Bayerische Motoren Werke AG, Noul membru al familiei
![]() ![]() |
Bayerische Motoren Werke AG, Noul membru al familiei
corbex |
![]()
|
||
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|||
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
Din contra,sunt odihniti si relaxati dupa weekend.
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
yomarius |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 8 July 10 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ursul_bipolar @ 4 Aug 2015, 12:17) Turbina pica si daca nu stii sa mergi cu masina fie vorba-n'tre noi. Asta o stii de la racerii de cartier sau ai vreun manual oficial al celor de la bemve pentru pilotat bolizi cu turbina sensibila? |
--------------------
Kia
Sorento
2007 2,5 CRDI
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Vezi mai jos raspunsul meu:
1. Nu discut cu racerii de cartier ci ma documentez temeinic folosind surse pertinente! 2. Cauta sa vezi ca o turbina produsa de unul dintre cei 3 mari producatori de turbine - in ordine (Garrett by Honeywell, Borg Warner, Mitsubishi) au acelasi principiu de functionare si atata timp cat mergi subturat riscul de depuneri este foarte mare - ajungand ca la final turbina sa se imbascseasca si sa pice. 3. Banuiesc ca stii ca in momentul cand ajungi la destinatie dupa un drum mai lung, trebuie sa lasi motorul sa mearga la turatia de ralanti 30s - 1min pentru ca turbina sa se raceasca. Pe scurt cam astea sunt chestiile. LE: Daca tu crezi ca bemve-urile au turbina sensibila, te inseli considerabil. Faptul ca pot exista defecte de fabricatie sau utilizari incorecte da, pot fi de acord. This post has been edited by ursul_bipolar: 7 Aug 2015, 09:06 |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
Yutcaru |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.180 Joined: 1 August 08 From: Timisoara ![]() |
Ai dreptate,viata turbinei creste proportional de felul cum este tratata.
Stiam ca la turbo,dupa aproape orice drum,trebuie lasata 1 min sa se raceasca si ca turbo trebuie turata fara mila ( dar cu simt ![]() |
--------------------
Renault
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Da, cam asa ceva.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
Bejenaru Ionut |
![]()
|
![]() Doar membru, atat. Group: Members Posts: 708 Joined: 9 December 05 From: Bacau ![]() |
Motorul se lasa la ralanti din alte considerente din cate stiu eu si anume daca opresti motorul imediat dupa ce ajungi la destinatie, uleiul nu mai unge axul acesteia, ea avand cateva zeci poate sute de mii de rotatii. Astfel daca a lasi masina 1 min la ralanti si turbina revine la turatia minima. Chestia cu racitul ei mi se pare oarecum deplasata atat timp cat temperatura gazelor de ardere e aceeasi.
P.S. Benzinarul meu vede si 5000 cateodata; oare e de bine sau de rau? ![]() Frumoasa masina. Seria 3 imi place si mie dar eu prefer un benzinar. Multi km fara probleme. This post has been edited by Bejenaru Ionut: 8 Aug 2015, 14:19 |
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
2005, ful opshan, 1.6 16v
- Numar de Bacau. Good things come to those who wait.
Va urma... "Nimeni nu scapa virgin...viata ne f.te pe toti..." |
|
Macione |
![]()
|
Membru cu RS Group: Members Posts: 820 Joined: 17 June 09 From: Bucuresti ![]() |
Benzinarul meu vedea zilnic 6500 de ture, dar dupa ce ajungea la temperatura optima.
|
--------------------
Nissan
Renault CLIO/RS
Nissan Xtrail Tekna 2015 , Juke Nismo RS 2016
- B 169 RRS
|
|
corbex |
![]()
|
![]() Desi nu pare, ma plimb cu Dacia Group: Members Posts: 8.198 Joined: 11 July 06 From: bucuresti ![]() |
Sa numeri zilele pina orbeste.
|
--------------------
dacia
solenza
2005, cheala
|
|
Yutcaru |
![]()
|
Saptamana viitoare o sa ii fac baita si sper ca apuc sa-i pun si numere rosii,iar atunci mai revenim si cu ceva poze mai bengoase
![]() This post has been edited by Yutcaru: 8 Aug 2015, 15:51 |
--------------------
Renault
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
Macione |
![]()
|
Membru cu RS Group: Members Posts: 820 Joined: 17 June 09 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Nissan
Renault CLIO/RS
Nissan Xtrail Tekna 2015 , Juke Nismo RS 2016
- B 169 RRS
|
|
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.062 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
QUOTE(Bejenaru Ionut @ 8 Aug 2015, 15:14) Chestia cu racitul ei mi se pare oarecum deplasata atat timp cat temperatura gazelor de ardere e aceeasi. P.S. Benzinarul meu vede si 5000 cateodata; oare e de bine sau de rau? ![]() Tu ce crezi turbina lucreaza la aceeasi temperatura si la 800 de turatii si la 4000 sau 5000? Crd ca iti poti da singur raspunsul. Iti recomand sa aplici ce am zis mai sus la un motor diesel, o sa ii faca bine. Benzinarul tau nu are turbina din cate stiu eu si chiar daca ar avea nu ar fi o problema atata timp cat se respecta niste principii de bun simt. This post has been edited by ursul_bipolar: 8 Aug 2015, 17:31 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
![]() Turbina de diesel oricum nu ajunge la temperatura uneia de benzinar. Cat parchezi, etc, samd, este suficient ,in general, pentru racire. Io zic sa-i propuneti si sfintirea turbinei la fiecare 3 luni, pentru fiabilitate maxima ![]() This post has been edited by dr_mKe: 8 Aug 2015, 18:36 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
Bejenaru Ionut |
![]()
|
![]() Doar membru, atat. Group: Members Posts: 708 Joined: 9 December 05 From: Bacau ![]() |
Dieselul nu cred ca ajunge la 5000 rmp. Cel putin loganul la vreo 4000 si ceva deja nu se mai tura.
MyKe89 nu am spus ca turbina se inroseste, dar dupa ce motorul ajunge la temperatura normala de functionare, temperatura gazelor la ralanti nu scade foarte mult. Eu nu am vazut niciodata o turbina inrosita de la gazele de ardere. Dr.Mike parca la benzina ajunge pe la 700- 800 si la diesel sunt putin mai "reci". Ursu_bipolar nu prea am inteles ce sa aplic la diesel. This post has been edited by Bejenaru Ionut: 8 Aug 2015, 19:38 |
--------------------
Reno
Megane 2.1 break
2005, ful opshan, 1.6 16v
- Numar de Bacau. Good things come to those who wait.
Va urma... "Nimeni nu scapa virgin...viata ne f.te pe toti..." |
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Vezi postul nr 34.
|
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
4x4 |
![]()
|
![]() Übermensch Group: Members Posts: 3.394 Joined: 24 March 07 ![]() |
Distributia e in fata right?
Multi kmp ![]() ![]() |
--------------------
W
S
S Attere Dominatum!
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.326 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Bejenaru Ionut @ 8 Aug 2015, 20:08) MyKe89 nu am spus ca turbina se inroseste, dar dupa ce motorul ajunge la temperatura normala de functionare, temperatura gazelor la ralanti nu scade foarte mult. Eu nu am vazut niciodata o turbina inrosita de la gazele de ardere. Nu??? https://www.youtube.com/watch?v=zLlasRLIhDs |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(Bejenaru Ionut @ 8 Aug 2015, 19:08) Man, o urma de atentie. E vorba de volumul de gaze la temperatura x. La 4000 rpm ai un volum de 4 ori mai mai mare de gaze arse decat la 1000 rpm. Ce zici, conteaza? |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
Yutcaru |
![]()
|
Revin cu primele impresii de la primii km parcursi cu numere rosii:
masina este destul de bine antifonata,nu se aude motorul din habitaclu ,dar afara este destul de zgomotos,tipic pt diesel,dar parca prea zgomotos.O sa incerc sa mai reduc din zgomot prin folosirea pe viitor a unui alt ulei,fapt testat de mine pe Laguna. Pozitia la volan si feelingul este sub Laguna,si nu din cauza obisnuintei,ci din cauza ca o masina premium ramane una premium. Motorul destul de suparat si raspunde bine la comenzi iar per general e o noua senzatie........... revin cu poze cand tine si vremea cu noi ( soare si iar soare ![]() |
--------------------
Renault
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.685 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Sigur ai zis bine?
Ca eu inteleg BMW sub Laguna = Laguna e masina premium. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
QUOTE(Yutcaru @ 19 Aug 2015, 10:49) Revin cu primele impresii de la primii km parcursi cu numere rosii: masina este destul de bine antifonata,nu se aude motorul din habitaclu ,dar afara este destul de zgomotos,tipic pt diesel,dar parca prea zgomotos.O sa incerc sa mai reduc din zgomot prin folosirea pe viitor a unui alt ulei,fapt testat de mine pe Laguna. Asteptam cu interes [SIZE=7]Testat cu ulei Q8,motorul este cel mai silentios,am folosit si Mobil 1,Castrol Edge,Elf dar degeaba.Toate isi fac treaba,dar cu Q8 este mai silentios. Scuze de offtopic ![]() Pozitia la volan si feelingul este sunt sub Laguna,si nu din cauza obisnuintei,ci din cauza ca o masina premium ramane una premium. Care-i care? Laguna pt mine e premium. Motorul destul de suparat si raspunde bine la comenzi iar per general e o noua senzatie........... revin cu poze cand tine si vremea cu noi ( soare si iar soare ![]() This post has been edited by Yutcaru: 20 Aug 2015, 11:51 |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
Yutcaru |
![]()
|
QUOTE(psychoo @ 19 Aug 2015, 12:21) Da! BMW seria 3 este sub Laguna,asta din punctul meu de vedere,pe bancheta din spate 3 persoane nu stau confortabil,cel care va sta in mijloc nu are loc de axul cardanului pt ca tractiunea este pe spate si tot timpul va sta cracanat,iar la un drum de 1000 de km nu il vad prea fericit ![]() Scaunele din fata sunt putin mai inguste si nu sunt asa de confortabile fata de Laguna iar la dotari,iarasi e sub Laguna. Sa nu uitam ca fiecare producator auto are cate un segment premium,acuma din cate am auzit ar fi Latitude. |
--------------------
Renault
2001 Expression
- TM 24 GBY
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.024 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
Bagi si tu o gagica misto imbracata in fusta pe locul din mijloc. Cu o oglinda reglatat strategic, te-ai scos
![]() This post has been edited by Diac: 20 Aug 2015, 11:50 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
|
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
nWo |
![]()
|
![]() new world order Group: Members Posts: 509 Joined: 16 February 09 From: Nord-Vest ![]() |
|
--------------------
Patru
Zero
Sapte by Peugeot 2.0 HDI 136 CP - 2007
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Ma, eu am mers mult prea putin cu bufnitoiul sa imi dau cu parerea, dar imi amintesc de doftor, care abia a intrat in urs, dar zicea ca sta foarte bine in e91.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
cdadan |
![]()
|
![]() fara turbo viata e pustiu Group: Members Posts: 5.202 Joined: 9 October 09 From: Cluj Napoca ![]() |
O fi, dar pozitia la volan si filingul din laguna ...
![]() |
--------------------
pegas
de dame
1986
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Vă jenează cardanu'?
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 15:27 |