Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

40 Pages « < 12 13 14 15 16 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Austria

s_j_teo
post 1 Sep 2006, 16:44
Post #391

Membru autentic

Group: Members

Eu am stat in Fusch la pensiunea Huber-Haus 15euro/persoana cu mic dejun.

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Ducesica
post 2 Sep 2006, 19:07
Post #392

Membru incepator

Pensiunea din Bruck a.d. Drau,de linga Zell am See se afla pe strada Wallackstrasse nr. 21.Telefonul este 06545-7452.Dar asa cum spuneam se poate telefona de la informatii(care se afla linga posta si vizavi de biserica). Un sfat ar mai fi sa incercati sa ajungeti pe lumina,ca sa gasiti usor si informatiile si adresa.
Nu am scris de site-ul web deoarece nu are site. Numele propietarei este Paula Bauer. Aveti grija cu resoul sa nu faceti incendiu. Prizele sint ca in Romania. Nu sint probleme din acest punct de vedere. Daca nu gasiti pensiunea aceasta sau este ocupata,atunci nu disperati deoarece in Bruck este plin de pensiuni,iar preturile sint aproape aceleasi si mult mai ieftine decit in Zell am See. Succes

--------------------
DACIA SUPERNOVA CLIMA - B-89-NLP
+
testike
post 5 Sep 2006, 13:52
Post #393

Membru autentic

From: Cluj

Merci inca o data mult de informatii, sper sa pot sa postez si eu unele folositoare cand ma intorc din concediu.
Mi-am notat vreo 7-8 numere de telefon de la pensiunile care au oferte mai atractive, cand voi ajunge in Austria voi cauta prima oara la oficiile acelea de turism sa vad ce oferte mai au, si daca nu gasesc ceva mai bun, sun la numerele de telefon pe care le am.

Am mai avea o intrebare, poate mai are cineva rabdare sa imi raspunda.. smile.gif : nu stiti unde sunt magazine cu preturi mai atractive in Austria sau Italia?
In Italia am vazut preturi bune in Outlet-uri, era o amenajare in afara oraselor unde erau numai magazine, din cate am inteles erau direct ale fabricantilor..
In Austria este asa ceva, sau puteti sa imi recomandati ceva mai convenabil in Italia?

--------------------
Mazda 3 2018 Prestige 2009 1.5 DCI 85CP Ambition 2004 1.6 MPI
+
s_j_teo
post 5 Sep 2006, 15:01
Post #394

Membru autentic

Daca vrei cumparaturi fa cumparaturi in Austria in Italia este mai scump.In Austria cauta Hofer.

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
testike
post 5 Sep 2006, 15:39
Post #395

Membru autentic

Multam' fain s_j_teo smile.gif
Ceva locuri/site-uri in Austria poti sa imi recomanzi? smile.gif

--------------------
+
s_j_teo
post 5 Sep 2006, 16:07
Post #396

Membru autentic

Daca mergi in zona Zeel am See,poti vizita Kaprun(unde ai posibilitatea de a urca pana la 3000m cu telecabina si la ei merge din minut in minut nu ca la Busteni)pretul este de aprox 12euro/persoana este super.Poti merge la ghetar Grossglockner (transfagarasanu este ceai pe langa ce este aici)intrarea pe drum costa 26euro/masina. www.Grossglockner.at
Cazare la Fusch 15euro/persoana cu mic dejun adresa www.haus-huber.at
Si la 100Km este Salzburg oras frumos si anul acesta cum este anul Mozart este plin de concerte in aer liber.

--------------------
Skoda Octavia 3 2014
+
sandman_
post 5 Sep 2006, 16:39
Post #397

software engineer

From: Viena, Austria

QUOTE(s_j_teo @ 5 Sep 2006, 15:01)
Daca vrei cumparaturi fa cumparaturi in Austria in Italia este mai scump.In Austria cauta Hofer.
*

Hofer e pistol cu apa. Un magazin ieftin cu produse de calitate indoielnica. In functie de ce vrei sa cumperi, mergi la Mediamarkt pentru electronice (in Austria), la Spar sau Metro pentru alimentare si in Italia pentru alcoolice. In prima localitate dupa ce intri in Italia (pe la Villach), se gaseste Chivas Regal 12 ani cu 17€. In Austria nu gasesti sub 22€ decat la oferte. Sunt si alte categorii de produse alimentare care in Italia sunt mai ieftine decat in Austria. De asemenea, in Austria cafeaua o poti gasi la pret bun, la Penny Markt, la Metro sau la Spar.

--------------------
Renault Megane 2(.1) C-C Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005 - GJ-01-SSP
Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come...
+
testike
post 5 Sep 2006, 16:48
Post #398

Membru autentic

> Ceva locuri/site-uri in Austria poti sa imi recomanzi?

Merci s_j_teo, nu prea am fost eu clar, ma refeream la locuri de shopping. Intr-adevar pensiunea www.haus-huber.at este ieftina, insa sotia vrea neaparat baie in camera, asa ca nu putem sta acolo.
Vom vizita neaparat si locurile pe care le-ai pomenit, mai apar si in alte posturi si cred ca sunt intr-adevar interesante. smile.gif

Merci sandman! smile.gif

Later Edit: se pare ca am confundat pensiunea cu alta pe care ai pomenit-o. Preturile si conditiile sunt OK la pensiunea asta, mai trebuie sa-mi dau seama unde este ( nu stiu germana absolut de loc, traiasca translatorul de la Google!)

This post has been edited by testike: 5 Sep 2006, 17:00

--------------------
+
BOGDAN DSN
post 6 Sep 2006, 09:48
Post #399

Membru autentic

From: Bucuresti

testike - daca ajungi pe langa Salzburg,mergi si la Hallein si viziteaza mina de acolo - o sa-ti placa.
urcarea pe Kitzsteinhorn este circa 21 euro de persoana - eu am fost in 2004 pana la Alpine Center si a fost 17,5 euro.

--------------------
Toyota Aygo 2006 - masina de servici - fost posesor de DSN
+
cj666
post 8 Sep 2006, 08:13
Post #400

Membru autentic

Am luat o amenda pe autostrada si nu stiu de ce. Cam cu 15 km inainte de Niklesdorf e o gituitura pe autostrada cu restrictie la 60 km/h. Stiam de ea, pentru ca am trecut de 4 ori in ultimele 3 saptamini pe acolo si am vazut politia cu radar si masini oprite. Am mers cu 60 lasind toti autriecii sa treaca pe linga mine in tromba. Surpriza. Cu 500 m inainte de vama, un politist m-a tras pe dreapta (de fapt pe stinga intre sensuri) si mi-a zis ca am mers pe restrictie cu 93 km/h. Pe aia sprintari cu numere de austrtia, care erau un pic inaintea mea in vama, nu i-a bagat in seama. Eu am evident numere romanesti. N-am mai stat sa parlamentez, ca mi-a luat doar 20 de euro, dar mi-a lasat asa un gust amar, pentru ca seamana cu sistemul bulgaresc de amendare. Atita doar ca politistul asta vorbea fluent engleza, spre deosebire de cei bulgari, care cred ca nici bulgareste nu stiu bine. Si mi-a dat un fel de chitanta. Aia bulgari nu dau, numai iau.

--------------------
Renault Koleos 2009, Dinamique 175 cp
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
sandman_
post 8 Sep 2006, 09:49
Post #401

software engineer

Nu e posibil sa fi avut 93 pe restrictia de 80 dinainte de intrarea in vama?

--------------------
+
cj666
post 8 Sep 2006, 11:35
Post #402

Membru autentic

Am trecut de atitea ori pe acolo in ultima vreme, incit stiu cu ochii inchisi toate restrictiile. Si in general, in shengen ma feresc sa nu le respect. In plus tipul mi-a zis clar ca ma amendeaza pentru restrictia cu pricina. E clar, incep sa invete si austriecii ceva de la statele care urmeaza sa intre in ue. Inca ceva. In graz mi s-au parut incredibil de necivilizati. Am avut citeva mici ezitari, ca nu cunosteam drumul. Dar era clar ca sint strain, ca aveam altfel de numar si am mai avut ezitari de astea si in italia franta sau slovenia, fara sa se supere cineva. Dimpotriva. Aici in schimb am obtinut tot tacimul obisnuit pentru zonele noastre mai sudice (no offence!): faruri, claxoane, injuraturi cu geamul deschis si chiar degetul mijlociu ridicat ostentativ. Incep sa-mi schimb parerea despre poporul austriac. E drept ca in austria prin alte parti (innsbruk, viena, etc. lumea a fost extrem de civilizata).

--------------------
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
sandman_
post 8 Sep 2006, 17:39
Post #403

software engineer

Eh, la Graz sunt multi sirbi sau turci, dar ai dreptate, a inceput sa creasca numarul acestor "manifestari"

--------------------
+
testike
post 8 Sep 2006, 18:43
Post #404

Membru autentic

Poate sa imi recomande cineva care se plimba mai des prin Austria o ruta Cluj-Viena- Venezia?
Nici inapoi pe Venezia - Kaprun - Cluj nu prea stiu pe unde sa o iau..
www.viamichelin.com imi da un traseu:

Distance: 2557km including 1346km on motorways
Time: 31h05 including 12h16 on motorways

Mi se pare cam putin doar jumatate din distanta pe autostrada, oare nu exista alte rute mai rapide?

This post has been edited by testike: 8 Sep 2006, 18:45

--------------------
+
MoneyTalks
post 8 Sep 2006, 20:02
Post #405

-

From: Ireland

QUOTE(cj666 @ 8 Sep 2006, 11:35)
tipul mi-a zis clar ca ma amendeaza pentru restrictia cu pricina.
*

Pai e clar, ai avut 93 acolo unde era 80. In orice zona unde se lucreaza, restrictia este treptat la 100, 80 si chiar 60. Daca aveai 93 in zona unde era 60, fii sigur ca nu luai numai 20 euro amenda... smile.gif

Chestia ca ai numar de Romania si ca de aia te-a amendat e o idee fixa a ta, care evident ca nu e adevarata. Am mai spus, in Austria INTOTDEAUNA in zonele unde se lucreaza pe autostrada EXISTA RADAR! excl.gif Austriecii STIU cum arata radarul ala, de aia nu au luat amenda tongue.gif Ca au mers regulamentar acolo unde trebuie... rolleyes.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
b06fcn
post 8 Sep 2006, 20:29
Post #406

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Plus ca radarele lor mobile sunt vazute de detectoare...

--------------------
Renault 21 1.9dT, 1989 - B 06 FCN
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
cj666
post 8 Sep 2006, 20:30
Post #407

Membru autentic

MoneyTalks, asa cum am mai spus, am trecut in ultimele 3 saptamini de 4 ori prin acel loc si stiam exact la ce sa ma astept. Am avut sub viteza scrisa pe semnele de circulatie. E, am mai tras eu, dar era pe A2, inainte de Viena, nu aveau cum sa ma amendeze la granita. M-am ferit sa depasesc viteza si la iesirea din viena, unde se lucreaza in draci si si la porcaria aia de restrictie. Asa ca imi mentin parerea.

Testike, n-ai ce face, cluj-albertisza e o porcarie. Se lucreaza la drum de la bors la puspokladany, pierzi o groaza de timp. De la albertisza ai autostrada pina la viena, apoi pe A2 la graz- klagenfurt s.a.m.d pina in venezia. Daca vrei sa faci escala o noapte, linga aeroportul din graz este un hotel (oekotel) cu 42 euro camera dubla si mic dejun. Curat si comod. Vezi ca autostrada A2 e o mizerie, mai ales dupa graz. Din italia e ok. Fa un plin mare in austria, ca italienii au benzina cumplit de scumpa. In italia te usca si taxele de autostrada si sistemul idiot de taxare te face sa pierzi o multime de timp.
De acolo, e simplu, mergi spre brennero-innsbruk. Acolo n-ai ce face, parasesti autostrada, dar nu ai mai mult de 2-3 ore pina la kaprun. Zona e superba. De la kaprun la cluj, iar nu-i greu. Iesi fie inapoi spre innsbruk si mergi prin germania spre salzburg-viena, dar mai simplu e sa iesi in A9 (cred ca la localitatea de iesire ii zice Liezen) si apoi graz-viena etc.
Daca ma documentez un pic, iti pot spune si traseul exact de la innsbruk la kaprun si apoi la liezen. In rest sint autostrazi.

--------------------
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
testike
post 8 Sep 2006, 22:02
Post #408

Membru autentic

Merci cj666! smile.gif
Se pare ca ruta pe care ai recomandat-o este aceeasi cu cea de pe viamichelin.
M-am jucat cu optiunile de pe viamichelin, si se pare ca nu prea merita sa merga pe alta ruta, cel putin cu calculele lor. Daca as merge inca ~300 km in plus pe autostrada, ar creste si distanta cu aproape 100 km, si ca timp as iesi aproape la fel..
Oricum, din cate am vazut pe site se socoteste viteza medie pe autostrada ~110 km/h, sper sa ies un pic mai bine..

Nu e problema cu cazarea, avem deja rezervari in majoritatea locurilor. Vom face in total 12-14 zile, cu opriri in : BUdapesta 1 noapte, Viena 2, Venezia 4-5, Kaprun 3-4.

Inca o intrebare daca se poate: ai idee cam pe unde as putea baga benzina inainte de intrare in Italia?
Am trecut prin Austria acum 2 luni in fuga ( am facut ~2000 km in 1 zi), dar am retinut doar ca in unele zone se poate sa gasesc Peco doar la distanta de 100-150 km ?! Nu mai stiu sigur daca era vorba de Austria, sau Germania, de aceea am intrebat.. smile.gif

This post has been edited by testike: 8 Sep 2006, 22:03

--------------------
+
cj666
post 9 Sep 2006, 08:49
Post #409

Membru autentic

Benzina bagi la klagenfurt. Nu mai stiu daca am mai vazut vreo pompa pina la granita. Dar daca ratezi, nu-i mare problema, primele pompe din italia nu au benzina cu mult mai scumpa ca si in austria. Poate ca sa vinda, ca altfel cred ca si italienii din zona ar lua din austria. In principiu ar trebui sa-ti ajumga pina intri din nou in austria pe la brenner. Acolo sint pompe suficiente.
Inca ceva. La intoarcere, poti sa n-o iei pe autostrada prin verona-bolzano, cred ca e mai fain prin cortina d'ampezzo. Eu pe acolo am fost mai demult, asa ca nu-ti pot spune nimic referitor la aglomeratiile actuale. Dar ca idee, incearca sa eviti drumurile prin italia in weekend. Atunci pe autostrazi mai mult se sta decit se merge. Apare periodic un indicator "coda" si sigur stai ore in sir de pomana. Mai ales intrarea in venezia e sinistra. Rar cozi sub 2-3 km.

--------------------
VW Golf 7, 1.2 TSI
+
BOGDAN DSN
post 9 Sep 2006, 13:44
Post #410

Membru autentic

testike - din Innsbruck mergi pe autostrada spre Salzburg circa 40 km si apare indicator spre dreapta ''Zillertal'' - o iei la dreapta prin valea Ziller si apoi urmezi drumul spre Gerlos,Krimml(aici ai cascada superba de 380m din 3 caderi separate) si apoi Kaprun. E un drum national care iti va oferi privelisti de vis. Dupa Gerlos e o taxa de 7 euro(o sa vezi ce drum alpin e acolo),dar merita din plin.Eu am mers anul asta pe acest drum si nu regret deloc. Timp total (Innsbruck - Kaprun) circa 3-4 ore in functie de cate opriri pentru poze faci wink.gif .Noi ne-am oprit de mai multe ori pentru peisaje,poze,aer curat.
Din Kaprun am venit spre tara astfel - am luat-o (drumul 311) spre St.Johann im pongau,Wagrain(drumul 163),Radstadt(E651 si 146) spre Liezen,apoi pe A9(spre Graz) si la St.Michael o iei spre Bruck(S6) si urmezi indicatoarele de A2 sau Viena. E un drum foarte frumos(mai ales in prima parte pana iesi din zona montana),nu este aglomerat si vezi multe locuri frumoase.
Pare incurcat dar nu este deloc - totul e bine semnalizat( e si mai bine sa ai o harta).
Din cate mi-aduc aminte drumul a durat circa 4-4 ore jumate (Kaprun-Viena).Daca ai lua-o pe autostrazi faci 3ore jumate aproximativ,dar nu vei avea parte de peisaje.

--------------------
+
testike
post 9 Sep 2006, 14:18
Post #411

Membru autentic

Multumesc cj666 si BOGDAN DSN ! smile.gif
Ma tot uit acuma pe harti sa vad pe unde mi-ati recomandat voi.

Pentru Venezia - Kaprun (plecare din Jesolo), viamichelin imi recomanda ruta asta:
- pe langa Treviso
- Cortina d'Ampezzo
- Dobbiaco
- Lienz
- Huben
- Mittersill
- Zell am See

Distance: 324km including 92km on motorways
Time: 04h56 including 00h50 on motorways

LE: BOGDAN DSN , nu sunt sigur ca am inteles ruta pe care mi-o recomanzi sa merg din Venezia.
Daca introduc ruta prin Innsbruck, in viamichelin imi creste distanta cu 150 km, si timpul cu aproape 2 ore.

LLE: drumul pe care mi l-ai recomandat Kaprun - Viena este se pare cel mai scurt, ma bucur ca este si ceva de vazut pe el. smile.gif

This post has been edited by testike: 9 Sep 2006, 14:49

--------------------
+
BOGDAN DSN
post 10 Sep 2006, 08:45
Post #412

Membru autentic

eu credeam ca vrei sa vii prin Innsbruck. Daca vii asa drumul pe michelin intre Innsbruck si Kaprun este cel indicat de mine - 146km in 2 ore si ceva.
Daca nu vrei Innsbruck atunci drumul bun e cel dat de michelin -324km. O mica sugestie - daca e timp si pleci dimineata din Venezia poti sa o iei pe GRossglockner hochalpenstrasse in loc sa vii prin Matrei,Huben faci dreapta la Lienz spre Heiligenbut, dar daca stai in Kaprun mai mult poti sa faci drumul in alta zi.
Ziceai ca vrei sa stai in Kaprun 4 nopti (poate reusesti sa stai mai mult ca sa vezi cat mai mult).Uite aici cam ce am facut eu in 2004.

http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopi...ndpost&p=133017

--------------------
+
testike
post 10 Sep 2006, 10:12
Post #413

Membru autentic

Am citit deja toate mesajele tale de pe topicul asta, sunt foarte utile wink.gif
Voi merge si pe GRossglockner hochalpenstrasse, insa nu in prima zi, sa nu fie asa obositor drumul. Sper sa prind in urmatoarele zile o vreme mai buna fara ploaie si ceata, sa merg atunci si sa stau o noapte la un hotel de pe acolo ( probabil http://www.edelweissspitze.at/ )

--------------------
+
drumaru
post 11 Sep 2006, 12:34
Post #414

Membru

QUOTE(cj666 @ 9 Sep 2006, 09:49)
Benzina bagi la klagenfurt. Nu mai stiu daca am mai vazut vreo pompa pina la granita.

Este benzinarie la Arnoldstein, dupa Villach, cu citiva km inainte de granita (pe indicator scrie ceva de genul Laste Tankstelle ... - Ultima benzinarie inainte de granita).

--------------------
Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP
+
sandman_
post 13 Sep 2006, 08:12
Post #415

software engineer

Letzte Tankstelle

--------------------
+
drumaru
post 13 Sep 2006, 10:58
Post #416

Membru

Germana mea e aproape zero, recunosc tongue.gif

--------------------
Captur 1,5 dci 90 CP
Kadjar 1,3 tce 140 CP
+
michaelthefirst
post 13 Sep 2006, 18:11
Post #417

Membru

Am de facut saptamana viitoare pe autostrada drumul din Budapesta - Viena - Graz spre Italia.

Imi poate spune cineva, va rog, care e starea acestui drum... daca sunt multe reparatii pe acest traseu - ca sa imi pot stabili timpul de parcurs.

Va multumesc anticipat!

--------------------
Dacia Logan Ambition 1.6 2006
E important sa iti doresti imposibilul!
+
kaspersky
post 13 Sep 2006, 18:50
Post #418

maistru Zen

From: Cluj-Napoca

Budapest - Viena nu sint probleme

--------------------
KIA Cee'd SW 1.6 GSL Base 2008
"Să fii patriot în România înseamnă să puți a iesle în timp ce constați că toate celelalte popoare ne sunt inferioare."
+
sandman_
post 14 Sep 2006, 11:43
Post #419

software engineer

Dupa Graz este destul de problematic. De ex. de pe 14.09. pana pe 15.09 seara este o portiune de vreo 10 km inchisa pentru reparatii si se deviaza traficul prin localitati.
O varianta Viena-Klagenfurt ar fi pe S6-S36-B96 (Viena-Bruck/Mur-Leoben-Tamsweg) apoi A10.
O alta optiune ar fi prin Slovenia.

LE: am postat mai jos un traseu corect...

--------------------
+
MoneyTalks
post 16 Sep 2006, 18:26
Post #420

-

From: Ireland

QUOTE(kaspersky @ 13 Sep 2006, 18:50)
Budapest - Viena nu sint probleme
*

Cu exceptia portiunilor unde se lucreaza... smile.gif

--------------------
Lexus ES300H 2020
Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost

Never underestimate the power of stupidity in large groups
+
40 Pages « < 12 13 14 15 16 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 09:26
Dacia