Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
cdadan |
![]()
|
||
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|||
VRS_80 |
![]()
|
![]() In the air tonight Group: Members Posts: 869 Joined: 13 January 10 From: Bucuresti ![]() |
Da, ok fara Sachs si Boge(cu toate ca si aici se poate face o combinatie accepatbila pt. comfort-performanta-fiabilitate) dar sunt si alte firme mai bune de amortizoare chiar si decat Kayaba OEM.Recomand cu cea mai mare placere KONI.Sunt peste orice altceva am incercat vreodata.Adevarat sunt mai scumpe chiar si decat Kayaba dar nu le schimbi mereu.(au garantie 4-5 ani in limita parca la 100k de km).Le am de 3 ani si sunt ca in prima zi( am facut cam 50k km de atunci).Firme bune mai sunt si altele SUPRA,Monroe,Gabriel.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001/1.9dci 120cp Dynamique SQ ADDICTED-Alpine 9835r,Helix P400 Precision,DLS A6,JL 13w6,Mac audio cfx 2.13,Conectica Stinger si Rockford Fosgate,Insonorizare Second Skin.
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Recomand Kayaba, sunt foarte multumit de ele. Nu recomand Monroe, am avut inainte si dupa 1 an amandoua au cedat, le-am inlocuit pe garantie si din nou au cedat. Ultima oara m-am si certat cu cei de la magazin pentru ca nu vroiau sa plateasca ei interventia service de demontare si montare. Asa ca am renuntat si mi-am montat Kayaba, gaz+ulei la 300 de lei bucata.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
Am sunat la mai multi importatori si distribuitori de piese auto (cei mari) si:
- pe fata am gasit Kayaba si pe gaz, si pe ulei - pe spate am gasit doar Kayaba pe gaz Mai mult de atat, pe spate nu au nici macar cod de produs pentru Kayaba pe ulei. Nu au avut niciodata ... Am trimis de dimineata un e-mail la Cobalcescu (astia de obicei erau foarte rapizi), sa le cer o cotatie de pret, insa nu mi-au raspuns. Sunt curios ce spun ei ca ar fi originale, pe spate. Gaz sau ulei. Ca o picanterie: la un distribuitor am gasit amortizoare fata atat Kayaba pe ulei, cat si "originale" Renault. Adica acelasi lucru, difera doar ambalajul. Cele originale erau cu 58% mai scumpe. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
VRS_80 |
![]()
|
![]() In the air tonight Group: Members Posts: 869 Joined: 13 January 10 From: Bucuresti ![]() |
Daca vrei ceva adevarat cauta KONI
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2001/1.9dci 120cp Dynamique SQ ADDICTED-Alpine 9835r,Helix P400 Precision,DLS A6,JL 13w6,Mac audio cfx 2.13,Conectica Stinger si Rockford Fosgate,Insonorizare Second Skin.
|
|
cdadan |
![]()
|
Sunt dezamagit. Acum am ajuns de la un test de amortizoare, iar rezultatul:
st fata 86% dr fata 85% st spate 75% dr spate 80% De ce sunt dezamagit? Amortizoarele sunt bune. Chiar spre foarte bune. Speram ca sunt varza, ca dupa ce le inlocuiesc masina se va comporta altfel, va lua gropile mai fin. Vise desarte. Dupa parerea mea, Laguna se comporta mai rau decat un Clio Symbol pe drumuri proaste. Scutura mai tare si e mai zgomotoasa. Clio se comporta foarte bine in aceste situatii. Amortizoarele erau singurele neverificate. Am fost de doua ori la mecanici care au ridicat-o, controlat toate articulatiile, cautat si in fund ... nimic. Verdict de fiecare data: nu sunt jocuri pe nicaieri, e foarte solida. Suspension failed. Din fabricatie. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
ardelut |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 21 September 08 ![]() |
Mașina e cumva cumpărată de nouă din Ro , echipată eventual cu pachet drumuri grele ?
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- MS 07 NAT
2004 , Expression , 1,9 dCi 79 kw
|
|
cdadan |
![]()
|
Yep, are PDG.
Un coleg de forum care lucreaza pe la Reno a verificat treaba cu PDG-ul, pe Laguna sunt un singur tip de amortizoare si 7 tipuri de arcuri. PDG = arcuri mai inalte si scut metalic. Doar atat. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
bursul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 5 October 09 ![]() |
care flanse pt amortizoare sint mai bune,feby sau swag ?
multumesc ! |
--------------------
renault
laguna
2002/break
|
|
PMG_tr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 737 Joined: 14 January 09 From: Turnu Magurele ![]() |
la unele produse apare feby/swag...asa ca..
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1,9 DCI 74kw
- TR-04-CWY
2003 expresion NU FURA! Guvernul uraste concurenta!
|
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
Salut!
Sunt nou pe forum desi am o laguna 2 de ceva timp. Se pare ca a venit vremea sa inlocuiesc amortizoarele spate si as dori sa stiu daca pot monta unele care echipeaza in prezent laguna 3 (cu tot cu arcuri). Am observat ca laguna 3 are o postura mai buna pe sosea, nu se comporta ca o barca si este mai inalta. Multumesc ! |
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
- PH-XX-XXX
2004 Expression
|
|
VRS_80 |
![]()
|
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
sserban22 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 381 Joined: 1 August 09 ![]() |
L3 are nu are punte spate independenta, e la fel ca si la L2 .
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
b91viy |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 118 Joined: 27 September 08 ![]() |
Salut ...am si eu o intrebare pt cei ce au schimbat amortiozarele fata...eu a trebuit sa schimb amortiozarele fata din cauza unuia care sa strambat la o groapa mai serioasa
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
- b91viy
2001/dinamique
|
|
VRS_80 |
![]()
|
L3 are nu are punte spate independenta, e la fel ca si la L2 . ? Incredibil, daca e adevarat 100% ce spui mi se pare o tampenie.Majoritatea constructorilor au renuntat la acesta arhitectura depasita din clasa D.In legatura cu amortizoarele Bilstein gas mi se par bune si in functie de clasa aleasa chiar sportive(B...ce numar au? sunt galbene ?) insa se vor gasi multi sa le blameze.
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
|
sserban22 |
![]()
|
arunca un ochi pe forumul L 3 , si o sa te convingi, nu au schimbat puntea , e tot punte H., fixa.
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
b91viy |
![]()
|
Nu sunt cele galbene...sunt cele normale negre...cele inlocuite erau monroe pe ulei si sa spun drept nu se simte nik schimbat....e tot la fel de rigida...perfecta pt drumuri lungi...destul de incomfortabila pt bucuresti
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
- b91viy
2001/dinamique
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Bilstein face componente si chiar unele modele de amortizoare la Sibiu, in cadrul fabricii Compa. Cred ca mai multe nu mai trebuie sa spun.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
cdadan |
![]()
|
Daca ai ceva de spus, spune!
Eu nu inghit vrajala cu subanteles, ca orice e facut in ro e de qaqat. |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
jordi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.185 Joined: 25 March 10 From: Ploiesti ![]() |
Salut ! Multumesc pentru promptitudine si idei. Nu am glumit cu montarea amortizoarelor de pe L3, gandindu-ma ca orice constructor responsabil inlatura carentele modelelor anterioare.
Am o oferta tentanta de amortizoare spate de L3 originale si am vrut sa ma edific. Intre timp am verificat si catalogul Kayaba si am constatat ca pentru puntea spate a L2 varianta oferita de amotizor este Gas A Just, iar pentru L3 Excel-G. Cred ca voi ramane la Kayaba. |
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
- PH-XX-XXX
2004 Expression
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
sserban22 |
![]()
|
Cred ca ar trb sa verifici dc amortizoarele au aceleasi dimensiuni la prinderi, fiind vb de generatii diferite ala Lagunei.Si poate spui si la ce pret le-ai gasit/.
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
jordi |
![]()
|
Salut! Cu amortizoarele am lamurit-o, dar cu arcurile cum ramane.... (se potrivesc de la L3 la L2) ? Multumesc.
|
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
- PH-XX-XXX
2004 Expression
|
|
sserban22 |
![]()
|
Aveti idee dc merg si amortizoare de la alte marci mai ieftine, in afara de Monroe, care cica ar fi puse din fabrica pe L2. Cred ca niste amortizoare mai tari ar face ca masina sa aiba o suspensie mai ferma , cum iti dai seama care sint, au un indice , ceva de genul asta?
|
--------------------
Megane sedan
1.6 sce
2016
|
|
jordi |
![]()
|
Din fabrica L2 vine echipata cu amortizoare Kayaba. Eu am gasit Kayaba Gas A Just (pentru spate) la 270 lei bucata. Daca mai caut gasesc si mai jos.
O alta cauza a troncanitului spate ar putea fi faptul ca bucsa din cauciuc prin care trece surubul de prindere al amortizorului in partea superioara este dusa si amortizorul in loc sa lucreze vibreza si bate. Dupa ce verific cu certitudine revin. Salut! |
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
- PH-XX-XXX
2004 Expression
|
|
bursul |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 5 October 09 ![]() |
Dilema :
kayaba-240 +kit 168 sau bilstein -182 ??? Cum vi se par preturile ? Bilstein am avut avut la cielo si am fost mutumit de ele. |
--------------------
renault
laguna
2002/break
|
|
Predator3 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 11 August 07 ![]() |
Salutare!
Stiti cumva unde mi pot testa amortizoarele si tot ce tine de directie prin Mangalia sau Constanta!? Multumesc anticipat. L.E.Nimeni!? This post has been edited by Predator3: 31 Mar 2010, 12:41 |
--------------------
Renault
Laguna
- CT 22 EVN
1.9Dci 2005 Authentique
|
|
b91viy |
![]()
|
Bursul...cu bilstein am inlocuit si eu amortizoarele fata...sper ca despre ele vorbeai..eu le-am gasit un pic sub 180 de lei si 170 flansa +rulment SWAG....si sunt ok ....nu toata lumea are o parere buna despre bilstein dar la pretul ala.....initial am vrut monroe reflex dar m-am razgandit pt ca amotiozoarele spate pe care le-am inlocuit acum 1 an cu monroe le-am verificat si par a fi curse si ca sa zic asa m-am lecuit si de monroe
|
--------------------
Renault
Laguna 2
- b91viy
2001/dinamique
|
|
65tly |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 12 April 06 ![]() |
Salut,
Am facut o verificare tehnica a masinii mele in Service. La solicitarea mea expresa, din cauza troncaniturilor - mai ales pe spate, au verificat, normal, suspensia. Mi-au zis ca bucsele din capatul amortizoarelor sunt duse si ca trebuie sa schimb amortizoarele deoarece acele bucse nu se pot inlocui separat. Asa sa fie? |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2
2002 1.9 dCi Dynamique
|
|
jordi |
![]()
|
Salut! Aceleasi simpoteme le are si a mea.... Dupa cum ai vazut mai sus cauza este tot bucsa din capul amortizorului care se pare ca nu se schimba, decat odata cu amortizorul. Amortizoarele nu sunt curse, bucsele de la punte sunt schimbate, suportii din cauciuc ai arcurilor sunt ok si cu toate acestea zici ca se rupe masina. Bafta!
|
--------------------
ex. Renault
LAGUNA II 1,9 dci, 120hp
- PH-XX-XXX
2004 Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 09:33 |