Croatia
![]() ![]() ![]() |
Croatia
area51 |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 14 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
opel
astra
2000
- IS-04-KRI
|
|||
emilliviu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 15 December 04 ![]() |
@ area51
Multumesc. Am citit si ce ai scris acum un an. Ti-am urmat 1/2 din sugestii ![]() Intentionez sa ma cazez aici > http://www.adriatica.net/hotels/hd_en.htm?C=63191&S=9# si aici> http://www.adriatica.net/hotels/hd_en.htm?C=50381&S=9# Voi face rezervarea cand am confirmarea de ... concediu ![]() Mai sunt unele..."riscuri"... sa fiu legat de "glie" ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2001
|
|
saritah |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 28 February 08 ![]() |
Va rog mult, as dori sa stiu , daca in parcul Plitvicka ( Plitvice ) , poti merge singur , adica fara un ghid , sau nu neaparat ca facand parte dintr-un grup organizat . Am inteles ca se poate merge 5 - 6 ore , dar ...sunt trasee marcate , exista o harta , se plateste ceva , exista vreun pericol ... cine a fost poate da mai multe amanunte ? Multumesc foarte mult .
De asemenea , m-ar interesa , daca pe insula KRK , in Baska , plaja este cu nisip . Sau , ce zona e frumoasa pe aceasta insula ? |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
La Plitvice te duci singur, nu te tine nimeni de mana sau alte asemenea. De la intrare poti lua o harta sau pur si simplu te uiti pe un panou mare cand intri ce ruta vrei sa iei in functie de cat timp ai si cat esti dispus sa mergi pe jos si tii minte litera traseului. Apoi te vei tine dupa semnele din parc pentru a face traseul ales. Pericol exista, poate sa uiti ca trebe sa pleci si parcul se inchide, pentru ca e f frumos si nu iti mai vine sa te duci "acasa".
|
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
- B-xx-XXX Logan 1.6 Ambition, dec 2005
|
|
Lucman |
![]()
|
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Neaparat sa iti iei aparatul de fotografiat, camera, binoclu, apa, haleala si pantofi comozi.
Noi am stat aproape 6 ore si nu ne mai dadeam plecati ![]() Desi poti intra si fara bilet pentru ca 50 m mai departe de poarta nu mai e gard, recomand sa il iei totusi. Altfel nu ai acces la vaporas sa te treaca in partea cealalata a lacului si nici la titicar sa te aduca la baza. Dupa 6 ore de mers o sa ai nevoie de titicar ![]() Biletele se cumpara in functie de lungimea traseului. Recomad alegerea unui traseu mediu. |
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
Fidji Bianchi Super Grizzly
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
Hey, momentan sunt in zagreb si totul este exceptional aici, orasul e mai curat mai civilizat si mai modern ca al nostru, cazarea la hotel de 4 stele este de 100-120 eur parcarea e scumpa insa.
urmeaza drum pe coasta si in italia ps drumuri f bune dar cu politie pe ele amenta este undeva la 4000 de monezi locale undeva la 700 de euro asa ca nu merge repedeee |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
2004
- B-57-LXF 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
saritah |
![]()
|
Multumesc foarte mult ca mi-ati raspuns .
Stiti si o cazare prin zona ? Ma tot uit pe net , gasesc numai case de vacanta private . E sigur ? voi unde ati stat ? Si sunt restaurante pe aproape ? ai unde sa mananci , avand in vedere ca la mai toate casele de vacanta din zona , intra in discutie numai cazarea ? Si , daca stie cineva , in zona pesterii Postojna - din Slovenia , ce variante de cazare sunt ? Am gasit un singur hotel si mi se pare ft. scump . Nu mi-a spus nimeni , daca stiti desigur , in zona Baska , pe insula KRK , e plaja cu nisip , si intrare in apa , fara prea multe pietre sau stanci ? Multumesc foarte mult ! 29 Feb 2008, 09:05: Ma refeream la zona parcului Plitvice in mesajul de mai sus . si mai am doua intrebari , daca stie cineva , cam cat e taxa de trecere peste podul spre insula KRK ? This post has been edited by saritah: 29 Feb 2008, 09:05 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
cataline |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 332 Joined: 9 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu aici am stat : http://www.restoran-sedra.hr/
E la 5km de Plitvice si deci in 10 min ajungi la parc cu masina. Au acolo si restaurant al lor cu mancare f buna si relativ ieftina. Camerele sunt ok si oamenii foarte ospitalieri. Singura "problema" a fost ca la restaurant stiau putin engleza, in schimb germana era la ea acasa ![]() In legatura cu Postojna. Mai bine te cazezi undeva in Croatia pe la Opatija/Rijeka pentru ca de acolo pana la Postojna sunt numai 60km si se fac extrem de repede datorita drumului bun si liber. This post has been edited by cataline: 29 Feb 2008, 09:14 |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
|
|
saritah |
![]()
|
Vad ca totusi , sunteti cativa care chiar cunoasteti Croatia . am mai fost si eu o singura data , dar pe insula rosie si la Rovinj .Doar atat .
Vreau sa merg cu masina , as vrea sa ajung intai la Pletvice , apoi sa merg pe insula KRK , la Baska . Dupa 7 nopti aici , m-as indrepta spre Pola , probabil as sta aici iar 1 noapte , apoi as pleca spre Slovenia , sa vizitez si eu pestera Postojna ( am citit ce ati scris voi si m-ati facut curioasa . Chiar vreau sa merg si acolo ). Am vazut ca ati povestit foarte frumos si despre Dubrovnik . Dar cred ca e totusi prea departe sa coboram pana acolo . ( peste 500 km ) As vrea sa stiu , ce se mai poate vizita , avand ca baza Baska . Adica ce nu ar trebui sa ratez ? As fi luat doar 5 nopti aici , dar nu pot mai putin de 7 . As fi vrut insa , sa mai vizitez si altceva , nu sa folosesc timpul nmai pentru plaja . Daca aveti vreo idee , si o puteti impartasi , va multumesc mult ! 29 Feb 2008, 09:30: Catline , multumesc pt linkul cu cazare la Plitvice . Pare chiar frumos . Ai platit acolo , sau inainte , pe net ? e usor de ajuns ? Am in vedere , ca , facand drumul dintr-o bucata , nu ajungem mai devreme de 8 - 9 seara . This post has been edited by saritah: 29 Feb 2008, 09:30 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
cataline |
![]()
|
Eu cand am fost in Croatia (adica anul trecut) am vizitat asa : Opatija (campat si de aici cu masina : Pola, Venetia, Postojna), Plitvice 2 nopti pentru a avea o zi intreaga de plimbare, Trogir (de aici vizitat Dubrovnik o zi, in rest odihna si plimbari prin vecinatate), Zagreb (1 zi).
Pentru cazare cauta sa gasesti un loc din care sa pleci in diverse directii si sa stai mai mult de 3 zile daca poti pentru a beneficia de preturi mai mici. Rezervare pe net la greu, mail-uri, nu prin agentii aici ca nu merita, sau daca esti mai aventuriera te duci si gasesti acolo ca sunt destule. LE : Cazare Plitvice : e usor de ajuns, te duce drumul si te tii dupa semne. Drumul e cel care duce la granita cu Bosnia-Hertegovina parca. Dar iti spun sigur ca nu te pierzi. Rezervarea am facut pe net prin email. Acum vad ca au direct pe net ceea ce e un pas inainte. Cu 2-3 sapt inainte de plecare am mai dat un mail pentru a confirma rezervarea si asta a fost tot. Croatii sunt obisnuiti cu astfel de rezervari si sunt parolisti si nu ai surprize neplacute la sosire. LLE:Sa le zici ca ajungi mai tarziu cand faci rezervarea ca sa nu se supere ca nu mai vii. ![]() This post has been edited by cataline: 29 Feb 2008, 09:38 |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Atentie si la buget. Cineva recomanda cazare la Opatija, dar e cea mai scumpa statiune de la ei, nu merita sa stai acolo decat daca vrei sa te duci la rasfat. Altfel, chiar alaturi, pe coasta, sunt satuce mai mici unde ai cazare si masa la juma' din cat ai da in Opatija.
|
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
saritah |
![]()
|
Multumesc mult pentru raspunsuri .
Am luat totul despre Croatia , sa citesc de la inceput . Nu vreau sa pun intrebari la care ar fi mai sus deja postate raspunsurile . Vreau sa-mi fac vreo 2 variante de circuit . Mi-ar place sa nu ratez nici Dubrovnik , dar nici pestera din Slovenia . As putea sa stau cu totul vreo 13 - 14 nopti , dar sa vad cum ar fi cel si cel mai bine de conceput traseul , pe zile . Am citit ca destul de multi au avut curajul sa se cazeze " la fata locului" , in diverse locatii . As incerca si eu ( da nu-s singura , suntem 4 - toata familia ) . Planul il concep eu si nu as vrea sa dau gres , sa nu gasesc pe acolo cazari... Foarte interesant tot ce s-a scris , asta inseamna timp , sunteti draguti ca ati impartasit si altora eperientele voastre . Daca mai am intrebari , le voi pune . Multumesc anticipat celor care mi-au raspuns deja . 29 Feb 2008, 12:27: Va pun cea mai grea intrebare , dar vreau un raspuns cat mai corect si sincer cu putinta . O cazare in insula KRK pentru 7 noptisi 4 persoane , ma duce la vreo 1800 euro cu demipensiune . Citind pe forum tot ce ati scris , va intreb : daca nu mi-as lua niciun bilet , daca nu as face nicio rezervare , ( plec in perioada 25 iunie - 10 iulie , adica chiar as sta vreo 14 nopti cu totul ) , am sanse sa gasesc peste tot , pe traseu , cazare ? Tinand cont de perioada , si daca as vrea sa vizitez si zona Split - Trogir - Dubrovnik , si parcul Plitvice , si sa mergem in sus , insula KRK , si P*la , si Pestera Postojna ... chiar e posibil sa gasesc cazare , peste tot , fara sa rezerv dinainte ? Va rog , astept raspuns ! This post has been edited by saritah: 29 Feb 2008, 12:27 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu cred ca ti-ar putea raspunde cineva la intrebari legate de certitudinea de a gasi cazare.
Plecarea fara rezervare presupune o oarecare pierdere de timp dupa-amiaza cand trebuie sa-ti cauti cazarea daca esti permanent itinerant. Eu, in asemenea situatii (fara rezervare) caut sa ies de pe autostrada, in limita a 50Km si caut, cat mai "central" in aria respectiva de interes unde ma cazez pe 2-4 nopti. Prefer sa fac 2-300 Km zilnic dar castig timp necautand cazare. Ce pot sa spun este ca in general gasesti cazare, mai aproape sau mai departe dar fara rezervare, uneori, exista riscul unor tensiuni daca participantii nu au putin "spirit de aventura". Din pacate, anul trecut, asta-i tot ce am vazut in Croatia Croatia_2007.jpg ( Size: 51.79k ) Number of downloads: 1522 asa ca am "sters-o" repede spre Slovenia. Vreau razbunaaaaaare, voi merge in Croatia din nou ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
saritah |
![]()
|
pentru adi_ar
in ce perioada ai fost anul trecut? Si cum , chiar a fost asa o veme , ca pur si simplu ai plecat ? 25 iunie - 10 iulie ...pot avea surprize legate de vreme ? |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
E greu de spus cum va fi vremea, eu am ajuns in Croatia pe 03.09. Ma asteptam sa fie o toamna blanda (cum a si fost in Slovenia) dar in Croatia si apoi Austria a plouat continuu.
Daca-ti amintesti in sudul Vienei erau inundatii iminente iar pe autostrazi am avut zile in sir restrictii de viteza din cauza ploilor. Am avut ghinion ! ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
cataline |
![]()
|
Eu anul trecut am fost intre 1-16 iunie. Prima parte (1-7 iunie) a fost in zona Rijeka unde a cam plouat si a fost mohorat. In a doua jumatate am coborat spre Dubrovnik si a fost senin, soare si cald. Acum la cum s-a schimbat vremea nu mai poti sa te uiti la anii trecuti si sa zici ca va fi ok. dar in genere in per in care vrei e ok vremea.
Acu eu iti recomand sa te duci prin Serbia -< Muntenegru si ajungi direct in Dubrovnik si apoi urci si te intorci prin Ungaria. Acum ca pret, 1800eur mi se pare cam mult, cam prea mult pentru 7 zile. O camera la pensiune de 3 stele in per aia e cam 50eur cu mic dejun. De mancat seara sa zicem, 2 pers cu 20-30 eur maxim se mananca chiar f bine. De cazare mai bine sapi pe net dupa "croatia apartments" sau "croatia accommodation" si sa iei un apartament cu bucatarie pentru a putea face mancare daca vrei "in house". Daca nu vrei apartament, eu iti recomand totusi sa faci rezervari pe net de acasa pentru a merge la sigur si a nu pierde timp cu cautatul. |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
|
|
saritah |
![]()
|
Multumesc .
nu-i periculos prin muntenegru ? o sa scot acum , traseul de pe net sa vad cat ar fi de lung . nu zici rau cu rezervarea pe net , mi se pare cam incomod cu plata , as fi preferat sa platesc acolo ... multumesc mult de idee . de dimineata tot stau si citesc si caut ...si ieri la fel ... cand esti de unul singur , e cum e , sau in doi ... dar cand sunt 4 , si vrei sa fie si totul ok , si mai si faci singur traseul , ... multumesc de ajutor . 29 Feb 2008, 15:18: nu spun prostii , la hotel zvonimir , in per 28 iun - 5 iulie , e un pic peste 1800 euro , 4 persoane , cu demipensiune . intra pe net si asa e ( la ei ,nu la noi ) , la noi e peste 1900 euro . am hotarat sa nu mai luam bilet de 7 zile intr-un loc , ci sa stam in mai multe locuri , vreo 3 zile in fiecare . m-ati influentat voi , care ati scris pe forum si ati povestit atat de frumos despre tot ce poti vedea in croatia 29 Feb 2008, 15:25: am gasit traseu un pic mai scurt prin serbia - bosnia : vidin ( vin mai din sud ) -kula - zajecar -kragujevak - mrcajevci -titovo uzice - ustipraca (BIH) - gorazde - trebinje - brgat - dubrovnik mi-e teama sa nu ma incurc , cu vize , sau ce stiu eu ce alte ... e intr-adevar , un pic mai scurt . cu vreo 220 km . This post has been edited by saritah: 29 Feb 2008, 15:25 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
cataline |
![]()
|
Nu iti trebuie vize pentru Serbia/Muntenegru, pentru Bosnia nu stiu daca trebuie. Eu nu am zis ca am platit ceva la rezervarile de pe net. Le-am facut prin email cu reconfirmare cu 2-3 sapt inainte de plecare si asta a fost. Numai unde am stat 5 nopti am platit un avans de 20 eur trimisi prin WesternUnion.
Daca stii, pe CNN sunt reclame pentru turism in Muntenegru. E o tara minunata, muntoasa si cu peisaje excelente. |
--------------------
Logan
Ambition 1.6
2005
|
|
saritah |
![]()
|
multumesc din nou !
29 Feb 2008, 15:43: ruta pe care am scris-o mai sus e prin bosnia hertegovina . nu stiu un punct intermeiar , ca sa gasesc o ruta prin muntenegru . This post has been edited by saritah: 29 Feb 2008, 15:43 |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
VladG |
![]()
|
![]() Membru preistoric Group: Members Posts: 2.397 Joined: 23 January 03 From: Bucuresti ![]() |
Daca vrei un sfat practic, mai ales ca o sa mergeti si cu 2 copii, nu incerca sa vezi toata Croatia + Slovenia intr-o singura excursie, e obositor (distante mari) si stresant sa cauti intr-una cazare.
Poti alege in schimb zona doar zona de NV si Postojna (Slovenia). Avantaje? Poti sta majoritatea timpului intr-un singur loc (preferabil Opatija sau micile statiuni de langa) si de acolo faci excursii dus-intors de 1 zi, scapand astfel de grija cazarii si mai obtii si discount ptr sedere pe perioada mai mare. Eu asa am facut anul trecut, stand in Opatija, Hotel Grand Adriatic, care e scump in sine, dar daca iei un pachet promotional, iesi chiar ok ca bani. Excursii de 1 zi: 1. Postojna (n-ai nevoie de cazare, o vizitezi + Predjama intr-o singura zi); 2. Pola + Rovinj (vedeti si tunelul Umag); 3. Turul celor 2 insule mari, cu vaporul, merita; 5. Venetia; 6. Plaja, pentru momentele in care te saturi de vizitat (atentie, luati de aici espadrile de baie, sunt pietre in apa, gasesti pe net ceva interesant, Aquaslippers parca se cheama) 7. Parasind Opatija, la intoarcere spre tara, un popas de 1-2 nopti la Plitvice (asta neaparat!) 8. Krk (se poate vedea, cu o mica abatere, in drumul spre Plitvice). |
--------------------
Ex Dacia
SuperNova
--
- --
|
|
kriiss888 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 19 December 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(saritah @ 29 Feb 2008, 17:14) Multumesc . nu-i periculos prin muntenegru ? o sa scot acum , traseul de pe net sa vad cat ar fi de lung . nu zici rau cu rezervarea pe net , mi se pare cam incomod cu plata , as fi preferat sa platesc acolo ... am gasit traseu un pic mai scurt prin serbia - bosnia : vidin ( vin mai din sud ) -kula - zajecar -kragujevak - mrcajevci -titovo uzice - ustipraca (BIH) - gorazde - trebinje - brgat - dubrovnik mi-e teama sa nu ma incurc , cu vize , sau ce stiu eu ce alte ... e intr-adevar , un pic mai scurt . cu vreo 220 km . omule nu intra in Bosnia .....iti recomand urmatorul traseu : Bucuresti-Portile de Fier- Belgrad(pe langa) -Cacak- Bijelo Polje - Podgorica - Budva- Kotor- Dubrovnik. E un traseu extraordinar de frumos - de pe la Cacak pana la mare e o zona montana foarte frumoasa...gen Sinaia - Predeal la noi...numai ca are peste 300 km !! drumul e bun..e adevarat ca e cam aglomerat si te tot invarte printre munti(dealuri) si o sa-ti ia ceva timp ( neaparat 2 zile Bucuresti - Budva, nu poti intr-o zi) dar merita toti banii , cum se zice. Apoi vezi litoralul muntenegrean..Sveti Stefan, Budva si bomboana pe tort - Kotor-ul . Nu are rost sa mergi prin Bosnia si sa nu vezi litoralul muntenegrean - e comparabil cu cel croat. Cauta pe net review-uri despre Kotor- e ceva de vis. Nu-ti trebuie viza nici pt Serbia nici pt Muntenegru. PS1 : nu mi s-a parut deloc periculos in Muntenegru; am stat 3 zile la munte - Zabljac si vreo 2 pe litoral . Sa ai grija la partenerii de trafic..si in Serbia si In Muntenegru mi s-au parut cam periculosi soferii..nu merg repede dar se cam "baga", iti taie fata, opresc aiurea,etc. Un minus..sper sa nu il prinzi si tu : in vama Muntenegru - Croatia am stat 4 (patru) ore !! - 2 ore pana am trecut de vama muntenegreana, si apoi inca 2 pana am trecut de croati( s-a format coloana mult inainte de vama si s-a mers km buni bara la bara )...intre vami e ceva distanta ..cateva dealuri bune ! Iti recomand sa treci vama mai de dimineata Ps2 : la Plitvice nu-i nici un pericol..te duci singur , e totul semnalizat , e foarte simplu...dar foarte aglomerat !! Ps3: gasesti cazare peste tot fara nici o rezervare ...eu am fost in august si nu am avut nici o problema. Mai ales in Croatia am avut impresia ca toata lumea are camere pentru turisti...erau anunturi la fiecare "poarta" This post has been edited by kriiss888: 29 Feb 2008, 20:10 |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
CornelB |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 28 February 08 ![]() |
în plus, aș completa, drumul prin Muntenegru e un fel de Transfăgărășan [dacă-l știi], doar că mult mai lung [aprox 300 de lkm, dacă nu greșesc] și mai frumos - peisajele sunt de vis, îți taie pur și simplu respirația. Recomand să-l faci dimineața, sau în orice caz pe lumină, merită, vei vedea.
Dacă e cazul, recomand o oprire intermediară undeva la granița sârbo-muntenegreană plsu/minus câteva zeci de km [condiții mai bune găsești, totuși, în zona sârbă] |
--------------------
Marca
Model
2005
|
|
kriiss888 |
![]()
|
Te contrazic un pic ..am mai vazut asemenarea asta facuta si de altii si nu cred ca e corecta ..dupa parerea mea drumul nu seamana cu Transfagarasanul din mai multe motive : nu urca la altitudini mari (max e vreo 1100m in apropiere de Bjelo Polje); nu intalnesti serpentinele-multe in ac de par - si 'prapastiile' de pe Transfagarasan.
As zice ca drumul prin Serbia/Muntenegru seamana mai degraba cu drumul prin culoarul Rucar-Bran sau Sinaia-Brasov...numai ca mult mai lung ...peste 300 km. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
saritah |
![]()
|
Multumesc tuturor ,
imi e de mare folos tot ce ati scris . Mi-a luat o zi intreaga sa citesc tot forumul despre Croatia , sa si notez cate ceva . abia astept sa vad si eu tot ce ati vazut voi . |
--------------------
VW
PASSAT
2006
- aaaaaa
|
|
adi_ar |
![]()
|
Eu ti-as sugera sa citesti si Slovenia, este pe-aproape !
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
CornelB |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 28 February 08 ![]() |
QUOTE(kriiss888 @ 3 Mar 2008, 08:52) Te contrazic un pic ..am mai vazut asemenarea asta facuta si de altii si nu cred ca e corecta ..dupa parerea mea drumul nu seamana cu Transfagarasanul din mai multe motive : nu urca la altitudini mari (max e vreo 1100m in apropiere de Bjelo Polje); nu intalnesti serpentinele-multe in ac de par - si 'prapastiile' de pe Transfagarasan. [...] kriis: înseamnă că suntem deja [cel puțin] doi care ți-am spus, nu? știi ce se zice când îți spun doi, nu? ![]() Poate "ace de păr" nu are, într-adevăr, atâtea ca și TSF; însă peisajul [inclusiv "prăpăstiile"] sunt MULT peste ce oferă TSF [pe mine unul nu m-a impresionat aproape cu nimic TSF - cel puțin pe partea sudică e de-a dreptul banal, un drum pe lângă un lac ca multe alte lacuri]. Ce am văzut în Muntenegru - chiar mi-a tăiat pur și simplu respirația. Și în ACEST lucru - în peisaj - constă - majoritar - frumusețea unui drum, nu în acele "ace de păr". TSF e mic copil pe lângă acel drum, crede-mă saritah. |
--------------------
Marca
Model
2005
|
|
kriiss888 |
![]()
|
Eu nu am contestat faptul ca e frumos pe acolo...doamne fereste...acest lucru il spun si eu - este foarte frumos !- si recomand oricui drumul.
Eu spun ca , tehnic(altitudine maxima, curbe, etc) , comparatia cu Transfagarasanul este gresita. |
--------------------
Dacia
Logan
Laureate Plus 2006
|
|
Littledevil |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 91 Joined: 26 November 05 ![]() |
In cele din urma;
1. Mai trebuie cei 500 euro la intrarea in Croatia? 2. E musai sa ai asigurare de sanatate? Aceleasi intrebari si pt Slovenia. Multumiri. |
--------------------
Volkswagen
Passat 1.9 TDI
- B 77 MSC As fii fericit daca as avea noroc de bani, cum am de prosti!
|
|
adi_ar |
![]()
|
1. Depinde cat vrei sa cheltui, nu te intreaba nimeni.
2. Teoretic este necesara. De cerut, nu mi s-a cerut. Aceleasi raspunsuri pentru Slovenia cu completarea ca este "valabil" cardul european emis de CNAS dar nu mi-a cerut nimeni. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
marss41 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 20 November 06 From: Oradea ![]() |
Buna,
Am fost si eu in Croatia anul trecut la sfarsitul lui august si as completa cateva impresii: 1.Cazarea am facut-o pe insula Krk,initial am vrut la Baska dar a fost imposibil de gasit cazare la un pret rezonabil.Baska este considerata statiune de lux pe acolo,plin de italieni si nemti.Are plaja de nisip dar ingusta. 2.De preferat sa mergi cu rezervare de cazare ,baza de cazarari in Croatia o constituie persoanele fizice care isi declara 1,2,3, dupa posibilitati camere disponibile la agentiile locale de turism,impreuna cu pretul si facilitatile de care dispun.La negru desi nu e cu mult mai ieftin nu prea se mai gasesc cazari. 3.Se racomanda a fi cazat oficial printr-o agentie de turism altfel la controlul politiei esti declarat ca persoana fara cazare si exista riscul sa te trimita acasa (plus ca daca zici ca esti cazat la negru ,proprietarul o cam baga pe maneca).Nefiind inregistrat oficial nu beneficiezi de asistenta medicala,fie ca ai asigurare medicala facultativa sau nu ,daca esti victima unui furt iarasi nu se ia in considerare plangerea facuta la politie. 4. Eu am platit 50 EUR pe zi la cazarea la o persoana privata unde am beneficiat de:2 dormitoare separate (mai era unul disponibil dar nu a fast cazul noi fiind 2 adulti si un copil) ,bucatarie utilata cu toate ustensilele necesare,2 bai ,sufragerie,acces la 2 balcoane (sa prinzi soarele si dimineata si seara),camara prt. depozitarea alimente. 5.Prin Croatia sa nu va bazati pe engleza ca nu prea aveti cu cine discuta,baza este italiana si germana. 6.Preturile prin restaurante si terase nu sunt chiar mici (cel putin in Krk),recomandabil sa-ti duci de acasa (eu am fost cu 1 bax bere 2l,2 bax apa minerala 2 l,2 bax sucuri 2 l,5kg pulpe pui) si seara sa iesi la restauran,terasa altfel trebuie sa ai vreo 400 eur pentru mancare pentru 8 zile cat am fost eu. In rest pot sa spun ca m-am simtit bine si chiar a fost placut si relaxant avand in vedere ca ,chiar in prima zi in Croatia un tembel de sarb m-a lovit cu un megan pe podul dintre continent si Krk si mi-a facut praf spatele la logan (1-0 pentru logan ...eu am reusit sa vin pe roti cu loganul inapoi in tara iar sarbu a parasit locu accidentului la stanga). Cele bune |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2002 ,1,9 DCI 120 CP
- BH11...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 22:09 |