Austria
![]() ![]() ![]() |
Austria
pasion |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 75 Joined: 30 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
vw
passat
2006 variant
- B 108795
|
|||
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
@michaelthefirst: O alternativa foarte viabila este:
Viena-A2->Wiener Neustadt -> S6 - >Bruck/Mur -> S36 -> Judenburg -> B317 -> St.Veit->Klagenfurt -> A2 -> Villach Eu am facut sambata 3h 15min in sens invers, in mod cert mai putin decat daca as fi mers pe A2. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
Dinamique, 2.0 16v 136cp, 2005
- GJ-01-SSP Renault Laguna 3 2.0dCi, 150CP, 2008
and the best is still to come... |
|
michaelthefirst |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 2 August 06 ![]() |
Multumesc mult de raspuns!
E interesant ca ViaMichelin da parcursul acesta (prin Bruck an der Mur) ca prima varianta pentru Viena - Villach - si nu prin Graz! Daca ziceti ca e drum bun si se merge mai bine decat varianta prin Graz, asa o sa ma duc! |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
2006 E important sa iti doresti imposibilul!
|
|
sandman_ |
![]()
|
![]() software engineer Group: Members Posts: 2.416 Joined: 20 June 05 From: Viena, Austria ![]() |
Probabil o ofera pentru ca este si mai scurta, si mai rapida (la ora actuala).
Drumul este bun. Ai o portiune de santier dupa ce treci de Semmering, vreo 4km (parca), si inca una pe la Bruck, de vreo 7-8km, dar daca nu e aglomerat, poti merge linistit cu 80-90 pe acolo. Apoi mai ai o portiune intre Judenburg si StVeit, unde drumul este DN obisnuit (1 banda pe sens) de vreo 20km, pe care se circula foarte fluent. In rest ai numai 2 benzi pe sens. Partea buna este ca datorita portiunii de 20km, care este drum de munte, sinuos, etc..., soferii de tiruri nu se baga pe acest traseu. |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
sqryn |
![]()
|
![]() Clio rulezzz Group: Members Posts: 736 Joined: 2 February 06 From: München ![]() |
Wombat's City Hostel Vienna - The Lounge in Vienna, Austria, Europe
Mariahilfer Strasse 137 Cazare ieftina, curata, camere cu card, ok ca si amplasare la 3 min de statia de metrou, 3 statii pana in centru. Intre 16-21 euro/pers Mic dejun cu bufet suedez 3.5 euro Problema e cu parcarea (e cam cu plata peste tot) dar daca ajungeti in weekend e ok, nu se plateste This post has been edited by sorin.aldea: 25 Sep 2006, 09:00 |
--------------------
RENAULT
Clio II Bicorp Phase1 1.4 8v
Alize/1999
- B-xx-xxx Clio II Bicorp Phase1 Alize, 1.4 8V 75cp - sept.99
Opel Astra H 1.9 CDTI DPF 120cp - iun 2005 |
|
michaelthefirst |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 103 Joined: 2 August 06 ![]() |
Revin cu impresii de la drumul facut din Viena la Villach:
- la dus am luat varianta Viena-A2->Wiener Neustadt -> S6 - >Bruck/Mur -> S36 -> Judenburg -> B317 -> St.Veit->Klagenfurt -> A2 -> Villach. Sunt mai mult de 60 km care nu sunt pe autostrada, unde chiar daca nu a fost f. aglomerat, se mergea incet, in special pentru ca era mult drum prin localitati. - La intoarcere am mers pe varianta Villach - Graz - Viena, doar pe autostrada. Sunt vreo 3,4 portiuni care sunt in lucru, cu limita de viteza pe la 80-100 km/h. Am mers foarte bine pentru ca am venit noaptea si drumul era foarte liber! Nu stiu cum e ziua, daca datorita traficului se circula mult mai lent. Si in Ungaria sunt reparatii pe M1 si M0 si sunt zone unde se sta - la propriu. M5 e PERFECTA!! |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
2006 E important sa iti doresti imposibilul!
|
|
sandman_ |
![]()
|
Ai cumva si timpii la dus, respectiv intors?
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
De potential interes pentru cei care vin dinspre Graz si merg inspre Romania: se poate iesi direct la Nickelsdorf evitand Viena - iesind de pe Autobahn pe Exit-ul Wien-Neustadt si tinand directia dupa indicatoare de Eisenstadt pe un fel de strada rapida cu 4 benzi; cand ajungeti in numitul oras, continuati orientandu-va dupa indicatoare de Neusiedl am See pana ajungeti la un sens giratoriu care are marcata directia Budapest, pe care daca o urmati iesiti din nou pe Autobahn, la vreo cativa km de granita.
|
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
bmw771 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 1 October 06 ![]() |
Salut
Sunt nou pe forumul asta si am citit aproape toate paginile. As dori o informatie, daca puteti sa mi-o dati (fac apel la cei care locuiesc in Austria, in special): anul trecut am fost in Italia cu masina. La iesirea de pe autostrada, la intrarea in Venetia era o statie de taxare cu bariera, unde am banuit ca trebuie sa platesc, dar spre surprinderea mea nu era nimeni. Am inteles ca fiind ora inaintata (3 a.m.) nu sunt prea multi, dar chiar nimeni? Automatul de acolo mi-a dat un tichet pe care era imprimat nr. de inmatriculare si suma de plata. La intoarcere, aceeasi problema, numai ca am ajuns la amiaza ( 3-4 p.m.), iar nimeni la bariere pt taxare, numai ca de data asta barierele se ridicau fara sa-ti mai dea automatul tichete pt. plata. Am uitat sa va spun ca am mers pe ruta Tarvisio - Roma si retur. De la Tarvisio la Venetia tichetul era in val de 10 euro si ceva, iar tariful platit la intrarea in Roma a fost de vreo 27 euro.Deci in total n-am platit vreo 37 euro! Anul asta, mai precis de revelion, vreau sa merg in Austria. Credeti ca voi avea vreo problema la trecerea granitei in Austria? Multumiri anticipate si poate voi mai avea ceva intrebari in legatura cu starea drumului intre Viena si Salzburg si alte informatii utile. |
--------------------
dacia
logan
2005
|
|
Lucman |
![]()
|
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Cand intrii in Austria iti cumperi din prima benzinarie o vigneta si ai rezolvat cu accesul pe autostrada.
|
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
Fidji Bianchi Super Grizzly
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
QUOTE(bmw771 @ 1 Oct 2006, 21:44) Intre Viena si Linz se lucreaza pe portiuni destul de lungi (peste 6 km) in mai multe locuri. In unele se largeste autostrada (se face cu 3 benzi), in altul se repara (unde e chiar foarte proasta, 100 km/h fiind o viteza exagerat de mare acolo). Intre Linz si Salzburg se repara iarasi autostrada, o portiune e chiar foarte lunga (peste 8 km) si in zona aia e si ingusta. Daca prinzi un tir, nu ai cum sa il depaseste decit pe motocicleta. Pe toate aceste portiuni in lucru sint radare. ![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
pasion |
![]()
|
in mod normal la intrarea pe autostrada in IT se ia tichet de la automat iar la iesire se plateste......poate daca iesi pe culoarul celor cu card nu platesti dar nu cred ca e bine.....SI referitor la asta si la altele asemanatoare veste proasta pentru contravenienti...odata cu intrarea in UE vor aparea firme de recuperare a amenzilor neplatite in spatiul UE....asa ca atentie
![]() |
--------------------
vw
passat
2006 variant
- B 108795
|
|
sandman_ |
![]()
|
Ai ceva concret despre partea cu recuperatorii?
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
pasion |
![]()
|
stirea am auzit-o pe un post de stiri saptamana trecuta....(nu e gluma)
|
--------------------
vw
passat
2006 variant
- B 108795
|
|
pasion |
![]()
|
am spus ca vor aparea firme (m-am exprimat gresit )
De fapt se spunea ca vor fi angajate firme " de afara " care vor opera in RO pentru recuperarea datoriilor neplatite din amenzi si era vorba de sume de peste 1 milion de Eu |
--------------------
vw
passat
2006 variant
- B 108795
|
|
sandman_ |
![]()
|
de acord cu tine, insa crezi ca se va obosi cineva sa recupereze cele 5 amenzi ale mele, fiecare valorand 21 de euro? (e doar un exemplu)
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Smiley |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.138 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
sandman, o sa fie ca la connex, cand si-au angajat aia o firma de recuperatori legali, le-au cesionat toate datoriile lor pentru un procent de recuperare de 70-80% si firma respectiva, care n-are alt obiect de activitate, a inceput sa dea restantierii in judecata si sa recupereze banii
![]() cele 5 amenzi ale tale vor ajunge in romania impreuna cu multe altele si te vei trezi cu o instiintare cum ca trebuie sa le platesti sau te paste judecata. stiu ca 105 euroi pare o suma mica, dar daca firma aia recupereaza 200-300 amenzi pe luna, le convine sa se agite. |
-------------------- |
|
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
costurile sunt mult prea mari ca sa te dea cineva in judecata in alt stat.
am mai scris si pe alt post, eu sau prieteni apropiati am luat amenzi in alte tari EU cu masini inmatriculate in Hu,Fr,De,It si nu a primit nimeni nici o amenda. Poate in 10 ani sa se ajunga la o baza unica europeana cu nr de inmatriculare si o sa se voteze o noua constitutie EU prin care sa poti fi judecat oriunde si oricum. Bafta |
-------------------- |
|
raz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 82 Joined: 9 October 05 From: Bucuresti ![]() |
salut ,
si acum ca se apropie anotimpul rece ![]() ![]() p.s.: daca s-a mai discutat, scuze, n-am avut rabdare sa citesc tot. |
--------------------
renault
clio III
1.4 16v confort dynamique 2006
|
|
MoneyTalks |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 2.712 Joined: 18 April 03 From: Ireland ![]() |
In ultimii 4 ani zapada nu prea a aparut la sfirsitul anului. Cea mai buna perioada de ski se pare ca e februarie-aprilie, cu precizarea ca este posibil sa se schieze si in... august
![]() |
--------------------
Lexus
ES300H
2020 Religia a aparut cind primul ticalos s-a intilnit cu primul prost
Never underestimate the power of stupidity in large groups |
|
BOGDAN DSN |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 248 Joined: 18 October 04 From: Bucuresti ![]() |
pe site-ul www.tiscover.at ai o rubrica "snow report" si acolo vei gasi grosimea stratului de zapada. De exemplu pe ghetarii Moll si Hintertux zapada are un metru si respectiv 80 de cm - se poate schia perfect. Dai click pe zonele respective si afli detalii.
http://www.tiscover.at/at/guide/5,en,SCH1/...me/snowrpt.html |
--------------------
Toyota
Aygo
2006 - masina de servici
- fost posesor de DSN
|
|
So67 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 27 October 06 ![]() |
Aveti careva idee daca pentru Austria iti trebuie cauciucuri de iarna in perioada craciun-revelion de exemplu..?
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 1,6/90CP Benzina
|
|
sandman_ |
![]()
|
daca vor fi zapezi grave, va trebui sa ai gume de iarna, lanturi, sac cu nisip si lopata.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
So67 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 27 October 06 ![]() |
Dar exista legislatie la ei ca in lunile de iarna sa ai cauciucuri de iarna? Adica as putea fi intors din drum de politie pe motivul asta? Normal ca , daca vad ca sunt zapezi mari imi incalt masina cu gume de iarna ca e si spre binele meu insa daca nu e nevoie as scuti cateva milioane
|
--------------------
Dacia
Logan
2005 1,6/90CP Benzina
|
|
sandman_ |
![]()
|
Nu exista legislatie. Aici asigurarile nu te despagubesc daca nu esti incaltat corespunzator.
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
pasion |
![]()
|
s-ar parea ca money talks si-a schimbat masina.......
Chiar asa ce faceti voi in Austria ? |
--------------------
vw
passat
2006 variant
- B 108795
|
|
sandman_ |
![]()
|
ce sa facem si noi?!?! conducem cat mai atent posibil... (in austria)
|
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Gasesc si eu vreu bar in Viena gen Hard Rock Cafe? Am inteles ca un HRC adevarat nu exista, dar ceva asemanator exista?
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
sandman_ |
![]()
|
depinde ce intelegi prin "gen hard rock cafe"...
poti incerca la "15-16", undeva langa schwarzenbergplatz |
--------------------
Renault
Megane 2(.1) C-C
|
Gheorghe Dracu |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 151 Joined: 12 August 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai ce pot sa inteleg "gen hard rock cafe" decat ca as dori unul ca un Hard Rock Cafe. Sunt cafenele in toate orasele mari, mai putin in Viena, unde se asculta rock, hard, etc. www.hardrock.com e situl oficial. Si intrebam daca exista ceva similar in Viena. "15-16" am cauta pe google si nu am gasit.
|
--------------------
Skoda
Octavia
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 09:36 |