Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
Katoxy1979 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 16 November 12 From: PETROSANI ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
LAGUNA
2002
- HD-10-GGE Laguna 2002, PRIVILEGE, 120 cp, 1.9 DCI.
|
|||
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
nu exista pe spate cu ulei..ulei fata spate gaz
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
|
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
iuli23 |
![]()
|
![]() you have to scream if you wanna go faster Group: Members Posts: 1.057 Joined: 11 April 12 From: Bucuresti ![]() |
sa fie de masline ca alea-s bune
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 1.244 Joined: 25 November 09 From: Focsani ![]() |
extravirgin !
![]() |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
Katoxy1979 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 16 November 12 From: PETROSANI ![]() |
![]() De ce spuneti ca nu sunt pe ulei pe spate ? |
--------------------
RENAULT
LAGUNA
2002
|
|
iuli23 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 1.9 dci hatchback
- B-CFX
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
La 45000km m-am dus in service si pe rampa am observat ca amortizorul dreapta spate era umed. Daca sunt exclusiv cu gaz pe spate ce era cu acea scurgere? Cand am cumparat am optat pentru gaz, parca erau si pe ulei.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
sudoarea amortizorului, de la efort moncher
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Bine bine dar doar la al' de pe dreapta? Ceva lichid era acolo.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Toate amortizoarele au ulei. Cele cu gaz, au intr-adevar si gaz, dar in loc de aer. Deci, si astea pe gaz curg (ulei, de buna seama). Diferenta e in camera de gaz, unde poate fi aer sau gaz presurizat.
http://www.bilstein.de/en-uk/technology/basic-know-how/ http://www.bilstein.ro/produse/amortizoare.html Attached thumbnail(s) shock_absorber_gas.jpg ( Size: 82.11k ) Number of downloads: 504 shock_absorber_oil.jpg ( Size: 56.72k ) Number of downloads: 542 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
boeru_laurentiu |
![]()
|
Deci se facu lumina !!!
Colegul mars ne-a scapat de o lunga polemica ![]() This post has been edited by boeru_laurentiu: 31 Mar 2014, 20:32 |
--------------------
renault
latitude
2011, 173 cp , automată
|
|
Katoxy1979 |
![]()
|
Respect.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA
2002
|
|
todhiere |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 625 Joined: 8 June 09 ![]() |
Maine cred ca primesc si eu comanda pt. 2 amortizoare fata pe gaz Kayaba, mansoane de protectie tot Kayaba, si 2 pivoti Febi, pt. ca in urma vizitei la mecanic s-a constatat ca pivotii sunt varza.
O sa revin cu impresii pentru cei care au in plan inlocuirea de telescoape. Eu le am pe ambele curse, unul e varza rau, celalalt telescop se mai tine, dar am zis ca daca tot platesc manopera nu fac munca pe jumatate si le schimb pe ambele. |
--------------------
Renault
Laguna
2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti Renault... Jean Renault
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
Eu am pus telescoape noi kyb pe ulei + arcuri kyb noi, flanse si rulmenti noi, capete de bara lemforder si pivoti (pivotii am luat ceva mai ieftin pentru ca am de gand sa schimb in curand basculele complete). Dupa toate astea am mai ramas doar cu trosnitul plasticelor din interior, care va disparea si acesta odata cu venirea caldurii cand o sa-mi fac curaj sa anihilez orice intrus. Chiar si cu jantele de 17'' se comporta ok la strazile din orasul meu, strazi cat de cat ok. As avea curaj sa incerc si jante de 18 dar nu ma tine buzunarul
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
- sv-07-xjr Reparatii chei/carduri auto - 0742978558
|
|
todhiere |
![]()
|
Intrebare de noob: pe toate siteurile de piese online gen autokarma.ro apare scris ca amortizoarele fata se vand la ansamblu amortizor+arc. Asta inseamna ca amortizoarele fata noi se vand numai cu arcuri incluse, sau am inteles eu gresit?
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Ai inteles gresit.Se vand separat.Incearca si epiesa.ro sau mister-auto.ro (in general sunt mai ieftine decat autokarma)
|
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
todhiere |
![]()
|
De gasit am gasit, kayaba noi la pret de dezmembrari aproape, dupa cum am scris mai sus. Era doar o nelamurire a mea, de ce scrie ansamblu amortizor-arc.
|
--------------------
Renault
Laguna
|
|
gsalexandru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.417 Joined: 8 November 09 From: Romania-Suceava ![]() |
Si eu am crezut ca sunt set, dar explicatia celor de la autokarma a fost in felul urmator:
Se spune ansamblu amortizor-arc pentru ca arcul se poate monta pe amortizor (am ras la telefon si le-am spus ca asta e o strategie de abureala), trecand cu vederea le-am spus sa-mi puna si arcuri pe langa ansamblu amortizor-arc |
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
|
|
PuscasMarin |
![]()
|
![]() Membru cotizant Group: Members Posts: 398 Joined: 26 February 08 From: Brasov ![]() |
si eu ma pregatesc sa schimb amortizoarele pe fata inclusiv flansele care fac zgomot de zici ca acum se rup, la virajul pe loc.
Aveti ceva recomndari producator din ce-am vazut eu sunt mai scumpe ca amortizoarele. ![]() sau se pot repara ? @todihere ce preturi ai gasit pt kyb ? |
--------------------
Renault
Laguna Expression Grandtour 1.9 dci
2004 F9Q670
|
|
todhiere |
![]()
|
210 lei buc. pe gaz, + 40 mansonul, dar sunt preturi preferentiale
![]() Eu as incerca in locul tau niste dezmembratori de incredere si sa iau acele flanse cu rulmenti sh, dar originale si in stare buna. As merge pe mana celor ca nnightwolf sau radocanu, fara a ma limita doar la ei doi. Sau un parc de dezmembrari mai de pretentii unde piesele se dau de pe raft si ai garantie. E o idee, s-ar putea sa fie buna, sau nu. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
lentzy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 11 September 08 ![]() |
Paste fericit tuturor!
gsalexandru am inteles ca ai cumparat amortizoare si arcuri de la autokarma. spune-mi si mie te rog cat au costat pe fata amortizoarele, flansele cu tot ce trebuie si arcurile. ai luat toate reperele ca in poza asta? mie mi s-a rupt un arc pe dreapta fata si a frecat de cauciuc, pe care l-a si distrus dealtfel, asa ca maine trebuie sa comand arcuri si amortizoare. numai ca nu stiu exact ce repere sunt acolo la flansa aia. This post has been edited by lentzy: 21 Apr 2014, 12:44 Attached thumbnail(s) aaaa.png ( Size: 724.57k ) Number of downloads: 322 |
--------------------
Renault
laguna II
2001, 1.6I 16v, model Expresion, GPL din fabrica
|
|
gsalexandru |
![]()
|
Amortizoarele kyb fata ulei si arcurile kyb au costat aproape 800lei cu tot cu transport. Rulmenti si flanse am luat apoi de la un magazin din oras, iar acei ''suporti'' de cauciuc care nu stiu cum se numesc, i-am primit ca donatie. Oricum daca vrei sa schimbi tot ce tine de flanse, trebuie sa cumperi tot ce este in poza postata de tine
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
|
|
todhiere |
![]()
|
Ca sa faci suspensia si directia perfecte si ca noi la o masina, iti trebuie o caruta de bani, si nu doar la Laguna. Sunt convins ca merita pe deplin, insa in calcul intra cati bani ai si cat vrei sa tii de masina.
Mi-ar fi placut sa pot schimba si arcurile, toate cele 4 telescoape sa fie noi, si bucsile punte spate, care din pacate iara bat in draci. Dar cum am alte prioritati si trebuie sa schimb si uleiul, m-am limitat la esential. Diseara primesc piesele, maine la prima ora merg la montaj. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
seba2010 |
![]()
|
Permanent incepator Group: Members Posts: 106 Joined: 2 March 11 From: Galati ![]() |
Salut,
Intrebare : Daca vreau sa schimb doar falnsele si rulmentul de la amortizoarele fata, am nevoie de presa pentru arc? Din ce am inteles, nu e nevoie, pentru ca odata ridicata masina pe cric, arcul se destinde, iar flansa si rulmentul vin oarecum separat de angrenajul arcului cu amoritizorul. Voi ce parere aveti? |
--------------------
Renault
Laguna II
2005, 1.9dci, 110CP, Expression, F9Q674, Facelift
|
|
todhiere |
![]()
|
Laguna a primit niste cadouri azi:
- 2 x telescoape kayaba fata gaz - 2 x manson/protectie telescop tot kayaba ( poate sunt alt producator dar apare kayaba pe comanda ) - 5 litri ulei Elf td 10w40 + filtru de ulei mann - 2 x pivot directie febi Cost total 630 lei fara manopera, maine la prima ora merg la montaj. |
--------------------
Renault
Laguna
|
|
gsalexandru |
![]()
|
obligatoriu trebuie presa arc daca vrei sa schimbi flansele amortizoarelor
|
--------------------
renault
laguna 2
2001 1.9 dci expression
|
|
mars |
![]()
|
QUOTE(seba2010 @ 22 Apr 2014, 12:20) Daca vreau sa schimb doar falnsele si rulmentul de la amortizoarele fata, am nevoie de presa pentru arc? Din ce am inteles, nu e nevoie, pentru ca odata ridicata masina pe cric, arcul se destinde, iar flansa si rulmentul vin oarecum separat de angrenajul arcului cu amoritizorul. Arcul e comprimat de flansa, pe corpul amortizorului. Fara presa, iese prin tavan! In service nici nu te lasa sa asisti la operatiune, decat de la departare. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 07:54 |