De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
dragos62 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|||
bebecool |
![]()
|
![]() Doctor de oase Group: Members Posts: 549 Joined: 26 October 06 From: Pa scaun ![]() |
![]() ![]() |
--------------------
Renault/Opel
Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009
- B-08-BBM
2007 Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
S-a mai dezbatut putin aici. Este foarte bine sa fie toate 4 de iarna, bine si (macar) pe fata dar atentie la viraje!
Se facea si un pronostic al eficientei: de vara/iarna pe fata/toate de iarna si s-a ajuns la scorul 10%-80%-90%. <span class='edit'>14 Dec 2007, 07:40:</span> QUOTE(mars @ 13 Dec 2007, 23:48) Postul raspundea unui post anterior (in care se afirma ca se circula bine in Bucuresti de cateva zile) care a fost sters (?? ![]() ![]() ![]() Daca derulezi, ai sa observi un "gap" intre orele la care s-au facut postarile, al tau si cel pentru care mi-ai cerut explictii, acolo au mai fost 5-6 posturi sterse .... This post has been edited by adi_ar: 14 Dec 2007, 07:23 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
@Christu
Eu am scris cu creta pe ele Fst, Dst, Fdr, Sdr adica Fata, Spate, dreapta, stanga. ideea de a schimba mereu anvelopele si a le echilibra nu mi-a suras, de aia am facut o investitie in jante de tabla pe timpul iernii. This post has been edited by daniel4ro: 14 Dec 2007, 07:10 |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Azi am trait "bucuria" de a merge prin orasul-patinoar cam 15 km si vreau sa spun ca sunt multumit de alegerea facute, 2 anvelope Tigar de iarna.Pe gheata si ABS-ul ofteaza de durere, nu mai face nici el mare lucru dar pe marginea drumurilor, unde a fost strategic depozitatat zapada, eu am trecut fara probleme, nu am avut probleme de aderenta.Sesimte nevoia unor cauciucuri asemanatoare si pe spate deoarece pe santurile cu gheata nu aveam deloc stabilitate, dar e bine si asa.Aveti grija cum conduceti!!!
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
ciobi |
![]()
|
![]() BMF Group: Members Posts: 254 Joined: 20 December 05 From: Bucuresti ![]() |
Hohohoho...a venit iarna cat de cat. Sa ne traiasca cauciucurile de iarna caci fara ele faceam ca nefericitul vecin posesor de Opel si cauciucuri in V...care intampina probleme la iesirea din parcarea blocului. Sunt bune...oricare ar fi ele...fata de unele de vara.
|
--------------------
Renault
Megane Estate Lux Privilege 1.6 16V B-XX-BMF
2007
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Christu @ 14 Dec 2007, 01:40) Haideti sa va pun eu o intrebare de 100 de puncte ...Dupa ce va puneti anvelopele de iarna cum faceti sa stiti care anvelopa de vara venea unde astfel incat la primavara sa pe puneti la fel? ![]() De ce crezi ca trebuie montate exact unde au fost? La mai toate masinile, in manualul de exploatare se recomanda permutarea periodica a rotilor, pentru o uzura cat mai uniforma. Daca imi amintesc bine, am vazut si la Megane in manualul de reparatii asa ceva. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
fa tu chestia asta si ai sa vezi cum o sa-ti traga masina intr-o parte daca inversezi rotile fata.... chiar daca ai geometria brici... e testata
de atunci scriu pe ele cu ceva pe interior de unde am scos-o (fata-spate, stg-dr)... si pana acum s-au uzat f bine |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu fac permutari la anvelope si nu am simtit niciodata ca ar trage in vreo parte...trebuie avut grija sa se repecte sensul de rotatie al anvelopei atat....
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
e normal sa scirtiie usile (geamurile) pe frig?
asa facea dimineata. am lasat-o 15 minute sa se dezghete (clear view), am tras zapada si ce s-a topit de pe geamuri cu o lamela de cauciuc. pe drum scirtiia, chiar si pe asfalt bun. opelul nu facea asa. |
--------------------
.
.
.
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Meghitzanul @ 14 Dec 2007, 09:42) fa tu chestia asta si ai sa vezi cum o sa-ti traga masina intr-o parte daca inversezi rotile fata.... chiar daca ai geometria brici... e testata Daca trage intr-o parte, iar geometria e brici, inseamna ca e diferenta mare de greutate intre roti, e verificata si de mine (900gr intre cele 5 roti). Eu am posibilitatea sa le aleg (cantaresc) pe cele din fata, sa aiba greutatea apropiata. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
lucian_lex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 21 November 07 ![]() |
Ce cauciucuri de iarna imi puteti recomanda tinand cont de faptul ca acuma am bridgestone de vara si azi spre serviciu am prins polei si nu aveau aderenta deloc, mai mult la fiecare apasare de frana se auzea un huruit,carait groaznic de parca se rupeau rotile,frana, cred ca de la abs combinat cu cauciucuri proaste., mentionez ca inainte si dupa ce am scapat de polei nu se mai auzea nimic de la frane.
|
--------------------
renault megane
manager
2007
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
lucian_lex, eu ti-as recomanda orice cauciuc de iarna Premium. Adica Michelin, Dunlop, Goodyear, etc. Marci cunoscute. Sunt cele mai bune. Insa momentan, ti-as recomanda sa iei niste GoodYear Ultra Grip 7, pentru ca firma unde lucrez eu le are in stoc la un pret foarte bun, si sunt cele mai performante anvelope de iarna, dupa testele ADAC, Auto Motor und Sport, etc. Poti vedea o oferta aici. Daca iti pot fi de ajutor cumva, da-mi un PM.
![]() |
--------------------
Opel
Astra J
2.0 CDTI Cosmo 2012, AFL+Flexride Megane II Sedan 1.6 16V 2004, Authentique
Ex Renault Megane II Hatch 1.9 Dci 2003, Expression, ESP; |
|
lucian_lex |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 21 November 07 ![]() |
multumesc poseidon.Problema e ca eu sunt din tm dar o sa caut aici
|
--------------------
renault megane
manager
2007
|
|
poseidon06 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 994 Joined: 11 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Transportul pana la tine acasa costa 60 RON
![]() |
--------------------
Opel
Astra J
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Ultra Grip-urile sunt excelente.
Poate e cazul ca si cei care nu si-au pus inca anvelope de iarna sa o faca, pentru ca dupa cum se anunta vremea, o sa fie foarte multe zile cu polei - de departe mai periculoase decat cele cu zapada! Inca o mica chestie: nu va stresati daca in primii zeci de kilometri anvelopele nu au pe asfalt uscat aceeasi aderenta ca cele de vara. Sunt noi, sunt neuzate, si sunt mai alunecoase. Trebuie sa se rodeze un pic. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
- Bsiceva...
2006/7 Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
eu am cumparat matador mp 58
se comporta f bine le folosesc 4 luni pe an- 171 lei/buc |
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
Tocmai m-am intors de la Cora...
Plecasem cu urmatoarea idee: daca tot am dat 12 mil pe roti de iarna, hai sa duc treaba pana la capat si sa iau si niste lanturi (la 50-100 de lei cat costa, n-or fi mare paguba...) Acolo, mare scarpinare in crestetul capului, in genul unui cimpanzeu nedumirit...N-am inteles in nici un fel care lanturi cu care roti se potrivesc... Era ce-i drept pe fiecare cutie cate o lista cu dimensiuni ce pareau sa respecte formatul de cauciucuri latime/procent/diametru, insa or fi fost probabil pentru roti dupa standarde chinezesti. Pentru 195/65/15 n-am gasit absolut nimic. Nici pentru 205/55/16 la o adica, tot nu era nimic... Daca cumva se potrivea treaba cu 195/65, diametrul era total prin porumbi, gen 13 sau 14... Sau mai era ceva de genul latime 205, diametru 16 (pana aici ok...) insa procentul era 40... ![]() ![]() ![]() Care dintre voi si-a luat lanturi in cunostinta de cauza, fie-va mila...luminati-ne si pe noi cum sta treaba (sau mai bine spuneti direct ce lanturi v-ati luat, de unde, si cam cate mai erau cand ati luat voi). |
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
Montparnasse |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 2 October 07 ![]() |
Salut,
am gasit ieri in metro (militari) cauciucuri firestone 205/55 r16 cu 3 mil bucata. Sunt bune de ceva Firestone sau sa iau ceva mai bun la 195/65 r15? Am fost la un depozit pe Drumul Sarii si mi-a zis sefu de acolo ca anvelope (nu premium) cu jante de tabla 4 bucati ma duc la vreo 16 mil. Cum credeti ca ar trebui sa procedez? Ar mai fi varianta sa iau separat cauciucuri (195/65), am vazut Debica, tot in Metro, la 1,7 mil, dar de unde iau niste jante de tabla? Stiu ca m-am trezit cam tarziu si am scapat lichidarile de stoc,dar...please, HELP Multumesc |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1,5 dci 105 cp
2007
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Incearca sa iei legatura cu poseidon06. Din cate stiu el se ocupa cu vanzarea anvelopelor de iarna si cred ca te poate ajuta si cu jante! Bafta!
![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
poseidon06 |
![]()
|
Din pacate jenti nu avem, de tabla
![]() ![]() Firestone WinterHawk sunt cauciucuri cu un bun raport calitate/pret. Eu zic ca merita. Chiar vineri am dat un set, vad ca cele care sunt acum in stoc sunt si productie 2007. Exceleaza mai ales pe zapada si gheata Winterhawk-urile. |
--------------------
Opel
Astra J
|
Radu Ganescu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 101 Joined: 7 April 06 ![]() |
QUOTE(aaddrryyss @ 15 Dec 2007, 22:42) Tocmai m-am intors de la Cora... Plecasem cu urmatoarea idee: daca tot am dat 12 mil pe roti de iarna, hai sa duc treaba pana la capat si sa iau si niste lanturi (la 50-100 de lei cat costa, n-or fi mare paguba...) Acolo, mare scarpinare in crestetul capului, in genul unui cimpanzeu nedumirit...N-am inteles in nici un fel care lanturi cu care roti se potrivesc... Era ce-i drept pe fiecare cutie cate o lista cu dimensiuni ce pareau sa respecte formatul de cauciucuri latime/procent/diametru, insa or fi fost probabil pentru roti dupa standarde chinezesti. Pentru 195/65/15 n-am gasit absolut nimic. Nici pentru 205/55/16 la o adica, tot nu era nimic... Daca cumva se potrivea treaba cu 195/65, diametrul era total prin porumbi, gen 13 sau 14... Sau mai era ceva de genul latime 205, diametru 16 (pana aici ok...) insa procentul era 40... ![]() ![]() ![]() Care dintre voi si-a luat lanturi in cunostinta de cauza, fie-va mila...luminati-ne si pe noi cum sta treaba (sau mai bine spuneti direct ce lanturi v-ati luat, de unde, si cam cate mai erau cand ati luat voi). Gasesti aici ... www.lanturiauto.ro Tot de aici imi voi cumpara si eu ptr al meu Megane ... |
--------------------
Renault
Megane II
2005 Sedan
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
M-a prins si pe mine (ca pe romani in general) iarna pe nepregatite (ce i-o fi venit zapezii sa se astearna in Decembrie?).
Azi nu mai puteam pleca din fata blocului. Noroc de 2 vecini ![]() Cum nu prea stau bine nici cu banutii ma gandeam sa cumpar 4 cauciucuri reesapate. Am gasit la o vulcanizare de unde puneam eu la vechiul BMW cu 1.5 mil bucata. Foloseste cineva asa ceva sau sunt bani aruncati? Eu puneam pe rabla,dar nici nu mergeam cu mai mult de 80-90 km/ora. Vazusem odata si in Metro reesapate. Care e tehnologia de reesapare? Ce dezavantaje prezinta? |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
poseidon06 |
![]()
|
Ah, mi-am adus aminte ca vroiam sa intreb mai demult, si am uitat
![]() P.S Pe sprayul cu silicon scrie ca este pentru lubrifiat si se da pe toate suprafetele. Nu este din acela pentru bord... |
--------------------
Opel
Astra J
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pe mine ma deranjeaza mai mult faptul ca imi ingheata geamurile.
Mi-e sa nu se rupa cablurile. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
norisss |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 232 Joined: 2 September 04 From: Buc ![]() |
Montparnasse....eu am asa ceva marimea 7.
http://www.picoya.es/tienda/product_info.p...products_id=263 pe ele sunt tot felul de dimensiuni, numai marimile standard de la megane nu sunt, adica cea mai apropiata este 195/60/15, nu pe 65 cat avem nevoie.Cu putina bunavointa am reusit sa le pun pe un cauciuc scos de pe janta cu dimensiunea de 205/55/16.Nu cad perfect, dar in mod cert pe 195/65/15 care sunt acum pe masina(de iarna) vor pica aproape de adevar.Deci daca vei gasi pe lanturi dimensiunea 195/60/15 poti sa le iei linistit. LE....uite si o poza, ...are si mecanicul sef acolo This post has been edited by norisss: 16 Dec 2007, 13:48 Attached thumbnail(s) Imag082.jpg ( Size: 438.03k ) Number of downloads: 59 |
-------------------- Megane II Sedan 1,5 dci, beige angora,septembrie 2004
|
|
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
QUOTE(poseidon06 @ 16 Dec 2007, 13:11) Am luat un spray pe baza de silicon de la Selgros si am dat pe ele. Le face mai unsuroase parca. Trebuie dat periodic? Sau se recomanda altceva? E bun ala. Inainte dadeam cu glicerina boraxata luata din farmacie; si WD40-ul e foarte bun. Le dau dupa spalare, deci odata la 1-2 saptamani. |
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
poseidon06 |
![]()
|
Multumesc, Manuel
![]() |
--------------------
Opel
Astra J
|
19vik |
![]()
|
QUOTE(Manuel @ 16 Dec 2007, 14:19) E bun ala. Inainte dadeam cu glicerina boraxata luata din farmacie; si WD40-ul e foarte bun. Le dau dupa spalare, deci odata la 1-2 saptamani. Spray-ul nu prea e bun, se usuca repede. Eu va recomand vaselina siliconica, se gaseste la unele magazine de piese si accesorii auto, e ambalata in niste borcanele de plastic, se genul celor care se folosesc si la farmacii si e foarte ieftina (ceva de genul 2-4 lei). Prin hipermarket-uri nu prea am vazut. De asemenea, da-ti si pe chederul de la portbagaj, la sedan nu se dezgheata nici dupa cateva ore de mers cu masina. Am vazut vineri dimineata, unul cu un mertan, cum turna apa si se chinuia sa deschida portbagajul si nu erau decat -4 grade afara ![]() This post has been edited by 19vik: 16 Dec 2007, 15:13 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
De cauciucuri reesapate isi da cineva cu parerea?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 23:55 |