Revizie 60.000 km
![]() ![]() ![]() |
Revizie 60.000 km
alex.vano |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 9 February 08 From: Bucuresti, 5 ![]() |
|
--------------------
Renault
Clio
- numar de sarpe
75 caluti
|
|
xred |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 11 October 07 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane Estate / Laguna 2
2005, 1,5 dCi - 100 CP / 2007 , 2 dci - 150 CP
|
|
renutu |
![]()
|
![]() lapin noir Group: Members Posts: 245 Joined: 2 June 08 From: Suceava/Iasi ![]() |
1050 lei cu tva la bras iasi kit accesorii+kit distributie+manopera, fara pompa de apa
|
--------------------
Renault
Megane 3 GT
2012
|
|
HDG |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 249 Joined: 25 February 07 From: NavYork ![]() |
Eu am intrebat un inginer de la un service reno, ce diferenta exista intre motorul meu (euro 3) si cel actual (euro 4) si din ce cauza, eu trebuie sa fac revizia la 60.000 iar cel nou la 80.000, am intrebat daca sunt repere diferite pentru kit-ul de dist.
Raspunsul lui a fost cam abigu ... mi-a zis ca difera injectia, si motorul lucrand in alti parametrii bla-bla-uri, ideea era ca injectia de la euro 4 solicita mai putin cureaua de distributie decat cea euro 3 si din cauza asta diferenta de km. Bineinteles, mi se pare absurd. This post has been edited by HDG: 16 Feb 2009, 19:08 |
--------------------
Renault
Megane
2007/2.2 Sedan Lux Privilege 1.5 100hp
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
De cand se schimba distributia la motorul 1.5 dci euro 4 la 80 mii? eu am euro 4 si in manualul de utilizare tot 60 mii e.
This post has been edited by valikris2002: 17 Feb 2009, 16:25 |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
moshu068521 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 7 June 08 ![]() |
Schimbat:
- kit distributie; - set curele accesorii; - pompa de apa; - placute de frana fata/spate; - in cazul meu a fost necesara si schimbarea compresorului de aer conditionat; -reumplere freon; Total imbucurator ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 1.6 16V Leustenia...
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
cum ai putut sa dai 3400 pe un compresor de AC? Mai bine il luai de la dezmembrari sau cautai pe la bursa pe aici pe cineva care dezmembreaza megane2. Oricum si 3050ron o revizie de 60.000km mi se destul de mult, cu toate ca si eu ma pregatesc pt. ea. O sa incerc eu sa ii schimb bujiile din timp si filtre si chestii care le pot face si eu. Ma sperie distributia ca am vazut multi incompetenti din service care au facut greseli si s-a trezit omul cu distributia sarita.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
moshu068521 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 7 June 08 ![]() |
ai vazut bine, stiu ca puteam sa iau compresorul de la dezmembrari, dar atunci daca se strica si ala tot pe acolo ajungeam, iar la distributie se putea gasi un service de cartier care sa mi-o faca, dar am preferat la ei nu de alta dar am garantie atat la piese cat si la lucrare, deci in caz de un posibil necaz am pe cine strange de gat
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 1.6 16V Leustenia...
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
Am facut si eu revizia de 60k km. Costurile au fost cam urmatoarele:
Costuri MERIDIAN: Revizie 119 Inlocuire filtru aer 21 Inlocuire filtru habitaclu 21 Inlocuire filtru carburant 36 Inlocuire curea distributie 263 Tensionare curea 113 Inlocuire placute frana fata-spate 83 Ungere pistoane etriere 30 Testare frane 29 Test calculator 45 Inlocuire bec 29 Filtru ulei 36 Spray frane 19 Lavete si alte prostii 20 Piese cumparate de mine: Kit distributie original 350 Kit accesorii original 350 Filtru motorina original 200 Placute frana fata-spate original 350 Ulei Mobil 1 TD 0W40 280 Filtru aer+habitaclu 100 Total 2,494 Preturi cu TVA. Mie mi se pare exagerat de mult. Una era sa am cheltuielile astea la 120k, cu totul altceva e sa le am la fiecare 60k... This post has been edited by Bacu: 26 Feb 2009, 23:13 |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Nu ai terminat cu garanția? Cine te-a pus să faci distribuția la 60k?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
eeh, am iesit din garantie, dar totusi... acum vreau sa fac reviziile la 15k.
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
bashtalu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.051 Joined: 9 September 06 From: Bucuresti ![]() |
schimbat distributie+consumabile la serus cu piesele mele-cost manopera 600 ron, fara placute
|
--------------------
Audi
A4
2005
|
|
alexxis2001ro |
![]()
|
![]() mvp Group: Members Posts: 213 Joined: 5 February 09 From: Timișoara ![]() |
la 60.000 am schimbat :
distributie ( curea + rola ) pompa de apa ulei filtru ulei filtru motorina filtru aer filtru habitaclu placute frana (doar fata ) o flansa amortizor. toate piesele au fost achizitionate din magazin de piese auto ( meteor ) dar montate pe masina la reprezentanta. la montaj am observat ca sunt identice cu cele de pe masina, doar ca pe cele originale aparea si inscriptia "renault ". in rest, acelasi producator, aceeasi piesa, acelasi cod ca la reprezentanta. diferenta = la jumatate de pret P.S din cate am inteles, aceleasi motoare dci, in franta au toate reviziile la nr. dublu de km fata de romania...motiv..la ei nu e atat de mult praf si sunt alte drumuri... This post has been edited by alexxis2001ro: 2 Mar 2009, 16:07 |
--------------------
renault
megane II sedan
- TM - XX - XXX
2004 comfort privilege 1.5 dci Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
Cat te-a costat tot?
|
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
alexxis2001ro |
![]()
|
![]() mvp Group: Members Posts: 213 Joined: 5 February 09 From: Timișoara ![]() |
cu tot cu manopera undeva pe la vreo 1500 ron...nu mai tin minte exact pt. ca a trecut un an de atunci...
era sa uit...mi-am schimbat si cauciucurile pe fata cu 2 good year eagle f1 si am ajuns cu totul la 700 euro...nu mai tineam minte in lei... This post has been edited by alexxis2001ro: 2 Mar 2009, 16:58 |
--------------------
renault
megane II sedan
- TM - XX - XXX
2004 comfort privilege 1.5 dci Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
|
|
Adrian00 |
![]()
|
Si ti-a dat garantie atunci daca ai mers cu piesele cumparate de tine?
Fata de mine(avand in vedere ca ai cumparat piesele cum ai zis la jumatate de pret)nu ai iesti cu mult mai ieftin.Eu am platit 1900 cu tot cu covorase originale,fara ele plateam cam 1700 si ceva ron. |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
alexxis2001ro |
![]()
|
mi-au dat garantie doar pe manopera...pentru piese am garantie de la magazinul de unde am luat piesele...si din cate stiam eu, revizia cu piesele lor era undeva pe la vreo 2500 - 2600 ron ( asa cum au spus si altii mai sus )
|
--------------------
renault
megane II sedan
- TM - XX - XXX
|
|
Adrian00 |
![]()
|
Uita-te la postul 335 sa vezi ca atat am platit
![]() |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
gafytz |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 38 Joined: 3 March 09 From: Iasi ![]() |
salut, sunt nou pe aces forum, si sunt un proaspat posesor de renault megane II hatchback din 2004 1.5 dCi 85 cp.
masina are 67.000 km, am deja vreo 3000 facuti eu cu ea. problema e urmatoarea, cand am cumparat'o am dus'o la reprezentata renault, unde am dat aprox 500ron pe o diagnosticare. concluzii: km sunt reali, cica, un joc foarte foarte mic la bieleta dreapta, care a zis ca mai merge pana la 10.000km daca am grija, 5.000 ideal sa o schimb. tot atunci am verificat ceea ce vechiul proprietar facuse la 58.000 km la service, cu factura: schinbat palcute frana, schimbat injectoare, schimbat filtru motorina, si, dilema mea, schimbat curea distributie. cei de la reprezentata mi'au zis ca intradevar, acestea au fost schimbate si sunt in stare buna [la 64.000km atunci], dar ca despre cureaua de distributie nu se poate pronunta. dilema mea, masina aratand ca mai are in jur de 2500 km pana la service, care ii voi face pana la vara sigur, inaite sa ma duc in vacanta, daca are acea curea de distributie schimbata [pretul pe factura 198 RON, al piesei] mai am vreo treaba cu restul kitului de distributie ?? ma doare sufletul cand vad preturile reviziei, dar ma doare si mai tare cand ma gandesc ce as putea pati daca se strica ceva mai tare. alte probleme mici: parbrizul crapat cam de 30 de cm, piatra mare, bolovan aruncat dintre rotile unui camion, e pe dreapta, la aprox 5 cm de stalp, cineva mi'a zis ca nu are rost sa il schimb, pretul ridicandu'se undeva pe la 1000 ron cu tot cu manopera; stergatoarele, dupa ce au inghetat asta iarna acum sunt praf saracele, o sgarietura pe portiera unde ciupita vopseaua care vreau sa o repar, din teama de rugina, schimbat toate cauciucurile [nu au fost schimbate niciodata] please help me, in dilema legata de cureaua de distributie. am sunat la 2 service'uri si unul mi'a zis ca trebuie schimbat si restul kitului, altul ca nu trebuie. ![]() This post has been edited by gafytz: 3 Mar 2009, 13:29 |
--------------------
renault
megane
2004, hatchback. 1.5 dcI, 80 sau 85 cai
|
|
dahn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 14 November 05 From: Timisoara ![]() |
Revizie 60.000 km, Megane 2 Sedane 1.6 16V, la Autoeuropa Timisoara (reprezentanta Renault)
Piese schimbate (cumparate de la reprezentanta): Placute frana fata Filtru ulei Bujii Filtru benzina Filtre aer Col. antrenare distributie Kit antrenare distributie Surub EMB M 10 -75 Filtre aer Surub fixare fulie Garnitura rotunda Ulei HAVOLINE Bec 12V (pozitie) Total de plata (piese + manopera): 2189 RON |
--------------------
Megane II.1 Sedane
Confort Expression
2005, 1.6 16v Renault Megane II.1 Sedan, 1.6 16V, 115CP, Confort Expression, octombrie 2005
|
|
Adrian00 |
![]()
|
E un pret acceptabil dahn!
|
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
HARYS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 20 July 07 ![]() |
la un megane 2003,dci.....cam cat ma ajunge distributia???am auzit ca in jur de 5 mil....iar cu manopera 7 mil....la un service particular....
|
--------------------
renault
megane
- NT-13-TON
2003 dci
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
HARYS si te risti sa te duci la un service de cartier, care nici nu stii daca au sculele necesare pt. a inlocuii corect distributia? Gandeste-te referitor la costurile in cazul in care nu se schimba corect distributia si Doamne fereste sare de la punct?
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
HARYS |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 20 July 07 ![]() |
service-ul e mare ...asta de care vorbesc eu....si mi se parea cam ieftin,fata de preturile care se discuta pe aici....deci,nu e chiar de cartier.....e un service bun...
|
--------------------
renault
megane
- NT-13-TON
2003 dci
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Rad la posturile unora.. cum sa nu fi in stare sa schimbi un kkt de BEC si sa dai 30 lei
![]() ps: cam ce SCULE ai nevoie pt a schimba o distributie RYK? ai idee? iti spun eu, daca unii au acele scule prin garajele proprii la un service oricat de mic ar fi e IMPOSIBIL sa nu dispuna de ele... Nu e greu de schimbat o distributie de indata ce vezi cum se face acest lucru--- tot un om o face , DAR unora va e lene sa puneti mana sa cautati, sa va interesati, pana si sa umblati prin magazine va e lene si la orice chestie preferati sa mergeti la SERVICE, ! mergeti si lasati milioane ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(eugenTL @ 9 Mar 2009, 21:24) Razi tu, razi, Megane-Alb... ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(eugenTL @ 9 Mar 2009, 21:24) Nu sti tu cum sa fi un bun mecanic ![]() ![]() QUOTE(padre @ 9 Mar 2009, 22:25) Padreeee...daca ai nevoie de schimbat becuri te ajut eu.... ![]() This post has been edited by MHY: 9 Mar 2009, 22:31 |
--------------------
------
------
------
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai da, ca tu ai manute de pianist, nu cazmale de urs ca mine
![]() ![]() |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
Ryk |
![]()
|
eugenTL, nu sunt mecanic, la nici o masina din cele pe care le-am avut nu am ajuns sa schimb distributia, deobicei era schimbata cel putin o data. Iar referitor la sculele necesare, mai cauta pe forum si o sa gasesti cel putin una sau doua persoane care au mers la service-uri si nu au avut sculele necesare si au schimbat "dupa ureche" mecanicii si la un interval scurt de km i-a sarit distributia. Uite poate eu nu am garaj cum ai tu ca sa-mi permit sa-mi schimb singur ulei, placute. Si ma duc frumos la service si gata. Intradevar, tot un om face schimbarea distributiei, dar o face un om care dupa mintea mea este cu experienta in aceasta meserie, care spre deosebire de mine nu am habar. Poate ceilalti colegi de forum, sunt mult mai comozi ca tine si prefera decat sa-si juleasca mainile sau sa se murdareasca pe maini sa dea 30 ron pt. a schimba un bec la service. P.S. oricum becul e vreo 22ron pe la mag de piese auto, am luat eu in urma cu vreo 5-6 luni
![]() Mie cand o sa-mi vina timpul de revizie de 60.000km, imi cumpar frumos filtru de aer, de benzina, de polen, bujiile si mi le schimb singur si la service ma duc sa-mi schimbe distributia, cureaua de accesorii si rolele si ce o mai fi nevoie atunci de inlocuit. Plus de asta, vreau sa am si un istoric sa-l pot oferi viitorului proprietar si sa poata si el verifica in reteaua renault acest lucru. (asta o fac pt. ca asa imi place si mie sa primesc de la proprietarul unei masini pe care o cumpar). |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 6th August 2025 - 01:47 |