Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

18 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2

dan22y
post 16 Dec 2009, 10:38
Post #151

Membru autentic

Group: Members
From: B

Schimbat ieri pe drepta becul pe faza scurta, cu unul de acelasi tip adica OSRAM 64210 12V 55W H7U - pret 17 RON. Dat jos capacul si roata virata spre stanga, plus frigul si vantul de afara - priceless.
Dar am lumina de la mama ei. Tind sa cred ca e mai usor daca dai jos roata si vezi exact ce faci, mai ales ca dupa ce l-am scos din locasul lui foarte usor, de abia l-am scos din mufa lui - ma refer la bec.

--------------------
R M 8 - B
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
spy_oh_joy1389
post 24 Dec 2009, 10:23
Post #152

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

frateeee cum ati reusit sa scoateti capacul de la roata din dreapta? eu nu imi mai simt degetele de cat am incercat sa trag si de capac si de clema aia. as fi vrut sa lucrez pe partea aia ca asa am reusit sa il schimb pe deasupra dupa cateva taieturi(nu stiu cum le-am dobandit).
pe langa asta, ca sa pot scoate becul din mufa am tinut mufa cu un cleste si am vazut cand l-am pus in locasul lui ca-i rupta mufa intr-o parte. becul se aprinde si s-a fixat in locul lui, dar intrebarea mea e: se poate face rost de o mufa noua?

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
mihai_dorin
post 24 Dec 2009, 11:30
Post #153

Membru autentic

From: Bucuresti

Cam greu sa faci rost de mufa noua, mai ales locul unde se afla. Capacul acela se roteste in sensul acelor de ceasornic si iese usor. Iar de mufa trebuie sa tragi sus-jos si iesea in cele din urma. Pacat ca ai rupt-o.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.6 16v 2007 Privilege + Mio C720b
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
adi_ar
post 24 Dec 2009, 12:48
Post #154

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

N-am inteles despre ce capac este vorba!
Capacul de la aparatoarea de noroi din dreapta este ovala, nu re roteste! Are o mica piedica/clema, se ridica acea parte si apoi culiseaza spre exterior.
Nu stiu cat de rupta este acea mufa dar nu prea conteaza daca este ciobita, atata vreme cat tine bine contactele si nu exista riscul de scurtcircuit pe acolo.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
mihai_dorin
post 24 Dec 2009, 12:50
Post #155

Membru autentic

In stanga atunci se rasuceste aparatoarea.

--------------------
“Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
+
adi_ar
post 24 Dec 2009, 12:51
Post #156

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Corect!
In stanga se roteste (cam greu uneori, daca aduna mizerie).

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Catalinmodena
post 24 Dec 2009, 16:17
Post #157

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Pentru cea din dreapta:baga un lemn pe la capota,si forteaza cu el in capacul respectiv.

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
SorinCT
post 24 Dec 2009, 17:52
Post #158

Honor et Patria

From: Constanta

Am schimbat adineauri faza scurta pe stanga pentru a 4-a oara in 1 an si ceva. Incepe sa devina o rutina.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
Tudy.ATV
post 26 Dec 2009, 13:07
Post #159

Membru incepator

From: Targu-Mures

astazi am schimbat primul bec de faza scurta stanga . A fost destul de usor cu ajutorul indicatilor date de mafia_ooops dar si asa ai nevoie de o mana foarte subtire.
Thx mafia_ooops

--------------------
Renault Megane II 1.9 dci 120 cp 2005 MS-09-SXH
+
spy_oh_joy1389
post 27 Dec 2009, 13:02
Post #160

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

QUOTE(adi_ar @ 24 Dec 2009, 12:48)
N-am inteles despre ce capac este vorba!
Capacul de la aparatoarea de noroi din dreapta este ovala, nu re roteste! Are o mica piedica/clema, se ridica acea parte si apoi culiseaza spre exterior.
Nu stiu cat de rupta este acea mufa dar nu prea conteaza daca este ciobita, atata vreme cat tine bine contactele si nu exista riscul de scurtcircuit pe acolo.
*

parca am incercat si asa. de la mizerie s-o fi prins. am tras cu un patent de clema aia si cu alt patent am incercat sa glisez capacul in stanga dar sa si trag de el si tot n-a mers.

contactele sunt bune ca se aprinde, dar s-a rupt partea dreapta a mufei si se mai tine intr-o pielita. data viitoare mi-e ca o voi rupe de tot.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
skorpio_bog
post 27 Dec 2009, 13:57
Post #161

Sports cars are difficult to justify, but easy to love

From: UK/RO

capacul ala e cu belea. Si la mine cand am schimbat prima oara becul halogen l-am scos greu, dar si a doua oara cand mi-am montat xenoanele. Ideea e ca buza aia, sau clema ma rog e degeaba. Tragi de ea insa daca ai capacul plin de pamant si mizerie, clema aia nu are nici un efect. Eu am procedat astfel in ambele cazuri. Am bagat o surubelnita mai subtire pe deasupra si am cascat capacul, va iesi f usor de pe santurile alea pe care e el glisat si apoi il flexezi putin si in acelasi timp tragi de clema minune sau bagi aceeasi surubelnita intre clema si aparatoarea de noroi (are o gaura acolo intre clema si aparatoare) si tragi de el afara ca iese, nu se intampla nimic. La remontare il bagi normal, il fixezi pe santurile alea si apoi apesi pana intra clema aia in locasul ei.

Succes.

Offtopic: va dati seama cei care fura astfel de capace cat se chinuie pana capata indemanare? mai ales daca nu gasesc rotile virate biggrin.gif

This post has been edited by skorpio_bog: 27 Dec 2009, 13:58

--------------------
Renault Megane 4 RS Trophy 300 EDC 2019
VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012
Renault Megane 2 1.5dci 2007
+
buzasparta
post 2 Jan 2010, 19:28
Post #162

Membru autentic

From: Judetul Romanica

am vandut loganul cu aproape 40k la bord fara sa schimb un bec. la megane la 25k trebuie sa schimb becul din dreapta. loganul mentionez ca nu prea l-am menajat la gropi sau linii de tramvai si nu s-au scuturat becurile- tot halogen- ca la megane.tre s-al schimb.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp 2007 expression - GL06cxx
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
mihai_dorin
post 2 Jan 2010, 20:04
Post #163

Membru autentic

Crezi ca fiabilitatea unei masini sta in becuri? Astea sunt consumabile pot sa se arda si in 100 km.

--------------------
+
supremeon
post 2 Jan 2010, 20:14
Post #164

cam rareori membru...

From: din inima țării...

Fiti amabili, am o intrebare:
Cum schimbati voi becul de faza mare pe partea stanga la un Megan 2.2 (din acela tip lupa, sau cum ii spuneti, la care nu mai au cleme becurile, ci tragi direct) ?
Ce faceti, demontati acumulatorul? Caci nu vad altfel cum... pur si simplu nu e loc...
Va rog sa raspunda cineva care a mai facut, nu...
Mersi fain...

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, primavara cu verde crud si albastru - pur pretutindeni!
+
buzasparta
post 2 Jan 2010, 20:28
Post #165

Membru autentic

@dorin: gradul de satisfactie oferit de un produs- in speta masina- consta si in cat de des se defecteaza unele subansamble sau parti componente. momentan inafara de o perie la geamul din dreapta spate si becul de acum nu am ce sa spun dar e jenant sa schimbi becul in 25k mai ales ca nu am neglijat masina asta ca pe logan- pe unde am intrat cu loganul nu intru cu meganul- dar asta e. nu e grav dar e penibil.revin cu detalii - daca e necesar- dupa schimbarea becului.

This post has been edited by buzasparta: 2 Jan 2010, 20:29

--------------------
233 SP 94
+
denisCT
post 3 Jan 2010, 14:18
Post #166

Membru autentic

Becurile de faza scurta au 2 sigurante, pt fiecare bec, sau una singura pentru amandoua? Unde anume se afla siguranta/sigurantele?

This post has been edited by denisCT: 3 Jan 2010, 14:18

--------------------
Renault Megane 2007
+
skorpio_bog
post 4 Jan 2010, 11:06
Post #167

QUOTE(supremeon @ 2 Jan 2010, 21:14)
Fiti amabili, am o intrebare:
Cum schimbati voi becul de faza mare pe partea stanga la un Megan 2.2 (din acela tip lupa, sau cum ii spuneti, la care nu mai au cleme becurile, ci tragi direct) ?
Ce faceti, demontati acumulatorul? Caci nu vad altfel cum... pur si simplu nu e loc...
Va rog sa raspunda cineva care a mai facut, nu...
Mersi fain...
*

Becul de faza lunga si cel de pozitie pe partea stanga (partea soferului) se schimba dand bateria jos si eventual furtunul de aer, apoi se trage de capacul ala de cauciuc si se inlocuieste becul ars.

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
M i h a i
post 4 Jan 2010, 11:23
Post #168

de faza lunga nu spun nimic...dar cel de pozitie cred ca merge schimbat.. nu este acelasi spatiu precum la 2.1? eu le schimb si pe cele de pozitie..cam in 5 min....la faza lunga nu ma bag..ca nu am incercat

--------------------
------ ------ ------
+
skorpio_bog
post 4 Jan 2010, 11:30
Post #169

cel de pozitie nu merge schimbat fara dat bateria jos. la 2.2 este sub acelasi capac de cauciuc ca si cel de faza lunga.

--------------------
VW Tiguan R-Line 2023
+
denisCT
post 4 Jan 2010, 16:34
Post #170

Membru autentic

Merge schimbat becul de pozitie fara sa dai bateria jos, doar scoti furtunul de la admisie, dai capacul jos, bagi 2 degete si o sa gasesti soclul becului, are o chestie de plastic lunguiata special sa o rotesti si sa scoti becul. Eu am schimbat cate unu pe fiecare parte.

--------------------
Renault Megane 2007
+
buzasparta
post 4 Jan 2010, 17:24
Post #171

Membru autentic

schimbat becul din dreapta in 15 minute cu tot cu putina curatenie ca se aduma ceva acolo.

--------------------
233 SP 94
+
hamzteru
post 12 Jan 2010, 18:54
Post #172

un simplu membru

Pana sa iasa masina din garantie s-au ars becurile de faza scurta. Le-am schimbat la Serus cu ceva lei acolo. Zilele astea am remarcat ca cel din stanga are ditamai amprentele pe interiorul lupei si pe deasupra este si mai incetosat, parca ar fi aburit, insa de amprente intinse peste tot. Se poate cumva curata lupa pe interior??? Apropos, am fost la Cora Militari, Auchan Militari, Carrefour Militari si Bricostore, tot din Militari, si nu am gasit becuri Osram Nightbreaker. In afara de benzinarii, unde probabil ca as gasi, dar sunt mai scumpe si nu elibereaza factura intotdeauna, unde as mai putea cauta??

merci

--------------------
renault clio symbol / megane estate ---- 2003 1.5 dci 65/2007 1.5 dci 86 privilege
+
denisCT
post 12 Jan 2010, 19:02
Post #173

Membru autentic

QUOTE(denisCT @ 3 Jan 2010, 15:18)
Becurile de faza scurta au 2 sigurante, pt fiecare bec, sau una singura pentru amandoua? Unde anume se afla siguranta/sigurantele?
*

Da, becurile de faza scurta au FIECARE cate o siguranta, care se afla undeva in dreapta cum te uiti din fata masinii la motor. Ca sa ajungi la ele trebuie data jos BATERIA si CALCULATORUL. Am facut chestia asta in service si a costat 30lei. Bravo francezilor, cine s-ar gandi ca sigurantele sunt facute sa se arda si uneori e nevoie sa le schimbi?!

--------------------
Renault Megane 2007
+
Hack
post 12 Jan 2010, 19:03
Post #174

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Am observat si eu ca lupele se "afuma" pe interior, in timp, ca sa poti sa le stergi trebuie sa dai farurile jos.

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
hamzteru
post 12 Jan 2010, 19:06
Post #175

un simplu membru

La mine este afumata lupa pe stanga de degete (amrente) pe interior. Farul de dat jos..... wacko.gif mai bine nu. Daca era loc pe acolo parca as fi bagat o surubelnita cu ceva in varf sa curat lupa, pentru ca vreau sa pun si niste Nightbreaker cu ocazia asta.

--------------------
renault clio symbol / megane estate ---- 2003 1.5 dci 65/2007 1.5 dci 86 privilege
+
denisCT
post 12 Jan 2010, 19:08
Post #176

Membru autentic

Becurile alea sunt banibreaker, daca vrei sa faci ceva bun puneti xenon

--------------------
Renault Megane 2007
+
Hack
post 12 Jan 2010, 19:10
Post #177

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Nu prea vad cum ar putea ajunge amprente pe lupa, decat din fabricatie unsure.gif .

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
hamzteru
post 12 Jan 2010, 19:14
Post #178

un simplu membru

Pe interiorul lupei; ca si cand ar fi bagat mana pe la pasajul rotii, cu becul scos, pana a dat de sticla. Din cele descrise de voi toti spatiul pana la bec este mic, daramite sa mai bagi degetul pe interior. Dar uite ca se poate sad.gif . O sa incerc sa fac si niste poze cand schimb faza scurta.

--------------------
+
dandutulescu
post 12 Jan 2010, 19:30
Post #179

Membru autentic

From: Dambovita

Si la mine sunt amprente pe lupa farului,banuiesc de cand a fost asamblat farul la fabrica.

--------------------
megane sedane2 GPL logan laureat GPL 08 -
+
supremeon
post 13 Jan 2010, 22:22
Post #180

cam rareori membru...

From: din inima țării...

Scuze ca ma bag, poate sunt un pic offtopic... Vad ca tot mentionati aici de Nightbreaker... eu mi-am pus si la faza mica si la mare... inainte, aveam Osarm normale si General Electric... ce sa zic... se simte o oarecare diferenta, dar slaba... nu e ceea ce ma asteptam...
iar referitor la locul de achizitie, simplu: o firma care vinde piese auto... e adevarat ca am incercat in 2 locuri fara sa gasesc, dar in al treilea, am gasit...
insa, de pus xenon, parca mi-e mila de masina sa mi-o desfaca aia, etc... mai bine ma mai chinui un pic cu astea nightbreaker smile.gif

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, primavara cu verde crud si albastru - pur pretutindeni!
+
18 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 26th April 2025 - 09:15
Dacia