Ce anume nu va place la clio ?, mai mult symbol ;)
![]() ![]() ![]() |
Ce anume nu va place la clio ?, mai mult symbol ;)
sosoenduristu |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 124 Joined: 13 February 05 ![]() |
|
||
-------------------- symbol dci 80 cp
yamaha wr400f |
|||
xexe |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 11 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Va doresc tuturor Paste Fericit alaturi de cei dragi voua (se includ si renourile noastre cu bune si rele)!
![]() |
-------------------- -------------------------------------
Scenic II 1.5 dCi, 2005, 101 CP |
|
zeze |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 10 February 04 From: Bucuresti ![]() |
sa va urez de pe acu' Paste fericit!...ca sa pot turna, in voie, impresiile-mi legate de Symbol.
+1. consuma putin. 6% urban - 4% extra. +2. pentru 2 persoane, e excelent. cei ce stau in spate...n-au decat sa-si scrie parerile la "-"... -1. cam puturoasa....dar de atat-au fost banii....deci nu mai zic nimic. -2. zgomotoasa pe drumurile Bucurestiului. (nu i-am zis oras pentru ca numai asta nu e.... e cel mult o pista de test pentru nervi si masina). -3. am experimentat, mai nou, problema ambreiajului: dupa 2 ore de condus in trafic infernal, apasarea pedalei de ambreiaj se face cu un efort mai mare si apar niste zgomote cel putin dubioase (de cauciuc fortat... de metal... oribil). -4. din cauza service-ului Renault (nu mai spun care caci toate-s o apa si-un pamant) au aparut scârtâituri, pârâituri... -5. accesul in portbagajul mare... e gandit de francezi = meschin dar "elegant". -6. daca ai geamul deschis...te speli pe ochi cu solutie de parbriz... deh, nu se putea altfel. desi pana si la Dacie.... -7. reteaua de service-uri: plina de idioti, nepriceputi, spagari. de aci si intarzierile, treaba de mântuiala. desi-s mai multe "-"uri... deocamdata-s multumit de camila mea. cocosata si cam rotunjoara. va rog sa-mi spuneti si mie, posesori de DCi-uri, daca aveti si voi problema asta cu ambreiajul care-i mai greu de "manevrat". merci d'avance. spor |
-------------------- Symbol dCi...
soferi de Dacii Papuc, taximetristi...de ce existati? |
|
zeze |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 95 Joined: 10 February 04 From: Bucuresti ![]() |
nu are nimeni "buba" asta cu ambreiajul? ha.
![]() |
|
premiumfaraplumb |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 191 Joined: 24 November 04 ![]() |
n-am, singura chestie care ma enerveaza e: cand e rece motoru si apas ambreaju sa schimb imi agatza schimbatoru ceva acolo in cutie, de parca degeaba apas ambreaju ca nu "ridica" destul acolo jos sa se schimbe lin. la dacie era de la uleiu rece din cutie, dar la asta... nu stiu oricum reno este un fel de dacie pentru francezi si teapa pentru romanii care cred ca se scot daca nu dau banii pe un opel ca-i cu 2000e mai scump sau o scoda.
sa moara toata familia mea ca daca stiam cum e renaultul pe langa opel si scoda daca imi mai luam. asta e, cei 10000E au fost datzi... tre sa ma impac cu gandul. |
--------------------
DACIA
1988 DACIA DELTA
- B-20-EEG
|
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
salut tuturor. eu is multumit per ansamblu de symbolul meu (dci 65 cp).Pina acu n-am avut probleme de nici o culoare.Nici macar o pana. Si am 20.000 km.Poate e si vb de noroc:))).
Ce ma deranjeaza: - vizibilitatea in spate -ma seaca la ficati, parca ma uit printr-o firida. de aia nici nu folosesc retrovizoarea interna, numai alea exterioare. - greierasi in volan - foarte stresanti (dar ptr astia sint de vina drumurile) - locurile din spate sint cam incomode ptr cei inalti(eu am 1,90 si cam dau cu capu in tavan la gropi) - ca design nu pot sa spun ca e o bijuterie da-mi place fata cel putin. Avea cineva o prb cu ambreiajul.....la mine nu exista asa ceva. Si ma deranjeaza foarte tare drumurile din tara asta si nesimtirea autoritatilor.Lipsa totala de respect fata de soferi. Daca drumurile ar fii bune n-ar exista nici probleme de confort, nici troncaneli, nici trepidatii si nici greierasi. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
zeze |
![]()
|
salvé,
problema cu ambreiajul o fi vreo "inventie" de-a mea... insa cert e ca scartie in draci pedala aia...si se aude ceva si din directia cablului de ambreiaj si merge mai greu. s-or fi slabit unele altele... ha, una bucata prostie... am dat cu aer comprimat... pe zona de afisaj temperatura si posturi radio... nu stiu ce s-a intamplat (mi se parea ca era nitzel praf adunat si nu vroiam sa dau cu o carpa pe acolo)...cert e ca jumatate din afisaj s-a inegrit. nu mai e roscat ci... un pic mai negru. si nici contrastul nu mai e acelasi... spuneti-mi, este vreo sansa sa-si revina afisorul ala cu cristale lichide? sau... mortua est? singura problema ramane cea legata de ambreiaj. nu stiu ce este, nimeni n-o mai are... ma rog. pare ciudat. va salut. |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Teoretic afisajul isi va reveni ... acum depinde daca e deja de vreo saptamana nu prea cred ca mai are sanse
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
zeze |
![]()
|
mdea...se pare ca asa va muri acest afisaj...are mai mult de o luna. de cand e asa...eh...ma voi obisnui.
in ceea ce priveste ambreiajul...nu, nu am uns nimic. fara nuci/muci/furci. pur si simplu-mi pare ca merge mai greu. si scârtie. crezi ca o ungere ar rezolva asta? mi-e sa nu fie ceva nasol...de genul disc dus... arculete la disc sarite... nuca... zdrobita... am citit si topicul ghinionistului posesor de M II... belea. |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Stai putin atunci sa pricep si eu ... nu iti scartiie din pedala ? cand apesi se aude aiurea si cand lasi presupun ... vezi ca poti da cu putina vaselina sau ceva jos la pedala ... dupa asta faci cateva ture si vezi cum suna si vezi ce a ramas din sunet ... daca e la fel (nu mai stiu exact ce sa spun) daca si-a revenit destul de mult e ok ... pana la urma e pe cablu ambreiajul (m-am uitat si eu la el si vreau sa spun ca la R5-ul din 85 pe care l-am avut sistemul era identic cu ce am acum) si mai si suna uneori.
Daca ar fi altceva stricat cred ca ar si carai cand schimbi treptele indiferent de cat apesi pedala de ambreiaj si altele ... deci nu cred ca e asta. Apropos de display ... vezi sa nu cumva sa fi ramas mai "impins" dupa ce ai dat cu aer comprimat pe el sau ceva de acest gen ... incearca metoda taraneasca de a lovi putin bordul pe unde e el, poate revine la pozitia normala daca s-a mutat de la loc si isi revine ... stiu si eu ... daca tot s-a stricat ce se poate mai rau ? |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
zeze |
![]()
|
ambreiajul...
nu caraie... merge binisor. dar parca e nevoie de mai multa forta in apasare dupa ce se incalzeste tare angrenajul display-ul? il incerc. merci |
|
cmandrei |
![]()
|
Asta am observat si eu ... dar parca (cel putin pentru mine) nu e chiar foarte mare diferenta ... adica il calc lejer si asa mai tare ... probabil ca e o chestia a clio-urilor symbol ... au personalitate
![]() This post has been edited by cmandrei: 7 Mar 2006, 12:01 |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
Radu718 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 675 Joined: 22 December 03 From: Bucuresti ![]() |
La ambreiaj...este boala lor...Degeaba ungi pedala, nu e din pedala, ci din vestita nuca si furca, care induce atat scartaieli cat si mersul in trepte. Toate au problema asta, dar multi s-au obsinuit si nu mai sesizeaza. Nu ai ce sa-i faci! Este topic cu problema asta.
|
-------------------- Clio Symbol Expression 1.4 8V
Gri Boreal |
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Aspectul ieftin si feminin al clapetei mici care vrea sa fie maner-ul exterior pt deschiderea usii
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Eu nu am mersul in trepte (virsta 4 ani, 44.000 km), insa am zgomotul. La ralanti huruie destul de urit ambreiajul cind e cuplat, iar daca-l decuplez tace. Deh, asa face toate...
![]() Dar niciodata nu-mi merge in trepte. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
cmandrei |
![]()
|
In schimb eu nu am acest huruit de care se spune ... dar am si aproape 40.000 doar ... poate asta e
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
AND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.225 Joined: 19 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Clantele cele mai ca lumea sunt alea de care tragi (gen Skoda , VW etc ) nu de care ridici ( reno , dacia etc )
|
--------------------
Dacia
Logan 1.4 Laureate
- B - xx - xxx Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
|
|
127.0.0.1 |
![]()
|
![]() no saint Group: Members Posts: 155 Joined: 24 November 04 From: Bucuresti ![]() |
4 ani - 80.000 de km - merge impecabil
Ma deranjeaza: - scaunul prea inalt (nu se poate regla) - cotiera de pe usa soferului facuta in asa fel incat sa nu poti sa-ti sprijini mana pe ea si sa tii si de volan (asta cred ca si din cauza scaunului inalt si a soferului inalt - 1m84) - lipsa scutului de protectie (nu stiu de ce nu are, stiam ca symbol-urile care se vand in RO au) - ambreiajul care merge putin in trepte (nu e foarte deranjant, ca doar stiam ca nu mi-am luat bimmer) - zgomotul pe care il scoate ambreiajul (nici asta nu e foarte deranjant dar daca tot este sa ma plang, il trec si pe el) O chestie pe care am remarcat-o foarte de curand si care ma ingrijoreaza dar pe care am s-o mai studiez: a pus logodnica mea o frana foarte violenta pe la 50-60 km/h si s-au blocat rotile => scartait, plecat taras si putin intr-o parte (era cateva grade virat volanul, dar foarte putin). Ea a dat drumul la frana, a redresat si a franat din nou, n-au mai fost probleme, dar mie mi-a dat putin de gandit, cred ca o sa fac niste teste proprii sa vad de ce a avut comportamentul ala. |
--------------------
Renault
Megane e-Tech
2023, EV60 Techno+ Megane e-Tech EV60
C-HR 2.0 Hybrid Ex: Kadjar, Captur, Kuga, Pathfinder, Focus, Clio Symbol |
|
cmandrei |
![]()
|
Din cate stiu eu si am observat rotile din spate se cam blocheaza la frana puternica ... cu tot cu abs-ul care il are (cel putin varianta mea) ... astfel ca de aici se poate sa se fi intamplat ceea ce ai spus tu
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Daca rotile se blocheaza si mergi tiris cu volanul bracat, chiar si putin, e normal sa-i fuga spatele. Spatele e mai usor decit fata si pierde aderenta mult mai usor, plus ca daca mai luam in calcul si transferul de masa spre fata... E normal ca spatele sa se blocheze primul si sa inceapa primul sa danseze.
Cu ABS nu se intimpla. Cel putin mie nu mi s-a intimplat niciodata in 4 ani, desi am pus destule frine bruste cu activare de ABS. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
127.0.0.1 |
![]()
|
![]() no saint Group: Members Posts: 155 Joined: 24 November 04 From: Bucuresti ![]() |
Din cauza asta mi s-a parut suspect: masina are ABS deci rotile n-aveau voie sa se blocheze. Nici eu n-am patit-o cand conduceam eu, dar am auzit clar scartaitul de pneuri si am simtit si masina cum incepe sa plece... mai testez, poate reusesc sa reproduc. Imi este cam mila totusi!
|
--------------------
Renault
Megane e-Tech
|
VladSoare |
![]()
|
Scirtiitul se aude si cu ABS. ABS-ul ii da drumul rotii cind simte ca se blocheaza, insa in acel moment ea deja patineaza. Si mie imi scirtiie citeodata la frine foarte violente, chiar daca simt ABS-ul lucrind. Deci scirtul nu e anormal.
Despre fuga spatelui, nu-mi pot imagina alta explicatie (presupunind ca ABS-ul a lucrat bine) decit ca transferul de masa a fost atit de puternic, incit spatele a ramas pentru citeva clipe aproape complet fara aderenta. ABS-ul o fi pulsat el cit a putut, insa daca aderenta era prea scazuta, nici el n-a putut face minuni. Sa incerci sa pui o frina pe gheata, sa vezi cum te duci sanie cu tot ABS-ul lucrind la maxim. ![]() Acum nu era gheata, insa poate un drum nu tocmai perfect, frina violenta care a aruncat aproape toata greutatea masinii spre puntea din fata, lasind spatele complet descarcat (probabil si portbagajul era gol si nu erau pasageri in spate)... Nu stiu, alta explicatie nu vad. Mai ales daca a doua oara (cind viteza mai scazuse un pic) totul a functionat normal. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
ABS detecteaza tocmai cand roata s-a blocat nu poate preintampina asta, ESP doar te-ar putea ajuta sa nu derapeze spatele.
|
-------------------- Honda Accord 2.2 i-CTDi EX
|
|
cmandrei |
![]()
|
Poate iarasi o sa ziceti ca sunt dus dar eu intreb totusi ca sunt curios ca nu stiu ... la Clio cum am eu si Vlad si altii acest abs actioneaza si pe rotile din spate sau numai pe cele din fata ? (eu stiam ca doar pe fata lucreaza)
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
cornel_t |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.174 Joined: 12 November 04 From: Bucuresti ![]() |
ABS 4 canale -toate rotile
ABS 3 canale - rotile fata plus puntea spate Te uiti la repartitor si vezi cate condcte pleaca din el si iti dai seama de care ABS ai. |
|
|
cmandrei |
![]()
|
QUOTE(cornel_t @ May 11 2005, 11:55 AM) ABS 3 canale - rotile fata plus puntea spate Daca-mi explici si asta e super. |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
127.0.0.1 |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ May 11 2005, 10:48 AM) Despre fuga spatelui, nu-mi pot imagina alta explicatie (presupunind ca ABS-ul a lucrat bine) decit ca transferul de masa a fost atit de puternic, incit spatele a ramas pentru citeva clipe aproape complet fara aderenta. [...] Acum nu era gheata, insa poate un drum nu tocmai perfect, frina violenta care a aruncat aproape toata greutatea masinii spre puntea din fata, lasind spatele complet descarcat (probabil si portbagajul era gol si nu erau pasageri in spate)... Se poate sa fi basculat putin pe puntea fata, eram doar 2 persoane si portbagajul gol. Este o explicatie plauzibila. QUOTE Nu stiu, alta explicatie nu vad. Mai ales daca a doua oara (cind viteza mai scazuse un pic) totul a functionat normal. Hm, stii cum e cand nu conduci tu, probabil am perceput fenomenul ceva mai intens si din cauza asta... s-ar putea sa fi exagerat. A doua oara a fost totul ok si au mai fost cazuri cand eu am tras frane mult mai dure si am si virat pentru a ocoli si masina a stat excelent (nu-mi inchipui ce "senzatii" au avut pasagerii). |
--------------------
Renault
Megane e-Tech
|
cornel_t |
![]()
|
Pt Andrei
Adica cate o conducta pt fiecare din rotile din fata si una singura ptr rotile din spate (puntea spate). Te uiti la repartitorul ABS si numeri conductele ce ies din el, daca sunt 3 e pe 3 canale, sa fii atent ca mai sunt si 2 conducte care intra. Din cate imi aduc aminte la ABS cu 4 canale ai 6 conducte la repartitor. Eu cred ca la Clio tau e ABS cu 4 canale. |
|
|
Dem |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 20 July 04 From: Bucuresti ![]() |
Nu vreau sa incep un topic nou dar ma deranjeaza un zgomot in habitaclu de lichid agitat intr-o incinta la frine sau demaraje.
banuiesc ca e motorina agitata din rezervor. sunt oare cusurgiu dar la alte masini cu care am mers dacia, nubira, matiz nu se aude. as putea sa am cumva apa de ploaie undeva intrata pe vreundeva in pragul carcasei. de unde e zgomotul asta de apa pleoscaita? a mai intalnit careva problema asta sau am apa la bord? |
-------------------- Clio Symbol 1,5dCI
bleumarin, full options, Sept. 2003 |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 08:12 |