Revizie 60.000 km
![]() ![]() ![]() |
Revizie 60.000 km
padre |
![]()
|
||
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|||
murfi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 668 Joined: 31 May 04 ![]() |
Padre, cum explici tu ca ca aceasta revizie (distributia+curele) se face la 120000 km in alte tari, inclusiv franta?
Nu cred ca vei gasi o explictie prin care pompa de apa se uzeaza de 2 ori mai repede in RO. QUOTE(padre @ 26 Jan 2009, 23:31) Pentru cei care nu vor sa schimbe pompa de apa si alte "nimicuri": Eu am schimbat la 60.000 km si pompa de apa si cureaua de accesorii + fulia de alternator.. si mai sunt cateva, cine are curiozitatea sa caute in urma. This post has been edited by murfi: 26 Jan 2009, 22:42 |
-------------------- |
|
msn2 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 117 Joined: 8 November 06 ![]() |
@moshu068521: si acu mai esti mandru ca esti angajat la RTR?
![]() a facut cineva schimb distrib in galati/braila? cat a costat daca masina are 27 mii da 4 ani cat merita sa lungesc schimbul ei? eu zic ca pana vine caldura. alte pareri This post has been edited by msn2: 26 Jan 2009, 22:46 |
--------------------
SKODA/RENAULT
OCTAVIA/MEGANE2.1
- xx xx xx
1.9TDI/1.6 16V
|
|
padre |
![]()
|
![]() Il padrino Group: Members Posts: 1.890 Joined: 20 December 04 From: Bucuresti ![]() |
murfi, foarte buna intrebarea, din pacate raspunsul cred ca este acelasi cu raspunsul la intrebarea: de ce un filtru de aer este plin de mizerie dupa cateva mii de km? Acelasi filtru in Franta se schimba la 30.000 km, la noi la 10-15.000 km si arata filtrele alea ca in filmele de groaza.
Poate imi explica mie cineva de ce pompa de apa de la masina mea avea urme abundente de oxid... semn ca pe acolo scapa apa. |
--------------------
Ford
Mondeo
2.5T ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
Am facut si eu ieri revizia de 60k.Ce am schimbat vedeti mai jos.Cu ocazia asta mi-am luat si covorase originale
![]() Attached thumbnail(s) factura.jpg ( Size: 296.79k ) Number of downloads: 1194 |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
quasararoma |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 415 Joined: 28 March 06 ![]() |
Mi se pare un pret decent, asadar bravo celor din Alba Iulia - banuiesc ca acolo ai facut revizia asta.
|
--------------------
Renault
Laguna 3 2.0 dCI
- CT
GT Line
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
Nu am facut la Alba-Iulia revizia ci la Deva!
P.S. nu recomand pe cei din Alba-Iulia nimanui ![]() |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
Nu stiu cum vedeti voi de ex un filtru motorina ca e praf... vorbiti aiurea il spargeti il duceti la laborator ce naiba ii faceti?
S-a gandit cineva ca politica asta poate tine de MARKETING? de fapt sigur! Vorbim de parca RO ar fi cea mai mizerabila tara, parca suntem in desert chira fata de FRANTA ! mari diferente nu sunt, si daca e sa va luati dupa ei ... aruncati cu banii aiurea! Dupa o carte romaneasca daca dai distributia jos constati ca mai mergea vreo 20.000km ca popa( un mecanic bun iti paote spune asta --- am patit si stiu ).... FIECARE FACE CUM VREA ! eu personal am 70.000 km, masina venita din franta cu tot pe ea original si respect CARTEA EI ... asa ca pe la 100.000 voi schimba distributia, iar filtru motorina 30.000km--- PUNETI PIESE ORIGINALE |
--------------------
Renault
Megane II
my edition (18+low+r26 look)
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
eugenTL, iti dau un exemplu sa vezi diferenta de mizerie la noi si in afara. Sa zice ca e vara si azi speli masina, afara e soare, frumos, nici pic de ploaie sau ceva de genul. O lasi doua-trei zile si apoi pe bord ai frumos strat de praf. In afara nu mai e la fel, este si acolo mizerie, peste tot este mizerie dar nu asa multa ca la noi. Daca ai observat si pe la TV pe afara strazile sunt mai tot timpul ude, dar nu doua dare de apa, ci ude complet. Nu stiu daca zic vreo prostie sau nu dar eu sunt de parere ca sunt ude tot timpul pt. a nu se ridica praful in aer. Se ridica normal dar nu la fel de mult. La noi de ce se schimba flansele si pica prematur si in afara nu? Pt. ca intra praf la rulment si-l face bucati.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
eugenTL |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.642 Joined: 16 September 08 From: Tulcea/Bucuresti ![]() |
FIECARE FACE CUM VREA CU MASINA LUI ! eu am vazut curele date jos si mia mergeu 20-30.000km din spusele mecanicului... si inca ceva EU RESPECT CARTEA FRANCEZULUI--- masian e made in france... si nu scrie nicaieri ca se schimba treaba daca duci masian intr-o alta tara
![]() sincer sa fiu treaba asta o fac cat am piesele orginale de franta, sa vad ce piese voi putea lua orginale idn RO si daca nu-s la fel atunci ma bag pe cartea romaneasca ca e f posibil sa difere licentele,piesele..prostii de marketing! unele sunt facute pe alta politica, pt alta parte a europei... nimeni nu stie oricum cu exactitate cum sta treaba |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Adrian00 |
![]()
|
Eu m-am uitat pe cutiile pieselor ce mi le-a pus la revizie si pe nici una nu scria pe romaneste,doar pe franceza.
|
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
eugenTL |
![]()
|
nu stiu ce sa-ti spun, incercati sa dati un mail sa sunati undeva sa puneti o intrebare ..dc in franta asa si la noi asa... vedeti ce vi se raspunde ! eu stiu sigur ca am piesele orginale din franta pe ea, cand voi fi nevoit dupa cartea ei sa le schimb va trebui sa cumpar din RO ..si sa vad in functie de ce cumpar cum fac revizia... oricum e AIUREA , ABERANT ce se intampla!
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Adrian00 |
![]()
|
Eugen,uita-te in posturile anterioare cum multi dintre posesorii de Megane II au schimbat pompa de apa la 60k pe motiv ca s-ar strica pe viitor.
Eu nu am schimbat-o,mecanicul mi-a zis ca se schimba la 120k si atunci o voi schimba. Asa suntem noi romanii:"ca daca se va strica?"...Pai mie daca mi-a zis ca tine pompa aia 120k,atunci o schimb.Mi-a zis mecanicul ca,daca vreau o schimba;a si inceput sa rada cand i-am spus ce au scris unii pe forum in legatura cu pompa. S-a si uitat la ea(ca eu am insistat) si nu avea nici o problema. This post has been edited by Adrian00: 6 Feb 2009, 01:15 |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
eugenTL |
![]()
|
MDA, am citit mai multe pe acest forum, dar nu prea imi place sa comentez tot timpul deoarece unii pot intelege un ton acid si se supara atunci cand un om isi expune propria parere ! IMI e mila de cei cu masini noi, care sunt OBLIGATI sa faca un service INFECT ( mana de lucru infecta--- lucreaza in scarba normal nu lucreaza pt masina lor, nu-ti spun toate suruburile,nu prind scutu cum trebuie, de bara nu mai zic, tot singur ajungi sa te chinui sa o dai jos sa o pui in suporti si sa fie bine, cand faci pt tine e cel mai bine normal daca te si pricepi putin,... apoi iti baga piese pe gat care nici nu necesita schimbare,,, si nu e doar la RENAULT, peste tot serviceul e NASPA )
ps: gasiti un mecanic bun, stati langa el,intrebati ce face cum face, furati ceva meserie, ca nu e greu sa schimbi un filtru motorina, un ulei si apoi faceti singuri pe o rampa...... nu uitati ca toate treburile sunt facute tot de oameni ca si noi, iar omu are capacitatea de a invata! |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Mda... vad ca sunt multe pareri legate de nr de km la care se face distributia...am depasit aseara cei 60kkm magici...si ma gandeam sa o prelungesc pana spre 80-90kkm.
Chiar nu stiu ce sa fac. Nu as vrea sa incep o polemica...doar argumente tehnice sau experiente...ca poate nu sunt eu singurul care are acest gand!!! Multumesc! |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
eugenTL |
![]()
|
Daca e sa o schimbi acum sa intrebi mecanicul DACA mai mergea si cam cati km?
Eu am 74.000--- n=am distributia schimbata, nici o problema la masina, uleiul si filtrele ca la cartea franceza le schimb--- aceasta fiind cartea ei |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
darem |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 617 Joined: 19 January 06 From: Constanta ![]() |
Da dar sedanul e din turcia si nu sunt asa sigur ca au ac curele pe motoare...la cat zice francezu sa se schimbe?
|
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
eugenTL |
![]()
|
Din cate imi aduc aminte ultima data cand m-am uitat parca 120.000km spunea... si 30.000 la filtre... verifica mai bine pe google!
|
--------------------
Renault
Megane II
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
In Romania se schimba distributia la 60.000 sau 4 ani, reviziile din 10 in 10.000 sau 1 an si nu pt. ca suntem noi tampiti...ci pt. ca este mult praf (ceea ce dincolo nu este) care afecteaza rolele si curelele...eu ma ingrozesc ca gasesc in filtrul de aer cand il schimb.... nu as merge 30.000 nici impuscat...la fel si cu distributia... daca se rupe cureaua costurile reparatiei sunt mult prea mari....
This post has been edited by cj98czh: 13 Feb 2009, 14:20 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
eugenTL |
![]()
|
PROSTIE de MARKETING ..praf e peste tot.. ROMANIA nu e SAHARA fata de franta sa stii... aceeasi branza e si la ei stai linistit !
IAR praful nu stiu ce legatura are cu filtru motorina.. filtru de interior poti si sa nu-l ai, iarna nici nu stiu cat ai nevoie de el--- vara e necesar pt a intra aer fara praf si gaze in masina dar in rest... Iar daca vrei sa te legi de distributie pt praf iar e gresit.. poti spune ca, climatul litoral ar putea ataca eventual cauciucul , dar praful ! la roata, cauciucul e la fel garantat? intr-o tara altfel si intr-o tara altfel? nu cred ! SI INCA CEVA : am vazut destule curele care mai mergeau 20-30000 km dupa spusele mecanicului---- DECI BANI ARUNCATI AIUREA ! DAR FIECARE FACE CUM VREA CU MASINA LUI! dar intre FRANTA si ROMANIA diferenta nu e , decat la salarii ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Eugene....te cam pripesti..
''praful nu stiu ce legatura are cu filtru motorina'' --Se spune ca motorina de la noi nu este calitativa precum este ''in afara'' '''filtru de interior poti si sa nu-l ai'' ![]() Tu ai vazut destule curele care ''mai mergeau 30000'' ...eh..afla ca am vazut si eu un megane 2.2 1.4 care avea 78000 km si ......din pacate avea cureaua rupta... Fiecare face ce vrea cu masina lui (banii lui) ...aici ai dreptate 100 %...Eu fac revizia la 15000 km pentru ca asa a venit masina cu intervalul asta...iar la fiecare 15000 km schimb toate filtrele chiar daca se recomanda schimbarea celui de aer la 30.000 km..iar distributia o schimb odata la 4 ani sau 60000 km..chiar daca in Franta sunt alte intervale..nu avem soselele din Franta,praful de acolo..etc ...(conditiile de acolo) ..plus ca in astia 60000 km solicit masina destul de tare...am talpa foarte grea... ![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
eugenTL |
![]()
|
DA, ai dreptate, SE SPUNE ca motorina de la noi nu e calitativa precum cea din afara... DOAR SE SPUNE ! a probat cineva? altii spun ca e aceeasi... doar din afara e luata nu de pe salupe!
Dar ce rol are filtru habitaclu? ziceam mai mult la misto ca poti sa nu-l ai, normal ca il am ... nu stiu ce ai inteles tu prin GAZE eu ma refer la insecte nu altceva, si le tine sa nu-ti intre pe ventilatie, alaturi de praf si alte prostii din atmosfera! atata timp cat nu folosesti ventilatia si ai dat pe recircularea aerului interior, acest filtru nu-ti face nimic! SI DA , CONTEAZA ENORM modul de a conduce ! Dar cu diferentele ENORME pe care le preconizati voi intre conditiile din FRANTA si ROMANIA va contrazic (praf,mizerie,temperaturi,strazi... etc) ps: chiar sunt curios ce i se va spune lui darem daca va schimba distributia...daca mai mergea sau nu ! This post has been edited by eugenTL: 13 Feb 2009, 18:03 |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Nu exista mecanic care sa spuna ''da dom'le mai mergea 40000 km'' ...Bine..din ochi suntem toti mecanici....ea este garantata un anumit nr de km in anumite conditii..
This post has been edited by MHY: 13 Feb 2009, 18:12 |
--------------------
------
------
------
|
|
eugenTL |
![]()
|
Cum sa nu existe,,,, Sunt semne de uzura avansata,medie... cum arata una noua si cum arata cand o dai jos ..si cum arata una praf..stiu ei ca fac asta zilnic! in fine sa nu deschidem un VERSUS ... cartea RO si cartea FR !
FIECARE face ce vrea pe banii lui, masina lui ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Cu schimbul de ulei si filtre la 7000-8000 de km nu-s de acord.Si asta cu distributia e cu dus si intors.
Sa o luam logic si calm.Sunt de acord ca la noi e mai mult praf decat in Franta,insa nu atat de mult cat sa schimbi distributia la jumatate din km la care a-i face-o acolo.Alt exemplu ar fi chiar in Romania,intre o masina din Craiova si una din Constanta si una din Sighetul Marmatiei.Fiecare ruleaza in conditii diferite de temperatura,praf,umiditate,frig si altele.Si in conditiile astea Renault ar recomanda un interval diferit la care s-ar schimba uleiul,filtrele si distributia? Sunt sigur ca daca ei o masina de noua din Franta,o rulezi in Romania si ai baga un ulei bun distributia o sa te tina cat este garantata acolo.Iar daca o distributie pe o masina vanduta de noua in Romania tine numai 60.000 de km fata de 120.000 de km cat tine o distributie pe o masina vanduta in Franta,concluzia mea e decat una:se pun alte curele si alte piese.Si daca se pun alte piese fiti siguri ca difera si calitatea per ansamblu dintre o masina vanduta aici si una vanduta in Franta.E ca si cu PDG-ul. Numai ca noua nu ne place sa credem in diferenta asta de calitate.Insa asta e la toate marcile. |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
eugenTL |
![]()
|
exact...bine punctat !
DIFERENTA de CALITATE exista de la parfumuri,haine,incaltaminte pana la masini--- licente peste licente, tari de fabricatie cu oameni cu mentalitati diferite, asamblate piesele necorespunzator, tehnologia neaplicata cum trebuie si asa mai departe----> toate aceste lucruri ducand la diferente de calitate! |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
renaultm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 25 July 08 From: Tg Jiu ![]() |
Parerile sunt impartite deci in privinta schimbarii pompei de apa odata cu cureaua de distributie si rola intinzatoare. Cred ca ar fi utila lansarea unui sondaj care sa evidentieze cati din cei ce au facut deja revizia au schimbat aceasta piesa. In acelasi context, trebuie sau nu schimbata fulia la alternator daca nu prezinta semne de oboseala ?
|
--------------------
renault
megane
2004/2.1 1.5dci/74kw
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Eu unul cand va veni momentul voi schimba totul inclusiv pompa de apa si fulia alternatorului.
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
darem |
![]()
|
Legat de diferenta de calitate...aici in CV este un tip care vine vara in concediu din belgia cu un MII.1 sedan 1,5dCI 100CP si intr o duminica la spalatorie am analizat diferentele dintre a mea si a lui. ambele sedan, ambele turcia(chiar daca el a scos chiar cartea masinii sa-mi arate nu's ce cod de made in france) dar existau diferente la plasticele folosite..la covorasele textile(privilege) erau mai mari....si alta forma...ca avea mai multe optionale...as intelege...dar diferenta se vedea la o analiza atenta.
Poate asa o fi si cu componentele de la motor!!! Legat de fulie...un coleg de birou cu logan 1,4 a schimbat distrib fara curea accesorii(o schimbase la vremea resp de max 5000km zice el) si fara fulie...sapt asta abia facuse 80000km si prin c-ta trosc s-a rup cureaua si fulia rupta/sparta....a mai rupt si nu-s ce conducta de pe la servofrana...toata distractia...schimbat fulie curea si placutele frana: 1050ron Distrib o voi face si voi schimba tot atat la distrib cat si la accesorii. cu pompa as zice doar daca pierde sau are urma de uzura aiurea(asta au zis 2 service-uri SL si C-ta) insa sunt curios sa o vad si eu cu ochii mei. Va tin la curent. Numai bine! This post has been edited by darem: 13 Feb 2009, 22:51 |
--------------------
renault megane
SEDAN
2005 PRIVILEGE
|
|
xred |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 53 Joined: 11 October 07 ![]() |
Ma inscriu si eu in randul celor care posteaza referitor la revizia de 60.000 km chiar daca astazi am schimbat distributia la 68.800 km ( la 58.200 km am schimbat filtrele si uleiul si distributia am amanat-o pana astazi ).
Pentru garantie (60.000 km) am schimbat si pompa de apa. Deci - curea Continental, rola INA, pompa HEPU, curea accesorii. Total -805 lei. Referitor la pompa de apa am lasat experienta lor sa vorbeasca si pentru a beneficia de garantie am luat hotararea de o schimba. Dupa demontarea pieselor concluzia a fost ca "mai mergea" dar daca ... De astazi, 68.800 km, si pana la 128.800 km (sau 4 ani) pot spune ca sunt "acoperit" in ceea ce priveste distributia si cred ca a fost unul din motivele majore care m-au determinat sa o schimb. Consider ca producatorul a analizat conditiile specifice fiecarei tari si a hotarat ca atare perioadele de service si intretinere. Apropo si de intervalul de garantie (ma refer la timp si km ) - cineva cu o Toyota Avensis a facut cei 100.000 km inainte de sfarsitul perioadei de 3 ani si in cadrul acesteia totusi motorul i-a cedat. Din cate am inteles motorul i-a fost totusi schimbat de producator(motivele acestei decizii nu le cunosc). PS - distributia la service Renault (1200 lei - fara pompa de apa). |
--------------------
Renault
Megane Estate / Laguna 2
2005, 1,5 dCi - 100 CP / 2007 , 2 dci - 150 CP
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 23:35 |