Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages  1 2 3 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Schimbat Parbriz

Hora_ce
post 27 May 2005, 14:22
Post #1

Membru

Group: Members
From: Cluj-Napoca

A schimbat cineva vreun parbriz de M2?

Atermic? Eu am urechiusa pe el acum... si au zis ca e atermic (s-a mai discutat despre pictogramele astea)

Insa am o alta intrebare... buretele ala... care este intre parbriz si bord v-a fost schimbat?

Mi-e mi l-au pus acelas, e rupt tot... si lipseste vreo 10-15 cm din el... sad.gif

--------------------
Volkswagen Passat, B6, SL, 2.0tdi 140CP, 2006
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
meganusedanu
post 29 May 2005, 21:14
Post #2

Membru

parbrizul nou nu are burete.acesta s-a rupt deoarece mecanicii si-au batut joc de treaba.Eu am schimbat parbrizul dar buretele a ramas intepat de cateva ori cu surubelnita(nu se vede)

--------------------
renault megane 2 sedan 2003
megane sedan 82hp
+
dadu
post 10 Jun 2005, 23:47
Post #3

Membru autentic

bine că am aflat şi io. am parbrizul spart de o pietricică cu un diametru de 4-5 mm şi aştept să ajungă un amărât de atermic şi pe la craiova

--------------------
Megane2.1 Sedan
1.5 dci 100cp, Lux Privilege
Peugot 207
1.6 hdi 90cp, Sport
+
mihai_c
post 13 Oct 2005, 12:02
Post #4

Membru incepator

dadu: Pana sa schimbi parbrizul, s-a extins crapatura?
Aseara am luat si eu o pietricica, chiar pe mijlocul parbrizului. Crapaturile au un diametru de aproximativ 2-3 cm. Nu stiu ce sa fac: as mai astepta sa vad daca se mareste (mai mult ca sigur, avand in vedere pozitionarea crapaturii si gropile) sau poate am noroc si ramane asa. Cred ca nu am nici o problema cu asigurarea? Mie imi este teama de service - pierdut o zi de stat in service + posibilitatea de a se strica si altceva (eu sunt baftos rau de tot la asemenea lucruri).
Astept pareri. Multumesc!

--------------------
Megane sedane II, 2005
MEGANE II Sedan 1,6 16v Confort Privilege - Clima automata
+
sorin1967
post 13 Oct 2005, 13:18
Post #5

Membru autentic

From: Bacau

In general cei care schimba parbrizuri fac si stopari(ca sa nu se extinda crapaturile),dar nu stiu cat costa. Si eu am luat o piatra , in coltul dreapta sus astfel ca am "o virgula" acolo care nu prea ma deranjeaza , dar in alte cazuri(majoritatea) o iau asa de-al naibi longitudinal....

--------------------
ML 350 2013 - BC-35-SDS
MERCEDES ML 350 BLUETEC , TOT ALL INCLUSIVE
MEGANE 2.2 1,9 DCI ALL INCLUSIVE
Nu-mi pare rau ca sunt roman, ci ca altii sunt...
+
zyppo
post 13 Oct 2005, 13:35
Post #6

Membru autentic

From: Bucuresti

Poti sa verifici parbrizul dupa "culoare". Banuiesc ca initial avea o tenta verzulie ( la fel ca geamurile laterale si luneta ). Vezi daca acum are o tenta spre violet, privit putin din lateral.
mihai_c poti sa mai astepti sa vezi ce se intimpla cu el. Teoretic cu asigurarea nu ar trebui sa ai probleme. Din pacate te vei lipsi citeva zile de masina.
O noapte sigur vei lasa masina in service pentru a se putea intari pasta cu care iti vor lipi parbrizul. Plus inca 1-2 in functie de cit de repede se vor misca cei de la asigurari in a le trimite banii celor se la service.

--------------------
Renault Megan Sedan 2004 - 1.6 16v
MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon.
+
mihai_c
post 13 Oct 2005, 14:11
Post #7

Membru incepator

Zyppo: merci pentru opinie. Mai bine platesc eu din buzunarul meu si astept sa-mi deconteze asigurarea, decat sa las masina la service (poate daca nu au ce face baietii, se gandesc sa-mi faca un bine si sa mai schimbe cate ceva pe la masina sau sa vada cum se comporta noul parbriz intr-un test drive). In ceea ce priveste pasta de lipit - cred ca-i este suficient o zi. Ma sperie ideea de a lasa masina in service ohmy.gif . Stiu cine este vinovat: Passat-ul ala caree mi-a aruncat piatra!!! smile.gif

--------------------
Megane sedane II, 2005
+
homeless
post 13 Oct 2005, 14:40
Post #8

Membru

Si eu care tocmai voiam sa deschid un post pe tema asta.......acum 2 zile same problem a sarit o pietricica si mi-a fisurat parb, nu mult, undeva in dreapta, si mie mi-e tarsa sa las masina la service, dar cei de la asigurari or sa-mi dea de schimbat? e foarte mica crapatura....apropo de reparat am intrebet la expertdetailing sau asa ceva o rep costa 1199000 RON fara TVA, reparatia se face prin injectarea unei rasini speciale care se intareste cu lampa UV si dureaza 30 min, cat despre sch parbriz intr-o zi se face , dureaza 4 h sa se intareasca pasta aia....mama masii la dacie n-am mai patit asa ceva sad.gif

--------------------
Renault Megane 2 2005, Influence 1.4 l 16v
+
dmc
post 13 Oct 2005, 16:24
Post #9

Membru autentic

eu nu am crapaturi dar in lumina puternica zici ca a fost ciuruit de gloante (multe puncte medii si mici), la voi e la fel?

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
cj666
post 13 Oct 2005, 16:43
Post #10

Membru autentic

From: Cluj

da, e la fel. Cred ca de la nisip sau pietricele mici aruncate masinile mari. Daca o tine tot asa, cred ca va deveni opac la un momentdat.

This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 13:01

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
@tt@ck
post 13 Oct 2005, 17:07
Post #11

Membru

pai si unde e problema? cand se zgarie prea rau se ia una bucataq pietricica, sau piatra dintr-o bujie, si se crapa parbriz! dupa care se merge la casco... ph34r.gif

--------------------
Megane 2 1.6 16V 2003 Hatchback
Renault, Megane 2 Bicorp, Confort Dinamique, 1.6 16V 115CP, 2003
+
sorin
post 13 Oct 2005, 17:42
Post #12

pilot de renault

From: Lebbeke,Belgia

QUOTE(dmc @ Oct 13 2005, 03:24 PM)
eu nu am crapaturi dar in lumina puternica zici ca a fost ciuruit de gloante (multe puncte medii si mici), la voi e la fel?

Atunci ma intreb cum va arata vopseaua,opaca rau?!

--------------------
MEGANE 2 1,9dCi --ESTATE --octombrie 2004
+
rombu
post 13 Oct 2005, 18:54
Post #13

FOR SALE

am schimbat parbriz pe casco...la ora 11 am fost si au facut cei de la tiriac constatarea , la ora 1 am lasat masina la A.G.E.R. si la ora 4 era gata, perfect de ziceai ca nu s-a umblat niciodata, senzoru d ploaie merge perfect

--------------------
Renault Megane 2 2004 Confort Dynamique
Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004
Bucuresti
+
mihai_c
post 14 Oct 2005, 08:30
Post #14

Membru incepator

Salutare! Tocmai m-am intors de la AGER - mi-am "reparat" ciobitura din parbriz. M-a costat 30 RON (300.000 ROL) si a durat 45 de minute. In ce a constat reparatia: se da o gaura in locul in care a lovit pietricica pana la prima folie; se pune o rasina care este impinsa in crapaturi prin compresie (aici este partea cea mai riscanta - daca presiunea este prea mare exista riscul de a se extinde fisura); se usuca cu lampa UV. Sfatul celui care a facut reparatia: IMEDIAT DUPA IMPACTUL CU PIATRA SA SE PUNA ACOPERE CU BANDA ADEZIVA!!! Astfel nu mai intra impuritati care sa blocheze accesul rasinii in crapaturi.
Am intrebat de curiozitate si cat costa la ei un parbri nou: 6,4 mio rol + 0,5 mio rol manopera + 0,5 solutie. Total in jur de 7 mio rol. Sunt curios cat o fi la service Renault. Sigur cel putin dublu.....iar ca timp, in nici un caz cum zicea ROMBU 3 ore. Poate 3 zile. Problema este urmatoarea: sunt in garantie cu masina si nu cred ca pot sa merg (in cazul in care voi fi nevoit de craparea parb.) la AGER. Voi ce parere aveti?

--------------------
Megane sedane II, 2005
+
mihai_c
post 14 Oct 2005, 08:34
Post #15

Membru incepator

Scuze de matematica: 7,5 mio rol ... m-a luat valul.

--------------------
Megane sedane II, 2005
+
dya
post 14 Oct 2005, 10:04
Post #16

Membru fost gras

Inseamna ca eu care am schimbat geamu' portierei stanga fata la AGER am pierdut garantia? biggrin.gif
E drept ca ala de la asigurari mi-a zis de ei...
Daca e asa mi s-a luat o piatra de pe inima si cu garantia asta biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

--------------------
Nissan Qashqai 2008 1.5dCI 105CP
+
Lex Luthor
post 14 Oct 2005, 10:32
Post #17

Membru autentic

Tu chiar crezi ca aia de la renault o sa caute ei sa vada ca ai schimbat geamul cu altul (identic) la altii si nu la ei? De unde crezi ca o sa stie ca a fost schimbat acel geam? Poate numai daca cei care il schimba sunt niste carpaci si distrug si altceva cand monteaza geamul.

--------------------
---- ---- ----
---
+
mihai_c
post 14 Oct 2005, 11:27
Post #18

Membru incepator

La acelasi lucru m-am gandit si eu Lex Luthor.

--------------------
Megane sedane II, 2005
+
dya
post 14 Oct 2005, 11:40
Post #19

Membru fost gras

biggrin.gif corect corect... oricum eu mai am juma' de an de garantie deci... chiar daca era asa nu prea ma mai sinchiseam

--------------------
+
zyppo
post 14 Oct 2005, 14:59
Post #20

Membru autentic

La Renault ( Serus ) schimbat una bucata parbriz pe CASCO. Pretul 14.000.000 lei ( pretul final, incluzind pasta de lipit - 1.500.000 si TVA-ul ). A durat 2 saptamini comanda parbrizului in Franta si 2 zile montarea. Practic ei spun ca trebuie sa lasi masina la ei, nemiscata, timp de 9 ore.
Pe undeva au si ei dreptate, tinind cont ca daca ai pleca cu masina dupa citeva ore, cu siguranta craterele din Bucuresti nu vor face prea bine parbrizului tau. Si n-ar fi exclus sa te trezesti la prima ploaie cu ceva apa in masina.

--------------------
+
zyppo
post 14 Oct 2005, 15:05
Post #21

Membru autentic

Si ca sa fiu putin off topic ... Un amic merge cu Octavia la revizie la Porsche Romania. Isi marcheaza discret cu o culoare verde citeva repere ( placute de frina, filtre etc ). Lasa masina la ei. La ridicare i se factureaza o gramada de consumabile. Toate bune si frumoase. Ajunge acasa, verifica si surpriza ! Baietii nu schimbasere mai nimic din ce aparea pe factura.

--------------------
+
dmc
post 14 Oct 2005, 15:26
Post #22

Membru autentic

pai nu vad rostul de a marca piesele dc atunci cand ridici masina nu verifici si urlii la aia? mai tarziu aia pot sa inventeze orice scuza

This post has been edited by cmandrei: 14 Mar 2006, 13:01

--------------------
Renault Megane II 2004 - 1.6 115
Megane 2 Sedan 1.6 115 Privilege
Iulie 2004
+
mihai_c
post 14 Oct 2005, 16:23
Post #23

Membru incepator

QUOTE(zyppo @ Oct 14 2005, 02:59 PM)
La Renault ( Serus ) schimbat una bucata parbriz pe CASCO. Pretul 14.000.000 lei ( pretul final, incluzind pasta de lipit - 1.500.000 si TVA-ul ). A durat 2 saptamini comanda parbrizului in Franta si 2 zile montarea. Practic ei spun ca trebuie sa lasi masina la ei, nemiscata, timp de 9 ore.
Pe undeva au si ei dreptate, tinind cont ca daca ai pleca cu masina dupa citeva ore, cu siguranta craterele din Bucuresti nu vor face prea bine parbrizului tau. Si n-ar fi exclus sa te trezesti la prima ploaie cu ceva apa in masina.

Deci aveam dreptate cand spuneam ca la Renault costa dublu si tp de asteptare la fel. La Ager sau poate si la alte ateliere de genul acesta (sa nu fac reclama gratuita) il au pe stoc si ti-l pune intr-o zi. In ceea ce priveste miscarea parbrizului daca nu se asteapta mai mult: conteaza f f f mult calitatea adezivului!!! Cred ca cel de la Renault este cu intarire intarziata (ca la ei totul este mai lent....atata tp cat rabdarea clientilor este nemarginita).

--------------------
Megane sedane II, 2005
+
dya
post 14 Oct 2005, 19:50
Post #24

Membru fost gras

In conditiile materialelor adezive din ziua de azi (nu mai departe de atat de popularul si raspanditul "Super Glue") sa pretinzi 9 ore ca sa se "lipeasca" bine mi se pare o imbecilitate toala!!!
Probabil ca e expirat de cat sta, ca s-o mai fi desteptat lumea si nu se mai arunca la ei... Jeezz dry.gif

--------------------
+
eddie33
post 14 Oct 2005, 19:54
Post #25

Membru autentic

Cu siguranta nu se foloseste Super-Glue la lipit parbrizele,mai repede un adeziv pe baza de silicon,ala se usuca mai greu...asa se justifica timpul ....de uscare

--------------------
Renault Clio Extreme 2004-DCI 80C.P.
+
VladK2K
post 15 Oct 2005, 09:56
Post #26

Membru

subscriu, eu mi-am schimbat tot chitul de la geamurile de acasa pe silicon... mult mai frumos, nu zangane... dar trebuie lasat ceva vreme sa se intareasca.

legat de piese care nu au fost schimbate... eu i-as da in judecata.. niste poze cu camera digitala, organizat flagrant cu politia romana, etc.

--------------------
Hyundai Tucson 2017 LP+
+
rombu
post 15 Oct 2005, 11:28
Post #27

FOR SALE

cine nu crde e problema lui. eu am lasat masina 4 ore, nu ploua in ea, e ca noua...cu ce au lipit, cum au lipit..cat cand si alte kestii nu e problema mea..am garantie 1 an sau 2 nu mai stiu ca nu sare ala de acolo..asa ca..kiar nu imi pasa

iar ca fapt dfivers, singura diferenta intre parbrizele montate la renault si in rest e ..CA PE CELE DE LA ALTE SERVICE_URI NU SCRIE RENAULT, adika nu au voie..al meu tot saint gobain e, dar se vede cum a fost sters renault d pe el..cika nu au voie sa monteze..un tembelism marca renault

--------------------
Renault Megane 2 2004 Confort Dynamique
Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004
Bucuresti
+
homeless
post 15 Oct 2005, 22:16
Post #28

Membru

Rugaminte pt Mihai_C

Pune si tu o poza cu partea reparata sa vedem cum arata, daca se merita sa sch parb pt o mica ciobitura sau nu....... mersi si waiting

--------------------
Renault Megane 2 2005, Influence 1.4 l 16v
+
DIESEL.BV
post 17 Oct 2005, 13:37
Post #29

Membru incepator

From: BRASOV

la reno un atermic e undeva la 17,5 mil + manopera cheder si gelul special, zic ei, pt senzor, ajunge la vreo 20,5.

la cei care se ocupa de parbrize poti sa ajungi pe la vreo 13. Mam informat si eu, dar mam multumit cu reparatia ciobiturilor, cel putin pana imi fac un casco.

salve laugh.gif

--------------------
M II sedan 1.5 dci Conf.Priv. black
2004/5, 71.000 km.
+
mihai_c
post 18 Oct 2005, 08:27
Post #30

Membru incepator

homeless - am facut 2 poze dar inca nu am cablu sa le descarc pe PC (sper ca in aceasta seara sa rezolv problema tehnica si sa le postez).

--------------------
Megane sedane II, 2005
+
7 Pages  1 2 3 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 9th May 2025 - 22:08
Dacia