Sfat alegere mașină ( laguna 2 vs Peugeot 307 SW )
![]() ![]() ![]() |
Sfat alegere mașină ( laguna 2 vs Peugeot 307 SW )
Idanyca |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 23 October 16 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2
2003- 2.0 16V inițiale
|
|||
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
QUOTE(argon @ 27 Oct 2016, 19:17) Esti dezinformat si dezinformezi pe altii. Lantul se schimba usor cu motorul pe masina, la fel ca si cureaua, dar nu inainte de 500.000 km Pretul e ~600-700 lei original, complet cu patine intinzatoare si pinioane. Ma mir totusi ca ai 2.0 dci in semnatura, ar fi trebuit sa stii. Tu esti dezinformat si dezinformezi si pe altii(doar pentru faptul ca stai si scrii mereu pe forum- ca de aia ai >30.000 post-uri, nu inseamna ca te si pricepi). Lantul nu este pe viata - nu de alta dar Renault il garanteaza 300.000 km- si asta la masinile noi (sau poate ca lantul ar fi dar intinzatorul si patinele nu sunt) cauta si vezi cate probleme sunt pe nissan X-trail M9R 2.0 dci cu lantul care bate inca de la 150.000 km sau pe youtube bataie lant Nissan.Pun pariu ca si la tine se aud batai de lant dar nu ti-ai dat seama...sau nu stii sa le interpretezi. Am 2.0 dci pentru ca alta optiune pe Koleos ar fi fost 2.5 benzina....si nu ma pasioneaza sa dau atatia bani pe impozit.Si da, cel putin la X-trail si Koleos, lantul se schimba cu motorul dat jos de pe masina.Nu stiu exact cum e pe Laguna 2 dar nu m-as mira sa fie la fel. PS:discutia era cat te costa sa intretii o masina(acum conteaza ce intelegi prin intretinut) la mine trebuie sa fie perfecta, sa nu bata sa nu fie scurgeri de lichide. Cu sal de 2000 ron si 2 copii(sanatate, la mai multi!!) e cam greu sa intretii o laguna care papa bani. |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
Idanyca |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 224 Joined: 23 October 16 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc, dar imi ajung 2 copii !
![]() Bun, dar toate papa bani ? Adica laguna 2 au anumite probleme fixe ? Sunt masini problema ? |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003- 2.0 16V inițiale
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Daca gasesti una in toate mintile si nu esti tipul de om (ca mine) care sa nu poata conduce daca se aude ceva, atunci e o masina ok si nu o sa bagi prea multi bani in ea.Eu am si schimbat multe de dragul de a le schimba dar cele mai multe probleme le-am avut pe parte de suspensie,bucse,pivoti,etc. Cu motorul n-am avut nici macar o problema...niciodata!1.9 dci de 120 cp - euro 3 (pe laguna 2 facelift 2007) si masina avea 188.000 km reali (ca era cumparata de noua)
Ca si spatiu e super ok pentru 2 copii (eu am 1 si mai vine unul acum...repede ![]() |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(ady_vasiloiu @ 28 Oct 2016, 11:03) Tu esti dezinformat si dezinformezi si pe altii(doar pentru faptul ca stai si scrii mereu pe forum- ca de aia ai >30.000 post-uri, nu inseamna ca te si pricepi). Lantul nu este pe viata - nu de alta dar Renault il garanteaza 300.000 km- si asta la masinile noi (sau poate ca lantul ar fi dar intinzatorul si patinele nu sunt) cauta si vezi cate probleme sunt pe nissan X-trail M9R 2.0 dci cu lantul care bate inca de la 150.000 km sau pe youtube bataie lant Nissan.Pun pariu ca si la tine se aud batai de lant dar nu ti-ai dat seama...sau nu stii sa le interpretezi. Am 2.0 dci pentru ca alta optiune pe Koleos ar fi fost 2.5 benzina....si nu ma pasioneaza sa dau atatia bani pe impozit.Si da, cel putin la X-trail si Koleos, lantul se schimba cu motorul dat jos de pe masina.Nu stiu exact cum e pe Laguna 2 dar nu m-as mira sa fie la fel. PS:discutia era cat te costa sa intretii o masina(acum conteaza ce intelegi prin intretinut) la mine trebuie sa fie perfecta, sa nu bata sa nu fie scurgeri de lichide. Cu sal de 2000 ron si 2 copii(sanatate, la mai multi!!) e cam greu sa intretii o laguna care papa bani. In primul rand discutia e despre Laguna 2, cu 2.0 dci prima generatie, nu nisanuri cu probleme, cand le-au stricat. In al doilea rand kitul nu e exagerat de scump, si schimbul se face pe masina, deci reia..care e problema ta? Inafara ca nu stiai treburile astea..si in loc sa recunosti, denaturezi discutia aiurea, si culmea, eu sunt dezinformat? This post has been edited by argon: 28 Oct 2016, 11:55 |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Distributia unui M9R de pe laguna 2 costa aproape cat una pe curea, deci nu e mai scumpa intretinerea din punctul asta de vedere. Schimbul se face cu motorul pe masina, ridicat din suport - aceleasi costuri ca la schimbul unei distributii pe curea. Despre ce vorbim aici?
|
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
Idanyca |
![]()
|
QUOTE(ady_vasiloiu @ 28 Oct 2016, 11:38) Daca gasesti una in toate mintile si nu esti tipul de om (ca mine) care sa nu poata conduce daca se aude ceva, atunci e o masina ok si nu o sa bagi prea multi bani in ea.Eu am si schimbat multe de dragul de a le schimba dar cele mai multe probleme le-am avut pe parte de suspensie,bucse,pivoti,etc. Cu motorul n-am avut nici macar o problema...niciodata!1.9 dci de 120 cp - euro 3 (pe laguna 2 facelift 2007) si masina avea 188.000 km reali (ca era cumparata de noua) Ca si spatiu e super ok pentru 2 copii (eu am 1 si mai vine unul acum...repede ![]() Nu sunt chiar genul de om care sa investesc in masina doar de drag.. Gen daca masina nu are xenoane din fabrică, nu mă apuc eu sa-i pun aftermarket. NIci nu imi place sa o aud cum troncane sau are pierderi de ulei.. Deci, investesc cand trebuie...in ce trebuie. P.S : repede vine si la mine al 2-lea copil ![]() In decembrie ar trebui sa fim deja 4. Sănătate multa ! |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003- 2.0 16V inițiale
|
|
Bicicleta galbena |
![]()
|
![]() Sunt nembru, domnule! Group: Members Posts: 2.217 Joined: 29 January 13 From: Bucuresti ![]() |
Eu nu inteleg de ce ai renuntat la 307 SW, o masina frumoasa si acum, spatioasa, iar ca fiabilitate zic ca e cam o clasa peste Renault.
|
--------------------
Peugeot
407 1.8 16v
2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003 ______________
Nemțoaicele e tancuri. Japonezele nu se strică. Franțuzoaicele e proaste. Italiencele e cele mai proaste. |
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
QUOTE(Aco @ 28 Oct 2016, 11:58) 1 - laguna 2 - 1.6 benzina 2 - pejo 307 break 3 - cat de usor se schimba distributia la 2.0 dci pe laguna 2 vs nissan. Unde 2.0 dci nu este laguna de 1.6 @ initiator => Sincer - pentru o masina de buget recomand logan (e eftina de cumparat, de inttretinut, nu prea se strica etc). Unde nu bifeaza bine loganul? La confort si safety. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.385 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Vine de pe un ford ... de prin '98 ... eu zic ca bifeaza mai bine loganul ... dar nu vrea ...
U M2 in mintile lui, iarasi este o optiune de luat in seama .. si chiar un 307 SW daca tot vroiai break .. This post has been edited by cj98czh: 28 Oct 2016, 20:05 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
QUOTE Distributia unui M9R de pe laguna 2 costa aproape cat una pe curea, deci nu e mai scumpa intretinerea din punctul asta de vedere. Schimbul se face cu motorul pe masina, ridicat din suport - aceleasi costuri ca la schimbul unei distributii pe curea. Despre ce vorbim aici? Simt ceva putred p'aci... Btw, nu schimbati lantul daca nu aveti un motiv intemeiat, indiferent de km, nu e BMW. |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Normal ca nu se schimba numa asa aiurea, insa cand ai scurgeri de ulei pe la capacul distributiei si intrebi la reprezentanta cat costa etansarea te trezesti cu recomandari de genul: "daca tot desfacem schimbam tot." Astfel aflii si cat costa lucrul asta.
Sorry de offtopic. This post has been edited by Aco: 28 Oct 2016, 21:52 |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
nu e offtopic.
Recomandarile sunt pertinente, dar omul vrea ceva eftin de cumparat si de intretinut - iar laguna, din punctul meu de vedere, nu se incadreaza la intretinere ieftina nicicum. Orice piesa de la suspensie este peste 100 lei (piese bune dpdv calitativ). E confrtabila, e sigura etc, dar eftina nu e - poate doar motorizarile de pe la 100 - 120 cp (desi am mari dubii). Un fost coleg de munca a trecut de la 307 break (de prin 2000) la pasat - si l-a socat prima oara diferenta de pret la cauciucuri 15" vs 16". E o diferenta de segment care inseamna diferenta de costuri de exploatare. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(Idanyca @ 23 Oct 2016, 21:00) http://autovit.ro/anunt/renault-laguna-ii-...orm#xtor=SEC-81 This post has been edited by argon: 29 Oct 2016, 11:31 |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
Alexandar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 October 14 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(argon @ 29 Oct 2016, 11:29) Trecem cu vederea peste. |
--------------------
Renault
Laguna II
1.9 dCi 88 kW Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205 |
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Aia are volanul schimbat. Dupa echipare, e un Dynamique, care are altfel de volan:
3.JPG ( Size: 74.17k ) Number of downloads: 368 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
Alexandar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 October 14 From: Timisoara ![]() |
Are xenoane, dar lipsesc spalatoarele. Are taxa recuperata, desi de la anu' probabil nu mai are relevanta acest aspect. Cu proprietaru' te intelegi doar daca stii maghiara, caci limba romana nu e un numitor comun. Masina e la vanzare de aprox. un an. Daca era "castana vetii" probabil ca isi gasea norocosu' pana acum.
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
argon |
![]()
|
Nu am studiat detaliile si nu stiu de cand se vinde, era ca exemplu. Eu am luat-o tot în banii aia imediat ce a pus-o la vânzare , la jumate de oră de la postare, si mai primise 4 telefoane, din care unul era pe drum sa o vadă, e membru pe aici
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.385 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pfuuui drace credeam ca dai supercarul tau ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Idanyca |
![]()
|
He he, de oferte nu duc lipsă. Doar că...mai aștept.
Vreau să văd cât mai multe, dar nu-mi permite timpul. Și nici în afara Bucureștiului nu prea pot pleca..Tot din cauza lipsei de timp. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003- 2.0 16V inițiale
|
|
Alexandar |
![]()
|
Rasfoiste sectiunea bursei, cu siguranta gasesti masini foarte cinstite ale colegilor.
This post has been edited by Alexandar: 31 Oct 2016, 11:39 |
--------------------
Renault
Laguna II
|
Idanyca |
![]()
|
Am răsfoit puțin și bursa, dar nu am dat de nimic.
În weekend ma duc să văd o laguna 2 din 2003 1.8 16v fără taxă plătită. Aveți idee dacă e mai mult de 700 euro taxa ? Euro 3 / 184 co2. Calculatorul anaf zice 650 euro. E mult, e puțin ? |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003- 2.0 16V inițiale
|
|
PetruDez |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 707 Joined: 21 October 11 ![]() |
Undeva pe acolo bate taxa. La 2.0T e 1000 de iepuroi E4 din 2006/2007 198 CO2.
Eventualpoti sa ii ceri VIN-ul si sa il postezi pe foru la sectiunea diverse este un topic. Si o sa priesti detalii despre ea. Sa fie inregula sa o verifici si sa faci un test drive cu ea. Sa vezi sa functioneze toate chestiile electrice. Deh daca nu esti la pria chestie de genul deci presupun ca te pricepi oleaca. Conteaza si in ce bani o da. |
--------------------
Renault
Am schimbat pe dizal si Koleos
2007/2014
|
|
Idanyca |
![]()
|
Mda, am fost in seara asta sa vad masina pe care trebuia sa o vad in weekend. Masina arata super bine, parea intretinuta, dar n`am vrut sa ma leg la cap. Taxa in jur de 700 euro, pretul era bun, dar am simtit o "bataie" in pedala de ambreiaj si un zgomot la relanti, care disparea la calcarea ambreiajului. Eu am zis ca e volanta.. El se jura ca au fost schimbate atat chitul de ambreiaj cat si volanta acum 10.000 km. Nu l-am crezut. Avea facturi pentru toate consumabilele, numai pe asta cu volanta si ambreiajul "o pierduse". Oricum, parea neserios si grabit sa o vanda.
M-a sunat sa ma duc in seara asta ca maine pleaca din tara. Trecem peste, mai sunt oferte... |
--------------------
Renault
Laguna 2
2003- 2.0 16V inițiale
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Intre timp mi-am cumparat si eu una hatchback de 1.8. Sa stii ca cei care spun ca 1.6 nu are putere, bla, bla, nu prea stiu ce vorbesc, tinand cont ca detin de ceva timp un break ph1 cu motorizarea asta. Intr-adevar, un motor un pic mai mare te ajuta sa urci mai lejer anumite pante sau sa accelerezi mai bine in treptele superioare. Dar pedalat cum trebuie si tinut in ture, 1.6 este cam pe acolo cu 1.8- la putere maxima nu simti diferenta. Tine cont ca eu am break de 1.6 si hatch de 1.8, cu o diferenta de greutate semnificativa (carlig, chestii care stau permanent in portbagajul break-ului, etc).
Attached thumbnail(s) lagune.jpg ( Size: 281.28k ) Number of downloads: 155 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
argon |
![]()
|
Cine a zis ca 1.6 e leșinat nu a spus că 1.8 nu e, sunt cam același lucru , abia 2.0 se mai simte că putere, sugerez să încerci.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Stiu cum e si 2.0, dar spuneam ca un 1.6 pe hatch e suficient. E versiunea cu cele mai mici costuri de intretinere/ asigurare/ inmatriculare, etc.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
corneliassy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 28 August 14 ![]() |
Mitul diferentei benzina vs diesel ca si cost de intretinere.
Am luat o laguna 2 1.9 diesel si una 1.8 benzina pana in anul 2004 si am comparat preturile la piese (cele mai ieftine bineinteles). Ulei 5 litri la amandoua. Filtrul de ulei, aer si polen acelasi pret (38 RON). Filtrul de motorina 9, de benzina 15. Distributie fara pompa de apa 235 diesel, 339 benzina. Deci preturile sunt asemanatoare la ambele. Deci mitul ca benzinarele sunt mai ieftin de intretinut cam pica. De fapt chiar dieselul are avantaj de 110 RON. La diesel ai bujii incandescente dar schimbi una cand se arde si cea mai ieftina e 25. La benzina le schimbi pe toate 4 odata la 20-30000 km si e 36. Mai sunt si fisele de bujii si bobina de inductie care se strica mai des la benzina. Releul de bujii la diesel e 210 pe cand la benzina este bobina cu tot cu fisa cate una per fiecare bujie si costa 70 bucata. La trenul de rulare, suspensie si franare preturile sunt relativ identice. La partea de caroserie e clar ca preturile sunt la fel. La partea de zgomot benzinarul sta mai bine. Impozitul, vignieta si ITP costa la fel. La asigurare e cam tot pe acolo avand in vedere ca puterea generata si cubajul este asemanator. Diferenta e ca una are turbina si alta nu are. O turbina duce o medie de 150.000 km si costa intre 200 E sh si 500 E noua. Multi vor spune ca e clar ca benzinarul e mai in avantaj. Dar un diesel consuma cam cu 2 litri mai putin fata de un benzinar si in plus motorina e mai ieftina ca benzina. Deci 2 litri = 2 euro la suta, si pana la 150.000 cand pica turbina si trebuie sa scoti 500 E din buzunar faci o economie de 3000 de euro. Deci va las pe voi sa decideti care motor este mai economic dpdv financiar. Din punctul meu de vedere, oricum as da-o si as suci-o, ies in avantaj cu 200 de euro pe an la dieselul meu. |
--------------------
Renault
Laguna
2002
|
|
PetruDez |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 707 Joined: 21 October 11 ![]() |
QUOTE(corneliassy @ 5 Nov 2016, 16:21) Mitul diferentei benzina vs diesel ca si cost de intretinere. Am luat o laguna 2 1.9 diesel si una 1.8 benzina pana in anul 2004 si am comparat preturile la piese (cele mai ieftine bineinteles). Ulei 5 litri la amandoua. Filtrul de ulei, aer si polen acelasi pret (38 RON). Filtrul de motorina 9, de benzina 15. Distributie fara pompa de apa 235 diesel, 339 benzina. Deci preturile sunt asemanatoare la ambele. Deci mitul ca benzinarele sunt mai ieftin de intretinut cam pica. De fapt chiar dieselul are avantaj de 110 RON. La diesel ai bujii incandescente dar schimbi una cand se arde si cea mai ieftina e 25. La benzina le schimbi pe toate 4 odata la 20-30000 km si e 36. Mai sunt si fisele de bujii si bobina de inductie care se strica mai des la benzina. Releul de bujii la diesel e 210 pe cand la benzina este bobina cu tot cu fisa cate una per fiecare bujie si costa 70 bucata. La trenul de rulare, suspensie si franare preturile sunt relativ identice. La partea de caroserie e clar ca preturile sunt la fel. La partea de zgomot benzinarul sta mai bine. Impozitul, vignieta si ITP costa la fel. La asigurare e cam tot pe acolo avand in vedere ca puterea generata si cubajul este asemanator. Diferenta e ca una are turbina si alta nu are. O turbina duce o medie de 150.000 km si costa intre 200 E sh si 500 E noua. Multi vor spune ca e clar ca benzinarul e mai in avantaj. Dar un diesel consuma cam cu 2 litri mai putin fata de un benzinar si in plus motorina e mai ieftina ca benzina. Deci 2 litri = 2 euro la suta, si pana la 150.000 cand pica turbina si trebuie sa scoti 500 E din buzunar faci o economie de 3000 de euro. Deci va las pe voi sa decideti care motor este mai economic dpdv financiar. Din punctul meu de vedere, oricum as da-o si as suci-o, ies in avantaj cu 200 de euro pe an la dieselul meu. E clar. Asa pte vedea in ce fel faci intretinerea plus alte detalii. detinatorul de auto clasic..... Ah da si ca idee benzinarul e ceva ai ieftin la achizitionat. Sau aia ai uitat. Iar la SH ca despre asta vorbin un diezel in general e distrus la pretul unui benzinar. Ah da si gazul e ieftin raportat la dizel. Ai scris aberatii asta e ideea postului neu. |
--------------------
Renault
Am schimbat pe dizal si Koleos
2007/2014
|
|
argon |
![]()
|
Din păcate pentru tine..cam are dreptate..intretinerea la diesel costa la fel ca la benzinar.
|
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 23:03 |