Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Amortizoare Laguna II, probleme, recomandari
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
s-ervin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 1 April 08 From: Harghita ![]() |
Nu am auzit ca se poate schimba separat numai bucsile.....Eu am dat jos amortizoarele pentru ca se auzea un trancanit, si surpriza amortizoarele sunt foarte buna insa din interiorul amortizorului la miscari se auda un trancanit, o fi de la supapa? nu stiu ce sa fac ,tare ma enerveaza.(marca amortizor ALKO)acum un an a fost schimbat am mers in jur de 20000 km.
This post has been edited by s-ervin: 18 Feb 2009, 09:18 |
--------------------
Renault
Megane
2013 1.6 dci Bose Edition
- HR-10-xxx
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Eu am schimbat separat bucsile la puntea spate si apoi separat telescoapele cu altele pe gaz.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
stoilescusilviu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 122 Joined: 18 January 08 From: Braila ![]() |
salut, am o mare nedumerire in ceea ce privesc amortizoarele
![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna II - Dinamiq - 1.8 16V
2002
-
|
|
dr4goshhh |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 12 March 09 From: Timisoara ![]() |
am si eu o problema cu L2.... dar la mine e destul de mare....
pana la viteza de 50km spatele se balanseaza stanga-dreapta si parca te cerne.... balans foarte usor stanga-dreapta.... ce am obsevat cand am dat rotile jos ![]() ![]() sper sa nu fie si altceva dar am tot citit forumul acesta si nu am mai inteles nimic.... pana la urma amortizoare pe ulei sunt si pentru spate??? sau doar pentru fata??? si ce firma imi recomandatzi??? ms anticipat |
--------------------
Renault
Laguna 2
2001
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
nu exista doar cu gaz, au si ulei in ele...
|
--------------------
-
-
-
|
|
saa |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 71 Joined: 28 October 06 ![]() |
sak baieti am si eu o mica problema la rotile din fata am un joc dar pe lungimea roti cand misc pe inaltime nu are...are cineva idee bucse,pivot ceva? va multumesc
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2002 PRIVILEGE 1.9 DCI
|
|
FDR |
![]()
|
![]() Membru Authentique Group: Members Posts: 647 Joined: 28 June 07 From: BV ![]() |
un picior de ajutor si la mine, va rog, cu un sfat.
trebuie sa schimb amortizoarele pe spate si am 3 optiuni: 1. BOGE - ulei 2. MONROE - gaz 3. originale Renault (KYB) le-am pus in ordine crescatoare a pretului. care sa fie? |
--------------------
Renault
Laguna III
2011 2.0dci
- BV 24 ___
|
|
conzerva |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 298 Joined: 8 January 09 From: Oradea ![]() |
si eu vreau sa-mi schimb amortizoarele pe fata...... eu m-am gandit sa-mi pun MONROE pe ulei, si trebe sa mai schimb bucsile pe spate alea le vreau FEBI sper sa fie o alegere buna
![]() PS: la ce preturi sunt alea MONROE pe fata si spate? |
--------------------
Renault
Laguna2 1,9dci
2002 Privilege 120CP
- BH 86 VSY
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Kayaba, (APAKYB)! Lasa experientele pentru ca te vor costa nervi, timp si bani. Citeste in urma..
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
FDR |
![]()
|
![]() Membru Authentique Group: Members Posts: 647 Joined: 28 June 07 From: BV ![]() |
Kayaba Gas-A-Just or fi bune?
|
--------------------
Renault
Laguna III
2011 2.0dci
- BV 24 ___
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Am schimbat azi pivotul pe dreapta, ambele capete de bara (cel de pe dreapta era destul de uzat) si ambele bielete antiruliu. Problema e ca masina tragea de ceva vreme dreapta dar banuiam ca e din cauza problemelor de pe partea dreapta. Dupa operatie inca mai trage un pic dreapta asa ca m-am dus la renault sa imi fac geometria ca sa fiu sigur. Nu s-a rezolvat nimic pentru ca amortizorul de pe stanga e putin indoit asa ca am ramas cu o usoara tendinta a masinii de a se duce in dreapta. Intrebarea e, care e cauza ca se duce in dreapta? Amortizorul in sine sau faptul ca din cauza lui geometria nu iese cum trebuie. La service nu am inteles prea bine explicatia...pur si simplu ca nu auzeam prea bine..era zgomot mare pe acolo
![]() |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
matrix67b |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 428 Joined: 26 August 06 From: Targu-Jiu ![]() |
Trebuie schimbat neaparat acel amortizor pentru ca afecteaza unghiul de cadere si de aceea trage intr-o parte. Singurul reglaj se face asupra convergentei (paralelism) ;daca este dereglata iti toaca anormal cauciucurile pe interior sau exterior, depinde de cum este dereglata (negativa sau pozitiva) dar niciodata nu face masina sa-ti traga intr-o parte.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Cam asa mi-au explicat ei. Cu amortizorul stramb nu pot face geometria cum trebuie si de aia trage intr-o parte. Au zis sa schimb amotizorul pe stanga si sa revin pentru geometrie care mi-o vor face gratis chiar daca nu iau piesa de la ei. Mirarea mea e ca cel de pe stanga e cu buba dar masina trage dreapta.
This post has been edited by Dan73: 18 Apr 2009, 08:56 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Pai depinde cum s-o fi indoit
![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
ovidy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 29 September 08 ![]() |
Am si eu un scartait pe partea dreapta spate cand trec peste denivelari, uneori face mai tare alteori mai incet. Sa fie telescopul care oricum am vazut ca e curs? Mentionez ca si daca ridic masina pe cric de partea dreapta se aude acel scartait.Astept parerile voastre! Ms!
|
--------------------
Renault
Laguna II
2001 1.8 16V + GPL
- GJ-16-MSW
|
|
matrix67b |
![]()
|
Bucsile de la puntea spate!!!
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
talkdiurpaneus |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 12 August 06 From: Oradea ![]() |
Daca intereseaza pe cineva, am un telescop spate Monroe nou pentru laguna 2 break, il vand cu 250 lei. Eu nu mai am masina si am ramas cu el.
|
--------------------
Renault
Koleos 2.0dci 150cp CVA
2009
- bh05hak Laguna Grandtour 1.9dci Dynamique , 120, 17", 2003
|
|
dulovet25 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 19 May 08 ![]() |
salut are cineva idee de ce ami mananca cauciucurile pe punte spate dreapta
le mananca pe ezterior. cu puntea nu am lovit niciunde si nici joc la roata nu am |
--------------------
Renault
Laguna 2/3
2002/2014
- tm83scd
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
![]() Gone 4 a while Group: Members Posts: 1.608 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
dulovet25 .. ai luat masina de noua?
ai schimbat bucsele punte spate? fa un test de geometrie si te lamuresti. |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi & 2.2dCi
2002 / Expression; 2002 / Privilege
- B-XX-Z4T kituri de reparatie macarale electrice!
|
|
stoilescusilviu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 122 Joined: 18 January 08 From: Braila ![]() |
am o mare intrebare pentru cunoscatori, amortizoarele monro sunt bune? cei care au pe masina acest tip de amortizoare sunt multzumiti de ele. multam
|
--------------------
renault
2002
-
|
|
przamfiri |
![]()
|
![]() Membru in crestere :} Group: Members Posts: 1.607 Joined: 2 May 07 From: Moreni ![]() |
QUOTE(dulovet25 @ 23 May 2009, 21:47) salut are cineva idee de ce ami mananca cauciucurile pe punte spate dreapta le mananca pe ezterior. cu puntea nu am lovit niciunde si nici joc la roata nu am si la mine este asa ,nu cred ca este amortizorul de vina ci fostul proprietar cred ca a lovit cumva puntea usor , daca aveam jocuri (ma refer la amandoi)se tocea interiorul nu exteriorul |
--------------------
renault
laguna II expression 2001 19dci 120 cp DB-06-FPO
si renault twingo 1998 1124cm PH-21-JOK rabdator,iertator,iubitor....
nu este sluga mai mare decat stapanul sau...:} |
|
matrix67b |
![]()
|
Cred ca un raspuns clar va poate da un service dotat cu o instalatie performanta de reglaj geometrie inclusiv pentru puntea spate. Ma refer la acelea cu 4 camere si cu fasciul laser. Nu sunt asa de rare cum ati crede. Bineinteles folosita si de cineva priceput.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 / Privilege
2003 1,9dci /120cp
|
|
tzavalau |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 438 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
![]() la ce sa ma astept? ![]() |
--------------------
KGM
Korando
1.5Tgdi Black/2024 /C300
- HD 55 BXL Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
Byțu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 633 Joined: 26 March 08 ![]() |
tzavalau, la mine au fost bucsile la bara de torsiune , dupa ce le-am schimbat nu s-a mai auzit nimic.
|
--------------------
Renault
Laguna II
2002/1.9/dci
- IS 10 PMB Laguna II Tunning !!!
|
|
floryn85 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 12 June 08 ![]() |
posibil de la pivot,depinde cand l-ai schimbat.
|
--------------------
renault
laguna 2
2003 expresion
|
|
MACA |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 121 Joined: 3 October 08 ![]() |
Salut am si io aceeasi problema la a mea tot in fata pe stanga am observat acum vreo 3 zile cand am mers si io o data fara muzika pe un drum mai cu gropi si am auzit un scartait chiudat si tare pe fata in stanga am oprit si m-am lasat pe partea stanga a masini o balansam si scartaia urat de tot oare ce o fi Amortizorul,Arcul,? sau ce mai are pe acolo nu prea ma pricep
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II 1.8 16v Privilege
2001
- HD-08-HOG
|
|
stoilescusilviu |
![]()
|
la mine scartaie pe spate, iar acel scartait provine de la amortizor! Asta se intampla la mine
![]() |
--------------------
renault
2002
-
|
|
dulovet25 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 19 May 08 ![]() |
Am si eu o problema pe fata la amortizoru stng are o guma sus in cap la el si cred ca este rupta imi puteti spune si mie cat face guma aia sau tre sa schimb cu tot cu telescop,daca da cam cat ma costa cu tot cu telescop.
Multumesc frumos. 14 Dec 2009, 22:39: nu stie nimeni va rog,sa stiu la ce sa ma astept This post has been edited by dulovet25: 14 Dec 2009, 21:39 |
--------------------
Renault
Laguna 2/3
2002/2014
- tm83scd
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
acum vreo 5 ani am schimbat eu doar acel tampon de guma,am dat cca 3-400 lei pt un megane.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th May 2025 - 07:15 |