Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar
![]() ![]() ![]() |
Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bogdan181984 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 11 May 18 ![]() |
ati observat si voi urmatorul comportament al masinii? hatch 1.3 140cp, la viteza maricia, intr-o curba destul de stransa si mai lunga, se intra in curba, se pastreaza viteza, masina urmeaza traiectoria, iar deodata parca se aseaza mai bine pe sosea si devine mai stabila.
|
--------------------
.
Renault Megane IV Zen 1.33tce 140cp 2021
Dacia Logan ABS+ 1.4mpi 2008
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.775 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
in general, curbele au raza care se mareste, deci e normal ca dupa ce treci de apex sa stea mai bine decat pe intrare. Stai sa vezi cand dai de una care se inchide ....
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.077 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Se extind flapsurile, crește portanța.
![]() |
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
bogdan181984 |
![]()
|
Nu bre, volanul rămâne rotit la fel.
|
--------------------
.
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.625 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Da, am observat, am mai scris pe aici pe undeva.
O trec la ciudatenii. Cred ca e o forma de lucru a esp. Parca ma corecteaza ea pe mine, Si lucrul acesta se intampla, cel putin la mine, in curbele cu ceva denivelari luate mai in viteza. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
georgeleus |
![]()
|
georgeleus Group: Members Posts: 148 Joined: 1 July 21 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 30 Mar 2022, 17:45) Eu nu am condus atata de multe, dar la Fabia 1.2MPi, Navara 2.5 190cp, Duster 1.5dCi si cu precadere la fosta mea masina, Astra H 1.7CDTi sunetul era acolo. La Opel cel mai pregnant in speta, chiar m-a abordat cel care a cumparat masina la vreo doua saptamani sa-mi atraga "pasiv" atentia ca "are o problema la prima accelerare dupa ce pleaca de pe loc". E consumat subiectul pe nenumarate thread-uri pe ClubOpel. In fine, intorcandu-ne la spetele serioase: mi-am luat un set de doua becuri H7. 30 ron ambele, cand am vazut ca e 60 ron un Osram banal am zis ca nu investesc nici mort in doua d-astea. Am vazut eu ca avea un oarecare defect la mutzuguiul de sticla, parea un pic, dar numai o tzara raschetat. Nush cum dracu s-a intamplat c-a mers un sfert de ora si dupa ce-am ajuns la destinatie iar am constatat ca n-am faza scurta pe dreapta. Am desfacut si ce sa vezi... Poza vorbeste de la sine. Bec.PNG ( Size: 851.05k ) Number of downloads: 928 ...la intrebarea nerostita de pe buzele tuturor raspund: Nu, nu a luat sticla contact cu pielea in nici un fel. This post has been edited by georgeleus: 4 Apr 2022, 10:14 |
--------------------
Renault
Megane IV
2017 KH2
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
Un Osram "banal" incepe pe la 15 lei bucata - cam cat ai dat tu pe alea despre care nu ai scris cine le face...
https://www.emag.ro/becuri-sigurante-auto/b...sort-priceasc/c Sa intelegem ca sticla lipsa de la becul din poza ta se "plimba" acum linistita prin far? |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2025) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
Nilo |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 178 Joined: 30 September 18 ![]() |
Man , ala i fara sticla ? o fi pus degetul pe sticla la montaj
![]() ![]() Le. Asai cand nu citesc totul pana la capat ... This post has been edited by Nilo: 4 Apr 2022, 11:27 |
--------------------
Reno
Megane IV Intense
2018 1,33 6M
|
|
georgeleus |
![]()
|
QUOTE(meg2s @ 4 Apr 2022, 10:59) Un Osram "banal" incepe pe la 15 lei bucata - cam cat ai dat tu pe alea despre care nu ai scris cine le face... WHAT ? Pai nu ma duc peste aia la Kaufland sa le daram raionu auto ? Philips saracie bluevision alea incepeau de pe la 70 ron ... BUCATA. Dracu a stiut ca la hipermarket se gasesc exemplare scumpe ca mergeam din serva la un magazin auto sau ceva. Merci de sfat. QUOTE Da. E vreo problema ? Unde gasesc un tutorial pentru demontat far ? |
--------------------
Renault
Megane IV
2017 KH2
|
|
Vlad888 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 8 April 22 ![]() |
Salutari. Am achizitionat recent un renault megane 4 benzina tce 1.33 cutie manuala versiunea intens. Sunt chiar multumit de masina... dar au aparut 2 ciudatenii. In primul rand cand apas pedala de ambreiaj se aude un sunt ciudat de harsaiala. Parca ar fi un arc prea rogid care nu vrea sa fie comprimat. A 2-a chestie care e chiar deranjanta este ca in treapta a 2-a se aud un pocanit... si cand schimb a 2- a sin cand schimb din a 2-a. A mai intalnit cineva asa ceva ? De la ce poate fi ?
|
--------------------
Renault
Megane 4
2021
|
|
Mucifer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 223 Joined: 14 February 09 From: Timisoara ![]() |
Pe asta cu ambreiajul o am si eu. Au schimbat nu știu ce cilindru dar face la fel. Pe 18 aprilie am programare iar. Probabil varianta care rezolva e schimbarea ambreiajului așa cum au spus alți colegi. Pocanitul nu îl am, nu mă pot pronunța.
|
--------------------
Renault
Austral
1.2 tce hybrid 200 CP Techno Esprit Alpine 2025
|
|
bogdan181984 |
![]()
|
nu mai schimbati piese aiurea
![]() |
--------------------
.
|
|
Mucifer |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 223 Joined: 14 February 09 From: Timisoara ![]() |
Hai sa va spun ca am fost la service pentru problema cu ambreiajul si.. am zis eu, sa schimb si uleiul ca aveam deja 9000 de km. Toate bune si frumoase, dar in ziua cand am ajuns la service a fost frig afara si ambreiajul mergea ca uns
![]() Dar am ajuns la schimbatul uleiului. Dupa ce am citit toate problemele intampinate cu nivelul de ulei peste maxim, am avut ceva emotii. Nu am zis nimic cand am lasat masina, ca sa nu-i jignesc, dar cand am luat-o am intrebat daca nnivelul de ulei acum e peste maxim. Am primit un raspuns care pe mine ma frapeaza: Nivelul de pe joja e aproximativ, ca ei schimba dupa cum zice producatorul: 4,8l ulei, nu se uita la joja. Dupa cateva secunde de Blue Screen, mi-am revenit si am intrebat: - Dar daca capacitatea totala a motorului e de 4,8l ulei, ce se intampla cu uleiul ramas nescurs? Ati reusit sa scurgeti si ultima picatura de ulei? - Am scurs uleiul cum trebuie, nu e nici o problema - Pai si daca e peste nivel, ce se intampla cand va creste presiunea? Nu va ceda cel mai sensibil punct? Nu va fi presiunea prea mare? - Nu mai e cazul la masinile noi, astea sunt facute sa mearga si asa! Bineinteles ca azi am fost si mi-au scos ulei din motor (au avut 2 persoane de acolo intrebarea ca de ce vreau asta? ca asa zice producatorul. Le--am inchis gura cu uleiul nescurs din motor, au tacut instant) Uleiul nu era mult peste nivel, cam 5mm cred eu (fiind curat nu se distinge foarte bine), dar acum am ramas un pic sub nivelul maxim. Am o concluzie si o intrebare: Concluzie: Verificati uleiul cand luati masina sau spuneti mecanicului de la inceput sa puna mai putin ulei.Nu va luati dupa balivernele lor, ca nu le pasa. Intrebare: Pe factura am trecuti 6l de ulei. WTF? M-au incaltat cu 1l in plus? Sau asa e modelul? |
--------------------
Renault
Austral
1.2 tce hybrid 200 CP Techno Esprit Alpine 2025
|
|
Nilo |
![]()
|
Dupa norma e 5,4 litri
Attached thumbnail(s) Screenshot_20210930_150038.png ( Size: 125.17k ) Number of downloads: 634 |
--------------------
Reno
Megane IV Intense
2018 1,33 6M
|
|
AlbertM |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 3 October 18 From: Pitesti AG ![]() |
Acolo scrie clar: Valoare data ca un indicator, NU ca atat trebuie pus, dar cine sa citeasca, astia de la service, in nici un caz!
This post has been edited by AlbertM: 21 Apr 2022, 15:32 |
--------------------
Renault
Megane IV Sedan, Intens, 1.3 Tce, EDC
2022
|
|
Nilo |
![]()
|
Apropo de ulei , a mai patit cineva sa i fie " umezit " cu ulei capacul motorului ? cred ca scapa pe la garnitura lui ...
|
--------------------
Reno
Megane IV Intense
2018 1,33 6M
|
|
georgeleus |
![]()
|
prin "capacul motorului" te referi la scutul de plastic de deasupra banuiesc.
How in the world ai reusit sa privesti sub el, cu ce prilej l-ai demontat ? Eu singura problema (de altfel unica un urma careia era sa nu cumpar masina la insistentele prietenului cu care am fos) e ca pe scut jos aveam o pata de ulei. S-a constatat ca plangea intre motor si cutie, dar iata ca dupa 7.000 Km dupa ce a fost curatat scutul, nu s-a mai desfasurat intr-un asemenea hal si n-a pierdut strop nici in cutie si nici in motor (nivelurile is OK). ....sau poate ca plangea mai serios inainte s-o cumpar tocmai pt c-a fost prea mult pus ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV
2017 KH2
|
|
Nilo |
![]()
|
Nu am capac de plastic pe masina , se vede direct aluminiul , ma refeream la capacul de aluminiu , de pe motor , pare etansat cu silicon ... o sa fac o poza ca nu stiu cum sa explic problema .
|
--------------------
Reno
Megane IV Intense
2018 1,33 6M
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
adica pierde pe la capacul culbutorilor ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Nilo |
![]()
|
Exact
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane IV Intense
2018 1,33 6M
|
|
sagetator |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
La peste 70-80 km/h, in curbe largi, aud un vâjâit dinspre roti / planetare cu o ritmicitate cam de un sunet pe secundă, vâjâitul fiind de aprox. jumătate de secundă lungime. Interesant e că numai când virez la dreapta se aude acel vâjâit. Mi se pare chiar că sunetul e însoțit de o ușoară vibrație ce se transmite în habitaclu.
Ce ar putea fi? Cum se remediază? Mulțumesc. Menționez că anvelopele / jantele sunt in perfectă stare. |
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
cj98czh |
![]()
|
rulment?
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
TR90DCC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 21 March 18 ![]() |
Planetara,fugi repede la service pana nu se agraveaza
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV
- TR 90 DCC
2018 Business 1.2 TCe Gris Titanium
|
|
meg2s |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.172 Joined: 5 November 15 From: Bucuresti ![]() |
Mai greu cu pllanetara la viteze de genul ala; eu cand am avut probleme cu planetare, faceau zgomot in sarcina (adica pe viraj de tractiune, nu asa "pe liber") la viteze relativ mici - treptele 1-2-3.
Sa ajungi sa le auzi trosnind pe la 70-80, inseamna ca nu le-ai auzit cand era "incarcarea" mai mare pe ele. Ce zice CJ am avut la M2, un rulment care nu facea zgomot decat pe virajele care incarcau roata lui - in cazul meu era pe dreapta. Iar joc in roata si alte zgomote n-aveam. |
--------------------
CUPRA
Formentor
(2025) e-Hybrid++ 204CP (Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG |
|
TR90DCC |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 21 March 18 ![]() |
Nu contest,e posibil sa fie rulmentul , omul nici nu a specificat cati km are facuti cu masina.Am avut si eu un zgomot de huruit la rulmenti la alta marca de masina,la demontare erau perfecti,se invarteau fara zgomot,dar pusi la masina huruiau de ziceai ca trece vreun elicopter pe deasupra.Apoi am vazut ca se dusese stratul de tratament,si in zona respectiva calea de rulare a bilelor nu mai era lucioasa
|
--------------------
Renault
Megane Sedan IV
- TR 90 DCC
2018 Business 1.2 TCe Gris Titanium
|
|
MPO |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 64 Joined: 11 May 20 ![]() |
Eu am avut rulmenti defecti pe alte doua masini si huruiau tot timpul, si in curbe si la drum drept.
Eu as pune pariu ca este de la anvelope. @sagetator anvelopele sunt in stare perfecta doar in magazin. In momentul in care le pui pe masina deja incepe uzura. Se pot deforma foarte usor daca iei o bordura sau o groapa. Pot intra pietricele in nervurile lor. Sau poate ai anvelope mai galagioase. Cel mai simplu si usor incearca sa faci o permutare a rotilor fata - spate sau stanga - dreapta si vezi daca mai fac zgomot. |
--------------------
Renault
Megane Estate Intens 1,33 TCe 159 EDC
2020
|
|
sagetator |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 759 Joined: 8 September 05 From: O R A D E A ![]() |
Mașina are acum 106.000+ km, dar sunetul l-am sesizat prima data în toamna (in urma cu 5-6.000 km), f. rar, motiv pt. care l-am ignorat. Am trecut pe anvelope de iarna (pe jantele originale de 16 inch), vâjâitul revenind la fel de sporadic, independent așadar de jante+anvelope. De curând am revenit pe cele de vara (pe jante de 17 inch), sunetul continuând să fie prezent, tot mai des.
Ieri a trebuit sa fac un drum mai lung (430 km) ocazie cu care am sesizat că deja și la viraje la stânga apare sunetul, cu frecventa din toamna anului trecut (când l-am ignorat, după cum vă spuneam). Acum însă înțeleg clar că e o problemă și în consecință trebuie remediată. Să fie așadar rulmenții? Poate fi numai unul? (chiar daca e așa, am să-i schimb pe amândoi pt. siguranță). Sau poate fi altceva? Mulțumesc pt. ajutor! This post has been edited by sagetator: 30 Apr 2022, 07:16 |
--------------------
Clio Symbol
Fidji dCi 82 CP gri
eclipse Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
|
|
gerula2006 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 735 Joined: 3 April 14 ![]() |
Salut! Am un Megane 4 1.5 dci 110cp EDC cu 83 000 km la bord și face în august 5 ani. Mașina este luata de noua din reprezentantă. Azi am făcut revizia și am semnalat celor din reprezentantă ca la retrogradare, uneori, din treapta 2 în 1, uneori din 3 în 2, se aude un sunet metalic ( uneori parca un ronțăit) și se simte un mic șoc. La la fel, un pic mai rar și mai ușor, și anul trecut când avea 63 000 km. Atunci au resoftat cutia, simptomele s-au diminuat, dar după 5 6 luni au reînceput.
Astăzi au constatat și dânșii cele semnalate și s-a propus schimbarea ambreiajului (știu ca sunt doua) urmând sa fiu contactat pentru a afla decizia finala. Țin sa menționez faptul ca personalul a fost foarte de treaba și cooperant. În drum spre casă, la viteza constanta, a început sa se audă o bătaie ritmata. Tind sa cred ca tot de ambreiaj este legata deoarece pe accelerare nu face, cind o trec în N se oprește și apoi trecuta în D face iar... În curbe nu face.. Atașez un filmuleț cu bătaia. Ce credeți ca ar fi? Volanta? https://youtube.com/shorts/J5QEUibEuso?feature=share |
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 EDC
- B
2017
|
|
bgdrenault |
![]()
|
![]() bgd Group: Members Posts: 3.625 Joined: 4 February 07 From: Piatra Neamt ![]() |
Intrebare? A montat cineva deflectoare de aer fata-spate? Ce model? Nu aduc zgomot de vant suplimentar la viteze mari?
De ce intreb, circul uneori cu o ruda in masina, pe care o mai duc la distante mari(investigatii medicale periodic, minim 130 km dus) si nu prea suporta aerul conditionat. Dimineata la 5.00 e ok fara, dar la intoarcere cam rau doar cu ventilatia si asta pe viteza mica. La skoda problema era simpla, deschideam putin geamul stanga spate si era ok. La megane, daca deschid geamul stanga spate , dupa 80, apare o "turbionare" in masina , care face inutilizabila acesta solutie. Ma gandesc ca niste paravanturi de genul asta ar ajuta. Situatia nu e provizorie, ca fac drumul acesta de cativa ani, o data la 3 luni. |
--------------------
Megane
Sedan 1,33 140 CP
- XXX
2019 Intens
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th August 2025 - 11:21 |