Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2
![]() ![]() ![]() |
Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2
cosmin_69 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
|
||
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|||
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Raman la parerea a cel mai usor se inlocuieste becul (faza scurta si semnalizare) pe sub aparatoarea de noroi (se scot 2 suruburi si 2 "braduti").
Nu sunt fire la semnalizare. Este sistem "baioneta". |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cosmin_69 @ 30 Jul 2011, 23:00) .... Daca vreti sa schimbati usor becul la faza scurta pe stanga, cel mai bine este sa dati jos roata pt. a avea acces total prin gaura din pasajul rotii. .... Cel mai usor se face cum am vazut in service cand am ajuns: se desface aparatoarea de noroi inspre bara, se trage de ea ca e foarte flexibila si pe acolo ai loc berechet. Cand l-am vazut pe ala ce usor "baga mana" mi-am blestemat zilele cand m-am gandit cat m-am chinuit eu prin "metoda ginecologica". Adica asa cum spune adi_ar ![]() This post has been edited by clr: 31 Jul 2011, 17:07 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
La drak cu tipul asta baioneta.
![]() Am dat jos aparatoarea si apoi am scos becul cu soclu(pe partea stanga ) Am montat noul bec si....stupoare . Nu se aprinde cu toate ca l-am montat mai intai in spate ca sa-l verific daca se aprinde. In ce pozitie trebuie invartit soclul asta baioneta ldupa ce-l pui la loc, ca la mine l-am rasucit complet si inainte si inapoi,complet si degeaba. Nu se aprinde nimic. ![]() ![]() 2 Aug 2011, 16:49: Unde face contact in far ca nu pot vedea nimic ? Eventual daca trebuie dat farul jos spuneti-mi cum sa-l demontez si sa fac ca m-a innebunit de 2 zile, doar asta fac. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by cosmin_69: 2 Aug 2011, 16:49 |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
nicu022003 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 537 Joined: 27 February 07 ![]() |
Am si eu o problema, cand am incercat sa schimb becul de la farul de pe partea dreapta am tras de bec si mi-a iesit cu tot cu chestia in care este prins becul. Atasez o poza. Cum pot remedia problema?
img0005en4.jpg ( Size: 122.15k ) Number of downloads: 25113 This post has been edited by nicu022003: 6 Aug 2011, 13:37 |
--------------------
Volkswagen
Golf
2010
- B184PAN
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(cosmin_69 @ 2 Aug 2011, 17:46) .... Unde face contact in far ca nu pot vedea nimic ? Eventual daca trebuie dat farul jos spuneti-mi cum sa-l demontez si sa fac ca m-a innebunit de 2 zile, doar asta fac. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eu ti-am zis deja aici http://www.reno.ro/index.php?showtopic=202...dpost&p=3088408 19vik m-a "certat" dupa cum ai vazut, dar ce am spus eu acolo e valabil. La mine, farul din dreapta a avut o problema similara. Am reusit sa scot fasungul, am curatat bine si repozitionat lamelele si l-am bagat la loc. Am pus contactul si am rasucit de el pana a lucrat corect si m-am convins ca e totul ok. La cel din stanga insa, a fost cu problema. Circuitul fasungului s-a "sudat" de cel al farului. A trebuit sa ajung intr-un final in service, mi-a dat jos bara si apoi farul. Cu grija (reno-urile astea sunt cam ca damele asa), cu miscari usoare stanga dreapta a reusit sa-l dezlipeasca si sa-l scoata. Mi-a aratat apoi partea de circuit din far care face contact cu dulia de la semnalizare. E o tablita subtire, iar daca ar fi fortat, ar fi putut-o rupe, iar rezultatul ar fi fost alt far ![]() Vad ca desi ti-am dat sfatul asta insisti prin diverse alte topicuri poate primesti alte sfaturi. Cu parere de rau insa, eu cred ca tot la demontat far vei ajunge. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
gmcovrig1974 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 11 August 08 ![]() |
mafia_oops unde ai gasit Philips cu 20 RON in iasi.
MS mult |
--------------------
Skoda
Octavia
2003/ TDI Renault Mégane Sedan II.1 1.5dCi 82CP 2007 || 62.300 km
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Tu ai vazut ca postul lui mafia este din 2007, nu?
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
gabinicu77 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 29 March 08 From: Tg.Mures ![]() |
Dupa 3 luni de la schimbarea becului de faza scurta de pe dreapta, a venit randul si celui de pe stanga. Am intampinat probleme atat la scoaterea becului din lupa cat si la scoaterea mufei de pe picioarele becului in sensul ca au iesit foarte greu. Cand am scos becul din lupa am tras mai tare si chiar mi s-a spart o bucatica din varful becului ars deoarece s-a lovit de marginea soclului de prindere a becului.
|
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16v
2009 Luxury edition
|
|
Cezar01 |
![]() ![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 410 Joined: 6 April 11 From: Bucuresti ![]() |
Salut,
Am folosit search, nu am gasit nimic pe aceasta tema. Nu-mi mai functioneaza faza intalnire, partea stg. Ultima oara s-a intamplat acum aprox doi ani, nu am reusit singur, am fost la un mecanic care mi-a dat bara jos pt schimbare. Superbalamuc!!! Exista alta solutie? Nu sunt sigur ca este f. ok sa tot dai jos bara ca sa schimbi un amarat de bec! Evident ca nu mai "pica" la linie... Multumesc pt sugestii sau un pret pt problema asta de doi bani, Sanatate! |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
LUC1AN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 4 April 10 ![]() |
Bagi mana pe la capacul de la roata si incerci ...
![]() |
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
Cezar01 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 410 Joined: 6 April 11 From: Bucuresti ![]() |
multam, gabizegrean!
din foto pare simplu, incerc maine si te tin la curent, sper sa nu se inchida topicul. |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
caty2k |
![]()
|
![]() Catalin Group: Members Posts: 723 Joined: 28 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Cel mai simplu, viraj maxim dreapta, iei un Torx de 20 si desfaci suruburile de tin carenajul de bara(2 suruburi), scoti 2-3 braduleti si dai carenajul intr-o parte. Ai acces si vedere perfecta, decat sa te chinui prin capacelul ala!
This post has been edited by caty2k: 3 Oct 2011, 21:13 |
--------------------
Renault
Megane III
2009 Expression
- B 86 FUG Daca vrei sa faci ceva, fa doar ceea ce-ti place!!
|
|
moreinffo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 293 Joined: 21 April 09 ![]() |
daca stai in Dristor sau Pantelimon, te ajut eu - free
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
adi68 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.014 Joined: 16 September 11 ![]() |
QUOTE(caty2k @ 3 Oct 2011, 21:12) Cel mai simplu, viraj maxim dreapta, iei un Torx de 20 si desfaci suruburile de tin carenajul de bara(2 suruburi), scoti 2-3 braduleti si dai carenajul intr-o parte. Ai acces si vedere perfecta, decat sa te chinui prin capacelul ala! Ai dreptate asa se schimba cel mai usor. |
--------------------
Renault
Megane 2
2007
- B07ADI
|
|
cripetre |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 19 January 09 ![]() |
QUOTE(danutz_55 @ 9 Apr 2008, 22:13) Am schimbat si eu becul de faza scurta pe partea stanga... Pe forum am citit ca se pune cu "catarea" spre ora 4, asa am facut prima data dar nu batea bine... Daca pui degetul pe suportul unde va intra becul se poate simtii lacasul unde trebuie sa intre acea "catare"....eu l-am impins cu "catrea" spre ora 5 si lumina bate perfect. in explicatiile din primul post se spune ca becul se monteaza cu catarea in sus. eu inteleg prin "sus" ora 12. danutz in postul la care ma refer spune ca l-a montat cu catarea la ora 5... pana la urma cum e corect? intreb tot pt varianta megane 2.2 an 2007 L.E. acest topic ar merge postat la "tutoriale" |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege 1.6 16v http://img259.imageshack.us/img259/8706/40832.jpg
|
|
moreinffo |
![]()
|
salut
filamentul trebuie sa fie in jos, iar piciorusele filamentului sa fie verticale. |
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
Group: Members Posts: 849 Joined: 12 August 07 ![]() |
Daca va ajuta, in poza atasata cu 1 si 2 sint marcate clamele care tin becul, cu 3 e marcata catarea becului.
Poza e facuta cu telefonul, la farul din dreapta, orbeste (cu mina bagata prin capacul de la roata) si acum mult timp. Nu reuseam sa scot becul. Dupa ce m-am uitat la poza, l-am scos in 3 secunde. Daca nu am putut baga ochiul la far ... Cred ca poza e rotita cu 90 de grade la stinga, nu mai stiu daca am tinut telefonul vertical sau orizontal.[attachmentid=1627765002] |
--------------------
.
.
.
|
|
valentin_29 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 208 Joined: 27 June 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Rimio de Vassur @ 17 Nov 2011, 18:26) Daca va ajuta, in poza atasata cu 1 si 2 sint marcate clamele care tin becul, cu 3 e marcata catarea becului. Poza e facuta cu telefonul, la farul din dreapta, orbeste (cu mina bagata prin capacul de la roata) si acum mult timp. Nu reuseam sa scot becul. Dupa ce m-am uitat la poza, l-am scos in 3 secunde. Daca nu am putut baga ochiul la far ... Cred ca poza e rotita cu 90 de grade la stinga, nu mai stiu daca am tinut telefonul vertical sau orizontal.[attachmentid=1627765002] Cum ai reusit sa declipseszi clemele 1 si 2 ? Ce ai demontat ca sa ai vizibilitate si cu ce ai declipsat ? Intreb ca la mine eu trageam sanatos de bec si iesea din soclu insa ultima data nu a vrut sa iasa, am rasucit din greseala si am strambat soclul becului si am ajuns la service unde mi l-au repozitionat... Pe partea pasagerului l-am schimbat recent, am scos capacul clasic pe la pasajul de la roata insa becul l-am tras cu un cleste (apucand de una din cleme) pe sus pe la capota dupa ce am dat la o parte furtunul de la recipientul pt lichid parbriz. Am avut grija sa nu mai rasucesc nimic si totul a durat cateva minute... 18 Nov 2011, 10:04: QUOTE(nicu022003 @ 6 Aug 2011, 13:08) Am si eu o problema, cand am incercat sa schimb becul de la farul de pe partea dreapta am tras de bec si mi-a iesit cu tot cu chestia in care este prins becul. Atasez o poza. Cum pot remedia problema? img0005en4.jpg ( Size: 122.15k ) Number of downloads: 25113 Ceva de genul am patit si eu dar nu a iesit chiar cu totul...Am vrut sa trag de bec si am rasucit becul din greseala cu tot cu suportul din poza ta. Am ajuns la service si mi l-au repozitionat baietii. Pe viitor o sa incerc sa declipsez becul sa nu mai am surprize... This post has been edited by valentin_29: 18 Nov 2011, 10:04 |
--------------------
Renault
Megane II Hatchback
2008 Dynamique 1.5 dCi 105 CP
|
|
moreinffo |
![]()
|
ca sa declipsezi siguranta, apesi cu degetul mare pe ea si apoi o tragi putin spre interior. becul nu se invarte in soclu, tocmai de aceea, involuntar se desface de pe far cu totul.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE 1.6 16V
B99W_G
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
pentru valentin_29:
vizibilitate? nu exista. poza e facuta orbeste, am bagat mina cu telefonul, am pipait pozitia si am facut poza. aprinsesem ledurile inainte de a baga telefonul acolo, ca sa poata focaliza. am scos doar capacele din fata rotilor, niciodata nu am scos altceva epntru a schimba becurile. becul are un joc minuscul in soclu, l-am "tras" spre clema 2, a scapat din clema 1, apoi l-am miscat invers, spre clema 1, partea de metal a becului apasind pe ea, si a scapat si din clema 2. am incercat sa apas clemele cu un deget dar nu mi-a iesit. sint prea mici sau nu am nimerit eu bine. |
--------------------
.
.
.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 4 Jul 2011, 15:25) Si cum poti verifica posibila topire a contactelor? Apropo de "topire" ar fi de analizat daca vorbim despre sudura contactelor prin topire propriu-zisa, datorata temperaturii inalte - caz in care avem de-a face cu contacte imperfecte - sau este vorba despre sudura electro-chimica, datorita coroziunii sau difuziei. Am umblat la ambele semnalizatoare fata de la masina tatalui meu. Bineinteles demontand partial bara, care a ramas agatata in suruburile de jos, de la scut. Am dat jos ambele faruri. Lamele de pe far erau topite si prezinta fiecare cate o gaurica, plus ca plasticul din jurul contactelor (si de pe far si de pe soclu), era un pic topit. Am curatat totul, am asezat lamele mai bine, si acuma merg. Am auzit de la niste electricieni de cartier ca s-ar putea repara cu un fir electric, care sa lege soclul de far. A mai facut cineva asa ceva? |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
sorin000 |
![]()
|
![]() Just a member Group: Members Posts: 517 Joined: 16 April 08 From: Marte ![]() |
Mi se arsese si mie becul de pe partea stanga(Osram era). L-am schimbat cu unul Vecta
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV facelift 2021
ZEN TCe Audi A4 2016 TFSI S-tronic
Ex. Megane Sedan II 2008 Lux privillege dCi "Dacă mașina mea era ruptă ca tine , nu trecea de RAR..." |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Nu cunosc becurile astea insa aigura-te ca sunt anti UV, alfel iti vor ingalbeni farurile.
Normal nu ar trebui sa bata mai jos! Uita-te comparativ la pozitia becului in cele 2 faruri si ai sa-ti dai seama daca nu este asezat corect. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
sorin000 |
![]()
|
![]() Just a member Group: Members Posts: 517 Joined: 16 April 08 From: Marte ![]() |
Eu am faruri cu lupa. Am citit pe aici ca se pot regla de undeva deasupra farului.
Apropos,pe cutia lor nu scrie nimic cum ca ar fi antiUV. Deci e foarte probabil sa nu fie. ![]() |
--------------------
Renault
Megane IV facelift 2021
ZEN TCe Audi A4 2016 TFSI S-tronic
Ex. Megane Sedan II 2008 Lux privillege dCi "Dacă mașina mea era ruptă ca tine , nu trecea de RAR..." |
|
adi_ar |
![]()
|
Atunci uita ce am scris mai sus!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Rimio de Vassur |
![]()
|
QUOTE(nicu022003 @ 6 Aug 2011, 13:08) Am si eu o problema, cand am incercat sa schimb becul de la farul de pe partea dreapta am tras de bec si mi-a iesit cu tot cu chestia in care este prins becul. Atasez o poza. Cum pot remedia problema? img0005en4.jpg ( Size: 122.15k ) Number of downloads: 25113 na ca am patit si eu asta: trag de bec, ma minunez cit de repede si usor a iesit si ... am ajuns la service pentru reparatie. de acum va trebui sa dau bara jos si sa scot farurile la fiecare inlocuire (singur sau la service ![]() e infiorator de imbecil modul in care a fost proiectat si realizat farul. nici nu imi vine sa cred ca l-a facut un inginer. edit: pentru ca a intrebat cineva cum se rezolva (stiu, a intrebat demult dar nu s-a dat raspuns) si poate o mai patesc si altii: piesa care se desprinde e formata de fapt din doua piese. in spatele "patratului" si prins de el cu niste urechi (vizibile in poza) e ceva asemanator unui trunchi de con, tot metalic. acesta are in virf 3 urechi care intra in gaura din spatele farului si se indoaie in interiorul acesteia pentru prindere. daca a iesit obiectul asta cu tot cu bec, pentru reparatie trebuie - scos farul de pe masina, - indreptate putin urechile pentru a le putea introduce inapoi in far. - apoi se introduce piesa cu urechile in oala farului si se indoaie cele trei urechi in interiorul ei. exista riscul sa se rupa urechile. metalul nu e prea grozav, dar e destul de greu sa indoiti urechile. trebuie un instrument potrivit (o tija metalica, cu capatul indoit) care se introduce prin spatiul in care intra becul. daca reusiti fara sa le rupeti e perfect. nu credeam ca e posibil, dar la mine s-a rupt una din urechi si s-a aplicat poxipol pentru fixare. pina la urmatoarea schimbare de bec tine sigur. - se monteaza totul la loc. oala e metalica (eu credeam ca e de plastic) si, conform service-ului, nu exista riscul sa i se sparga marginea. mi s-a spus ca asta a fost primul model de far si ca a fost schimbat ulterior. probabil au smuls multi acea piesa. solutia alternativa: se achizitioneaza alt far (booooooo) This post has been edited by Rimio de Vassur: 11 Jul 2012, 15:48 |
--------------------
.
.
.
|
|
mih_mlv |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 432 Joined: 17 September 10 From: Calarasi(CL)/Sicilia (CT) ![]() |
Salut,
Mi-a venit si mie randul la faza scurta dreapta.Dupa cele citite pe aici o sa incerc si eu si va tin la curent eventual si cateva poze. 28 Oct 2012, 19:48: Salut din nou, Am schimbat becul ![]() ![]() Lucrul a decurs in parametrii descrisi de voi dragi colegi.Mai jos sunt cateva poze. Multumesc forumului renault si colegilor care au postat in acest post! 28 Oct 2012, 19:50: Se pare ca becul cel nou are o tenta de albastru.Poate sa-mi spuna cineva de ce?Este din cauza becului/firmei nu? This post has been edited by mih_mlv: 28 Oct 2012, 19:50 Attached thumbnail(s) 100_4954.JPG ( Size: 2.39mb ) Number of downloads: 3189 100_4955.JPG ( Size: 2.56mb ) Number of downloads: 3289 100_4959.JPG ( Size: 2.32mb ) Number of downloads: 2587 100_4964.JPG ( Size: 2.48mb ) Number of downloads: 2745 100_4971.JPG ( Size: 1.74mb ) Number of downloads: 2536 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 bicorp 1.6 115cp 2006 CL 79 MLV/
Clio III 1.5 dci 2008 CL 04 LAV
|
|
meggeo81 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 328 Joined: 29 April 11 ![]() |
o mica obs: telescopul acela trebuia sa intre mai bine in fuzeta. din fabrica modelul acesta(PDG a-propos) vine bagat in fuzeta pina unde se ingroasa portiunea de pe el care intra in fuzeta. se vede si in poza.
|
--------------------
reno
megane s
2008
- DB-67-GEO
|
|
23yomayo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 19 Joined: 20 January 11 ![]() |
Am schimbat becurile (cele originale nu mai vedeau bine dupa 6 ani de uz) si acum am philips long life... insa am observat ca dupa ceva timp farurile mele isi schimba inclinatia singure, desi nu am autoleveling si o data ce incep sa isi faca de cap, nici comanda de inclinare nu mai functioneaza, in schimb daca incerc peste 10 min, revine la normal. Nu pot intelege de ce oare se ridica farurile de capul lor si dupa 10 min revin la normal.
|
--------------------
Renault
Megane
sedane confort 1.5 dci 105hp
- 7360 DNX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 18:10 |