Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar
![]() ![]() ![]() |
Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar
TaliR_K |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 25 July 21 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane IV 1.5DCI 110 EDC
2017 // Business
|
|||
gerula2006 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 3 April 14 ![]() |
Și la mine s-a diminuat după resoftare, dar a revenit. Acum după ce au făcut teste cu e (eu merg ușor, pe modul comfort) a început și bătaia asta...
O fi vreo hiba a lor. Vad ca a ta tot 2017 este... |
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
- B
2017
|
|
Gil26 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
Atat resoftarea cat si reprogramarea transmisiei EDC poate avea "efecte pozitive" insa in majoritatea (ne)cazurilor acestea au fost temporare iar aceste zgomote, trepidatii, etc. ale "robotizatelor" Renault (dar nu numai) din pacate sunt destul de des "intalnite", discutia despre rezolvarea acestora poate sa fie putin mai lunga...
This post has been edited by Gil26: 5 May 2022, 10:58 |
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|
gerula2006 |
![]()
|
Adevărat. Le mai prelungește viața puțin.
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
- B
2017
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
La fel se intampla si la DSG sau S Tronic... cu precadere pe retrogradare, la schimburile din 3 in 2... zgomotul apare destul de devreme dar nu are nimic cu functionalitatea cutiei. Se aude un ''clanck'' infundat ''uneori'' si asta doar daca franezi lin. Trebuie luat in calcul ca o cutie cu dublu ambreiaj tot timpul va fi mai ''jerky'' in comportament in oras. Cel mai simplu o pui in dificultate daca accelerezi, franezi fara sa te opresti de tot si imediat dupa accelerazi din nou... dar este un comportament normal pentru o cutie cu dlublu ambreiaj.
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Nilo |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 30 September 18 ![]() |
Aviz amatorilor ... luati-va manuale ?!
|
--------------------
Reno
Megane IV Intense
2018 1,33 6M
|
|
gerula2006 |
![]()
|
E cu dus și întors. Eu bătaia pe care o am mai sus, și care s a accentuat și acum aștept piesele, a apărut după ce am făcut niște probe cu ea în service... Deci zgomotele astea indica ceva...
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
- B
2017
|
|
Gil26 |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
2017
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(gerula2006 @ 6 May 2022, 12:59) E cu dus și întors. Eu bătaia pe care o am mai sus, și care s a accentuat și acum aștept piesele, a apărut după ce am făcut niște probe cu ea în service... Deci zgomotele astea indica ceva... La tine probabil exista o problema daca au decis sa schimbe hub ul de ambreiaje... ![]() ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
gerula2006 |
![]()
|
Și eu cred ca din volanta... Dar a plecat tot de la ambreiaje...
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
- B
2017
|
|
Gil26 |
![]()
|
Da, volanta poate sa fie o potentiala cauza, cunosc cateva (ne)cazuri cand s-au schimbat ambreiajele la ”robotizate” fara sa se verifice si aceasta, insa aceste zgomote si\sau ”trepidatii” pot sa fie generate de mai multe cauze si componente uneori fiind chiar un cumul de factori, iar daca tot se desface pe acolo eu as sugera sa se verifice si rulmentul de presiune, furca de ambreiaj, placa de antrenare chiar si levierului de viteze (comanda ambreiaj între emitator si receptor) plus ”starea” fizica a actuatoarelor de actionare, etc.
Revenind la volanta printre altele trebuie controlata coroana si masurata distanta parcursa de volantul secundar intre cele doua tampoane (distanta liniara masurata pe margine), de fapt este o intreaga procedura referitoare la aceasta, iar pentru ca se demonteaza\monteaza pe acolo trebuie urmata corespunzator\conform si o alta procedura referitoare la softul transmisiei (si chiar daca unii parametri sunt adaptivi trebuie facute si cateva resetari\reinitializari mai ales cele ce tin de uzura ambreiajelor, punct de atingere, reprogramare curse pozitii compensare, monitorizare parametri in functionare, etc.) si de multe ori cei din unele reprezentante (evident ca nu toate) nu efectueaza corect\complet toate aceste verificari operatii si proceduri. Iar doar ca info despre unele zgomote s-a discutat si aici (vezi si filmuletul): Link topic probleme EDC MeganeIV cu mentiunea ca pot sa fie si cauze diferite, ba mai mult chiar efectele pot sa fie diferite, plus diferentele intre transmisiile DC4 pe diferite modele (chiar daca au aceleasi componente) sunt moduri de implementare diferite (inclusiv versiuni, softuri transmisie si injectie, etc. chiar si pe acelasi model). Iar daca am timp voi posta acolo cateva informatii referitoare la transmisia EDC pe MeganeIV (asa cum am scris discutia poate sa fie mai lunga, iar aici cred ca este putin ”offtopic” pentru o problema\defectiune distincta). LE: iar despre asta s-a mai discutat si aici: Link topic zgomote EDC MeganeIV This post has been edited by Gil26: 7 May 2022, 07:40 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
gerula2006 |
![]()
|
Mulțumesc pt info.Mi s a comunicat ca se ia în calcul și o defecțiune a volantei.
This post has been edited by gerula2006: 7 May 2022, 12:31 |
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
- B
2017
|
|
Gil26 |
![]()
|
Cu placere, dar reiterez ca si in cazul in care se inlocuieste volanta daca tot se demonteza transmisia este bine sa se verifice si celelalte elemente ale lantului cinematic macar cele pe care le-am enumerat (inclusiv putin mai atent rulmentul de presiune) si chiar daca volanta este ”buba” destul de probabil ca si acestea au uzuri\defecte ce se pot amplifica in timp, pe topicul celalalt ti-am atasat si cateva capturi poate te ajuta. Si desigur apoi facute corespunzator toate procedurile in soft.
Tinand cont si de ce ai scris aici referitor la modul comfort ti-as recomanda (este doar o sugestie atat si nimic mai mult) sa eviti folosirea acestuia mai ales in traficul bara la bara si\sau cand ambreiajul este foarte ”incins”, scriu asta din experienta si bazat pe multe monitorizari facute inclusiv pe masini cu ”robotizate” EDC ale unor cunoscuti, modul ECO\Comfort nu este OK in aceste situatii nici pentru transmisie si nici pentru injectie, insa nu voi detalia pentru ca nu doresc sa intru in vreo polemica cu nimeni pe tema asta dar pentru mine (dupa peste 30 de ani de condus doar masini cu transmisie automata diferite marci modele tipuri) este clar ca problemele tehnice ale acestora pe langa proiectare implementare etc. sunt determinate si de modul de intretinere si exploatare al masinii (eu nu am avut probleme cu transmisiile, inclusiv la masina din semnatura), iar acest lucru cred ca este valabil si pentru MeganeIV EDC dar desigur ca fiecare poate proceda asa cum doreste... This post has been edited by Gil26: 7 May 2022, 14:38 |
--------------------
Dacia
2017
|
|
gerula2006 |
![]()
|
Toate operațiunile se vor face în reprezentanța... Presupun ca vor lua toate în calcul, având în vedere ca se executa în garanție și dacă ceva nu merge ok o sa revin.
Legat de modul comfort - te rog sa detaliezi. Orice sfat/sugestie este bine venit /venită... Eu numai în acest mod conduc.... Sa știu sa l evit..... Mulțumesc! |
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
- B
2017
|
|
TaliR_K |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 125 Joined: 25 July 21 ![]() |
QUOTE(Gil26 @ 7 May 2022, 14:18) Tinand cont si de ce ai scris aici referitor la modul comfort ti-as recomanda (este doar o sugestie atat si nimic mai mult) sa eviti folosirea acestuia mai ales in traficul bara la bara si\sau cand ambreiajul este foarte ”incins”, scriu asta din experienta si bazat pe multe monitorizari facute inclusiv pe masini cu ”robotizate” EDC ale unor cunoscuti, modul ECO\Comfort nu este OK in aceste situatii nici pentru transmisie si nici pentru injectie, Si care mod este ok de utilizat? Avem la dispozitie, pe langa Comfort si Eco, in plus, si Sport si Neutral. Eu stau mereu pe neutral, este un echilibru intre schimbarea treptelor "agresiv" si raspuns ok al cutiei. In sport schimba mult mai repede si nu cred ca ajuta nici asta ambreiajele. In sarcina, cand e in cuplu maxim, toate modurile de condus in afara de Sport (si vezi mai jos - Race), simt ca patineaza mult ambreiajele dupa ce face schimb in superioara. In sport, nu se mai simte acel efect de patinare.. Ca o mica nota, neinteresanta pentru multi, dar eu am activat din DDT4ALL si modul Race. Schimba complet comportamentul cutiei: raspuns instant, schimba ca un DSG, insa cea mai mare diferenta, e ca atunci cand stai pe loc, ambreiajele sunt complet decuplate, sta pe loc ca si cum ar fi in neutru. Este mai ok modul asta de condus? Ce zici? PS: Am citit si raspunsul de pe topicul meu, multumesc tare mult de informatii. Voi verifica parametrii sugerati de tine si eventual revin cu un reply aici daca ar putea fi.. descifrati. ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV 1.5DCI 110 EDC
2017 // Business
|
|
gerula2006 |
![]()
|
Modul Race presupun ca este peste Sport. Pleacă doar când accelerezi?
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
- B
2017
|
|
Gil26 |
![]()
|
Daca doriti propun ca aceste discutii sa le avem pe topice dedicate transmisiei EDC, sunt mai multe pe acest forum (si consider ca topicul colegului @ TaliR_K este unul OK pentru DC4 pe MeganeIV), acest topic este unul general ”Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizarile” si are deja 205 pagini iar discutia despre transmisia EDC si unele probleme ale acesteia poate sa fie mult mai lunga, pe unele forumuri inclusiv straine sunt zeci chiar sute de pagini despre asta....
|
--------------------
Dacia
2017
|
|
AlbertM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 3 October 18 From: Pitesti AG ![]() |
Vin si eu cu o intrebare.
Cum fac sa conectez masina la My Renault, nu-mi apare optiunea de conectare in Easy Link, trebuia platit ceva la ei? Am ecranul mic de 7", m-am uitat la tutorialul lor si spun sa accesezi meniul cu USER si sa apesi butonul CONECTARE, problema este ca mie nu-mi apare butonul asta. Megane 4 sedan, Intens, EDC, 1.33 benzina, 2022 |
--------------------
Renault
Megane IV Sedan, Intens, 1.3 Tce, EDC
2022
|
|
Costelas Gheorghe Felician |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 20 December 21 ![]() |
Fă-ți contul pe computer, îți scrii datele cerute în cont, apoi descarci aplicația My Renault din Magazin Play, pe telefon și folosești contul și parola create pe computer. E mai rapid și mai ușor. Datele o să apară diferit pe computer față de telefon. Aplicația e ok dacă vrei să știi tot timpul unde este mașina, consumul și km efectuați. SPOR.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV
- SJ72CDF
2021
|
|
AlbertM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 3 October 18 From: Pitesti AG ![]() |
Contul l-am facut, aplicatia o am pe telefon, am bagat VIN-ul masinii, dar nu pot conecta aplicatia la masina, sa vad unde este si restul optiunilor. Nu-mi apare butonul de conectare ca in imaginea atasata
This post has been edited by AlbertM: 9 May 2022, 10:29 Attached thumbnail(s) WhatsApp_Image_2022_05_09_at_11.27.09.jpeg ( Size: 140.01k ) Number of downloads: 389 |
--------------------
Renault
2022
|
|
Costelas Gheorghe Felician |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 20 December 21 ![]() |
Nu știu dacă o ai dacă nu ai plătit opțiunea cu conexiunea aia de 250 de Euro. Anul trecut era inclusă în prețul mașinii până la cele achiziționate în 31 august. Eu am înaintat documentele pe 16 august și știu că era inclusă în preț, așa că am avut conexiunea odată cu sosirea mașinii, aplicația fiind pusă de telefon chiar de dealer. Ulterior am șters și am pus după PC un cont nou.
Ar fi indicat să discuți cu dealerul sau cu un reprezentant de la firma Reno, chiar și telefonic. |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV
- SJ72CDF
2021
|
|
gerula2006 |
![]()
|
Salutare! Dacă mașina este în garanție, nu mai pot merge cu ea, iar piesele vin în 3 săptămâni, nu pot beneficia de mașină la schimb?
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
- B
2017
|
|
AlbertM |
![]()
|
Multumesc Costelas Gheorghe Felician, nu am optiunea de 250euro.
Ma gandeam ca ii dau net de la telefon si merge. |
--------------------
Renault
2022
|
|
Johnao79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 13 January 22 ![]() |
Salutare
Eu am un Espace V 1.6 dci Initiale Paris, 90.000 km. Am postat aici pt ca pare o sectiune de forum mai activa, iar problema nu este una tehnica specifica exclusiv Espace, ci una sigur generala. Problema in cauza este una ciudata, observata de cateva zile, dupa o pauza ce-i drept cam mare (cca 3 sapt) in care nu am mai miscat masina. Mergand prin Bucuresti (fara navigatie setata, doar deschisa), se aude random un bip, fara o corelatie cu viteza (s-a intamplat si la 30 km/h si la 70 km/h) si fara sa am un mesaj de eroare in bord. Este un sunet similar cu cele facute cand anunta un radar fix sau o alerta pe navigatie, insa eu nu sunt cu navigatia activa (nu am setat traseu). In plus, am intrat in sistem si am anulat toate bipurile, atat alertele de navigatie, radare fixe etc cat si alertele privind sistemele de asistenta. TOATE. Si totusi, nu scap de acest bip. La un drum de 10 km de ex, il aud de vreo 3-4 ori, la intervale variabile si, repet, fara sa constat un scenariu exact care sa il genereze. A mai patit cineva? Pareri? Multumesc frumos |
--------------------
Renault
Espace Initiale
2015
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
Verifica nivelul lichidului de frana, sa nu fie de acolo bipaitul (in curbe e posibil ca nivelul lichidului sa scada sub nivelul monitorizat de senzor).
This post has been edited by Fratzica: 11 May 2022, 18:00 |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
gerula2006 |
![]()
|
QUOTE(gerula2006 @ 4 May 2022, 18:59) Salut! Am un Megane 4 1.5 dci 110cp EDC cu 83 000 km la bord și face în august 5 ani. Mașina este luata de noua din reprezentantă. Azi am făcut revizia și am semnalat celor din reprezentantă ca la retrogradare, uneori, din treapta 2 în 1, uneori din 3 în 2, se aude un sunet metalic ( uneori parca un ronțăit) și se simte un mic șoc. La la fel, un pic mai rar și mai ușor, și anul trecut când avea 63 000 km. Atunci au resoftat cutia, simptomele s-au diminuat, dar după 5 6 luni au reînceput. Astăzi au constatat și dânșii cele semnalate și s-a propus schimbarea ambreiajului (știu ca sunt doua) urmând sa fiu contactat pentru a afla decizia finala. Țin sa menționez faptul ca personalul a fost foarte de treaba și cooperant. În drum spre casă, la viteza constanta, a început sa se audă o bătaie ritmata. Tind sa cred ca tot de ambreiaj este legata deoarece pe accelerare nu face, cind o trec în N se oprește și apoi trecuta în D face iar... În curbe nu face.. Atașez un filmuleț cu bătaia. Ce credeți ca ar fi? Volanta? https://youtube.com/shorts/J5QEUibEuso?feature=share Cei de la reprezentanta au spus ca era de la prezoanele slăbite la una din roti. Ciudat este faptul ca acum o luna le am schimbat iarna / vară și nu s a manifestat pana acum. Eu le-am strâns. Bine ca s a rezolvat. |
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
- B
2017
|
|
goguspan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 7 November 13 ![]() |
buna ziua tuturor, am un megane 1.2 tce, de doi ani ma confrunt cu mers sacadat, nu se simte tare, dar are o sacadare simtita intre 2000 si 3000 de ture, a mai patit cineva asa ceva, masina merge da se simte sacadarea asta , pareri, sfaturi, maine merg la revizia de 4 ani.....
|
--------------------
Dacia, Renault
logan, Megane
1.2 TCE Intens 2018, Laureate plus 2006
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.393 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
la clio am avut asa ceva ... am schimbat bujiile si nu a mai facut de atunci ... masina nu avea mai mult de 40k ... la acea vreme ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
TR90DCC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 21 March 18 ![]() |
QUOTE(goguspan @ 12 May 2022, 14:06) buna ziua tuturor, am un megane 1.2 tce, de doi ani ma confrunt cu mers sacadat, nu se simte tare, dar are o sacadare simtita intre 2000 si 3000 de ture, a mai patit cineva asa ceva, masina merge da se simte sacadarea asta , pareri, sfaturi, maine merg la revizia de 4 ani..... Da-ne si noua o veste dupa revizie:ce au gasit defect,ce au inlocuit,intrucat si eu urmeaza in 3 saptamani sa fac revizia la 4 ani.Multumesc |
--------------------
Renault
Megane Sedan IV
- TR 90 DCC
2018 Business 1.2 TCe Gris Titanium
|
|
Johnao79 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 13 January 22 ![]() |
|
--------------------
Renault
Espace Initiale
2015
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th August 2025 - 05:17 |