Noul Clio IV
![]() ![]() ![]() |
Noul Clio IV
theodor2004 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|||
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Nu e chiar asa. Si consumul este mai mic la Clio (4.8 vs. 5.2).
Motivul este ca o cutie prea lunga face motorul sa depuna un efort suplimentar pentru a misca masina. Cutia de pe Clio nu este o cutie scurta, ci MAI scurta decat cea de pe Sandero. Parerea mea este ca e etajata bine in raport cu motorul, greutatea si aerodinamica masinii. Consumul unui motor pe injectie controlata electronic nu tine doar de turatie, ci si de sarcina. Am impresia ca Clio e si un pic mai usoara decat Sandero. |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
angelblack |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 19 January 09 From: Malu cu Flori, DB; Bucuresti ![]() |
Are cineva CLIO 4 Estate cu motorizarea de 0.9 TCe.
Cum este consumul? Computerul de bord ce functii afiseaza? Media Nav-ul este OK? Am dat si eu comanda de un CLIO 4 Estate 0.9 TCe Expression si mi-au spus ca soseste pe 17 septembrie 2013. Sper sa nu intarzie mai mult de atat pentru ca raman fara masina. Pe a mea va trebui sa o dau tatalui meu. This post has been edited by angelblack: 4 Jul 2013, 15:44 |
--------------------
DACIA
SANDERO 1.6MPI
- B 04 KZH
2009/Laureate
|
|
angelblack |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 19 January 09 From: Malu cu Flori, DB; Bucuresti ![]() |
Are cineva manual de utilizare la Clio 4 in format PDF?
6 Jul 2013, 08:55: Clio 4/Clio 4 Estate Expression are priza de 12 V pentru bricheta? This post has been edited by angelblack: 6 Jul 2013, 07:55 |
--------------------
DACIA
SANDERO 1.6MPI
- B 04 KZH
2009/Laureate
|
|
alexme24 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 780 Joined: 23 September 09 ![]() |
@angel black nu vreau sa te demoralizez, am un prieten care si-a dat comanda de masina si a zis ca ii ajunge in iunie pe la inceput. Prin mai au inceput sa l sune sa i zica ca masina o sa vina in iunie.pe urma iulie si tot asa. Spera si el sa i ajunga masina abia luna asta, desi cand s-a dus acum 1 saptamana la reprezentanta, i-au zis aia ca in program masina nu apare nici macar ca fiind fabricata. Probabil o sa vada daca e asa, cand o sa ii vina si o sa se uite pe vin, ca parca acolo scria luna fabricatiei. Deci rabdare multa si iti urez sa o conduci cu placere.
|
--------------------
Renault/Honda
Clio 2/ Accord
2004/2008 Clio 2/Accord/Civic , 2004/2008/2008 1.5 dci / 2.4 VTEC / 1.8 VTEC
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
La mine trebuia sa vina pe 28 feb si a venit in prima saptamana din februarie.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
angelblack |
![]()
|
Sper sa soseasca cat mai repede.
Acum este aiurea si faptul ca in luna august nu se lucreaza in nici o fabrica din grupul Renault |
--------------------
DACIA
SANDERO 1.6MPI
- B 04 KZH
2009/Laureate
|
|
Darian01 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 7 July 13 From: Hunedoara ![]() |
Salut !
Sunt de o saptamana posesorul unui Clio Estate 4 alb, varianta Expression + sensori parcare. Kilometrajul la acest moment : 1300 km Consumul mediu : 5.1 l / 100km (calculati la pompa, adica 36.7 litri dupa 718.6 km parcursi), respectiv 4,7 l / 100km (afisati de CB). In prezent CB afiseaza 4.3 l / 100km (dupa resetarea facuta la benzinarie). Regim de rodaj, turatii max 3000 , plimbari pe autostrada Deva Orastie, cu viteze de 80 si 90 km / ora (in principal cu Cruise Controll), dar si trasee mai montane Hunedoara-Alba Iulia-Zlatna-Abrud-Brad-Hunedoara, respectiv Hunedoara-Gura Zlata (M-tii Retezat). Pe distante scurte am verificat-o si la 120 si 130 km. Se aseaza bine pe drum, are un pic de zgomote aerodinamice. Impresii: - Motor silentios, fasnetz dupa 1800-2000 rpm - Frana de motor cam slabuta (motor mic, asta e) - Franele sunt OK, prompte - Timoneria schimbatorului putintel cam zgomotoasa, dar nu deranjant (totusi nu e Audi). - Media Nav-ul, dupa actualizarea facuta (Harta Romaniei varianta Q4) tot nu recunoaste autostrada Deva-Orastie (ce-i drept cam noua si ea) dar nici drumul pana la barajul din Retezat. In schimb actualizarea cu Renault Media Nav Toolbox merge groaznic (mai multe incercari pana sa faca o actualizare completa). Au un server aiurea de tot. - Sistemul audio este ok (Bass Reflex super). Alte consumuri: 80 km / h = 3.5 -3.8 l/100km 90km / h = 4 - 4.7 l / 100km 130 km / h = 8.5 - 9 l / 100 km (aici drumul era putin in coborare) 7 Jul 2013, 23:00: Uitasem sa spun ca motorul e ala micu' de 0.9. Am comandat-o in 29.04.2013, a fost programata in saptamana 26 si a venit fix la 1 Iulie. Din Turcia fireste (via Bucuresti). 7 Jul 2013, 23:16: Intrebare pentru posesorii de Clio 4 : La preluarea autoturismului de la dealer, pe langa pachet securitate, roata rezerva, cric etc., ati primit si kit-ul de becuri si sigurante fuzibile de rezerva ? In manualul masinii specifica ca trebuie sa fie asigurat cate un bec si siguranta de rezerva din fiecare tip. This post has been edited by Darian01: 7 Jul 2013, 22:16 |
--------------------
Renault
Megane 4 Sedan
- nr. rosu
2021 / 1.3 TCe
|
|
angelblack |
![]()
|
Sa o stapanesti sanatos si la cat mai multi km fara peripetii.
Te asteptam si cu poze si alte informatii. |
--------------------
DACIA
SANDERO 1.6MPI
- B 04 KZH
2009/Laureate
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(Darian01 @ 7 Jul 2013, 22:52) La preluarea autoturismului de la dealer, pe langa pachet securitate, roata rezerva, cric etc., ati primit si kit-ul de becuri si sigurante fuzibile de rezerva ?[/color] In manualul masinii specifica ca trebuie sa fie asigurat cate un bec si siguranta de rezerva din fiecare tip. Nu am primit asa ceva pe nicio masina de la Renault. Spune in manual ca ei ar fi trebuit sa iti dea rezervele, sau ca ar trebui sa iti iei? |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
angelblack |
![]()
|
"Darian01" in afara de senzori de parcare ce alte optiuni ai mai pus pe ea?
Am dat si eu comanda de un Clio 4 Estate alb fara nimic optional pe ea. Cred totusi ca o sa schimb culoare cu una metalizata, dar nu stiu daca o sa mai adaug ceva optional. This post has been edited by angelblack: 8 Jul 2013, 09:15 |
--------------------
DACIA
SANDERO 1.6MPI
- B 04 KZH
2009/Laureate
|
|
Silk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 387 Joined: 1 November 11 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(angelblack @ 8 Jul 2013, 10:13) "Darian01" in afara de senzori de parcare ce alte optiuni ai mai pus pe ea? Am dat si eu comanda de un Clio 4 Estate alb fara nimic optional pe ea. Cred totusi ca o sa schimb culoare cu una metalizata, dar nu stiu daca o sa mai adaug ceva optional. Pai incearca altceva : asteapta sa vina masina, te urci in ea, vezi ce-ti place si ce nu, apoi dai comanda si de optionale, eventual schimbi culoarea exterioara, daca nu te satisface actuala. @ Darian01 : Lasand baza la o parte, destul de marisor consumul la 130km/h. Oricum se mai reduce odata cu inaintarea in km, dar nu foarte mult. Cam atat consuma a mea la viteza aia, si alt motor, alta caroserie.....DAR consum bun la viteze sub 100km/h. Sa o stapanesti sanatos ! |
--------------------
Renault
Megane 1.6 16V SE
- so sylk
2011 Plecat in depresie......
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
E normal sa consume atat la viteza mare. Motorul ala mic trebuie sa traga din greu la viteza aia. Asta e pacaleala cu downsizingul, in oras sau pe DN, mergand foarte usor, consumi mai putin decat la un aspirat de capacitate mai mare....dar in momentul in care te dai la ea, sau mergi pe autostrada, consumi mai mult decat ai fi consumat cu un motor mai mare fara turbo.
Am studiat si eu un Clio Estate cat am fost pe la service la reno...arata surprinzator de bine, si e clar mai practica decat un sedan gen Rapid, cu care e oarecum concurent ca pret. E o alegere buna daca ai nevoie de portbagaj, in schimb interiorul mi s-a parut cam la fel de inghesuit in spate ca la hatch This post has been edited by Synyster: 8 Jul 2013, 12:08 |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
theodor2004 |
![]()
|
Consumul specificat de voi, la 130 km/h, (adica 8.5-9%) este foarte mare (daca e vorba de un consum la mers constant, cu 130 km/h).
La Octavia 1.2 TSI am cam 6% consum la viteza aceasta, pe tempomat si in viteza a VI-a. Si e tot downsizing. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Ai treapta a VI-a. Banuiesc ca e facuta in stilul tuturor masinilor din grupul VW, lunga cat o zi de post. Oricum, motorul de 0.9 e un compromis pentru clio 4, e bun in oras dar in extra-urban trebuie sa tragi foarte mult de el. 1.2 tce va fi probabil mult mai potrivit daca faci drumuri in afara. La ce pret va veni...ramane de vazut
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
theodor2004 |
![]()
|
da, am 6 trepte.
Viteza a V-a e mai scurta, se pot face depasiri cu ea, mai din scurt. Dar viteaza a VI-a este foarte lunga, favorizeaza consumul scazut. Acum, revenind la subiect, consumul de 8.5-9% mi se pare mare, pt viteza de 130km/h. Sincer, daca as fi sa aleg intre 0.9 tce si 1.6litri 16 V, l-as alege pe ultimul. In plus de asta, mai am o nelamurire: motorul are injectie directa, sau nu? |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
Darian01 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 152 Joined: 7 July 13 From: Hunedoara ![]() |
Pt. angelblack:
-Manualul de utilizare in lb. engleza il poti descarca din linkul: http://www.renaulteurodrive.com.au/resources/handbooks/NEW%20CLIO%20Handbook.pdf - Singura optiune aleasa de mine sunt senzorii de parcare. Nu prea ai vizibilitate in spate. - Bucata aia de plastic, numita cotiera, mi se pare cam scumpa - Masina are bricheta, deci si priza 12V Pt. spy_oh_joy1389 : Referitor la becuri & sigurante, intr-adevar in manual se recomanda achizitia kit-ului de la reprezentanta. Am facut analogia cu vechea D1310, la care le-am primit de la dealer, odata cu masina. Le-am comandat deja (cam 100 lei setul). Tot din experienta vechii D1310 (actualmente trecuta in randul ,,Rablelor"), pot spune ca un motor nou, care ,,strange", isi pierde suflul in domeniul turatiilor mari. Era frustrant sa fii depasit in rampa de alte surate identice, in timp ce eu acceleram mai mult, si nu se intampla nimic. Asa ca nu ma stresez ca la un rulaj al masinii de aprox. 900 km, la viteza de 130 km /h (respectiv cca.3400 rpm), am obtinut consumul ,,care este". Desi vorbim de o tehnologie mai avansata cu 40 ani (alte materiale, arhitectura motor, precizii de executie, rugozitati), principiul de functionare este acelasi. Ma astept sa mai scada consumul. Personal, urmaresc si site-ul www.xxx, iar cei de acolo care au trecut de 20000km, spun acest 0.9tce de pe sora mioritica a lui clio 4 deja incepe sa-si arate ,,muschii". Referitor la motorul 0.9 tce, tin sa precizez ca acesta este o varianta simplificata a lui 1.2 tce, adica: - un cilindru mai putin - injectie indirecta ( la 1.2 tce este injectie directa) ;a se vedea filmele de prezentare de pe youtube - distributie variabila doar pe axul cu came de admisie (la 1.2 tce distributia variabila este si pe admisie si pe evacuare) |
--------------------
Renault
Megane 4 Sedan
- nr. rosu
2021 / 1.3 TCe
|
|
angelblack |
![]()
|
Multumesc Darian01
Oricum nu mergi tot timpul cu 120 - 130 KM/H. Abia astept sa imi soseasa si mie. Pacat ca o sa vina dupa concediu. This post has been edited by angelblack: 8 Jul 2013, 15:58 |
--------------------
DACIA
SANDERO 1.6MPI
- B 04 KZH
2009/Laureate
|
|
Darian01 |
![]()
|
Revin cu 2 solicitari :
- Tavitza portbagaj din cauciuc pt. Clio Estate. Pe Net si in siteul oficial cu accesorii Renault n-am gasit decat pt. Clio 4 Hatch. - Huse scaune compatibile cu airbag-urile laterale. De asemenea in site-ul oficial sunt huse pt. Clio 4, dar incompatibile cu airbagurile laterale. Oare de ce le comercializeaza? Ma poate ajuta cineva? |
--------------------
Renault
Megane 4 Sedan
- nr. rosu
2021 / 1.3 TCe
|
|
theodor2004 |
![]()
|
QUOTE(Darian01 @ 8 Jul 2013, 15:50) Personal, urmaresc si site-ul www.xxx, iar cei de acolo care au trecut de 20000km, spun acest 0.9tce de pe sora mioritica a lui clio 4 deja incepe sa-si arate ,,muschii". Asa este, dupa 20 000km motorul va merge ceva mai bine...si la 1,2 TSI e diferenta care se simte in bine....(dupa 20 000km s-a lasat motorul). Dar sa nu te astepti la diferente covarsitoare, care sa te dea pe spate. |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
barichello |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 58 Joined: 23 October 12 ![]() |
o modificare
![]() ![]() ![]() This post has been edited by barichello: 9 Jul 2013, 12:47 Attached thumbnail(s) aha_003.jpg ( Size: 1.78mb ) Number of downloads: 950 aha_004.jpg ( Size: 1.89mb ) Number of downloads: 983 aha_006.jpg ( Size: 2.44mb ) Number of downloads: 994 |
--------------------
Renault
Clio 4 / Koleos /
- B-494-EDI BZ-49-EDI
2012 TCe 90 / dCi 2.0 175CP
|
|
AndreiMR |
![]()
|
Faine jantele. Dau foarte bine pe masina...daca erau o masura mai mari era si mai frumos, negrul da senzatia de "mai mic". Ce model sunt?
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
|
barichello |
![]()
|
Dotz Rapier de 16.
|
--------------------
Renault
Clio 4 / Koleos /
- B-494-EDI BZ-49-EDI
|
|
angelblack |
![]()
|
Sa il stapanesti sanatos.
9 Jul 2013, 15:43: Multumit de motorizare? This post has been edited by angelblack: 9 Jul 2013, 14:43 |
--------------------
DACIA
SANDERO 1.6MPI
- B 04 KZH
2009/Laureate
|
|
barichello |
![]()
|
daca te referi la mine, da. sunt multumit de motorizare. am consum mediu 5,2 , merg aproape numai in oras. masina are 8000 km, astept sa se mai lase motorul si sa mai scada putin consumul. cat despre posturile de mai sus ca e motorul lent... vrei putere in treapta 5, debifezi eco si te bagi foarte lejer in depasiri; vrei consum mic si sa depasesti cu a 3-a a 4-a, bifezi eco
![]() ![]() This post has been edited by barichello: 9 Jul 2013, 14:54 |
--------------------
Renault
Clio 4 / Koleos /
- B-494-EDI BZ-49-EDI
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
QUOTE(Darian01 @ 8 Jul 2013, 16:50) Referitor la motorul 0.9 tce, tin sa precizez ca acesta este o varianta simplificata a lui 1.2 tce, adica: - un cilindru mai putin - injectie indirecta ( la 1.2 tce este injectie directa) ;a se vedea filmele de prezentare de pe youtube - distributie variabila doar pe axul cu came de admisie (la 1.2 tce distributia variabila este si pe admisie si pe evacuare) 0.9 nu are injectie directa. A se vedea si filmul cu 0.9, nu doar cel cu 1.2 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
angelblack |
![]()
|
Eu am condus versiunea de test la dealer si sincer mi-a placut cum merge 0.9 TCe-ul.
Masina avea cateva mi de km. Este fasneata. NU am testat insa varianta Estate, ce pentrru care am si dat comanda. |
--------------------
DACIA
SANDERO 1.6MPI
- B 04 KZH
2009/Laureate
|
|
csimby |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 2 February 08 From: Tirgu-Mures ![]() |
Si eu am fost placut surprins de motorul 0.9 in Clio. Masina avea doar cateve zeci de km (80 daca nu ma insel) dar mergea chiar foarte bine. In Sandero in schimb, cu aceleasi motor, am crezut ca adorm si parca se chinuia sa miste chioscul albastru. Acum stiu ca de vina era cutia de viteze, diferita intre cele doua modele.
|
--------------------
Volkswagen
Polo Comfortline
2014 Renault Symbol Expression 2010
VW Polo 1999 Dacia Solenza Clima 2004 |
|
Darian01 |
![]()
|
Deci, o precizare:
1. Injectia directa este atunci cand carburantul este introdus in camera de ardere a cilindrilor direct de injectoare, iar prin supapele de admisie trece doar aerul de combustie. Presiunea de injectie a benzinei este undeva pe la 150 bari, iar la Diesel 1500-2000 bari. Injectia directa ofera economie de consum (deci un randament marit) in special la turatii mici, dar datorita arderilor cu exces de aer (amestec sarac), pe langa celelate noxe formate la motoarele conventionale are loc formarea in concentratii mai mari de oxizi de azot care sunt nocivi (iritatii a ochilor, a cailor respiratorii, etc). Pentru reducerea acestor noxe, pe langa clasicul catalizator s-a recurs la recircularea a unei parti din aceste gaze, respectiv rearderea in cilindrii. Mai exact o parte din gaze sunt amestecate cu aerul de combustie. ,,Vinovat"de acest lucru este faimoasa supapa EGR, pe care unii ,,meseriasi" o anuleaza, chipurile ca motrorul sa traga mai bine. 2. Injectia indirecta se formeaza inaintea supapelor de admisie, prin injectarea benzinei in galeria de admisie, la o presiune de aprox. 4 bari, dupa care la deschiderea supapei de admisie amestecul carburant (aer-benzina) trece in cilindrii. Acuma care motor e cu cu injectie directa/indirecta se vede in film. Am scris asta, pentru ca mi se pare ca exista confuzie. Azi am alimentat din nou: 35.98 L / 761.1 km= 4.73 % (CB zicea 4.4%.) Nu iubesc masina asta, dar...mi-e simpatica. Din ce in ce mai simpatica. Chiar imi place. Si nu e deloc lenesa. In a 4-a, daca o calci pe coada, chiar stie sa alerge sau sa te scoata dintr-o depasire. Ce e drept, recunosc ca stilul de condus e unul strict economic, cu AC-ul pornit mai mult pe coborari, daca am in fata coloana de TIR-uri, merg la pas cu turma (60-70 km/h), iar la drum intins 80-90 max.100km/h. Asta deocamdata, ca este in rodaj. |
--------------------
Renault
Megane 4 Sedan
- nr. rosu
2021 / 1.3 TCe
|
|
angelblack |
![]()
|
Ii faci repede rodajul.
|
--------------------
DACIA
SANDERO 1.6MPI
- B 04 KZH
2009/Laureate
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 15:17 |