Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
siriteanu |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 748 Joined: 19 May 11 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II Ph II 1.9 Dci 96KW
Dynamique 2006
-
|
|||
todhiere |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 625 Joined: 8 June 09 ![]() |
Am fost ajutat de o cunostinta, prin firma, de aici preturile.
Vreau sa intreb pe cei care au mai schimbat telescoape, protectiile se pot prinde cu ceva coliere pentru a nu se deplasa din loc, mie in pachet nu mi-a venit nimic asemanator, si nu vreau ca dupa doua saptamani de la montare sa se deplaseze. Ma gandeam la coliere speciale gen burduf planetara, ar fi bine sa pun asa ceva? |
--------------------
Renault
Laguna
2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti Renault... Jean Renault
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Nu se deplaseaza, ca se prind in partea de jos de amortizoare, vin destul de fix.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
lentzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 11 September 08 ![]() |
Am schimbat si eu amortizoare cu flanse complete si arcuri pe fata... o sa revin cu detalii. Acum am o intrebare pentru partea spate.
Amortizoarele si arcurile de pe spate sunt aceleasi la 1.6 16v cu cele de pe 1.9 hatchback ? Adica am gasit unele foarte bune la cineva care dezmembreaza masina lui si ma asigura ca sunt la fel...... Astept pareri! This post has been edited by lentzy: 24 Apr 2014, 16:55 |
--------------------
Renault
laguna II
2001, 1.6I 16v, model Expresion, GPL din fabrica
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
lentzy |
![]()
|
multumesc mars!!!
25 Apr 2014, 12:16: am vazut amortizoarele de pe masina cu 1.9 dci si au toate culoarea galben pe ele. la mine am vazut pe arcuri albastru... ce ziceti sa incerc sa vad cum sta? exista vreun alt risc decat ca suspensia sa stea prea sus sau prea jos? This post has been edited by lentzy: 25 Apr 2014, 11:16 |
--------------------
Renault
laguna II
|
|
todhiere |
![]()
|
Intrebare intrebatoare: am schimbat telescoapele si am aflat ca rulmentii si talerele pt. arc sunt praf.
Sunt nelamurit ce exact imi trebuie sa fac masina sa mearga bine, va rog care va pricepeti cat mai bine explicati-mi exact ce piese intra in ansamblul fata pt. a-l face de la zero, cu denumiri comerciale, ca sa stiu ce sa caut. Mecanicul mi-a zis de taler arc si rulment, ca alea ar fi duse, dar pe site-uri nu am gasit echivalentul in denumire, pozele sunt generice, o aiureala totala. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
Deci ansamblu amortisor este fotmat din arc plus telescop, suport de cauciuc care vine montat pe arc probabil ala este talerul, urmeaza rulment sarcina care se monteaza pe acel suport, iar peste rulment vine flansa. Toate aceste 3 componente (suport arc+rulment+flansa) se prind de telescop si tine tot ansamblul la un loc
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
- sv-07-xjr Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
todhiere |
![]()
|
Intreb pentru ca vreau sa comand piesele pe nou, si am primit urmatoarele oferte:
- poza nr. 1 tot setul cu 285 lei Boge - poza nr. 2 rulment cu inca o piesa la 85 Monroe Din motive lesne de inteles as merge pe varianta la 85 lei, dar nu stiu daca e suficient sa schimb doar cele doua piese. Mentionez ca flansa superioara cea in care se prinde ultimul surub sub capota e ok la mine pe ambele parti. Attached thumbnail(s) 957728.jpeg ( Size: 58.08k ) Number of downloads: 613 orig_fb22311.jpg ( Size: 21.35k ) Number of downloads: 584 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
aia este doar o saiba ce vezi tu sub capota. La 85 lei primesti flansa si rulment. In prima poza ai rulment+ flansa+acel suport pentru arc + o saiba si 2 surubele
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
|
|
todhiere |
![]()
|
Mersi de lamurire, poate o sa ajute si pe altcineva explicatia, acum am inteles exact despre ce e vorba.
Later edit, am gasit taler arc cu 32 lei pe unixauto, as iesi bine cu setul de 85 lei + cate un taler dinasta, atunci as rezolva problema? This post has been edited by todhiere: 5 May 2014, 18:12 Attached thumbnail(s) 00519_00519609.unk.jpeg ( Size: 14.13k ) Number of downloads: 572 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
gsalexandru |
![]()
|
In poza este saiba din capul amortizorului
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
|
|
lentzy |
![]()
|
salut!
eu am schimbat acum doua saptamani amortizoarele si arcurile pe fata kayaba plus setul complet al flansei din poza expusa de tine SNR. ideea e ca la mine in afara de rulmenti celelalte piese (flansa si suportul pentru arc + saiba de sus) erau intacte asa ca le-am schimbat degeaba.... deci urmatorul pas e sa le vand. asa ca daca te intereseaza pretul este de 150 lei pentru doua seturi fara rulmenti. This post has been edited by lentzy: 5 May 2014, 18:21 |
--------------------
Renault
laguna II
|
|
todhiere |
![]()
|
Da, asa pare, pe site totusi scrie taler arc. Cumva voi incerca sa combin cele doua seturi si sa ies mai ieftin, daca reusesc o sa postez sa explic si altora, poate ii ajuta, daca nu, le returnez pur si simplu.
Update, teapa de teapa la unixauto. talerul de arc este de fapt acea banala saiba care se vede cand ridici capota. Cam neseriosi, desi se dau mari experti in piese auto pun denumiri aiurea la piese (intentionat sau nu). This post has been edited by todhiere: 6 May 2014, 11:31 |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
todhiere |
![]()
|
In sfarsit nu mai am probleme la directie / suspensie.
Am fost din nou la mecanic, mi-am montat set complet de reparatie amortizor SNR, le-am scos la 125 lei setul. Pentru viitorii initiati care vor avea probleme cu telescoapele: - schimbati tot ce e pe acolo, adica 3 piese esentiale, flanse, rulmenti, talere - saibele superioare sunt cea de-a patra piesa, cele care se vad cand ridici capota, dar de obicei acelea duc mult si bine, oricum daca le luati la set e bine sa le puneti noi - la mine problema majora au fost talerele / suportii de arc ( mancati pana dincolo de rugina ) si rulmentii dezmembrati si cu bile sarite, daca mai mergeam mult asa riscam sa imi sara telescopul si sa se sprijine in capota - flansele sunt cele mai rezistente piese, la mine nu erau duse, desi sunt sanse mari sa fi ramas cele originale din fabrica |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
De unde ai luat setul complet la 125 ron?
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
todhiere |
![]()
|
Mi s-au stricat bucsele trapez si mi s-a ridicat telescopul pe capota. Care sunt efectele, poate fi stricat telescopul sau flansa iremediabil? Telescopul nu e curs.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
mars |
![]()
|
Nu vad legatura dintre ele. Bucsele alea probabil ca bat, dar treaba cu amortizorul suna a flanse. Dar fiind noi, e ciudat.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
todhiere |
![]()
|
Intr-adevar, am avut flansa rupta, a fost practic distrus filetul ei unde intra telescopul, din cauza unei gropi nasoale ce am prins-o in Arieseni in urma cu 3 sapt.
Era span peste tot si telescopul trecuse de tot prin flansa. Am inlocuit-o cu cea veche, noroc ca le-am pastrat, ele inca par bune. Telescopul nu a patit nimic. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Apropo, cine a schimbat amortizoarele, voi ati remarcat ca amortizorul vechi e mai gros decat cel nou?La mine nu se mai pupa aparatorile de noroi de pe amortizoare, sunt mai largi si stau aiurea acum
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
mars |
![]()
|
Pai trebuia sa le schimbi si pe alea. Cele vechi sunt deja rigide si vor produce zgomote, plus ca nu prea e bine sa intre praf (ca de praf apara, in primul rand). Alea trebuie sa stea fixe pe corpul amortizorului si sa inchida si sus, in flansa. Manopera o sa te coste acum mai mult ca piesele, ca trebuie scoase amortizoarele, decomprimate arcurile etc.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Mars "tehnologia" a mai evoluat.....acum sunt burdufe care se monteaza fara demontare prin prindere tip clip!
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Pai idiotul care le-a montat nu s-a uitat...si cand le-am vazut era deja prea tarziu.Da nu inteleg de ce sunt mai groase amortizoarele vechi decat cele noi.
De schimbat o sa la schimb in perioada urmatoare ca am prins o oferta la flanse complete (250 ron/2 bucati de pe olx) noi noute Sachs si tot atunci o sa schimb si aparatorile de praf.Pana atunci am incropit ceva acolo astfel incat sa stea fixe pe amortizor si sa fie intinse pana in flanse. Asa se intampla cand lasi pe altii sa umble la masina.Tura asta mi-am luat presa de arcuri si le fac cu mana mea. |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
mars |
![]()
|
Pai vezi sa iei kit de protectii tot de aceeasi marca (KYB?). Si eu le-am schimbat pe alea originale si cele KYB (pe ulei) sunt mai subtiri.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Da, sunt KYB pe ulei si sunt ceva mai subtiri.Ala vechi arata ca cel din atasament.Nu stiu de ce e asa, vad ca pe site-uri e pus pe Renault Espace.Numai Renault la poate incurca in asa mare fel.
M-am uitat pe net acum si astia pe 1.9dci facelift au pus amortizoarele pe care le gasesti pe espace 3.0dci. Acum stau si ma gandesc, nu cumva amortizoarele de pe espace au tija ceva mai lunga?si ceva mai groasa?Tare imi pare rau ca nu mai am amortizoarele alea vechi, le-am lasat la service.Daca si arcul e ceva mai lung, atunci de aia aud o bataie cand trec peste denivelari, probabil amortizorul isi atinge cursa maxima. Mars, tu ai schimbat si arcurile?si la tine amortizoarele erau ceva mai groase?eu le-am testat pe ale mele cand le-am dat jos de pe masina si daca apasam pe ele reveneau singure sus, pe cand astea pe ulei nu revin ci tre sa le tragi. Amestecatura ca in curtea lu' Renault mai rar gasesti. This post has been edited by ady_vasiloiu: 7 Dec 2014, 23:03 Attached thumbnail(s) 1378264.jpg ( Size: 42.88k ) Number of downloads: 231 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Si eu am schimbat amortizoarele pe fata, intr-adevar cele noi sunt mai subtiri. Protectiile s-au potrivit insa, agata destul de bine in buza amortizorului nou. Le-am refolosit pt ca nu erau crapate/rupte.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Ce tip de amortizoare ai cumparat?KYB pe ulei?protectiile sunt ca cele de la mine din poza?ai reusit sa masori amortizoarele inainte sa le schimbi?adica sunt la fel de lungi?Ai schimbat si flansele?
Scuze ca te intreb atatea chestii dar de cand am schimbat amortizoarele(poate era si inainte) am o bataie nu cand iau un limitator de viteza ci cand cade roata de pe el si ma gandeam la cursa amortizorului. Eu am cumparat KYB 633717 - asta e versiunea pe ulei.Aveti idee ce ar putea sa bata doar atunci cand iau gropi mari?se aude ca si un pivot dar nu e pivot ca I-am schimbat recent si I-am si verificat.E posibil ca bieleta antiruliu sa faca asemenea zgomot? LE:daca am schimbat amortizoarele PDG cu altele NON-PDG nu cumva trebuie sa schimb si bieletele antiruliu?Ma gandesc ca suportul de pe amortizor este mai jos la ala PDG si mai sus la cele NON-PDG de aici si intrebarea. Am atasat si poze in care se vede ca la cele pdg talerul e mai jos, implicit si bieleta mai scurta. This post has been edited by ady_vasiloiu: 8 Dec 2014, 09:59 Attached thumbnail(s) PDG.png ( Size: 61.94k ) Number of downloads: 73 NonPDG.png ( Size: 91.31k ) Number of downloads: 68 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Am schimbat tot, am luat KYB pe ulei, flanse lemforder, rulmenti nushcum (am uitat, scuze). Amortizoarele noi sunt mai subtiri si putin mai scurte cand sunt detensionate, masina insa sta la fel si nu am nici un fel de zgomote suspecte.
Am avut ceva indoieli si am intrebat si eu in stanga si in dreapta, dar nu sunt probleme. Le am pe masina de 9 luni, ~12000 km, se comporta bine. Tot atunci am schimbat si bieletele antiruliu.. le-am luat tot pe cod, lemforder. Totul s-a inchegat perfect. Am refolosit protectiile originale, singurul punct negativ este ca atunci cand masina e ridicata si amortizorul e destins protectia sare de pe amortizor, dar se aseaza la loc dupa ce las masina jos. This post has been edited by Aco: 8 Dec 2014, 16:09 |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
Ai idee ce marime au bieletele antiruliu?Eu am le-am masurat pe ale mele si par sa aiba 280 si ceva de mm.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
mars |
![]()
|
Nu mai insista cu amortizoarele, sunt bune, vezi tabelul pus de mine mai sus. Nu conteaza ca sunt aceleasi pe 1.6 si 3.0. Nici bieletele nu difera, sunt la fel, indiferent ca masina are sau nu PDG, numai arcurile difera. Treaba cu bieletele mai scurte e valabila la Megane.
La fel am patit si eu: intai amortizoare, apoi flanse, ca bateau cele vechi, apoi aparatorile alea nenorocite - de trei ori manopera pana le-am dat de cap. Bingo! Ai nimerit cu masuratoarea: http://www.epiesa.ro/bieleta-antiruliu-ren...3/subcat-10690/ This post has been edited by mars: 8 Dec 2014, 22:24 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 05:31 |