Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2
![]() ![]() ![]() |
Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2
pimP |
![]() ![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 158 Joined: 10 February 09 ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- -
- Piese / Consumabile la preturi mici mici :) => http://www.reno.ro/Piese-auto-la-preturi-mici-pentru-Dacisti-Renoisti-t253454.htm
|
|||
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Nu-mi demonstra ca nu ai ce
![]() PS: suntem destui pe aici cu multa experienta care am schimbat becurile astea de nenumarate ori, am demontat farurile, soclurile si stim despre ce e vorba si cum arata in interior farul, becul si lupa, nu vorbim doar sa ne aflam in treaba ![]() Attached thumbnail(s) bec.jpg ( Size: 23.54k ) Number of downloads: 1411 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
iulian'71 |
![]()
|
![]() membru uneori batut in cap Group: Members Posts: 895 Joined: 18 April 10 ![]() |
Daca aia pot @skorpio_bog de ce esti individios pe ei ce stie ce face. Intradevar nu este decat o singura pozitie de introdus becul H7 si oricat ai trudi in alt fel nu intra. Am si eu experienta a 3 seturi schimbate pana acum in 1an si 10 luni. Ultima data a durat 5 minute pentru amandoua cu intorsul masinii caci eram in strada.
This post has been edited by iulian'71: 15 Feb 2011, 00:14 |
--------------------
Renault
Megane sedan/ Kadjar
- GL-07-***
Expr. 1.5dci85cp.2009/Business 2018 1.5dci 110cp Mersul pe jos face piciorul...peste 45.
Grabeste-te incet. |
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
Daca ai scrie si tu in romana corect poate as intelege si eu la ce te-ai referit. Pe cine sunt eu invidios, ca nu m-am prins ?
![]() |
--------------------
Renault
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Pe cei ce "știe" ce face, probabil.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
adrian373d |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 14 April 10 ![]() |
Multumim pentru explicatii si poze, ff bune si complete
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
- IF05YKC
2005
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.261 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Acum un an schimbam primul bec de faza scurta pe dreapta.Acum 2 zile pica si cel din stanga.la inceput ma gandeam ca o sa ma ia dracu incercand sa il schimb mai ales ca citisem dinainte cam ce ma asteapta si mai ales ca pe partea stanga sunt toate: calculator, sigurante , bateria si ce o mai fi pe acolo.Insa avand experienta celui din dreapta mi-a luat 15 minute cu totul aici incluzand scoaterea capacelor , schimbarea becului, curatarea capacelor, montarea lor inapoi.Bonus niste zgarieturi pe maini pantru ca nu am mainile asa subtiri.Dar sunt multumit ca nu a trebuit sa ma chinui prea mult.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
dodox |
![]()
|
![]() Liber cugetator Group: Members Posts: 127 Joined: 16 July 07 From: Bucuresti(RO) ![]() |
Eu sunt la al 4-lea set de becuri, am mai si testat diferite modele de becuri pt ca nu mi se pareau eficiente, asa ca am devenit expert :-)
Asadar pt M2.2: - Roata la maxim - Desfacut capac 1 - plasticul ala devine incredibil de tare la -8 grade Urmatoarele operatii se fac pe NV(cea mai comoda pozitie e cu urechea lipita aripa masinii si cu imaginea farului in minte :-)) - Desurubat capac 2 - Scos bec din far - daca nu iese prin simpla apasare incearca sa rotesti si sa tragi usor - Scos bec din mufa - se poate si cu o mana - Bagat bec nou in mufa, de preferat fara sa atingi sticla becului - ai nevoie de ambele maini de data asta - Potrivit becul in far la cu semnul la ora 5 - Pus capacele la loc Prima data mi-a luat 20 de minute pt fiecare bec, acum 1 minut mi-e suficient. Spor! |
--------------------
Renault
Megane
- SB-XX-XXX
Sedan Manager 1.5dci 85cp 2007 gri acier
|
|
antonino |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 80 Joined: 23 February 08 From: Timisoara ![]() |
Te apuca toti dracii schimband un bec la megane, pe mine unul recunosc ca m-a cam scos un pic din sarite operatia, asa ca dragi colegi de forum inarmativa cu rabdare.
![]() |
--------------------
Dacia
Logan 1.4 mpi + Gpl
2009 - Laureate Ex. Renault Megane Estate 2.1 - 2005 1.5DCI 85 cp
Ex Renault Laguna 2 Estate 1.9 DCI Renault Laguna 3 GT |
|
pavilion8373 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 4 July 08 From: Bucuresti ![]() |
bad post
This post has been edited by pavilion8373: 12 May 2011, 15:39 |
--------------------
Una
mai
tanara
|
|
gabinicu77 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 61 Joined: 29 March 08 From: Tg.Mures ![]() |
Am schimbat si eu azi primul bec pe faza scurta, pe dreapta. Am pus un bec Narva (13 lei). Operatia a decurs destul de usor (multumita celor care si-au impartasit experienta aici)
![]() Am lucrat atat pe deasupra, cat si pe dedesubt, astfel : -virat stanga maxim -desfacut capac vizitare pe la roata -scos gatul de la vasul pentru lichid parbriz din inelul superior de fixare si pozitionat astfel incat sa am loc sa bag mana la far -desfacut capacul protectie din spatele farului -scos becul prin tragere cu tot cu mufa -scos becul din mufa (i-am dat putin ajutor cu o surubelnita ca nu vroia sa iasa) -pus celalalt bec si montat totul la loc Pozitia de lucru a fost in picioare in fata farului, aplecat deasupra acestuia, cu mana stanga lucram prin orificiul de la roata iar cu dreapta pe deasupra. Facut proba si ... ![]() Si acum ca am prins miscarea ... o sa ma pregatesc pentru niste becuri mai bune ![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.6 16v
2009 Luxury edition
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Am inlocuit ieri unui coleg de serviciu la meganul lui ambele becuri pe FS, ca i se arsese unul. Omul si-a cumparat 2 becuri Hella H7, ultimul set l-a tinul 2 ani. Le-am schimbat pe ambele in 5 minute.
|
--------------------
Renault
|
andrei1989 |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 87 Joined: 12 April 11 ![]() |
mi s-a ars becul de faza scurta pe dreapta acum cateva zile si ieri dupa ce am citit tutorialul m-am dus sa le schimb pe amandoua cu osram night braker plus. cel pe dreapta n-a vrut sa iasa de nici un fel! a iesit imediat mufa si dupa indelungi incercari am ramas cu un conector al becului in mana. astazi i-am pus gand rau masinii si am demontat bara si ambele faruri. becul de pe stanga a iesit fara probleme dar la cel de pe dreapta una din clemele care il tin fixat era curbata peste bec si nu il lasa sa iasa, am tras de el cu un patent ca sa il scot. am reusit intr-un final dar e chinul dracului sa scoti farul(bara iese imediat)
ii invidiez pe cei carora le ia 5 minute sa schimbe un bec, mie in total mi-a luat vreo 3 ore pentru amandoua... |
--------------------
renault
megane 2.2
2006 1.6 16v
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Probleme cu becurile de faza scurta? Azi a trebuit sa scot becul de semnalizare
![]() |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
tooky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 1 November 10 ![]() |
eu am schimbat becurile,ridicand masina pe cric. asa am avut mai mult spatiu de miscare,si o vizibilitate foarte buna,cand am prins acea clema. maxim 30 minute mi`a luat sa le schimb
![]() bafta! This post has been edited by tooky: 15 Jun 2011, 19:48 |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2005 1.6 16V full
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Pastele mamii lor, cine si-o mai lua masina frantuzeasca.
Dupa ce mai sus spuneam ca a trebuit sa scot becul de la semnalizarea dreapta fata pentru ca nu mai facea bine contact si functiona aleatoriu, azi i-a venit randul celui din stanga fata. M-am chinuit 2 ore facand pe ginecologul si pur si simplu n-am putut sa scot nenorocitul ala de soclu, care probabil s-a "sudat" acolo de atata timp!!! Pentru o operatie care dureaza 2 minute o sa ajung in service datorita pozitiei imposibile. N-am reusit nici prin gura de vizitare nici dupa ce am dat jos bateria si m-am chinuit pe sus. Tot ce am obtinut e un set "generos" de julituri ![]() Masina proiectata cu cu.ul ![]() ![]() This post has been edited by clr: 3 Jul 2011, 14:48 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie cu becul de faza scurta, dar in 30 de minute am reusit sa-l scot... cu patentul
Attached thumbnail(s) P1120295.JPG ( Size: 886.1k ) Number of downloads: 1088 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
clr |
![]()
|
Asta pentru ca la becul de faza scurta poti ajunge cu patentul. Semnalizarea este tocmai in margine, nu ajungi acolo cu nici un patent, iar sistemul de scoatere este diferit, e unul gen baioneta, se invarte si iese soclul cu totul.
This post has been edited by clr: 3 Jul 2011, 14:58 |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Oricum am dat carenajul jos sa am mai mult loc.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
clr |
![]()
|
Am ajuns azi in service, unde a trebuit data bara jos si demontat farul pentru a putea fi scoasa dulia. Pur si simplu se topise si se lipisera contactele intre ele !
![]() Sistemul lui papuci. |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
nu vreau sa ma injurati pe aici, dar topirea de contacte e o problema care e si la megane 2, desi multi m-au luat la misto.
imi pare rau sa aud asta, caci nu e vina proprietarului. nu ati stiut ca va veti izbi de astfel de situatii. eu oricum la orice masina noua pe care o vizitez in showroom si deschid capota, ma uit atent la aceste aspecte "minore" care sunt ignorate la inceput. |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Si cum poti verifica posibila topire a contactelor?
Apropo de "topire" ar fi de analizat daca vorbim despre sudura contactelor prin topire propriu-zisa, datorata temperaturii inalte - caz in care avem de-a face cu contacte imperfecte - sau este vorba despre sudura electro-chimica, datorita coroziunii sau difuziei. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
In afara de problemele cu stopurile nu am mai vazut altele de genul.Probleme care apar si pe sedan si pe hatch .(pe estate nu am vazut pana acum) .Din cauza ca pinii de la mufe sunt de toata jena.
|
--------------------
------
------
------
|
|
moshu068521 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 7 June 08 ![]() |
QUOTE(clr @ 3 Jul 2011, 15:58) Am ajuns azi in service, unde a trebuit data bara jos si demontat farul pentru a putea fi scoasa dulia. Pur si simplu se topise si se lipisera contactele intre ele ! Sistemul lui papuci. Salut, imi poti spune te rog cat te-a costat in service inlocuirea becului de semnalizare? Mi s-a ars si mie cel de pe stanga, si as vrea sa stiu ce scoruri au inainte sa ma duc sa-l schimb. Mersi ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
2004 1.6 16V Leustenia...
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Mi-a zis o cunostiinta saptamana trecuta cu un Megane 2.1(dar nu a specificat serviceul): 15 lei becul si 50 de lei manopera. I-am spus eu ce tare sunt ca stiu sa mi le schimb singur si dupa aia mi-a facut farul faza de mai sus
![]() This post has been edited by spy_oh_joy1389: 11 Jul 2011, 07:23 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
M.C. |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.152 Joined: 24 January 04 From: Ploiesti ,din cind in cind. ![]() |
QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 11 Jul 2011, 09:23) Mi-a zis o cunostiinta saptamana trecuta cu un Megane 2.1(dar nu a specificat serviceul): 15 lei becul si 50 de lei manopera. ![]() Confirm afirmativ ! ![]() Dar asta dupa circa o jumatate de ora de incercat singur,singurel de a face schimbarea becului!( operation failed,of course ) ![]() Si bineinteles evocarea completa a arborelui genealogic Renault,plus juliturile de rigoare ! ![]() This post has been edited by M.C.: 11 Jul 2011, 16:09 |
--------------------
Renault Megane
II Sedan Influence
1,6 16 V ,2005 Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
|
|
cosmin_69 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.334 Joined: 16 February 10 From: Curtea de Arges ![]() |
Am si eu o intrebare.
Pentru faza scurta(mica) respectiv becurile dinspre exterior TREBUIE pus bec tip H1 ? Sau H7 ? ![]() Si care este diferenta intre ele ? |
--------------------
renault
Megane IV
2018 renault sedan IV ex. renault megane II si nou in renault megane sedan IV gris titan
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Da, la faza scurta sunt H7, la faza lunga sunt H1, la pozitii sunt w5w iar la proiectoare sunt H11.
Diferenta o vezi la un simplu search pe google dupa poze ![]() This post has been edited by skorpio_bog: 12 Jul 2011, 22:16 |
--------------------
Renault
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Mi-am schimbat și eu ambele becuri de fază scurtă. Cel din stânga = 15 minute + încă 15 acasă să-l potrivesc și să-l înfig cum trebuie-n soclu (nu știam sistemul și suspectam că l-am montat prost, deci acasă am studiat problema și l-am montat cum trebuie), cel din dreapta = 5 minute. În dreapta nu e nevoie să umbli pe sus la M2.2, se lucrează lejer pe la roată. În stânga însă e chin mare, trebuie lucrat și pe sus la scoaterea capacului, însă nu e nevoie să dai jos nimic.
Cu ocazia asta am realizat, după ce mi-a căzut la propriu becul din farul din stânga atunci când am scos capacul de far, că de când am cumpărat mașina am mers doar cu farul din dreapta reglat bine, becul fiind montat prin simpatie la cel din stânga. Acum... VĂD. ![]() This post has been edited by VyRuZ: 17 Jul 2011, 16:28 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
Eu tot nu prea sunt multumit de cum lumineaza lupele cu halogen. Cu Clio e alta viata noaptea
![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 04:14 |