Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Consum mare 2.0 dci 150 cp

viltvlad
post 2 Dec 2011, 23:51
Post #61

Membru incepator

Group: Members

QUOTE(cj98czh @ 2 Dec 2011, 23:45)
In jur de 9%, iarna strict urban si cam 8% vara ... si este motor de 1.9 102 cai, nu 2.0 150 cai ...
*

Pai laguna avea mediu 8, doar strict urban cam 9-10, am avut si 11(manastur) se schimba liniile,
era generatie mai noua, si trebuia sa aiba un consum mai bun decat un motor de generatie mai veche, cu toate ca are putere mai mare, oricum si tu ai un consum mare pt 102 cai, megane-u consum cam 6-6.5 in oras si este si iarma (1.5dci 105cp 6 viteze)

--------------------
Renault Megane 2.2 2008/Lux Privilege - Cj-01-abc
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cj98czh
post 2 Dec 2011, 23:54
Post #62

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Consumul este direct proportional cu stilul de condus, al meu nu este unul tocmai economic, dar nu am fost pasionat niciodata de cat consuma, ... ia cat are nevoie ..

1.5 dCi a fost un motor cu un consum beton de cand a aparut, alte bube are el ... cu toate ca membrii din Cluj cu aceeasi motorizare dau si pt. 1.5 dCi 100 sau 105 cai un consum strict urban de 7-7,5% ...

<span class='edit'>2 Dec 2011, 23:57:</span>
QUOTE(viltvlad @ 2 Dec 2011, 23:51)
era generatie mai noua, si trebuia sa aiba un consum mai bun decat un motor de generatie mai veche,
*

Da aia 50% mai multi caluti cu ce vrei sa se hraneasca?? cu apa plata? biggrin.gif

This post has been edited by cj98czh: 2 Dec 2011, 23:59

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
renodood
post 3 Dec 2011, 00:08
Post #63

Sofer dement

From: Bucuresti

QUOTE(viltvlad @ 2 Dec 2011, 23:30)
Uita-te la alte masini, uita-te si-n cartea tehnica, ce consumuri da si ce consumuri are masina, afara ii da 5.1, in oras 7.8 deci cu 30-40% mai mari decat cele declarate, un bmw seria 3 177 cai are consum mult mai mic, un passat are consum mai mic(140cp), pana si mitsubishi outlander consuma mai putin decat ea, si este si mai greu(motor vw)

Nu lua ce da fabrica, aia fac un fel de 50km oras/50 extern pentru mediu, in conditii speciale, de nu stiu ce trafic, si nu stiu ce condus. Alea-s povesti despre avioane...
Consumul real e cel pe care-l obtii pompa la pompa (bine, si ala e aproape real, ca mai fura la pompa biggrin.gif )
Am scris pe topicul despre consum cam cum ai putea obtine consumuri mai mici.
Dar de la o masina mare precum Laguna, nu poti avea pretentii exagerate, si asa consuma PUTIN.

Eu am 8.6 in oras acum, cu motorizarea din semnatura, si merg semi-sportiv in unele zile, si cuminte in altele. Cel mai mic consum de oras a fost 7.6, vara fara AC, si cel mai mare 9.5 iarna trecuta, ptr ca circulam des pe distante scurte, cand motorul nici nu apuca sa se incalzeasca.

E si greutatea masinii, si felul in care te infigi in ea...
QUOTE(cj98czh @ 2 Dec 2011, 23:54)
1.5 dCi a fost un motor cu un consum beton de cand a aparut, alte bube are el ... cu toate ca membrii din Cluj cu aceeasi motorizare dau si pt. 1.5 dCi 100 sau 105 cai un consum strict urban de 7-7,5% ...

Mie tot imi vine greu sa cred consumul ala de 7% biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna 2 Grandtour 2002 1.9 DCi 107Cp Autentique
+
pishky
post 3 Dec 2011, 00:27
Post #64

rca Naspa

From: Constanta

explicatia cred ca este ins tilul de condus usor mai apasat
la megane 1,5 - fiind mic cand o calci iti arata pe instant undeva sub 20% (stiu ca o mai calc)
la laguna 2.0 - cand o calci iti arata lejer 20 % - de obicei undeva spre 28 (cred ca atat poate pompa de motorina)

fiinf motorul mai mare - cand o calci poate mai mult - atat pe asfalt dar si in rezervor.

iar laguna este si ceva mai grea - chiar si acelasi motor iti va consuma mai mult pe laguna pt ca are de tras niste kg in plus. e cam ca si cum ai merge cu meganul mereu cu 5 pers in masina.

daca esti si mai grabit un pic si mergi mai apasat, e si orasul aglomerat da sigur va consuma mai mult, de fapt, idiferent va consuma mai mult. Nici eu nu fac cine stie ce km - si prea putin conteaza cat consuma.

acum fara nici un fel de misto - loganul de 1,5 dci 85 cp este o masina decenta cu un consum ultra mic (chiar mai mic decat megane - si la acelasi motor ceva mai sprintena fiind mai usoara) - daca renteaza diferenta de consum....

--------------------
Reno, dizel, ca nu-mi permit o benzina
+
viltvlad
post 3 Dec 2011, 00:29
Post #65

Membru incepator

QUOTE(cj98czh @ 2 Dec 2011, 23:54)
Consumul este direct proportional cu stilul de condus, al meu nu este unul tocmai economic, dar nu am fost pasionat niciodata de cat consuma, ... ia cat are nevoie ..

<span class='edit'>2 Dec 2011, 23:57:</span>
Da aia 50% mai multi caluti cu ce vrei sa
se hraneasca?? cu apa plata? biggrin.gif
*

Nu cred consum de 7.5 cu Megane(poate 1.9), am avut inainte de laguna megane 1.5 101 cai si in oras vara cam 5.8 fara AC, si asta are maxim 6.5 in oras iarna, iar consumu mediu am fost weekendu-l trecut in Ungaria a avut un consum de 4.7 viteza medie 76, si dupa doua saptamani de oras are consum 5.5, iar cu laguna am fost la mare pana in bucuresti a avut 7.6 si dupa ce a dat de oras a sarit de 8 viteza medie 80

--------------------
+
R19/16v
post 3 Dec 2011, 00:31
Post #66

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Si cate turbine zici ca schimbi pe an?

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
viltvlad
post 3 Dec 2011, 00:31
Post #67

Membru incepator

QUOTE(pishky @ 3 Dec 2011, 00:27)
explicatia cred ca este ins tilul de condus usor mai apasat
la megane  1,5 - fiind mic cand o calci iti arata pe instant undeva sub 20% (stiu ca o mai calc)
la laguna 2.0 - cand o calci iti arata lejer 20 % - de obicei undeva spre 28 (cred ca atat poate pompa de motorina)

fiinf motorul mai mare  - cand o calci poate mai mult - atat pe asfalt dar si in rezervor.

iar laguna este si ceva mai grea - chiar si acelasi motor iti va consuma mai mult pe laguna pt ca are de tras niste kg in plus. e cam ca si cum ai merge cu meganul mereu cu 5 pers in masina.

daca esti si mai grabit un pic si mergi mai apasat, e si orasul aglomerat da sigur va consuma mai mult, de fapt,  idiferent va consuma mai mult. Nici eu nu fac cine stie ce km - si prea putin conteaza cat consuma.

acum fara nici un fel de misto - loganul de 1,5 dci 85 cp este o masina decenta cu un consum ultra mic (chiar mai mic decat megane - si la acelasi motor ceva mai sprintena fiind mai usoara)  - daca renteaza diferenta de consum....
*

La megane 2.1 avea consumul instant maxim 18(1.5 101cp) pe megane 2.2 are acuma 24 sau 25(1.5 105)

3 Dec 2011, 00:32:
QUOTE(R19/16v @ 3 Dec 2011, 00:31)
Si cate turbine zici ca schimbi pe an?
*

Cam zero

This post has been edited by viltvlad: 3 Dec 2011, 00:32

--------------------
+
pishky
post 3 Dec 2011, 00:50
Post #68

rca Naspa

noi avem in familie
1 bucata meane 1,5 dci 82 cp - consum MEDIU - 5,2 - 5,6 (zicem 5 -6)
1 bucata laguna 2,0 dci 173 cp - consum MEDIU (6,5 - 6,6 - zicem 6-7 in fucntie de stil)
1 bucata clio 1,4 - 100 cp (benzina - consum 7+ mediu)

--------------------
+
viltvlad
post 3 Dec 2011, 09:31
Post #69

Membru incepator

QUOTE(pishky @ 3 Dec 2011, 00:50)
noi avem in familie
1 bucata meane 1,5 dci 82 cp - consum MEDIU - 5,2 - 5,6 (zicem 5 -6)
1 bucata laguna  2,0 dci 173 cp - consum MEDIU (6,5 - 6,6  - zicem 6-7 in fucntie de stil)
1 bucata clio  1,4 - 100 cp (benzina - consum 7+ mediu)
*

Pai si eu mai am matiz motor 0.8 si logan 1.4

--------------------
+
gabize
post 3 Dec 2011, 09:39
Post #70

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Cum reusesti consum mediu la laguna 173CP de 6,6 l/100km, cand eu reusesc acest consum, la 150CP strict extraurban? Si nu trag de masina, circul cat se poate de decent.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
pishky
post 3 Dec 2011, 10:24
Post #71

rca Naspa

folosesc mult chilotu automat si frana de motor (extraurban), iar urban nu ma dau la ea....des.
are cuplul mai mare si mai jos decat 2.0 150 cp, nu prea am de ce sa o turez, constanta e cat de cat plata (nu prea sunt dealuri etc etc), circul oarecum legal, pe bulevardele mari unde merg cu 58 fara prea multe stopuri (ca nu cunosc ultra bine orasul) si schimb undeva pe 2200 - 2300 rpm pentru ca se aude tarisor motorul in habitaclu si pentru ca in trapta urmatoare cade undeva pe la 1800 ceea ce e ok.

sigur este in crestere - dar sunt ultra multumit de consumul ei.

@vilvlad - si matizu nu ti se pare o masian de oras mai buna decat laguna?, exceptand conforul etc etc - cred ca este mai practica strict urban.

--------------------
+
viltvlad
post 3 Dec 2011, 10:43
Post #72

Membru incepator

QUOTE(pishky @ 3 Dec 2011, 10:24)
folosesc mult chilotu automat si frana de motor (extraurban), iar urban nu ma dau la ea....des.
are cuplul mai mare si mai jos decat 2.0 150 cp, nu prea am de ce sa o turez, constanta e cat de cat plata (nu prea sunt dealuri etc etc), circul oarecum legal, pe bulevardele mari unde merg cu 58 fara prea multe stopuri (ca nu cunosc ultra bine orasul) si schimb undeva pe 2200 - 2300 rpm pentru ca se aude tarisor motorul in habitaclu si pentru ca in trapta urmatoare cade undeva pe la 1800 ceea ce e ok.

sigur este in crestere - dar sunt ultra multumit de consumul ei.
@vilvlad - si matizu nu ti se pare o masian de oras mai buna decat laguna?, exceptand conforul etc etc - cred ca este mai practica strict urban.
*

sincer nu, are un consum de ramai masca, acuma ii la buncicul meu masina, consuma cat loganul 1.4, megane-ul se potriveste excelent in oras , incearca sa-ti bagi laguna prin oras cam 500 de km, sa vezi consumul ala o sa-ti devina cam 7-8(nu stiu cum ii acuma Constanta de aglomerata)

This post has been edited by viltvlad: 3 Dec 2011, 10:46

--------------------
+
pishky
post 3 Dec 2011, 11:11
Post #73

rca Naspa

in oras intr-adeva consuma emnificativ mai mult decat meganul,
dar e folosita zilnic de madam ~ 10 - 13 km pana la munca si retur, si in weekend face medgidia constanta si retur (~100 km - facuti de mine destul de intens - ajung repede la 108 kmp/h si o tin acolo)

aveam o perioada n care faceam naveta medgidia - agigea la munca mea, dar atunco consumama ~200 l motorina pe luna si nu prea avea nici un haz, atunci ma uitam si eu la consum, si faceam peste 3000 km/luna. Am decis ca nu prea are haz sa muncesc pt motorina asa ca stau in constanta si merg cu autobuzul firmei la munca => consum 0, iar atunci cand ma plimb cu ea ma plimb stric de distractie si chiar nu mai conteaza cat consuma.

daca trag la consum scot undeva sub 6. (dar cu greu)
cand mi-a adus-o fostul propitar avea pe Deva - constanta o medie de 5%, deci de putut se poate - dar nu cred ca are vreun haz.

--------------------
+
viltvlad
post 3 Dec 2011, 11:17
Post #74

Membru incepator

QUOTE(pishky @ 3 Dec 2011, 11:11)
in oras intr-adeva consuma emnificativ mai mult decat meganul,
dar e folosita zilnic de madam ~ 10 - 13 km pana la munca si retur, si in weekend face medgidia constanta si retur (~100 km - facuti de mine destul de intens - ajung repede la 108 kmp/h si o tin acolo)

aveam o perioada n care faceam naveta medgidia - agigea la munca mea, dar atunco consumama ~200 l motorina pe luna si nu prea avea nici un haz, atunci ma uitam si eu la consum, si faceam peste 3000 km/luna. Am decis ca nu prea are haz sa muncesc pt motorina asa ca stau in constanta si merg cu autobuzul firmei la munca => consum 0, iar atunci cand ma plimb cu ea ma plimb stric de distractie si chiar nu mai conteaza cat consuma.

daca trag la consum scot undeva sub 6. (dar cu greu)
cand mi-a adus-o fostul propitar avea pe Deva - constanta o medie de 5%, deci de putut se poate - dar nu cred ca are vreun haz.
*

Pai vezi ce zic eu, acuma imi dai dreptate si cu Laguna cam 3000-3500 pe luna se faceau, si chiar nu avea rost sa o tinem, in oras era criminala, afara poti sa spui ca era acceptabil consumul

--------------------
+
pishky
post 3 Dec 2011, 11:49
Post #75

rca Naspa

fiecare stie ce se potriveste nevoilor lui.
eu faceam mult extraurban.

--------------------
+
audiofilu'
post 3 Dec 2011, 20:42
Post #76

Membru autentic

Eu am media 13,3 pe vreo citeva mii de km...

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
viltvlad
post 3 Dec 2011, 21:02
Post #77

Membru incepator

QUOTE(audiofilu' @ 3 Dec 2011, 20:42)
Eu am media 13,3 pe vreo citeva mii de km...
*

ai motor pe benzina, si 200 de cai

--------------------
+
audiofilu'
post 4 Dec 2011, 08:30
Post #78

Membru autentic

Da insa nu se pune problema chiar asa. Merg mult in oras iar cei 200cp sint la turatia de putere maxima adica 5500rpm. Pe diagrama dyno reiese ca pina in 3000rpm se utilizeaza cca 1/2 din aceasta putere, nu cu mult mai mult fata de un 2.0dCi la 2000rpm (turatia de cuplu maxim). Nici una din masinile noastre nu foloseste acea putere care e intradevar disponibila mai mult sau mai putin in functie de motorizare.In carte la mine spune 11,4% exact ca la Megane RS care are 230cp iar aceste valori sint date deoarece cind testeaza masinile se foloseste un anumit traseu standard (si motoarele sint oarecum identice) pentru toate masinile iar viteza medie obtinuta e redusa (parca 18km/h); acestea sint detalii. Ideea e ca intotdeauna poti obtine daca vrei un consum apropiat de cel din manual dar de cele mai multe ori vrei sa te mai si bucuri de masina...
Am mai spus-o, un motor mare, de cca 4000cmc daca este utilizat dupa acelasi traseu standard nu va consuma mult (sau ma rog, proportional dublu fata de al meu sau triplu fata de un 1,4) dar daca se incearca obtinerea performantelor maxime atunci acei caluti or trebui hraniti...
Apropo, cu un 1,9dTi de 98cp am facut 3000km cu o medie de 6,1% (vacanta in Europa). Un 2.0dCi daca are cca 1-1,5l in plus la medie nu cred ca e mult, totusi e mai puternic cu 50%.

This post has been edited by audiofilu': 4 Dec 2011, 08:33

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
dan22y
post 4 Dec 2011, 09:19
Post #79

Membru autentic

From: B

QUOTE(gabizegrean @ 30 Nov 2011, 20:17)
Am condus megane cu 1.5dCi, e un motor decent pentru persoane decente.
*

QUOTE(gabizegrean @ 3 Dec 2011, 09:39)
Cum reusesti consum mediu la laguna 173CP de 6,6 l/100km, cand eu reusesc acest consum, la 150CP strict extraurban? Si nu trag de masina, circul cat se poate de decent.
*

Gabi, hotaraste-te care este motor decent tongue.gif

Meganul cu motorizarea de 1.5dCi 105 cp 6 vit. in oras consuma iarna in jur de 7-8, vara mai putin "oleaca". Un motor care nu apuca a se incalzi, la drumuri scurte prin oras cum majoritatea fac, ca doar nu faci taxi cu el, va consuma pe masura.
Un diesel cu capacitate mai mare, la fel va face, ma refer vara-iarna.

Masina trebuie sa o iei pentru ce nevoi ai si ce vei face cu ea, nu pe urma te plangi ca nu o poti intretine, dar ai sute de caluti sub fund.

--------------------
R M 8 - B
+
gabize
post 4 Dec 2011, 09:38
Post #80

DECONECTAT

Dane, esti carcotas. Rupi din context ca ziaristii wink.gif.
Intr-o parte spuneam ca motorul e decent (raportand consumul la putere), si in cealalta parte spuneam ca stilul meu de condus e decent, nu sar calu' cum s-ar zice prin targ... smile.gif

--------------------
+
dan22y
post 4 Dec 2011, 09:48
Post #81

Membru autentic

From: B

Pai de aia am pus emoticonul acela wink.gif

Daca nu te cunosteam nu credeam ca motorizarea de 2.0dCi ar putea avea un consum ridicat, insa... insa la cum conducem si la ce nevoi personale avem, asta este consumul si nu prea imi vine sa cred cand cineva zice ca are consum de 4L/100km in oras cu 1.5dCi si 6L/100km in oras cu 2.0dCi... bine nu zic, ca nu e realizabil, insa cum ziceau si colegii mai sus o sa devina masina respectiva f.f. "ieftin" de intretinut, adica faci economie la una si pierzi la alta.

--------------------
R M 8 - B
+
gabize
post 4 Dec 2011, 09:55
Post #82

DECONECTAT

Si eu glumeam wink.gif
Am incercat (doar pentru a testa spusele unor membrii de pe forum) si eu sa merg la consum, turatie pana in 2000, fara accelerari bruste, frana motor oricand era posibil, traseu liber si relativ drept, strict extraurban. Si nu reusesc sa scot consumuri declarate pe forum ca fiind mixte (undeva pe la 5l/100Km pentru motorizarea mea).
Dar stilul asta de condus dauneaza grav sanatatii (motorului si soferului)!!

This post has been edited by gabizegrean: 4 Dec 2011, 09:57

--------------------
+
viltvlad
post 4 Dec 2011, 12:31
Post #83

Membru incepator

QUOTE(gabizegrean @ 4 Dec 2011, 09:55)
Si eu glumeam wink.gif
Am incercat (doar pentru a testa spusele unor membrii de pe forum) si eu sa merg la consum, turatie pana in 2000, fara accelerari bruste, frana motor oricand era posibil, traseu liber si relativ drept, strict extraurban. Si nu reusesc sa scot consumuri declarate pe forum ca fiind mixte (undeva pe la 5l/100Km pentru motorizarea mea).
Dar stilul asta de condus dauneaza grav sanatatii (motorului si soferului)!!
*

Nu o sa poti scote cu Laguna 2.0dci sub 5%

--------------------
+
renodood
post 4 Dec 2011, 21:05
Post #84

Sofer dement

Mixt nu scoti sub 5% nici cu 1.9 laugh.gif

--------------------
+
gabize
post 4 Dec 2011, 21:25
Post #85

DECONECTAT

Nu stim noi sa scoatem asa consum. Unii, se pare, pot. Ca-l scot real sau doar din vorbe, doar ei stiu.

--------------------
+
viltvlad
post 4 Dec 2011, 22:29
Post #86

Membru incepator

QUOTE(gabizegrean @ 4 Dec 2011, 21:25)
Nu stim noi sa scoatem asa consum. Unii, se pare, pot. Ca-l scot real sau doar din vorbe, doar ei stiu.
*

Iti pot garanta ca nu scoti asa consumuri, am scos o singur data si am coborat de pe munte;)) aveam 3 % sau 2%

4 Dec 2011, 22:30:
Sau mai exista posibilitatea sa te traga cineva, oricum sigur nu sunt reale consumuri de 4.2 pt laguna 2.0 dci, poate laguna 3 dar nu prea cred

This post has been edited by viltvlad: 4 Dec 2011, 22:30

--------------------
+
renodood
post 4 Dec 2011, 22:54
Post #87

Sofer dement

QUOTE(gabizegrean @ 4 Dec 2011, 21:25)
*

Astea sunt fabule. Mixt = 50% extern, 50% oras.

Si sa ai orasu-n panta, tot ai multe opriri/porniri, care consuma destul.
6, 6.5% mai inteleg, cu putin efort se poate. Dar sub 5%, trebuie sa fii nebun sa crezi ca asa merge masina aia.

Un consum real pe un traseu se face dus-intors, si atunci vorbim.
Ca asa, coborand de la munte, pot avea autonomie de 9999km.
... si apoi ma trezesc din vis.

--------------------
+
viltvlad
post 4 Dec 2011, 22:58
Post #88

Membru incepator

QUOTE(renodood @ 4 Dec 2011, 22:54)
Astea sunt fabule. Mixt = 50% extern, 50% oras.

Si sa ai orasu-n panta, tot ai multe opriri/porniri, care consuma destul.
6, 6.5% mai inteleg, cu putin efort se poate. Dar sub 5%, trebuie sa fii nebun sa crezi ca asa merge masina aia.

Un consum real pe un traseu se face dus-intors, si atunci vorbim.
Ca asa, coborand de la munte, pot avea autonomie de 9999km.
... si apoi ma trezesc din vis.
*

Aia am spu si eu, daca era urcare era cam 8, nu se poate scoate sub 5 cu ea, numai daca mergi pe autostradaai te plictisesti si mergi cu 90km

--------------------
+
pishky
post 5 Dec 2011, 09:18
Post #89

rca Naspa

QUOTE(viltvlad @ 4 Dec 2011, 22:58)
Aia am spu si eu, daca era urcare era cam 8, nu se poate scoate sub 5 cu ea, numai daca mergi pe autostradaai te plictisesti si mergi cu 90km
*

daca vrei sa mergi economic cu laguna mergi 110 - 120 - 150 peacolo e economica
si am vazut pe instant (adica nu stiu cat este de relevant ) la ~ 225 - 230 (pe niste ceasuri poate putin optimiste) - instant ~ 17 - 18 % - mai mult nu poate - ultra ok consumul biggrin.gif
pentru ~ 1,5 t eu zic ca e ok.

--------------------
+
viltvlad
post 5 Dec 2011, 12:09
Post #90

Membru incepator

QUOTE(pishky @ 5 Dec 2011, 09:18)
daca vrei sa mergi economic cu laguna mergi 110 - 120 - 150 peacolo e economica
si am vazut pe instant (adica nu stiu cat este de relevant ) la ~ 225  - 230 (pe niste ceasuri poate putin optimiste) - instant ~ 17 - 18 % - mai mult nu poate - ultra ok consumul biggrin.gif
pentru ~ 1,5 t eu zic ca e ok.
*

cat ai mers maxim cu laguna?

--------------------
+
6 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 14:08
Dacia