Dacia Lodgy, asa se cheama monovolumul
![]() ![]() ![]() |
Dacia Lodgy, asa se cheama monovolumul
skija |
![]()
|
||
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
|
||
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
- BZ 80 SKJ
2007 decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|||
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Ake @ 7 Mar 2012, 10:31) Pe de alta parte, cu exceptia poate a lui C4 Picasso, as vrea si eu sa stiu o masina de aceeasi factura care nu intra in categoria "urate". Un monovolum iese prin definitie din conceptul de design proportionat care asigura "frumusetea". Eu sunt aproape convins ca nu au vrut sa arate "bine". Arata decent si e practic, la un pret mai mic (desi pretul nu e chiar atat de mic). Daca ar fi aratat si bine intra pe segmentul lui Scenic. Iar ca opinie personala, atat scenicul cat si zafira mie imi plac, iar turanul nu mi se pare "urat". Nu are o frumusete in el, dar e practic si ok |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
dadoshel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.016 Joined: 11 January 05 From: cluj-napoca ![]() |
colegu' IRONICK, eu nu m-am legat nici de ergonomia nici de functionailtatea manerelor, am facut doar o observatie legata de partea estetica.
cred ca am voie sa ridic si eu doua degetele si sa imi dau cu parerea.....si da, mi se par mai hidoase gaurile alea decat orice am vazut pana acum pe gama Dacia |
--------------------
Renault/Dacia
Arkana/1310
- CJ37CUC/CJ10YET
Zen 2022/TLX 1989
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ageana @ 7 Mar 2012, 11:29) Ca nu ma pot abtine: ma contrai mai lunile trecute cu niste cetateni pe aici, toti lucrand la o fabrica anume (ca sa zic asa) care imi spuneau mie ca exista motorul de 1.6 16v pe grand scenic, si-mi dadeau linkuri cu site-ul renault care asa zicea. As constata cat de varza sunt aia de la renault cu site-ul lor. Au bagat motorizarile de la scenicul simplu la grand scenic (care nu o are decat pe aia pe motorina, nu si pe benzina). Habar nu au ce vand! Este absolut siderant. Observ ca treaba se repeta, nu stiu tovarasii din grup ce vinde grupul. ![]() |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.815 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(LuluMOB @ 7 Mar 2012, 11:50) Acum mi-au dat seama de ce au pastrat antena aia de un metru pe plafon. Trebuia sa prinda satelitii!QUOTE(skija @ 7 Mar 2012, 11:51) Vrei confort (adica sa nu simti gropile in rinichi), schimba doar amortizoarele. Vrei tinuta de drum (nu ma refer la tinuta sportiva), schimba toata suspensia. Aici intra si zgomotele suspensiei sau efortul la manevre. Si lista poate continua.This post has been edited by IRONICK: 7 Mar 2012, 12:48 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
vioar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 272 Joined: 10 September 07 ![]() |
Oare de ce nu mai apare pe renault.ro scenicul?
Attached thumbnail(s) untitled.JPG ( Size: 50.49k ) Number of downloads: 1415 |
--------------------
Dacia
Nova
1998 1,6 L
|
|
Sir Andrew |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 534 Joined: 11 December 07 From: Galati ![]() |
QUOTE(IRONICK @ 7 Mar 2012, 09:34) La 10.000Euro era o masina cinstita pentru cum este construita. Dar atat timp cat nu exista concurenta, astia cer cat vor pe ea. Dar intre versiunea full de 14.000E(adica cheala pentru restul producatorilor) si un Scenic la 16.000, Scenic este masina. <span class='edit'>7 Mar 2012, 09:35:</span> si alea existente sunt aprinse la caterinca Penibil ca de obicei... Iarasi Dacia nu are concurent pe segmentul asta. Daca era OSZN la 10k euro...mai mergea...dar asa nu merge domne...are aceeasi punte pe spate, aceleasi motoare...mai bine merg cu 1310... |
--------------------
Dacia
Logan
2011/Prestige/1,6 16v
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
Pe mine ma intereseaza foarte mult interiorul, la o masina personala. Iar interiorul lui Lodgy e ciudat rau, dupa parerea mea. Au lucrat un pic la aspectul bordului, dar în rest tot senzatia aia de "saracie Dacia" am remarcat-o (acum, ca am studiat niste poze mai detaliate). Fetele de usi, scaunele, plasticele - ieftineala. Cel mai tare m-a socat însa cuierul ala numit "centura de siguranta". Deci e întruchiparea ideala a saraciei si a foametei de pe planeta.
Mai jos în poza (cu titlu pur comparativ) e un sistem proiectat si realizat tot de Renault, acum un deceniu, pentru o masina care a costat cat costa actualul Lodgy. Attached thumbnail(s) 2012_03_07_11.52.46.jpg ( Size: 482.74k ) Number of downloads: 1599 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
PetruDez |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 707 Joined: 21 October 11 ![]() |
QUOTE(Markos @ 7 Mar 2012, 12:54) Pe mine ma intereseaza foarte mult interiorul, la o masina personala. Iar interiorul lui Lodgy e ciudat rau, dupa parerea mea. Au lucrat un pic la aspectul bordului, dar în rest tot senzatia aia de "saracie Dacia" am remarcat-o (acum, ca am studiat niste poze mai detaliate). Fetele de usi, scaunele, plasticele - ieftineala. Cel mai tare m-a socat însa cuierul ala numit "centura de siguranta". Deci e întruchiparea ideala a saraciei si a foametei de pe planeta. Mai jos în poza (cu titlu pur comparativ) e un sistem proiectat si realizat tot de Renault, acum un deceniu, pentru o masina care a costat cat costa actualul Lodgy. Sa inteleg ca pe tine te deranjeaza ca nu au acoperit acel "cui" de la centura de siguranta ! Ca in poza pe care ai afisato se vede sub acel plastic (oarecum) acel cui de care zici tu ! Haide mah ! Eu zic ca daca era TDI ii faceati si statuie ! Costa 14700 cea mai scumpa ! Ce naiba e asa de greu de priceput ! La 14700 ai Scaune incalzite 4 airbag-uri ABS+ESP 7 Locuri taciscreen navigatie si motor performant ! Sau acuma o sa zici ca si motoarele sunt de cacao. Daca da eu te trimit sa iti iei Skoda 1.9 TDI cu 101 CP ! Si sa te bucuri de service ! Ca numa pentru service sunt bune de la o vreme ! Acuma pricep eu de ce ma innebuneau astia la servici cu fel de fel de pise pentru Skoda mai ales Octavia ! Ah si ca sa nu uit de ce mama naibii nu au facut ceva cu antena aia ! E singurul lucru care pe mine ma enerveaza in draci ! This post has been edited by PetruDez: 7 Mar 2012, 13:02 |
--------------------
Renault
Am schimbat pe dizal si Koleos
2007/2014
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(PetruDez @ 7 Mar 2012, 13:01) Ah si ca sa nu uit de ce mama naibii nu au facut ceva cu antena aia ! E singurul lucru care pe mine ma enerveaza in draci ! Eu am dat-o jos de mult. Se balangane si vajaie ca toti dracii. Puteau sa o mute in spate unde nu scoate zgomote si receptia este mai buna (lob orizontal mai mare). |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
QUOTE(PetruDez @ 7 Mar 2012, 13:01) Esti convins? Include si toate optionalele în banii astia? Vrei sa-ti fac o configuratie de peste 16 mii? ![]() 7 Mar 2012, 13:08: QUOTE(PetruDez @ 7 Mar 2012, 13:01) Absolut, as fi fost primul ![]() This post has been edited by Markos: 7 Mar 2012, 13:08 |
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
IRONICK |
![]()
|
http://0-100.hotnews.ro/2012/03/07/uzina-d...med-la-renault/
QUOTE Intrebat daca “eticheta made in Maroc” nu va ingrijora clienti care vor ca masinile lor sa fie produse in UE, Kugler a spus ca sunt foarte putini care gandesc asa si spune ca, spre exemplu pentru francezi, locul productiei nu conteaza. QUOTE “Romania e buna, nu aduc critici, insa Turcia are mai multa experienta si stie sa gestioneze toate problemele, iar baza de furnizori este mai buna fiindca e vorba de traditie: Dacia are zece ani de istorie moderna, Turcia are 25 de ani”, explica el de ce Turcia sta atat de bine. Din cauza asta produsele din Turcia sunt slab calitative, ca locul de productie nu conteaza. ![]() |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
rhadoo_ds |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 10 Joined: 7 March 12 ![]() |
Degeaba asteptati pe cineva care sa isi ia 1.2 tce ...
Livrarile pt Lodgy (motorizari 1.6 si 1.5 90 CP) incep dupa porti deschise (10 iunie), iar pt 1.2 si 1.5 110 incep din septembrie. ![]() Curios, si probabil din greseala, Dacia spune pe site-ul lor ca cuplul maxim e de la 1500, cand peste tot pe la renault apare ca e de la 2000. (ma refer la 1.2 tce) |
--------------------
-
-
-
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Slabe pe dracu. Stiu "produs turcesc" toyota, honda - chiar si fiat si chiar si reno clio anume - care nu sunt deloc slabe calitativ. Sunt slabe calitativ alea care vor sa fie asa.
La fostul megane pe care l-am avut in dotare nu a picat macar o piesa fabricata in turcia. Au picat alea pe care scria made in france si germany. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
@rhadoo_ds - pai da... da' dacia calculeaza si greutatea masinii, si cantitatea de apa din benzina si cantitatea de cartofi din portbagaj...
This post has been edited by skija: 7 Mar 2012, 15:43 |
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
- BZ 80 SKJ
2007 decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(ncristi @ 7 Mar 2012, 15:43) Slabe pe dracu. Stiu "produs turcesc" toyota, honda - chiar si fiat si chiar si reno clio anume - care nu sunt deloc slabe calitativ. Sunt slabe calitativ alea care vor sa fie asa. Tu esti un caz particular, la tine toate sunt minunate. La fostul megane pe care l-am avut in dotare nu a picat macar o piesa fabricata in turcia. Au picat alea pe care scria made in france si germany. ![]() Rata de defecte la piesele de prim montaj si de schimb este mai mare la cele fabricate acolo. Oricum, pe turci, i-au pierdut din mana la partea de calitate. Fac chiar concurenta interna altor repere din cadrul grupului pe segmentul de schimb. QUOTE(skija @ 7 Mar 2012, 15:43) @rhadoo_ds - pai da... Abia dupa omologare se afla cuplul. Ai si tu rabdare pana il masoara ...This post has been edited by IRONICK: 7 Mar 2012, 16:00 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
|
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
pt ca in romania au fost vandute de la lansare pan acum vreo 3 masini.
si pentru ca nu vor sa cncureze la pret cu lodgy. |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
IRONICK |
![]()
|
QUOTE(P-A-C-O @ 7 Mar 2012, 16:58) ... sau poate ca este rezultatul lansarii Lodgy Este disparut de mai mult timp de pe site, nu are legatura cu Doggy.![]() 7 Mar 2012, 17:24: QUOTE(b76bgaarh @ 7 Mar 2012, 17:02) si pentru ca nu vor sa cncureze la pret cu lodgy Pentru ca se vand 5 masini in toata Romania, iar lumea este rautacioasa si nu apreciaza Renault la adevarata valoare.This post has been edited by IRONICK: 7 Mar 2012, 17:24 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
- B-11-LUX
1982
|
|
Han Solo |
![]()
|
![]() Potiphar Breen Group: Members Posts: 355 Joined: 8 June 11 From: Arstotzka ![]() |
|
--------------------
White Star
Titanic
- 131428
1912 - un an bun sa fii iceberg Maidanezii ajung in bordelurile zoofililor europeni!
N-am nimic cu tine, va urasc pe toti :) Rage against the dying of the light. |
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Navi ala asa de jmeker o sa aiba si limba romana ca meniu ? Pe spate are tot tamburi ? Nare nimeni poze cu mp3 ul ala fara navi ?
|
--------------------
Solenza Confort
2005
- CT-XX-CMF
Opel Astra Coupe Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
Micutzu_BH |
![]()
|
![]() Driving around Group: Members Posts: 283 Joined: 11 September 06 From: D'aci ia ![]() |
Ca tot vroia un coleg sa vada bordu' fara navigatie... iata-l (si mie-mi place mai multt
![]() L.E. Plus alte 2 filme de prezentare: This post has been edited by Micutzu_BH: 7 Mar 2012, 19:49 Attached thumbnail(s) RadioCD_Lodgy.JPG ( Size: 87.46k ) Number of downloads: 1259 |
--------------------
Dacia
Logan
Ambition - 2005 Este mai bine sa dezbati o intrebare fara sa o rezolvi, decat sa o rezolvi fara a o dezbate!
|
|
brutus1789 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 326 Joined: 1 February 12 From: Călărași/Slobozia ![]() |
Acest nou model are cateva lucruri pe care le asteptam toti de la Dacia, cum ar fi pozitionarea butoanelor de actionare a geamurilor, amplasate pe usi, redesenarea (oarecum) consolei centrale, etc. DAR am fost profund dezamagit de faptul ca sunt la optionale lucruri banale precum reglarea pe inaltime a centurilor, motorizarile performante doar pe variantele scumpe, care oricum sunt prea putine sau comanda reciclare aer, iluminare portbagaj (WTF...chiar asa, un bec si cativa metri de cablu?).
Dar per total pare o masina OK. Daca ar fi sa o cumpar, probabil as mai astepta (poate o parte din aceste optionale nu vor mai fi asa de optionale) si as alege noua motorizare Tce. |
--------------------
Bicicletă
Pegas
- CL03LFP
1976
|
|
sinaxis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 388 Joined: 30 March 04 ![]() |
Singurele lucruri demne de remarcat, dupa parerea mea, sunt cele 2 motorizari. In rest, in comparatie cu MCV-ul, aceeasi Marie...
|
--------------------
tohan
stas
2012 full "as fi de parere ca ar trebui interzisi copiii din locurile publice (...). Un sugar stie doar sa manince, sa se cufureasca si sa urle" by Marty
|
|
bolidu |
![]()
|
![]() Pai daca n-am ?! Group: Members Posts: 2.068 Joined: 1 July 06 From: Medgidalas ![]() |
Deci sistemul fara navi arata muuuuuult mai ok. Eu ma astept la multe bug-uri din partea lui si nimeni nu a testat sistemul ziua in amiaza mare, e foate probabil ziua pe lumina sa nu mai vezi nimic pe ecranul ala (doar o presupunere). Ma intreb in spatele dispozitivului nu are cumva si ceva mufe pentru a cupla o camera de mansalier sau dvd player (adica video in) Daca are asa ceva bravo Dacia.
Ma intreb aerul conditionat cum o sa raceasca ditai porumbarul intr-o zi torida de vara... Numai bine all ! App au schimbat look ul manetelor de semnalizare si stergatoare ? Cand vrei sa speli parbrizul tot asa tre` sa dai drumu la stergatoare inainte ? Cheia masini tot asa arata ? This post has been edited by bolidu: 7 Mar 2012, 20:30 |
--------------------
Solenza Confort
2005
- CT-XX-CMF
Opel Astra Coupe Daca te lasi de fumat, de baut si de femei, nu traiesti mai mult, doar ti se pare ca timpul trece prea incet.
|
|
dan ionut |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 13 February 12 ![]() |
aia cu stergatoarele intelg ca tocmai au remediat-o si pe duster
|
--------------------
renault
clio symbol
2006
|
|
daciafan |
![]()
|
/ Group: Members Posts: 1.670 Joined: 20 January 05 ![]() |
|
--------------------
/
/
/
|
|
bobo77 |
![]()
|
![]() ........................... Group: Members Posts: 7.214 Joined: 27 January 06 From: Mangalia ![]() |
|
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 mpi
- CT _ _ _ _
2008 ph 2 Multa lume,putini oameni...
|
|
klaus |
![]()
|
QUOTE(daciafan @ 7 Mar 2012, 21:16) suportul de polistiren de pe oala stanga fata la sofer sa se sprijine piciorul, butoanele de geamuri pe usi, forma bordului in zona parbrizului care da o impresie de soliditate, suportul hidraulic de la capota, suportii oglinzilor retrovizoare, prezenta chiar si optionalaa scaunelor incalzite, prezenta standard a comenzii subvolan pentru audio, designul comenzilor de AC, o actualizarea a designului plansei de bord (nu stiu de ce imi aduce aminte de caddy), butoane de comanda cu design cat de cat (alea de senzori de parcare, de ex). Pana si acele alea rosii au fost dorite de multi pe forum. Lucruri simple si ieftine, pentru multe regasindu-se topice lungi la bursa, deci de interes, care pot fi realizate cu costuri reduse, dar care creaza confort suplimentar. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
Ramaneti la subiect! Aici nu e cafenea! Orice postare aiurea se va pedepsi cu minim o saptamana read-only!
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 14th August 2025 - 14:02 |