De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
Sneferu |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 15 May 04 From: O groapa numita ... Bucuresti! ![]() |
|
||
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dCi 80 CP Gris Holograme
Confort Privilege August 2004 |
|||
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
In plus de la frig materialul din care e alcatuita janta devine casant. O groapa luata mai tare si poti sa crapi toata janta.De aia consider ca de tabla sunt sfinte iarna.
Cred ca cele mai bune oferte sunt vara si acum cat e cald ca nici dracu' nu se gandeste la iarna in momentul asta. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
alexnet |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 183 Joined: 23 June 05 ![]() |
Si eu sunt interesat sa-mi iau jante de tabla pt. Megan, din pacate la "dilar" (Serus) sunt 4 mil lei vechi una buc
![]() Oferta cauciucuri de iarna de la Augsburg: RENAULT MEGANE II SEDAN 2005 80KW 1 Buc. Anvelopa de iarna Dunlop 108,60 SP WINTER SPORT M3 195/65 R1591T 1 Buc. Anvelopa iarna Toyo SNOWPROX S941 85,80 195/65R15 91T 1 Buc. Anvelopa iarna Michelin Alpin A2 117,60 195/65 R1591T 1 Buc. Anvelopa de iarna Vredestein 93,60 SNOWTRAC 2 1 Buc. Anvelopa de iarna Pirelli W 190 96,00 Snowsport 195/65R15 91T 1 Buc. Ecovaloare Categoria "A2" 1,43 Turisme Cargo,4x4,15,16,>16Toli 1 Buc. Janta tabla 6.5x15 4/100 ET45 72,57 stoc supermarket !!!!! De asemenea in targ-Vitan Sava Eschimo 195/65R15 - 2.200.000 lei vechi, jante de tabla R15 n-am gasit decat pt. "frigidere" dar nu se potrivesc. Concluzia: cauciucuri se gasesc, cu jantele de tabla e mai nasol. ![]() |
-------------------- Megane II Sedan 1.5 dCi 80 CP, Gris platine
Confort Expression + clima automata, jante aliaj Iulie 2005 |
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Si eu caut jeante de tabla, ca sa pun cauciucuri de iarna pe ele. Uite astia zic ca ar avea jeante de tabla cam pt. toata gama renault si preturile ar fi mai mici decat ce ati gasit pana acum.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
VW Polo 1,4 TDI PD/105CP, Attractive, chiptuning by TCM Turbo (24.10.05) |
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu am facut azi o pana (al naibii ghinion, cu un cui de plastic....) la vulcanizarea din colt si mi-au zis baietii ca-mi aduc la comanda gume de iarna, asa:
Pneus - 1.3 mil Continental sau Vredrestein - aprox. 3 mil Preturi per bucata, desigur. A auzit cineva de Pneus? Mi se par un pic cam ieftine la 1.3 mil bucata ca sa mai fie si bune... A, gumele sunt toate noi si toate cu profil directional, iar eu am intrebat pentru 195 65 R15. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
vbutnariu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 3 July 05 From: Brasov ![]() |
Daca nu ma insel la reprezentanta cer aia cam 90de EUR pe o janta de tabla si suna super convenabil
Buna treaba google. o sa incerc sa sun maine la ei. This post has been edited by vbutnariu: 5 Sep 2005, 21:32 |
--------------------
Renault
Megane
2005 Influence Megane II Sedane Iul 2005 1.5 DCI 80 CP Influence
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Ofertele de la vulcanizare sunt pentru cauciucuri noi?
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Baietii au spus ca sunt noi cauciucurile, i-am intrebat in mod expres, si mie mi s-au parut cam ieftine... Cand o sa mai trec pe acolo o sa intreb si ce model de Continental sau Vredestein pot aduce, ca deocamdata le aduc doar la comanda, nu le aveau in stoc.
Vulcanizarea e pe Bd. Ion Mihalache, vis a vis de Spitalul Filantropia (langa Muzeul Taranului Roman). Eu o stiu de "La Gica", dar in ultimul timp au zugravit-o si au pus alte afise si sigle pe acolo, cred ca s-a schimbat proprietarul... |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Daca e vorba de B&P PNEUS, atunci acelea sunt numai resapate.
Later edit: Oops. Am apasat, din greseala, pe Submit si nu terminasem de scris. BP Pneus sunt facute, adica resapate, la noi, pe undeva pe la Radauti. Importa anvelope uzate din vest (sau asa se lauda) si le resapeaza cu o tehnologie germana (dupa cum se lauda tot ei). Vezi la www.bppneus.ro |
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
Solon |
![]()
|
QUOTE(padre @ Sep 6 2005, 11:21 AM) Baietii au spus ca sunt noi cauciucurile, i-am intrebat in mod expres, si mie mi s-au parut cam ieftine... Cand o sa mai trec pe acolo o sa intreb si ce model de Continental sau Vredestein pot aduce, ca deocamdata le aduc doar la comanda, nu le aveau in stoc. Vulcanizarea e pe Bd. Ion Mihalache, vis a vis de Spitalul Filantropia (langa Muzeul Taranului Roman). Eu o stiu de "La Gica", dar in ultimul timp au zugravit-o si au pus alte afise si sigle pe acolo, cred ca s-a schimbat proprietarul... Vulcanizarea aia pe colt aproape de piata Victoriei? Fereala, il stiu pe proprietar sau pe fostul.Un hot ordinar. |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
padre |
![]()
|
Aia, aia.
Eu mi-am facut pana la ei si am mai facut si alta data si a fost ok. Acum nici operatiunea nu a fost complicata, vorba aia. Numai ca atunci cand i-am cerut aluia sa-mi schimbe rotile de pe fatza pe spate si invers a inceput cu argumente ca nu e bine sa fac asta, ca pana este foarte sigura, ca e cauciucul ca nou... Vrajeli ieftine, pentru ca ma grabeam nu am mai stat la discutii, dar voi face mutarea asta acum ca am facut pana, mai alesc ca oricum am facut deja 20.000 km si nu ar strica o asemenea rotire a cauciucurilor. Cum e mai bine, sa se pastreze partea sau sa le schimb incrucisat? Adica stanga spate sa ajunga in dreapta fatza si tot asa? Referitor la Pneus... si mie mi s-a parut suspect de ieftin pentru un cauciuc de iarna, mai ales la dimensiunea 195... O sa mai caut, nu cumpar maine, vorba aia. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Solon |
![]()
|
Pastreaza partile,nu le incrucisa, ca dupa aia zici ca ai alta masina.Daca pastrezi partile nu e o diferenta asa de mare.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Hora_ce |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 142 Joined: 25 May 04 From: Cluj-Napoca ![]() |
eu am auzit ca e bine sa fie schimbate incrucisat fatza/spate, stg/dreapta.
Insa recunosc... doar am auzit... ![]() |
-------------------- Volkswagen Passat, B6, SL, 2.0tdi 140CP, 2006
|
|
Nicotine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 262 Joined: 22 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Pt Megane II exista de cumparat aftermarket parbriz cu incalzire?
|
-------------------- MII Sedan 1.6 16v Confort Privilege Beige Angora 2005; sistem supraveghere presiune pneuri; bavete noroi fata spate
, etrieri vopsiti rosu |
|
zyppo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 23 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Nici nu te gindi sa le schimbi fata / spate sau mai ales stinga / dreapta. Iar daca ai si senzori de presiune in pneuni ... sub nici un chip !
Rotirea cauciucurilor se facea pe vremuri la batrina Dacie, cu care nu prea depaseai 120km/h, din motive financiare. Acum totusi ai Megane, esti la o alta clasa si parca ar fi pacat sa mergi cu viteze peste 160 km/h iar masina sa fie dezechilibrata din cauza tocirii diferite a cauciucurilor. |
--------------------
Renault
Megan Sedan
2004 - 1.6 16v MEGANE II Sedan 1,6 16v - 2005.
Confort Privilege - Negru, Clima, ESP, Xenon. |
|
zyppo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 207 Joined: 23 February 05 From: Bucuresti ![]() |
Jante de tabla pentru Meagne II am gasit la 47-49E ( fara TVA ) la CAR DESIGN CONCEPT - http://www.cartuning.ro/jante_tabla.htm.
Recomand magazinele din Bucuresti : Str. Nerva Traian 16 - Tel: 326.37.57 / 0723.132.191 si Bd. Iuliu Maniu 6 - Tel: 412.01.49. |
--------------------
Renault
Megan Sedan
|
Solon |
![]()
|
Sa vedeti voi ca toata chestia asta cu iarna ne duce in vreo 20 bulioane.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
padre |
![]()
|
QUOTE(zyppo @ Sep 7 2005, 11:43 AM) Nici nu te gindi sa le schimbi fata / spate sau mai ales stinga / dreapta. Iar daca ai si senzori de presiune in pneuni ... sub nici un chip ! Rotirea cauciucurilor se facea pe vremuri la batrina Dacie, cu care nu prea depaseai 120km/h, din motive financiare. Acum totusi ai Megane, esti la o alta clasa si parca ar fi pacat sa mergi cu viteze peste 160 km/h iar masina sa fie dezechilibrata din cauza tocirii diferite a cauciucurilor. Pai problema sta in felul urmator: Eu stiu bine diferenta de clasa intre batrana Dacia si Megane 2, dar am facut o pana la cauciucul stanga fatza. De obicei merg destul de repede, acolo unde soseaua si traficul imi permit, asa ca nu prea am chef sa merg la 130-160 km/h cu un cauciuc peticit la roata stanga fatza. Alternativa ar fi sa pun cauciucul petitic rezerva si sa pun rezerva care e nou nouta in stanga fatza. Dar asa voi avea 1 cauciuc cu o uzura de 20.000 km si unul nou nout pe fatza... nici asa nu e bine. Cred ca cel mai bine ar fi sa mut cauciucurile din spate pe fatza, alea din fatza pe spate si pun rezerva noua in locul peticitului. Nu sunt sigur ca e cea mai buna idee dar alta mai buna nu am deocamdata. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Cuvy |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 16 September 04 ![]() |
Daca pui cauciucurile de pe spate (care sigur sunt mai putin tocite) pe fata, n-are cum sa fie dezechilibrata masina. Iar daca pe fata ai vreun cauciuc tocit, il poti pune ca rezerva.
|
-------------------- Renault Megane I Break, Expression, 1.9 dCi 102cp, 2002
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
@padre: ala peticit te deranjeaza si pe spate?
PS: e prticit sau cu "dop"? diferenta e enorma. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
zyppo |
![]()
|
padre, solutia aleasa de tine este cea ma buna, in conditiile date. Sub nici o forma nu alerga cu un cauciuc peticit cu peste 130km/h. Totusi ti-as recomanda sa iti cumperi un cauciuc nou, care impreuna cu rezerva ( noua ) sa le pui pe fata.
|
--------------------
Renault
Megan Sedan
|
padre |
![]()
|
Cauciucul a fost intepat de o tepusa subtire de plastic, nici macar de metal, a rezultat o gaurica f mica peste care mi-a pus la vulcanizare un petec, petic sau cum i-o zice. Deci nu e cu dop, ca nu avea ce sa astupe, gaura este f mica. Care e diferenta intre petec si dop, din pdv al vulcanizarii si sigurantei, eventual?
M-am gandit si eu sa-mi mai cumpar un cauciuc nou si sa-l pun pe fatza, alaturi de rezerva, dar apoi mi-am amintit ca am de cheltuiala in luna septembrie vreo 30 mil lei numai cu daruri la nunti, fara sa mai pun la socoteala alte cheltuieli de imbracaminte, incaltaminte si alte acareturi, tot pentru nunti. Si cica ar mai fi si alte cheltuieli, din alea obisnuite... Nu cred ca mai am de unde sa rup inca 4-5 milioane si pentru cauciuc, ca oricum vreau sa-mi iau de iarna peste cateva luni. Sa vedem, poate castig la loto intre timp ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Solon |
![]()
|
Pune cauciucul ala pe spate si termini povestea.E ce a mai buna solutie.Si nu-mi mai aminti de nunti, ca am si eu 2 si un botez.
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
![]()
|
|
![]() *** Big Daddy *** Group: Members Posts: 755 Joined: 5 February 05 From: ...pe aici, pe dincolo, pe peste tot... ![]() |
Terminati cu prostiile. Pt. o gaurica mica, atat de mica ca nu a putut pune dop, gata schimbati cauciucul? Pai in conditiile astea ar trebui inchise vulcanizarile.
Stai linistit ca nu se intampla nimic si poti sa-l tii si pe fata si pe spate. Petecul e pus pe interior si in afara de faptul ca e lipit il mai tine presat si presiunea aerului din interior. Nu are cum, practic, sa se rupa in zona "porului" care a ramas in cuciuc in locul unde a fost intepat. |
--------------------
Renault
Clio Bicorp
2005-dCi/80cp Clio Bicorp Dynamique 1,5dCi/80CP, Bleu Odissee, Full Options (15.06.05)
|
padre |
![]()
|
Da, si eu m-am gandit ca nu are ce sa se intample asa de groaznic, maxim o pana noua pe acelasi por, daca ar ceda petecul, ceea ce cred ca e aproape imposibil. Oricum, ca sa fiu linistit si avand in vedere ca in urmatoarele 2 saptamani o sa parcurg cam 2000 km am schimbat rotile intre ele, adica cele din fatza pe spate si cele din spate pe fatza, fara sa le incrucisez.
Doamne-ajuta! |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
cipman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Moderatori Posts: 1.698 Joined: 3 March 05 ![]() |
Ai facut foarte bine. Sper ca n-ai uitat sa verifici echilibrarea. In special a celor care au aterizat pe fata si a celui cu pana. Si unde ai verificat 3 roti mai mergea si a 4-a, nu?
|
-------------------- Megane II.1 Estate Priv 1.6 16V 2005, gri D69, clima+scaune
Va rog, fara intrebari tehnice prin PM |
|
padre |
![]()
|
Sigur, le-am echilibrat pe toate 4, asta ar fi fost culmea sa nu o fac. Desi m-am gandit o secunda sa nu-l mai echilibrez si pe ala cu pana, ca abia il echilibrasem cu 2-3 zile in urma, dar mi-am revenit din chitrosenie si l-am facut si pe ala, ca sa stiu o treaba.
Oricum, ciudat, desi roata cu pana a fost echilibrata cu foarte putin timp in urma (si oricum nu am parcurs mai mult de 70-80 km de atunci) cand am pus roata pe masinaria aia de echilibrat arata ca mai avea nevoie de ceva plumbi. Desigur, au dat jos ce era pe ea si au echilibrat-o ca la carte, dar tot ma mir de ce a fost nevoie de noua interventie. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
![]()
|
|
Fiindca in momentul in care ai facut pana au dat jos cauciucul si nu l-au mai pus in, exact, aceeasi pozitie (lucru dealtfel aproape imposibil), plus ca, in functie de marimea si grosimea petecului, acesta apare ca o "greutate" suplimentara, in punctul respectiv. Ca sfat, dupa ce faceti o pana, automat echilibrati roata respectiva.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
|
padre |
![]()
|
Tocmai, ciudat era ca dupa ce am facut pana am echilibrat roata, urmatoarea echilibrare urmand azi, la 3 zile de la pana.
Dar suficient despre pana mea, ca sa revin la subiectul de discutie. Azi am fost la Carrefour si pe la cateva vulcanizari si nu au adus inca anvelope de iarna. Vroiam sa vad niste preturi, niste modele. Mai avem de asteptat. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
![]()
|
|
Eu m-am uitat pe top-urile gasite aici si am cautat, incepand de la locul 1 in jos, pe pagina de la cartuning, ca la ei am vazut ca au si jante de tabla la un pret bun, si poate obtin o reducere ceva daca iau si jante si cauciucuri. Pt. masina mea, m-ar aranja niste Good Year Ultra Grip 6, 175/65/R14 82T la 58,25 Euro. Trebuie doar sa-mi fac timp sa trec pe la ei.
|
--------------------
Renault
Clio Bicorp
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 01:04 |