De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
![]() ![]() ![]() |
De iarna...., cauciucuri si dotari de iarna
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
este parerea mea proprie si personala, dupa 2 ani de uscaciune, pur si simplu sunt bani aruncati degeaba, la dumneavoastra la Cluj am inteles ca a nins, daca mai persista temperaturile astea si prognoza este la fel, imi pun gumele de vara la loc.
PS: cum am specificat, este parerea mea proprie si personala dobandita dupa 2 ani de mers pe uscat cu gumele de iarna, daca mergeti numai intr-un oras cum este Bucurestiul si cu iesiri rare, din punctul MEU de vedere este o investitie inutila. ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Pai tocmai. Ca investitia nu e deloc inutila. Pentru ca un set de gume il tocesti in 50.000 de km. In 100.000 toceste doua seturi. Nu mai bine tocesti doua seturi diferite, unul de vara si unul de iarna alternativ? Si la bani tot acolo iesi.
This post has been edited by ssilviu: 3 Dec 2007, 12:07 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Aici gresesc multi....cand se gandesc ca anvelopele de iarna se folosesc numai pt. zapada ..... total gresit....
Fa un test simplu....intr-o zi cand afara sunt -2 sau -3 grade...pune o frana de la 60 km/h cu anvelope de iarna si vezi in cati metrii te opresti dupa care repeta operatiunea cu anvelope de vara....o sa te convingi cel mai bine asa.... Si daca te opresti cu 10 cm mai repede cu cele de iarna, este ok....cei 10 cm pot face difernta intre o tamponare, sau mai rau lovirea unei persoane... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Eu vad si altfel utilitatea anvelopelor de iarna, si anume ca te ajuta atunci cand vine o ninsoare pe "nepregatite" si cand ai de facut un drum in afara Bucurestiului... si de acolo ajungi intr-o zona cu zapada.. ce faci cu anvelopele de vara daca ai de urcat pe undeva, daca ai de mers pe un drum cu serpentine?
E clar ca in 90% din cazuri te descurci si cu cele de vara, asa cum ne-am descurcat atatia ani cu Daciile vechi cu anvleope ieftine si proaste. Dar de ce sa nu fie calatoria mult mai confortabila (din pdv. stress) si sigura, daca se poate? Pentru 600 RON cat m-au costat pe mine anvelopele, am parte de a 3 a iarna comoda si sigura.... BTW, nu va pune nimeni sa va luati anvelope de iarna pe 205-215 si 16" sau 17".... |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
ssilviu: Depinde in cat timp faci cei 100.000km. Daca tii anvelopele in garaj sau pe balcon, vor imbatrani chiar daca nu le rulezi. La masina anterioara, am schimbat anvelopele originale la 80.000km (aproximativ 6 ani), mers si vara si iarna cu ele si nu erau tocite chiar pana la semnul de uzura, dar materialul era imbatranit (aveau tot felul de microfisuri). Normal ca anvelopele B390 stock, made in TR, pe care le am eu acum sunt muuult mai proaste decat alea.
padre: Ce anvelope iei tu acum cu 600 lei? Sau iei numai pe fata? |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
@19vik: le-am luat acum 2 ani, la deschiderea magazinului Metro Baneasa (deci promotie speciala) si sunt Sava Eskimo S3, 195/65R15.
Cu un pic de efort gasesti acum acelasi pret pentru aceste anvelope. |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
Turkish |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 339 Joined: 11 November 05 ![]() |
mie mi se pare ca anvelopele de iarna isi merita fiecare banutz.
Si nu fac mai mult de 25k pe an. Dar am facut recent un drum prin tara la temp in jurul lui 0 cu ploaie si lapovita si s-au comportat excelent. se simte diferenta. chiar si in Buc daca ploua sau e mai frig masina si implicit soferul sunt mai in siguranta. iar la bani e tot aia, nu e cheltuiala in plus. Uzez cu randul cele doua perechie de anvelope. tot acolo ies |
--------------------
Honda
Accord
2.4, 2007
|
|
lucien |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 29 May 07 ![]() |
In primul rand depinde de temperatura ; numai daca e sub 0 grade ( parerea mea ) sunt mai eficiente cele de iarna : conditia fiind asfalt uscat, pe zapada / gheata clar avantaj cele de iarna. Probat intr - o curba, in care am intrat cum eram obisnuit ( cu care cu cele de vara intram cu 90 km/h ) si surpriza
![]() |
--------------------
Renault
Megane sedan
- PH -- xxx
an 2007 ; 1,5 dci ; 124 hp ; model privilege
|
|
Montparnasse |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 2 October 07 ![]() |
QUOTE(padre @ 3 Dec 2007, 12:31) Eu sunt cam novice in ceea ce priveste masinile si costurile. De aceea, daca se poate, puteti sa-mi spuneti daca iese mai ieftin 195/65 R15 cu tot cu tabla decat 205/55 R16 doar cauciucuri. Banuiesc ca pe jantele cu care a venit (Curacao) nu se pot pune anvelope de R15 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1,5 dci 105 cp
2007
|
|
lucien |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 29 May 07 ![]() |
Am mai postat o data asta :
,, Aceeasi problema ca si tine am avut si eu si am ales varianta 2 ( cauciucuri + jenti pe 15" ). Motivele mele au fost : mai multa inaltime a balonului ( diferenta fata de 55 la 65 ) , protejarea jentilor de aliaj fata de inerentele denivelari ( movilite de gheata / zapada intarita ) care se vor forma pe asfalt, si faptul ca in timp este mai rentabil asa ( costuri suplimentare la fiecare echipare - dezechipare vara / iarna = pe fiecare an montaj si echilibrat de 2 ori - costuri mult mai mari la aliaj fata de tabla) ". Si - jenti de tabla pe 15 "de la IPSO cauciucuri Baneasa - cu 108 lei/buc ( noi ). Mai aveau pe stoc ( lichidare stocuri - intra in renovare ). Cauciucuri Kormoran 195/65/15/91T la pretul de 175 lei/buc cu montaj si echilibrat inclus in pret - magazin EKA TRUST in Ploiesti ( mai au ). Cost total : 108*4+175*4+5*16 (prezoane tabla)=1212 lei. Bafta la achizitie! This post has been edited by lucien: 3 Dec 2007, 13:47 |
--------------------
Renault
Megane sedan
- PH -- xxx
an 2007 ; 1,5 dci ; 124 hp ; model privilege
|
|
padre |
![]()
|
Si da, si nu, depinde de costul anvelopelor pe 16 sau 17". O janta de tabla pe 15" costa intre 150-180 RON (TVA inclus).
1 janta tabla 15" 180 RON + 200 RON anvelopa iarna (pret mediu) = 380 RON x 4 roti = 1520... sa zicem 1600 RON pentru ca mai trebuie cumparate si prezoane, cel mai probabil. Si aici e vorba de varianta normala, nu low cost. Cum o anvelope de iarna pe 16" este, in general, intre 265 - 450 RON... In functie de brand si model, poti iesi mai bine sau mai putin bine, din punct de vedere al costurilor. La anvelopele pe 17" nu mai intru in detalii, aici scorurile sunt mult mai mari. Mai este varianta achizitionarii unor anvelope second hand (pe 16 sau 17") dar aici trebuie mare grija si multa bafta. Motivele pentru care se recomanda iarna anvelope pe 15" pe jante de tabla sunt multe si le poti afla citind cateva pagini in urma, cat si pe alte threaduri. later edit: si uite cum lucien a gasit o metoda si mai ieftina. ![]() This post has been edited by padre: 3 Dec 2007, 13:43 |
--------------------
Ford
Mondeo
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Tu decizi ce si cum merita:
Anvelope 195/65/15 - 150-200 RON bucata = 600 - 800 RON Jante tabla 15" = 400-600 RON Anvelope 205/55/16 - 250-350 RON bucata = 1000 - 1400 RON. Eu am facut trecerea de la 16" (vara) la 15" (iarna) si iti spun ca si gropile se simt mult mai putin, marind si confortul la rulare pe timp de iarna, cand dai mai tot timpul de gropi, sleauri de gheata, balti adanci, etc. |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
Montparnasse |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 2 October 07 ![]() |
Merci mult pentru sfaturi, chiar m-ati lamurit. Decizia este de a lua cauciucuri si janta de tabla. Multumesc inca o data
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1,5 dci 105 cp
2007
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
salut hai sa scriu si eu.....
4 bucati matador mp59 205/55/16 1000 ron cu totul inclusiv spaga la baiatul care lea montat de la chemtraders.......... sper doar sa vina zapada aia odata...si frigul ala ca sa le folosesc macar........ |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
din experientele pe care le-am avut in ultimii ani, cred ca se poate trece relativ usor prin iarna si cu gumele de vara
sunt totusi posesor de gume de iarna, dar nu prea le-am simtit prezenta pe timp de iarna in ultimii 2 ani.. cu alte cuvinte ma puteam lipsi de ele fara probleme daca nu le aveam e adevarat ca cel mai mult am stat prin Bucuresti... poate la cei care locuiesc in zone mai inalte sau care ruleaza mult in afara orasului sa se merite investitia This post has been edited by Meghitzanul: 4 Dec 2007, 10:27 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
maddan |
![]()
|
![]() Speedy Gonzales Group: Members Posts: 795 Joined: 27 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Am luat 2 bucati Dunlop SP Winter Sport 3D, puse pe jantele de aliaj de 16' pe puntea fata, m-au costat 790RON cu tot cu manopera.
Dorisem sa iau acelasi model de anvelope, dar cu tot cu 4 jante de tabla pe 15' (culmea e ca 4 bucati de anvelope + jante pe 15 ma scoteau cu doar 4 milioane mai mult), dar NU am gasit nicaieri 4 jante de tabla pe 15' pentru Megane Sedan. Diferenta este notabila, chiar si pe asfalt uscat. Nu se compara cele de vara cu astea, iarna. Atat doar ca trebuie sa fiu atent in curbe, din cauza diferentei de aderenta intre puntea fata si puntea spate (pe care au ramas gumele de vara). M-am obisnuit... Preferabil este sa luati 4 jante + 4 anvelope de iarna, nu cum am facut eu. Dar macar si 2 pe puntea fata... De ce nu pe puntea spate (este o intreaga discutie): pentru ca eventualele derapaje ale puntii spate le poti corecta daca ai aderenta pe puntea fata, pe cand daca ai gume de vara pe puntea fata si nu ai aderenta pe gheata, geaba ai pe spate. just my 2c. This post has been edited by maddan: 4 Dec 2007, 10:38 |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 dci 100 CP Lux Privilege...
- Bsiceva...
2006/7 Mirror mirror on the wall, show me where the forums fall...
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Meghitzanul @ 4 Dec 2007, 10:26) din experientele pe care le-am avut in ultimii ani, cred ca se poate trece relativ usor prin iarna si cu gumele de vara sunt totusi posesor de gume de iarna, dar nu prea le-am simtit prezenta pe timp de iarna in ultimii 2 ani.. cu alte cuvinte ma puteam lipsi de ele fara probleme daca nu le aveam e adevarat ca cel mai mult am stat prin Bucuresti... poate la cei care locuiesc in zone mai inalte sau care ruleaza mult in afara orasului sa se merite investitia Anul trecut le-am montat de pomana pentru Bucuresti, dar ce bune au fost cand am plecat la munte! ![]() |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
valinor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 23 November 07 ![]() |
Primii 1500 km cu anvelopele de iarna, drumuri dese pe A2/DN3 dar si in Bucuresti (cam 60-40% proportia), concluzii:
- ma asteptam sa fie mult mai zgomotoase, dar nu sunt deloc, mult mai tare suiera vantul pe la trapa, - aderenta e OK, in curbele cunoscute (ex: rampele de intrare/iesire A2) am intrat cu aceeasi viteza ca si cu cele de vara, fara probleme sa fuga fatza, - am intrat cu ele in noroi pe un drum de tara, dimineata era inghetat si nu au fost probleme, cand am iesit se inmuiase , rezulat: masina plina de noroi pana la geam, dar am iesit fara probleme, - prin Bucuresti OK pe ploaie, dar cu aglomeratia... nu am testat decat demarajul si nu simt mari diferente fata de cele de vara - si inca ceva! nu vi se pare ca se murdareste luneta muuult mai iute cu rotile de iarna? Mi se pare ca profilul rotii depaseste putin aparatorile din spate. Astept cu interes prima zapada adevarata din Bucuresti, macar sa ma bucur de rotile de iarna, daca de aglomeratie tot avem parte oricum. |
--------------------
Renault
Megane II
Bicorp 1,5 dci 2003
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Stie cineva cum se comporta anvelopele Tigar?eu am gasit asa ceva la praktiker la 235 ron si par ok.Astept pareri
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
Christu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.094 Joined: 9 June 07 From: Bucuresti ![]() |
Cauta la bursa inainte sa dai banii - michelin A3 la un pret mult mai bun!
![]() Bafta! |
--------------------
Alfa
Romeo
159 ex: Renault Megane Sedan 2007
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
chrsitu vezi ca el are pe 16..............nu pe 15......
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Solon @ 4 Dec 2007, 11:57) da, si eu m-am bucurat de ele anul trecut o singura data cand am urcat de la Cheia la Muntele Rosu... dar a fost doar o data si puteam folosi f bine si lanturile din dotare... de asta zic ca nu prea se justifica investitia ![]() |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
nlu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 20 February 07 ![]() |
QUOTE Am luat 2 bucati Dunlop SP Winter Sport 3D, puse pe jantele de aliaj de 16' pe puntea fata, m-au costat 790RON cu tot cu manopera. Eu pe acelasi tip de cauciucuri doar ca sunt pe 15' , 4 la numar cu montat cu tot am dat 920 leuti ![]() |
--------------------
Renault
Megane sedane Expression 1.6 16v 2007
Megane IV estate 1,3 tce 140/2019
|
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Meghitzanul @ 4 Dec 2007, 14:42) da, si eu m-am bucurat de ele anul trecut o singura data cand am urcat de la Cheia la Muntele Rosu... dar a fost doar o data si puteam folosi f bine si lanturile din dotare... de asta zic ca nu prea se justifica investitia ![]() Stiam ca lanturile iti fac praf articulatiile! Plus ca sunt recomandate pentru zapada mare! |
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
cu tr 1-a si a 2-a nu au nimic... merg, rezista
si eu am zis, si repet zic, ca sunt bune anvelopele... dar acum stiind cat de putin mi-au fost utile nu as mai da banii pe ele si acum sa fim seriosi... la zapada mai mare nu mai ai ce face nici cu anvelopele.. eu am avut cateva experiente serioase din astea in care tot lanturile au fost de baza |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
eu de 7 ani am mers si iarna cu cele de vara- in cazuri extreme pus lanturi- si am avut pana anu asta numai tractiune pe spate - eu zic ca sunt excelente cele de iarna doar daca ai banii dispusi pt investitie- daca nu ii ai merg si cele d evara
![]() ![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
LuciS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 10 June 05 ![]() |
Salut. Nou pe aici dar urmaresc de mult si in februarie am tercut de pe logan pe megane.
![]() M-am dotat si eu acum cu 4 buc Dunlop Winter Sport M3 205/55/16 1400 lei. Astept sa ninga! |
--------------------
Renault
Megane 2.2
2007 1.5 dci 100CP Lux Privilege
|
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
QUOTE(lucien @ 3 Dec 2007, 13:33) De unde ai luat prezoanele pentru "table" ? Eu am incercat asa: IPSO-cauciucuri Baneasa, cu ocazia cumpararii jantelor, Chemtraders, cu ocazia montarii noilor roti pe masina, Vulcanizarea de cartier de la 3 blocuri distanta de mine... ...si n-am gasit pe nicaieri. Multumesc. |
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
pit-bull |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.182 Joined: 9 October 05 From: Banat ![]() |
|
--------------------
DACIA
Solenza
2004 Confort Renault Megane Sedan Facelift-2007/Lux P/1,5dci/106CP/6+1/MP3/Beige Poivre+Bandouri
Renault Clio 3 Facelift-2009/1.2 16v Dynamique/AC-Auto/Bleu Gris |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 8th August 2025 - 20:42 |