Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

51 Pages « < 7 8 9 10 11 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme Tehnice

caty2k
post 3 Mar 2013, 11:23
Post #241

Catalin

Group: Members
From: Bucuresti

De aseara simt o problema la cutia de viteze ... 1 - 3 - 5 intra perfect, iar 2 - 4 - 6 daca nu esti atent cum bagi in viteza, iti sare la liber(se si simte ca intra mai greu)! Pe ce e cutia la megane, pe cabluri ?

This post has been edited by caty2k: 3 Mar 2013, 11:24

--------------------
Renault Megane III - B 86 FUG 2009 Expression
Daca vrei sa faci ceva, fa doar ceea ce-ti place!!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
caty2k
post 5 Mar 2013, 12:17
Post #242

Catalin

Am rezolvat problema, imi cazuse de sub carcasa bateriei, un traseu de fire metalic ... si cand bagam 2-4-6 lovea in acel traseu!

--------------------
+
k0b3
post 7 Apr 2013, 23:32
Post #243

Membru autentic

From: Iași

Daca rulez pe piatra cubica sau drum usor denivelat (indiferent de viteza, chiar si la 10/h in viteza #1) am un zgomot continuu undeva sub volan. Se intampla din prima zi cand am luat-o dar acum as dori sa ma informez in prealabil inainte de a merge in service cu ocazia unei revizii partiale.

Stie careva cat de mare este balamucul sub volan (fire, plastice, etc)? In mod cert troncane ceva pe acolo dar sunt curios daca e doar la mine.

--------------------
Renault Megane 3 Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI 110CP - 85.000 km
Renault Clio Symbol 2005 Fidji 1.5 dCI 80CP - 235.000 km (vândut)
+
alint
post 26 Aug 2013, 08:37
Post #244

Membru incepator

QUOTE(caty2k @ 19 Jul 2012, 22:36)
Azi dau sa plec din parcare dar simt ceva ciudat la masina. Cand stau cu piciorul pe frana(sau acceleratie) simt ca niste batai in ele(se si aud). Cand plec de pe loc usor, simt in pedala de acceleratie aceleasi batai ... De la ce poate fi?

Cineva mi-a zis ca e posibil sa fie de la un suport motor, mai exact cel de la cutie! (pe nevazute)
*

Salutare! S-a rezolvat problema cu pocnitul/trosnitul? Ai schimbat suportul de la cutie?
O problema asemanatoare cu a ta o am si eu, am fost la service, schimbat amortizoare/rulmenti - rezultat zero, zgomotul tot exista; verificat verificat bucsi, articulatii, totul pare a fi ok. Mentionez ca trosnitura/pocnitura apare aleatoriu, uneori la plecare de pe loc, alte ori in viraje, alteori cand pun frana. Sa fie acest suport?

--------------------
dacia dacia 1310 cl - B03URS
+
caty2k
post 26 Aug 2013, 08:54
Post #245

Catalin

Sincer chiar nu stiu ce sa zic. Eu nu am schimbat nimic, a disparut singur zgomotorul si apare odata la X timp ... dar cand o duc la verificat nu mai face ... clasic! biggrin.gif

--------------------
+
V10
post 28 Aug 2013, 20:33
Post #246

Membru incepator

Salutare, am deja 2 saptamani de cind am vandut M3ul meu si doar vreau sa las aici ultima mea opinie dupa 4 ani si 85000 km. O masina foarte buna din toate punctele de vedere, cel putin pentru mine, daca ar fi avut un motor mai puternic, macar 150 CP, era perfecta. Nu am avut probleme cu ea, doar o conducta fisurata la AC la care am asteptat o luna pentru piesa noua si parbriz crapat, in rest numai reviziile. Practic in 4 ani nu a stat niciodata blocata in service. Mi-am dorit un motor mai puternic si tractiune integrala asa ca am schimbat marca. Sa vedem cum va sta asta noua cu fiabilitatea. Sa auzim numai de bine si la cit mai multi km fara defectiuni si accidente.

This post has been edited by V10: 28 Aug 2013, 20:34

--------------------
Renault Megane III 1.6 16V 2009
+
alint
post 29 Aug 2013, 12:20
Post #247

Membru incepator

QUOTE(alint @ 25 Aug 2013, 21:37)
Salutare! S-a rezolvat problema cu pocnitul/trosnitul? Ai schimbat suportul de la cutie?
O problema asemanatoare cu a ta o am si eu, am fost la service, schimbat amortizoare/rulmenti - rezultat zero, zgomotul tot exista; verificat verificat bucsi, articulatii, totul pare a fi ok. Mentionez ca trosnitura/pocnitura apare aleatoriu, uneori la plecare de pe loc, alte ori in viraje, alteori cand pun frana. Sa fie acest suport?
*

Se pare ca am descoperit problema dupa constatarea efectuata de alt mecanic: rulmenti amortizoare+flanse si o bieleta antirului dusa; dupa ce voi schimba piesele revin cu o postare.

--------------------
+
Valy1
post 10 Sep 2013, 01:44
Post #248

Membru autentic

Mie a inceput sa imi manance/piarda ulei.
Are in total 66.200km.
Au trecut 7000km de la revizie si am completat 1.7L pana acum, iar acum da din nou mesaj sa completez (deci inca 1L lejer).
La primul service mi-au zis ca din cauza stilului de condus (cretini).
La al 2-lea am facut distributia si au zis ca nu au gasit scurgeri de nici un fel, din nou au ridicat din umeri.
Nu mai am nici garantie sad.gif .
Idei ?

This post has been edited by Valy1: 10 Sep 2013, 01:45

--------------------
Renault Megane - B xx xxx 2007 80cp
Renault Megane 3 1.5 dCi 105cp , Dynamique , Noir Nacre.
+
Silk
post 10 Sep 2013, 09:18
Post #249

Membru autentic

@ valy1 : scoate fum pe evacuare ?

Daca iti "papa" uleiul, si nu depistezi scurgeri pe la motor, ai 2 variante :

1 : iti arde uleiul in cilindri, adica motor segmentat ,
2 : iti papa uleiul prin turbina, adica schimbat turbina.

Uita-te bine totusi daca nu sunt scurgeri, ai cam putini km pentru cazurile de mai sus, dar nu e nimic exclus.

Numa' bine !

--------------------
Renault Megane 1.6 16V SE - so sylk 2011
Plecat in depresie......
+
Laurentziu83
post 10 Sep 2013, 11:55
Post #250

Membru autentic

Inclin sa cred probleme la turbina, din experienta, n-am intalnit nici un 1.5 dci care de nou sa mearga bine si sa necesite segmentare mai tarziu.
Poti incerca si un test de compresie, sa-ti faci o idee (desi ma indoiesc ca problema e de acolo), la 1.5 dci, daca faci schimbul la fiecare 15000 de km, nu trebuie sa fii nevoit sa completezi cu ulei.

--------------------
. . .
+
Valy1
post 10 Sep 2013, 14:18
Post #251

Membru autentic

Acum ca am scapat de garantie, are cineva vreo recomandare de service bun pe Renault, in Bucuresti ?

--------------------
+
SorinCT
post 10 Sep 2013, 21:47
Post #252

Honor et Patria

From: Constanta

Cauta urme de ulei pe la turbina, baie, chiuloasa, etc. Daca nu gasesti "scurgeri" dupa cum au spus colegii mai sus iti consuma ulei prin ardere ori in cilidrii ori in turbina dar in ambele cazuri observi dupa calitatea uleiului.
Dar de obicei in cazurile astea e turbina care iti mananca din ulei.

--------------------
Renault Megane Sport Tourer - CT-XX-LEA 2012 Privilege 1.5 dCI
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
ovidiucna
post 10 Sep 2013, 23:50
Post #253

Private User

Schimba-i turbina cu una mai mare:d

--------------------
Renault Megane Coupe 2011
Dulce pomum quum abest custos
+
Valy1
post 19 Sep 2013, 18:41
Post #254

Membru autentic

Diagnostic service "turbina sau segmenti, trebuie sa desfacem sa vedem)
Acum masina a iesit din garantie si astept un raspuns de la vocea clientului, poate reusesc sa obtin reparatia pe banii Renault.
A mai incercat cineva asa ceva ?
Imi e frica deja sa ma interesez cat costa o turbina (sau segmentii).

--------------------
+
Silk
post 20 Sep 2013, 08:40
Post #255

Membru autentic

QUOTE(Valy1 @ 19 Sep 2013, 19:41)
Diagnostic service "turbina sau segmenti, trebuie sa desfacem sa vedem)

*

Pot sa te incurajez eu : Sunt niste dobi cei de la service, tu te-ai dus acolo sa iti identifice problema, nu sa vada masina daca e curata/murdara si sa iti spuna ce ti-am spus si noi, doar din sintomele pe care le-ai descris tu.

Mi se parea normal sa faca un test de compresie, sa desfaca la turbina si sa verifice, sa puna testerul pe masina sa "vada" restul de parametrii.... plm, sa FACA ceva !!!

Schimba service-ul, sa nu se puna astia sa desfaca motorul sa schimbe segmentii & stuff si sa isi dea seama ca e de la turbina apoi ( sau din alta parte ) !!

--------------------
Renault Megane 1.6 16V SE - so sylk 2011
Plecat in depresie......
+
alint
post 23 Sep 2013, 18:34
Post #256

Membru incepator

QUOTE(alint @ 29 Aug 2013, 01:20)
Se pare ca am descoperit problema dupa constatarea efectuata de alt mecanic: rulmenti amortizoare+flanse si o bieleta antirului dusa; dupa ce voi schimba piesele revin cu o postare.
*

Am schimbat piese mai sus mentionate, dar....degeaba!! Masina se comporta la fel! Credeti ca ar fi cazul sa schimb si bucsele de la bara stabilizatoare????

--------------------
+
clr
post 23 Sep 2013, 21:55
Post #257

Membru autentic

Pai daca asa zisii mecanici nu au fost in stare sa-i dea de cap avand posibilitatea sa verifice, iti dai seama ce sfaturi vei primi "in orb" ca sa zic asa. N-o sa te apuci acum sa schimbi jumatate de masina doar oi nimeri ce si cum. Incearca sa schimbi service-ul si sa gasesti niste mecanici care stiu ce fac si care nu-ti schimba piesele pe ghicite wacko.gif Sunt banii tai/munca ta ca sa zic asa.

--------------------
Ex Renault Megane 2003
Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire

+
alint
post 1 Oct 2013, 09:37
Post #258

Membru incepator

QUOTE(alint @ 23 Sep 2013, 07:34)
Am schimbat piese mai sus mentionate, dar....degeaba!! Masina se comporta la fel! Credeti ca ar fi cazul sa schimb si bucsele de la bara stabilizatoare????
*

QUOTE(clr @ 23 Sep 2013, 10:55)
Pai daca asa zisii mecanici nu au fost in stare sa-i dea de cap avand posibilitatea sa verifice, iti dai seama ce sfaturi vei primi "in orb" ca sa zic asa. N-o sa te apuci acum sa schimbi jumatate de masina doar oi nimeri ce si cum. Incearca sa schimbi service-ul si sa gasesti niste mecanici care stiu ce fac si care nu-ti schimba piesele pe ghicite  wacko.gif Sunt banii tai/munca ta ca sa zic asa.
*

Dupa lungi perindari prin service-uri fara nicio rezolvare, se pare ca doar ploaia a rezolvat problema; am observat ca de cateva zile, de cand cu vremea umeda, masina se comporta imepcabil, nu mai scoate niciun zgomot, de aici trag concluzia ca zgomotele erau de la un element de cauciuc (bucsa bara stabilizatoare, etc) care si-a pierdut din elasticitate. Ce parere aveti?

--------------------
+
alint
post 13 Oct 2013, 16:54
Post #259

Membru incepator

QUOTE(caty2k @ 25 Aug 2013, 21:54)
Sincer chiar nu stiu ce sa zic. Eu nu am schimbat nimic, a disparut singur zgomotorul si apare odata la X timp ... dar cand o duc la verificat nu mai face ... clasic! biggrin.gif
*

Caty2k multumesc frumos pentru PM

--------------------
+
bubus
post 20 Oct 2013, 19:57
Post #260

Membru incepator

Va salut !

Si eu am aceeasi problema cu trosniturile , apar uneori dupa ce schimb viteza si incerc sa accelerez.
A gasit cineva o solutie ?

Dupa 2 ani si 45k km sunt multumit de masina. Motorul e 1.5 90 cp , megane turcesc cred.

This post has been edited by bubus: 20 Oct 2013, 19:58

--------------------
renault Megane 2.2 ,bicorp , 1.6 16v 2007
+
caty2k
post 21 Oct 2013, 09:33
Post #261

Catalin

Daca se aude pe fata de parca ai avea o trusa de scule pe acolo , verifica bieletele antirului. Daca se misca usor la mana, sunt duse. Daca opun ceva rezistenta, sunt inca bune! Daca e doar una dusa, o schimbi doar pe aia, nu pe amandoua .. una te costa circa 70lei si daca ai ceva pricepere o pui si'n fata blocului in circa 15minute! smile.gif Spor!

This post has been edited by caty2k: 21 Oct 2013, 09:34

--------------------
+
bubus
post 27 Oct 2013, 20:13
Post #262

Membru incepator

Cu ceva timp in urma am fost in Ucraina - am facut cam 1000 km cu motorina de la Socar - cam 1 Euro/l , motorina mi s-a parut buna.

LA intoarcerea in tara am bagat motorina de la Petromul de la vama moldoveneasca - cred ca a fost vreo 5 lei litrul.
Ieri seara imi mai arata 2 liniute in rezervor , la scurt timp dupa ce am plecat de pe loc motorul s-a balbait putin - m-am gandit ca oi fi cuplat treapta 4 in loc de a 2 . Dupa vreo zece km , la un semafor am observat ca masina scoate fum mult cu miros de sulf.
Dupa ce m-am asigurat ca n-o fi vreu incendiu am mers mai turat si am bagat motorina tip evo xx , fumu a disparut - masina merge normal.
A mai avut cineva problema asta?

--------------------
renault Megane 2.2 ,bicorp , 1.6 16v 2007
+
Highwayman
post 13 Nov 2013, 10:17
Post #263

Membru autentic

From: Marele sat numit Bucuresti

De ceva timp imi zangane/troncane spatarele de la bancheta spate din cauza mecanismelor de prindere de caroserie. Cand sta cineva sprijinit pe spatar nu scot nici un sunet. Am invelit cu putin izolirband cele doua "urechi" de pe caroserie, dar nu prea a avut nici un efect. Aveti vreo sugestie cum sa le fac sa taca?

This post has been edited by Highwayman: 13 Nov 2013, 11:31

--------------------
- - Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
caty2k
post 13 Nov 2013, 10:52
Post #264

Catalin

Rabateaza'le .. glumeam! Dai cu izolier, dar nu cel plastifiat ci cel din material textil, am uitat cum se numeste ..

--------------------
+
Highwayman
post 13 Nov 2013, 11:36
Post #265

Membru autentic

O sa incerc si cu de-ala, multumesc. Am bagat si putin WD-to pe la mecanismul ala in speranta ca o sa taca.
Si daca tot suntem la capitolul zgomote, ma exaspereaza scartaitul chederelor de la usi la torsionarea caroseriei, cele care etanseaza usa in partea de sus in jurul ramei geamurilor. Pana acum, daca le spalam cu apa si detergent taceau pentru ceva timp insa s-ar parea ca nu mai merge smecheria. Acum vreun an am dat cu un spray special pentru chedere luat de la Norauto insa cred ca mai rau le-a facut pentru ca avea in compozitie silicon. Atunci cand apas cu mana pe partea de sus a usilor se aude cum freaca chederele de caroserie si scartaie.

This post has been edited by Highwayman: 13 Nov 2013, 11:37

--------------------
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
caty2k
post 13 Nov 2013, 14:17
Post #266

Catalin

E renault, e normal ... la mine face la fel! Eu nu bag de seama!

--------------------
+
Laurentziu83
post 13 Nov 2013, 17:49
Post #267

Membru autentic

Nici eu nu mai bag de seama, si la mine se aude un scartait usor cand urc borduri.
Din principiu, nu dau cu absolut nimic in masina, pentru a o pastra cat mai apropiat de starea de nou.
Poti incerca cu WD40 in mecanismele de incuiere usi si curatat apoi excesul, pentru a nu atrage praful.

La banchetele spate, daca spui ca ai izolat prinderile de fier cu izolir si face la fel, s-ar putea ca problema sa nu fie de acolo. Cu bancheta spate la locul ei, incearca sa o misti fata-spate si vezi daca se aude ceva. Daca nu se aude, inseamna ca nu e de acolo. Eventual pune pe altcineva sa conduca iar tu aseaza-te in spate si vezi de unde se aude zgomotul, pipaie diferite repere, etc. Important e sa localizezi sursa zgomotului, dupa care treaba e ca si rezolvata.

This post has been edited by Laurentziu83: 13 Nov 2013, 17:55

--------------------
. . .
+
mircea_aq
post 13 Nov 2013, 18:09
Post #268

Membru autentic

Cred ca e din centura, mai exact plasticul prin care trece centura cand iese din bancheta.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
Highwayman
post 13 Nov 2013, 20:20
Post #269

Membru autentic

Spatarele sunt. Mi-a fost confirmat si in service dar aia in afara de izolir nu au stiut ce sa-mi faca. Daca merg cu banchetele rabatate nu se aude nimic. SI nici cand am persoane pe bancheta si stau rezemate de spatar.
Periodic dau cu WD40 in toate incuietorile si mecanismele din usi.

This post has been edited by Highwayman: 13 Nov 2013, 20:20

--------------------
+
alexniculescu
post 13 Nov 2013, 22:48
Post #270

Membru autentic

@Mircea si la mine se aude zgomot din zona de prindere a centurilor...

--------------------
Renault Megane Coupé - B904LEX 2009
+
51 Pages « < 7 8 9 10 11 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 23:39
Dacia