Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2
![]() ![]() ![]() |
Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2
Adrian_WPA |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 17 Joined: 11 November 12 From: Bacau ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane Estate 1.6 16V - 113 CP
2003 / Confort Expression
- BC 10 WPA
|
|||
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Buna.
Am tot utilizat Osram Nightbreaker si, intr-adevar, lumineaza un pic mai bine fata de altele, ieftine. Acum, trebuie din nou sa cumpar becuri H7. Intrebare: ce recomandati intre Bosch Xenon Silver si Osram Nightbreaker Plus? A folosit cineva Bosch Xenon Silver? Lumineaza mai ok decat Osram-urile? au durata de viata mai lunga? Sau este tot acelasi jaf, nu conteaza pe care dintre ele aunci banii... ? Mersi anticipat. |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
QUOTE(supremeon @ 15 Nov 2012, 12:14) Buna. Am tot utilizat Osram Nightbreaker si, intr-adevar, lumineaza un pic mai bine fata de altele, ieftine. Acum, trebuie din nou sa cumpar becuri H7. Intrebare: ce recomandati intre Bosch Xenon Silver si Osram Nightbreaker Plus? A folosit cineva Bosch Xenon Silver? Lumineaza mai ok decat Osram-urile? au durata de viata mai lunga? Sau este tot acelasi jaf, nu conteaza pe care dintre ele aunci banii... ? Mersi anticipat. Dar de ce schimbi Osramurile Nightbreaker ? Ti s-a ars vreunul ? |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Cum sa dai carenajul sau roata sa schimbi becul
![]() Pt stanga ai acces foarte usor daca dai bateria jos si pe partea dreapta doar muti gatul vasului de la apa stergatoarelor. In 3 min le-ati schimbat pe amandoua cu tot cu montat si demontat bateria. |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
...cum sa dai jos roata/carenaj/baterie/parbriz/roata de rezerva/motor sa schimbi un bec?!?!?!
Pana la xenon am schimbat zeci de becuri (exagerez un pic) si nu am demontat nimic inafara de capacul din spatele farului... Care aveti nevoie, sunt in fiecare zi in zona Pipera...venisti cu becul si va rezlolv moca! |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
QUOTE(cosmin_69 @ 15 Nov 2012, 17:53) Ce glumet esti... Bineinteles ca se ard... cam 6-9 luni tine un bec, in functie de cat de mult il tii aprins si prin ce gropi treci... Am schimbat , tocmai l-am montat pe ultimul... si acum nu mai am nimic "de rezerva"... Haideti, pls, daca stie cineva ceva despre comparatia nb plus versus bosch xenon silver, dati-mi un raspuns... |
--------------------
Iubesc mersul domol
- pur pretutindeni!
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
![]() QUOTE(supremeon @ 16 Nov 2012, 14:43) Ce glumet esti... Bineinteles ca se ard... cam 6-9 luni tine un bec, in functie de cat de mult il tii aprins si prin ce gropi treci... Am schimbat , tocmai l-am montat pe ultimul... si acum nu mai am nimic "de rezerva"... Haideti, pls, daca stie cineva ceva despre comparatia nb plus versus bosch xenon silver, dati-mi un raspuns... Si eu am in momentul asta pe masina nb+... le-am primit si este prima data in existenta ei de pana acum cand masina mea vede asa ceva... sa zic ca parca lumineaza mai bine putin fata de cele clasice dar nu cred ca cu mult... cat despre comparatie, eu cred ca toate giga hiper mega fuck vision sunt la fel... |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.333 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
In cazul asta raman pe Osram original, daca nu-i nici o diferenta cu Osram Nightbreaker.
Acum am Narva si sunt multumit de ele. Cand se vor arde ma intorc la Osram original. O politica de reclama si cu Osram Nightbreakerurile astea. Bani aruncati degeaba. ![]() |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
blual |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 229 Joined: 8 July 09 ![]() |
alexumf are benzina...acolo se pot inlocui becurile fara probleme deoarece este loc arhisuficient in compartimentul motor pentru a lucra pe deasupra. Problema mare este la diesel unde este o inghesuiala extraordinara sub capota.
|
--------------------
Renault
Megane
2008
- B 82 AIL Megane sedan 2008/ Privilege/ Noir nacre, Luxor rims, dci, 105 cp
|
|
alexumf |
![]()
|
![]() MEMBRU CHELIOS Group: Members Posts: 775 Joined: 9 July 08 From: Bucuresti ![]() |
My bad...tre' sa recunosc la diesel nu am schimbat pana acum becuri...
Toate cunostintele mele sunt benzinare... Merci blual ![]() |
--------------------
Renault
Megane Coupe
2006 RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si la diesel se schimba destul de usor... pe stanga pe la fereastra de vizitare din aripa, iar pe dreapta unde este filtrul de motorina, se demonteaza protectia de plastic din compartimentul motor si se scoate gatul de la vasul de apa pentru stergatoare... in total cateva minute. Ultima oara cred ca mi a luat aprox. o ora pentru ca becul de pe stanga a avut un defect de fabricatie si cand am vrut sa scot mufa, s au retezat piciorusele din soclul becului (nu era nimic topit sau lipit, ci pur si simplu a fost de rahat becul...). A trebuit sa ma chiunui cu un cleste de dimensiuni mici sa reusesc sa prind de soclul becului si sa l extrag de acolo fara sa demontez farul...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
mikipcn |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 20 December 10 ![]() |
Mi sa ars faza scurta dreapta.La schimbarea becului am gasit mufa TOPITA (mufa care intra in bec).
Are cineva de vanzare aceasta mufa? Are vreun cod ? Pe internet nici nu stiu cum sa o caut....(Megan hatchback 2007) Multumesc anticipat This post has been edited by mikipcn: 17 Nov 2012, 21:10 |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(solidconvert @ 17 Nov 2012, 10:51) Si la diesel se schimba destul de usor... pe stanga pe la fereastra de vizitare din aripa, iar pe dreapta unde este filtrul de motorina, se demonteaza protectia de plastic din compartimentul motor si se scoate gatul de la vasul de apa pentru stergatoare... in total cateva minute. Ultima oara cred ca mi a luat aprox. o ora pentru ca becul de pe stanga a avut un defect de fabricatie si cand am vrut sa scot mufa, s au retezat piciorusele din soclul becului (nu era nimic topit sau lipit, ci pur si simplu a fost de rahat becul...). A trebuit sa ma chiunui cu un cleste de dimensiuni mici sa reusesc sa prind de soclul becului si sa l extrag de acolo fara sa demontez farul... ![]() Azi m-am chinuit si eu sa scot becul pe dreapta ca refuza sa iasa cu mufa. Cu greu l-am scos cu clestele. Primul picior s-a rupt, am avut noroc ca al doilea a tinut. Cred ca s-a largit mufa si iese prea usor. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
De cand mi-am pus xenon am terminat-o cu schimbat becurile care oricum le schimbam in max 15 min pe ambele parti,se lucreaza pe sus.
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
Constructor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 12 November 12 ![]() |
ma tot chinui de 2 zile sa scot si eu becurile faza scurta..
ideea e ca s-au slabit mufele si ies f usor iar becul ramane intepenit inauntru.. aveti idee cum se pot scoate fara sa scot carenajul?..am tot incercat prin metoda deja binecunoscuta-ginecologica- si desi ajung lejer la becuri nu pot sa le scot..mi-am rupt toate degetele la toate mainile ![]() si am observat ca una din mufe este topita, in afara de dezmembrari se mai gasesc undeva, stiti coduri? 29 Nov 2012, 17:35: Am reusit.."D M-am chinuit o gramada sa scot becurile, dar fara mufe, iar acum datorita postarilor voastre am vazut ca trebuie scoase avand mufele puse pe bec si intr-adevar, daca apesi un pic intr-o parte in timp ce tragi, chiar daca mufele sunt largite cum sunt la mine, becurile ies relativ usor. Un alt lucru care poate ajuta pe multa lume si s-a mai spus si aici: cand se pun becurile noi e bine ca sa fie mai intai becurile fixate in soclul lor din lupa si mai apoi puse mufele pt ca altfel e destul de greu de pus becul in mufa fara ca sa il atingi cu mainile si e si destul de anevoios, daca nu imposibil sa lucrezi cu ambele maini in spatiul ala ingust. Am pus becur Osram NightBreaker Plus si astept sa vad cum se comporta fata de Philps-urile care le-am avut. Multumesc tuturos celor care au postat..ati fost de un real ajutor. This post has been edited by Constructor: 29 Nov 2012, 17:35 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Privilege
2007 1.5 dCi, 85cp
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
poti sa pui o poza?
This post has been edited by Adrian00: 29 Nov 2012, 20:39 |
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
Constructor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 12 November 12 ![]() |
ce poza?..cu ce?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Privilege
2007 1.5 dCi, 85cp
|
|
nicu_45 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 221 Joined: 5 December 12 ![]() |
si la mine s-a ars becul pe stinga...de-abia l-am scos..l-am tras cu un patent..(bineinteles ca s-a rupt un piciorus...!!!) am pus unul LUCK 55w , fara uv(ce poate sa se -ntimple daca nu are uv..???
|
--------------------
Renault Megane Sedan
2.2 1.6 16v
dec 2007
|
|
mumus |
![]()
|
familist :) Group: Members Posts: 668 Joined: 13 July 10 From: Brasov ![]() |
teoretic o sa ti se ingalbeneasca sticla farului in timp...
This post has been edited by mumus: 5 Dec 2012, 11:40 |
--------------------
Seat
Toledo
2014 No more renault
|
|
Adrian00 |
![]()
|
![]() .................... Group: Members Posts: 1.463 Joined: 2 April 08 From: Alba ![]() |
|
--------------------
Audi
A4 B6
2001 1.9 TDI
|
|
corba |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 1 November 08 ![]() |
Am schimbat si eu becul faza scurta din dreapta. Megane sedan 2.2 acum 3 zile.
Am cautat pe forum acest thread dar nu l-am gasit cand am avut nevoie de el. am dat roata jos si m-am chinuit prin fereastra din contraaripa. Faza e ca nu stiam cum se declipseaza becul. in carte scrie ca se apasa conectorul pentru aceasta. Eu am apasat dar nu se intampla nimic. Pana la urma am tras mai tare de conector si a iesit impreuna cu becul. Am schimbat becul dar cand l-am pus la loc nu facea nici un clic in pozitie, l-am lasat asa nefixat. Intrebarea e daca sa dau din nou roata jos si sa clipsez bine sarma aceea la bec sau sa o las asa. Obs. Dupa ce am pus becul, Osram night breaker am vazut ca are si un minus. are 90% mai multa lumina dar durata de viata jumatate din unul normal. mersi |
--------------------
Renault
Mégane Sedan 2.2 1.4L 16V, 72kW
2007 Manager
|
|
Marasell |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 19 December 12 ![]() |
Salut. Ma poate ajuta si pe mine cineva, intrucat am incercat sa schimb becul de pe faza scurta de la meganul meu si in loc sa scot numai becul l-am scos cu tot cu suportul in care statea. Trebuie inlocuit cumva farul pentru asta? Pentru schimbarea farului este necesar sa fie demontata bara fata ?
Attached thumbnail(s) poza_bec.png ( Size: 396.87k ) Number of downloads: 1956 |
--------------------
renault
megane 2
2008
- xuc
|
|
Salinas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 18 November 12 From: Bucuresti ![]() |
Multumesc pentru tutorial, mafia....datorita tie, am schimbat, foarte rapid si usor, pozitie + faza scurta dreapta...tks, inca o data
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Grandtour
1.6 16v Privilege 2004 cu GPL
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Tutorialul pare complicat..eu le-am schimbat fara nici o problema pe sus, doar am ridicat capota , in 2 minute am fost gata cu ambele.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Pe sus? In 2 min? La Megane 2 ?
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Exact, pe scurta, pe lunga nu a trebuit inca, dar pare mai dificil.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
dany75 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 18 November 12 ![]() |
Usurel ca te cam jupoi la degete.
|
--------------------
Renault
Megan
2007
- b 75 dny
|
|
verjic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 161 Joined: 23 October 12 ![]() |
Pana acum 2 zile nu am schimbat niciodata un bec la megane. Si am tot citit pe forum ca e atat de dificil incat parea ca o revizie completa si chiar schimbul a patru roti iarna/vara e floare la ureche. Acum 2 zile mi s-a ars si mie becul faza scurta pe stanga. L-am schimbat in 2 minute. Mai mult a durat sa desfac capacele pentru acces. Accesul intradevar nu e cel mai bun, dar la putine masini ai acces bun in compartimentul motor pentru orice fel de schimb. Important sa stii cum se face. Cititi tutorialul si o sa fie o operatie foarte simpla.
|
--------------------
Renault
Megane
2004 Privelege 1.5 dCi82hp
|
|
supremeon |
![]()
|
Nu este deloc simplu... daca esti cu motor diesel, pe megane 2.2, e foarte naspa; iar tutorialul nu coincide cu ceea ce gasesti efectiv in masina, fiind facut pentru modele 2.1 ... poate, daca ai maini de copil, o fi mai simplu... anul trecut ne-am chinuit 3 insi timp de 2 zile sa schimbam un bec de faza scurta... cu patentul l-am scos pana la urma... bine, acela a fost un caz special... deobicei schimbatul dureaza cam 30-60 minute... dar, SINGURA CERTITUDINE ESTE CA NU E DELOC SIMPLU.
Toate cele 4 roti ti le schimb eu cu placere, daca tu imi schimbi un bec ![]() |
--------------------
Iubesc mersul domol
- pur pretutindeni!
|
|
verjic |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 161 Joined: 23 October 12 ![]() |
Eu tot am schimbat becul pe masina mea, 2.1, diesel. Probabil o fi diferit pe Megane 2.2, dar ma indoiesc ca e atat de complicat incat ar fi nevoie de 30 min, daca cunosti procesul. Dar nu stii niciodata ce surprize iti pregtesc producatorii de autoturisme cand o cumperi
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2004 Privelege 1.5 dCi82hp
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 11:55 |