o intrebare fireasca: ce solutie ati folosit pentru parbriz, care sa nu aiba teflon, deci, sa stearga bine? Numele comercial ma intereseaza, si de unde ati luat-o? Unii spuneti ca "ceata" aceea se datoreaza cerei de la spalatorii. Vreau sa va dau dreptate, insa nu pot. Pentru ca la spalatorii se spala sute de masini, din zeci de modele diferite; nu le-a spus nimeni niciodata? Cei care spuneti ca se datoreaza mizeriei de pe carosabil, parca v-as da crezare. Dar, eu spal parbrizul periodic in timp ce circul... si dau din abundenta solutie pe parbriz, nu fac economie... Oricum, "ceata" respectiva e un lucru enervant si constatarea mea este ca nu are legatura cu uzura stergatoarelor... This post has been edited by supremeon: 3 Apr 2010, 23:16 |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
- pur pretutindeni!
primavara cu verde crud si albastru
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
@dragos_p: eu le-am schimbat ca incepusera sa sara de pe parbriz si sa scartaie si normal ca nu mai stergeau prea bine. am schimbat, stangul stergea bine, ca inainte, dreptul lasa dare si am zis ca am nimerit unul mai prost, dar m-am uitat pe la tutoriale la repozitionare stergator si am vazut ca si al meu din dreapta statea cam sus si nici nu apasa cu toata suprafata lui. cand era mai uscat se oprea mai sus de zona neagra si se vedea ca apasa doar cu jumatate cand era in acea pozitie si am inteles ca nu apasa cum trebuie.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
QUOTE(supremeon @ 4 Apr 2010, 00:14) [...] Oricum, "ceata" respectiva e un lucru enervant si constatarea mea este ca nu are legatura cu uzura stergatoarelor... Inainte de bosch aveam niste lamele de vreo 10 ron bucata, din Carrefour, care nu-mi lasau ceata aia. De cand am bosch, timp de vreo cateva secunde (pana in 20) dupa ce sterg parbrizul cu solutie imi ramane acea ceata. Insa, daca sterg parbrizul de la ploaie sau mizerie, e totul OK, de unde eu trag concluzia ca "ceata" este data de combinatia solutie de parbriz + stergatoare. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
c05min21 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 15 April 09 From: Constanta ![]() |
eu folosesc solutie de 5 lei/5 litri de la supermarket si nu ramane nicio ceata
stergatoarele le-am schimbat prima data in iarna cu unele tot valeo silencio xtram ca si cele originale 160 ron setul |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16v
2006
|
|
prvtRyan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 30 May 06 ![]() |
Am reusit sa schimb si eu lama din dreapta cu una dintr-un alt stergator (era rupta si atarna), merge ok deocamdata.
A incercat cineva stergatoare "victor" din metro sau cora? din desenul de pe cutie pare ca s-ar potrivi This post has been edited by prvtRyan: 14 Apr 2010, 16:55 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008 Expression +Clima +ESP 1.6 16V
|
|
diasul |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 30 May 08 ![]() |
QUOTE(prvtRyan @ 14 Apr 2010, 16:43) Am reusit sa schimb si eu lama din dreapta cu una dintr-un alt stergator (era rupta si atarna), merge ok deocamdata. A incercat cineva stergatoare "victor" din metro sau cora? din desenul de pe cutie pare ca s-ar potrivi Nu-ti lua "VICTOR"!!! Sunt si destul de scumpe pe deasupra. Eu mi-am luat teapa. Dupa cam o luna au inceput sa scartaie de ma omora. |
--------------------
renault
megane 1.5 DCI 80CP
2003
|
|
Cristi A |
![]()
|
![]() Impatimit Group: Members Posts: 410 Joined: 20 April 09 ![]() |
A imcercat careva sa degreseze parbrizul cu solutie pentru geamuri? Am o impresie ca e si de la uleiul aruncat de pe sosea acel efect de ceata.
Eu momentan nu am avut timp sa incerc dar cum se face vremea buna le trag o spalare buna la parbriz si stergatoare ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Parca povestea cineva ca a pus fairy ca sa degreseze parbrizul si desi se curatase bine, ii sareau stergatoarele de pe parbriz. Gandeste-te cum iti fac degetele pe farfurii dupa degresare.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
Cristi A |
![]()
|
Adevarat dar totusi as vrea sa incerc, nu cred ca tine mult sa se murdareasca iar
![]() In cel mai rau caz tratam cu WD-40 ![]() Daca ar fi cazul cu saritul, ar trebui sa sara si cand parbrizul e nou, si nu sar ![]() This post has been edited by Cristi A: 14 Apr 2010, 23:02 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
Marson |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 13 August 09 ![]() |
Salut toti posesorii de megane,
Un sfat pentru cei care au megane 2.2 si nu vor sa dea 1.2-1.5mil pe stergatoare. mergeti la dezmembrari si cautati bratele de la un megan 2.1. Se portivesc perfect si au sistemul de prindere gen carlig, pentru care se gasesc din belsug, in comert stergatoare la un pret care sa iti permita schimbul anual. Multa bafta. |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16 v
- Bc - 32 CDR
2006 / Confort expression
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Este de mare valoare informatia ta^_^ pacat ca se stie de mai bine de 2 ani
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
telim4lulu |
![]()
|
![]() ---- Group: Members Posts: 732 Joined: 29 February 08 ![]() |
am cumparat stregatoare valeo anul trecut in noiembrie , ca pret 140 lei , acum lasa urme mai ceva ca cele vechi care au tinut 2 ani, cred ca pana la urma trec la varianta bosch.
|
--------------------
----
----
---- ----
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
Tu esti un caz fericit cu 140...eu am dat 170 si m-au tinut 5 luni,iarna erau de groaza,in sensul ca acea lamela de cauciuc nu mai era flefibila si nu stregea de loc.
De cand cu Bosch..nu mai am batai de cap,am un set de vara si unul de iarna ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
telim cauta champion, pe clio m-au tinut aproape 2 ani.. si acum ar mai merge, dar am eu un pitic sa le schimb
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Nu le mai schimabati fratilor pe ambele odata, luati si voi cate unul(cel care cedeaza), asa mai faceti cateva economii !
![]() |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
axe, economie nu o sa faci cu stergatoare de 2 milioane
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Cristi A |
![]()
|
Dar alea champion nu sunt clasice? Sau cel putin eu nu am vazut sa aiba si de alea tip flat
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
eu imi schimbasem bratele de megane 2.2 cu unele de megane 2.1, la care am pus stergatoare de 10 lei. rezultatul a fost mizerabil, pe langa faptul ca nu stergeau deloc bine, scartaiau ca dracu, si pe deasupra si bratele aratau foarte inestetic. am trecut inapoi la bratele de 2.2, cu stergatoare bosch de 130 lei si acum totul e perfect din nou...
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
elro |
![]()
|
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
QUOTE(supremeon @ 4 Apr 2010, 00:14) Am citit acest topic, si am o intrebare fireasca: ce solutie ati folosit pentru parbriz, care sa nu aiba teflon, deci, sa stearga bine? Numele comercial ma intereseaza, si de unde ati luat-o? MaxCar din Real sau Kaufland.Sunt foarte multumit de el;il folosesc de cand am luat masina si nu am schimbat nici un stergator pana acum. |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
maxcar folosesc si eu si de asemenea pana acum nu am schimbat stergatoarele originale ale masinii, nu am avut duze infundate, inghetate(iarna) sau pete pe vopsea. Chiar azi am vazut in Obi ca era oferta 40 de mii 5 litri.
This post has been edited by skorpio_bog: 16 May 2010, 21:24 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
Cristi A |
![]()
|
De curiozitate, la ce preturi ati gasit set Bosch?
Alternez intre ele si Victor, nu stiu care sa aleg. Care aveti nu ati avut probleme cu stergatorul dreapta sa nu mai stearga uniform din cauza ca e curbat parbrizul acolo unde se aseaza? This post has been edited by Cristi A: 17 May 2010, 01:16 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 Privilege
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Cristi A @ 17 May 2010, 02:14) Care aveti nu ati avut probleme cu stergatorul dreapta sa nu mai stearga uniform din cauza ca e curbat parbrizul acolo unde se aseaza? Si eu am aceasta problema si ma seaca.... am schimbat 2 randuri de stergatoare in un an fara ca vre-unul sa imi stearga si partea respectiva. Acum sunt la al treilea rand si...la fel...Nu le i-au din targ la 5 lei bucata sau alte preturi. Se vede urat cand ploua si ma deranjeaza. This post has been edited by crazybogdan: 17 May 2010, 08:28 |
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
-
2005 pe viitor BMW Z8...sper
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
ai incercat sa mai strangi stergatorul din dreapta? asta patisem si eu, si am fost la service sa mi le repozitioneze sub cele 3 puncte amandoua stergatoarele si a strans mai bine suruburile si acum sterge bine cel din dreapta.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
aLecsunder |
![]()
|
![]() Membru... Group: Members Posts: 616 Joined: 27 October 09 ![]() |
Stergatoarele din Cora la 13lei bucata sunt sfinte! Am luat doua bucati prin octombrie si dupa iarna chinuitoare peste care am trecut , ele continua sa stearga excelent ... intre timp pe 2.2 este al doilea set de Bosch AeroTwin.
|
--------------------
Ford
Mondeo
2019 ST-Line
|
|
oana2009 |
![]()
|
![]() Zambeste, maine va fi mai rau! Group: Members Posts: 465 Joined: 27 February 10 From: Brasov ![]() |
Eu am avut Bosch pe masina cand am cumparat-o...cred ca erau foarte foarte varza, cand ploua se auzeau groaznic, mi-am cumparat din Carrefour cu 10 lei unul si merg chiar bine, oricum poate pe viitor o sa imi iau din nou Bosch...acuma sa vedem cat tin astea, deocamdata par ok...
|
--------------------
Renault
Megane Influence II HATCHBACK 1,6 16v 110 cp
2005&2007 When a man opens a car door for his wife, it’s either a new car or a new wife.
|
|
marshall_balance |
![]()
|
![]() Membru direct si la obiect Group: Members Posts: 248 Joined: 14 August 08 From: Timisoara ![]() |
Pe masina din semnatura acum ~ 1 luna mi-am luat Bosch Aerotwin 115S pe punctele de la Mol. Super multumit de ele deocamdata. In nici un caz nu mi-as mai lua stergatoare de la Renault. De tot rahatul au fost cele care le-am avut pe masina de cand am luat-o pana acum.
This post has been edited by marshall_balance: 17 May 2010, 15:10 |
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
marshall poti sa dai te rog mai multe detalii? cat au costat? ai schimbat lamela sau intra direct? crezi ca gasesc si pentru clio?
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 16:12 |