Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

30 Pages « < 15 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

Clio Rs Line+alt sandero+o motoretă

marksman
post 27 Jan 2023, 23:35
Post #481

Post mortem nihil est

Group: Members
From: sat

Chiar și mizeria (noroiul) îi împiedică să funcționeze. Pățesc la Mazda, care are radarul în emblema frontală să primesc mesajul terifiant "Defecțiune senzor ultrasonic. Sistemele de asistență dezactivate temporar".

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Charlie Foxtrot: Massively vote Charlie Golf for President!
User is online!Galerie FotoPM
Go to the top of the page
+
psychoo
post 28 Jan 2023, 08:29
Post #482

Membru

From: Timisoara

Cu radarul am patit si eu de la zapada, dar senzorii de parcare in timp ce mergi? Veci!
Din cate stiu aia se activeaza doar la manevra de parcare nu stau activi si pe autostrada...

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
User is offlineGalerie FotoPM
+
cj98czh
post 28 Jan 2023, 08:32
Post #483

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

cei de pe fata stau si in mers ... in coloana daca ma apropii prea mult de masina din fata ma atentioneaza ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
psychoo
post 28 Jan 2023, 08:33
Post #484

Membru

La vechitura mea e lidar pentru asta impreuna cu camerele de vision
Bine, nu ma avertizeaza la mers bara la bara, doar franeaza daca sunt prea aproape (parca si cu sonor, dar deja a intervenit frana)

This post has been edited by psychoo: 28 Jan 2023, 08:35

--------------------
+
CGB
post 28 Jan 2023, 08:42
Post #485

CGB

From: behind

Nimic iesit din comun, avand in vedere ca la toate masinile senzorii astia sint expusi. Doar ca e aiurea ca dupa ce ca aseara ningea din fața de rupea si vizibilitatea era slaba se circula in coloana cu 70-80 la ora in conditii de iarna, pe marginea autostrazii in santuri am numarat pe putin vreo 2 camioane si vreo 4 masini iesite in decor, deci cu tot stresu asta, mai dadea si masina mesaje de eroare si beculea bordu. Da' dincolo de astea, ce m-a deranjat maxim au fost senzorii ptr masina in lateral, care o luasera pe campii si de 2 ori m-au facut sa trag aiurea si destul de brusc de volan. In conditiile de aseara, o manevra d_asta te poate scoate in decor. Desi ma asigurasem si nu era nici o masina, totusi cand am vrut sa schimb banda s-au aprins. Si e derutant, te face sa tragi de volan ca zici ca poate n-ai vazut tu bine. Iar senzorii astia sint cei de pe spate, care nu erau acoperiti cu nimic. Nu stiu ce mortii lor detectau, probabil fulgi de zapada sau zloata aruncata de roti in spate.

Concluzia: sa ma kak in ei de senzori.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
wolfin
post 28 Jan 2023, 08:50
Post #486

Haha

From: Bucuresti

QUOTE(bgdrenault @ 27 Jan 2023, 22:19)
Pai cam asa sunt ei, la gheata, zloata, zapada.
Si la skoda, si la altii.
wolfin, parca si pe la suzi se plangea lumea?
*

Nu stiu de restul, dar daca ninge sau ploaie torential...sau mizerie..gen sarit noroi....se dezactiveaza instant....radar brake suport disable. Concomitent cu acc nefunctional.

Prietenul cu suzi mai noua ..nu are problema asta...senzorul e prin bara jos..nu in stema...plus camere pe interior parbriz

This post has been edited by wolfin: 28 Jan 2023, 08:54

--------------------
pegas 3120 ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 - Curand de provincie
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
psychoo
post 28 Jan 2023, 08:52
Post #487

Membru

Daca foloseste senzori de parcare ultrasoonici pentru blind spot detection, aia simteau apa din belsug probabil. Solutie ieftina....aiae
La mine sunt radare in interiorul barii si fac figuri la unii parapeti metalici, dar nu e ingrijorator ca e clar ca nu e nici o masina acolo
Nu exista senzori perfecti, mai ales in conditii meteo nefavorabile. Trebuie sa iti adaptezi tu stilul de condus si sa nubte bazezi 100% pe ei. Ignora.i cand ii vezi ca fac figuri, doar ai condus masini fara acei senzori ani de zile, sigur nu ai uitat cum se face smile.gif

--------------------
+
wolfin
post 28 Jan 2023, 09:38
Post #488

Haha

Si la @Dan e in bara.

Parca asa tin minte la sx.

This post has been edited by wolfin: 28 Jan 2023, 09:38

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
psychoo
post 28 Jan 2023, 09:44
Post #489

Membru

Si la mine e radarul in bara dar daca ninge tot se aduna zapada pe el

--------------------
+
wolfin
post 28 Jan 2023, 10:08
Post #490

Haha

Eu zic ca e ok ca se dezactiveaza la prima modificare a conditiilor de mers.

Zic ca cgb ul nu vrea full stop la 130 pe A1. Zic si eu...patit pe la mec dristror/mihai bravu...in intersectie cand vantul a ridicat o punga la 20 m....si a franat pt 1 secunda..luat prin suprindere.
Nu e misto.

Ps. Off topic. Pe mine sistemul m a scos din 2 accidente. Primul in oras...lejer..poate o bara si niste aibagyri sarite..iar a 2 lea carambol la iesire in curba la pitesti iesire de pe autstrada. Cand am vazut masinile oprite..si am pus piciorul pe frana...ea deja incetinea si avertiza.50/50

This post has been edited by wolfin: 28 Jan 2023, 10:12

--------------------
+
marksman
post 28 Jan 2023, 10:18
Post #491

Post mortem nihil est

Da, și pe mine m-a scos de două ori din belea. Deși frânasem, era prea puțin față de cum se înfipsese ăla din față în frâne.
O singură dată m-a băgat în rahat, ieșisem în depășirea unui scuter și a detectat un microbuz parcat pe contrasens jumate pe carosabil. Eu aveam loc să trec, dar a pus frână, noroc că nu am avut nimic în spate.

This post has been edited by marksman: 28 Jan 2023, 10:18

--------------------
+
Bicicleta galbena
post 28 Jan 2023, 10:20
Post #492

Sunt nembru, domnule!

QUOTE(wolfin @ 28 Jan 2023, 11:08)
Eu zic ca e ok ca se dezactiveaza la prima modificare a conditiilor de mers.
*

Da, sau dezactivare din buton fata+spate, ca la Mondeo. Si sa fie valabil si pt blind spot.

Pun pariu ca situatia a fost intalnita in teste, dar probabil au considerat ca 'nu se merita' sa mai adauge si optiunea asta.

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
wolfin
post 28 Jan 2023, 10:21
Post #493

Haha

@marks
Daca n ai semnalizat. cool.gif laugh.gif

Acum semnalizez si in curte biggrin.gif

@bici suxi are buton off on pt rbs.

Blind spot n are. O sa intreb vecinu daca are si pt asta.

a scapat.gif bine ca nu intra einstani azi...sa ma troleze. icon_mrgreen.gif

This post has been edited by wolfin: 28 Jan 2023, 10:24

--------------------
+
marksman
post 28 Jan 2023, 10:26
Post #494

Post mortem nihil est

Cred că totuși am semnalizat, altfel îmi trăgea de volan.

--------------------
+
wolfin
post 28 Jan 2023, 10:28
Post #495

Haha

Nu cred ca mai si trage. E ca la fotbal daca portarul face fault..e penalty si cartonas galben. Nu dubla pedeapsa cu rosu direct

biggrin.gif

--------------------
+
cj98czh
post 28 Jan 2023, 10:38
Post #496

Membru de la Cluj ...

la minw este lasat doar pe stadiul de alerta ... scos franatul si trasul inapoi pe banda .. dupa o faza fix cum zice marks-ul .. doar ca eu aveam masina in spate si s-a oprit ala la 1 cm de bara mea .. plus ma dispera sa el singura decizii in caxul in care scot botul pt. o eventuala depasire, semnalizez intotdeauna cand depasesc, insa nu semnalizez cand scot botul sa ma asigur ca este ok sa efectuez depasirea ..

se reactiveaza full daca ii apas butonul pt. tinutul benzii ..

This post has been edited by cj98czh: 28 Jan 2023, 10:44

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
marksman
post 28 Jan 2023, 10:43
Post #497

Post mortem nihil est

@wolfin: cronologia a fost că am ieșit în depășire și în paralel cu scuterul a frânat. Dacă nu aș fi semnalizat începutul depășirii mi-ar fi tras de volan, ori asta nu s-a întâmplat, deci mai mult ca sigur că am semnalizat. LDW e pe baza camerelor, frânarea e pe baza radarului (+camere, probabil), deci 99% am semnalizat.

<span class='edit'>28 Jan 2023, 10:45:</span>
QUOTE(cj98czh @ 28 Jan 2023, 10:38)
la minw este lasat doar pe stadiul de alerta ... scos franatul si trasul inapoi pe banda ..
*

La mine cred că ori scot de tot, ori trage de volan. Pot scoate vibrația volanului și/sau alerta vizuală/auditivă, dar trage de volan, sau dezactivez complet. Franarea poate fi early/normal/late sau deloc.

This post has been edited by marksman: 28 Jan 2023, 10:46

--------------------
+
wolfin
post 28 Jan 2023, 10:49
Post #498

Haha

Cred ca m ar enerva la culme optiunea asta.

--------------------
+
cj98czh
post 28 Jan 2023, 10:51
Post #499

Membru de la Cluj ...

la mine are vreo 3 setari ... pot sa customizez astfel incat sa convina .. cum a zis pot sa setez reactia radarului in hard, medium, low, pot sa o las doar la nivel de alerta .. fave galagie si se face bordul portocaliu, pot sa setez sa o aduca pe banda inapoi tare sau medium, sa las doar vibratie in volan sau sa scot si vibratia ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
wolfin
post 28 Jan 2023, 10:53
Post #500

Haha

Setarile astea cred ca sint gandite in functie de targhetul de gen.

Masini pt femei...nu se dezactiveaza nimic. Pt barbati...custom options

--------------------
+
CGB
post 28 Jan 2023, 18:52
Post #501

CGB

Apropo de senzorii vietii, ca tot estem la jurnal sa vi-i prezint functie de fiecare masina.
Pe sandero am senzori de parcare fata spate, senzori ptr masina in lateral, senzor ptr franare automata, senzori ploaie si senzori lumini. Plus camera spate, rezolutie vga.
Pe clio am asa: toti aia de pe sandero plus mantinere banda. Are in plus camera, care dibuiește si indicatoarele de pe marginea drumului si-ti afiseaza in bord. La mentinere banda se poate alege fie vibratii in volan, fie corectare automata (adica trage singura de volan ca sa ție banda). Cand vrei sa schimbi banda fara sa semnalizezi, opune oleaca de rezistenta, da' se stie cine-i sefu. Ca sa ție banda tre sa fie dungi pa drum. Daca nu-s dungi, ține o pwla si te baga-n șanț. Se poate alege sensibilitatea atat la tinere banda cat si la franare automata. Se poate anula de tot atat franarea automata cat si tinerea benzii.
La clio, senzorii de ploaie si lumini sint cu siguranta altii. Sint mai sensibili decat la sandero. La sandero cel putin, aia de ploaie parca-s beți tot timpu.
Pe de alta parte la sandero, franarea automata mi-a dat mai multe alerte decat la clio. La nici una n-a apucat sa franeze singura inca. Doar alerte.

--------------------
mircea_aq
post 28 Jan 2023, 22:09
Post #502

Membru autentic

Acum serios, ma bucur ca te multumeste masina si ca nu ai probleme.

Pe de alta parte, reno si senzorii...
N-am mers cu un reno in care senzorii de ploaie si ILS-ul sa mearga cum trebuie.

Omul se bucura ca are faruri cu led, dar din pacate nu-ti scrie nicaieri ce cantitate de lumina dau farurile cu led.

Ai camera la mersul inapoi, dar din nou, nu-ti spune nimeni de rezolutia de doi bani.
Doar la alfa romeo giulia am vazut camera mai slaba ca la reno.

Ai parcare automata ? Ai incercat sa o folosesti ? Ai vazut cum merge ? Eu l-as da afara pe ala care a autorizat marketarea acestei functii pe care nici beta nu o pot numi, e o tentativa esuata de a implementa asa ceva.

Ca la Dacia o fi mai rau, posibil sa fie, nu stiu, dar la reno majoritatea sistemelor astea de asistenta sunt implementate prost pe hardware inferior. Ori treaba asta functiona cand un Clio cu de toate era 15k euro. Acum cer 25k euro pe el.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
tatabobu
post 28 Jan 2023, 22:50
Post #503

membru

Instrumental Landing System? Are Reno-ul asa ceva? 04.gif

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
mircea_aq
post 29 Jan 2023, 02:18
Post #504

Membru autentic

Are ... greierasi, desi cica ar fi unele pe forum care n-au, cel putin asa se jura proprietarii.

Ma refer la comutarea automata intre luminile de intalnire cu alea de drum.
Matrix-ul de la reno nu l-am vazut inca in actiune...

This post has been edited by mircea_aq: 29 Jan 2023, 02:19

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
CGB
post 29 Jan 2023, 07:36
Post #505

CGB

Parcare auto n-am. Comutare automata intre scurta si lunga, n-am vazut-o pana acu. Lunga am dat doar manual. Da' nici n-am avut ocazia sa nu-mi vina nimic din fata, sa fie bezna totala ca sa activeze singura faza lunga.
Cat despre lumini, la clio n-am ce comenta, sint ok. La sandero insa de vreo 2 ori am verificat daca merg ambele faruri. Îs mai chioare, ori bat prea jos, desi sint reglate la maxim pe inaltime. Chiar si cu faza lunga, distanta luminata tot mi se pare prea scurta. Cu astea o sa merg la un service sa vad daca se mai poate regla ceva, sau asa sint ele. Camera spate execrabila si la clio si la sandero, da-ti faci treaba cu ea.

--------------------
traffictours
post 29 Jan 2023, 08:41
Post #506

Membru autentic

Group: Validating Reno

Dupa parerea mea, preturile au luat-o razna din cauza inflatiei, si nu numai la masini. Problema e ca lumea in general nu tine pasul cu aceste cresteri de preturi si deci parerea generala, si a mea e ca masinile nu mai fac banii ceruti. Ma refer mai ales la piata second hand, unde daca iti cobori putin pretentiile la status si optiuni(unele oricum rar folosite) iti poti cumpara cu aproape aceiasi bani una noua, mai keala, mai basic, dar cu garantie 3-4 ani si cu mult mai putine dureri de cap, ca nu mai merge aia, ca a cazut iar ceva, hai iar la service. Cu plata.
Clio nu face banii astia, nu-s chiar 25 mii dar spre 20 mii e dupa rable si reduceri dealer. E o masina ok, dar inspre 12-15 mii de euro maxim, nu umflaturile astea de preturi care nu incurajeaza lumea la achizitii.

Camera spate zic eu ca e ok, nu consider ca trebuie cine stie ce rezolutie(informatia primara o ai de la senzorii spate), trebuie doar sa vezi ce e in spate cand mergi inapoi, cand iesi din vreo parcare, important e sa functioneze, de exemplu la al meu Golf 8(si nu numai la al meu) se bloca frecvent infotainmentul la intrarea in functiune a camerei spate. Degeaba avea o rezolutie mai buna, se intra in blackout infotainment. Si reprezentanta nu avea ce sa-i faca. Update-uri de soft facute degeaba.

This post has been edited by traffictours: 29 Jan 2023, 09:08

--------------------
BMW - -
+
harby ;))
post 29 Jan 2023, 21:36
Post #507

Membru

From: Pitesti

QUOTE(mircea_aq @ 28 Jan 2023, 22:09)
cu de toate era 15k euro. Acum cer 25k euro pe el.
*

25k poate hybrid? ca asa mi se pare foarte mult.

QUOTE(CGB @ 29 Jan 2023, 07:36)
Parcare auto n-am. Comutare automata intre scurta si lunga, n-am vazut-o pana acu.
*

dai de maneta spre bord si trebuie sa ramana blocata si sa apara un martor in bord. Am stat si eu ceva pana mi am dat seama. La noi era optiune suplimentara alaturi de proiectoare.

--------------------
Renault 12 Gordini Pontiac Firebird 1972, 1980
+
CGB
post 30 Jan 2023, 07:45
Post #508

CGB

Adica sa activez eu faza lunga din maneta. Si cand vine careva din fata, ar trebui sa treaca automat pe faza scurta?

--------------------
bgdrenault
post 30 Jan 2023, 09:23
Post #509

bgd

From: Piatra Neamt

da, ar trebui sa ti apara si ceva pe bord, un simbol de faza mare cu A

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP 2019 Intens - XXX
+
cj98czh
post 30 Jan 2023, 09:52
Post #510

Membru de la Cluj ...

nu era mai simplu sa gandeasca nenea inginer faza asta de la inceput? in sensul in care masina deja este cu luminile pe auto ... de ce sa mai faci faza cu maneta?? sau face parte din implementarile renault facute de injineri incepatori?

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
30 Pages « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th May 2025 - 14:09
Dacia