Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2
![]() ![]() ![]() |
Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2
dan22y |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 5.512 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
|
||
--------------------
R
M
8
- B
|
|||
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
frateeee cum ati reusit sa scoateti capacul de la roata din dreapta? eu nu imi mai simt degetele de cat am incercat sa trag si de capac si de clema aia. as fi vrut sa lucrez pe partea aia ca asa am reusit sa il schimb pe deasupra dupa cateva taieturi(nu stiu cum le-am dobandit).
pe langa asta, ca sa pot scoate becul din mufa am tinut mufa cu un cleste si am vazut cand l-am pus in locasul lui ca-i rupta mufa intr-o parte. becul se aprinde si s-a fixat in locul lui, dar intrebarea mea e: se poate face rost de o mufa noua? |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Cam greu sa faci rost de mufa noua, mai ales locul unde se afla. Capacul acela se roteste in sensul acelor de ceasornic si iese usor. Iar de mufa trebuie sa tragi sus-jos si iesea in cele din urma. Pacat ca ai rupt-o.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
N-am inteles despre ce capac este vorba!
Capacul de la aparatoarea de noroi din dreapta este ovala, nu re roteste! Are o mica piedica/clema, se ridica acea parte si apoi culiseaza spre exterior. Nu stiu cat de rupta este acea mufa dar nu prea conteaza daca este ciobita, atata vreme cat tine bine contactele si nu exista riscul de scurtcircuit pe acolo. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
In stanga atunci se rasuceste aparatoarea.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Corect!
In stanga se roteste (cam greu uneori, daca aduna mizerie). |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Pentru cea din dreapta:baga un lemn pe la capota,si forteaza cu el in capacul respectiv.
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Am schimbat adineauri faza scurta pe stanga pentru a 4-a oara in 1 an si ceva. Incepe sa devina o rutina.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Tudy.ATV |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 29 Joined: 26 December 09 From: Targu-Mures ![]() |
astazi am schimbat primul bec de faza scurta stanga . A fost destul de usor cu ajutorul indicatilor date de mafia_ooops dar si asa ai nevoie de o mana foarte subtire.
Thx mafia_ooops |
--------------------
Renault
Megane
II 1.9 dci 120 cp 2005 MS-09-SXH
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(adi_ar @ 24 Dec 2009, 12:48) N-am inteles despre ce capac este vorba! Capacul de la aparatoarea de noroi din dreapta este ovala, nu re roteste! Are o mica piedica/clema, se ridica acea parte si apoi culiseaza spre exterior. Nu stiu cat de rupta este acea mufa dar nu prea conteaza daca este ciobita, atata vreme cat tine bine contactele si nu exista riscul de scurtcircuit pe acolo. parca am incercat si asa. de la mizerie s-o fi prins. am tras cu un patent de clema aia si cu alt patent am incercat sa glisez capacul in stanga dar sa si trag de el si tot n-a mers. contactele sunt bune ca se aprinde, dar s-a rupt partea dreapta a mufei si se mai tine intr-o pielita. data viitoare mi-e ca o voi rupe de tot. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
capacul ala e cu belea. Si la mine cand am schimbat prima oara becul halogen l-am scos greu, dar si a doua oara cand mi-am montat xenoanele. Ideea e ca buza aia, sau clema ma rog e degeaba. Tragi de ea insa daca ai capacul plin de pamant si mizerie, clema aia nu are nici un efect. Eu am procedat astfel in ambele cazuri. Am bagat o surubelnita mai subtire pe deasupra si am cascat capacul, va iesi f usor de pe santurile alea pe care e el glisat si apoi il flexezi putin si in acelasi timp tragi de clema minune sau bagi aceeasi surubelnita intre clema si aparatoarea de noroi (are o gaura acolo intre clema si aparatoare) si tragi de el afara ca iese, nu se intampla nimic. La remontare il bagi normal, il fixezi pe santurile alea si apoi apesi pana intra clema aia in locasul ei.
Succes. Offtopic: va dati seama cei care fura astfel de capace cat se chinuie pana capata indemanare? mai ales daca nu gasesc rotile virate ![]() This post has been edited by skorpio_bog: 27 Dec 2009, 13:58 |
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.252 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
am vandut loganul cu aproape 40k la bord fara sa schimb un bec. la megane la 25k trebuie sa schimb becul din dreapta. loganul mentionez ca nu prea l-am menajat la gropi sau linii de tramvai si nu s-au scuturat becurile- tot halogen- ca la megane.tre s-al schimb.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
- GL06cxx President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
mihai_dorin |
![]()
|
Crezi ca fiabilitatea unei masini sta in becuri? Astea sunt consumabile pot sa se arda si in 100 km.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Fiti amabili, am o intrebare:
Cum schimbati voi becul de faza mare pe partea stanga la un Megan 2.2 (din acela tip lupa, sau cum ii spuneti, la care nu mai au cleme becurile, ci tragi direct) ? Ce faceti, demontati acumulatorul? Caci nu vad altfel cum... pur si simplu nu e loc... Va rog sa raspunda cineva care a mai facut, nu... Mersi fain... |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.252 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
@dorin: gradul de satisfactie oferit de un produs- in speta masina- consta si in cat de des se defecteaza unele subansamble sau parti componente. momentan inafara de o perie la geamul din dreapta spate si becul de acum nu am ce sa spun dar e jenant sa schimbi becul in 25k mai ales ca nu am neglijat masina asta ca pe logan- pe unde am intrat cu loganul nu intru cu meganul- dar asta e. nu e grav dar e penibil.revin cu detalii - daca e necesar- dupa schimbarea becului.
This post has been edited by buzasparta: 2 Jan 2010, 20:29 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
Becurile de faza scurta au 2 sigurante, pt fiecare bec, sau una singura pentru amandoua? Unde anume se afla siguranta/sigurantele?
This post has been edited by denisCT: 3 Jan 2010, 14:18 |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
QUOTE(supremeon @ 2 Jan 2010, 21:14) Fiti amabili, am o intrebare: Cum schimbati voi becul de faza mare pe partea stanga la un Megan 2.2 (din acela tip lupa, sau cum ii spuneti, la care nu mai au cleme becurile, ci tragi direct) ? Ce faceti, demontati acumulatorul? Caci nu vad altfel cum... pur si simplu nu e loc... Va rog sa raspunda cineva care a mai facut, nu... Mersi fain... Becul de faza lunga si cel de pozitie pe partea stanga (partea soferului) se schimba dand bateria jos si eventual furtunul de aer, apoi se trage de capacul ala de cauciuc si se inlocuieste becul ars. |
--------------------
Renault
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
de faza lunga nu spun nimic...dar cel de pozitie cred ca merge schimbat.. nu este acelasi spatiu precum la 2.1? eu le schimb si pe cele de pozitie..cam in 5 min....la faza lunga nu ma bag..ca nu am incercat
|
--------------------
------
------
------
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
cel de pozitie nu merge schimbat fara dat bateria jos. la 2.2 este sub acelasi capac de cauciuc ca si cel de faza lunga.
|
--------------------
Renault
|
denisCT |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 220 Joined: 30 May 04 From: Constanta ![]() |
Merge schimbat becul de pozitie fara sa dai bateria jos, doar scoti furtunul de la admisie, dai capacul jos, bagi 2 degete si o sa gasesti soclul becului, are o chestie de plastic lunguiata special sa o rotesti si sa scoti becul. Eu am schimbat cate unu pe fiecare parte.
|
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
buzasparta |
![]()
|
schimbat becul din dreapta in 15 minute cu tot cu putina curatenie ca se aduma ceva acolo.
|
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
2007 expression
233 SP 94 |
|
hamzteru |
![]()
|
![]() un simplu membru Group: Members Posts: 315 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Pana sa iasa masina din garantie s-au ars becurile de faza scurta. Le-am schimbat la Serus cu ceva lei acolo. Zilele astea am remarcat ca cel din stanga are ditamai amprentele pe interiorul lupei si pe deasupra este si mai incetosat, parca ar fi aburit, insa de amprente intinse peste tot. Se poate cumva curata lupa pe interior??? Apropos, am fost la Cora Militari, Auchan Militari, Carrefour Militari si Bricostore, tot din Militari, si nu am gasit becuri Osram Nightbreaker. In afara de benzinarii, unde probabil ca as gasi, dar sunt mai scumpe si nu elibereaza factura intotdeauna, unde as mai putea cauta??
merci |
--------------------
renault
clio symbol / megane estate
---- 2003 1.5 dci 65/2007 1.5 dci 86 privilege
|
|
denisCT |
![]()
|
QUOTE(denisCT @ 3 Jan 2010, 15:18) Becurile de faza scurta au 2 sigurante, pt fiecare bec, sau una singura pentru amandoua? Unde anume se afla siguranta/sigurantele? Da, becurile de faza scurta au FIECARE cate o siguranta, care se afla undeva in dreapta cum te uiti din fata masinii la motor. Ca sa ajungi la ele trebuie data jos BATERIA si CALCULATORUL. Am facut chestia asta in service si a costat 30lei. Bravo francezilor, cine s-ar gandi ca sigurantele sunt facute sa se arda si uneori e nevoie sa le schimbi?! |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Am observat si eu ca lupele se "afuma" pe interior, in timp, ca sa poti sa le stergi trebuie sa dai farurile jos.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
hamzteru |
![]()
|
![]() un simplu membru Group: Members Posts: 315 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
La mine este afumata lupa pe stanga de degete (amrente) pe interior. Farul de dat jos.....
![]() |
--------------------
renault
|
|
denisCT |
![]()
|
Becurile alea sunt banibreaker, daca vrei sa faci ceva bun puneti xenon
|
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Nu prea vad cum ar putea ajunge amprente pe lupa, decat din fabricatie
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
hamzteru |
![]()
|
Pe interiorul lupei; ca si cand ar fi bagat mana pe la pasajul rotii, cu becul scos, pana a dat de sticla. Din cele descrise de voi toti spatiul pana la bec este mic, daramite sa mai bagi degetul pe interior. Dar uite ca se poate
![]() |
--------------------
renault
|
|
dandutulescu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 376 Joined: 8 March 07 From: Dambovita ![]() |
Si la mine sunt amprente pe lupa farului,banuiesc de cand a fost asamblat farul la fabrica.
|
--------------------
megane sedane2 GPL
logan laureat GPL
08
-
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Scuze ca ma bag, poate sunt un pic offtopic... Vad ca tot mentionati aici de Nightbreaker... eu mi-am pus si la faza mica si la mare... inainte, aveam Osarm normale si General Electric... ce sa zic... se simte o oarecare diferenta, dar slaba... nu e ceea ce ma asteptam...
iar referitor la locul de achizitie, simplu: o firma care vinde piese auto... e adevarat ca am incercat in 2 locuri fara sa gasesc, dar in al treilea, am gasit... insa, de pus xenon, parca mi-e mila de masina sa mi-o desfaca aia, etc... mai bine ma mai chinui un pic cu astea nightbreaker ![]() |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
primavara cu verde crud si albastru
- pur pretutindeni!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 09:15 |