Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sfat alegere mașină ( laguna 2 vs Peugeot 307 SW )

argon
post 24 Oct 2016, 14:38
Post #31

Mesaj semiautomat

Group: Members

Unii se mai uita si al placerea condusului, pe langa sa te tarai din A in B, gen 1,6 16v. Deci 2.0T sau 2.0 dci, banii vin si se duc, satisfacta ramane.

--------------------
Renault Laguna 2007 - 2.0 DCI 16v 180
Fara turbo, viata e pustiu.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Avani
post 24 Oct 2016, 14:58
Post #32

Membru autentic

From: Capitala gri

S-a suit scroafa in copac.
1.6 pute, 1.4 cu emblema de 2.0 nu. laugh.gif

This post has been edited by Avani: 24 Oct 2016, 15:03

--------------------
. . .
Think forward !
+
Idanyca
post 24 Oct 2016, 15:02
Post #33

Membru autentic

From: Bucuresti

Pe Ford sunt mulțumit de 1.6 16v. Destul de puternic pt ce vreau eu.
Pe laguna nu cred că face față...
Dieselul mi-a intrat în cap fără să vreau,d e când conduc din când în când un Mercedes vito, eu preferând mașinile pe benzină.
Acum vreau să incerc un diesel. Dacă nu e de mine, dacă nu îmi permit, văd pe viitor

.

--------------------
Renault Laguna 2 2003- 2.0 16V inițiale
+
andri1940
post 24 Oct 2016, 16:00
Post #34

Membru autentic

From: Pitesti

Pana si colegii care au diesel ti-au spus ca mai bine nu... Dar tu insisti, ca sa plangi apoi pe aici ca a picat aia, aia si aia...

Oricum la ph1 si la bugetul tau vei lua cel mai probabil 1.9 dci, intr-una din variantele de putere: 100, 107 sau 120 CP (incredibila placerea de a conduce, bate la fund oricand un 1.6 107 cp si un 1.8 120 cp, nu????). Celalat motor disponibil e 2.2 dci si nu cred ca te lipesti de asa ceva din cauza taxelor. Altceva diesel nu ai ce lua, deci nici nu se pune problema de 2.0 dci care a aparut pe ph2 si a fost cel mai puternic diesel de 2L la vremea lui.

Raman la parerea mea ca un 2.0 16v (eventual cu GPL daca te ingrijoreaza atat de tare consumul) ar fi cea mai buna solutie, daca gasesti masina inmatriculata, cu taxa platita si in bugetul tau.

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16v Dynamique 2002
+
madhorsefuzzy
post 24 Oct 2016, 16:07
Post #35

Membru

QUOTE(argon @ 24 Oct 2016, 15:38)
Unii se mai uita si al placerea condusului, pe langa sa te tarai din A in B
QUOTE(Avani @ 24 Oct 2016, 15:58)
1.6 pute, 1.4 cu emblema de 2.0 nu.  laugh.gif

De asta mai tin pe langa casa Loganu' 1.4mpi. Pentru placerea condusului din cand in cand. radmasa.gif

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
Idanyca
post 24 Oct 2016, 16:26
Post #36

Membru autentic

Ah...nu vroiam să se ajungă aici. Subiectul ăsta ( benzină vs diesel ) nu se va epuiza niciodată !
Întotdeauna vor fi 2 tabere... Și discuții în contradictoriu.

Nu asta voiam..
Dar, dacă tot s-a ajuns aici. Dacă diesel urile sunt...proaste, păcătoase și greu de întreținut, de ce le mai cumpără lumea ?!
De ce nu au toți benzină sau benzină + gpl ?
Cu toate ca deviem de la subiect.

--------------------
+
PetruDez
post 24 Oct 2016, 16:42
Post #37

Membru autentic

QUOTE(Idanyca @ 24 Oct 2016, 16:26)
Ah...nu vroiam să se ajungă aici. Subiectul ăsta ( benzină vs diesel ) nu se va epuiza niciodată !
Întotdeauna vor fi 2 tabere... Și discuții în contradictoriu.

Nu asta voiam..
Dar, dacă tot s-a ajuns aici.  Dacă diesel urile sunt...proaste, păcătoase și greu de întreținut, de ce le mai cumpără lumea ?!
Cu toate ca deviem de la subiect.
*

Nu e vorba ca sunt proaste. Nu asta e ideea. Treaba e ca in banii pe care ii ai tu la dispozitie e aproape imposibil sa gasesti un diesel cat de cat acceptabil.

Apoi trebuie sa faci calculul si la numarul de km parcursi versus intretinere.

Daca nu faci suficient numar de km atunci un diesel este mai costisitor fara discutie in comparatie cu un benzinar.

De ce cumpara lumea diesel si face 10.000 km pe an? De prosti ces romanii ca natie. Nah ca am spus si asta. Efectiv nu exista un rationament economic pentru a lua diesel atunci cand nu faci cel putin 20.000 km pe an.

Also din experienta iti garantez ca APROAPE NIMENI nu a luat un diesel din afara mai vechi de 3-4 ani de zile cu mai putin de 150-200.000 km. Efectiv sunt incredibil de rare si au pret pe masura.

Ca si idee am in familie si benzina si diesel. Si da acel Ford diesel isi are rostul lui pentru parintii mei care fac un anumit numar de km pe an. Dar nu are rist pentru mine care fac sensibil mai putini km fata de cat fac ei.

Practic asta incearca lumea sa iti spuna aici. Socoteste cam cati km faci in mod real pe an, nu cati vrei sa faci ci efectiv cat circuli tu. Tine cont de costurile la o revizie plus altele ce pot aparea.

Laguna e o masina destul de mare si de confortabila mult peste altele contemporane. E destul de fiabila daca e intretinuta cum trebuie. Ceea ce majoritatea romanilor sa fim constiti nu prea fac.

Benzinarele au o reputatie mai buna . Dintr-un motiv sau altul benzinarele reno sunt extrem de fiabile si nu sunt chiar gurmande avand in vedere tehnologia si cantitatea de masina transportata.

2.0 16v+ GPL e solutia ideala pentru ce doresti tu.

Ai putere si costuri de exploatare mici. MULT mai mici decat la un diesel. Daca nu crezi da un search pe forum si o sa vezi singur despre ce vorbesc.

Colegii cu diesel au si ei dreaptatea lor fara doar si poate DAR ei fac poate un anumit numar de km pe an plus diverse circumstante.

Ca idee am avut Laguna 1 1.6 16v si desi nu era vreo masina de formula 1 era totusi destul pentru drumuri cu familia peste tot. Nu s-a intamplat vreodata sa ajungem in siatuatia de a ne plange de lipsa de CP. Deh aproape niciodata. Adica daca conduci in mod inteligent poti evita toate situatiile limita.

Dar repet mai bine 2.0 16v+GPL. Ori daca gasesti in banii aia 2.0T + GPL.

--------------------
Renault Am schimbat pe dizal si Koleos 2007/2014
+
crististarz
post 24 Oct 2016, 17:07
Post #38

Membru incepator

Am avut si phase 1 cu motor 1.8. Consumul il aveam in bucuresti cam 10 estimativ. Probleme in 1 an cat am tinut-o au fost doar pe amortizoarele spate. Ps: am luat-o cu 220.000km si am mers cu ea cam 20.000. Deci parerea mea e ca este o masina ok.
Acum am phase 2 cu 2.0 benzina... consum in bucuresti 12-15 depinde de situatii. Am optat pentru gpl pentru ca fac cel putin 1000km in oras pe luna si e mai avantajos asa. Ca si probleme am avut cu uleiul la cutia de viteza fiind automata, si fulia defazatoare nu a fost scumpa. Fa-ti niste calcule si alege ce crezi ca ti se potriveste.

--------------------
Renault Laguna 2 2006 2.0 16v automat.
+
Idanyca
post 24 Oct 2016, 17:12
Post #39

Membru autentic

Vin în fiecare zi cu masina la serviciu, Colentina - Afumați. În absolut fiecare weekend plec din oraș, fac aproape 200 km în weekend.
Cred că fac mai mult de 15.000 km / an. Nu am pus în calcul concediile.
Plus că în următorii ani vreau să colind toată țara.

Argumente pro si contra sunt destule...
Nu vreau diesel neapărat pentru consum.
Nici eu nu știu de ce vreau diesel. smile.gif)

E greu...de ales.

--------------------
+
PetruDez
post 24 Oct 2016, 19:22
Post #40

Membru autentic

Daca intradevar faci dupa cum ai spus multi km atunci da mai merita diesel.

Daca in schimb crezi ca poti sa faci o investitie personal recomand benzina+GPL.

Repet am si una si alta in familie.

Dezavantaj la benzina +GPL costul instalatiei. Adica costul initial.

Avantaj: investitia se amortizeaza relativ repede mai ales daca faci multi km dupa care deja esti pe plus chiar fata de un diesel cu fiecare km parcurs.

Era colegul anecula si andri1940 care au facut drumuri multe cu GPL si iti pot da cate lamuriri vrei pe acest palier.

Daca mai iesi si masina break atunci deja nu te mai intereseaza de spatiu in spate ca ai cat sa intre buhaiul.
chiar si la hatch si loc daca il pui in loc la roata de rezerva iar roata o bagi in husa si o pui bine in porcbagaj.

Dupa cum au zis colegii mai sus recomandarea pe diesel ar fi 2.0 DCI. Dar slabe sanse sa gasesti in banii astia.

Benzinar cel mai probabil gasesti cu mai putini km sanse mai mari sa o gasesti cu km reali(oarecum-in comparatie cu diesel) si la un pret sensibil mai mic la aceleasi dotari.

Ori de banii de un diesel in mintile lui iei ceva mai bine dotata si echipat dar benzinar.

Ori iei la fel si diferenta o bagi in instalatia de GPL si uite asa ai impuscat doi iepuri odata fara costuri aditionale mari.

Alegerea iti apartine. Personal si din experienta orice benzinar din perioada cautata de tine e mai putina bataie de cap teoretica fata de un diesel.

Am zis teoretic. Aici e si cum tie sansa asa unpic.

Sfatul meu e daca gasesti una buna si asa cum iti place tie cu motor 2.0 benzina la un pret BUN. Atunci nu astepta sa cada ceva pe diesel la fel. Ce e in mana nu e minciuna.

Spor la cautat si la gasit. Si sper sa ne vedem in sectiunea jurnal de bord.

--------------------
+
cj98czh
post 24 Oct 2016, 19:41
Post #41

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

QUOTE(Avani @ 24 Oct 2016, 15:58)
1.6 pute, 1.4 cu emblema de 2.0 nu.  laugh.gif
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

QUOTE(Idanyca @ 24 Oct 2016, 17:26)
Dacă diesel urile sunt...proaste, păcătoase și greu de întreținut, de ce le mai cumpără lumea ?!
*

Nu sunt nici proaste si nicim pacatoase ... doar ca bugetul tau nu iti permite sa iei unul in mintile lui .. si mai mult sa il intretii asa cum trebuie daca ai necazuri ... piesele din dezmembrari nu sunt o optiune ca si alea le iei cu uzura ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Idanyca
post 24 Oct 2016, 20:40
Post #42

Membru autentic

Cu siguranță ne vom vedea în secțiunea jurnal de bord.
Pe laguna 2 mi s-a pus pata, laguna 2 imi iau !

Dacă o fi diesel sau GPL, rămâne de văzut.

--------------------
+
maryus_maryusss
post 24 Oct 2016, 22:19
Post #43

Membru autentic

poate ai norocul sa nimeresti una cu echiparea privilege sau initiale si ai sa fii foarte multumit si de optiuni.Bafta !

--------------------
renault megane si laguna 2 1997 hatchback si hatchback 2001
+
Lampard
post 24 Oct 2016, 22:25
Post #44

Membru autentic

From: ARAD

Masina din semnatura am cumparat-o in 2007 avea la bord 135mii km nu cred ca erau reali ,acum am 300 mii si in afara de consumabile nu am schimbat nimic,probabil tine si de noroc
O cunostinta a cumparat luna trecuta o laguna combi din 2005 diesel iar acum i-a cazut turbo asa ca...

--------------------
renault laguna 2003 expression,1.9dci,107cp - AR 69 ***
User is online!Galerie FotoPM
+
cj98czh
post 25 Oct 2016, 07:40
Post #45

Membru de la Cluj ...

Cel de 107 caluti are turbo cu geometrie fixa, este prima generatie e dCi ... acelasi motor il gaseai pe Megane 1 in varianta de 102 cai ... motoare foarte tepene si in general fara probleme ... cele de 120 deja au turbo cu geometrie variabila, alte cutii si cred ca alta volanta ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
b06fcn
post 25 Oct 2016, 07:49
Post #46

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Cred ca la banii de care dispui, cea mai cuminte solutie, daca chiar nu vrei Logan - degustibus non disputandum, este un Megane 1 pe benzina. Gasesti masina in .de cu 1500 de euro fara probleme, te mai costa cateva sute timbrul si drumul, mai ramai si cu bani in buzunar. Sau o iei si de aici, se gasesc destule in stare foarte buna. Avantajul e ca intretinerea e ieftina, motorul de 1.6 16v s-a pus si pe Logan, asa ca piese se gasesc, mai sunt si alte repere comune cu Dacia.

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
cnada
post 25 Oct 2016, 08:03
Post #47

membru subiectiv

From: Vâlcea

QUOTE(b06fcn @ 25 Oct 2016, 08:49)
Cred ca la banii de care dispui, cea mai cuminte solutie, daca chiar nu vrei Logan - degustibus non disputandum, este un Megane 1 pe benzina. Gasesti masina in .de cu 1500 de euro fara probleme, te mai costa cateva sute timbrul si drumul, mai ramai si cu bani in buzunar. Sau o iei si de aici, se gasesc destule in stare foarte buna. Avantajul e ca intretinerea e ieftina, motorul de 1.6 16v s-a pus si pe Logan, asa ca piese se gasesc, mai sunt si alte repere comune cu Dacia.
*

Confirm! Este o masina fiabila si usor de intretinut! La motorul meu de 1.4 16v consumul este mai mult decat decent dat fiind grutatea redusa a masinii!

--------------------
renault megane 1 1.4 16v RXE + GPL 2000
"Nu te lasa biruit de rau,
ci biruieste raul prin bine" Rom. 12.21
+
Idanyca
post 25 Oct 2016, 08:13
Post #48

Membru autentic

Rămân la laguna 2. Dacă îmi permit sa o cumpăr, poate îmi permit să o și întrețin.
Cum am zis, rămâne de văzut varianta de motorizare...
Cum a mai zis cineva, banii vin și se duc..

--------------------
+
MihaiKV
post 25 Oct 2016, 21:29
Post #49

Membru incepator

Salut. Am luat de 2 saptamani o Laguna 2 Break din 2007 ce-i drept, adusa din Berlin, 1.9 dci, 130 CP, 175000 km la bord. Am dat 3800 de euro pe ea, e neinmatriculata. Pot spune ca e o placere sa o conduci, am avut un Focus 2 din 2005 si nu se compara la condus mai ales si spatiul din interior. De motor nu mai zic, trage foarte bine si nici eu nu am un salar foarte mare ca sa zic ca sunt capabil sa o intretin, dar si cu Focusul am fost la fel, daca s-a mai stricat ceva am pus bani deoparte cand a fost de ceva, asa si acum cu Laguna. Nu circul foarte mult inafara ce-i drept, dar daca mergi cat de cat turata cu ea, nu ai treaba in viitorul apropiat. Am luat-o cu toate dotarile, mai putin incalzire in scaune. Eu te sfatuiesc sa-ti iei Laguna fara probleme, doar sa ai norocul sa o iei cat de cat ok si sa mergi in service cu ea, sa-ti iei o zi libera pt asta de dimineata pana seara, pt ca nu dai in fiecare zi 3000 de euro. Sa ai succes si nu lasa pe nimeni sa-ti puna la indoiala ce iti doresti tu. Iar vizavi de Peugeot, nu se compara la nimic... parerea mea.

Attached thumbnail(s)
20161023_222100.jpg ( Size: 2.12mb ) Number of downloads: 241
820110099_5_1080x720.jpg ( Size: 111.76k ) Number of downloads: 270
820110099_13_1080x720.jpg ( Size: 114.95k ) Number of downloads: 272
820110099_4_1080x720.jpg ( Size: 123.13k ) Number of downloads: 264
820110099_2_1080x720.jpg ( Size: 68.15k ) Number of downloads: 258

--------------------
Renault Laguna 2 2007
+
espacern
post 25 Oct 2016, 21:40
Post #50

ART-ist

From: Mihalaya

QUOTE(MihaiKV @ 25 Oct 2016, 21:29)
Am luat-o cu toate dotarile, mai putin incalzire in scaune.

Lipsesc multe altele nu doar aia.....trapa de ex.

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
ady_vasiloiu
post 25 Oct 2016, 22:11
Post #51

Membru autentic

From: Ploiesti

Stii ce e culmea?ca stau lagune super intretinute pe forum la aria vanzari si lumea se uita dupa masini pe olx.A mea a stat mult si bine si era super intretinuta, a mai fost un 2.0t la vanzare, la fel super intretinut.Asteapta poate mai apare ceva in banii aia.
Am avut pana acum 4 reno-uri si acum am un Koleos si nu stiu de ce mai cumpar Renault...(acum am un burduf de la planetara crapat si nu gasesc NEAM...piese nu sunt nicaieri pe stoc si nici macar la comanda iar la Renault e 300 ron un amarat de burduf de guma).
Te sfatuiesc sa nu-ti iei laguna 2 daca esti tipicar si daca iti place o masina care sa nu bata, sa fie in stare f buna pentru ca o sa te usuce de bani (eu am schimbat la laguna 2 facelift o sumedenie de piese si crede-ma...nu sunt chiar ieftine)
Succes!

--------------------
RENAULT CLIO 3 1.5dci dynamique
+
PetruDez
post 26 Oct 2016, 00:19
Post #52

Membru autentic

Ady no offence dar sunt colegi care nu au avut absolut nici un stres cu ele.

Cat despre piese e cu dute vino. Vrei calitate dai bani vrei ieftineala mergi si cumperi numa din dezmembrari sau de alea contrafacute ce te tin de toti banii.

Am lucrat o vreme in dezmembrari auto si chiar si acolo unele piese se stia care erau originale si care erau aftermarket ori contrafacute iar diferenta de pret in dezmembrari era mare intre ele desi era aceeasi piesa teoretic.

Laguna nu e mai scumpa de intretinut , in mod corect, decat concurentele ei de clasa directe. La fel mergem pe ideea ca si alea sunt intretinute corect.

Doar ca in ce priveste concurenta la noi in tara toti stim ca exista doar volksvagin super extra bengoase intretinute cu piese ieftine si care atunci cand le iei la scuturat iti pui mainile in cap.

Preturile per categorii sunt aproximativ egale si in unele cazuri piesele pentru laguna unele din ele pot fi chiar mai ieftine decat concurenta.

26 Oct 2016, 00:21:
CAt despre masinile de pe forum ce sa zic . Intradevar au fost si cred ca mai sunt la vanzare unele (nu sunt sigur insa) dar au pretul pe masura calitatii. Desi personal cred ca e o afacere mai buna sa iei una cum trebe de pe forum daca gasesti ce iti doresti decat sa alergi ca nebunul prin europa dupa ele.

Dar sunt cazuri si cazuri.

@
MihaiKV Felicitari pentru achizitie arata frumos. Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.

Jantele sunt pe 18?

This post has been edited by PetruDez: 26 Oct 2016, 00:21

--------------------
+
cj98czh
post 26 Oct 2016, 06:51
Post #53

Membru de la Cluj ...

QUOTE(MihaiKV @ 25 Oct 2016, 22:29)
Salut. Am luat de 2 saptamani o Laguna 2 Break din 2007 ce-i drept, adusa din Berlin, 1.9 dci, 130 CP, 175000 km la bord.
*

Bine zici 175.000 scrisi in bord .... in reaitate ... doar ea stie ... de curiozitate ai verificat la o reprezentanta istoricul ca sa vezi acu cati ani a avut 175.000 km? Acu este tardiv oricum ... trebuia facut inainte de cumparare ..

Daca alea sunt pozele de vanzare a masinii, ala este samsar 100% ...

This post has been edited by cj98czh: 26 Oct 2016, 06:52

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Idanyca
post 26 Oct 2016, 08:28
Post #54

Membru autentic

Preturile mi se par direct comparabile cu orice marcă din clasa ei.
N-am stat degeaba și am făcut niște calcule / aproximări.
Și am fost sa văd 3 mașini. Octavia 1.9 tdi și două laguna 2. 1.9 dCi respectiv 2.2.
Octavia iese din discuții, costă mai mult și are dotari puține.
2.2 dCi are consum destul de mare + taxele prea mari ( impozit / RCA / etc.)
1.9 dCi părea perfect. Turbină si kit ambreiaj + volantă înlocuite în primăvară. Taxa plătită.
Decât skoda sau Passat la bani mai mulți și cu dotări mai puține, mai bine Laguna 2.
Pretul pieselor este chiar mai mic la laguna ( în unele cazuri ).

Îmi puteți spune ceva despre 1.6 16v pe break ? Consum, putere, etc..
Sau un motor direct comparabil cu 1.9 dCi, dar benzinar.

--------------------
+
espacern
post 26 Oct 2016, 08:35
Post #55

ART-ist

From: Mihalaya

QUOTE(Idanyca @ 26 Oct 2016, 08:28)
Sau un motor direct comparabil cu 1.9 dCi, dar benzinar.

Nu se poate face comparatie intre un motor Diesel vs.Benzina......sunt masini complet diferite chiar daca la exterior/interior par identice.
Motorul DCI are turbina....si asta o gasesti doar la 2.0 T "benzinar"!

This post has been edited by espacern: 26 Oct 2016, 08:36

--------------------
. . . - .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
Idanyca
post 26 Oct 2016, 08:56
Post #56

Membru autentic

Nu designul ma interesa. Puterea motorului.
1.6 face față pe laguna break, sau se târâie cum mai zicea cineva pe aici?

P.s : mi-ai trimis un PM. Nu pot răspunde acolo. Masina din anunț este a ta ?

--------------------
+
AdR!@N
post 26 Oct 2016, 09:17
Post #57

Adrian

From: Timisoara

In zilele noastre, se cumpara exemplarul, nu marca/modelul de masina. Masina poate fi intr-o extrema sau in alta.
Referitor la Laguna 2:
- are destul de multe probleme marunte, dar care se pot remedia usor si ieftin daca ai putina pricepere; (iluminat climatronic, parghie cititor cartela, cartela fisurata, contacte electrice la scaune pe partea de airbag, etc
- este destul de important ca piesele cele mai costisitoare sa fie ok (turbina si volanta/ambreiajul), astea nu se preteaza sa fie luate din dezmembrari.
- confortul si dotatrile sunt superioare oricarei masini pe care o poti lua la banii astia.
- pe forum gasesti metode de rezolvare la aproape toate problemele.

Eu am L2 de 6 ani, timp in care am parcurs aproape 150 de mii de km (acum are 330 000km). In perioada asta nu am avut treaba cu motorul, turbina, ambreiajul sau alte probleme care sa ma lase cu masina in drum. Am schimbat un set de injectoare pentru ca am facut rost de ele moca si pareau mai ok decat ale mele (testul cu returul), releul de incarcare la alternator, ceva furtune de la apa si termostatul. In rest revizi la 12-15 mii, distributie la 60 de mii.
Revizia de ulei ma costa cam 350-400 de lei, iar distributia cam 1000 de lei cu accesorii cu tot. Am schimbat acum 2 ani tot ce inseamna bucsi si articulatii TRW+Lemforder si bucsi de origine pentru puntea spate si au aproape 50 de mii si nu dau semne de oboseala. Inainte am mai schimbat ceva pivoti si capeti de bara, am pus febi si dupa 15 mii deja incepeau sa bata.
Am mai schimbat ansamblu arc amortizor pe fata (ambele parti) cu unele din dezmembrari de pe o laguna din 2006-2007.
In afara de articulatii si distributie, toate interventiile le-am facut eu.

Ca si concluzie, eu zic asa:
Daca ai doua maini stangi si par in palme si nu stii decat sa bagi benzina si sa umflii rotile nu are rost sa te bagi la L2, te cam seaca de bani daca trebuie sa mergi la mecanic/service pentru orice problema.
In schimb, daca esti un minitehnicus, L2 te va satisface cu siguranta.

Mult noroc in achizitia ce urmaza sa o faci!

Numai bine!
Adrian

--------------------
Renault Latitude Luxury 2.0dCi CVA
Renault Laguna 2 - 1.9dCi 120CP, 333 333km+
+
Idanyca
post 26 Oct 2016, 09:46
Post #58

Membru autentic

Să zicem ca sunt un minitehnicus și ca îmi face plăcere sa lucrez la mașină mea.
Dar sincer...nu mai vreau bătăi de cap !
Am avut deja destule cu fordul. Distribuție sărită de la punct din cauza unei bucăți din cureaua de accesorii sărită în capacul de la distribuție, înfășurată pe fukia arborelui cotit.. la 100 km / h, în plină accelerație. Rezultatul ? 12 supape îndoite.
Costuri ? 700 lei fara mâna de lucru ( chiulasa / supape sh, distribuție nouă ) am facut-o in spatele blocului. Deci..îmi place să-mi bag nasul peste tot.
Mașina merge si acum. În afară de rugină și unele scurgeri de ulei nu are nimic.

Astea sunt alte povești care nu își au locul aici, știu.

Deci ? 1.6 16v face față pe laguna break ?

--------------------
+
byby
post 26 Oct 2016, 10:14
Post #59

Membru autentic

From: IASI

Sincer nu cred ca face fata. Am mers cu un Megane de 1,6 16 valve si abia se taraia; Laguna e mai grea decat Megane. Iti va lua gramada de timp sa faci o depasire, si o gramada de benzina....

--------------------
Renault Laguna 2003 1,9 dci Privilege
+
cj98czh
post 26 Oct 2016, 10:24
Post #60

Membru de la Cluj ...

Abi e taraia ca nu ai intrat in depasire de la 4000 rpm .... tu ai mers in ture ca si diesel-ul .... dar da 1.6 16 pe L2 ... mi se pare submotorizata ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
10 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 11th May 2025 - 17:04
Dacia