Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

24 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Impresii despre Logan

strumfuadi
post 20 Dec 2005, 13:55
Post #241

Former Laguna user.

Group: Members
From: B u c u r e s t i

1040kg

--------------------
Honda Civic FN2 2010
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
rty745
post 28 Dec 2005, 17:39
Post #242

Membru

Tatal meu are Logan 1.4 Laureate (pe care l-a luat la insistentele mele), din primavara. Am mers ceva cu el, asa ca pot sa-mi dau cu parerea. Evident ca el e acum super incantat de masina (explicabil considerand ca vine de pe 1310 din '89). Pot sa zic ca si mie imi place masina, cred ca isi face toti banii, mai ales daca vrei mai degraba spatiu, si pui mai putin pret pe performante dinamice. Am un prieten care si-a luat 1.6 Ambition, am condus-o si pe asta, sincer nu am vazut mare diferenta intre ele (se simte ceva, dar nu e impresionant).

Cred ca exista o diferenta calitativa intre Clio si Logan, la materiale de bord, la insonorizare, si la oveall feeling. Loganul da senzatia de ceva mai simplu, strict functional, pe cand Clio parca are ceva in plus. Asta in afara de partea dinamica. Aici, dupa parerea mea 1.4 pe logane e clar sub 1.5 dci 65 cp, pe care l-am avut. iar 1.6 e sub 1.5 dci 80 pe care il am acum. Poate nu sunt niste comparatii indreptatite, dar eu asta am condus, si asta am comparat. (nu ca ar fiu Clio vre-o bestie motorizata laugh.gif ). Nu vreau sa mai creez vre-o polemica, diesel/benzina, asta e doar parerea mea, stiu ca alti cred ca e invers, le urez sa fie sanatosi si sa conduca in siguranta cat mai multi kilometrii la volanul masinii pe care si-o doresc wink.gif

Asa ca acum 2 luni cand m-am schimbat masina am ales tot Clio (sigur, eu ma gandeam chiar la megane la un moment dat tongue.gif ), si nu am ezitat prea mult inainte de a elimina loganul . Si cred ca am ales in cunostinta de cauza, am condus ambele masini destul de mult.

Cred ca daca iti permiti diferenta de bani, Clio merita, fata de Logan (la fel cum si Megane merita fata de Clio). Dar daca nu ai bani de "aruncat" pe masini, Logan e o alegere super OK, si ii urez cat mai mult succes pe piata romaneasca si internationala. smile.gif

--------------------
laguna 2.0 dci privilege 2008

ex. symbol 1.5 dci 80&65 cp
+
osirus
post 28 Dec 2005, 23:05
Post #243

Milionar de week-end

Group: Banned
From: Salajan

Ai dreptate in privinta motorizarii.Daca ar fi lansat de la inceput mai mult motorizari,as fi ales fara sa ma gandesc dci si daca ar fi fost de 80cp,cu atat mai bine,dar momentan eu ma multumesc si cu 1.6.Diferenta de calitate e evidenta nu numai fata de clio ci de orice masina noua care e apropiata la pret,dar la banii pe care ii dai,loganul e destul de ok.Este masina care usor,usor va lua locul fostei 1310 pe sosea.

--------------------
Dacia/Skoda Logan ambition - Octavia L&K
vreau o rabla de masina ca sa-i rup kilometraju s-o petarda buna rau sa-i dau jos ambalaju
................"Fac sport extrem cu dacia/Cu ochii inchisi o calc/I-mi place senzatia!"...............
+
CGB
post 21 Jan 2006, 12:00
Post #244

CGB

From: behind

vad ca sint foarte multi oameni care blameaza loganul, pe acest forum. probabil sint persoane care nu au mers niciodata cu un logan.
o simpla plimbare cu aceasta masina, ii va face insa sa-si schimbe total parerea si poate chiar sa renunte la renaulturile lor in favoarea loganului.

P.S am auzit un zvon conform caruia loganul ar fi fost proiectat de aceeasi persoana care a proiectat si mercedes slk. asa este? voi stiti ceva de treaba asta?

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
sagetator
post 21 Jan 2006, 14:22
Post #245

Membru autentic

From: O R A D E A

Parerea mea e că Loganul e pt. persoane de peste 50 de ani. Nasii mei si-au luat Logan (au peste 60 de ani), parintii mei doresc un Logan (au peste 50 de ani), etc.

E o masina pt. oameni care inteleg prin "confort" spatiu interior excedentar si nimic mai mult.

This post has been edited by sagetator: 21 Jan 2006, 14:30

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
Costexus
post 21 Jan 2006, 15:13
Post #246

Membru incepator

Chiar ma gandeam cand o sa apara MosCraciun din nou, ca sa intarate lumea la scandal. A vazut el ca 2 saptamani nu s-a mai atacat nimeni pe acest topic si s-a gandit sa mai incinga un pic spiritele.
Jet!

--------------------
Renault Clio Bicorp 2004
+
strumfuadi
post 22 Jan 2006, 20:06
Post #247

Former Laguna user.

QUOTE(MosCraciun @ Jan 21 2006, 12:00 PM)
am auzit un zvon conform caruia loganul ar fi fost proiectat de aceeasi persoana care a proiectat si mercedes slk. asa este? voi stiti ceva de treaba asta?

a fost proiectat la centrul reno technocentre din paris asha ca poti sa uiti.
presupunand la caterinca ca ar fi fost proiectat de cine zici tu, atunci cel mai probabil acea persoana era in vacanta la amsterdam si era high rau cand l'a proiectat..
distractiv, nu zic nu, acest mos, insa te mai asteptam prin decembrie, asa.. wink.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
AND
post 23 Jan 2006, 02:53
Post #248

Membru autentic

From: Bucuresti

Nu este un zvon , ci este adevarat. Doar ca acea persoana nu a avut decat un buget foarte foarte limitat.

Designer Kenneth Melville explains how just how tough it is to build a $6,000 car, including some swallowing of pride

Q: What was the toughest part of designing the Logan?
A: The most challenging thing for the designers was to swallow our pride -- we want things to look beautiful, or as attractive as possible. At Mercedes, I worked on the design of the SLK and the S-Class. [Letting go of that] was the hardest thing.

This post has been edited by AND: 23 Jan 2006, 02:57

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
CGB
post 23 Jan 2006, 09:28
Post #249

CGB

vedeti!!!!
radeti voi astia cu renaulturi, dar loganu' a fost proiectat de-un mare om. renaulturile voastre de cine-s proiectate??? asa ca nu mai radeti.

incep sa iubesc tot mai mult loganul. daca ar fi femeie as lua-o acasa.

This post has been edited by cmandrei: 16 Mar 2006, 10:19

--------------------
hebron
post 23 Jan 2006, 11:00
Post #250

Membru autentic

Designul e facut de acel mare om cum ii zic tu, ca vad ca-ti place sa vorbesti numai la superlativ.In rest, Loganu e facut de manutza lu Gigi din Pitesti.
Stau mult si pe forum-ul Dacia, la cate probleme am vazut acolo la Logan pana in 5000 de km..... ohmy.gif mi-as vedea de treaba in locul tau.
Ai grija cu dragostea asta ca femeia asta noua a ta o sa devina din ce in ce mai costisitoare... biggrin.gif

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
Renault Clio Symbol 1.5 dci, Expression, iunie 2004
Opel Astra Classic II Caravan, 1.7 dtci, ianuarie 2006
ocazional Megane II
+
Codrin
post 23 Jan 2006, 18:19
Post #251

Membru autentic

Problemele alea sunt mai mult ale posesorilor decat ale masinii. Costisitoare doar ca timp ar putea fi in garantie, si nici macar nu se poate generaliza.

--------------------
Mazda . .
+
hebron
post 23 Jan 2006, 19:50
Post #252

Membru autentic

Sa ramai cu volanul blocat in viraj, sa "pice" ABS-ul in 30 000 km, problema cu vopseaua, care e foarte intalnita, delay la aprinderea stopului pe frana, probleme la caseta de directie si alte minunatii nu cred ca sunt din vina proprietarului..

P.S. Si te rog sa te exprimi mai clar ca aia cu garantia n-am inteles-o.Daca ai vrut sa spui ca nu e nici o problema atata timp cat sunt in garantie, eu te intreb ce faci dupa aia??? Sau nu prea stii preturi la piese smile.gif ?

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
ocazional Megane II
+
hellcat
post 23 Jan 2006, 20:22
Post #253

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

In 2005, Logan-ul a fost implicat in foarte multe accidente, din masinile vazute (aduse in curte) mai mult de jumatate finalizandu-se cu rasturnarea lor, lucru care pe mine ma pune pe ganduri.
Lipsa unor airbag-uri laterale, airbag-uri cortina este un mare minus. Macar sa le introduca ca dotare optionala.
@Mos Craciun: Inscrie-te la emisiunea "Copiii spun lucruri trasnite", s-ar putea sa ai succes. biggrin.gif

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
IRONICK
post 23 Jan 2006, 20:52
Post #254

-

From: Romania

Eu am inteles niciodata cum un posesor de Clio poate sa spuna ca Loganul este o masina proasta. De parca mare masina ar avea. Va rog nu mi-o luati in nume de rau, dar Clio nu este cu mult peste Logan. Doar ca Loganul nu are anumite "features". Cum a spus si Codrin mai sus, problemele sunt majoritatea ale posesorilor.

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
cata70
post 24 Jan 2006, 17:09
Post #255

Membru autentic

Cred ca majoritatea celor care au clio nu au sustinut ca loganul este o masina proasta...Mai degraba acestia au spus ca loganul este o masina buna pt. ce ofera la pretul ei ...

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
AND
post 24 Jan 2006, 20:00
Post #256

Membru autentic

Loganul este o masina corecta si buna. Problemele sunt in general mult exagerate de useri precum hebron care incearca sa-si venereze undeva mai sus de cerul cerurilor Clio-ul. Eu nu am acuzat niciodata vreo marca/model ca nu este fiabila doar ca s-au raportat nu stiu ce probleme. Probleme exista si la case MUUULT mai mari decat Dacia , Renault etc ..
Apropo hebroane , loganul nu e facut de manuta lui gigi din pitesti ci doar asamblat de manuta lui.

Iar persoane precum Mos Craciun cam fac de ras masina asta ..asa ca sper ca glumea cand a scris postul ala infantil de mai sus.

Mult prea multi se simt amenintati de masina asta si ii cauta tot felul de probleme. Posesori de Clio (unii) , de Kalos ( majoritatea ) etc. Dar cand loganul va fi asamblat in totalitate de roboti pe ce o sa mai dati vina? Probabil pe faptul ca robotii aia se afla intr-o fabrica care se afla intr-o tara unde exista orasul pitesti unde traieste un om pe nume gigi. Ca deh.. intotdeauna simtim nevoia sa justificam faptul ca am dat un ban in plus pe ceva nu cu asa mult mai bun , si la unele capitole chiar mai slab.
Posesori de masini clar superioare , de la clasa compacta in sus , dar hai sa zicem Megane , nu cred ca ii doare undeva de Logan asa ca they keep an open mind si nu cred ca ar zice ceva prost de masina asta. Eu cunosc persoane cu Scenic II , cu Passat , cu 407 care mi-au spus ca le place Loganul , ca e mult peste solenza si ca merita peste multe buburuze din clasa mica.

This post has been edited by AND: 24 Jan 2006, 20:06

--------------------
Dacia Logan 1.4 Laureate - B - xx - xxx
Audi's 5.9 TDI V12 - Worlds most powerful production diesel!
+
hebron
post 24 Jan 2006, 20:07
Post #257

Membru autentic

1. Clio nu e o masina de venerat.
2. Logan e facut in Romania si inca e o masina cu probleme ca orice experiment, atat am vrut sa zic.

PS Am observat ceva: Cand altii ataca Renault-ul, posesorii acestuia nu se supara prea tare, dar daca zici ceva de Logan...e nasol tare.
Gata nu mai zic nimic de Logan ca supar lumea. smile.gif

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
ocazional Megane II
+
sandman_
post 24 Jan 2006, 20:27
Post #258

software engineer

From: Viena, Austria

ultimele sunt doar statici, nu are sens sa generalizezi...
Logan e o masina ca oricare alta. Are problemele ei, care sunt uneori exagerate de catre posesori, ca la orice masina. Are competitorii ei, care nu sunt intotdeana fairplay(ceea ce e explicabil) si incearca sa obtina un loc cat mai mun pe piata.
Mare parte din ce facem noi aici sunt vorbe puse pe un forum de dragul de a fi puse...

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C - GJ-01-SSP Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
semit
post 24 Jan 2006, 20:54
Post #259

Private Spice

Group: Moderatori

Logan este o masina foarte buna..pentru banii ei...service-urile sunt obisnuite cu ciocanul de la 1310 din pacate...

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
cata70
post 24 Jan 2006, 21:31
Post #260

Membru autentic

Asa este...Unii se agita prea mult si la cea mai mica aluzie...Cineva a spus foarte bine...loganul este o masina corecta la pretul ei...Unii,printre care si eu, am luat clio pt. ca nu mi-am permis atunci un megane sedan .Daca nu as fi putut clio poate ar fi fost logan...

M-am raportat la cele spuse de sandman...

This post has been edited by cmandrei: 25 Jan 2006, 09:16

--------------------
Toyota Avensis 2013
+
IRONICK
post 24 Jan 2006, 21:56
Post #261

-

@hebron

Dar de o masina facuta in Turcia ce zici ?

This post has been edited by cmandrei: 16 Mar 2006, 10:20

--------------------
+
hebron
post 24 Jan 2006, 23:13
Post #262

Membru autentic

Ce sa zic....are ceva succes, chiar daca nu e cea mai tare. wink.gif

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
ocazional Megane II
+
alx
post 25 Jan 2006, 09:18
Post #263

Membru autentic

From: Bucuresti, Berceni

Acum cateva zile injuram loganu' ca mi s-au dus amortizoarele la 23k km. Dupa cum am pus in postul de aici sunt la aprox 50% ceea ce nu e ok. Le-am diagnosticat dupa ce am constatat ca masina are o "hernie" si nu mai amortizeaza ca la inceput, cand eram surprins de eficienta lor.
Dar intre timp am mers cu lgn-ul unei prietene cu approx acelasi kilometraj la bord si am constatat ca la ea este totul ok deci am eu ghinion.
Oricum se schimba pe garantie dar ce ma deranjeaza este faptul ca in 23k km am fost de 3 ori la service (1 pt schimb ulei la 9k km, 2 pt revizie 15k, 3 pt amortizoare). Stiu ca se poate mai rau si d-aia nu ma mai impacientez...

--------------------
Mitsubishi Outlander 1 - varies 2.0 benzina
Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet...
+
CGB
post 25 Jan 2006, 09:25
Post #264

CGB

AND...ce post infantil am scris. care e problema daca mie imi place mult de tot masina asta?
e o masina care o sa depaseasca succesul si vanzarile vw broscuta. astept cu nerabdare ziua in care va rula si pe strazile din SUA.

--------------------
IRONICK
post 25 Jan 2006, 09:35
Post #265

-

QUOTE(hebron @ Jan 24 2006, 11:13 PM)
Ce sa zic....are ceva succes, chiar daca nu e cea mai tare. wink.gif
*

Tu tot nu ai inteles ce am vrut eu sa spun. Puteai sa raspunzi altfel, dand dovada de ce anume.

QUOTE(alx @ Jan 25 2006, 09:18 AM)
Dar intre timp am mers cu lgn-ul unei prietene cu approx acelasi kilometraj la bord si am constatat ca la ea este totul ok deci am eu ghinion. Oricum se schimba pe garantie dar ce ma deranjeaza este faptul ca in 23k km am fost de 3 ori la service (1 pt schimb ulei la 9k km, 2 pt revizie 15k, 3 pt amortizoare). Stiu ca se poate mai rau si d-aia nu ma mai impacientez...
*

Revizie exista pentru toate masiniile. ( ulei etc . . consumabile )

This post has been edited by IRONICK: 25 Jan 2006, 09:36

--------------------
+
strumfuadi
post 25 Jan 2006, 10:03
Post #266

Former Laguna user.

QUOTE(MosCraciun @ Jan 25 2006, 09:25 AM)
astept cu nerabdare ziua in care va rula si pe strazile din SUA.
*

pai sa stii ca daca pun geana pe logan baetasii de cartier din state, o sa uite si de toyota si de 'onda si de tot. sa vezi ce tuning o sa scoata din ea si ce 1/4 mile o sa fie cu loganul.. NFS unleashed..

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
strumfuadi
post 25 Jan 2006, 10:06
Post #267

Former Laguna user.

QUOTE(IRONICK @ Jan 25 2006, 09:35 AM)
Tu tot nu ai inteles ce am vrut eu sa spun. Puteai sa raspunzi altfel, dand dovada de ce anume.

hai sa'ti zic io: fiindca are cel mai bun raport dotari-calitate-design/pretz? huh.gif (ma refer la clio, la asta cred ca va refereati si voi..)

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
IRONICK
post 25 Jan 2006, 10:15
Post #268

-

Hai sa nu transformam topicul asta intr-un comparatie Clio-Logan.
Se asteapta pareri despre Logan, nu impresiile unor "vanzatori" de second-hand sau a unor meseriasi care spun ca Solenza este o masina mai buna decat Logan.

--------------------
+
strumfuadi
post 25 Jan 2006, 10:46
Post #269

Former Laguna user.

din pacate loganul este rezultatul unei politici de "design to cost".. adica cheap & cheaper (cum era filmul dumb & dumber).
incerc sa atasez un fisier cu reducerile care au fost facute fata de clio, pe componente, in procente. mentionez ca pdf'ul a fost pe site'ul renault la un moment dat, cu scop de prezentare, insa pana la urma s'au prins si ei ca nu fac decat sa dea in cap loganului cu aceasta "prezentare" => l'au scos de pe site. laugh.gif

mda.. cum pe acest forum nu se poate uploada nimic, sunt nevoit sa pun un link.. huh.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
hebron
post 25 Jan 2006, 12:05
Post #270

Membru autentic

[QUOTE]Tu tot nu ai inteles ce am vrut eu sa spun. Puteai sa raspunzi altfel, dand dovada de ce anume.

Ba am inteles stai linistit, numai ca nu vreau sa fac o comparatie, exact ce zici si tu.Am zis CLAR Logan e o masina buna...pentru pretul ei DAR:
- e asamblata in Romania si mai dureaza pana sa castige total increderea
- la un SH (VW sau OPEL) daca stii unde sa te duci scapi mai ieftin decat intretinerea unui LOGAN NOU
- garantia e la LOGAN ca sa schimbi non-stop ce pica sau ce e prost din fabrica, d-aia e si extinsa la cine vrea
- si sa va vedem cu LOGANU dupa garantie cand o sa platiti preturi RENO pe care se vede ca nu prea le stiti

Si va mai zic ceva : RENO are printre cele mai agresive stiluri publicitare de pe piata .... d-aia a prins LOGANU asa bine, sa vedem ce o fie mai tarziu si mai vorbim pe tema asta.

Impresii:
- senzatie de ieftin in interior;
- design ...no comment (poate ala Break o sa fie mai misto)
- in rest, senzatie de modern datorita servo, saptiu interior(exagerat), etc

--------------------
clio symbol 2004 1.5 dci
ocazional Megane II
+
24 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 1st August 2025 - 21:54
Dacia