De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
gicanu |
![]()
|
||
![]() Membru Rasturnat Group: Members Posts: 151 Joined: 10 July 07 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane
- B-67-KKD
2007 Sedan Privilege Megane Sedane 1,5DCI 105cp euro 4 Lux Privilege
|
|||
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
QUOTE(acergy @ 19 Dec 2007, 00:05) Rimio,de ce ''permutarea'' se gaseste in manual la pagina 5.11 ??? Eu nu prea 'agreez' persoanele care nu citesc si respecta recomandarilor producatorilor,indiferent in ce domeniu! Daca tu stii mai bine(si sunt multi ca tine)de ce nu se schimba manualele astea odata??? ![]() trebuie sa fie greu sa nu te agreezi pe tine insuti. producatorul spune ca permutarea nu e recomandata. punct. e singura propozitie prezenta in manual despre permutare. ca urmare nu permut rotile. tu nu ai decit sa le permuti daca vrei si apoi sa zici ca eu nu respect recomandarile. oricum, din cele doua mesaje pe care le-ai scris mai sus, e greu de inteles ceva. LE: Sarbatori Fericitie si tie! This post has been edited by Rimio de Vassur: 19 Dec 2007, 16:50 |
--------------------
.
.
.
|
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(acergy @ 18 Dec 2007, 22:40) A,si am o intrebare:de ce ''fraierii'' aia de nemti inca mai fabrica masini cu puntea motrica spate???Poate la ei iarna nu e asa de grea ca la noi... Suntem varza,tot ca oile am ramas-''asa schimba bunicu caucioacele,alea bune pe fata,sa tragaaaa.....'' Scuze,dar asta e parerea mea si... nu numai a mea! ![]() 1.Nemtii fac masini cu tractiune spate pentru ca monteaza pe ele motoare puternice (in general -vezi BMW, Mercedes). Daca tractiunea ar fi pe tot pe fata, acest lucru ar afecta directia, datorita greutatii acestor motoare (asupra directiei ar actiona prea multe forte simultan). Nu cred ca producatorii care isi monteaza tractiunea pe fata sunt varza iar utilizatorii oi. Exista argumente tehnice si in cazul lor. Dar pana acum cativa ani, pana sa apara tot felul de sisteme electronice care sa controleze tractiunea (scumpe, by the way), parca am vazut destul de multe BMW-uri sau Merturi care ramaneau pe loc iarna, pe la semafoare sau ma insel? 2.Daca nu iti pui cauciucurile de iarna pe fata (in cazul tractiunii fata) nici macar nu mai ajungi in curbele alea unde fuge masina de spate (citez), pentru ca nu te misti de pe loc - nu prea ai cum sa iesi din zapada sau sa te misti pe polei... Eu merg cu caucicuri pe fata de pe vremea Dacia si nu am avut probleme pana acum. Dar nici nu imi propun sa iau curbele cu 100 km/h pe timp de iarna si mai ales cand e ud pe jos. Pentru mine este si va ramane ilogic sa montez cauciuri de iarna pe niste roti care nu se invart (motric) - daca investesc in doar 2 cauciucuri de iarna. Dar astept sa vad niste masini cu tractiune fata cu roti de vara fata si de iarna pe spate, ca sa ma minunez si eu. Si poate facem si un test prin zapada sau ghetus, sa vedem cine se misca mai bine. Poate urcam si o bordura uda, etc.. This post has been edited by dack: 20 Dec 2007, 09:35 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Stai usurel.
Din ce scrii mai sus inteleg ca tu vrei sa spui ca masinile cu tractiune pe spate au motoarele montate in spate si invers. In alta ordine de idei.... am cumparat si eu azi 4 anvelope Infinity, 205/55/16 la 230 lei bucata. Nici nu se compara cu Dunlopurile mele de asfalt. A auzit cineva de Infinity? Eu nu, dar macar le-am luat mai ieftin. Si haideti sa incheiem odata povestea asta cu montatul cauciucurilor mai bune pe spate. Sa ma fi vazut pe mine duminica cand nu puteam pleca din fata blocului, ba mai mult masina aproape o lua la vale de una singura, prin patinare. La vechiul BMW le puneam pe spate ca tragea spatele si motorul era in fata, apropo. This post has been edited by $$ilvviu: 19 Dec 2007, 18:21 |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
dack |
![]()
|
![]() Membru cu atitudine Group: Members Posts: 607 Joined: 1 September 06 From: Bucuresti ![]() |
Silviu, multumesc pentru atentionare. Am corectat textul, m-am exprimat gresit initial.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.5dCI 126CP Privilege, martie
2007 Fiat Stilo Dynamic, 1.9 MJT 148CP, 2006
Riding on the wind. |
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca Audi habar nu are ce e aia tractiune spate! Ori fata ori Quatro...nici o data pe spate!
Cauciucurile de iarna: e simpla treaba...daca ai doar doua le pui pe rotile motrice, dar cum ai facut rost de 2 mai bine mai strangi cureaua si mai faci rost de inca 2 ca sa nu strangi apoi din popou la curbe si la frane. Nu trebuie sa iei curbe cu 100 sau mai stiu eu ce exagerari...e de ajuns o frana brusca cand iti sare unu in fata sau doar o frana fina intr-un viraj. E chestie de fizica...o axa are aderenta buna si una nu si atunci te rotesti. Parerea mea e ca e mai periculos sa mergi cu 2 de iarna si 2 de vara decat cu 4 de vara. Daca ai 4 de vara simti la tot pasul ca n-ai aderenta si nu te aventurezi, la 2 cu 2 s-ar putea sa ai senzatia ca te ti bine si sa te dai la ea uitand ca esti incaltat mixt. |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Am ramas f incantat de aderenta la rotile motrice si parcaas mai lua doua anvelope si pe spate, dar resapate.merge prea frumos acum ca sa o fac pe titirezul aiurea
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Aceeasi senzatie o am si eu.
Pana acum eram ca pe patinoar. De cand am pus noile pneuri nu am reusit sa mai activez ESP-ul. Ar fi bine daca ai face un efort financiar sa pui si pe spate. E totusi diferenta mare, orice s-ar spune. Nu cred in diferenta aia asa mica de eficienta intre fata si spate. Spatele fuge in curbe si practic la franare ne lipsim de frana pe acele roti, deci situatia nu e chiar asa roz. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
trebuie sa vorbesc cu sotia, sa vedem daca se aproba bugetul, supunem la vot...e naspa democratia!cel mai usor ar fi cu 2 anvelope resapate, oricum iarna nu merg cu mai mult de 100-120km/h.
|
--------------------
renault
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Da, nu e o idee rea. Eu am avut reesapate de iarna pe o rabla cu care mergeam si vara si iarna fara probleme.
Si nici nu mi s-a parut ca se uzeaza mai usor. Acum depinde si ce nimeresti. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
quote: $$ilvviu
" In alta ordine de idei.... am cumparat si eu azi 4 anvelope Infinity, 205/55/16 la 230 lei bucata. Nici nu se compara cu Dunlopurile mele de asfalt. A auzit cineva de Infinity? Eu nu, dar macar le-am luat mai ieftin. " Silviu, de unde ai luat gumele?... Pretul mi se pare mai mult decat rezonabil. Si dupa cum spui mai departe, nici performantele - in cazul unei exploatari prudente - nu par a fi de lepadat. Ideea e ca pe masina am Continental (de vara, care de la 7grC in jos devin ...plastice...) si imi doresc sa nu mai fac piruete, sau sa apas pedala din mijloc aici si sa (re)constat oprirea masinii cine stie unde sau in cine stie ce conditii (aproape sub duba din fata)... Multumesc frumos. Cat despre montarea de cauciucuri de sezon, numai pentru o punte, cred ca este recomandata cea spate, unde, in caz de pierdere a aderentei, masina devine mai greu de controlat decat daca pierderea aderentei s-ar comite pe puntea fata. E ca si cum in curba, indiferent de viteza, sau cand iti e lumea mai draga, cineva ar trage, inopinat, frana de mana: derapajul e garantat. Controlul, mai putin. Daca puntea fata - directionala, daca nu e combina Gloria C12 - pierde aderenta, mai e cum mai e: pleci mai greu - sau deloc - de pe loc, virezi un pic mai larg, dar sunt chestiuni suficient de previzibile din partea soferului, ca sa fie contracarate oportun si eficient. Parerea mea. De om patit...Cu gume de vara pe toate cele 5 roate (inclusiv pe cea de rezerva...). Regards. |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
mf19_4you |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 28 November 07 ![]() |
Revin la una din pb importante discutate pe acest topic....: DE UNDE PROCURAM ACESTE CAUCIUCURI DE IARNA? Ptr cei care au cumparat de curand...va rog puneti preturi, magazin virtual, etc.....daca nu e voie(ptr a nu face reclama) va rog PM me.
Mai am cateva zile si plec la munte....si trebuie sa ma hotarasc neaparat. Eu unul prefer sa fie cat mai ieftine....presupun ca si multi dintre voi urmaresc acelasi lucru, din cauza bugetului Multumesc anticipat! |
--------------------
Renault
Megane
- ascuns
Hachback 1.5 dCi 85 CP
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
pai citeste acest topic cu mai multa atentie si forumul in general si vei afla toate informatiile de care ai nevoie
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
la praktiker am gasit ceva destul de ieftin
|
--------------------
renault
|
|
mf19_4you |
![]()
|
@meganus_bicorpus...poti sa exemplifici ce marca, ce dimensiuni, ce pretz? Mie imi trebuie 205/55/R16
@semit: urmaresc si citesc forumul de ceva timp(chiar daca nu am facut multe post-uri), dar multe informatii sunt invechite si acest topic mi se pare cel mai in masura sa furnizeze informatii legate de cauciucuri de iarna; de aceea am considerat ca este necesar sa revin cu aceasta intrebare/cerinta. @gicanu: tu vb de jante de aliaj sau de tabla? si ce dimensiune? Si cea mai importanta intrebare.... de la ce parc de dezmembrari? O adresa, un nr de tel...ar fi de mare ajutor Va multumesc anticipat tuturor celor care puteti veni in ajutorul meu si al altora....care au ales doar sa citeasca acest forum... This post has been edited by mf19_4you: 20 Dec 2007, 20:25 |
--------------------
Renault
Megane
- ascuns
Hachback 1.5 dCi 85 CP
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Aceeasi dimensiune am luat si eu, marca..celebra la ea in cartier, TIGAR.Sunt produse in Serbia si am inteles ca sunt licenta Michelin.In zapada sau comportat f bine si nu am datr mult, 235Ron
|
--------------------
renault
|
|
mf19_4you |
![]()
|
Tigar am cumparat si eu acum 3 sapt 2 cauciucuri DE VARA la 180 RON. M-am uitat pe acelasi site si acum sunt 160 RON(s-au ieftinit)...reamintesc: 205/55/R16. De IARNA insa nu aveau aceasta marca
Multumesc mult ptr informatie. Ce indice de viteza au cele pe care le-ai cumparat tu? Ptr cei care NU au treaba cu VITEZA...poate sunt interesati: Anvelope iarna Anvelope Auto PNEUS 205/55 R16 Profil VS 790 (A) • Latime : 205 • Inaltime : 55 • Diametru : 16 • Indice viteza : T • Indice greutate : 91 PRET:115 RON Cine e interesat sa spuna. Am sa pun link-ul...incercand sa nu fac reclama This post has been edited by mf19_4you: 20 Dec 2007, 20:42 |
--------------------
Renault
Megane
- ascuns
Hachback 1.5 dCi 85 CP
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Ale mele sunt de iarna si se comporta exemplar.Din ce am citit pe site cica imbatranesc destul de repede dar la banii astia nici nu am pretentii sa ma tina 5 ierni...macar doua!
|
--------------------
renault
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Alea Pneus sunt reesapate.
Eu la 230 am luat de la o vulcanizare din oras care se ocupa si cu comercializarea de cauciucuri. Aveau si Pneus, reesapate (foarte bune, din astea foloseam la masina veche), dar nu pe stoc si trebuia sa mai "patinez" o saptamana. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
norisss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 2 September 04 From: Buc ![]() |
LA Victoria Floresti v-ati interesat daca fac cauciucuri de iarna cu dimensiuni de Megane 2?
S-ar putea sa gasiti ceva oferte avantajoase. |
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dci, beige angora,septembrie 2004
|
|
mariusa |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 18 November 07 ![]() |
din ce am citit pe aici, vad ca mai toata lumea isi ia anvelope de iarna (sau vara) noi.
eu am optat pe 2 bucati anvelope sh (au in carne 7 mm) deci sunt ca si noi, si am dat 70 roni per bucata pt dimens 195/65/15 cred ca merita. oricum, sigur trec 2 ierni cu ele:d |
--------------------
renault
megane sedan manager
- is 76 aoc
2007, 1.5 dci, 85 cp
|
|
mf19_4you |
![]()
|
@mariusa: De unde ai luat cauciucurile SH?
|
--------------------
Renault
Megane
- ascuns
Hachback 1.5 dCi 85 CP
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
o sa imi trec si eu cauciucurile de 2 ori prin sistemul de esapament. asa o sa am si eu cauciucuri reEsapate.
in privinta celor resapate: am mers ultimii 2 ani, si iarna si vara, cu 4 cauciucuri Pneus de iarna. s-au comportat foarte bine. au mentinut si presiunea aerului foarte bine. doar am verificat-o din cind in cind, pina cind am gasit un burghiu infipt in unul dintre ele. dupa reparatie iarasi fara probleme. cauciucurile aveau cam 50% uzura cind am vindut masina (evaluare ochiometrica). This post has been edited by Rimio de Vassur: 20 Dec 2007, 22:50 |
--------------------
.
.
.
|
|
mariusa |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 18 November 07 ![]() |
|
--------------------
renault
megane sedan manager
- is 76 aoc
2007, 1.5 dci, 85 cp
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
mf19_4you |
![]()
|
@Solon: Sa inteleg ca tu ai gasit acolo?
|
--------------------
Renault
Megane
- ascuns
Hachback 1.5 dCi 85 CP
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
am vazut o oferta marfa de cauciucuri + jenti 205/55/16 la wv.undeva la 2400 ron.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
dar e pt wv adeca 5 prezoane.......
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
da,dar daca la ei exista oferta asta ma gandeam ca poate gasim si noi pt ale noastre cu pretul asta...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pai stimate coleg....................
a fost o lista cu oameni care s-au inscris sa ia la comun mai multe cauciuce...... si au scos pret bun pt ele..... parca un dunlop 3d la 190 de ron bucata la ipso anvelope au avut jante de tabla pt megane cu 107 roni bucata.... ce pret mai bun vrei?????? ps poate mai au jante de tabla pe 15....trebe sa dai telefon.............. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th August 2025 - 12:05 |