Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
renodood |
![]()
|
||
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
|
|||
Cheluu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 138 Joined: 27 May 11 ![]() |
Incearca sa le cauti pe Unix sau Autokarma acolo iti cer mai multe date despre masina si apoi compari cu ce ai gasit tu, poate o rezolvi asa. Eu le-am luat de pe forum sh, de la nightwolf dar nu imi aduc aminte sa fi masurat ceva . Ideea e ca s-au potrivit si au fost ok. Oricum preturile pentru kit-urile astea complete sunt destul de piperate mai ales daca mai sunt si de "firma".
|
--------------------
Renault
Laguna II 1.9 dCi 88 kW/120 cp
2004
|
|
renodood |
![]()
|
![]() Sofer dement Group: Members Posts: 1.988 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Autokarma mi-a oferit un pret cu mult mai mare decat cel din linkul de deasupra, iar la Unix nu gasesc decat 'Kit protectie amortizor', care pare a fi doar un burduf, nici vorba de flansa, rulment si alte necesare...
In schimb, vad ca se pot scoate toate 4 amortizoarele, KYB, in sub 800, ceea ce e bine. |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
MariusRZR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 716 Joined: 22 May 10 ![]() |
Am schimbat astazi amortizoarele pe spate. Aveam Sachs Supertouring si am pus niste.......optimal pe ulei ( erau ieftine)
Deci nu mai troncane, dar ma asteptam sa fie ceva mai moale masina. Pai de unde, n-o sa fac niciodata pietre la rinichi cu ea. |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
Ai scapat de o grija !
![]() ![]() |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
La voi face balans stanga-dreapta masina atunci cand stationati la semafor si trece alta masina cu viteza pe langa voi?mie mi se pare ca se cam balanseaza in partea din spate.Cu alte masini nu simteam treaba asta.O fi din cauza faptului ca am PDG si e mai inalta si intra vantul sub ea?
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
MariusRZR |
![]()
|
Se intampla si la mine dar putin.
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
renodood |
![]()
|
QUOTE(MariusRZR @ 18 May 2015, 03:05) Am schimbat astazi amortizoarele pe spate. Aveam Sachs Supertouring si am pus niste.......optimal pe ulei ( erau ieftine) Deci nu mai troncane, dar ma asteptam sa fie ceva mai moale masina. Pai de unde, n-o sa fac niciodata pietre la rinichi cu ea. Din ce am vazut, Optimal sunt printre cele mai ieftine. Esti multumit de ele? |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
MariusRZR |
![]()
|
Sa stii ca isi fac treaba. Masina mea a fost mereu incredibil de rigida, dar fata de cele care le aveam, se simte o imbunatatire la denivelari. Nu mai troncane pe spate.
Dar tot rigida e. Cred ca am arcurile tari ca altfel nu-mi explic. Simt orice denivelare. E greu de explicat, dar parca loganul unui prieten trece altfel peste denivelari. Am facut niste teste incercand sa trec peste o scandura de lemn cu o grosime de cam 1.5 CM. Loganul abia se ridica de bot cand treceai peste ea la viteza, pe cand a mea e cam ca la caruta. Se ridica 1.5 CM, cade 1.5 CM fara sa amortizeze nimic. Doar ca acum caruta nu mai troncane. Lucky me Presiunea in pneuri era aprox la fel This post has been edited by MariusRZR: 18 May 2015, 21:30 |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
renodood |
![]()
|
Inseamna ca sunt mult mai rigide decat ar fi normal pentru nivelul de confort al masinii. Banuiesc ca ramane doar sa te obisnuiesti cu caracterul mai rigid (si oarecum mai stabil
![]() This post has been edited by renodood: 18 May 2015, 21:40 |
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
MariusRZR |
![]()
|
Dar rigiditatea vine din amortizoare sau arcuri? Dupa comportamentul masini, as spune ca arcurile sunt de vina. Sunt prea tari.
|
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
renodood |
![]()
|
Din arcuri mai mult, arcurile inmagazineaza energia impactului iar amortizoarele iti reduc din oscilatia de dupa disipand respectiva energie. Practic, daca arcurile nu inmagazineaza mult, nici amortizoarele nu au ce lucra.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
MariusRZR |
![]()
|
Asta asa e. Poate fostul proprietar a pus arcuri mai tari pe ea. De Break probabil.
O sa le schimb si pe alea in curand si revin cu impresii:) |
--------------------
Renault
Laguna
1.9 dCI
|
|
Alexul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 10 October 13 From: Bucuresti ![]() |
Nu arcurile fac masina rigida...ma refer la arcurile stok, nu sport etc. Cum balanseaza o masina fara amortiozare de nici nu pot sa ti pe sosea?
Eu cand am pus amortizoare noi KYB pe fata acum 1 saptamana...masina practic sarea de bot si lansa din anvelope...asa de tari erau ! Oricum, eu am laguna 1...dar este cam aceasi suspensie...si a mea este foarte rigida ! |
--------------------
Renault
Laguna
1998 - GPL Tomasetto Stag 4 Q-box
|
|
renodood |
![]()
|
Pai, daca ai amortizoarele curse sau duse de tot, normal ca nu isi vor face treaba si nu vor opune rezistenta jocului normal al arcurilor, deci masina va oscila aiurea. Tin minte cand aveam terminate amortizoarele spate care erau pe masina cand am luat-o ca daca apasam spatele fara efort, masina intra in balans de 2-3 ori. Sa nu mai zic ca in mers aveam senzatia ca se rastoarna masina...
|
--------------------
Renault
Laguna 2 Grandtour
|
|
bflorinwolf |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 162 Joined: 6 November 10 ![]() |
Salutare.
Am o mare problema la amortizoarele de pe spate. Nu reusesc sub nici o forma sa le scot din partea de jos. Am incalzit, am batut, am tras de ele...., degeaba. O solutie? 😢 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012, 2.0 dci, 150 cp
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Insista cu lampa si apoi bate in ele serios.
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
bflorinwolf |
![]()
|
Crede-ma ca insint de vreo 2 ore
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012, 2.0 dci, 150 cp
|
|
RENO SS DPR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 25 February 11 ![]() |
tocmai le-am schimbat si eu. greu. Pune flacara in zona camasii, da si cu degripant. Scoate amortizorul de pe bucsa, taie bucsa de cauciuc cu un cutter, ceva, ca sa poti mai apoi sa lovesti ca lumea cu ciocanul in camasa aia, din mai multe directii. Mai poti sa incerci cu un cleste mox (tot pe camasa) si sa rotesti intr-o parte si-n alta. dar, incalzeste bine. e un chin, dar ies. Nu uita sa pui vaselina pe camasa celor noi inainte de montare.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
2007 No religion ! ONLY God !!!
|
|
bflorinwolf |
![]()
|
RENO, tot ceea ce ai spus, am facut si eu. NIMIC. Maine o sa vada un medic autorizat. Asta e.... E singura problema care mi-a pus capac pana acum la o masina.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2012, 2.0 dci, 150 cp
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Presa?
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
RENO SS DPR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 25 February 11 ![]() |
QUOTE(bflorinwolf @ 23 Nov 2015, 17:58) RENO, tot ceea ce ai spus, am facut si eu. NIMIC. Maine o sa vada un medic autorizat. Asta e.... E singura problema care mi-a pus capac pana acum la o masina. eu iti spun ca daca incalzesti bine, dar BINE, o sa iasa. rugina se duce si apoi iese la un ciocan. Asta e motivul PRINCIPAL pentru care nu ies: s-au "sudat" prin rugina. Arde-o BINE. Si eu m-am chinuit mult. Foarte mult. Si apoi am ars mai mult. si iar am ars. Mai bagam si degripant (nu wd 40). |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
2007 No religion ! ONLY God !!!
|
|
bflorinwolf |
![]()
|
Am aaaarrrrssss, am bagaaaaattttt de toateee. I-am dat cu ciocanu de naiba la luat
![]() 23 Nov 2015, 20:35: Nenea doctorul m-a informat ca ma ajunge 120 lei schimbarea amortizoarelor pe spate ![]() 23 Nov 2015, 20:35: E clar. Maine ma apuc de bocanit iar ![]() This post has been edited by bflorinwolf: 23 Nov 2015, 20:35 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2012, 2.0 dci, 150 cp
|
|
alupsa74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 29 June 11 From: Alba Iulia ![]() |
Salut , pentru cei care ati schimbat deja amortizoarele fata , ati gasit cumva un amortizor complet echipat cu burduf , flansa , rulment , etc. care sa fie pus direct pe masina sau se cumpara separat ??
Daca nu sint impreuna , oblgatoriu sa fie de acelasi producator ?? Multumesc |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Separat.Da ce ti se pare atat de greu sa le imperechezi?nu e obligatoriu sa fie aceeasi firma, eu am amortizoare KYB cu flanse sachs si aparatoare de noroi Monroe.
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
alupsa74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 179 Joined: 29 June 11 From: Alba Iulia ![]() |
OK
Ideal ar fii ca amindoua sa fie premium. Ce ati recomanda , amortizorul sa fie premiun sau chitul cu flansa,rulment ?? Ma gindeam la Kyb , Sachs , Meyle , Hutchinson. |
--------------------
Renault
Laguna II 2001 Initiale
1.8 16v
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Eu as lua KYB tot setul (asa am si luat acum doi ani).
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
Kyb mi-a pus si mie Mircea, pe la approx 200.000km, masina acum avand approx. 250.000
Atunci imediat am simtit o imbunatatirea a comportamentului pe viraje. Intre timp nu am mai simtit nimic, adica uzura, daca a aparut, a aparut prgresiv si nu am sesizat nimic. Cea mai mare diferenta pe care am simtit-o a fost cand am trecut de la 205/55/16 la 225/45/17. Conteaza incomparabil mai mult decat amortizoarele. SI am pus Kyb ulei pe fata (pt confort), si Kyb gaz pe spate (singurele) Alea de fabrica tot Kyb au fost. Decizia de a schimba tot e una foarte inteleapta, platesti o singura data manopera si pui tot nou. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Corect! Dar tu ai avut PDG? Parca nu... Ca, daca da, ai uitat de arcuri.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu am luat amortizoare pe gaz bitub de la bilstein iar arcuri de la kyb ... Diferenta se simte clar, dar totusi pe viitor parca as lua niste arcuri eibach. Nu stiu cum trebuie sa fie laguna, dar suspensia e "moale" adica foarte buna la drum lung, am facut cu suspenia cam 15000 km, nu ma pot plange deloc, sta foarte bine in curbe dar cred ca se poate si mai bine.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 10:05 |