Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2
![]() ![]() ![]() |
Cum se schimbă becul de fază scurtă, Megane 2
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
hamzteru |
![]()
|
![]() un simplu membru Group: Members Posts: 315 Joined: 13 April 05 From: Bucuresti ![]() |
Merci SupremeOn,
Ma gandesc daca sa fac pasul cu Nightbreaker, acum cand mi-ai spus ca nu e chiar mare diferenta. merci inca odata |
--------------------
renault
clio symbol / megane estate
---- 2003 1.5 dci 65/2007 1.5 dci 86 privilege
|
|
h3roin |
![]()
|
![]() Cristea Adrian Group: Members Posts: 119 Joined: 8 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Tocmai ce mi-a cedat si mie becul de pe stanga (far cu lupa). Dupa ce am citit toate posturile tin sa mentionez ca, nu mi-a luat mai mult de 1 minut sa scot becul din far.
Pe aceasta cale vreau sa multumesc tuturor celor care au postat tutoriale si sfaturi. ![]() P.S. La un service din Rahova imi cerusera 150 lei sa imi schimbe ambele becuri (manopera). ![]() Deci as putea spune ca va sunt dator cu o shaorma de 150 de lei ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007
- B-101-ADR Megane II Privilege .....etc..
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.368 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
pai de 150 de lei iti luai un set de becuri din alea cele mai "bazate " care oricum nu fac nici o diferenta.
Probabil ca serviceul la care ai fost era plin de oameni din aia care desfac bara ca sa schimbe 2 becuri. This post has been edited by skorpio_bog: 4 Mar 2010, 19:30 |
--------------------
Renault
|
h3roin |
![]() ![]()
|
![]() Cristea Adrian Group: Members Posts: 119 Joined: 8 February 10 From: Bucuresti ![]() |
Intr-adevar, au zis ca trebuie sa dea bara jos.... Asa ca mi-am luat Osram ca tot poporul de 25 lei bucata si acum am lumina.
Dar pe viitor....caut spre inchiriere un copil,omulet, pitic cu mana subtire(sa bage mana la becuri) ca pe mainile mele zici ca a trecut masina de tuns iarba. ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007
- B-101-ADR Megane II Privilege .....etc..
|
|
mannick |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 270 Joined: 30 April 07 ![]() |
Fratilor, va admir sincer
![]() Am purces la schimbarea becului de pe partea stanga. Prima piedica: Capacul rotund nu a dorit sa faca sfertul de tura nici de-al dracu' Cateva injuraturi bine simtite, apoi am tras usurel, tare, foarte tare, de o parte a lui ce parea un pic mai binevoitoare, si am reusit de l-am smuls. Intreg. OK. Ajung la capacul din interior. Care nu a vrut sa se roteasca. Bine, am degete foarte subtiri si sensibile ![]() ![]() Una peste alta, cei colerici ca mine sa ia niste calmante inainte. Bun tutorial! |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2, Clio E-Tech
/ 2007 Privilege, 2021 Intens 1.9 Dci / 130 CP + ESP, 8 airbag-uri, MP3, scaune incalzite
1.6 Hibrid / 140 CP + Pak Iarna, Pak NAV, Pak Confort, Amb Gris Vision |
|
Marianssg |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 294 Joined: 25 February 08 From: Piatra Neamt ![]() |
va salut si va multumesc pentru acest minunat tutorial.am ridicat pe cric masina pentru a se lasa roata si sa vad ce e pe acolo,si intr-un minut am schimbat becu deoarece avea o singura pozitie si gata
![]() ![]() adaug faptul ca aveam un tungsram made in hungary(cel care s-a ars)si am pus osram care e mai luminos si bate nitel mai sus,nu tare,fata de cel din dreapta,asa k o sa il schimb si pe cel din dreapta This post has been edited by Marianssg: 20 Mar 2010, 20:36 |
--------------------
Renault
Megane II
2006 privilege 1.5 dci 74kw
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
S-a ars si al 6-lea bec in 2 ani. Ce recomandari de modele mai aveti ca am incercat aproape de toate felurile de pe piata.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Ai incercat sa le montezi cu manusi, sau sa nu mai atingi partea de sticla?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Osram sunt adevar..peste philips clar...se gasesc in dedeman la preturi ok...normale nu blue vision..ori alte tampenii..
CT-07-JGA ..ai incercat osram?se ard si astea? ![]() This post has been edited by M i h a i: 25 Mar 2010, 22:19 |
--------------------
------
------
------
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Autolamp (aka no name din Rompetrol). Tin surprinzator de mult deja.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Azi am pus Osram standard care din cate am inteles vin cu masina. Montez becul fara sa ating sub nici o forma partea de sticla, doar tinand de cei doi pini. Am montat si cu manusi si fara si tot aiai e.
Am infiletat ambele capace protectoare calumea astazi sa fiu sigur ca nu intra mizerii pe acolo. Va tin la curent cu lumanarile mele. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
AcerMate |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 30 October 07 ![]() |
Cine imi spune si mie la Megane 2.2 cum pot regla faza scurta. Am schimbat becurile dar bat in balarii.
|
--------------------
Renault
Megane
2007 ver.2.2, 1.6 16v
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
ai montat becurile cum trebuie?
![]() ![]() This post has been edited by M i h a i: 19 Apr 2010, 15:30 |
--------------------
------
------
------
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
adi_ar, scuze pentru intarziere, n-am mai dat demult pe aici
![]() |
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
Bifeaza |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 33 Joined: 7 September 07 From: Bucharest ![]() |
Daca ai montat bine becul ar trebui sa iti apara o forma de " H " atunci cand stai in fata masinii si te uiti la far ( "H" respectiv ar trebui sa il vezi pe far ). Nu stiu daca am fost destul de clar dar sper sa te ajute.
Numai bine,victor |
--------------------
Renault
Megane Manager sedan 2.2 dci 105 145000km
2007
|
|
AcerMate |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 99 Joined: 30 October 07 ![]() |
Mersi de raspunsuri. O sa mai incerc o data sa le desfac.
|
--------------------
Renault
Megane
2007 ver.2.2, 1.6 16v
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Mie in 5 ani nu mi s-a ars nici un bec, poate am noroc. Din cate am vazut tota instalatia de iluminat e OSRAM inclusiv proiectoarele.
|
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
icedark20 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 10 September 08 ![]() |
Schimbat si eu in weekend ambele becuri pe faza scurta (se arsese cel de pe dreapta)
Am bracat rotile, am ridicat pe cric... am pus in aplicare cele citite aici (Nu am dat roata jos, nu am scarmat pe sus pe la capota) Pe stanga este f misto ca este o tabla care taie al naibii de bine la incheietura mainii, iar capacul ala rotund si mare odata prins nu-l poti scoate afara decat dupa ce cu grija sa nu il scapi, il apuci de margine (locul este f stramt si nu mai poti scoate mana) Pe partea dreapta becul nu a vrut sa iasa decat dupa ce am tras f tare incat s-a spart.. nu stiu daca au ramas cioburi si prin far (nu pot sa vad din cauza lupelor) sau au sarit toate prin spoiler ca afara nu am mai scos decat soclul de metal.. Se poate intampla ceva neodrit in timp din cauza cioburilor ? |
--------------------
Renault
Megane Sedane 1.6 16v
2007 2.2
|
|
M i h a i |
![]()
|
pe cric de ce ai ridicat?
![]() daca merge..las asa..nu are ce sa se intample.. |
--------------------
------
------
------
|
|
icedark20 |
![]()
|
Am ridicat pe cric ca sa fac mai mult loc sa pot sa vad ce este acolo (coboara roata ~ 10 cm) - acum stiu despre ce e vorba, data viitoare ma descurc fara sa mai ridic
|
--------------------
Renault
Megane Sedane 1.6 16v
2007 2.2
|
|
LUC1AN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 543 Joined: 4 April 10 ![]() |
10 min mi-a luat mie sa schimb becurile pana m-am prins cum e cu siguranta care vine peste bec
![]() |
--------------------
Renault
MEGANE II
2007 1.5 dCi 106cp
- B 876 L U K
|
|
icedark20 |
![]()
|
La 2.2 facelift nu mai exista acea siguranta, becul intra prin presare, iar la scoatere trebuie avut grija.. miscat de fund/mufa sus/jos/dreapta/stanga pana se slabeste. Atentie insa ca daca trageti prea tare cum am facut eu becul se sparge f usor, este sub presiune... va puteti si taia si face de lucru suplimentar sa aspirati cioburile sarite peste tot..
Sistem mai urat nu am vazut.. Dar sa vedem si partea buna, majoritatea producatorilor de masini, prefera sa inghesuie cat mai mult ce e sub capota ca sa ramana cat mai mult spatiu in habitaclu pt confortul nostru ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedane 1.6 16v
2007 2.2
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
Nu prea marea majoritate. Uite la peugeot 407 spre exemplu, ai spatiu in habitaclu foarte mare si la motor nu e inghesuiala asa mare. Secretul este ca megane-ul are botul scurt fata de celelalte masini si de aia sunt toate inghesuite. Alt exemplu, Seat Cordoba, motor aerisit, ai acces mai usor sub capota, vw passat la fel si multe altele.
|
--------------------
Renault
|
prvtRyan |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 30 May 06 ![]() |
Scriu mai mult pentru un mic "update" la costuri: am schimbat la Renault Cluj ambele becuri de faza scurta. Manopera a fost 46 RON, a durat 10 minute cu masina ridicata pe cric. Am pus becuri osram standard din Cora cu 24 ron/bucata. Cu becurile lor ar fi fost 128 RON parca- ma simt mai bine ca cel putin nu le-am dat toti banii lor
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2008 Expression +Clima +ESP 1.6 16V
|
|
enemi |
![]()
|
![]() doar membru Group: Members Posts: 132 Joined: 5 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat si eu ambele becuri de faza scurta cu Osram 64210 Silverstar (40 ron/buc) ... Multumesc celor care au dat sfaturi la acest topic!
Minus-uri: - acces dificil; am inceput pe dreapta unde e mai usor; Plus-uri: - acum pot sa schimb becurile de faza scurta si pe intuneric bezna; |
--------------------
Renault
Megane Bicorp
2007 Extreme 1.5dci 78kW "Don't steal! Goverment hates competition..."
|
|
elro |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.254 Joined: 12 November 04 From: Ct ![]() |
P.S. Sa te vad daca faci acelasi lucru si cu becurile de pozitii
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2,
1,5 dCI
|
|
M i h a i |
![]()
|
se schimba si pozitiile usor...daca ai mana subtire..eu numai seara le schimb...binee..pt faza scurta am lumina de la pozitii si invers,,,lumina iti trebuie numai pt ghidaj...ca sa nu risti sa le montezi gresit/stramb..
|
--------------------
------
------
------
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 26th April 2025 - 11:39 |