Achizitionare Laguna III, sfaturi utile
![]() ![]() ![]() |
Achizitionare Laguna III, sfaturi utile
Cypry Brasov |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 725 Joined: 4 January 13 ![]() |
|
||
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|||
sb-55-dan |
![]()
|
![]() Membru si atat Group: Members Posts: 833 Joined: 6 July 05 ![]() |
Despre ce vorbim aici?
Cand am comparat eu Laguna cu Talisman? |
--------------------
renault
Laguna II, Laguna III
2003, 2011 Renault Laguna II Dynamique 1.9 Dci 120CP
Renault Laguna III Dynamique 2.0Dci 150CP |
|
Cypry Brasov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 725 Joined: 4 January 13 ![]() |
Pai nu exista comparatie...clarrr
|
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
Luko13 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 21 August 08 ![]() |
Salutare! Am o mare nelamurire. Cum este treaba cu TVA-ul la masinile second hand achizitionate intracomunitar? Mai exact inafara de fiscal si cartea masinii ce acte mai trebuiesc pentru inmatriculare in RO? Trebuie sa fie specificat pe factura ca este platit TVA-ul sau cum?
Multumesc anticipat! |
--------------------
Renault
Laguna3
2008/Estate/Initiale Paris
|
|
cretu22 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 25 June 09 ![]() |
Salut
masina trebuie cumparata de la o firma romaneasca ce are ca obiect de activitate comertul cu masini sh din europa, iar pe factura catre tine sa mentioneze aplicarea directivei xxx (nu mai stiu numarul) prin care se plateste tva doar pentru diferenta intre pretul cu care a cumparat-o firma si pretul platit de tine. in cazul meu a functionat fara nici un fel de probleme sau interventii bafta "MARJA CONTRAVALOARE AUTO SECOND HAND ART. 152 CF ALIN. B LIT. C DIRECT CE112 ART.313" This post has been edited by cretu22: 25 May 2016, 14:29 |
--------------------
Renault
Laguna 3
1.5 dci 2011
|
|
Luko13 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 21 August 08 ![]() |
Cam asta am gasit eu pe net:
Aplicarea TVA pentru autovehiculele uzate Autovehiculele considerate second-hand pot beneficia, optional, de un regim special de taxare a TVA, reglementat prin Directiva 112 a Uniunii Europene, prevazut in art. 152, indice 2 din Legea 571 / 2003 privind Codul Fiscal, astfel TVA se aplica doar asupra marjei profitului in cazul revanzarii de bunuri second-hand. Practic, cota TVA este aplicata doar asupra marjei de profit din revanzare si nu asupra intregului pret de vanzare. Pentru a putea incadra o achizitie intracomunitara a unui autovehicul in acest regim special, trebuie indeplinite urmatoarele conditii: autovehiculul trebuie sa intre in categoria bunurilor second hand (peste 6 luni de la data primei inmatriculari si peste 6000 de km efectuati) vanzatorul acestuia trebuie sa actioneze ca un intermediar / revanzator impozabil: trebuie sa fi achizitionat autoturismul in scopul revanzarii sau sa fi importat autoturismul in cadrul unui contract de comision la cumparare / vanzare (iar acest lucru trebuie sa reiasa din documentele acestuia); la vanzarea autovehiculului, firma intermediara trebuie sa specifice pe factura regimul special (Directiva 112 – achizitionare in scopul revanzarii) in baza caruia se aplica TVA doar asupra marjei de profit Regimul special este aplicabil oricarui cumparator, atat persoane fizice si juridice, platitoare sau neplatitoare de TVA, atat timp cat sunt intrunite conditiile de mai sus. In cazul in care vanzatorul aplica regimul special pentru bunuri second-hand, cumparatorul nu va datora TVA in Romania, indiferent ca este persoana fizica sau persoana juridica inregistrata sau neinregistrata in scopuri de TVA. In cazul in care vanzatorul este persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA si NU aplica regimul TVA pentru bunuri second-hand, vom avea urmatoarele situatii: daca cumparatorul este persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA, acesta nu plateste efectiv TVA, va comunica codul sau de TVA furnizorului, care va efectua o livrare intracomunitara scutita de TVA si va emite o factura fara TVA, in care va mentiona ca s-a aplicat scutirea de TVA pentru livrarea intracomunitara, iar in Romania cumparatorul va avea obligatia de plata TVA prin taxare inversa. Dosarul pentru Serviciul de Inmatriculari va trebui sa contina, pe langa documentele standard, copie a certificatului de inregistrare fiscala (CIF). daca cumparatorul este o persoana fizica, acesta nu datoreaza TVA in Romania deoarece bunul este impozitat in celalalt stat membru. Furnizorul emite deci o factura in care este inscris TVA. daca cumparatorul este persoana juridica neinregistrata in scopuri de TVA, plateste TVA in Romania doar daca depaseste plafonul de 10.000 euro prevazut la art. 126, aliniat (4) din Codul Fiscal. Daca nu este inregistrat pentru alte achizitii intracomunitare si nici nu depaseste plafonul de 10.000 euro cu respectiva cumparare, atunci va primi o factura cu TVA din partea furnizorului, fara sa aiba nici o obligatie privind TVA in Romania. Daca insa depaseste plafonul inca de la prima achizitie intracomunitara sau plafonul a fost depasit si datorita altor achizitii intracomunitare efectuate anterior, cumparatorul va trebui sa solicite inregistrarea pentru achizitii intracomunitare, inainte de efectuarea achizitiei prin care depaseste plafonul, codul va fi comunicat vanzatorului care va scuti livrarea, iar in Romania cumparatorul va plati TVA pe baza decontului special de TVA (formular 301). In cazul in care vanzatorul este o persoana fizica sau o persoana juridica neinregistrata in scopuri de TVA, cumparatorul nu datoreaza TVA in Romania, indiferent ca este persoana fizica sau juridica inregistrata sau neinregistrata in scopuri de TVA. Persoanele fizice sau persoanele juridice neinregistrate in scopuri de TVA care nu datoreaza TVA la achizitia intracomunitara a unui autovehicul, sunt obligate sa depuna la dosarul pentru Serviciul de Inmatriculari un “Certificat” din care rezulta ca nu se datoreaza TVA in Romania. Acesta se obtine de la Administratia Fiscala de care apartine persoana in cauza, in baza unei cereri, care trebuie sa fie insotita de documentul de achizitie si de un document din care sa reiasa data primei inmatriculari. Daca din documentul de achizitie nu rezulta faptul ca, la data livrarii, autovehiculul parcursese mai mult de 6000 km, atunci solicitantul trebuie sa depuna si o declaratie pe propria raspundere din care sa rezulte numarul de kilometri efectuati de autovehicul. Cererea privind obtinerea acestui certificat poate fi depusa la ANAF odata cu depunerea cererii de calcul a timbrului de mediu. Acest certificat se emite in termen de 5 zile lucratoare de la data depunerii cererii. Concluzii privind aplicarea TVA-ului asupra achizitiilor intracomunitare de autovehicule Ca sa rezumam totul, in principiu pentru autovehiculele noi, toate persoanele platesc TVA in Romania, persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA va aplica TVA prin taxare inversa si va depune la dosarul de inmatriculare o copie a CIF. Persoana fizica sau cea juridica neinregistrata in scopuri de TVA va depune la ANAF decontul special de TVA si va plati efectiv TVA, dupa care va obtine “Certificatul privind atestarea platii taxei pe valoarea adaugata, in cazul achizitiilor intracomunitare de mijloace de transport noi”, care se adauga la dosarul de inmatriculare. Pentru autovehiculele considerate second-hand, persoana juridica inregistrata in scopuri de TVA datoreaza TVA in Romania, prin aplicarea taxarii inverse si depune la dosarul de inmatriculare o copie a CIF. Persoana fizica sau persoana juridica neinregistrata in scopuri de TVA nu datoreaza TVA in Romania, va plati TVA in tara de origine. Va obtine de la ANAF certificatul din care reiese ca nu datoreaza TVA in Romania, pe care il va depune la dosarul de inmatriculare. |
--------------------
Renault
Laguna3
2008/Estate/Initiale Paris
|
|
bigtroni |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 35 Joined: 30 May 16 ![]() |
Salutare!
Sunt membru nou al acestui forum si in acelasi timp nou posesor de Renault Laguna. In urma cu cateva zile am achizitionat o Laguna 3, 1.5dCI, 110 CP din Germania. Nivelul de echipare este Business Line, daca am inteles eu bine, anul de fabricatie al masinii este 05/2013, avand in prezent 145.000 km. Detine carte service, verificata in reteaua Renault, revizii la zi, provenind din flota de leasing pe care dealerul german a preluat-o. Fiind o masina destul de noua, cu un kilometraj bun, am decis si am cumparat-o pentru suma de 7900 de euro. Am considerat un pret bun si am fost incantat de starea masinii si faptul ca a fost bine intretinuta. Urmeaza sa ii fac revizia filtrelor si a uleiului si pana in 160.000 km o sa ii schimb distributia. Sper sa fie o masina buna. Din cate v-am povestit, ma intereseaza o parere referitioare la ce aspecte trebuie sa am in vedere, tinand cont de varsta/kilometrii masinii si mai ales ce "defecte" uzuale prezinta acest model. Multumesc si bine v-am gasit! **PS Am uitat sa va mentionez, am venit cu masina 1500 km din Germania, parere foarte buna despre tinuta de drum, reprizele de accelerare, interior, etc. Singura problema pe care am semnalat-o este la lampa staga spate (de pe haion) care a facut condens dupa ce am dus masina la spalatorie. Nu stiu daca este o problema des intalnita, cred ca a ramas spatiu acolo cand a fost umblat la ea. O sa semnalez aceasta problema la prima vizita in service (in curand trebuie sa schimb uleiul). This post has been edited by bigtroni: 30 May 2016, 20:20 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2013 / Business Line
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Ce parere aveti despre asta? http://www.meridianocazie.ro/Masina-5005/ Desi nu scrie, aveti idee daca are 4Control?
L.E. - Are, scrie pe consola centrala. Pare sa aiba si TomTom, Bose... nusuna rau, mai putin pretul ![]() This post has been edited by mars: 3 Jun 2016, 18:51 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.904 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Daca o scoti la 15500 eu zic ca e o afacere buna.
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.306 Joined: 22 January 04 ![]() |
Mda, cred ca n-ar fi o idee rea. Mi-ar fi placut o gaura in tavan si nu ma omor dupa jantele alea. Oare are PDG? Le zic 15.000 maxim. La cat vor ei, o sa zaca mult si bine.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
Una un pic mai rulata si sub 11.000 cred ca e o afacere mai buna. PDG are pentru ca nu se puteau cumpara altfel din romania, decat cu comanda speciala. Gandeste-te ca cu 5000 eur. poti face multe in romania, in cel mai rau caz intra o cosmetizare completa, engine rebuild, toate accesoriile de la motor schimbate si mai raman bani si de motorina si de anvelope si de o vacantalunga. Spun de anvelope ca si alea-s scumpe, si nu cred ca te incurci la ce'am vazut cu deal'de Debica. Cel putin asta este logica mea de cumparare sh, sper sa nu se interpreteze ca 'ia o epava ca o repari' .
This post has been edited by andreist: 3 Jun 2016, 23:53 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
mars |
![]()
|
E totusi cam scumputa. Daca era coupe, poate ca merita.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.904 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Daca e 4Control nu cred ca are PDG, chiar si vanduta in Romania. Mai curand e un import paralel pentru careva de la Renaut sau pentru scopuri promotionale in reteaua Renault.
Eu zic sa le faci oferta direct, daca vor sa o dea bine, daca nu, asa cum zici, vor ramane cu ea mult si bine pe stoc. |
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
AlexCuLogan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 13 June 16 ![]() |
QUOTE(andrewtm @ 3 Jul 2014, 12:11) Neata forumisti. Culmea, caut eu o astfel de masina. Sincer, am cautat luni de zile Laguna GT , dar parca nu s-ar fi vandut deloc, nu se gasesc ioc. Asa ca am renuntat si prefer modelul 2.0 aspirat. Si am gasit - dar as vrea totusi niste sfaturi intrucat -nr mare de km - 220k -e rulata doar in RO, pe distante lungi -are istoric / totul facut la Renault (daca conteaza...) -arata foarte bine interiorul pentru o masina cu atatia KM. Ori sunt chiar reale afirmatiile. O verificare la Serus sau Meridian imi va indica cu exactitate la ce sa ma astept daca o cumpar? Ma refer la piese care au sansa sa pice in viitorul apropiat? Multumesc frumos This post has been edited by AlexCuLogan: 13 Jun 2016, 10:27 |
--------------------
Dacia
Logan
2005 / 1.6 8v
|
|
paull1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 10 June 13 ![]() |
Salut,
De curand am achizitionat o noua masina asa ca sunt nevoit sa ma despart de Laguna. Masina a fost achizitionata in 2009 din Romania, are carte service, toate reviziile fiind efectuate la reprezentanta Renault. Nu a fost implicatata in nici un eveniment rutier, nici un element revopsit. 168.000 km reali. Model de echpare Dynamique + optionale. Pret de vanzare 6.800 euro. Astept PM daca doreste cineva mai multe detalii, poze sau seria de sasiu pentru verificare in reteaua Renault. Multumesc, This post has been edited by paull1: 13 Jun 2016, 14:18 |
--------------------
Renault
Laguna
2009
|
|
VladNgr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 14 June 16 From: Timisoara ![]() |
Salut Paull1,
Sunt membru nou pe forum, nu pot sa-ti trimit mesaj privat, trimite-mi tu te rog o descriere a masinii si in ce oras te afli, sau un link de pe ce site ai scos-o la vanzare. Multumesc, Vlad |
--------------------
Renault
Laguna
2013
|
|
paull1 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 10 June 13 ![]() |
Salut VladNgr,
Ti-am trimis PM cu descriere + detaliile mele de contact. Multumesc, |
--------------------
Renault
Laguna
2009
|
|
mars |
![]()
|
Despre asta stiti ceva? Pareri? http://olx.ro/oferta/renault-laguna-2-0-dc...html#8b9ca83909 Are VIN VF1DTD90E44689073.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
digioptic |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 497 Joined: 24 September 09 ![]() |
QUOTE(mars @ 15 Jun 2016, 07:33) Despre asta stiti ceva? Pareri? http://olx.ro/oferta/renault-laguna-2-0-dc...html#8b9ca83909 Are VIN VF1DTD90E44689073. Mmm, se tine bine pretul la coupe, 10800 euroi pentru o masina care are aproape 150 000 Km. Asta bun inteles daca or fi reali, nu poti fi sigur... Dar una cu un kilometraj de mai bine de 10 ori mai mic, cat sa fie...? ![]() Ma rog, lasand gluma, parca nu-ti placea dizelu' ... ![]() |
--------------------
--------
------------
------------------ ---------------------------------------
|
|
mars |
![]()
|
Imi place, dar numai cu BVA. Asa cum benzina imi place cu manuala. Si cum Coupe 2.0T 205 (singura cu BVM) s-a produs numai pana in 2009 si se gaseste numai in Germania, la vreo 12.000, plus transport, plus taxa 2.500 (E4 cu 220g/km), o fumacioasa automata la 10.000 nu suna chiar rau.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
Cu taxa e iar probleme, 35% sanse sa fie scoasa de tot 65% sanse sa reinventeze alta lege ocolitoare.
|
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
mars |
![]()
|
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.522 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
mars |
![]()
|
Nu, doar tractorine. Mi se pare ca si la 3.5 V6 au renuntat la facelift.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
digioptic |
![]()
|
Las-o-ncolo de masina, poate sa fie si mama motorului si echiparii pe ea, cum sa dai peste 10000 de euroi pe o rulata cu 150 000 km la bord ?
Cand am zis, kilometraj de mai bine de 10 ori mai mic, nu face 80 000 face mult mai putin. Si da, o masina la mana a-doua, rulata, criteriul principal in rentabilitatea achizitiei este numarul de km, cu cat mai mic cu atat mai bine. Dupa asta, poti sa zici de an si ce echipare mai are pe ea. Pentru ca nu poti stii cum s-au "acumulat" acei km din viata ei. Mai devreme sau mai tarziu, masina incepe sa ceara, pentru ca are deja un rulaj mare. Deci de asta spun ca la banii astia, sau poate un pic mai sus, e bine sa o iei cu un rulaj mic sau hai sa-i zicem decent, de maxim 50 000. Ma rog, fiecare face ce vrea cu banii lui ![]() This post has been edited by digioptic: 15 Jun 2016, 22:04 |
--------------------
--------
------------
|
|
VladNgr |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 14 June 16 From: Timisoara ![]() |
Laguna owners, va salut
![]() As avea rugamintea sa va dati cu parerea despre o Laguna 3 facelift vs una fara facelift de pe piata auto online... aici anunturile: http://autovit.ro/anunt/renault-laguna-ID7...html#1b8df9c798 - de la un 'dealer' http://autovit.ro/anunt/renault-laguna-iii-ID7GhEPb.html - de la vanzator, primul proprietar in Romania Va multumesc anticipat |
--------------------
Renault
Laguna
2013
|
|
mars |
![]()
|
QUOTE(digioptic @ 15 Jun 2016, 21:56) Las-o-ncolo de masina, poate sa fie si mama motorului si echiparii pe ea, cum sa dai peste 10000 de euroi pe o rulata cu 150 000 km la bord ? [...] Cand am zis, kilometraj de mai bine de 10 ori mai mic, nu face 80 000 face mult mai putin. Masina a costat peste 30.000 acum cinci ani, si, chiar la kilometrii astia, cam astia's banii, chiar si pe la nemti. Daca a fost intretinuta corect, eu sper ca mai tine inca vreo patru ani si 50.000 km. As da 10.000 pe asta, decat 15.000 pe una cu mai putin de 100.000 km, dar rulata numai in tara. Aia 5.000 de euro mai putin acopera cam orice eventuale reparatii pe o buna perioada de timp, poate chiar mai ramane ceva din ei pentru alte distractii. Legat de km masinii tale, eu zic sa mai citesti odata ce am scris. Asa cum se aduna kilometrii, se aduna si anii. Si mai e ceva, nu e VW, sa se dea in secunda doi. E Laguna coupe. Cam cate sunt pe strazi? Tre sa ai totusi o pasarica sa te bagi la asa ceva, ca nu poti cara mobila de la IKEA cu ea ![]() 16 Jun 2016, 04:45: @VladNGR: de ce ti-ai lua 1.5 dCi lesinat pe o masina din segmentul D? Numai pentru consum? This post has been edited by mars: 16 Jun 2016, 04:45 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
digioptic |
![]()
|
QUOTE(mars @ 16 Jun 2016, 05:42) Masina a costat peste 30.000 acum cinci ani, si, chiar la kilometrii astia, ................................................. Eu nu am vorbit de decizia ta de a cumpara o masina care in opinia mea poate fi considerata uzata, ba chiar am zis pentru oricare, fiecare face ce vrea cu banii lui. Si tu crezi ca cineva care-si cumpara coupe, doar asa sa-si faca o placere mai "ieftina", ca de, n-am avut bani de seria 6, ma duc la IKEA sa car cu ea ? Or fi unii care fac asta, eu nu. Pentru IKEA am o basina de VW, ma rog SKODA, tot aia e. In loc de o discutie prieteneasca, in care sa ne spunem parerile fiecare, vad ca deja alunecam cu mistouri. Nu ma deranjeaza, stai linistit, am incercat sa-ti dau un sfat. O masina rulata, ramane o masina rulata, chiar si in Germania. Sau mai ales "din Germania" de la vreun samsar turc sau mai stiu eu ce natie... Dar intaresc afirmatia de mai sus : Fiecare face ce vrea cu banii lui ! ![]() Si ca sa lamuresc un lucru, Km masinutei mele sunt facuti in vacante afara, adevarat zici, pana la granita nu am putut zbura, am mers si prin tara. ![]() ![]() This post has been edited by digioptic: 16 Jun 2016, 06:28 |
--------------------
--------
------------
|
|
mars |
![]()
|
Eu vad ca tu ori nu intelegi, ori te faci ca nu intelegi. Teoretic, ar trebui sa te las in pace, dar, mno, ma mananca:
- treaba cu km tai nu era chiar la misto, cand am zis ca treabuie sa-i dai inainte. Sunt destui berbeci care nu ar crede ca ai numai 15.000 km; - ca masina asta e mai aparte, nu se carat porc, sau "tedei, manca-ti-as" e si mai evident din ce am scris eu. Pe scurt, mi-as lua coupe numai pentru ca mi se pare mai deosebita si n-am nici cea mai mica nevoie de spatiu in plus, pentru ca n-are toata lumea, ca ma gadila vizual, olfactiv si in alt fel senzorial, in general. Btw, am vazut pana acum trei din RO, cu 35.000 km, si erau jalnice (tabla, jante, dotari) in comparatie cu cele aduse de afara. Si s-au vandut, in final, la sub 10.000, desi au pornit de la 12.500. Altfel, stateau cu ele la vanzare ani buni (au stat pe site-uri cam un an). Daca m-ar tine patru-cinci ani si n-ar mai valora decat 3.000 dupa aia, n-ar fi bai. Important e sa nu stau cu ea prin service prea mult. Si nici n-as da 17-18.000 pe una de dupa 2012 cu maxim 50.000, de pe afara. Pentru ca dracia inca tine pretul sus, tocmai pentru ca nu are doua usi in plus, oricat de ilogic ar parea pentru unii. Deci, reformulez: nu iei coupe ca sa cari mobila de la IKEA. Acum e mai bine? |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
digioptic |
![]()
|
Da colegu' am inteles, poate era prea de dimineata pentru mine
![]() Nu ma grabesc foarte tare sa o dau, nici nu as lua bani pe ea cat merita si ce as lua in schimb ? In categoria noastra de cumparatori, eu nu ma consider un cumparator cu bani, care se "baga" la renault, ce sa mai cumperi acum ? S-au terminat cu cilindreele decente la cam toti producatorii de volum. Un dizel mai capabil de 2 litri sau o benzina turbata de aceiasi capacitate, acum gasesti la foarte putini din piata. Si la bani multi evident. Ma ia cu racori pe spate cand ma gandesc ca la o masina de categoria D sa ai o ascutitoare de 1 litru pana la 1.6, impinsa de morisca pana la 200 de cai sau cati or fi... Vezi Ford sau Talisman. Poate ca de asta si pretul la ele se mentine, nu o sa mai pupam motoare decente la renault. |
--------------------
--------
------------
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 19:04 |