Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

239 Pages « < 204 205 206 207 208 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Intrebari, Defectiuni, Probleme, Sfaturi,, de rezolvare, Megane IV, toate motorizar

cj98czh
post 30 Mar 2022, 17:45
Post #6151

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(georgeleus @ 30 Mar 2022, 10:20)
De regula zgomotele "la prima frana" se datoreaza testului de ABS si e valabil cam la orice masina.
....
*

cate masinj am avut/condus si au fost destule ... eu nu am auzit la nici una ce spui tu acolo ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bogdan181984
post 31 Mar 2022, 07:20
Post #6152

Membru

Group: Members

ati observat si voi urmatorul comportament al masinii? hatch 1.3 140cp, la viteza maricia, intr-o curba destul de stransa si mai lunga, se intra in curba, se pastreaza viteza, masina urmeaza traiectoria, iar deodata parca se aseaza mai bine pe sosea si devine mai stabila.

--------------------
. Renault Megane IV Zen 1.33tce 140cp 2021 Dacia Logan ABS+ 1.4mpi 2008
+
einstein1984
post 31 Mar 2022, 08:45
Post #6153

fan Dacia

From: Bucuresti

in general, curbele au raza care se mareste, deci e normal ca dupa ce treci de apex sa stea mai bine decat pe intrare. Stai sa vezi cand dai de una care se inchide ....

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
MyKe89
post 31 Mar 2022, 08:58
Post #6154

Membru RFG

Se extind flapsurile, crește portanța. smile.gif

--------------------
'23 Honda CR-V e:HEV
'02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E
+
bogdan181984
post 31 Mar 2022, 12:11
Post #6155

Membru

Nu bre, volanul rămâne rotit la fel.

--------------------
+
bgdrenault
post 31 Mar 2022, 14:48
Post #6156

bgd

From: Piatra Neamt

Da, am observat, am mai scris pe aici pe undeva.
O trec la ciudatenii. Cred ca e o forma de lucru a esp.
Parca ma corecteaza ea pe mine, Si lucrul acesta se intampla, cel putin la mine, in curbele cu ceva denivelari luate mai in viteza.

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP - XXX 2019 Intens
+
georgeleus
post 4 Apr 2022, 10:12
Post #6157

georgeleus

From: Ploiesti

QUOTE(cj98czh @ 30 Mar 2022, 17:45)
cate masinj am avut/condus si au fost destule ... eu nu am auzit la nici una ce spui tu acolo ...
*

Eu nu am condus atata de multe, dar la Fabia 1.2MPi, Navara 2.5 190cp, Duster 1.5dCi si cu precadere la fosta mea masina, Astra H 1.7CDTi sunetul era acolo.
La Opel cel mai pregnant in speta, chiar m-a abordat cel care a cumparat masina la vreo doua saptamani sa-mi atraga "pasiv" atentia ca "are o problema la prima accelerare dupa ce pleaca de pe loc".

E consumat subiectul pe nenumarate thread-uri pe ClubOpel.

In fine, intorcandu-ne la spetele serioase: mi-am luat un set de doua becuri H7. 30 ron ambele, cand am vazut ca e 60 ron un Osram banal am zis ca nu investesc nici mort in doua d-astea.

Am vazut eu ca avea un oarecare defect la mutzuguiul de sticla, parea un pic, dar numai o tzara raschetat. Nush cum dracu s-a intamplat c-a mers un sfert de ora si dupa ce-am ajuns la destinatie iar am constatat ca n-am faza scurta pe dreapta.
Am desfacut si ce sa vezi... Poza vorbeste de la sine.

Bec.PNG ( Size: 851.05k ) Number of downloads: 928

...la intrebarea nerostita de pe buzele tuturor raspund: Nu, nu a luat sticla contact cu pielea in nici un fel.

This post has been edited by georgeleus: 4 Apr 2022, 10:14

--------------------
Renault Megane IV 2017 KH2
+
meg2s
post 4 Apr 2022, 10:59
Post #6158

Membru autentic

Un Osram "banal" incepe pe la 15 lei bucata - cam cat ai dat tu pe alea despre care nu ai scris cine le face...

https://www.emag.ro/becuri-sigurante-auto/b...sort-priceasc/c

Sa intelegem ca sticla lipsa de la becul din poza ta se "plimba" acum linistita prin far?

--------------------
CUPRA Formentor (2025) e-Hybrid++ 204CP
(Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG
+
Nilo
post 4 Apr 2022, 11:23
Post #6159

Membru

Man , ala i fara sticla ? o fi pus degetul pe sticla la montaj smile.gif am vazut ce frumos bubuie cand faci asta smile.gif
Le. Asai cand nu citesc totul pana la capat ...

This post has been edited by Nilo: 4 Apr 2022, 11:27

--------------------
Reno Megane IV Intense 2018 1,33 6M
+
georgeleus
post 4 Apr 2022, 13:45
Post #6160

georgeleus

QUOTE(meg2s @ 4 Apr 2022, 10:59)
Un Osram "banal" incepe pe la 15 lei bucata - cam cat ai dat tu pe alea despre care nu ai scris cine le face...

WHAT ?
Pai nu ma duc peste aia la Kaufland sa le daram raionu auto ?
Philips saracie bluevision alea incepeau de pe la 70 ron ... BUCATA.
Dracu a stiut ca la hipermarket se gasesc exemplare scumpe ca mergeam din serva la un magazin auto sau ceva.
Merci de sfat.

Sa intelegem ca sticla lipsa de la becul din poza ta se "plimba" acum linistita prin far?
*

Da.
E vreo problema ?

Unde gasesc un tutorial pentru demontat far ?

--------------------
+
Vlad888
post 8 Apr 2022, 00:05
Post #6161

Membru incepator

Salutari. Am achizitionat recent un renault megane 4 benzina tce 1.33 cutie manuala versiunea intens. Sunt chiar multumit de masina... dar au aparut 2 ciudatenii. In primul rand cand apas pedala de ambreiaj se aude un sunt ciudat de harsaiala. Parca ar fi un arc prea rogid care nu vrea sa fie comprimat. A 2-a chestie care e chiar deranjanta este ca in treapta a 2-a se aud un pocanit... si cand schimb a 2- a sin cand schimb din a 2-a. A mai intalnit cineva asa ceva ? De la ce poate fi ?

--------------------
Renault Megane 4 2021
+
Mucifer
post 8 Apr 2022, 14:16
Post #6162

Membru autentic

From: Timisoara

Pe asta cu ambreiajul o am si eu. Au schimbat nu știu ce cilindru dar face la fel. Pe 18 aprilie am programare iar. Probabil varianta care rezolva e schimbarea ambreiajului așa cum au spus alți colegi. Pocanitul nu îl am, nu mă pot pronunța.

--------------------
Renault Austral 1.2 tce hybrid 200 CP Techno Esprit Alpine 2025
+
bogdan181984
post 12 Apr 2022, 07:24
Post #6163

Membru

nu mai schimbati piese aiurea laugh.gif

--------------------
+
Mucifer
post 21 Apr 2022, 14:27
Post #6164

Membru autentic

From: Timisoara

Hai sa va spun ca am fost la service pentru problema cu ambreiajul si.. am zis eu, sa schimb si uleiul ca aveam deja 9000 de km. Toate bune si frumoase, dar in ziua cand am ajuns la service a fost frig afara si ambreiajul mergea ca uns smile.gif M-am inteles cu ei ca o sa revin intr-o dupa masa fara programare ca sa le arat comportamentul, totul in regula aici.

Dar am ajuns la schimbatul uleiului. Dupa ce am citit toate problemele intampinate cu nivelul de ulei peste maxim, am avut ceva emotii. Nu am zis nimic cand am lasat masina, ca sa nu-i jignesc, dar cand am luat-o am intrebat daca nnivelul de ulei acum e peste maxim. Am primit un raspuns care pe mine ma frapeaza: Nivelul de pe joja e aproximativ, ca ei schimba dupa cum zice producatorul: 4,8l ulei, nu se uita la joja. Dupa cateva secunde de Blue Screen, mi-am revenit si am intrebat:
- Dar daca capacitatea totala a motorului e de 4,8l ulei, ce se intampla cu uleiul ramas nescurs? Ati reusit sa scurgeti si ultima picatura de ulei?
- Am scurs uleiul cum trebuie, nu e nici o problema
- Pai si daca e peste nivel, ce se intampla cand va creste presiunea? Nu va ceda cel mai sensibil punct? Nu va fi presiunea prea mare?
- Nu mai e cazul la masinile noi, astea sunt facute sa mearga si asa!

Bineinteles ca azi am fost si mi-au scos ulei din motor (au avut 2 persoane de acolo intrebarea ca de ce vreau asta? ca asa zice producatorul. Le--am inchis gura cu uleiul nescurs din motor, au tacut instant)

Uleiul nu era mult peste nivel, cam 5mm cred eu (fiind curat nu se distinge foarte bine), dar acum am ramas un pic sub nivelul maxim.

Am o concluzie si o intrebare:
Concluzie: Verificati uleiul cand luati masina sau spuneti mecanicului de la inceput sa puna mai putin ulei.Nu va luati dupa balivernele lor, ca nu le pasa.
Intrebare: Pe factura am trecuti 6l de ulei. WTF? M-au incaltat cu 1l in plus? Sau asa e modelul?

--------------------
Renault Austral 1.2 tce hybrid 200 CP Techno Esprit Alpine 2025
+
Nilo
post 21 Apr 2022, 15:23
Post #6165

Membru

Dupa norma e 5,4 litri

Attached thumbnail(s)
Screenshot_20210930_150038.png ( Size: 125.17k ) Number of downloads: 634

--------------------
+
AlbertM
post 21 Apr 2022, 15:31
Post #6166

Membru incepator

From: Pitesti AG

Acolo scrie clar: Valoare data ca un indicator, NU ca atat trebuie pus, dar cine sa citeasca, astia de la service, in nici un caz!

This post has been edited by AlbertM: 21 Apr 2022, 15:32

--------------------
Renault Megane IV Sedan, Intens, 1.3 Tce, EDC 2022
+
Nilo
post 26 Apr 2022, 07:13
Post #6167

Membru

Apropo de ulei , a mai patit cineva sa i fie " umezit " cu ulei capacul motorului ? cred ca scapa pe la garnitura lui ...

--------------------
+
georgeleus
post 26 Apr 2022, 08:40
Post #6168

georgeleus

prin "capacul motorului" te referi la scutul de plastic de deasupra banuiesc.
How in the world ai reusit sa privesti sub el, cu ce prilej l-ai demontat ?

Eu singura problema (de altfel unica un urma careia era sa nu cumpar masina la insistentele prietenului cu care am fos) e ca pe scut jos aveam o pata de ulei.
S-a constatat ca plangea intre motor si cutie, dar iata ca dupa 7.000 Km dupa ce a fost curatat scutul, nu s-a mai desfasurat intr-un asemenea hal si n-a pierdut strop nici in cutie si nici in motor (nivelurile is OK).

....sau poate ca plangea mai serios inainte s-o cumpar tocmai pt c-a fost prea mult pus smile.gif)

--------------------
+
Nilo
post 26 Apr 2022, 09:19
Post #6169

Membru

Nu am capac de plastic pe masina , se vede direct aluminiul , ma refeream la capacul de aluminiu , de pe motor , pare etansat cu silicon ... o sa fac o poza ca nu stiu cum sa explic problema .

--------------------
+
cj98czh
post 26 Apr 2022, 09:22
Post #6170

Membru de la Cluj ...

adica pierde pe la capacul culbutorilor ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Nilo
post 26 Apr 2022, 14:15
Post #6171

Membru

Exact smile.gif , cum zicea senioru ... ca la dacie smile.gif) oricat schimbai garnitura aia , tot timpul umezea ...

--------------------
+
sagetator
post 28 Apr 2022, 06:42
Post #6172

Membru autentic

From: O R A D E A

La peste 70-80 km/h, in curbe largi, aud un vâjâit dinspre roti / planetare cu o ritmicitate cam de un sunet pe secundă, vâjâitul fiind de aprox. jumătate de secundă lungime. Interesant e că numai când virez la dreapta se aude acel vâjâit. Mi se pare chiar că sunetul e însoțit de o ușoară vibrație ce se transmite în habitaclu.
Ce ar putea fi? Cum se remediază? Mulțumesc.

Menționez că anvelopele / jantele sunt in perfectă stare.

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
cj98czh
post 28 Apr 2022, 06:48
Post #6173

Membru de la Cluj ...

rulment?

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
TR90DCC
post 28 Apr 2022, 07:39
Post #6174

Membru

Planetara,fugi repede la service pana nu se agraveaza

--------------------
Renault Megane Sedan IV - TR 90 DCC 2018 Business 1.2 TCe Gris Titanium
+
meg2s
post 28 Apr 2022, 12:09
Post #6175

Membru autentic

Mai greu cu pllanetara la viteze de genul ala; eu cand am avut probleme cu planetare, faceau zgomot in sarcina (adica pe viraj de tractiune, nu asa "pe liber") la viteze relativ mici - treptele 1-2-3.
Sa ajungi sa le auzi trosnind pe la 70-80, inseamna ca nu le-ai auzit cand era "incarcarea" mai mare pe ele.
Ce zice CJ am avut la M2, un rulment care nu facea zgomot decat pe virajele care incarcau roata lui - in cazul meu era pe dreapta. Iar joc in roata si alte zgomote n-aveam.

--------------------
CUPRA Formentor (2025) e-Hybrid++ 204CP
(Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG
+
TR90DCC
post 29 Apr 2022, 14:30
Post #6176

Membru

Nu contest,e posibil sa fie rulmentul , omul nici nu a specificat cati km are facuti cu masina.Am avut si eu un zgomot de huruit la rulmenti la alta marca de masina,la demontare erau perfecti,se invarteau fara zgomot,dar pusi la masina huruiau de ziceai ca trece vreun elicopter pe deasupra.Apoi am vazut ca se dusese stratul de tratament,si in zona respectiva calea de rulare a bilelor nu mai era lucioasa

--------------------
Renault Megane Sedan IV - TR 90 DCC 2018 Business 1.2 TCe Gris Titanium
+
MPO
post 29 Apr 2022, 16:56
Post #6177

Membru incepator

Eu am avut rulmenti defecti pe alte doua masini si huruiau tot timpul, si in curbe si la drum drept.
Eu as pune pariu ca este de la anvelope.
@sagetator anvelopele sunt in stare perfecta doar in magazin. In momentul in care le pui pe masina deja incepe uzura. Se pot deforma foarte usor daca iei o bordura sau o groapa. Pot intra pietricele in nervurile lor. Sau poate ai anvelope mai galagioase. Cel mai simplu si usor incearca sa faci o permutare a rotilor fata - spate sau stanga - dreapta si vezi daca mai fac zgomot.

--------------------
Renault Megane Estate Intens 1,33 TCe 159 EDC 2020
+
sagetator
post 30 Apr 2022, 06:28
Post #6178

Membru autentic

From: O R A D E A

Mașina are acum 106.000+ km, dar sunetul l-am sesizat prima data în toamna (in urma cu 5-6.000 km), f. rar, motiv pt. care l-am ignorat. Am trecut pe anvelope de iarna (pe jantele originale de 16 inch), vâjâitul revenind la fel de sporadic, independent așadar de jante+anvelope. De curând am revenit pe cele de vara (pe jante de 17 inch), sunetul continuând să fie prezent, tot mai des.
Ieri a trebuit sa fac un drum mai lung (430 km) ocazie cu care am sesizat că deja și la viraje la stânga apare sunetul, cu frecventa din toamna anului trecut (când l-am ignorat, după cum vă spuneam). Acum însă înțeleg clar că e o problemă și în consecință trebuie remediată.
Să fie așadar rulmenții? Poate fi numai unul? (chiar daca e așa, am să-i schimb pe amândoi pt. siguranță). Sau poate fi altceva?
Mulțumesc pt. ajutor!

This post has been edited by sagetator: 30 Apr 2022, 07:16

--------------------
Clio Symbol Fidji dCi 82 CP gri eclipse
Megane IV Intens dCi 110cp manuala, gris titanium... o frumusețe.
+
gerula2006
post 4 May 2022, 18:59
Post #6179

Membru autentic

Salut! Am un Megane 4 1.5 dci 110cp EDC cu 83 000 km la bord și face în august 5 ani. Mașina este luata de noua din reprezentantă. Azi am făcut revizia și am semnalat celor din reprezentantă ca la retrogradare, uneori, din treapta 2 în 1, uneori din 3 în 2, se aude un sunet metalic ( uneori parca un ronțăit) și se simte un mic șoc. La la fel, un pic mai rar și mai ușor, și anul trecut când avea 63 000 km. Atunci au resoftat cutia, simptomele s-au diminuat, dar după 5 6 luni au reînceput.
Astăzi au constatat și dânșii cele semnalate și s-a propus schimbarea ambreiajului (știu ca sunt doua) urmând sa fiu contactat pentru a afla decizia finala. Țin sa menționez faptul ca personalul a fost foarte de treaba și cooperant.
În drum spre casă, la viteza constanta, a început sa se audă o bătaie ritmata. Tind sa cred ca tot de ambreiaj este legata deoarece pe accelerare nu face, cind o trec în N se oprește și apoi trecuta în D face iar... În curbe nu face.. Atașez un filmuleț cu bătaia.
Ce credeți ca ar fi? Volanta?
https://youtube.com/shorts/J5QEUibEuso?feature=share

--------------------
Renault Megane Estate 1.5 EDC - B 2017
+
bgdrenault
post 5 May 2022, 09:46
Post #6180

bgd

From: Piatra Neamt

Intrebare? A montat cineva deflectoare de aer fata-spate? Ce model? Nu aduc zgomot de vant suplimentar la viteze mari?
De ce intreb, circul uneori cu o ruda in masina, pe care o mai duc la distante mari(investigatii medicale periodic, minim 130 km dus) si nu prea suporta aerul conditionat. Dimineata la 5.00 e ok fara, dar la intoarcere cam rau doar cu ventilatia si asta pe viteza mica.
La skoda problema era simpla, deschideam putin geamul stanga spate si era ok. La megane, daca deschid geamul stanga spate , dupa 80, apare o "turbionare" in masina , care face inutilizabila acesta solutie. Ma gandesc ca niste paravanturi de genul asta ar ajuta.
Situatia nu e provizorie, ca fac drumul acesta de cativa ani, o data la 3 luni.

--------------------
Megane Sedan 1,33 140 CP - XXX 2019 Intens
+
239 Pages « < 204 205 206 207 208 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 11:21
Dacia