Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

42 Pages « < 26 27 28 29 30 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Dacia Lodgy, asa se cheama monovolumul

tribunul
post 7 Mar 2012, 23:46
Post #811

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

Group: Members
From: Micul Paris

Pe langa padele de apa, se pare ca au rezolvat "problema" si cu reglajul lombar.

Eu folosesc "butonul" de reglat oglinzile aproape la fiecare parcare, il tin setat pe oglinda din dreapta, mutarea lui pe bord mi se pare incomoda.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
P-A-C-O
post 8 Mar 2012, 00:26
Post #812

What you see is what you get!

QUOTE(klaus @ 7 Mar 2012, 23:22)
...... Pana si acele alea rosii au fost dorite de multi pe forum.
Lucruri simple si ieftine, pentru multe regasindu-se topice lungi la bursa, deci de interes, care pot fi realizate cu costuri reduse, dar care creaza confort suplimentar.

Pai are lumea buna suport de lucru, un fel de studiul pietei.... pana la urma mai este bun si la ceva forumul DC laugh.gif
Eu astept sa vad daca se va creea o comisie de ancheta disciplinara unde sa fie chematii angajatii Grup Renault Romania (si nu numai) care au lansat pe forum astfel de idei de imbunatatiri frustrat.gif
Vad ca Arhimede si-a mai restrans activitatea pe forum decand cu "scandalul" Dacia SUV sleep.gif

QUOTE(tribunul @ 7 Mar 2012, 23:46)
Eu folosesc "butonul" de reglat oglinzile aproape la fiecare parcare, il tin setat pe oglinda din dreapta, mutarea lui pe bord mi se pare incomoda.

Same here! tongue.gif

This post has been edited by P-A-C-O: 8 Mar 2012, 00:27

--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
+
IRONICK
post 8 Mar 2012, 09:31
Post #813

-

From: Romania

QUOTE(klaus @ 7 Mar 2012, 23:22)
Lucruri simple si ieftine, pentru multe regasindu-se topice lungi la bursa, deci de interes, care pot fi realizate cu costuri reduse, dar care creaza confort suplimentar.
*
Le gasesti pe toate pe sectiunea de imbunatatiri Logan. Dar de ele au beneficiat inclusiv si cei de la sectiunea Duster. La bursa au ajuns dupa, pentru ca nu toata lumea se descurca cu bricolajul. Oricum, vad ca lumea nu a observat nici insonorizantul pe tot tablierul. Si nici servo diferit sau comanda schimbatorului ...

QUOTE(tribunul @ 7 Mar 2012, 23:46)
*
Pai au fost destui idioti care au vazut asta pe masinile germane si au cerut. Dacia a zis sa le faca pe plac, chiar daca este incomoda pozitia. Bine ca nu au mutat si rozeta pentru faruri tot acolo.

This post has been edited by R19/16v: 8 Mar 2012, 10:20

--------------------
CUGIR Albalux 11 - B-11-LUX 1982
+
dan ionut
post 8 Mar 2012, 09:50
Post #814

Membru incepator

Reglajul oglinzilor era acolo , in stanga volanului, de pe Renault Clio , cel putin Symbol-ul din dotare, leat 2006.

--------------------
renault clio symbol 2006
+
IRONICK
post 8 Mar 2012, 09:50
Post #815

-

QUOTE(bolidu @ 7 Mar 2012, 20:27)
Ma intreb aerul conditionat cum o sa raceasca ditai porumbarul intr-o zi torida de vara...
*
biggrin.gif

Pana la aer conditionat incepem cu izolatia. A fost montat material izolant pe plafon? In usi? Pe podea? Pe hayon? Deci avem pierderi sau nu de temperatura?
Asa .. la MCV aeroterma era subdimensionata. Si nici conductele pentru aer nu erau pozitionate cum trebuie. Prea multe nu s-au schimbat nici la Doggy.

QUOTE(P-A-C-O @ 14 Feb 2012, 11:54)
asta-i cu dedicatie  laugh.gif

8.jpg ( Size: 47.87k ) Number of downloads: 1374

*
Pentru ca am primit mai demult o dedicatie, ma folosesc de ea. Aici se vad conductele, insonorizarea suplimentara (dar nu suficienta), comanda schimbatorului, bla...

O comparatie cu MCV a facut cineva pana acum? Gen lungime, latime, ampatament, ecartament, inaltime, garda la sol, masa, etc. Pe mine ma deranjeaza ca a scazut garda la sol cu 5cm. Am avut nevoie de ea de multe ori in iarna asta cu mcv-ul.

This post has been edited by IRONICK: 8 Mar 2012, 13:16

--------------------
+
dan ionut
post 8 Mar 2012, 13:19
Post #816

Membru incepator

a mai scazut si volumul spatiilor de depozitare din interior, de la 54 la 30 de litri.

--------------------
renault clio symbol 2006
+
Markos
post 8 Mar 2012, 13:31
Post #817

fost programator

From: Scursurești Vale

Ciudat, că a aparut cutia aia de depozitare de pe bord. Pe saitul oficial am văzut că ar fi pentru binoclu.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
dan ionut
post 8 Mar 2012, 13:59
Post #818

Membru incepator

a disparut spatiul pentru depozitare "din tavan" si nu este inlocuit decat de un suport de ochelari, din ce am vazut...
Nu ar fi stricat o coloana longitudinala de spatiii pentru depozitare in plafon, cum e pe renault duster

--------------------
renault clio symbol 2006
+
catavencu
post 8 Mar 2012, 14:05
Post #819

Membru incepator

Cel mai mare dezavantaj (i-as spune regres chiar) fata de Loganul MCV cred ca este reducerea gardei la sol. 12 cm mi se pare tare putin. Ca posesor de Logan berlina (de 5 ani) am apreciat aproape mereu garda la sol generoasa a acestui model. In oras nu folosesc masina aproape deloc, am cumparat-o exclusiv pentru loisir si excursii prin tara cu prietenii. Ca om care a umblat ceva prin tara pe tot felul de coclauri, pot afirma ca da, garda la sol m-a ajutat in "n" situatii. Mi se pare cea mai de pret calitate a acestei masini.

Sincer, ma ia rasul cand va vad acordand atata si-atata atentie unor lucruri colaterale, cum ar fi navigatia, pozitia claxonului, forma deschiderilor de usi, pozitia butoanelor pentru geamuri etc. Mi se par niste fleacuri. Sa nu mai zic ca mi se pare o prostie sa dau 300 de euro pentru o amarata de navigatie, ce-o pot lua din Carrefour cu 300 de lei.

In 2008 am vazut un Logan MCV cu 6 pasageri si un morman de bagaje (puse inclusiv sus) care urca spre Sarmisegetuza Regia (pe ultimii 5 km e drum forestier destul de pronuntat, cine a fost stie). Ei bine, garda la sol facea diferenta, clar asta. Pe Lodgy nu o vad in acea postura. Absolut deloc. Si nu ma vad cu Lodgy, de pilda, nici pe la pestera de gheata de la Scarisoara si asa mai departe. E clar ca nu e atat de off-road pe cat este Loganul.

Oare cat de lasata o arata Lodgy cu 5 pasageri si cu bagaje?

Din acest motiv al gardei la sol, dac-ar fi sa aleg intre Lodgy si MCV, as alege clar MCV-ul. care, apropo, daca va uitati la Dacia pe site, nu mai exista spre vanzare decat in varianta Laureate, 11.300 de euro cel mai mic pret (varianta pe benzina, 85 de cai si 5 locuri).

--------------------
+
Markos
post 8 Mar 2012, 14:09
Post #820

fost programator

From: Scursurești Vale

Un monovolum de familie nu-i proiectat pentru offroad pe coclauri.

Nu înseamnă că, dacă-i ultima apariție Dacia, Lodgy ăsta trebuie să știe de toate. De-aia are Dacia 6-7 modele în ofertă, ca fiecare să aleagă ce-i trebuie. Vrei pe coclauri - cumperi Duster.

This post has been edited by Markos: 8 Mar 2012, 14:13

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
IRONICK
post 8 Mar 2012, 14:17
Post #821

-

QUOTE(Markos @ 8 Mar 2012, 14:09)
Un monovolum de familie nu-i proiectat pentru offroad pe coclauri.

Nu înseamnă că, dacă-i ultima apariție Dacia, Lodgy ăsta trebuie să știe de toate. De-aia are Dacia 6-7 modele în ofertă, ca fiecare să aleagă ce-i trebuie. Vrei pe coclauri - cumperi Duster.
*
Asta pentru ca tu nu ai nevoie sa cari echipament si nici nu iesi din casa in natura.

Cu aia 5cm au castigat la consum si stabilitate. Nici nu mai au nevoie de imbunatatri aero sau modificari la motor.

This post has been edited by IRONICK: 8 Mar 2012, 14:36

--------------------
+
GBi
post 8 Mar 2012, 14:58
Post #822

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 8 Mar 2012, 15:17)
Cu aia 5cm au castigat la consum si stabilitate. Nici nu mai au nevoie de imbunatatri aero sau modificari la motor.
*

Pai e super, nu imi mai cumpar arcuri sport pun de Doggy( daca so potrivi) si imi cobor patulu mai low.

--------------------
Daciaaa Golan :)) KissFM 1.6 08 / ex. Laureate 1.4 04
Tot ce e bun tre' sa dispara !
+
T.rac3Er
post 8 Mar 2012, 15:11
Post #823

cr8or

sa te vad prin hartoapele romanesti cum regreti garda la sol. dar dupa cum e produs in maroc si destinat vesticilor, sigur aplicabilitatea in romania nu e principala lor grija.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
IRONICK
post 8 Mar 2012, 15:37
Post #824

-

QUOTE(catavencu @ 8 Mar 2012, 14:05)
Sa nu mai zic ca mi se pare o prostie sa dau 300 de euro pentru o amarata de navigatie, ce-o pot lua din Carrefour cu 300 de lei.
*
Gresit, 300Euro este DIFERENTA de la RadioCD 2DIN la navigatie. Cum un RadioCD pentru 1DIN este 190Euro, calculeaza cat este de fapt navigatia. Si nu esti singurul care a calculat asa pe topicul asta pana acum.

This post has been edited by IRONICK: 8 Mar 2012, 15:41

--------------------
+
T.rac3Er
post 8 Mar 2012, 15:51
Post #825

cr8or

explicatie pt cine nu stie ce e cu DINu pe aici

http://www.installdr.com/TechDocs/999006.pdf

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
IRONICK
post 8 Mar 2012, 15:57
Post #826

-

Ma uitam la niste dube. Mult mai aratoase la interior decat Doggy.

renaulttrafic20104.jpg ( Size: 79.67k ) Number of downloads: 1406
2011_renault_master_17.jpg ( Size: 126.58k ) Number of downloads: 1334

--------------------
+
dogy_10
post 8 Mar 2012, 16:03
Post #827

Membru autentic

From: Timisoara

comenzile de la climatizare sunt tot asa de greu de accesat? eu am 175 inaltime si la logan nu ajung cu mana la climatizare, trebuie sa ma aplec in fata

--------------------
. . .
+
CAR
post 8 Mar 2012, 16:06
Post #828

Membru incepator

From: Bucuresti

raman la opinia ca nu are ce sa caute benzinarul de 85 cai , in locul lui trebuind sa fie cel de 105 pt. a trage caruta ca lumea ...
deci, daca ar fi sa va luati , ati lua Lodgy sau Chevrolet Orlando , al doilea avand pretul de 15.834€ - benzina 1.8i 16v 141CP , dotari : ABS, Servodirectie, Imobilizator motor, ESC- Controlul electronic al stabilitatii, TCControlul tractiunii, Airbaguri frontale, laterale si cortina pentru locuri fata, Centuri fata pretensionate, Geamuri electrice fata, Computer de bord, Radio CDMP3 cu 4 difuzoare fata, Oglinzi electrice si incalzite, Reglaj scaune fata pe 4 directii,Conducte incalzire spate,Triplu Info Display, Volan cu 3 spite , Coloana volanului reglabila pe inaltime, Cotiera spate cu suport pahar, Maner porbagaj in culoarea caroseriei, Inchidere centralizata cu tlecomanda, Priza bricheta in partea din spate, 2 chei pliabile, Polita portbagaj, Frane discuri fata –spate, , Kit reparatie anvelope , Climatizare automata, Servodirectie electrica, Alarma, Proiectoare
ceata, Compartiment de depozitare central cu capac, Interfata audio –USB Port pentru MP3 si pentru IPOD, 2 boxe spate,Cotiera fata sofer, Senzori de parcare spate, Geamuri electrice spate , Suport ochelari, Comenzi audio pe volan, Manere
usi si caracasa oglinzilor in culoarea caroseriei, Volan si schimbator imbracat in piele, Coloana volanului reglabila pe adancime, Maner hayon cromat, Pachet Fumatori (bricheta si scrumiera), Jante aliaj 16" ????

--------------------
DACIA SANDERO STEPWAY Easy-R 2017
+
rhadoo_ds
post 8 Mar 2012, 16:11
Post #829

Membru incepator

pret fara tva la orlando? smile.gif ca vad ca la ei pe site sunt mai scumpe.

--------------------
- - -
+
T.rac3Er
post 8 Mar 2012, 16:11
Post #830

cr8or

pai, dar daca nu ai bani de orlando si te uiti la ceva mai ieftin de aia te opresti la dacia.
ai configurat ceva asemanator la dacia? cum are orlando? sigur nu are dar sa zicem vf de gama pe benzina dacia probabil vs orlando si ce diferenta de pret este

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
CAR
post 8 Mar 2012, 16:19
Post #831

Membru incepator

Attached File  Preturi_Chevrolet_Orlando.pdf ( 284.6k ) Number of downloads: 55
pretul este cu tva, a se vedea site chevroletgtt.ro
si se mai negociaza preturile astea ( o spun din experienta personala ..)

This post has been edited by CAR: 8 Mar 2012, 16:23

--------------------
+
klaus
post 8 Mar 2012, 16:19
Post #832

步步

Group: Moderatori

QUOTE(CAR @ 8 Mar 2012, 16:06)
ati lua Lodgy sau Chevrolet Orlando , al doilea avand pretul de 15.834€  - benzina 1.8i 16v 141CP
*

Pretul ala este LA OFERTA. Pretul de catalog este 17.030.
Pentru cine intelege greu: d-aia sunt ofertele, ca sa fie mai atractive decat concurenta, atunci cand, in general, vinzi prost o versiune.
Si acum sincer vorbind, la 16.000 euro aia de orlando mai bine iau o zafira, ca si aia tot la oferta e...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
Filip
post 8 Mar 2012, 16:26
Post #833

Forumist

QUOTE(IRONICK @ 8 Mar 2012, 15:57)
Ma uitam la niste dube. Mult mai aratoase la interior decat Doggy.

renaulttrafic20104.jpg ( Size: 79.67k ) Number of downloads: 1406
2011_renault_master_17.jpg ( Size: 126.58k ) Number of downloads: 1334

*

Asa trebuie sa fie un monovolum/dubita la interior. De ce n-au pus si la Lodgy schimbatorul de viteze asa? Sa fie comod. Mi se pare chiar aiurea sa stai sa schimbi la un monovolum vitezele ca la berlina.

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
IRONICK
post 8 Mar 2012, 16:26
Post #834

-

QUOTE(rhadoo_ds @ 8 Mar 2012, 16:11)
pret fara tva la orlando? smile.gif ca vad ca la ei pe site sunt mai scumpe.
*
Acolo este oferta, echivalenta este la 17.030Euro.

La ala primesti platforma Delta 2 (Cruze, Astra, Zafira, Meriva, Lacetti, Volt, Buick). Un sasiu cu siguranta de 5 stele, punte fata/spate de generatie noua, frane cu discuri fata/spate (cu aparatoare de tabla! si mass dumper pentru vibratii), directie electrica, insonorizare, aerodinamica mai buna, aeratoare in cotiera, centuri ascunse pentru grec cu declansator pirotehnic, ...

This post has been edited by IRONICK: 8 Mar 2012, 16:30

--------------------
+
mircea_aq
post 8 Mar 2012, 16:30
Post #835

Membru autentic

eventual ESP standard ? sa nu se rastoarne la prima curba smile.gif))

Dacia nu are nevoie de asa ceva, asa zice deboeuf:

http://0-100.hotnews.ro/2012/03/08/arnaud-...fi-obligatoriu/

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
IRONICK
post 8 Mar 2012, 16:32
Post #836

-

QUOTE(mircea_aq @ 8 Mar 2012, 16:30)
eventual ESP standard ? sa nu se rastoarne la prima curba smile.gif))

Dacia nu are nevoie de asa ceva, asa zice deboeuf:

*
Ce scuza penibila pentru a nu-si modifica marja. De inmatricularea inainte de termen nu spune nimic?

--------------------
+
CAR
post 8 Mar 2012, 16:38
Post #837

Membru incepator

pt. cine nu urmareste piata : oferta este "perpetua" ...asta-i politica de marketing la ei si Opel (de fapt tot GM) , si Hyundai etc

--------------------
+
Highwayman
post 8 Mar 2012, 16:41
Post #838

Membru autentic

From: Marele sat numit Bucuresti

Penibil este si "ziaristul" care se intreaba daca Renault a obtinut vreo derogare.

--------------------
- - Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
axx
post 8 Mar 2012, 16:42
Post #839

membru... doar membru

From: Iasi

Un pic off topic, poate imi explica si mie cineva de ce motorul de 1.2 TCe are un cuplu de 190 Nm la 2000 rpm, si cel de 1.4 TCe, desi mai mare , are cuplu tot de 190Nm la 2250 rpm ? Adica singura diferenta intre ele e puterea de 130 in loc de 115 ?

--------------------
Skoda Superb - IS 24 AXL 2017 Style
+
aleksanders
post 8 Mar 2012, 16:44
Post #840

.

From: ...

cuplul nu se obtine in turatii mai mari pentru motoarele cu capacitate mai mare?!!!

--------------------
. . - . .
....
+
DaciaClub - Reno Bot
post Reguli topic / Topic rules
Post #

Mesaj automat

Ramaneti la subiect! Aici nu e cafenea! Orice postare aiurea se va pedepsi cu minim o saptamana read-only!

--------------------
42 Pages « < 26 27 28 29 30 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 12th August 2025 - 22:59
Dacia