Stergator Parbriz, Informatii, Bosch Aerotwin, alte modele
![]() ![]() ![]() |
Stergator Parbriz, Informatii, Bosch Aerotwin, alte modele
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
sapte62 |
![]()
|
![]() rezervist Group: Members Posts: 65 Joined: 9 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Stergatoare Renault piese origine = 170 lei setul de parbriz la Cobalcescu( pe Splai Unirii). Varianta pentru Megane 2.2 , modelul nou, cu bratul stergatorului drept. E drept ca la telefon mi-au zis ca sunt 200 lei
![]() ![]() |
--------------------
BMW 218i, 2019 -
Sandero 1.0 ECO-G, 2021
.
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
ca sa te mai intorci
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
gionik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti ![]() |
Am decis sa imi schimb si eu stergatoarele....alea stoc, dupa 1 an, sareau daca nu era parbrizul udat din abundenta, acum cu zapezile si cu gheata, cel de la sofer se cam stricase.
Am avut de ales intre valeo extrm silence si bosch aerotwin, si am optat pt Bosh, 130Ron, de la Augsburg. Ce pot sa zic dupa 2 zile de folosire......sterg extraordinar de bine, nu fac niciun zgomot, nimic....sunt perfecte....acum sunt curios cat or sa tina. |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16V
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
cumparat stergatoare valeo ptr megan 2 faza2 150 lei
17 Feb 2010, 22:00: le schimb in primavara ,cele dupa masina inca sterg bine This post has been edited by rombul: 17 Feb 2010, 22:00 |
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
De unde le-ai luat?
Eu am gasit Valeo doar la Norauto cu 190 ron |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Deci pana la urma e mai bine sa iau "de origine" sau altceva? (M2.2) Si altceva-urile astea ce sunt si le gasesc altundeva decat in targ la Vitan? - vreun "carfur", real ceva? Ms
|
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
e oarecum offtopic dar poate de ajutor pt unii: pana anul trecut si eu eram dezamagit de stergatoare pentru ca seara cand ploua parca nu stergeau normal, ramanea o pelicula cu pete si nu aveam vizibilitate ok. Ma batea gandul sa le schimb (aveau 2 ani vechime) dar am incercat o solutie anti-ploaie (pe la 30 ron din carrefour). De atunci nu mai am nici o problema, daca dau pe parbriz cand e uscat si curat, cam o luna e perfect.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
marshall_balance |
![]()
|
![]() Membru direct si la obiect Group: Members Posts: 248 Joined: 14 August 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(SwatKat @ 18 Feb 2010, 11:31) Deci pana la urma e mai bine sa iau "de origine" sau altceva? (M2.2) Si altceva-urile astea ce sunt si le gasesc altundeva decat in targ la Vitan? - vreun "carfur", real ceva? Ms Eu n-am gasit "altceva" niciunde pana acum...doar originale...daca gasesti tu, spune-ne te rog! QUOTE(ghertzoi @ 18 Feb 2010, 11:39) e oarecum offtopic dar poate de ajutor pt unii: pana anul trecut si eu eram dezamagit de stergatoare pentru ca seara cand ploua parca nu stergeau normal, ramanea o pelicula cu pete si nu aveam vizibilitate ok. Ma batea gandul sa le schimb (aveau 2 ani vechime) dar am incercat o solutie anti-ploaie (pe la 30 ron din carrefour). De atunci nu mai am nici o problema, daca dau pe parbriz cand e uscat si curat, cam o luna e perfect. Ce face solutia asta practic? |
--------------------
BMW
530d
F10 2011
|
|
gionik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 123 Joined: 7 December 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(SwatKat @ 18 Feb 2010, 11:31) Deci pana la urma e mai bine sa iau "de origine" sau altceva? (M2.2) Si altceva-urile astea ce sunt si le gasesc altundeva decat in targ la Vitan? - vreun "carfur", real ceva? Ms Din cauza sitemului de prindere pe brat, de la M2.2, nu se gasesc stergatoare asa de usor. Eu, din ce am vazut pana acum se gasaesc doar Valeo, Bosch si SWF (parca). Tot din cauza sistemului de prindere, si a faptului ca sunt cam rari producatorii aftermarket care fac stergatoare pt acest sistem de prindere, preturile sunt cam mari, iar in hyper market-uri gen Carrefour, Cora, Auchan...etc, sansele sa gasesti stergatoare pt M2.2 sunt minime, daca nu chiar 0. |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16V
|
|
SwatKat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.087 Joined: 22 June 04 From: eterna si fascinanta RO ![]() |
Aha. Ma gandeam nu neaparat la pret ca am citit ca tot pe acolo se invarte pretul... Ci la "lenea" mea de a ajunge la dealer... Imi era mai usor daca se gaseau in hypermarketuri, dar asta e.. Mersi.
|
--------------------
Skoda
O3 FL 1.4TSI DSG
2017 Ex -M2.2, 1.5/100
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
|
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
ghertzoi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 640 Joined: 18 March 07 From: varza a la cluj ![]() |
QUOTE(marshall_balance @ 18 Feb 2010, 11:58) Cand ploua se strage toata apa de pe parbriz in picuri mici care cad rapid de pe sticla (se rostogolesc in jos/ sus, depiunde de viteza). De fapt cand merg cu 70-90 km/h pot merge si fara stergatoare, asa de bine se curata parbrizul din cauza curentilor de aer + solutia aplicata anterior. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007/privilege Sedan 1.6 110 cp
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
QUOTE(ghertzoi @ 18 Feb 2010, 11:39) e oarecum offtopic dar poate de ajutor pt unii: pana anul trecut si eu eram dezamagit de stergatoare pentru ca seara cand ploua parca nu stergeau normal, ramanea o pelicula cu pete si nu aveam vizibilitate ok. Ma batea gandul sa le schimb (aveau 2 ani vechime) dar am incercat o solutie anti-ploaie (pe la 30 ron din carrefour). De atunci nu mai am nici o problema, daca dau pe parbriz cand e uscat si curat, cam o luna e perfect. Asa pateam eu,ziua nu ma deranja,dar seara pe timp de ploaie era crima,aveam pete pe parbriz..si cauza era solutia de spalat parbrizul cu teflon,o porcarie de solutie,am schimbat solutia de parbriz si acum este totul ok. |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
bejanmarinel |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 15 February 10 ![]() |
petele de unsoare care raman pe parbriz sunt de la spalatoriile care folosesc ceara lichida. daca folositi asa ceva sa le spuneti celor de la spalatorie sa nu mai dea cu ea ca raman geamurile unse.
|
--------------------
renault
Talisman
2018 1.6dci 160 edc
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
Si eu am cautat stergatoare ceva mai ieftine(sub 150 ron) si nu am gasit. Nu prea gasesti pentru ca e modelul cu facelift si are un sistem de prindere ciudat.
Sa inteleg ca daca stergatoarele lasa niste dare sau pete e de la solutia pt. parbriz? O sa fac o poza drept exemplu. |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
- B-08-BBM
2007 Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
alexxis2001ro |
![]()
|
![]() mvp Group: Members Posts: 213 Joined: 5 February 09 From: Timișoara ![]() |
daca raman dare, sunt doua variante : ori e stergatorul murdar si atunci se rezolva prin curatarea lamelei, ori este uzat si atunci se rezolva prin inlocuire...ale mele au inceput sa lase dare foarte fine dupa aproximativ 1 an ( bosch aerotwin retrofit ). petele care se vad mai pronuntat noaptea, pe ploaie pot fi de la ceara care nu are proprietatile potrivite, de la uleiul aruncat de ceilalti participanti la trafic ( solutie de parbriz care nu degreseaza suficient parbrizul ) sau de la solutia de parbriz care are in compozitie teflon ( o fi buna pe drumurile civilizate, dar la noi in nici un caz )
|
--------------------
renault
megane II sedan
- TM - XX - XXX
2004 comfort privilege 1.5 dci Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
|
|
te_rog_2004 |
![]()
|
Ionut Group: Members Posts: 113 Joined: 17 October 08 From: Bucuresti ![]() |
a mai cumparat cineva stergatoare bosch de la augsburg?
si o intrebare cam off-topic:a incercat cineva sa schimbe bratul stergatorului (sistem de prindere drept) de pe modelul megane 2.2 cu sistemul de prindere carlig? |
--------------------
Renault
Megane 2
- B-xx-XXX
2008/Manager Megane II Manager 1.5 Diesel 86 cp/2008
|
|
papito |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 10 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat bratele stergatoarelor la masina din semnatura cu unele clasice (de la megane 2003). Se potrivesc perfect si sterg perfect (stergatoare cu lama grafitata 5ron/buc
![]() |
--------------------
Renault
Megan 2 1.6 16v
2008 Privilege
|
|
papito |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 59 Joined: 10 February 10 From: Bucuresti ![]() |
bebecool sunt prea "boboc" pe forum pentru a raspunde pe PM. Bratele m-au costat 70 ron amandoua si le-am schimbat tot din cauza ca nu gaseam stergatoare decat la reprezentanta, la preturi nesimtite. Le-am luat cu ajutorul colegilor forumisti care dezmembreaza meganuri pe bursa.
|
--------------------
Renault
Megan 2 1.6 16v
2008 Privilege
|
|
Tyfu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 6 March 10 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gionik @ 18 Feb 2010, 12:45) Din cauza sitemului de prindere pe brat, de la M2.2, nu se gasesc stergatoare asa de usor. Eu, din ce am vazut pana acum se gasaesc doar Valeo, Bosch si SWF (parca). Tot din cauza sistemului de prindere, si a faptului ca sunt cam rari producatorii aftermarket care fac stergatoare pt acest sistem de prindere, preturile sunt cam mari, iar in hyper market-uri gen Carrefour, Cora, Auchan...etc, sansele sa gasesti stergatoare pt M2.2 sunt minime, daca nu chiar 0. Salut. Cand spui sistemul de prinere te referi la faptul ca terminatia stergatorului unde se prinde de lama este mai larga decaat cea obisnuita pe alte masini? Eu nu am gasit nici in Cora nici la benzinarii stergatoare pentru ea. Am venit de la Iasi cand m-am dus sa iau masina intr-un mare fel...zapada + sosea uda tot drumul ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2
- TYF
2004 1.6 16v
|
|
ric26ct |
![]()
|
![]() ric26ct Group: Members Posts: 461 Joined: 19 February 10 From: Constanta ![]() |
cu 15 lei am luat din carrefor sunt in ambalaj de carton de culoare albastru deschis, am scos dupa cele vechi lamelele de cauciuc prin tragere si am introdus pe cele de la astea noi, tin cam sase luni dupa care e bine sa le schimbi dar sterg ff bine fara zgomot si sunt din silicon special made germany , mi se pare o nesimtire sa ceri pe stergatoare 200 de ron
|
--------------------
renault
megane 2
2005, 1,5 dci 101 cp, confort-expression Skoda Octavia 1,9 tdi
|
|
Sandu.burcea |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 29 March 10 ![]() |
OFF-TOPIC pun si eu o intrebare legata de actiunea stergatoarelor. la mine stergatoarele au lasat zgarieturi pe parbriz, oare de ce? se mai poate reconditiona parbrizul?(ma gandesc la ceva solutii) sau altul nou
|
--------------------
renault megane
break
- B 69 OLY
2005/berlina
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
si mie mi s-a intamplat asta si cred ca e din cauza mazgai de pe sosele care sare pe parbriz si atunci cand nu ploua se usuca repede, iar cand incep stergatoarele, nu fac decat sa intinda si sa zgarie pentru ca mazga aia are nisip si praf. mi s-a intamplat mai rau pe partea din dreapta pentru ca stergatorul drept nu apasa bine pe parbriz.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
gionik |
![]()
|
QUOTE(Tyfu @ 13 Mar 2010, 13:52) Salut. Cand spui sistemul de prinere te referi la faptul ca terminatia stergatorului unde se prinde de lama este mai larga decaat cea obisnuita pe alte masini? Eu nu am gasit nici in Cora nici la benzinarii stergatoare pentru ea. Am venit de la Iasi cand m-am dus sa iau masina intr-un mare fel...zapada + sosea uda tot drumul ![]() Salut, si scuze ca am raspuns asa greu, dar nu am mai intrat online de ceva vreme. Cand spun sistem de prindere, da, ma refer la modalitatea prin care lamela stergatorului este prinsa pe bratul stergatorului. La megane 2.2, este un cu totul alt sistem de cat la celelalte masini. Din cauza acestui sistem, stergatoare pt m2.2 nu ai sa gasesti in Hypermarket-uri, mai greu la benzinarii, iar cel mai usor la magazine gen Augsburg, sau alte magazine specializate in vanzarea de accesorii auto. |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16V
|
|
dragos_p |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 22 March 07 ![]() |
Am luat si eu stergatoare de producator "Balai" de la Renault. 150 ron setul. La prima ploaie stergatorul de la pasager lasa foarte multe dare si face un zgomot insuportabil. Concluzia....am dat 150 de ron de pomana. Sterg mult mai bine si silentios alea originale de pe masina care au 3 ani.
This post has been edited by dragos_p: 2 Apr 2010, 12:39 |
--------------------
Renault
Megane II.2 Lux Privilege, 1.6 16v, 110CP,
Clima Automata, Mp3 player, Full airbags, 2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
dragos, si mie imi facea la fel; am fost la service sa imi repozitioneze stergatorul drept mai jos si l-a mai strans. de atunci sterge bine.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
mie stergatoarele originale mi s-au parut foarte bune. Inca le am pe masina si isi fac treaba bine fie iarna fie vara. Nu am de gand sa le schimb prea curand
|
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 01:11 |