De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
zyppo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 23 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megan Sedan
2004 - 1.6 16v MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon. |
|||
pablo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.015 Joined: 10 December 04 From: ORADEA ![]() |
Nu conteaza asa tare cit de mare e zapara.Poate sa aiba 10 cm ... daca a plouat si dedesubt e polei poti sa ai cauciucuri de iarna ...
In principiu orice cauciuc va patina daca (si numai daca) santurile (cauciucului) s-au umplut de zapada ... aici intervin lanturile sau materialele antiderapante (nisip) Dili citeste mai intii de pe cauciuc datele lui (de ex:195/65R15) si mai apoi te duci sa-ti cauti lanturi.Pe cutia de la lant vei gasi mai multe marimi de pneuri.Daca una coincide cu ce ai tu ... ti-ai gasit lanturi. |
-------------------- Renault Megane II Sedan Confort Expresion 1,6 16V (dec 2004,clima,jenti AL,ESP,etc)
Renault Clio Extreme 1,5 dCi 80 CP (iul 2005,tempomat) |
|
victorb |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 54 Joined: 23 July 05 From: Bucuresti ![]() |
Stiti cumva daca si cum afecteaza schimbatul rotilor garantia pentru o masina noua?
Adica eu trebuie sa imi iau anvelope de iarna (+jenti) si am primit niste scoruri cam mari de la 2 dealeri Renaut. Ma gandeam sa imi iau eu rotile din alta parte si sa le montez. Dar trebuie oare sa le montez la un service autorizat sau merge si unu' oarecare? |
--------------------
Renault
Megane 2
2005 Megane II Bicorp 1.6 16V 115cp Confort Dynamique
Bleu Encre - 2005 |
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Poti sa le cumperi/montezi de unde vrei tu atat timp cat sunt de dimensiunile prevazute in carte. Daca nu sunt de dimensiunile acestea si iti cade ceva pe la trenul de rulare, fiindca sunt foarte scarbosi, ar putea sa se lege de ele, chit ca nu au dreptate.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
RamsesII |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 213 Joined: 23 September 05 ![]() |
Ma gandesc si eu la cauciucuri de iarna (Megane II Estate). Fratele meu ma tot bate la cap sa iau jenti de Logan si sa pun pe ele cauciucuri de iarna luate la promotie din Carrefour
![]() Vorbeste prostii? Ca la cat costa cauciucurile la Serus... mai mai ca l-as crede. |
--------------------
Renault Megane
/ Skoda
Octavia II Estate 1.5 Dci 80CP / 1.9 TDI 105 CP
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Are dreptate cu cauciucurile din Carrefour.
Ce iti trebuie de la serus?Vrei sa dai mai multi bani pe acelasi lucru? Cat priveste jentile de Logan sunt pe 15" si prinse in 4 prezoane.Vezi daca se potrivesc.Si vezi, cauciucul iarna tb sa fie o idee mai subtire . |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
RamsesII |
![]()
|
De potrivit sigur se potrivesc. Mi-era sa nu fac vreo prostie
![]() |
--------------------
Renault Megane
/ Skoda
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
da domne ia cauciucuri de la carrefour dar nu dayton... mai sunt ceva pirelli de iarna dar eu nu as pune dayton...
|
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
oache81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 268 Joined: 30 December 04 ![]() |
Io o sa imi cumpar cauciucuri Lassa ca a avut un prieten pe Espero iarna trecuta cauciucuri de-astea si mergea foarte bine masina.Pe 15 sunt undeva sub 2 milioane bucata si io zic ca se merita mai ales ca le pot folosi si iarna viitoare.
|
--------------------
citroen
c4 2.0 HDI VTR Pack
2006
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca Espero are rotile mai mici decat maeganul.
S-ar putea sa fie mai scumpe. Cauta si tu unele care sa nu fie marca Mielu' ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
alexnet |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 23 June 05 ![]() |
QUOTE(RamsesII @ Sep 26 2005, 09:12 AM) De potrivit sigur se potrivesc. Mi-era sa nu fac vreo prostie ![]() Ai probat pe masina jante de logan si s-au potrivit? Am vrut sa-mi cumpar eu din targ si mi-au spus ca nu se potrivesc la Megane II, ce-i drept n-am probat si de aia sunt curios. |
-------------------- Megane II Sedan 1.5 dCi 80 CP, Gris platine
Confort Expression + clima automata, jante aliaj Iulie 2005 |
|
rombu |
![]()
|
![]() FOR SALE Group: Members Posts: 586 Joined: 20 August 04 From: Bucuresti ![]() |
NU MERG JENTI DE LOGAN!
am incercat..lovesc in etriere, cel putin pe fata! in spate nush...iar eu am cauciucuri de iarna 205/55 r16, adika identice cu ale ei, numa jenti imi trebuie! cam la 50 euro /buc' |
--------------------
Renault
Megane 2
2004 Confort Dynamique Megane II BICORP 1.6 16V Confort Dinamique
Gris Hologramme- 2004 Bucuresti |
|
norisss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 2 September 04 From: Buc ![]() |
Au mai incercat si altii iarna trecuta cu jenti de Logan....nici o sansa.Va recomand Kormoran de 195/65/15, dimensiune care este trecuta si in talonul masinii.Modelul de la Kormoran se numeste SnowPro si costa anul trecut in jur de 2.300.000.Dupa cate stiu Kormoran este un brand al firmei Michelin.Am mers iarna trecuta cu gumele astea super bine.
|
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dci, beige angora,septembrie 2004
|
|
RamsesII |
![]()
|
Nasol, credeam ca ma scot mai ieftin
![]() Multam oricum pt informatii |
--------------------
Renault Megane
/ Skoda
|
|
Norad |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 204 Joined: 20 October 03 From: Bucuresti ![]() |
Ca tot s-a incins discutia pe tema asta vreau sa intreb , ce cauciucuri de iarna ar fi mai indicate: 195/65 R15 sau 205/55 R16. Personal sunt tentat de a doua varianta, dar am citit mai demult pe aici o explicatie prin care se motiva de ce acelea de 195 ar fi mai bune. Acum sincer, nu mai am chef sa ma uit pe fizica mecanica de clasa a IX -a , despre forta de frecare si alte cele, si astept sfatul unuia mai avizat.
|
--------------------
Renault
Megane 1.6 16v
dec. 2004
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
Nu ma consider avizat, dar nu sunt de acord cu cei care spun ca sunt mai bune cele de 195 pe zapada.
Acum depinde si ce ai tu pe masina. Daca ai 205/55/16, atunci ca sa iti pui 195/65/15 trebuie sa iti cumperi si 4 jenti. Eu am 205/55/16 de vara si de iarna. Nu stiu cat de mult poate fi afectat cauciucul sau janta prin schimbarea cauciucurilor o data pe an. |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
RamsesII |
![]()
|
Din cate stiu, nici cauciucul si nici janta nu sunt afectate, insa e afectata echilibrarea rotilor, de-aia se pare ca e mai bine ca setul de cauciucuri de iarna sau de vara sa aiba setul propriu de jenti. Vrei sa treci de la una la alta, inlocuiesti janta cu tot cu cauciuc si gata.
Zic si io ![]() |
--------------------
Renault Megane
/ Skoda
|
|
flotl |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 1 December 04 From: Tulcea ![]() |
echilibrarea e infinit mai ieftina decat un set de jenti
|
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Rotile se echilibreaza in mod regulat, in functie de uzura si deformarea lor. In principiu e bine sa le echilibrezi cand le montezi pe masina (in noiembrie pe cele de iarna si in martie-aprilie pe celelde vara). Echilibratul este in mod cert mai ieftin decat un set nou de jante, insa e mult mai bine pentru anvelope sa le depozitezi pe janta, cu presiune in ele(~2bar), atunci cand nu le folosesti; pe langa asta, daca schimbi de 2 ori pe an gumele de pe o janta, iar janta respectiva e de aliaj usor, se uzeaza...; In cazul unei jante de auminiu, daca ai o zgarietura pe ea si mergi iarna, prin zapada amestecata cu sare, iti intra sare acolo si corodeaza
@norad, cu cat o anvelopa are suprafata de contact cu asfaltul mai ingusta, presiunea pe respectiva suprafata de contact creste, creste forta de frecare si , fiind ingusta, anvelopa "sapÀ" mai bine in zapada/gheatza. Daca te vei uita la WRC, la etapele pe zapada, vei vedea ca baietii au gume de 155. Insa trebuie sa ai mereu in vedere un echilibru intre stabilitate pe asfalt uscat iarna si aderenta pe carosabil cu zapada, deci nici prea inguste nu e bine sa fie |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
mihai_c |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 2 August 05 ![]() |
Care ar putea fi optiunile (ma refer la locatie) pt cumpararea a 4 jante normale? Am sunat la Cobalcescu si mi-au spus ca momentan nu au dar pretul pe buc este in jurul a 3 mil rol si ceva. Mie mi se pare cam mult, tinand cont de faptul ca o janta pt Cielo in Cora este de 1 mil rol!
Daca si-a cumparat cineva, poate ne spune si noua de unde si cu ce cost. |
--------------------
Megane
sedane
II, 2005 MEGANE II Sedan 1,6 16v Confort Privilege - Clima automata
|
|
Solon |
![]()
|
Te duci in targ in Vitan si iti iei jenti de Logan de tabla si gata.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
QUOTE(sandman_ @ Sep 27 2005, 10:58 AM) @norad, cu cat o anvelopa are suprafata de contact cu asfaltul mai ingusta, presiunea pe respectiva suprafata de contact creste, creste forta de frecare si , fiind ingusta, anvelopa "sapÀ" mai bine in zapada/gheatza. Daca te vei uita la WRC, la etapele pe zapada, vei vedea ca baietii au gume de 155. Insa trebuie sa ai mereu in vedere un echilibru intre stabilitate pe asfalt uscat iarna si aderenta pe carosabil cu zapada, deci nici prea inguste nu e bine sa fie Eu la fizica in clasa a XI-a am invatat ca forta de frecare nu depinde de marimea suprafetei de contact, deci indiferent de latimea cauciucurilor forta de frecare e aceeasi; singura diferenta este ca gumele inguste vor taia zapada mai bine! Normal ca ideal ar fi sa aici 2 perechi de jenti cu cauciucuri cu tot insa fiecare se orienteaza dupa buget, altfel eu as vrea alta masina pentru iarna, sa zicem un SUV 4x4 !! |
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
RamsesII |
![]()
|
Corect, enageM
|
--------------------
Renault Megane
/ Skoda
|
|
Dan Boala |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 27 June 05 ![]() |
Daca ar fi sa fim si mai corecti, intr-a XI-a ar fi trebuit sa ne invete faptul ca frecarea DINAMICA (doua suprafete care se misca cu frecare ) nu depinde de suprafata de contact. Cea STATICA, cum este si cazul frecarii intre anvelopa si drum depinde de mai multi factori, inclusiv de suprafata de contact.
|
--------------------
Renault
Megane Classic
2003, v. 1
|
|
alx |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.001 Joined: 11 March 04 From: Bucuresti, Berceni ![]() |
mai omule nu prea ai fost pe la fizica aia cu care te lauzi...Ff=Nxc, unde N este in cazul nostru greutatea masinii cu c este un coeficient propriu al suprafetei (suprafetelor) in contact. Deci: forta de frecare DEPINDE de suprafata de rulare, de natura cauciucurilor si de greutate.
|
--------------------
Mitsubishi
Outlander 1
2.0 benzina
- varies Vine valu' / Imi ia calu'
Chiar si scroafa din cotet... |
|
enageM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 305 Joined: 21 October 04 From: cand la BV cand la München ![]() |
Daca ai fi fost atent in clasa ai fi stiut ca "suprafata de contact" se refere la cat de mare e partea aia comuna dintre corpul A si corpul B adica in cazul nostru dintre anvelopa si zapada, asfalt, etc.
|
--------------------
Renault
Megane II Sedan
2004, 1.6 16V Megane II Sedan 1,6 16V Confort Privilege, mai 2004.
|
|
RamsesII |
![]()
|
Depinde doar de natura suprafetei (coeficientul de material), nu de dimensiunea suprafetei de contact. E o aberatie considerentul ca daca ai cauciucuri mai late, ai aderenta mai buna la asfalt. Aaa, ai stabilitate, ok, dar aderenta e aceeasi. Conteaza doar din ce e facut cauciucul.
Si da, daca acel cauciuc este mai ingust, atunci poate "taia" mai bine zapada. Daca nu este pt iarna, va aluneca pe gheata la fel de usor ca unul de 2 ori mai lat. Just my 2 eurocents. |
--------------------
Renault Megane
/ Skoda
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Pe zapada batatorita sau gheata e mai bine ingust si umflat mai tare. Pe zapada afĂąnata e mai bine lat si umflat mai putin. Dar sper ca nu va certati pt. 1 cm....
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
alexnet |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 23 June 05 ![]() |
QUOTE(Solon @ Sep 27 2005, 01:23 PM) Te duci in targ in Vitan si iti iei jenti de Logan de tabla si gata. Ce sa faca cu ele???? ![]() |
-------------------- Megane II Sedan 1.5 dCi 80 CP, Gris platine
Confort Expression + clima automata, jante aliaj Iulie 2005 |
|
flotl |
![]()
|
QUOTE(RamsesII @ Sep 27 2005, 03:31 PM) Aaa, ai stabilitate, ok, dar aderenta e aceeasi. Conteaza doar din ce e facut cauciucul. Stabilitatea mai mare nu e data de frecarea mai mare ? Intreb si eu, nu dau cu parul. La o franare nu ma opresc mai repede daca am cauciucuri mai late? |
--------------------
Megane Sedan
1.5 dci 100 CP
2004 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 05:59 |